Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Ο χάρτης της νέας Γ' Εθνικής

93 ομάδες δήλωσαν συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής κατηγορίας το οποίο θα

Ολοκληρώνεται σιγά σιγά το παζλ της νέας Γ' Εθνικής η οποία προέρχεται από την ένωση της Football League 2 και της Δ' Εθνικής και θα είναι η πρώτη Ερασιτεχνική κατηγορία.

Το νέο πρωτάθλημα σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα περιλαμβάνει 96 ομάδες, οι οποίες θα χωριστούν (γεωγραφικά) σε έξι ομίλους (των 16 ομάδων) και ο πρώτος θα παίρνει την άνοδο για την Football League.

Μέχρι σήμερα (1/8) στο νέο αυτό πρωτάθλημα δήλωσαν συμμετοχή 93 ομάδες. Από αυτές ξεχωρίζουν η ΑΕΚ, η ΑΕΛ και ο Πανσερραϊκός.

Δεν δήλωσαν συμμετοχή (και θα αγωνιστούν τα τοπικά πρωταθλήματα) ο Θρασύβουλος, η Αναγέννηση Επανομής (ήταν την περσινή περίοδο στην Football League) και ο Πέλοπας Κιάτου (αγωνιζόταν στην Δ' Εθνική).

Παράλληλα, ο Κεραυνός Γλυφάδας δήλωσε συμμετοχή στην Γ' Εθνική, ωστόσο εκκρεμεί η επίσημη ανακοίνωση για την άνοδό του στην Football League μετά την δικαίωση του Πανηλειακού και του Βατανιακού για να συμπληρωθεί το δεύτερο Επαγγελματικό πρωτάθλημα και να διεξαχθεί με 28 ομάδες.

Το Sport24.gr σας παρουσιάζει τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στη νέα Γ' Εθνική, από την κατηγορία που προέρχονται.

Επαγγελματικές κατηγορίες 
περιλαμβάνει έξι ομίλους. Δείτε ποιες είναι οι ομάδες.
Από τις Επαγγελματικές κατηγορίες (Super League, Football League, Football League 2), δήλωσαν συμμετοχή 14 ομάδες, από τις οποίες ξεχωρίζει φυσικά η ΑΕΚ, ενώ εκκρεμεί και η επίσημη απόφαση της ανόδου του Κεραυνού Γλυφάδας στην Football League. Επίσης, ξεχωρίζουν τα ονόματα της ΑΕΛ και του Πανσερραϊκού.

Οι ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή είναι: ΑΕΚ, Προοδευτική, Ρούβας, Κόρινθος, Καλαμάτα, Εθνικός Αστέρας, Οδυσσέας Κορδελιού, Εθνικός Σιδηροκάστρου, Δόξα Κρανούλας, Τηλυκράτης Λευκάδας, Οικονόμος Τσαριτσάνης, Πανσερραϊκός, ΑΕΛ, Κεραυνός Γλυφάδας (Εκκρεμεί η ένταξη του στην Football League)

Περιφερειακό πρωτάθλημα 
Από την πρώην Δ' Εθνική στην νέα Γ' Εθνική παρέμειναν 65 ομάδες.

Αυτές είναι: 
Άρης Ακροπόταμου, Δόξα Πετρούσας, Έβρος Σουφλίου, Βυζάντιο Κοκκινοχώματος, Ορφέας Ελευθερούπολης, ΠΑΟ Κοσμίου.

Ηρακλής Αμπελοκήπων, Καμπανιακός, Αγροτικός Αστέρας, Διγενής Λακκώματος, Εθνικός Ν. Αγιονερίου, Κιλκισιακός.

Κοζάνη, Νάουσα, Ένωση Αποστόλου Παύλου, Λευκάδια Ημαθίας, ΑΜΕΣ Αχιλλέας, Κάστωρ ΑΟ, Πυρσός Γρεβενών.

Λαμία, ΑΟ Καρδίτσας, Δωτιέας Αγιάς, Αχιλλέας Δομοκού, Πυργετός, Ρήγας Φεραίος, Αμπελωνιακός.

AE Μεσολoγγίου, Όλυμπος Κέρκυρας, Εθνικός Φιλιππιάδας, Άρης Αιτωλικού, Τρίκαλα, Κεραυνός Θεσπρωτικού, Αετός Διασέλλου.

ΠΦΟ Πανόπουλου, Ατρόμητος Λάππα, Παναρκαδικός, Εθνικός Σαγέικων, Δόξα Νέας Μανολάδας, Αχαϊκή.

Ένωση Ερμιονίδας, Μανδραϊκός, Πανελευσινιακός, Παναργειακός, Χαλκίδα, Πανναυπλιακός.

Αιγάλεω, Κηφισιά, Ηλυσιακός, Νέα Ιωνία, Πεύκη, Τράχωνες, Περιστέρι.

Ιωνικός, Ατρόμητος Πειραιά, Αστέρας Βάρης, Πανναξιακός, Περαμαϊκός, Τριγλία Ραφήνας, Ολυμπιακός Λαυρίου.

Ατσαλένιος, Ηρόδοτος, Ερμής Ζωνιανών, ΠΑΟ Κρουσώνα, Γιούχτας, Κισσαμικός.

Από το πρωτάθλημα των πρωταθλητών των ΕΠΣ (μπαράζ) ανέβηκαν στην Γ' Εθνική 14 ομάδες.

Αυτές είναι: 
Νέστος Χρυσούπολης, Δόξα Πενταλόφου, Π.Ο. Μουδανιών, Καστοριά, Θεσπρωτός, Μαχητής Τερψιθέας,ΑΟ Κύμης, ΠΑΣ Πρέβεζα, Δόξα Βύρωνα, Μύκονος, Θύελλα Ραφήνας, ΠΑΟ Βάρδας, Μεσσηνιακός, Άγιος Νικόλαος

πηγή: www.sport24.gr

Έκλεισε τους πρώτους!!

H AEM χωρίς να χάσει χρόνο ξεκίνησε τις πρώτες μεταγραφικές κινήσεις, για την όσο καλύτερη στελέχωση της ομάδας, εν όψη της νέας χρονιάς στην Γ' Εθνική κατηγορία.

H διοίκηση των "μπλε" πραγματοποίησε τις πρώτες επίσημες μεταγραφές για την φετινή περίοδο.

Την αρχή έκανε ο νεαρός αμυντικός Γρηγόρης Διαμαντόπουλος που τα τελευταία δυο χρόνια αγωνιζόταν με τα χρώματα του Λεβαδειακού στην ομάδα τον U-20. Στην συνέχεια ενέταξε στο δυναμικό της τον 17χρονο Χρήστο Αποστολόπουλο, ο οποίος την περασμένη περίοδο αγωνιζόταν στην ομάδα της Ακαδημίας Ευηνοχωρίου.

Η ΑΕΜ ήρθε και σε συμφωνία με τρεις ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Ο λόγος για τον 21χρονο μέσο Αλέξανδρο Μπούρο, ο οποίος αποκτήθηκε από την ΑΕ Ερμιονίδας, τον 21χρονο αμυντικό Αλέξανδρο Θεοδωρίδη που πέρυσι αγωνίστηκε με τη φανέλα του Οδυσσέα Νυδρίου και τον 21χρονο επιθετικό Στάθη Μπαλαφούτη από την Θύελλα Πατρών.

Στους κανονιέρηδες επέστρεψαν και δύο παλιοί γνώριμοι. Ο λόγος για τον 34χρονο μεσοεπιθετικός Νεκτάριο Ζέρβα και επιθετικογενής ποδοσφαιριστής Θανάσης Μιχαλόπουλος. Με τις κινήσεις αυτές η Διοίκηση δείχνει ότι θα στηριχθεί σε έμπειρους ντόπιους παίκτες.

Παρελθόν αποτελεί από την ΑΕΜ ο Χρήστος Φράγκος, που θα συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕ Ερμιονίδας.

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Νέος τεχνικός ο Βασίλης Ξανθόπουλος

Με την ολοκλήρωση του πρώτου Δ.Σ της ΑΕΜ για την νέα ποδοσφαιρική χρονιά, παμψηφεί εκλέχτηκε πρόεδρος και για το νέο Δ.Σ ο Διονύσης Βισβίκης, ενώ αποφασίστηκε και η πρόσληψη στην θέση του προπονητή της ομάδας του Βασίλη Ξανθόπουλου. 

Επίσημη ανακοίνωση για την πρόσληψη του 54χρονου έμπειρου τεχνικού εξέδωσε η Διοίκηση.

Η σχετική ανακοίνωση:
"Η ΑΕ Μεσολογγίου ανακοινώνει ότι έχει έρθει σε συμφωνία με τον Βασίλη Ξανθόπουλο.

Τις τελευταίες εβδομάδες η ΑΕΜ ακολούθησε μια τακτική εντατικής αναζήτησης εξετάζοντας πολλές περιπτώσεις προπονητών και κατέληξε στην ιδανικότερη επιλογή για τον πάγκο της ομάδας.

Η διοίκηση του συλλόγου εκτίμησε, μετά από τις συζητήσεις που είχε με τον 54χρονο τεχνικό, ότι έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά ώστε να του εμπιστευτεί το όραμα της δημιουργίας μίας ομάδας αντάξια των προσδοκιών".


Εκ του Δ.Σ

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Η ΑΕΜ είναι εδώ!!!

Στροφή εκατόν ογδόντα μοιρών, και παραμονή της διοίκησης Βισβίκη, με την προσθήκη Νέων μελών στο συμβούλιο για την ΑΕ Μεσολογγίου.

Μπορεί να χρειάστηκαν τρεις γενικές συνελεύσεις - συναντήσεις για την ΑΕΜ, μπορεί να ακουστήκαν και να γραφτήκαν παρά πολλά, αυτό που κρατάμε και είναι το πιο σημαντικό για την ώρα, είναι ότι η ΑΕ Μεσολογγίου από σήμερα έχει και πάλι μια πετυχημένη διοίκηση που θα ηγηθεί της νέας και πολύ δύσκολης προσπάθειας.

Στην ομιλία του ο κ .Βισβίκης αφού ευχαρίστησε για την παρουσία τους, τον Δήμαρχο Μεσολογγίου κ. Κατσούλη, τους αντιδημάρχους κ. Καλτσούλα κ. Κοταντάκη κ. Καρατσόλη, τον πρόεδρο της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας κ. Παπαχρήστο, τον Πρόεδρο του Χαριλάου Τρικούπη κ. Ρεπάσο , τον κ. Νικάκη πρώην Διεθνή διαιτητή, θέλησε να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους παρευρισκόμενους που σε αυτήν την δύσκολη εποχή που περνάμε όλοι μας από το υστέρημα τους εγγράφτηκαν μελή στην ομάδα και απέδειξαν έμπρακτα την αγάπη τους.

Αυτό που με κάνει να αισιοδοξώ είναι ότι σε κάθε συγκέντρωση είμαστε και περισσότερα άτομα, τους τελευταίους δυο μήνες είχαμε αμέτρητες συναντήσεις για την εξεύρεση μιας υγιούς λύσης, θέλω να ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά τον Δήμαρχο για την πολύτιμη βοήθεια του, αλλά να πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον αντιπεριφερειάρχη κ. Αντωνόπουλο για την ουσιαστική βοήθεια του.

Θέλω να καταλάβουμε όλοι ότι η ΑΕΜ δεν είναι μαγαζάκι κανενός, η ΑΕΜ ανήκει στον φίλαθλο κόσμο της, η ιστορία και οι ιδέες δεν ξεπουλιούνται.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο δήμαρχος, και αφού εξήρε το έργο και την προσπάθεια της διοίκησης για τα δυο τελευταίο χρόνια της θητείας της , λέγοντας χαρακτηριστικά ότι μετά από 20 χρόνια απαξιώσεις έγινε αυτό το μεγάλο βήμα.

Σαν δήμαρχος Μεσολογγίου στηρίζω την ΑΕΜ και αυτό θα κάνω με όλες της ομάδες που ανήκουν στο δήμο μου, τις τελευταίες μέρες έχω δεχτεί μια επίθεση ότι στηρίζω την ΑΕΜ λόγο ότι πρόεδρος είναι ο κ. Βισβίκης, θέλω να πω ότι αυτό θα έκανα και σε περίπτωση που και κάποιος άλλος ηγείτο της προσπάθειας αυτής.

Έχω υποσχεθεί ότι θα εγγράψω 50 μέλη, ήδη έχουν γίνει αρκετές έγγραφες και τις επόμενες μέρες αναμένεται θα δοθούν στην διοίκηση.

Στηρίζω την ιστορία της ΑΕΜ όχι πρόσωπα, ο δήμος θέλοντας να είναι από κοντά και να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα της ομάδας, θα συμμετέχει στο νέο συμβούλιο της ομάδας με τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Καλτσούλα που έχει διατελέσει και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής .

Τον λόγο πήραν και οι κ. Νικάκης, Ρεπάσος, Καλτσούλας , και αφού αναφέρθηκαν στην επιτυχία της διοίκησης αυτά τα δυο χρόνια, υποσχέθηκαν ότι στο μέτρο που είναι δυνατόν στον καθένα θα βοηθήσουν την νέα διοίκηση που θα προκύψει.

Τελευταίος πήρε τον λόγο εκ νέου ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Βισβίκης λέγοντας ότι από την στιγμή που δεν υπάρχει κάποιο άλλο ενδιαφέρον από κάποιον να μπει μπροστά, ο ίδιος με συνεργάτες του από το προηγούμενο συμβούλιο και με την προσθήκη νέων μελών είναι διατεθειμένος να ηγηθεί και πάλι μιας νέας προσπάθεια αντάξιας του ονόματος της ΑΕ Μεσολογγίου.

Αφού διαβάστηκαν τα ονόματα των μελών: Βισβίκης Διονύσης – Κατσαγάννης Βασίλης – Μάντης Πάνος – Καρβέλης Σπύρος – Χαλαζιάς Κώστας – Καλτούλας Κώστας – Τσέλιου Γιάννα – Νικάκης Κώστας – Βισβίκης Γιάννης – Παπαχρήστος Παναγιώτης του Ευστρατίου – Κουρκουμέλης Ιωάννης – Ντέκας Γιώργος – Κουφός Χρήστος και Μπαλαούρας Λάμπρος, απευθύνθηκε προς του παρευρισκόμενου - μέλη της ομάδας ρωτώντας αν είναι σύμφωνη με το υπάρχων διοικητικό σχήμα που θα συγκροτηθεί σε σώμα τις προσέχεις οι μέρες, με την απάντηση να είναι θετική.
Μιχάλης Δημητρίου