Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Έκλεισε ο πρώτος!!!

H AEM χωρίς να χάσει χρόνο ξεκίνησε τις πρώτες μεταγραφικές κινήσεις, για την όσο καλύτερη στελέχωση της ομάδας, εν όψη της νέας χρονιάς. H διοίκηση των "μπλε" πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη μεταγραφή για την φετινή περιόδο, καθώς συμφώνησε με τον αμυντικό Χρήστο Μαντέλο. Ο νεαρός Μεσολογγίτης επέστρεψε έτσι μετά από τρία χρόνια στην ομάδα που ανδρόθηκε ποδοσφαιρικά. Τα προηγούμε χρόνια αγωνίστηκε με επιτυχία στις ομάδες του Ολυμπιακού Λουτρακίου, Βρασίες Άργους και Όμηρου Νεοχωρίου.

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Μπράβο μάγκες!!!

Η Παιδική ομάδα της ΑΕΜ, συμμετείχε στο τουρνουά ποδοσφαίρου ΛΕΩΝΙΔΑΣ 2012 στην Σπάρτη και μετά απο θαυμάσιες εμφανίσεις εφθασε στον τελικό με την Α.Ε. Σπάρτης (Αrsenal) και μετα απο καταπληκτική απόδοση των νεαρών παικτών της κέρδισε με το ευρύ 4-0 και κατέκτησε την 1η θέση.

Η πορεία της ομάδος μέχρι τον τελικό ΑΕΜ-Μικτή Λακωνίας 10-1. Με το καλημέρα στην Σπάρτη η ΑΕΜ εδειξε οτι δεν πήγε για ταξίδι αναψυχής, αλλά να διεκδικήσει τον τίτλο απο ομάδες που επίσης είχαν τον ίδιο στόχο. Με τον Χρήστο Διαμαντόπουλο (διακρίνεται στην δεξιά φωτογραφία με το κύπελο του 1ου σκόρερ) σε καλή ημέρα πέτυχε 4 γκόλ (10΄,12΄,19΄,29΄) τον 13χρονο Ρούσση να σημειώνει 2 γκόλ (15΄,27΄) ενα γκόλ ο συνομιληκός του Τάσσος 24΄, όπως επίσης οι Χατζής στο40΄, Κούσουλας στο 48΄ και ο επανεμφανισθείς Βαλής στο 54΄.

Α.Ε.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ - Α.Ε. ΣΠΑΡΤΗΣ [Arsenal] 3-2
Την μεγάλη ανατροπή πέτυχε η ΑΕΜ ,που βρέθηκε γρήγορα πίσω στο σκόρ με 0-2, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας μείωσε στο 26΄με τον προωθημένο Μπλαχούρα σε 1-2 στο 26΄,στο 55΄ ο Διαμαντόπουλος Χ. με απ΄ευθείας κτύπημα φάουλ κάνει το 2-2 και στο 58', ο Παππάς Β. με ατομική ενέργεια κάνει το τελικό 3-2.

Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ - ΛΕΩΝΙΔΑΣ 0-0
Παρ΄οτι η ομάδα μας ηταν πολύ καλή δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του μαχητικού Λεωνίδα και εμεινε στο 0-0 που ταυτόχρονα της έδινε την πρώτη θέση στην διαδικασια της προκριματικής φάσης.

Και ενω περίμενε να μάθει τον αντιπαλό της ταξίδευσε στο γετονικό Γύθειο και έδωσε φιλικό αγώνα με τον τοπικό Ολυμπιαλού Γυθείου που το τεχνικό δίδυμο της ομάδας μας ξεκούρασε πολλούς βασικούς.Παρ΄οτι βρέθηκε πίσω στο σκόρ με 0-2 ,και ενω είχε 3 δοκάρια !! με τους Χατζή (πέναλτι) που κέρδισε ο Κουφός στο 10΄, Μπλαχούρας στο 13΄, Αυτζής Ι. στο 50΄, κατάφερε στο β΄ημίχρονο με την είσοδο του Βρέττα (πέτυχε 2 υπέροχα γκόλ) στο 45΄,48΄και εκανε το τελικό 2-2. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα οι 2 αποκρούσεις σε ισάριθμα πέναλτυ του τερματοφύλακα Γιώργου Μπουκουβάλα.

ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ - Α.Ε.ΣΠΑΡΤΗΣ 4-0

Σπουδαία εμφάνιση στον τελικό για την παιδική ομάδα της ΑΕΜ,που κέρδισε δίκαια την Α.Ε. Σπάρτης με 4-0. στο 15΄ με ατομική ενέργεια απο τα δέξια και άψογο πλασέ ο Κούσουλας κάνει το 1-0 στο 27΄ γκόλ για σεμινάριο οταν ο Κούσουλας και πάλι πλαγιοκοπεί απο τα δεξιά την αμυνα των αντιπάλων και γυρίζει στο σημείο του πέναλτυ προσποιείται ο Ρούσσης και ο επερχόμενος Βρέττας με πλασέ εν κινήσει κάνει το 2-0.

Στο 33΄σε μακρινό φάουλ του Διαμαντόπουλου, ο Ρούσσης πηδάει πιο ψηλά απο ολους και με γυριστή κεφαλιά κάνει το 3-0. Ο θρίαμβος της Μεσολογγίτικης ομάδος ολοκληρώθηκε στο 57΄οταν σε κόρνερ ο Αυτζής πασάρει στον Καβαλλάρη ωραία σέντρα αυτού και ο νεοσελθών Ντρούκας με κεφαλιά κάνει το τελικό 4-0.

Η αποστολή της ΑΕΜ
Μπουκουβάλας, Καβαλλάρης, Μπλαχούρας, Διαμαντόπουλος, Παππάς, Χατζής, Ρούσσης, Βρέττας, Αυτζής, Βαλής, Τρανός, Τάσσος, Ιωάννου, Κούσουλας, Ντρούκας, Κουφός, Παπαδημητρίου, Πιστικός


Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Κυκλοφόρησαν σήμερα τα διαρκείας 2012-13

Κυκλοφόρησαν τα νέα διαρκέιας της ΑΕΜ για την ποδοσφαιρική χρονιά 2012-2013. Η τιμή τους ανέρχεται στα 80 ευρώ και περιλαμβάνει όλους τους αγώνες της ομάδας. Ανακοίνωση σχετικά με τα εισιτήρια διαρκείας της επόμενης αγωνιστικής περιόδου εξέδωσε η ΑΕΜ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των "μπλε"  αναφέρει…



«ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ»

 Η A.E. MEΣΟΛΟΓΓΙΟΥ είναι στην ευχάριστη θέση να γνωστοποιήσει στους φιλάθλους της ομάδας ότι κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια διαρκείας της σεζόν 2012-2013. Η διάθεση τον εισιτηρίων ξεκινάει από σήμερα 27/06/2012 στα εξής σημεία, Πρακτορείο προπό Τσαρούχη - Τσιμπερλένιου και στα γραφεία του Συλλόγου.

Η ανάγκη για στήριξη στους "Κανονιέρηδες" του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι φέτος πιο επιτακτική από ποτέ. Η επανεκκίνησή της και η δυναμική επιστροφή της ομάδας στο αγωνιστικό προσκήνιο, περνούν από τη μαζική πώληση των εισιτηρίων διαρκείας!

Η Διοίκηση της Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ με αίσθηση ευθύνης και κατανόησης, διαμόρφωσε τις τιμές, ώστε να μπορεί ο κάθε Μεσολογγίτης να «κλείσει» τη δική του θέση στο Στάδιο. Η τιμή τους ανέρχεται στα 80 ευρώ.

Όλοι μαζί, Διοίκηση και κόσμος, ας δώσουμε ενωμένοι τη «μάχη» για έναν υγιή και δυνατή ΑΕΜ!

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Μπράβο κορίτσια!!! (pics & vid)

Σε φιλανθρωπικό αγώνα για την μικρή Λουκία που δίνει μάχη με την επάρατο νόσο και διεξήχθη στο Ενωσιακό γήπεδο "Ανδρ.Κάνιστρας" στην Πάτρα, αγωνίστηκε η γυναικεία ομάδα της ΑΕΜ κόντρα στην αντίστοιχη του Ικάρου Πετρωτού. Για την ιστορία οι "μπλε" επικράτησαν με 2-1.

Οι γηπεδούχες είναι άξιες συγχαρητηρίων διότι διοργάνωσαν μιά πολύ καλή εκδήλωση. Κατά την έναρξη του παιχνιδιού είχαμε εντυπωσιακή είσοδος της μπάλας του αγώνα από ψηλά, αφού Πατρινός αλεξιπτωτιστής την πέταξε από τον ουρανό πριν ο ίδιος προσγειωθεί καταχειροκροτούμενος στο γήπεδο. 

Mε την παρουσία του Περιφερειάρχη Α. Κατσιφάρα  (έδωσε αναμνηστική πλακέτα στην ΑΕΜ που παρέλαβε ο τεχνικός υπεύθυνος Γιάννης Γουλής), ενώ παρέλαβε τιμητική πλακέτα και ο προπονητής της ΑΕΜ Γιώργος Πετσίνης από τον Δήμο Πατρέων.

Οι παίκτριες του Ικάρου έδωσαν αναμνηστικά δώρα στις παίκτριες της ΑΕΜ και η αρχηγός των "μπλε" Σοφία Καραμανοπούλου πρόσφερε αναμνηστικά απο την Ι.Π.Μεσολογγίου. Οι δε εισπράξεις παρά τις δυσκολίες που περνάνε οι συμπολίτες μας ήταν ικανοποιητικές, ενώ ανταποκρίθηκαν και χορηγοί απο την Ι.Π.Μεσολογγίου.

Μεγάλη άτυχη του αγώνα η παίκτρια της ΑΕΜ, Παρ Σούλα που τραυματίστηκε στην προθέρμανση και δεν αγωνίστηκε. Η ομάδα της ΑΕΜ για ενα ακόμη παιχνίδι είχε τις καλές στιγμές αλλά κατά μικρά διαστήματα και τις κακές της. Με την αρχηγό της ομάδος Σοφία Καραμανοπούλου, την έμπειρη Χριστίνα Πρασσά  να κυριαρχούν στον χώρο του κέντρου και την ταλαντούχα 13χρονη Μαρία Καπνίση να είναι πηγή κινδύνου για την εστία των γηπεδούχων.

Αναλυτικά οι φάσεις
Στο 28΄με απ΄ ευθείας χτύπημα φάουλ της Χριστίνας Πρασσά απο μακριά κάνει το 0-1 παρά την προσπάθεια της Νταφογιάννη.

Στο 33΄με πέναλτι σε χέρι της Λιατάκη, που εκτέλεσε εύστοχα η Πασκόπη φέρνει το μάτς στα ίσια και 1-1.
Στο 67΄σούτ της Πελ.Χοτζάι κοντράρει σε αντίπαλο αμυντικό η μπάλα αλλάζει πορεία χτυπά στο κάθετο δοκάρι και κόρνερ (και χάνει μοναδική ευκαιρία να σκοράρει σε 5ο συνεχόμενο παιχνίδι).
Στο 69΄ατομική ενέργεια της Χρ.Πρασσά ανατρέπεται χωρίς η διαιτητής να καταλογίσει την εσχάτη των ποινών.
Στο 80΄σε χέρι της Καψάλη του Ικάρου καταλογίζει την παράβαση που εκτελεί εύστοχα η Καραμανοπούλου Σοφία και κάνει το τελικό 1-2.


Από την γηπεδούχο ομάδα διακρίθηκαν οι Νταφογιάννη, Ανδρουτσοπούλου, Βασιλαροπούλου, Αγκα, Κουτσιουμπού, Μαυρίλα, ενώ από την ΑΕΜ  οι Καπνίση Πρασσά, Καραμανοπούλου, Χοτζάι, Τραυλού χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιπες


Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Κάππα,Τραυλού (55΄Φραγκούλη), Ασπρούδα (71΄Φωλιά), Λιατάκη, Τραυλού, Χοτζάι, Πρασσά (λτ.69΄Κατσάρη), Μαρκουτσά, Καπνίση, Καραμανοπούλου, Χονδρού (53΄Μόκκα).






Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Συγχαρητήρια ανακοίνωση της ΑΕΜ

Μεσολόγγι 7-6-2012

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ συγχαίρει το αδελφό σωματείο του ΑΡΗ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ, για την άνοδό του στην Δ’ Εθνική Κατηγορία, ευχόμενο από καρδιάς να πραγματοποιηθούν οι στόχοι του τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΙΣΒΙΚΗΣ

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Το Σάββατο (9/6) με Αμφίλοχο οι βετεράνοι

Στο  Εmileon Sport Center στο Δοκίμι, στις 9 και 16 Ιουνίου 2012, θα πραγματοποιηθεί εφέτος η 5η Συνάντηση Συνδέσμων Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ν. ΑιτωλοακαρνανίαςΣτη συνάντηση θα λάβουν μέρος οι Σύνδεσμοι Βετεράνων ΑΕΜ, Άρη Αιτωλικού, Αμφίλοχου και Απόλλων Δοκιμίου, με τους τελευταίους να έχουν τη φετινή ευθύνη της διοργάνωσης.



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Σάββατο 9 Ιουνίου 2012: 
(Α) 18:00  Α.Ε ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ - ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ
(Β) 20:00 ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΟΚΙΜΙΟΥ

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012
18:00 - ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ (Α) – ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ (Β)
20:00 - ΝΙΚΗΤΗΣ (Α) –ΝΙΚΗΤΗΣ (Β)

Mε το τέλος της διοργάνωσης η διοίκηση του Απόλλωνα Δοκιμίου θα παραθέσουν δεξίωση στις αποστολές των βετεράνων.

Πολύ καλό κλίμα στην Γενική Συνέλευση

Έγινε σήμερα στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της πρώην Νομαρχίας, η Γενική Συνέλευση της Διοίκησης της ΑΕΜ, με την παρουσία αρκετών φιλάθλων, παραγόντων και εκπροσώπων του Τοπικού Τύπου. 

Ο Πρόεδρος κ. Διονύσιος Βισβίκης, έκανε τον απολογισμό της ποδοσφαιρικής χρονιάς και δήλωσε πολύ ευχαριστημένος με το κλίμα που επικρατεί στο Δ. Σ., αλλά και γενικότερα στην ομάδα, τονίζοντας ότι η νέα χρονιά θα του βρεις πιο διαβασμένους.

Τόνισε ιδιαίτερα την συνέπεια του Δ. Σ. στην εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεων της ομάδας σε παίχτες και προπονητή και δήλωσε την συγκρατημένη αισιοδοξία για την νέα χρονιά. Επίσης ανακοίνωσε και επίσημα την παραμονή του κ. Βασιλείου, ενώ πληροφόρησε τους παρευρισκομένους για την προώθηση από το ΓΟΜ των νεαρών Σωτηρίου, Πασπαλιάρη και Μακρή.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Ι. Π. Μεσολογγίου κ. Π. Κατσούλης (ο οποίος απήυθυνε και χαιρετισμό, δηλώνοντας την συμπαράστασή του στην ομάδα), ο Πρόεδρος της ΕΠΣΝΑ κ. Π. Παπαχρήστος, εκπρόσωποι του Δ. Σ. των Παλαιμάχων της ΑΕΜ και αρκετοί φίλαθλοι.

Στο τέλος της Συνεδρίασης έγινε δημιουργικός διάλογος με ερωτήσεις των παρευρισκομένων.

Σχετικά με τον σχεδιασμό της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς, δεν υπήρχαν πολλά να ανακοινωθούν, αφού ουσιαστικά οι αποφάσεις της ΕΠΟ σχετικά με τους ομίλους και την ημερομηνία έναρξης της νέας περιόδου θ' ανακοινωθούν μετά το τέλος του EURO 2012. Επομένως, η ομάδα θα συντονίσει τον προγραμματισμό της με τις αποφάσεις που θα παρθούν από την ΕΠΟ.




Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Ώρα αποφάσεων

Όλα είναι έτοιμα για την αυριανή συνέλευση της ΑΕΜ. Μια συνέλευση όπου θα παρθούν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της ομάδας και θα μπουν οι βάσεις για τη νέα χρονιά, όπου θα βρει την "Κυρία" ακόμη πιο ισχυρή και αποφασισμένη για το μεγάλο άλμα.

Τα θέματα που θα συζητηθούν στην συνέλευση είναι:
  • 1. Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός περιόδου 2011-2012
  • 2. Προτάσεις-λύσεις για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά
  • 3.Εγγραφή νέων μελών
Επίσης θα συζητηθούν διάφορα θέματα που αφορούν τον σύλλογο. Ένα από αυτά είναι και η εύρεση γραφείων για την ομάδα, που απασχολεί καιρό την διοίκηση. Κάτι που όμως έχει σχεδόν λυθεί, καθώς τα δικά της γραφεία απέκτησε εδώ και λίγες μέρες στην οδό Xαριλάου Τρικούπη 46 (έναντι Δικαστικού Μεγάρου) με στόχο την καλύτερη και πιο επαγγελματική οργάνωση της ομάδας. Τα εγκαίνια των νέων γραφείων θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Ραντεβού λοιπόν στις 7.30μμ στην αίθουσα του νομαρχιακού Συμβουλίου στο κτήριο της πρώην Νομαρχίας. Η παρουσία όλων μας θα δώσει το μήνυμα ότι η ΑΕΜ είναι πιο ενωμένη από ποτέ και έτοιμη για την επόμενη μέρα. 

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Σε φιλανθρωπικό αγώνα τα κορίτσια

Η γυναικεία ομάδα της ΑΕΜ θα δώσει αγώνα έναν φιλανθρωπικό την ερχόμενη Κυριακή στις 10 Ιουνίου, στο γήπεδο «Α. Κάνιστρας» στις 5μ.μ. ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Ίκαρου Πετρωτού ο οποίος θέλει να βοηθήσει την μόλις 16μηνών μικρή Λουκία, που η μοίρα της επιφύλασσε μια άνιση μάχη με την επάρατο νόσο. 

Το μικρό κοριτσάκι νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «η Αγία Σοφία» και πλέον βρίσκεται σε μετεγχειρητικό κόμμα, όμως, είναι άμεση ανάγκη να υποβληθεί σε χημειοθεραπείες.

Έτσι λοιπόν, είναι αναγκαίο να ενεργοποιήσουμε για μια ακόμη φορά την ανθρωπιά μας και την ευαισθησία μας, ώστε να βοηθήσουμε με το περίσσευμα μας, οικονομικά την προσπάθεια των γονέων και των ιατρών.

Τα εισιτήρια θα κοστίζουν 3 ευρώ και θα πρέπει όλοι να βοηθήσουμε για να μαζευτούν έσοδα.



» Στη Γ' Εθνική η γυναικεία ΑΕΜ

Αφιέρωμα στις νέες ομάδες που θα στελεχώσουν την Γ' Εθνική στο γυναικείο ποδόσφαιρο και φυσικά στην ΑΕΜ έκανε η ιστοσελίδα Women Sports. Αναλυτικά το δημοσίευμα αναφέρει:

Έντονη είναι η δραστηριότητα στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της περιφέρειας το τελευταίο διάστημα, καθώς ήδη πέντε ομάδες ετοιμάζονται να κάνουν την παρθενική τους εμφάνιση στα επίσημα γήπεδα του γυναικείου ποδοσφαίρου.

Η Ροδιά από το Ξυλόκαστρο προβάρει τις εμφανίσεις της, με τους παράγοντες να έχουν δεχτεί το ζεστό ενδιαφέρον πολλών κοριτσιών της περιοχής. 

Η Αθλητική Ένωση Μεσολογγίου θα ντύσει τα κορίτσια στα μπλε για την χρονιά 2012-13 καλύπτοντας προφανώς ένα μεγάλο κενό του γυναικείου ποδοσφαίρου στη μεσοδυτική Ελλάδα. Μάλιστα, πριν από περίπου πέντε μήνες, ξεκίνησε τις προπονήσεις η ομάδα και ήδη 15-16 κοπέλες μαθαίνουν τα μυστικά του ποδοσφαίρου από τον προπονητή Γιώργο Πετσίνη. 

Ο Παναρκαδικός θα κάνει το ντεμπούτο του στη Γ’ Εθνική υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Γιατρά, και με την έδρα του να είναι στο γνωστό γήπεδο Αγγερικού

Ο Ίκαρος Πετρωτού είναι γνωστός στα Πατρινά δρώμενα. Μάλιστα, προ ολίγων ημερών έδωσε και φιλικό αγώνα με τη γυναικεία ομάδα της Α.Ε. Μεσσολογγίου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για την νέα σεζόν. 

Η «Βασίλισσα της Θράκης» ετοιμάζεται εδώ και αρκετούς μήνες να κάνει το ντεμπούτο της στη Γ’ Εθνική. Με τις ασπρόμαυρες στολές, η θρακιώτικη ομάδα έχει ήδη συσπειρώσει υποστηρικτές στοχεύοντας ψηλά. 

Παρούσες δηλώνουν και τα κορίτσια από τα Μάλια της Κρήτης, τα οποία ετοιμάζονται για να αποδείξουν ότι το νησί βγάζει ταλέντα.
πηγή: womensports.gr

Ανακοίνωση ΕΠΣΝΑ (2/6/2012)

Η Ε.Π.Σ.Ν. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ γνωστοποιεί στα σωματεία – μέλη της, τους λόγους για τους οποίους καταψήφισε τον διοικητικό απολογισμό της Ε.Π.Ο. κατά τη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας, την 1-6-2012. Σημειωτέον ότι η απόφασή της αυτή ελήφθη με ομόφωνη γνώμη του Διοικητικού της Συμβουλίου.

  • 1. Πριν την έναρξη του πρωταθλήματος Δ’ Εθνικής κατηγορίας κι ενώ το σωματείο ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας της Ενώσεώς μας, έλαβε έγγραφο από την Επιτροπή Δ’ Εθνικής της Ε.Π.Ο. με το οποίο το καλούσε αν ήθελε να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα αυτό. Το σωματείο ενημέρωσε την Ε.Π.Σ. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ, έτσι ώστε να αποσταλούν στην Ε.Π.Ο. όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τόσο από την πλευρά του σωματείου όσο και από την πλευρά της ‘Ενωσης (δήλωση συμμετοχής, παράβολο, βεβαίωση της Ε.Π.Σ. για μη οφειλή, βεβαίωση της Ε.Π.Σ. ότι συναινεί για την συμμετοχή του σωματείου μας). Στη συνέχεια η Επιτροπή της Ε.Π.Ο. «ανακάλυψε» ότι το σωματείο δεν μπορεί να συμμετάσχει και με πλαγίους τρόπους άφηνε να εννοηθεί προς το σωματείο, ότι υπεύθυνη είναι η ‘Ενωση για την μη συμμετοχή του, γεγονός το οποίο είναι ψευδέστατο και αποτελεί κατάφωρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Σημειωτέον ότι τρεις μέρες μετά την αποστολή του εγγράφου μας προς την Ε.Π.Ο. – Επιτροπή Δ’ Εθνικής, ότι η Ε.Π.Σ. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ συναινεί για την συμμετοχή του ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ στη Δ΄ Εθνική, επικοινώνησε τηλεφωνικά μέλος της Ε.Π.Ο. με τον πρόεδρο της Ε.Π.Σ. και του ζήτησε να σταλεί νέο έγγραφο από την Ε.Π.Σ. προς την Επιτροπή Δ’ Εθνικής της ΕΠΟ, με το οποίο η ΕΠΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ να κάνει ερώτημα στη Νομική Υπηρεσία της ΕΠΟ εάν το σωματείο λόγω της συμμετοχής του στην Α1’ κατηγορία έχει δικαίωμα να συμμετέχει στη Δ’ Εθνική, κάτι το οποίο ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. αρνήθηκε κατηγορηματικά να το στείλει. ‘Ολη αυτή η κωλυσιεργία είχε ως αποτέλεσμα για περίπου ένα μήνα την αναβολή των αγώνων του ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑ. Στο αμέσως επόμενο Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. η ΕΠΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ έκανε παρέμβαση για το θέμα, όπου εξήγησε όλο το ιστορικό, πλην όμως με απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ το σωματείο συνέχισε να αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα.
  • 2. Η Επιτροπή Εφέσεων της Ε.Π.Ο. έκανε δεκτή έφεση του σωματείου ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ κατά του κύρους του αγώνα του με την Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ για αντικανονική συμμετοχή κοινοτικού ποδοσφαιριστή, του οποίου απαγορεύεται η συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής κατηγορίας, ο οποίος κατά την γνωμοδότηση της αρμόδιας Επιτροπής Ιδιότητας – Μεταγραφών, δεν πληρούσε ποτέ τις προϋποθέσεις για την έκδοση δελτίου ως κοινοτικού και του ανακάλεσε το δελτίο «… δεδομένου ότι δεν είχε ποτέ ιταλική υπηκοότητα και έγκυρο ιταλικό διαβατήριο και η πρώτη εγγραφή ποδοσφαιριστή στα μητρώα δελτία της Ε.Π.Ο. αλλά και οι μεταβολές που ακολούθησαν και το δελτίο αθλητικής ιδιότητας με βάση το οποίο σήμερα αγωνίζεται, στηρίχθηκαν σε μη γνήσια έγγραφα που προσεκόμισε ο ποδοσφαιριστής, όπως η φωτοτυπία του μη γνησίου ιταλικού διαβατηρίου και κατά συνέπεια θα πρέπει να ανακληθεί και μάλιστα λόγω δόλιας ενέργειας του ποδοσφαιριστή, λόγω υποβολής ψευδών ή παραποιηθέντων στοιχείων το δελτίο αθλητικής ιδιότητας αυτού». Η Πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ, στηριζόμενη στην απόφαση της Ε.Ι.Μ., έκανε δεκτή την ένσταση της ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ. Πεντέμισι μήνες μετά την διεξαγωγή του αγώνα η Επιτροπή Εφέσεων «δικαίωσε» το σωματείο ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΟΣ, αποφάσισε την κατακύρωση του αγώνα υπέρ του, με το σκεπτικό ότι το σωματείο δεν είχε καμία ευθύνη. Σημειώνουμε ότι η διαφωνία μας έγκειται στο γεγονός του σκεπτικού της απόφασης και όχι όσον αφορά τη δικαίωση ή όχι του σωματείου μας για βαθμολογικούς λόγους, διότι το Μάϊο του 2012 που εκδόθηκε η απόφαση το σωματείο ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, ήταν βαθμολογικά αδιάφορο. Η διαφωνία μας έχει να κάνει με το δεδικασμένο που δημιουργείται το οποίο ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου, οποιαδήποτε ομάδα από εδώ και πέρα να εκδίδει δελτίο ποδοσφαιριστή με μη γνήσια δικαιολογητικά και στο τέλος οι Πειθαρχικές Επιτροπές να τιμωρούν τον ποδοσφαιριστή και όχι το σωματείο.
  • 3. Στη σημερινή εποχή που το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο πλήττεται λόγω της οικονομικής ανέχειας, θα αναφέρουμε μόνο δύο αποφάσεις της Ε.Π.Ο. οι οποίες κατά την άποψή μας οδηγούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο σε μαρασμό. α) Δέκα μέρες πριν την έναρξη των τοπικών πρωταθλημάτων, αρχές Σεπτεμβρίου του 2011, εστάλη από την Ομοσπονδία προς τα σωματεία, που είχαν αγωνιστεί σε πανελλήνια πρωταθλήματα, έγγραφο για την πληρωμή προς την Ε.Π.Ο. υπέρογκων ποσών 12.000 και 13.000 ευρώ, ειδάλλως απαγορευόνταν η συμμετοχή τους στα τοπικά πρωταθλήματα. Στο έγγραφο αυτό υπήρχαν σωματεία του Νομού μας, τα οποία είχαν αγωνιστεί σε πανελλήνια πρωταθλήματα, προ 10ετίας περίπου, ενώ για δύο από αυτά, οι οφειλές ήταν της τάξης των 12.000 έως 13.000 ευρώ. Η άποψή μας δεν είναι τα σωματεία να μην αποδίδουν τα πρόστιμα τα οποία τους έχουν επιβληθεί προς την Ομοσπονδία, αλλά θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός να ζητούνται αυτά εφάπαξ, χωρίς την δυνατότητα διακανονισμού, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι τα σωματεία αυτά πλέον, δεν επιχορηγούνται και η λειτουργία τους επαφίεται στον «πατριωτισμό» των παραγόντων τους. β) Μια δεύτερη απόφαση η οποία έχει αποσταλεί τις τελευταίες ημέρες από την Ε.Π.Ο. προς τις Ενώσεις και την οποία εμείς θεωρούμε αδιανόητη, είναι ότι οι αιτήσεις μεταβολών θα πρέπει να χρεώνονται στα σωματεία του ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ποδοσφαίρου με ένα ευρώ η μία. Κάτι τέτοιο στη σημερινή συγκυρία, άσχετα με την πρακτική άλλων Ενώσεων, εμείς δεν μπορούμε να το εφαρμόσουμε και θα αναγκαστούμε παρόλη την οικονομική δυσχέρεια της Ε.Π.Σ. να το επιβαρυνθούμε εμείς.
  • 4. Κλείνοντας θα θέλαμε να ενημερώσουμε την ποδοσφαιρική κοινότητα της Ομοσπονδίας για το θέμα που προέκυψε τις τελευταίες μέρες όσον αφορά τη στάση της ΕΠΟ εναντίον της ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ. Θεωρούμε ότι οι αγώνες βεβαίως κερδίζονται στο γήπεδο και βαθμολογικά η ομάδα μας υποβιβάστηκε. Βέβαια στο ποδόσφαιρο υπάρχουν και κανόνες οι οποίοι πρέπει να εφαρμόζονται από την εκάστοτε διοργανώτρια με ισονομία προς όλες τις ομάδες. Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ προσέφυγε στο τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Ομοσπονδίας, για το λόγο ότι η προκήρυξη του πρωταθλήματος, ως προς τον υποβιβασμό, λόγω της αδειοδότησης, άλλαξε προς το τέλος της περιόδου. Κατά την διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης, συνάντησε τον χλευασμό και την ειρωνεία από μεγαλοστέλεχος της ΕΠΟ, κάτι το οποίο το θεωρούμε απαράδεκτο. Στη συνέχεια η ΕΠΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ έκανε παρέμβαση στο Δ.Σ. της ΕΠΟ, δια του προέδρου της, όσον αφορά κάποιες τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και ζητούσε τον έλεγχο εκ μέρους της ΕΠΟ προς την διοργανώτρια Super League, έτσι ώστε να ελέγξει εάν η συμμετοχή μερικών ΠΑΕ σε όλους τους αγώνες ήταν σύννομη. Δυστυχώς η Ομοσπονδία για μια ακόμη φορά δεν έκανε τίποτα και κατά την διάρκεια του Δ.Σ. στον έντονο διάλογο που είχε ο πρόεδρος της ΕΠΣ με το νομικό σύμβουλο της Super League, ο νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας τάχθηκε με το μέρος της διοργανώτριας.

    Θεωρούμε ότι η υπερψήφιση ή η καταψήφιση ενός διοικητικού απολογισμού της Ομοσπονδίας, δεν είναι θέμα δημοσίων σχέσεων της Ενώσεως, αλλά να επιβραβεύει τα καλώς κείμενα και να κατακρίνει τα κακώς.