Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Mε 12 ομάδες ο 5ος όμιλος

Επρόκειτο ούτως ή άλλως για το πλέον πιθανό σενάριο, με δεδομένο ότι οι διαρροές δεν θα ξεπερνούσαν -έστω κατά πολύ- αυτές της περασμένης σεζόν. Από τη στιγμή που η προκήρυξη καταστρατηγήθηκε με την ανάκληση της απόφασης για δημιουργία πρωταθλήματος με έξι ομίλους, επιθυμία των ανθρώπων της τριμελούς Επιτροπής ήταν να επανέλθει ο σχεδιασμός στις περσινές... βάσεις! Προκειμένου να διευκολύνουν το έργο τους μπροστά στον γρίφο του καταρτισμού οκτώ ομίλων και έχοντας πάντα κατά νου τη δημιουργία ολιγομελών ομίλων που θα σήμαιναν και μικρότερες αποστάσεις για τους αντιπάλους, ο Βαγγέλης Τοπολιάτης και οι συνεργάτες του (Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Μιχάλης Τζανόπουλος) συνέταξαν, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής, ένα πλάνο αποτελούμενο από δέκα ομίλους, μεταξύ 10 και 12 ομάδων. Σύμφωνα με τα έγγραφα που έφτασαν στα γραφεία της Ομοσπονδίας, συνολικά 16 σωματεία δεν δήλωσαν συμμετοχή, ενώ δεν λείπουν και οι εκκρεμότητες.

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Οπως προέκυψε από τις συμμετοχές που έφτασαν στα γραφεία της ΕΠΟ, το νέο πρωτάθλημα διαμορφώνεται ως εξής:

1ος όμιλος (12 ομάδες): Εβρος Σουφλίου (Εβρου), ΠΑΟ Κόσμιου (Θράκης), Ορφέας Ελευθερούπολης, Αρης Ακροποτάμου, Καβάλα, Βυζάντιο Κοκκινοχώματος (Καβάλας), Προσοτσάνη, Δόξα Πετρούσας (Δράμας), Μ. Αλέξ. Νέας Ηράκλειας, Οδυσσέας Αναγέννησης, Μ. Αλέξ. Νέας Ζίχνης, Ολυμπιακός Ροδόπολης (Σερρών)

2ος όμιλος (10 ομάδες): Αγροτικός Αστέρας, Καμπανιακός, Αχιλλέας Τριανδρίας, Ηρακλής Αμπελοκήπων, Εθνικός Μαλγάρων (Μακεδονίας), Διγενής Λακκώματος (Χαλκιδικής), Κιλκισιακός, Δόξα Χέρσου, Εθνικός Αγιονερίου, ΠΑΟΚ Κρηστώνης (Κιλκίς)

3ος όμιλος (11 ομάδες): Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Λευκάδια, Ενωση Αποστόλου Παύλου (Ημαθίας), Κοζάνη, Μακεδονικός (Κοζάνης), ΑΜΕΣ Αχιλλέας (Πιερίας), Κάστορας, Παναργειακός Ορεστικού (Καστοριάς), Πυρσός Γρεβενών, Γρεβενά Αεράτα (Γρεβενών)

4ος όμιλος (11 ομάδες): Ελασσόνα, Πυργετός, Αμπελωνιακός, Δωτιέας Αγιάς (Λάρισας), ΑΟ Καρδίτσας, ΑΕ Λεονταρίου (Καρδίτσας), Αίολος (Ευρυτανίας), Ρήγας Φεραίος (Θεσσαλίας), Αγρότης Λιανοκλαδίου/Λαμία, Αχιλλέας Δομοκού (Φθιώτιδας), ΑΟ Γραβιάς (Φωκίδας)

5ος όμιλος (12 ομάδες): Ολυμπος Κέρκυρας, Αναγέννηση Περιβολίου (Κέρκυρας), Νέα Σελεύκεια (Θεσπρωτίας), Οδυσσέας Νυδρίου, Εθνικός Φιλιππιάδας, Κεραυνός Θεσπρωτικού (Πρεβέζης-Λευκάδας), Φιλοθέη, Αετός Διασέλλου (Αρτας), ΑΕ Μεσολογγίου, Αρης Αιτωλικού (Αιτωλοακαρνανίας), Τρίκαλα, Μετέωρα (Τρικάλων)

6ος όμιλος (10 ομάδες): Διαγόρας Βραχνέικων, Ατρόμητος Λάππα, Αχαϊκή, Εθνικός Σαγέικων (Αχαϊας), ΠΦΟ Πανόπουλου, Δόξα Νέας Μανολάδας (Ηλείας), Πάμισος, Εράνη Φιλιατρών, Εθνικός Μελιγαλά (Μεσσηνίας), Παναρκαδικός (Αρκαδίας)

7ος όμιλος (11 ομάδες): Παναργειακός, Ενωση Ερμιονίδας, Πανναυπλιακός, Πορτοχελιακός (Αργολίδας), Πέλοπας Κιάτου (Κορινθίας), ΑΟ Χαλκίδας, ΑΟ Λουκισίων, Ευβοϊκός Αγίου Νικολάου (Εύβοιας), Παρνασός (Βοιωτίας), Μανδραϊκός, Πανελευσινιακός (ΕΠΣΔΑ)

8ος όμιλος (11 ομάδες): Κηφισιά, Αιγάλεω, Αγιαξ Ταύρου, Περιστέρι, Νέα Ιωνία, Τράχωνες, Ηλυσιακός, ΠΑΟ Ρουφ, Ιάσων, Πεύκη (Αθηνών), Αιολικός (Λέσβου)

9ος όμιλος (12 ομάδες): Ατρόμητος Πειραιά, Κερατσίνι, Ιωνικός, Περαμαϊκός (Πειραιά), Τριγλία Ραφήνας, Ολυμπιακός Λαυρίου, Αστέρας Βάρης, Νικολακάκης (ΕΠΣΑΝΑ), Πανναξιακός, Ανω Μερά (Κυκλάδων), Διαγόρας, ΑΟ Δικαίου (Δωδεκανήσου)

10ος όμιλος (10 ομάδες): Ατσαλένιος, Ηρόδοτος, Γιούχτας, ΠΑΟ Κρουσώνα, Πατούχας, ΑΕ Κατσαμπά (Ηρακλείου), Αναγέννηση Ιεράπετρας, ΟΦ Ιεράπετρας (Λασιθίου), Κισσαμικός (Χανίων), Ερμής Ζωνιανών (Ρεθύμνου)

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΗΛΩΣΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Οσον αφορά στις ομάδες που δεν υπολογίζονται για την κλήρωση, χωρισμένες ανά όμιλο στον οποίο θα έπρεπε να συμπεριληφθούν, έχουν ως εξής:
1ος όμιλος: Ένωση Aνθειας/Αρίστεινου (Εβρου), Αστέρας Μαγικού (Ξάνθης)
2ος όμιλος: Μ. Αλέξανδρος Ν. Μυλοτόπου, Αετός Σκύδρας (Πέλλας), Νέα Καλλικράτεια, Αετός Βαρβάρας (Χαλκιδικής)
3ος όμιλος: Κτηνοτροφικός Αστέρας Καλληράχης (Γρεβενών), Ελλάς Aνω Καλλινίκης (Φλώρινας)
5ος όμιλος: ΠΑΟ Κρύας (Ηπείρου)
6ος όμιλος: Θύελλα Αμπελοκήπων (Ζακύνθου), Διλινάτα (Κεφαλληνίας-Ιθάκης), Μολαϊκός (Λακωνίας)
8ος όμιλος: Ολυμπος Αγιάσου (Λέσβου), Ατρόμητος Αγ. Γεωργίου (Χίου)
9ος όμιλος: Πανσαμιακός (Σάμου), Aρης Αμφιάλης (Πειραιά)

ΟΙ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ... ΠΑΡΑΞΕΝΑ!
Ως είθισται τα τελευταία χρόνια, το σκηνικό δεν έχει ξεκαθαρίσει απόλυτα, σε ό,τι έχει να κάνει με τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα. Μία από τις εκκρεμότητες είναι αυτή του Εθνικού Αστέρα, οι άνθρωποι του οποίου φαίνεται πως έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδο, αναφορικά με το αν πρέπει η ομάδα της Καισαριανής να συμμετάσχει στη Football league II ή στη Δ' Εθνική. Ταυτόχρονα, υπάρχει ανοιχτό μέτωπο και στον 1ο όμιλο, όπου η Καβάλα ναι μεν δήλωσε συμμετοχή, ωστόσο περιμένει να εκδοθεί η ευνοϊκή απόφαση που θα την επαναφέρει στη Football league. Εκπληξη προκάλεσε η δήλωση συμμετοχής που κατέθεσαν οι ιθύνοντες του Μακεδονικού Νεάπολης, που είχε αποβληθεί από το περσινό πρωτάθλημα μετά την πρεμιέρα, κατόπιν σχετικής διαταγής της ΦΙΦΑ. Οι άνθρωποι του συλλόγου απέστειλαν τη σχετική δήλωση, όμως η συμμετοχή της ομάδας στη Δ' Εθνική θα πρέπει να θεωρείται απίθανη.

ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Οπως φαίνεται από τον καταρτισμό που έχει γίνει, ελάχιστες είναι οι διαφοροποιήσεις συγκριτικά με την περσινή χρονιά. Η πρώτη -και προβλεπόμενη- έχει να κάνει με την καθιερωμένη 'τράμπα' των νησιώτικων ομάδων σε 8ο και 9ο όμιλο. Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Σάμος μεταφέρθηκαν στον 9ο όμιλο, δίνοντας τις θέσεις τους σε Λέσβο και Χίο. Η δεύτερη διαφοροποίηση έχει να κάνει με την τοποθέτηση του ΑΟ Γραβιάς στον 4ο όμιλο, σε αντίθεση με τον όμιλο που είχε συμπεριληφθεί η τελευταία ομάδα της ΕΠΣ Φωκίδας, που είχε λάβει μέρος στο πρωτάθλημα (Απόλλων Ευπαλίου στον 5ο όμιλο).

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
Το πλάνο του νέου πρωταθλήματος σχεδιάστηκε, όμως αυτό δεν σημαίνει πως είναι το οριστικό. Αντιθέτως, θα τεθεί προς ψήφιση στο προσεχές Δ.Σ. της ΕΠΟ, που θα γίνει στις 3 Σεπτεμβρίου (Δευτέρα). Κατά πάσα πιθαντότητα, το πλάνο θα υπερψηφιστεί από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, ωστόσο σε ένα καλοκαίρι που έχουν ανατραπεί νόμοι και κανονισμοί, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί ως ενδεχόμενο. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. οι άνθρωποι της τριμελούς Επιτροπής θα ζητήσουν να λάβουν οι ίδιοι την απόφαση για τον τόπο και την ημερομηνία διεξαγωγής των κληρώσεων, που είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθούν σε ένα συγκεκριμένο μέρος, με την Αθήνα να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες. Οσον αφορά στη... σέντρα, το νέο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει το πρώτο Σαββατοκύριακο μετά τις εκλογές της ΕΠΟ, δηλαδή στις 6-7/10 ή στις 13-14/10. Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετά τις εκλογές θα τεθεί επί τάπητος η συζήτηση για την κατάργηση της Δ' Εθνικής και τον τρόπο με τον οποίο θα σχεδιαστούν οι υπόλοιπες κατηγορίες.
του Δημήτρη Θεοδώρου

Τσάμης: "Ευχαριστώ τον κόσμο που με αγάπησε"

Παρελθόν αποτελεί πλέον έπειτα από 11 χρόνια προσφοράς στην ΑΕΜ, ο Σπύρος Τσάμης. 

Ο 30χρονος μέσος που ξεχώριζε για τον έντιμο χαρακτήρα του αποτελούσε έναν από τους ηγέτες των "μπλε", προσφέροντας τα πάντα σε κάθε παιχνίδι και ήταν βασικός και αναντικατάστατος στα τόσα χρόνια παρουσίας του. Επόμενος σταθμός της καριέρας του, η ομάδα που τον ανέδειξε ποδοσφαιρικά, ο Άρης Αιτωλικού.

Ο έμπειρος μέσος σε δηλώσεις του στο olatagoal.gr τόνισε:
"Είμαι χαρούμενος που επιστρέφω μετά από 11 χρόνια στην ομάδα που αναδείχθηκα. Ελπίζω να εκπληρώσουμε τους στόχους μας. Στην ΑΕΜ πέρασα 11 χρόνια με καλές και κακές στιγμές. Ευχαριστώ τον κόσμο που με αγάπησε και εύχομαι καλή πορεία στην ομάδα".

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Έδεσε την άμυνα με Μπαλαούρα

Τις ενέργειες για την καλύτερη στελέχωση του βασικού του κορμού συνεχίζει η διοίκηση της ΑΕΜ. Αυτή τη φορά ήταν σειρά του Kώστα Μπαλαούρα να έρθει σε συμφωνία με τους ανθρώπους του συλλόγου και για την ερχόμενη σεζόν.

Ο 25χρονος αμυντικός αγωνίστηκε πέρσι σχεδόν σε όλους τους αγώνες πρωταθλήματος, αποτελώντας έναν από τους βασικούς συντελεστές στη θετική παρουσία των "μπλε". Με αυτό τον τρόπο, η διοίκηση της ΑΕΜ έδεσε με τον καλύτερο τρόπο την αμυντική της γραμμή. 

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Νίκη με διακοπή...

Ενώ όλα έδειχναν να κυλούν ομαλά στο πρώτο φιλικό της ΑΕΜ κόντρα στον Θέρμιο Απόλλων, στο γήπεδο του Θέρμου, σε μια ανύποπτη φάση ήρθε ο τραυματισμός του Κόκκοτου και το παιχνίδι διακόπηκε στο 81'. Ο τραυματισμός θεωρήθηκε σοβαρός και ο ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Στη συνέχεια με την σύμφωνη γνώμη διαιτητή και προπονητών, ο αγώνας έλαβε τέλος, ενώ η ΑΕΜ προηγούνταν με 2-1. 

Ήταν ένα αρκετά δυνατό παιχνίδι για την ΑΕΜ, με τους γηπεδούχους να δείχνουν αρκετά αξιόμαχοι. Ο προπονητής των "μπλε" Χρήστος Βασιλείου έμεινε ικανοποιημένος από τους παίκτες του και ευελπιστώντας ότι με την δουλειά που γίνεται στην προετοιμασία, στα επόμενα παιχνίδια η ΑΕΜ θα είναι πιο δεμένη και αποτελεσματική. Οι Μακρής και Πετσίνης δεν αγωνίστηκαν γιατί αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού. Από αύριο Τρίτη 28/8 θα ξεκινήσουν οι διπλές προπονήσεις.

Στα του αγώνα, στο 19' ο Διαμ. Κόκκοτος άνοιξε το σκορ μετά από αμυντική ολιγωρία στην άμυνα των "κανονιέρηδων". Δύο λεπτά αργότερα η ΑΕΜ κέρδισε πέναλτι με τον Ξευγένη, όμως ο Πελέκης δεν κατάφερε να κερδίσει των τερματοφύλακα των γηπεδούχων. 

Οι "μπλε" δεν το έβαλαν κάτω και στο 25' μετά από θαυμάσια μπαλιά του Χαρατσή, ο Πέντσας με εξαιρετικό πλασέ έκανε το 1-1. Τα επόμενα λεπτά δεν σημειώθηκε κάτι σημαντικό, με τις δύο ομάδες να κάνουν παιχνίδι κέντρου. 

Το 2-1 για την ΑΕΜ ήρθε στο 75', όταν από μακρινή μπαλιά του Καπώνη, ο Σωτηρίου με διαγώνιο σουτ διαμόρφωσε όπως αποδείχτηκε στην συνέχεια το τελικό σκορ.

Α.Ε.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Δουλιώτης (46΄ Ρόκκος), Κολοβάκης (64΄ Πασπαλιάρης), Νούλας (64΄ Μαντέλος), Δενδρινός (66΄ Παλιάτσας), Καντάνης (66΄ Μακρής), Πελέκης (62΄ Νούλας), Χαρατσής (55΄ Σωτηρίου), Δάρδας (62΄ Καπώνης), Πέντσας (55΄ Τσούνης), Καρακίτσος (57΄ Νικολόπουλος), Ξευγένης (55΄ Φράγκος). Δεν πρόλαβαν να αγωνισθούν οι Σταυρόπουλος, Φούτσουλας αφού την στιγμή της αλλαγής διεκόπη το παιχνίδι.

 
 Πριν την έναρξη του αγώνα ο πρόεδρος των γηπεδούχων έγινε απονομή 
αναμνηστικής πλακέτας και ανθοδέσμης στον πρόεδρο της ΑΕΜ




Φωτογραφίες: Mεσολόγγι Σπορ

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

30 Αυγούστου η "2η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων"

Μετά την επιτυχία που σημείωσε η πέρυσι στο Μεσολόγγι «1η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων Αιτωλοακαρνανίας»,την οποία επισκέφτηκαν πάνω από 10.000 επισκέπτες, θα πραγματοποιηθεί φέτος η «2η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων», από την Πέμπτη 30 Αυγούστου έως και την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012 στο χώρο του Λιμανιού Μεσολογγίου.Τα εγκαίνια της εκθέσεως θα γίνουν από τον Πρέσβη του Βιετνάμ, Binh Vu.

Όπως πέρσι έτσι και φέτος, στα πλαίσια της Έκθεσης θα γίνουν παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις και ενημερωτικές ομιλίες, ενώ την παραμονή των εγκαινίων θα δοθεί συναυλία από τον Θανάση Παπακωνσταντίνου. Η έκθεση θα λειτούργει καθημερινά 18:00 – 24:00 και στο χώρο της έκθεσης θα λειτουργούν Ταβέρνα, Καφετέρια και Παιδική Χαρά, ενώ εκτός των άλλων οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία καθ΄ όλη τη διάρκεια του τετραήμερου, να δουν την έκθεση λαογραφικού υλικού Αγροτικής Τεχνολογίας και Εργαλείων του Περασμένου Αιώνα που θα φιλοξενηθεί στον εκθεσιακό χώρο.

Το πρόγραμμα της 2ης Έκθεσης Τοπικών Προϊόντων έχει ως εξής:

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012
19:30 Εγκαίνια της Έκθεσης από τον Πρέσβη του Βιετνάμ BinhVu.
20:30 Συνέντευξη τύπου των διοργανωτών.
22:00 Βράδια γαστρονομίας από την Πρεσβεία του Βιετνάμ.
22:30 Μουσική Αναδρομή «Μάτια μου η Ελλάδα» , Καλλιτεχνική επιμέλεια Χρ. Βλαχογιάννης.
22:30 Κληρώσεις δώρων 1ης ημέρας.

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012
20:00 Εκδήλωση με θέμα: «Νέες καλλιέργειες – Βιολογική Γεωργία»
22:00 Παραδοσιακοί Χοροί από το Χορευτικό του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
22:30 Κληρώσεις δώρων 2ης ημέρας

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012
20:00 Επίδειξη τοπικής γαστρονομίας από τους Συλλόγους :
Άγιος Ιωάννης Ευηνοχωρίου, Αρχαία Καλυδώνα, Συνεταιρισμός Αλιέων «Η Κλείσοβα»
22:00 Μουσική Εκδήλωση από το Πολιτιστικό– Μορφωτικό Σύλλογο «Το Αιτωλικό»
22:30 Κληρώσεις δώρων 3ης ημέρας

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012
20:00 Εκδήλωση με θέμα: «Η Ακτοπλοϊκή Σύνδεση Μεσολογγίου – Ιόνιων Νήσων»
21:30 «Με ένα τραγούδι και ένα όνειρο» Έντεχνα και λαϊκά τραγούδια που αγαπήσαμε. Καλλιτεχνική επιμέλεια Σπ. Χολέβας
22:30 Κληρώσεις δώρων 4ης ημέρας 
22:30 Χορευτική βραδιά με νότες της Λατινικής Αμερικής από τη σχολή χορού Dance Academy.

Επένδυση με Δάρδα

Την αμυντική γραμμή θωρακίζει με ακόμη μια σημαντική μεταγραφή η ΑΕΜ, καθώς ενέταξε στο δυναμικό της, τον 18χρονο αμυντικό μέσο Αλέξανδρο Δάρδα, ο οποίος πέρσι πρόσφερε τις υπηρεσίες του στην ομάδα της Φιλοθέης Άρτας.

Ο νεαρός ταλαντούχος τα τελευταία δύο χρόνια ξεχώρισε με τις εμφανίσεις του με τις φανέλες του Αστέρα Ρόκκα και της Φιλοθέης, με αποτέλεσμα να προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών συλλόγων της Γ΄ και της Δ΄ Εθνικής κατηγορίας.

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Εξέπνευσε η προθεσμία, ξεκαθαρίζει το τοπίο!

Η σημερινή μέρα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κατά κάποιο τρόπο ξεχωριστή για τη Δ' Εθνική και τα σωματεία που λαμβάνουν μέρος σε αυτό. Είναι η μέρα που εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα, ίσως μάλιστα αποδειχθεί σε μερικούς μήνες πως επρόκειτο τελικά για την τελευταία ημέρα που θα μπορούσε ένα σωματείο να εκφράσει την επιθυμία του να αγωνιστεί σε αυτή την υπό κατάργηση κατηγορία. Για το μέλλον της θα αποφασίσουν οι Ενώσεις της χώρας σε συνεργασία με τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ, που θα προκύψει από τις εκλογές του Οκτώβρη. Μέχρι τότε, όμως, το φετινό πρωτάθλημα θα έχει ξεκινήσει και για τα χαρακτηριστικά του ελάχιστα πράγματα γνωρίζουμε, παρά το γεγονός ότι κοντεύει Σεπτέμβριος...

ΠΕΝΤΕ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ
Μέχρι χθες (Πέμπτη) οι συμμετοχές ήταν -τηρουμένων των αναλογιών- λίγες, ωστόσο τη δεδομένη χρονική στιγμή οι πιθανότητες για καταρτισμό δέκα ομίλων παραμένουν πολλές. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι οι περισσότερες αιτήσεις έρχονται την τελευταία ημέρα ή και τις πρώτες ημέρες μετά τη λήξη της προθεσμίας, εφόσον πρόκειται για σωματεία που αποστέλλουν τα σχετικά έγγραφα από την Επαρχία. Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις πέντε σωματεία έχουν ενημερώσει επίσημα πως δεν θα συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα: Κτηνοτροφικός Αστέρας (Γρεβενών), Θύελλα Αμπελοκήπων (Ζακύνθου), Μ. Αλέξ. Νέου Μυλότοπου (Πέλλας), ΑΕ Βαθύλου-Πανσαμιακός (Σάμου), Ελλάς Ανω Καλλινίκης (Φλώρινας). Ασφαλώς, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν άλλες διαρροές, οι οποίες θα φανούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
Σε αυτό το σημείο είναι αναγκαίο να υπενθυμίσουμε πως σε περίπτωση που υπάρξουν αρκετές αποχωρήσεις ομάδων, δεν αποκλείεται να καταρτιστούν εννέα ή οκτώ όμιλοι, τόσοι ακριβώς όσοι κριθεί απαραίτητο ώστε να είναι λειτουργικό το πρωτάθλημα. Μόλις ολοκληρωθούν οι αφίξεις των δηλώσεων συμμετοχής στα γραφεία της Ομοσπονδίας, η τριμελής Επιτροπή Πρωταθλήματος της Δ' Εθνικής θα συνεδριάσει, προκειμένου να προχωρήσει στο τελικό πλάνο που θα κατατεθεί για έγκριση στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ, το οποίο θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα αρχές Σεπτέμβρη. Παράλληλα, σιγά-σιγά θα αρχίσουν να ορίζονται οι ημερομηνίες και οι τοποθεσίες διεξαγωγής των κληρώσεων του πρωταθλήματος.

Του Δημήτρη Θεοδώρου

Πρώτο φιλικό με Θέρμο αύριο στις 6.30

Χωρίς απρόοπτα συνεχίζεται η προετοιμασία της ΑΕΜ, που ξεκίνησε από την Δευτέρα 20/8 και διεξάγεται στο Βοηθητικό των εγκαταστάσεων του Σταδίου. Το πρόγραμμα της εβδομάδας περιελάμβανε απογευματινές προπονήσεις, ενώ σήμερα Σάββατο διεξήχθη και η πρώτη πρωινή. Βαρύτητα δόθηκε στη φυσική κατάσταση και στη γενική αντοχή, ενώ οι προπονήσεις περιλάμβαναν ασκήσεις με μπάλα και παιχνίδια σε μικρό χώρο. 

Υπήρξε πολύ καλή διάθεση από όλους τους παίχτες, που εφάρμοσαν κατά λέξη τις οδηγίες του προπονητικού τιμ. Μοναδικός απών από τις προπόνησης ήταν ο Μακρής που αναμένεται να κάνει την πρώτη προπόνηση την Κυριακή. Το παρών δεν μπόρεσε να δώσει σε κάποιες από τις προπονήσεις και ο Τσίουνης, καθώς δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει άδειες εξόδου, μιας και υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία.

Εν τω μεταξύ αύριο Κυριακή 26/9 η ΑΕΜ δίνει το πρώτο της φιλικό για την εφετινή σεζόν στο Θέρμο, κόντρα στον τοπικό Νέο Θέρμιο Απόλλων. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 6.30 και θα διεξαχθεί στο γήπεδο του Θέρμου. Ο προπονητής της ΑΕΜ, Χρήστος Βασιλείου θα θελήσει να πάρει μια πρώτη γεύση από τη νέα ομάδα που χτίζει και το σίγουρο είναι πως όλοι οι ποδοσφαιριστές θα πάρουν από μια ευκαιρία.

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Με Ναυπακτιακό στο Κύπελλο

Πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της Ενώσεως η κλήρωση της 1ης φάσης του κυπέλλου ερασιτεχνών για την περιόδου 2012-2013, με την ΑΕΜ να κληρώνεται αντιμέτωπη με τον Ναυπακτιακός Αστέρα.

Ο αγώνες θα γίνει στις 5 Σεπτεμβρίου, ενώ όλοι οι υπόλοιποι στις 8-9/9/2012. Στη Γαβαλού θα αγωνιστεί και ο ΓΟΜ, καθώς κληρώθηκε με τον τοπικό Κεραυνό.

1ος ΟΜΙΛΟΣ
ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ – ΝΕΟΣ ΘΕΡΜΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ – ΕΝΩΣΗ ΑΟΚ ΤΡΙΚΑΡΔΟΣ
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΓΑΒΑΛΟΥΣ – ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΥΡΤΙΑΣ – ΑΛΙΚΥΡΝΑΪΚΟΣ ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ
ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ
ΑΧΕΛΩΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒΡΟΛΙΜΝΗΣ
ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ – ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥΣ
Προκρίνεται χωρίς αγώνα ο ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

2ος ΟΜΙΛΟΣ
ΠΑΟ ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΠΑΝΟΧΘΙΑΚΟΣ
ΠΑΝΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΜΠΟΥΚΚΑΣ – ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟΣ ΦΥΤΕΙΩΝ
ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ – ΑΕΚ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ
ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟΣ ΘΥΡΙΟΥ – ΦΛΟΓΑ ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣΤΑΚΟΥ – ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΛΟΥΤΡΟΥ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΜΑΡΟΥΛΑΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΟΚΙΜΙΟΥ
ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ – ΑΙΑΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ

Φωτορεπορτάζ από την "πρώτη"




















Ξεκίνημα για πρωτάθλημα!!!

Με μεγάλο ενθουσιασμό και παρουσία αρκετών φιλάθλων της ομάδας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα η πρώτη συγκέντρωση της ΑΕΜ. Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας και με πολλά νέα πρόσωπα στο ρόστερ της, αλλά και με όρεξη για πολλή δουλειά, το συγκρότημα του Χρήστου Βασιλείου ξεκίνησε την προετοιμασία του στοχεύοντας στη δημιουργία ενός συνόλου που θα είναι ικανό να εκπληρώσει τον έναν και μοναδικό στόχο για το νέο πρωτάθλημα, την άνοδο στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Πριν την προπόνηση υπήρξε ο καθιερωμένος Aγιασμός, στον οποίον παρόν ήταν και η δεύτερη ομάδα της ΑΕΜ, ο ΓΟΜ. Στη συνέχεια ο προέδρος Διονύσης Βισβίκης μίλησε με στους παίκτες της ομάδας. Ο πρόεδρος της ΑΕΜ αφού τους ευχήθηκε καλή ποδοσφαιρική χρονιά, χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη ημέρα ως σημαδιακή τόσο για την ΑΕΜ, όσο και για το Μεσολόγγι. Τόνισε τις προσπάθειες που θα κάνει η διοίκηση για την όσο καλύτερη δουλειά, ώστε στο τέλος να μπορέσουν να ανταμειφθούν οι κόποι τους με την πολυπόθητη άνοδο. Υποσχέθηκε επίσης πως τόσο ο ίδιος όσο και όλη η οικογένεια της ΑΕΜ θα δώσουν το καλύτερό τους εαυτό, ώστε η ομάδα να προχωρήσει ακόμη ένα βήμα πιο πέρα.

Στη συνέχεια o προπονητής Χρήστος Βασιλείου μαζί με τον γυμναστή Σταμάτη Σαρρή ανέλαβαν δουλειά. Το πρόγραμμα περιλάμβανε χαλαρό ζέσταμα, ενώ στην συνέχεια έγιναν ασκήσεις με τη μπάλα και τεχνική και στο τέλος ακολούθησαν τελειώματα φάσεων και οικογενειακό διπλό. 

Το "παρών" έδωσαν συνολικά οι Δουλιώτης, Ρόκκος, Μακρής, Πέντσας, Καρακίτσος, Χαρατσής, Πελέκης, Μακρής, Νούλας, Παλιάτσας, Κολοβάκης, Φατσάλης, Πασπαλιάρης, Μαντέλος, Νούλας Σπύρος, Καπόνης, Καντάνης, Σταυρόπουλος, Φράγκος, Τσούνης, Σωτηρίου, Δενδρινός, Ξευγένης, Πετσίνης, Νικολόπουλος, Δάρλας.

Από την πλευρά του ο προπονητής της ομάδας Χρήστος Βασιλείου δήλωσε:

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Ο Ρόκκος στα μπλε

Ποδοσφαιριστής της ΑΕΜ θα πρέπει να θεωρείται ο Ανδρέας Ρόκκος μετά την συμφωνία που είχε με την διοίκηση των "μπλε". Ο 22άχρονος τερματοφύλακας που έχει φορέσει την φανέλα Κ20 Παναιτωλικού, Ηλιούπολης, Ιωνικού και Αήττητου Σπάτων, αποτελεί μια πολύ σημαντική προσθήκη στο ρόστερ της ΑΕΜ και φυσικά στα γκολποστ της ομάδας.

Ανανεώσεις και ανακοινώσεις

Τις ενέργειες για την καλύτερη στελέχωση του βασικού του κορμού συνεχίζει η διοίκηση της ΑΕΜ. Αυτή τη φορά ήταν σειρά των Παναγιώτη Δενδρινού, Άρη Ξευγένη και Χρήστου Καρακίτσου να έρθουν σε συμφωνία με τους ανθρώπους του συλλόγου και για την ερχόμενη σεζόν.

Ο τρεις παίκτες αποτέλεσαν τους βασικούς συντελεστές στη θετική παρουσία των "μπλε". Με αυτό τον τρόπο, η διοίκηση της ΑΕΜ έχει προχωρήσει στην ανανέωση με ποδοσφαιριστές που αποτέλεσαν την βάση κατά την περσινή χρονιά.

Χτίζει το μέλλον

Παίκτης της ΑΕΜ και με τη “βούλα” είναι πλέον ο Γιώργος Νικολόπουλος. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής συμφώνησε σε όλα με την διοίκηση των "μπλε" και υπέγραψε στην μεσολογγίτικη ομάδα. Ο Νικολόπουλος ξεκίνησε από τον ΓΟΜ, ενώ πέρσι αγωνίστηκε στην U17 του Αστέρα Τρίπολης.
Η διοίκηση της ΑΕΜ δεν σταμάτησε όμως εκεί, καθώς ήρθε σε συμφωνία και με τον νεαρό Θανάση Παλιάτσα, ο οποίος πέρσι αγωνίστηκε με τα χρώματα της U17 του Παναιτωλικού. Ο μεσολογγίτης παίκτης παραχωρήθηκε με την μορφή δανεισμού από την ομάδα του Αγρινίου.

Έφυγε ο Μιχαλόπουλος

Παρελθόν αποτελεί από την ΑΕΜ ο Θανάσης Μιχαλόπουλος. Ο μεσολογγίτης επιθετικός είναι και τυπικά ελεύθερος και εξετάζει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Νέος γενικός αρχηγός ο Γιώργος Χρήστου

Ο Γιώργος Χρήστου είναι ο νέος γενικός αρχηγός της ΑΕΜ, όπως ανακοίνωσε και επίσημα η Διοίκηση σήμερα (18/8) το απόγευμα.

Ο βετεράνος άσος της ΑΕΜ, και πρώην αρχηγός των «κυανόλευκων» μετά την απόφαση του να κρεμάσει τα γάντια, δέχτηκε την πρόταση από την διοίκηση να προσφέρει αυτή τη φορά από ένα διαφορετικό πόστο, καθώς θα αποτελεί τον συνδετικό κρίκο, μεταξύ των παικτών και της διοίκησης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Το Δ.Σ της ΑΕ Μεσολογγίου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ο Γιώργος Χρήστου αναλαμβάνει τη θέση του Γενικού Αρχηγού της ομάδας»

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Ξεκινάει το όνειρο!!!

Με όνειρα και φιλοδοξίες αρχίζει την Δευτέρα 20 Αυγούστου η προετοιμασία της ΑΕΜ, καθώς στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συγκέντρωση των Κανονιέρηδων ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, στο Δημοτικό Στάδιο. Στην αυριανή πρώτη  οι ποδοσφαιριστές θα περάσουν από εργομετρικά τεστ και από την επομένη θα μπουν σε ρυθμούς προπόνησης. Πριν την προπόνηση θα πραγματοποιηθεί o καθιερωμένος Αγιασμός.

Στις τάξεις της ομάδας επικρατεί αισιοδοξία καθώς οι στόχοι που έχουν θέσει είναι υψηλοί, κάτι που ξεκίνησε απο πέρσι μετά από πολλά χρόνια. Με απόλυτη ετοιμότητα βλέπουν μπροστά. Όλοι μαζί, διοίκηση, τεχνική ηγεσία και παλιοί και νέοι ποδοσφαιριστές μαζί με τον μπλε λαό, ξεκινάνε με στόχο τους τίτλους και την άνοδο.
 
Παράλληλα, οριστικοποιήθηκαν και τα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας που θα διεξαχθούν και τα οποία θα ανακοινωθούν επίσημα σε λίγες μέρες.

Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Έδεσε Πετσίνη, στις 20/8 η πρώτη

Τις ενέργειες για την καλύτερη στελέχωση του βασικού του κορμού συνεχίζει η διοίκηση της ΑΕΜ. Αυτή τη φορά ήταν σειρά του Γιώργου Πετσίνη να έρθει σε συμφωνία με τους ανθρώπους του συλλόγου και για την ερχόμενη σεζόν.

Ο νεαρός επιθετικός αγωνίστηκε πέρσι σε αρκετούς αγώνες πρωταθλήματος, αποτελώντας έναν από τους βασικούς συντελεστές στη θετική παρουσία των "μπλε". Με αυτό τον τρόπο, η διοίκηση της ΑΕΜ έχει προχωρήσει στην ανανέωση με ποδοσφαιριστές που αποτέλεσαν τους βασικούς συντελεστές κατά την περσινή χρονιά.

Στις 20 Αυγούστου η επίσημη πρώτη

Η πρώτη προπόνηση των ποδοσφαιριστών της ΑΕΜ θα γίνει την Δευτέρα 20 Αυγούστου. Στόχος των ανθρώπων της ομάδας είναι να ξεκινήσει μια βδομάδα αργότερα η προετοιμασία για να έχει συμπληρωθεί το μεγαλύτερο κομμάτι του ρόστερ. Ήδη έχουν κανονιστεί και τα πρώτα φιλικά τα οποία θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Προκήρυξη Δ' Εθνικής 2012 - 2013

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αφού έλαβε υπόψη:

α) Το καταστατικό της. 
β) Τους κανονισμούς της 
γ) Την από 06.08.2012/ Νο 39 απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας/ΕΠΟ

Προκηρύσσει το πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας της περιόδου 2012-2013 το οποίο θα διεξαχθεί σε δέκα (10) ομίλους.

Άρθρο 1. Εφαρμοσμένες Διατάξεις.

Όλοι οι αγώνες του πρωταθλήματος Δ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας διεξάγονται σύμφωνα με τις διατάξεις:

α) Των Κανόνων Παιχνιδιού που ισχύουν διεθνώς και ορίζονται από το Διεθνές Συμβούλιο της F.I.F.A. β) Των Κανονισμών της Ε.Π.Ο. 
γ) Των αποφάσεων του Δ.Σ./Ε.Π.Ο. που ρυθμίζουν ή θα ρυθμίζουν ειδικά θέματα, που δεν προβλέπονται από την παρούσα.

Άρθρο 2. Έννοια Προκήρυξης

Η προκήρυξη είναι πρόταση για την κατάρτιση σύμβασης προσχώρησης μεταξύ της Ε.Π.Ο. ως διοργανώτριας και των ομάδων, που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας.

Με την αποδοχή της προκήρυξης συντελείται η παραπάνω σύμβαση (άρθρο 7 παρ.2 του ΚΑΠ). Η αποδοχή της προκήρυξης με επιφύλαξη έχει σαν συνέπεια τις κυρώσεις της παρ. 3 του άρθρου 7 του Κ.Α.Π.

Άρθρο 3. Ημερομηνία Έναρξης Αγώνων.

Η ημερομηνία έναρξης των αγώνων του πρωταθλήματος θα οριστεί με απόφαση του Δ.Σ/Ε.Π.Ο.

Άρθρο 4. Δήλωση Συμμετοχής-Παράβολο Συμμετοχής.

Για να συμμετάσχει μία ομάδα στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής Κατηγορίας έχει την υποχρέωση να υποβάλει μέχρι την 24-08-2012, ημέρα Παρασκευή στην ΕΠΟ, δήλωση συμμετοχής, σε ειδικό έντυπο, που στέλνεται στις ομάδες. Η δήλωση συμμετοχής πρέπει να συνοδεύεται υποχρεωτικά από το σχετικό παράβολο, που ορίζεται σε πεντακόσια ευρώ (500) (Τραπεζική Επιταγή ή ταχυδρομική Επιταγή, ή κατάθεση στο ταμείο της Ε.Π.Ο.).

Με την παραπάνω δήλωση συμμετοχής τα σωματεία αποδέχονται, χωρίς επιφυλάξεις, το καταστατικό, τους όρους της προκήρυξης και της αντίστοιχης οικονομικής εγκυκλίου και τις διατάξεις των κανονισμών της Ε.Π.Ο., διαφορετικά αποκλείονται του πρωταθλήματος, με απόφαση του Δ.Σ./Ε.Π.Ο.

Τα σωματεία Δ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας στη δήλωση συμμετοχής πρέπει υποχρεωτικά να αναφέρουν το Α.Φ.Μ. τη Δ.Ο.Υ, τον αριθμό φαξ και το e-mail του σωματείου ή εκπροσώπου του σωματείου πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Σε περίπτωση αλλαγής αριθμού φαξ, τηλεφώνου ή e-mail υποχρεούνται να ενημερώνουν έγκαιρα την Ε.Π.Ο. εγγράφως, προκειμένου να τους αποστέλλεται η σχετική αλληλογραφία.

Σε περίπτωση μη έγκαιρης ενημέρωσης για οποιαδήποτε αλλαγή στοιχείων η Ε.Π.Ο. δεν φέρει καμία ευθύνη.

Δήλωση συμμετοχής στην οποία δεν θα δηλώνονται όλα τα ανωτέρω στοιχεία δεν θα γίνεται δεκτή.

Ταυτόχρονα με την δήλωση συμμετοχής τα σωματεία θα πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση του λογιστηρίου της Ε.Π.Ο. περί μη οφειλής τους, καθώς και αντίστοιχη βεβαίωση της Ε.Π.Σ. που ανήκουν, αλλιώς οι δηλώσεις δεν θα γίνονται δεκτές.

Άρθρο 5. Ειδικές Διατάξεις.

Α) Όλοι οι αγώνες της Δ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας θα διεξάγονται, υποχρεωτικά σε γήπεδα τα οποία θα διαθέτουν χλοοτάπητα.

Δεν θα ισχύσει καμία εξαίρεση και όποιο σωματείο δεν διαθέτει γήπεδο με χλοοτάπητα δεν θα γίνεται δεκτό στο πρωτάθλημα.

Σε περίπτωση που το γήπεδο-έδρα κάποιου σωματείου καταστεί ακατάλληλο, προσωρινά ή μόνιμα, κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, η Επιτροπή Δ΄ Εθνικής θα μπορεί να ορίζει τους αγώνες του σε άλλο γήπεδο, κατόπιν υποδείξεως του σωματείου, εφόσον πληροί τους όρους της διοργάνωσης και βρίσκεται εντός των γεωγραφικών ορίων του ομίλου.

Β) Προπονητές

Όλα τα σωματεία, που μετέχουν στο πρωτάθλημα Δ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, υποχρεούνται να έχουν σύμβαση με προπονητή-προπονητές διπλωματούχους, οι οποίοι θα φέρουν την ειδική ταυτότητα, που εκδίδει η Ε.Π.Ο., καθώς και το δελτίο πιστοποίησης προπονητή από τις Ε.Π.Σ.

Η σύμβαση αυτή θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ., πρέπει να κατατεθεί στην Επιτροπή Πρωταθλήματος τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, διαφορετικά θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες εκ των κανονισμών κυρώσεις.

Γ) Το αγωνιστικό πρόγραμμα

Στο σύνολό του θα κοινοποιηθεί αμέσως μετά τη δημόσια κλήρωση, που θα γίνει σε ημερομηνία και τόπο που θα σας γνωστοποιηθεί με νεώτερο έγγραφό μας.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις η διοργανώτρια μπορεί να αλλάξει την ώρα έναρξης αγώνα ή και το γήπεδο τέλεσης αυτού, υποχρεούμενη να ειδοποιήσει όλους τους ενδιαφερόμενους τουλάχιστον 24 ώρες (άρθρο 22 παρ.2 του Κ.Α.Π.) πριν την έναρξή του. Τα αιτήματα των ενδιαφερομένων σωματείων για αλλαγή ώρας, ημέρας και γηπέδου, θα πρέπει να περιέρχονται στην Ομοσπονδία έως και πέντε (5) ημέρες πριν τον αγώνα, πλήρως αιτιολογημένα, προκειμένου η αρμόδια Επιτροπή να κρίνει το βάσιμο ή όχι.

Τα σωματεία (με μέριμνα και ευθύνη τους) θα φροντίσουν για την γνωστοποίηση του προγράμματος στα κοινοτικά-δημοτικά και εθνικά γήπεδα τα οποία χρησιμοποιούν, καθώς και στις οικείες αστυνομικές αρχές, ώστε να διεξάγονται κανονικά οι αγώνες.

Δ) Επαναληπτικοί αγώνες

Αγώνας που αναβάλλεται ή διακόπτεται, εξ αιτίας καιρικών συνθηκών, διεξάγεται ή συνεχίζεται την επόμενη ημέρα υποχρεωτικά στο ίδιο γήπεδο και την ίδια ώρα χωρίς άλλη ειδοποίηση. Εάν, σε ειδικές περιπτώσεις, αγώνας ή αγώνες έχουν ορισθεί να διεξαχθούν πρωινή ώρα Κυριακής και λόγω καιρικών συνθηκών αναβάλλονται ή διακόπτονται διεξάγονται την επόμενη ημέρα στο ίδιο γήπεδο, αλλά απογευματινή ώρα και ειδικότερα την συνήθη ώρα που διεξάγονται οι υπόλοιποι αγώνες του οικείου πρωταθλήματος της αυτής αγωνιστική ημέρας. Σε περίπτωση μη διεξαγωγής ή διακοπής αγώνα, λόγω καιρικών συνθηκών ο διαιτητής υποχρεούται, πριν το κλείσιμο του φύλου αγώνα, να επικοινωνήσει με τον υπεύθυνο της Κ.Ε.Δ./Ε.Π.Ο. για οδηγίες.

Ε) Ποδοσφαιριστές

Απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστών χωρίς τα δικαιολογητικά του άρθρου 18 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων (δελτίο ατομικών στοιχείων και μεταβολών ποδοσφαιριστή και κατάσταση υγείας).

Απαγορεύεται η συμμετοχή αλλοδαπών ποδοσφαιριστών σε αγώνες της Δ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας.

Κατ εξαίρεση, σωματεία που υποβιβάσθηκαν από την Football League-2 στη Δ΄ Εθνική Κατηγορία έχουν το δικαίωμα να διατηρούν στη δύναμή τους και να χρησιμοποιούν για ένα (1) έτος στους αγώνες τους, μέχρι δύο (2) ποδοσφαιριστές, πολίτες υπηκόους xωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (κοινοτικούς) των οποίων τα υφιστάμενα κατά τον υποβιβασμό συμβόλαια εξακολουθούν να έχουν συμβατική διάρκεια και με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι συναινεί προς τούτο και ο ποδοσφαιριστής, αποδεχόμενος εγγράφως την αλλαγή ιδιότητας του (από επαγγελματία σε ερασιτέχνη).

Όμοια, κατ΄ εξαίρεση, επιτρέπεται σε ερασιτεχνικό σωματείο, που ανέρχεται στην Δ΄ Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία, να διατηρεί στην δύναμή του, με δικαίωμα να αγωνίζονται, μέχρι δύο (2) αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές, εφόσον ανήκαν στην δύναμη του εν λόγω σωματείου την τελευταία τριετία.

Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή τριών (3) ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των είκοσι (20) ετών, στον διεξαγόμενο αγώνα, συνεχώς και καθ΄ όλη την διάρκεια αυτού, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 19 παρ. 9α, β, γ και δ του Κ.Α.Π.

Για τον υπολογισμό της ηλικίας των ποδοσφαιριστών θα λαμβάνεται υπόψη η 1η Ιανουαρίου του έτους γεννήσεώς τους.

Για το πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2012-2013 εντάσσονται σε αυτήν την κατηγορία οι γεννηθέντες από 01.01.1992 και εντεύθεν, οι οποίοι και έχουν δικαίωμα συμμετοχής έως το τέλος του πρωταθλήματος.

Επίσης, τα σωματεία μπορούν να χρησιμοποιήσουν έως δύο (2) ποδοσφαιριστές ηλικίας άνω των τριάντα τριών (33) ετών. Για το πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2012-2013 εντάσσονται σε αυτήν την κατηγορία οι γεννηθέντες πριν από 01.01.1979.

Η έλλειψη κοινοτικών ποδοσφαιριστών δεν συμπληρώνεται από αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές.

ΣΤ) Όλα τα σωματεία της Δ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας υποχρεούνται να συμμετάσχουν, με τις ανάλογες ομάδες, στα πρωταθλήματα υποδομών (Νέων - Παίδων) της Ε.Π.Σ. στην οποία ανήκουν, εφόσον αυτή διοργανώνει ανάλογα πρωταθλήματα. Το σωματείο υποχρεούται, πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Δ΄ Εθνικής κατηγορίας , να υποβάλει στην Ε.Π.Ο. (υπόψη της Επιτροπής Δ΄ Εθνικής) αντίγραφο της δήλωσης συμμετοχής στα ως άνω πρωταθλήματα

Σε περίπτωση που δεν συμμετάσχει, ενώ έχει δηλώσει συμμετοχή στα τοπικά πρωταθλήματα υποδομής εφ' όσον έχουν αρχίσει, απαγορεύεται η συμμετοχή του (με όλες τις προβλεπόμενες εκ του Κ.Α.Π. κυρώσεις) στους αγώνες πρωταθλήματος της Δ΄ Εθνικής, έως την συμμόρφωσή του με την παραπάνω υποχρέωσή του.

Ζ) Ενστάσεις

Επιτρέπεται να υποβάλλονται, μόνο από τις διαγωνιζόμενες ομάδες στους μεταξύ τους αγώνες, αποκλειστικά για τις περιπτώσεις που προβλέπονται στο άρθρο 23 του Κ.Α.Π. και με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που προβλέπεται από τα άρθρα 23 και 24 του Κ.Α.Π.

Σημειώνουμε, ότι οι ενστάσεις του άρθρου 23 παρ. 1 εδαφ. γ, δ, ε, ζ και η, που αποστέλλονται στη διοργανώτρια με συστημένη επιστολή ή με ταχυμεταφορέα (courier) μέσα σε δύο (2) εργάσιμες ημέρες, από την ημέρα που έγινε ο αγώνας (η οποία και δεν υπολογίζεται), διαβιβάζονται και προς αυτήν υποχρεωτικά και μέσω φαξ, εντός της παραπάνω προθεσμίας.

Προκειμένου για τις καταγγελίες πρέπει να αποστέλλονται στη διοργανώτρια μέσα στις προβλεπόμενες από το άρθρο 23 παρ.8 του Κ.Α.Π. προθεσμίες, και να διαβιβάζονται προς αυτήν υποχρεωτικά και μέσω φαξ τόσο η καταγγελία όσο και το αποδεικτικό κατάθεσης του προβλεπομένου, για την αντίστοιχη ένσταση, παραβόλου εντός της παραπάνω προθεσμίας.

Παράβολα:

α) Για την Πειθαρχική Επιτροπή Ε.Π.Ο. 350 ευρώ 
β) Για την Επιτροπή Εφέσεων Ε.Π.Ο. 550 ευρώ.

Η) Η παρουσία ιατρού αγώνα είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ, έχοντας την υποχρέωση να αποδείξει την ιδιότητά του με οποιοδήποτε επίσημο αποδεικτικό στοιχείο (ταυτότητα ιατρικού συλλόγου ή σφραγίδα).

Τα γηπεδούχα σωματεία είναι εκείνα που αναλαμβάνουν την υποχρέωση να υπάρχουν στη διάθεση των διαγωνιζομένων μέσα πρώτων βοηθειών και να μεριμνούν εγγράφως απευθυνόμενοι σε αρμόδιο φορέα, για την παρουσία γιατρού κατά την τέλεση των αγώνων.

Σε αντίθετη περίπτωση ο αγώνας δεν διεξάγεται με υπαιτιότητα της γηπεδούχου ομάδας. Εάν διεξαχθεί, ο διαιτητής παραπέμπεται για πειθαρχικό έλεγχο, η γηπεδούχος ομάδα χάνει τον αγώνα και της επιβάλλεται χρηματική ποινή πεντακόσιων (500) ευρώ.

Θ) Οικονομικά θέματα

Οι καθαρές εισπράξεις κάθε αγώνα του παρόντος πρωταθλήματος ανήκουν στην ομάδα που είναι γηπεδούχος.

Ειδικότερα η Ε.Π.Ο. για την απλοποίηση των διαδικασιών, ορίζει το παράβολο συμμετοχής κάθε σωματείου Δ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας σε πεντακόσια (500) ευρώ, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και το ποσοστό της Ε.Π.Ο. (1.5%), απαλλάσσοντας ταυτόχρονα τα σωματεία από την υποχρέωση καταβολής του παραπάνω ποσοστού στην Ε.Π.Ο.

Ι) Έπαθλα Πρωταθλήματος - Έπαθλο Ήθους:

Στην πρωταθλήτρια ομάδα κάθε ομίλου θα απονεμηθεί κύπελλο και μετάλλια για τους ποδοσφαιριστές της και τον προπονητή της.

Στην ομάδα ή στις ομάδες, που δεν έχουν υποπέσει σε οποιοδήποτε παράπτωμα που εμπίπτει στις διατάξεις του Κ.Α.Π., με τις οποίες επιβάλλονται πειθαρχικές ποινές στα σωματεία, στους ποδοσφαιριστές, παράγοντες κλπ. στη διάρκεια της περιόδου 2012-2013, θα απονεμηθεί Κύπελλο και μετάλλια για τους ποδοσφαιριστές της και τον προπονητή της.

ΙΑ). Προβιβασμός-Υποβιβασμός Ομάδων.

1.Ο προβιβασμός και υποβιβασμός των ομάδων θα καθοριστεί από συμπληρωματική προκήρυξη η οποία θα εκδοθεί μεταγενέστερα.

ΙΒ).Τα ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα:

Βάσει της προκήρυξης και με τη δήλωση συμμετοχής των ομάδων ανήκουν στην Ε.Π.Ο., τα οποία παραχωρεί στις κατά τα τόπους Ενώσεις μέλη της, σύμφωνα με τις πάγιες αποφάσεις του Δ.Σ./Ε.Π.Ο.

ΙΓ) Για ότι δεν προβλέπεται από την Προκήρυξη αυτή και από τις διατάξεις των κανονισμών της Ε.Π.Ο. θα αποφασίζει το Διοικητικό Συμβούλιό της στα πλαίσια του καταστατικού της.

ΙΔ) Η οικονομική εγκύκλιος της Ε.Π.Ο. και οι όποιες σχετικές αποφάσεις του Δ.Σ./Ε.Π.Ο. αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της παρούσας προκήρυξης την οποίαν και συμπληρώνουν.

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Νέα δεδομένα στη Δ' Εθνική!

Οι αποφάσεις που είχαν ληφθεί στις 25/7 (Τετάρτη), κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ, έμοιαζαν να είναι τελεσίδικες για το φετινό πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής. Ωστόσο, τα δεδομένα φαίνεται πως αλλάζουν μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Πρωταθλήματος, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Η είδηση που ξεχωρίζει είναι η πρόθεση των ανθρώπων της Επιτροπής να δημιουργήσουν ένα πρωτάθλημα αποτελούμενο από δέκα ομίλους, παρά το γεγονός ότι στο πρόσφατο ΔΣ της ΕΠΟ ψηφίστηκε η πρόταση για σχηματισμό οκτώ ομίλων. Μάλιστα, ο Βαγγέλης Τοπολιάτης και οι συνεργάτες του επικοινώνησαν με τους συμβούλους της ΕΠΟ από τους οποίους έλαβαν το σχετικό "οκ", που αναμένεται να επικυρωθεί στο επόμενο ΔΣ της Ομοσπονδίας, που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Αυγούστου. Στην περίπτωση που υπερψηφιστεί η πρόταση για σχηματισμό δέκα ομίλων, που θα σημάνει και ολοκληρωτική εξάλειψη της αναδιάρθρωσης που είχε αποφασιστεί πέρσι, το πρωτάθλημα θα έχει ακριβώς την ίδια μορφή με αυτό που ολοκληρώθηκε πριν από περίπου δύο μήνες.

"ΜΙΚΡΟΙ" ΟΙ ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 1η-1-1993!
Μία άλλη απόφαση που έχει παρθεί από τη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ και γνωστοποιήθηκε σήμερα, σχετίζεται με το όριο ηλικίας των 'μικρών' που πρέπει υποχρεωτικά να βρίσκονται στην ενδεκάδα. Σύμφωνα με αυτή, λοιπόν, ως 'μικροί' θα λογίζονται φέτος οι ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί από την 1η Γενάρη του 1993 και μετά! Όσο για τον αριθμό τους στην ενδεκάδα παραμένει ως έχει, δηλαδή τρεις.

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 20/8 ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Όσον αφορά τα υπόλοιπα θέματα που συζητήθηκαν, οι δηλώσεις συμμετοχών θα υποβάλλονται μέχρι τις 20 Αυγούστου, ενώ η προκήρυξη του πρωταθλήματος θα κοινοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα. Σε αυτό το σημείο, αξίζει να τονιστεί πως στην προκήρυξη δεν θα υπάρχει ο αριθμός των ομάδων που θα προβιβάζονται και θα υποβιβάζονται από τους δέκα ομίλους, με δεδομένο ότι είναι άγνωστο το μέλλον της κατηγορίας. Η σχετική συμπληρωματική προκήρυξη αναμένεται να κοινοποιηθεί μετά τις εκλογές της ΕΠΟ που θα γίνουν τον Οκτώβρη. Τέλος, το νέο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει κάπου στα μέσα του Οκτώβρη, όπως είναι ήδη γνωστό.