Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Τίποτα δεν την σταματά!!!

Χωρίς να αντιμετωπίσει καμία απολύτως δυσκολία η -ίσως- δυνατότερη ομάδα του 5ου ομίλου, ΑΕ Μεσολογγίου πέρασε νικηφόρα από την Φιλοθέη επικρατώντας του τοπικού ΑΟ με 3-0 και κάνοντας παράλληλα το δύο στα δύο (όπως και τα Τρίκαλα) στο φετινό πρωτάθλημα. Η αρτινή ομάδα του Πάνου Νίκου ήταν ακίνδυνη επιθετικά και παραδόθηκε στην ανωτερότητα του αντιπάλου.

Η ΑΕ Μεσολογγίου έχοντας παίκτες με μεγάλη εμπειρία κατάφερε από το πρώτο λεπτό να επιβάλει τον ρυθμό της και σε συνδυασμό με το γρήγορο τέρμα που σημείωσε, δημιούργησε στη συνέχεια του αγώνα πολλές φάσεις, σκόραρε άλλα δύο τέρμα, δίχως παράλληλα να κινδυνεύσει στην άμυνά της. Μόλις στο 2ο λεπτό του αγώνα η Φιλοθέη προσπάθησε να απειλήσει, όταν ο Παλιάγκας με βαθιά μπαλιά βρήκε τον Νταλάκα, όμως το διαγώνιο σουτ του τελευταίου πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Δουλιώτη.

Στη συνέχεια η ΑΕΜ που ώρα με την ώρα ανέβαζε την απόδοσή της, απείλησε δύο φορές, στο 7΄ ο νεαρός Φράγκος έκανε το σουτ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή και ο Βαρέλης έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ και στο 9ο λεπτό το σουτ του Καβαλλάρη μπλόκαρε με δυσκολία ο πορτιέρο της Φιλοθέης. Στην τρίτη φάση που δημιούργησε στην εστία της Φιλοθέης, η ΑΕ Μεσολογγίου κατάφερε να πάρει και το προβάδισμα στο σκορ, όταν στο 11΄ ο επιθετικός των φιλοξενούμενων Πέντσας έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και πλάγια, ο Βαρέλης δεν υπολόγισε σωστά (στην κλειστή του γωνία) και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1. Στο 14΄ ο πολύ καλός Πελέκης που στο παρελθόν έχει φορέσει και την φανέλα της Αναγέννησης Άρτας, επιχείρησε ένα σουτ λίγο έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. 

Λίγα λεπτά μετά (22΄) οι παίκτες της ΑΕΜ έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Φράγκος πέταξε στον κενό χώρο για τον Ξευγένη, αλλά αυτός με διαγώνιο σουτ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βαρέλη, στέλνοντας την μπάλα μόλις άουτ. Με ακόμη δύο ευκαιρίες για τους φιλοξενούμενους ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, στο 26΄ ο Πέτσας πάτησε την μπάλα εντός περιοχής για τον Ξευγένη, αυτός βρέθηκε απέναντι από τον Βαρέλη από πλάγια θέση αλλά ο νεαρός τερματοφύλακας της Φιλοθέης έδιωξε σε κόρνερ και στο 33΄ το σουτ του δραστήριου Πέντσα έδιωξε με δυσκολία και πάλι ο Βαρέλης.

Στην επανάληψη η ΑΕ Μεσολογγίου μπήκε αποφασισμένη για να «καθαρίσει» τον αγώνα, όμως η Φιλοθέη όπως και στην αρχή του αγώνα δημιούργησε την πρώτη φάση, με το σουτ του Νταλάκα στο 48΄ να μπλοκάρει ο Δουλιώτης. Δύο λεπτά (50΄) μετά όμως οι φιλοξενούμενοι με τον Πέντσα πέτυχαν το 0-2, με τον επιθετικό της ΑΕΜ να σκοράρει όταν βρέθηκε σε θέση τετ α τετ από τον Βαρέλη μετά από εκπληκτική βαθιά μπαλιά του Πελέκη. 

Στο 61΄ ο Πελέκης που εκτέλεσε ένα κόρνερ από τα αριστερά και ο αρχηγός του Μεσολογγίου, Δενδρινός με κοντινή κεφαλιά σημείωσε το τρίτο τέρμα της ομάδας του. Στο υπόλοιπο του αγώνα, ο ρυθμός έπεσε με τους φιλοξενούμενος στο τελευταίο τέταρτο να έχουν την ευκαιρία να πετύχουν και κάποιο ακόμη τέρμα. Στο 76΄ ο Τσιούνη ανάγκασε τον Βαρέλη να διώξει σε κόρνερ και στο 79΄ και πάλι ο επιθετικός της ΑΕΜ που είχε περάσει αλλαγή στον αγώνα, μετά από έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Πελέκη, είδε τον Βαρέλη εντυπωσιακά να αποκρούει την κεφαλιά του σε κόρνερ. 

Στο 84΄ και στο 86΄ η Φιλοθέη έχασε δύο ευκαιρίες με σουτ των Νταλάκα και Παππά για να πετύχει το γκολ της τιμής, ενώ η ΑΕΜ είχε ακόμη τρεις καλές στιγμές με τους Πέντσα (88΄), Τσιούνη (85΄) και Μπαλαούρα (92΄).

--- Αξίζει να σημειωθεί ότι με τα χρώματα της ΑΕ Μεσολογγίου αγωνίστηκε σε όλο τον αγώνα και ο 18χρονος Αλέξανδρος Δάρδας, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι μεταγράφηκε από τον ΑΟ Φιλοθέης στη νέα του ομάδα. Επίσης, αρκετοί ήταν οι γνώριμοι στο αρτινό κοινό ποδοσφαιριστές της ΑΕΜ, καθώς Πελέκης (Αναγέννηση), Μακρής (Αστέρα Ρόκκα), Καντάνης (Αναγέννηση) έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν σε ομάδες του νομού, ενώ ο Καβαλλάρης έφτασε μία ανάσα από τον ΑΟ Κεντρικών Τζουμέρκων το περασμένο καλοκαίρι, με τον οποίο μάλιστα έκανε κάποιες προπονήσεις το καλοκαίρι.

Κίτρινες κάρτες: Παππάς (54΄), Νταλάκας (77΄) - Ξευγένης (31΄), Δενδρινός (52΄), Δάρδας (83΄), Χαρατσής (89΄)

Διαιτητής: Τσέτσιλας Κωνσταντίνος (Γρεβενών), Βοηθοί: Μωϊσιάδης Β. – Στεφούλης Α. (Γρεβενών)

ΑΟ ΦΙΛΟΘΕΗΣ (Πάνος Νίκου): Βαρέλης, Τρομπούκης, Κυριακόπουλος (54' Ζιώγας), Παλιάγκας, Τσιφλίδης, Νάσιος (69' Λώλης), Παππάς, Γιαννούλης Θ., Νταλάκας, Θέμελης (54' λ.τρ. Ξυλογιάννης), Γιαννούλης Δ.

ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ (Χρήστος Βασιλείου): Δουλιώτης, Μπαλαούρας, Νούλας, Δάρδας, Πελέκης, Δενδρινός, Ξευγένης (67' Τσιούνης), Μακρής, Πέντσας, Καβαλλάρης (71' Χαρατσής), Φράγκος (80' Καντάνης). 

πηγή: www.sportsarta.gr Βασίλης Τσεκούρας

Αποτελέσματα 5ου ομίλου


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
0
Φιλοθέη Άρτας-ΑΕΜ
3
1
Άρης Αιτωλικού-Οδυσσέας Νυδρίου
1
5
Εθνικός Φιλ-Αναγέννηση Περιβολίου
0
2
Όλυμπος Κέρκυρας-Μετέωρα
0
2
Τρίκαλα-ΑΕ Καραϊσκάκη
1
Κεραυνός Θεσπρωτικού ΡΕΠΟ



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Θ
ΟΜΑΔΑ
Β
Υ-Κ
1
ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
6
7-0
2
 ΤΡΙΚΑΛΑ 2011
6
3-1
3
ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ
4
7-2
4
ΟΛΥΜΠΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
4
4-2
5
ΦΙΛΟΘΕΗ ΑΡΤΑΣ
3
1-3
6
ΑΕ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ
1
3-4
7
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ
1
2-2
8
ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ
1
1-1
9
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ
1
1-2
10
ΜΕΤΕΩΡΑ
0
0-3
11
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ
0
0-9














EΠΟΜΕΝΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 3η
4/11
15.00
ΑΕΜ-Όλυμπος Κέρκυρας
4/11
15.00
Κεραυνός Θεσπρωτικού-Αρης Αιτωλικού
4/11
15.00
Οδυσσέας Νυδρίου- ΑΕ Καραϊσκάκη
4/11
15.00
Αναγέννηση Περιβολίου-Τρίκαλα
4/11
15.00
Φιλοθέη Άρτας-Εθνικός Φιλιππιάδας
Μετέωρα ΡΕΠΟ

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Πάμε για 6 ομίλους στην Γ'!!

Η συνεδρίαση των μελών της Επιτροπής Πρωταθλήματος επρόκειτο να φέρει τα... σπουδαία νέα στα σωματεία της Δ' Εθνικής. Οι προκηρύξεις που περιμένουν εναγωνίως οι άνθρωποι των ομάδων δεν συνετάχθησαν ούτε χθες, παρά το γεγονός ότι το πράγμα φαίνεται να έχει ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό. 

Στη συνάντηση που έγινε ανάμεσα στην τριμελή Επιτροπή (Μιχάλης Τζανόπουλος, Στέλιος Μπρατσόλης, Δημήτρης Κουτρουμάνος) και τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιάννη Παπακωνσταντίνου, παρουσιάστηκαν τα δύο πλάνα που έχουν σχεδιαστεί και αναφέρονται σε ενοποίηση της Γ' και της Δ' Εθνικής. 

Αμφότερα κάνουν λόγο για τη δημιουργία ενός πρωταθλήματος στη θέση της Γ' Εθνικής που θα αποτελείται από έξι ομίλους, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν ο κάθε όμιλος θα περιέχει 16 ή 18 ομάδες. Ανάλογα με την απόφαση που θα ληφθεί, θα καθοριστεί και ο ακριβής αριθμός των ομάδων της Δ' Εθνικής που θα ανέβουν στη Γ' Εθνική και αυτών που θα οδηγηθούν στα τοπικά πρωταθλήματα! Σύμφωνα με τους δύο σχεδιασμούς, οι ομάδες που θα υποβιβαστούν από τη Δ' Εθνική θα είναι είτε 37 είτε 49! 

Αυτό σημαίνει ότι παραπάνω από τις μισές ομάδες κάθε ομίλου θα πάρουν θέση στην τρίτη εθνική ερασιτεχνική κατηγορία που θα δημιουργηθεί, της οποίας την εποπτεία θα έχει η ΕΠΟ. Μετά από συνεννοήσεις που θα υπάρξουν με τον πρόεδρο της Ένωσης Β'-Γ' Εθνικής, Σπύρο Καλογιάννη, θα ληφθεί η οριστική απόφαση για το πλάνο που θα τεθεί προς ψήφιση στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ, που θα γίνει στις αρχές του Νοέμβρη. 

Οπερ μεθερμηνευόμενο εστί, τα σωματεία και οι άνθρωποι που τα υπηρετούν καλούνται να κάνουν λίγες μερικές ημέρες υπομονή για να μάθουν τον ακριβή αριθμό των ομάδων που θα... μοιραστούν σε Γ' Εθνική και τοπικές Ενώσεις. 

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Έτοιμη να ρίξει τον Αετό

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του Κυπέλλου ΕΠΣ Ν.ΑΙΤ/ΝΙΑΣ στα γραφεία της Ενώσεως, με την ΑΕΜ να τίθεται αντιμέτωπη με την ομάδα του Aετού Σταμνάς. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο Γήπεδο Αγγελοκάστρου την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, στις 2.30μμ

Αναλυτικά τα υπόλοιπα ζευγάρια των προημιτελικών:
ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ - ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ - ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ - ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΛΟΥΤΡΟΥ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΟΚΙΜΙΟΥ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΓΑΒΑΛΟΥΣ

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Σάρωσε τα πάντα η ΑΕΜ!!!

Επιβλητικό ήταν το πέρασμα της ΑΕΜ από το Περιβόλι, καθώς εκεί για την πρεμιέρα του Περιφερειακού συνέτριψε με 4-0 την τοπική Αναγέννηση που παρά το φουριόζικο ξεκίνημα της (γνώρισε στη συνέχεια) από πρώτο χέρι τις δυσκολίες της κατηγορίας. Η ΑΕΜ μπήκε με το δεξί στο πρωτάθλημα, δείχνωντας αυτή τη φορά τις άγριες διαθέσεις που έχει εφέτος και φυσικά ότι είναι πανέτοιμη για τον ένα και μοναδικό στόχο, την άνοδο.

Έτσι, αφού η κερκυραϊκή ομάδα δεν κατόρθωσε να αιφνιδιάσει στα πρώτα λεπτά του ματς τους έμπειρους παίκτες του Βασιλείου (μεγαλύτερη στιγμή στο 19' με τον Βλάσση να μην μπορεί να νικήσει τον Δουλιώτη), στη συνέχεια ήρθε η ΑΕΜ πήρε τα ηνία και μετέτρεψε μια θεωρητικά επικίνδυνη έξοδο σε υγιεινό περίπατο.

Με τον Καβαλλάρη να εκμεταλλεύεται σε αντεπίθεση, σέντρα του Ξευγένη και να ανοίγει το σκορ στο 22' με κεφαλιά, στο 50' πάλη με τους ίδιους πρωταγωνιστές δημιουργό τον Ξευγενη και εκτελεστή τον Καβαλλάρη με σουτ αυτή την φορά να κάνει το 0-2..

Ενδιάμεσα στο 35' η Αναγέννηση είχε την τελευταία καλή της στιγμή, πάλι με τον Βλάσση που από κοντά δεν νίκησε τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων, κάτι που δεν κατάφερε ούτε ο Μήτσουλης στην εξέλιξη της φάσης.

Και εν τέλει, στο 60' το διπλό “κλείδωσε” οριστικά. Όταν ο Νάος ανέτρεψε τον Πέντσα μέσα στην περιοχή, και το πέναλτι μετέτρεψε σε γκολ ο Ξευγένης για το 0-3.

Το κερασάκι στην τούρτα του μεσολογγίτικου πάρτι έβαλε λίγο πριν το τέλος στο 85' ο Πέντσας για το τελικό 0-4!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 
Αναγέννηση Περιβολιού (Κουρής): Νάος, Σουλάνης, Ρομαντζάς, Γραικός, Γ. Μιάρης, Βασιλάκης (70΄ Ν. Μίαρης), Γ. Μήτσουλης (75' Βάγιας), Τσεβανέδης, Δ. Βλάσσης, Π. Μίαρης, Βούλγαρης (70' Φ. Βλάσσης)

AEM (Βασιλείου): Δουλιώτης, Κολοβάκης (55'Φράγκος ), Νούλας Β, Δάρδας, Μπαλαούρας, Πελέκης, Μακρής, Καβαλάρης, Καρακίτσος (65' Νικόπουλος), Τσιούνης (55'Πέντσας ), Ξευγένης.

Διαιτητής του ματς ήταν ο Δ. Καλιακάτσος που δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα. Βοηθοί του ήταν οι Σαρλής και Μπουντούρης.

Αποτελέσματα 5ου ομίλου



ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
0
Aναγέννηση Περιβολίου - AEΜ
4
0
Οδυσσέας Νυδρίου-Τρίκαλα
1
2
ΑΕ Καραϊσκάκη-Εθνικός Φιλ.
2
2
Κεραυνός Θεσ.-Όλυμπος Κερ.
2
0
Μετέωρα-Φιλοθέη Άρτας
1
Άρης Αιτωλικού ΡΕΠΟ


TΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Θ
ΟΜΑΔΑ
Β
Υ-Κ
1
ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
3
4-0
2
 ΤΡΙΚΑΛΑ 2011
3
1-0
3
ΦΙΛΟΘΕΗ ΑΡΤΑΣ
3
1-0
4
ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ
1
2-2
5
ΟΛΥΜΠΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
1
2-2
6
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ
1
2-2
7
ΑΕ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ
1
2-2
8
ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ
0
0-0
9
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ
0
0-1
10
ΜΕΤΕΩΡΑ
0
0-1
11
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ
0
0-4













EΠΟΜΕΝΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 2η
28/10
15.00
Φιλοθέη Άρτας-ΑΕΜ
28/10
15.00
Άρης Αιτωλικού-Οδυσσέας Νυδρίου
28/10
15.00
Εθνικός Φιλιππιάδας-Αναγέννηση Περιβολίου
28/10
15.00
Όλυμπος Κέρκυρας-Μετέωρα
28/10
15.00
Τρίκαλα-Αετός Διασέλου
Κεραυνός Θεσπρωτικού ΡΕΠΟ