Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Η πιο βαριά επίσημη ήττα της Ζακύνθου

Το φιλικό της Ζακύνθου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μεσολόγγι κόντρα στην ΑΕ Μεσολογγίου μας έφερε στο μυαλό την πιο βαριά επίσημη ήττα της ομάδας του νησιού μας στην ιστορία της (10-1). Ήταν την αγωνιστική περίοδο 1993-94. Η ΑΕΜ είχε πέσει από τη Γ΄ στη Δ΄ το 1992 και πάλευε εκείνη τη χρονιά να ξανανέβει. Εμείς στο τέλος, αν δε με απατά η μνήμη μου είχαμε πέσει εκείνη την περίοδο στο τοπικό. Είχε φτιάξει πολλή καλή ομάδα τότε το Μεσολόγγι και μάλιστα στο τέλος κατάφερε να βγει εκείνη και να επιστρέψει στη Γ΄. Είχε γίνει τότε γνωστό πως έφτασε τα 300.000.000 δραχμές το μπάτζετ του, με πρόεδρο τον Χρήστο Πέτρου, εργολάβο, "τρελό" με την ομάδα.

ΑΕΜ-ΖΑΚΥΝΘΟΣ 0-2 στο φιλικό

Έγινε, σήμερα Σάββατο 29-10-2011 στο ΔΑΚ Μεσολογγίου, το πολυαναμενόμενο φιλικό παιχνίδι, μεταξύ της ΑΕΜ και του ΑΠΣ Ζάκυνθος. Ο αγώνας που έγινε στα πλαίσια της υπογραφής σύμβασης για την ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Μεσολογγίου και Ζακύνθου, είχε αναβληθεί ήδη δύο φορές!

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Αλλαγή...

To blog "Oλα τα γκολ" ανακοινώνει ότι μετά από ένα τεχνικό πρόβλημα, η σελίδα μεταφέρεται προσωρινά στην διεύθυνση agriniosports.blogspot.com.

Τότε είπαμε όλοι ΟΧΙ...

Σαν σήμερα πριν 71 χρόνια η Ιταλία, που δεν έκρυβε την επιδίωξη της να κυριαρχήσει στη Μεσόγειο, είχε αρχίσει εχθρικές ενέργειες εις βάρος της Ελλάδας. Η σοβαρότερη ήταν ο τορπιλισμός του αντιτορπιλικού «ΕΛΛΗ» στο λιμάνι της Τήνου στις 15 Αυγούστου 1940. Στις 28 Οκτωβρίου 1940 η Ιταλία ζήτησε από τον πρωθυπουργό Ι. Μεταξά την παράδοση της χώρας. Η απάντηση ήταν: ΟΧΙ.

Λίγο αργότερα τα ιταλικά στρατεύματα εισέβαλαν στα εδάφη μας από τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Ο ελληνικός στρατός, αφού απέκρουσε την ξαφνική επίθεση στα βουνά της Πίνδου, προχώρησε νικηφόρα και μπήκε στη Βόρεια Ήπειρο, όπου οι Έλληνες κάτοικοι τον υποδέχτηκαν ως ελευθερωτή.

Από το 1940 έως το 1945 η Αθλητική Ένωση Μεσολογγίου παύει τις αγωνιστικές της δραστηριότητες, μέχρι το τέλος του Αλβανικού Έπους και της Γερμανικής κατοχής. Πολλοί ήταν οι αθλητές της ΑΕΜ που πολέμησαν ηρωικά για την πατρίδα και τη λευτεριά.

Η Μεγαλοψυχία, η Ανθρωπιά, η Φιλία, η Λεβεντιά, η Αγάπη των Μεσολογγιτών για την Πατρίδα και την Γαλανόλευκη, ήταν ένα λαμπρό παράδειγμα στην Ιστορία της Πόλης μας.

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Πρόβα τζενεράλε

Το τελευταίο της φιλικό πριν από την πρεμιέρα θα δώσει η ΑΕΜ κόντρα στη Ζάκυνθο το Σάββατο 29/10. Το ματς θα διεξαχθεί στο Δημοτικό στάδιο του Μεσολογγίου και θα ξεκινήσει στις 15:30. Μια βδομάδα πριν την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεών της, το φιλικό με τους δυνατούς ζακυνθινούς θα είναι πρόβα τζενεράλε για το παιχνίδι με τη Πίνδο Κόνιτσας. Ο τεχνικός Ανδρέας Μαργέλης θα χρησιμοποιήσει έστω για ένα ημίχρονο την ενδεκάδα που σκέφτεται να παρατάξει στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Το ευχάριστο για τον έμπειρο τεχνικό είναι ότι έχει όλο το έμψυχο υλικό στη διάθεσή του και φυσικά το γεγονός αυτό διευκολύνει το έργο του.

Έγινε η κλήρωση, εκτός με Κόνιτσα την πρώτη αγωνιστική

Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα στα γραφεία της ΕΠΟ η κλήρωση των αγώνων της Δ' Εθνικής κατηγορίας. Η ΑΕΜ την 1η αγωνιστική θα ταξιδέψει μέχρι την Κόνιτσα για να αντιμετωπίσει την Πίνδο. Η κλήρωση έγινε με 13 ομάδες, όμως θα μειωθούν κατά δύο, μιας και Θύελλα Πετρωτού και ΑΟ Τρίκαλα συγχωνεύτηκαν, ενώ η Πρέβεζα δεν θα κατέβει. Να θυμίσουμε ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει την Κυριακή 6 Νοεμβρίου. 

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Επέστρεψε...

Ξεκίνησε από την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου την δική του εκπομπή στο ράδιο ο συνεργάτης του site Δημήτρης Αντωνόπουλος, με το όνομα "Γκολ από τα αποδυτήρια". Ο πολύπειρος ρεπόρτερ της ΑΕΜ και όχι μόνο, θα ακούγεται ζωντανά κάθε Παρασκευή στις 12 με 2 το μεσημέρι από το web radio της εφημερίδας Αιχμής. Συντονιστείτε όλοι λοιπόν για να ακούτε τα νέα της ΑΕΜ, αλλά και των ομάδων της γύρω περιοχής.

ΥΓ1. Του ευχόμαστε χρόνια πολλά για σήμερα.
ΥΓ2. Την προσεχή Παρασκευή 28/10 δεν μεταδοθεί η εκπομπή λόγω αργίας.
ΥΓ3. Την Παρασκευή 4/11 θα γίνει αφιέρωμα στην ΑΕΜ, με καλεσμένο τον Πρόεδρο Διονύση Βισβίκη.

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Στις 6 Νοεμβρίου η πρεμιέρα πρωταθλήματος

Η οριστική απόφαση για την ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος πάρθηκε πριν από λίγη ώρα κατά τη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ. Το πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 5-6 Νοεμβρίου, καθώς κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κρίθηκε απαραίτητο να δοθεί μόλις μία εβδομάδα παράτασης στην πρεμιέρα. Να θυμίσουμε ότι στο τελευταίο συμβούλιο της ΕΠΟ, σαν ημερομηνία έναρξης είχε οριστεί η 30η Οκτώβρη. Όσον αφορά τις κληρώσεις, θα γίνουν την προσεχή Πέμπτη στις 12.00 στα γραφεία της ΕΠΟ και για τους εννέα ομίλους.


ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ 5ο ΟΜΙΛΟ Η ΕΠΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Από εκεί και πέρα, στον 5ο όμιλο με... επίσημο τρόπο θα ανήκουν πλέον οι ομάδες της ΕΠΣ Τρικάλων. Συγκεκριμένα, ΑΟ Τρικάλων και Θύελλα Πετρωτού μεταφέρονται από τον 4ο όμιλο στον 5ο όμιλο, όπου συμμετέχουν σωματεία της Ηπείρου, της Αιτωλοακαρνανίας και των Επτανήσων.
Δημήτρης Θεοδώρου

Απέδρασε με διπλό, 0-1 την Αχαϊκή

φώτο αρχείου
Η ΑΕ Μεσολογγίου για χθες Κυριακή είχε κανονίσει φιλικό με την ομάδα της Ζακύνθου, αλλά οι απεργίες των λιμενεργατών την υποχρέωσαν να στραφεί σε πιο κοντινές λύσεις, με αποτέλεσμα να κλείσει φιλικό με την ομάδα της Αχαϊκής στην Πάτρα. Ο Μαργέλης είχε την ευκαιρία να δει σε τι κατάσταση βρίσκεται η ομάδα του και σύμφωνα με την εικόνα του αγώνα, πρέπει να έμεινε αρκετά ικανοποιημένος, καθώς η ΑΕΜ είχε την καθολική υπεροχή στον αγώνα και αν ήταν πιο συγκεντρωμένη στην τελική προσπάθεια θα μπορούσε να έχει πετύχει περισσότερα τέρματα.

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Εντυπωσίασαν οι παίκτες της "Σ.Π.Α.Ε.Μ."

Με 4 ηλιακές ομάδες από γεν.2000-2005 αγωνίστηκαν η Σχολή Ποδοσφαίρου ΑΕΜ και ΕΛΠΙΔΕΣ στο Μεσολόγγι. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές άφησαν πολλές υποσχέσεις ότι στην Αιτωλοακαρνανία υπάρχει ταλέντο και μέλλον στο ποδόσφαιρο μας. Το σκορ σε αυτές τις περιπτώσεις είναι το τελευταίο που μετρά και οι αγώνες αυτοί δίνουν άλλη νότα στους ποδοσφαιριστές σε αυτή την ηλικία. Ήταν το πρώτο φιλικό για την Σ.Π της ΑΕΜ,που μετά την συγχώνευση ΑΕΜ, ΓΟΜ, ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 2008, αποκτά αλλη δυναμική και άλλη φιλοσοφία στην λειτουργία της.

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Με Αχαϊκή η ΑΕΜ αύριο!!!

Ματαιώθηκε τελικά το φιλικό της ΑΕΜ στην Ζάκυνθο, αφού τα πλοία συνεχίζουν την απεργία και η μετάβαση στο Φιόρο του Λεβάντε, είναι αδύνατη. Έτσι με συντονισμένες προσπάθειες η Διοίκηση των Κανονιέρηδων έκλεισε φιλικό στην Αχαγιά με την Αχαϊκή. Το παιχνίδι θα γίνει αύριο Κυριακή στην Κ. Αχαγιά και θα ξεκινήσει στις 4.00μμ. Η Αχαϊκή είχε τερματίσει πέρυσι στην 4η θέση του 6ου Ομίλου κερδίζοντας στην ισοβαθμία τον Ατρόμητο Λάππα. Θα είναι ένα γερό τεστ για τους παίχτες του Μαργέλη, κάτι που θεωρείται απαραίτητο για να είναι έτοιμη η ομάδα, αν και όταν αρχίσει ποτέ αυτό το πρωτάθλημα.

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Την Κυριακή στην Ζάκυνθο το φιλικό

Αλλαγή της τελευταίας στιγμής για το προγραμματισμένο για αύριο φιλικό με την Ζάκυνθο. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί τελικά στην Ζάκυνθο, την προσεχή Κυριακή 23/10 στις 4.15.  
Ο λόγος της αλλαγής ήταν η αναβολή της πολυαναμενόμενης επίσκεψης της ζακυνθινής αντιπροσωπείας (ομάδας και φιλαρμονικής) στο Μεσολόγγι με καράβι από το νησί, μιας και αρνήθηκε η εταιρεία που θα έβαζε το πλοίο να βάλει σε κίνδυνο τους ταξιδιώτες, λόγω ότι δεν πληρεί το λιμάνι του Μεσολογγίου τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να μπει το καράβι.

Η ομάδας της ΑΕΜ δεν ήθελε να αναβληθεί οριστικά το παιχνίδι με τους ζακυνθινούς, γι' αυτό δέχτηκε να μεταβεί αυτή στο νησί το πρωί της Κυριακής. Ο Ανδρέας Μαργέλης δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα και θα έχει όλους τους παίκτες στην διάθεση του, εκτός του Σπύρου Τσάμη και του  Γιώργου Πασπαλιάρη. 

Νέα μετάθεση στην έναρξη του πρωταθλήματος

Από σαράντα κύματα έχει περάσει η έναρξη του Περιφερειακού Πρωταθλήματος. Αρχικά η Επιτροπή είχε ανακοινώσει στην προκήρυξη ότι η σέντρα θα γίνονταν στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου, αργότερα τη μετέθεσε για το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Οκτωβρίου και λίγο αργότερα με νεότερο έγγραφο για τις 29 και 30 του μήνα.

Φωτορεπορτάζ Παλαιοπαναγιά - ΑΕΜ


Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Εξάρα στο Κύπελλο και πρόκριση

Η ΑΕΜ πέρασε φουριόζα από τo Ξηροπήγαδο, όπου φιλοδώρησε με έξι γκολ (1-6) την Παλαιοπαναγιά, στα πλαίσια της δεύτερης φάσης του Κυπέλλου ΕΠΣΝΑ. Οι παίκτες του Ανδρέα Μαργέλη είχανε σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού την κατοχή της μπάλας, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο και σε καμία στιγμή του αγώνα δεν απειλήθηκαν. Ήταν ένα καλό ξεμούδιασμα ενόψει του Σαββατιάτικου παιχνιδιού με την Ζάκυνθο στο Δημοτικό Στάδιο.

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Αποτελέσματα παιδικού

Tα αποτελέσματα των τριών ομάδων της "Σ.Π.Α.Ε.Μ" στην δεύτερη αγωνιστική των παίδων, αλλά και στην πρεμιέρα των προπαίδων.

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ το ΑΕΜ-ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡ.

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, η ομάδα από τα Βραχνέικα ζήτησε την αναβολή του αγώνα, αφού δεν θα μπορούσε να γίνει καλό παιχνίδι, ενώ θα ταλαιπωρούνταν οι παίχτες και οι φίλαθλοι και ελόχευε και ο κίνδυνος τραυματισμών. Η Διοίκηση της ΑΕΜ συναίνεσε στην αναβολή, αφού και το γήπεδο, που δεν βρίσκεται και στην καλύτερη κατάσταση, θα πάθαινε ζημιές. Θυμίζουμε ότι επόμενο παιχνίδι της ΑΕΜ είναι ο αγώνας για το Κύπελλο της ΕΠΣΝΑ στην Παλαιοπαναγιά, με την ομώνυμη ομάδα, την Τετάρτη 19 του μήνα.

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Με Διαγόρα Βραχνέϊκων το Σάββατο η ΑΕΜ

Νέο φιλικό παιχνίδι, δίνει η Α.Ε. Μεσολογγίου, με αντίπαλο αυτή τη φορά τον Διαγόρα Βραχνέϊκων. Ο αγώνας θα γίνει το Σάββατο 15-10-2011 στο ΔΑΚ Μεσολογγίου και θ' αρχίσει στις 4.30 μ. μ.
Ο Διαγόρας Βραχνεϊκων αγωνίζεται στον 6ο όμιλο του Περιφερειακού και πέρυσι τερμάτισε στην 5η θέση της βαθμολογίας με 57 βαθμούς, ισόβαθμος με την 4η Αχαϊκή.

Έχει νέο πρόεδρο τον κ. Παν. Γεωργόπουλο και νέο προπονητή τον Μάριο Καπετανάκη(πέρυσι ήταν ο Ανδρέας Ζήκος, που διαφώνησε με την οικονομική προσφορά της ομάδας και αποχώρησε). Έχει και φέτος φιλοδοξίες και προμηνύεται ένα πολύ καλό παιχνίδι για την ΑΕΜ.

Μέχρι σήμερα έχει δώσει τα εξής φιλικά:
Διαγόρας - Παναιγιάλειος 3-3
Διαγόρας - Τριταιϊκός 2-0
Διαγόρας - Πανόπουλο 2-3
Θύελλα Πατρών 1-3 Διαγόρας
Ίκαρος Π. - Διαγόρας 0-3 (Κύπελλο Ερασιτεχνών)
Διαγόρας - Δόξα Ν. Μανωλάδας 3-0
ΠΑΟ Βάρδας - Διαγόρας 0-1
Διαγόρας - Ζαβλάνι 2-0
Εθνικός Σαγ. - Διαγόρας  0-0
Πανιώνιος Αχ. Αγ. - Διαγόρας 1-3

 ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ!!! Βοηθήστε την ομάδα μας ηθικά και οικονομικά!!!

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Δεν τα κατάφεραν οι βετεράνοι

Πραγματοποιήθηκαν εχθές οι τελικοί (μεγάλος και μικρός) του τουρνουά Παλαίμαχων Αιτωλοακαρνανίας. Στο Αιτωλικό έγιναν οι δεύτερες-τελικές συναντήσεις των παλαιμάχων που έχουν γράψει την δική τους ιστορία στο τοπικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο. Προηγήθηκε ο αγώνας της ΑΕΜ κόντρα στον Άρη Αιτωλικού, που έληξε 4-0 υπέρ του Άρη. Στον τελικό Αμφίλοχος και Απόλλων Δοκιμίου ήρθαν ισόπαλοι 1-1 στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού. Ο Απόλλων κατέκτησε το τουρνουά νικώντας τον Αμφίλοχο στα πέναλτι 4-2.

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Πάνε 5ο όμιλο ΑΟ Τρικάλων και Πετρωτό!

Η έντονη καθυστέρηση που παρατηρείται στη διεξαγωγή των κληρώσεων και, επομένως, στην έναρξη του πρωταθλήματος, δεν σημαίνει ότι τα μέλη της Επιτροπής δεν έχουν προχωρήσει στον σχετικό καταρτισμό των ομίλων. Μάλιστα, το παρόν προσχέδιο περιλαμβάνει και μία αλλαγή της τελευταίας στιγμής. 

Ο λόγος για τη μεταφορά των σωματείων της ΕΠΣ Τρικάλων (ΑΟ Τρικάλων, Θύελλα Πετρωτού) στον 5ο όμιλο, ο οποίος πλέον περιλαμβάνει 13 ομάδες, αν συνυπολογιστεί και ο Ναυπακτιακός Αστέρας που δήλωσε επίσης συμμετοχή. Βέβαια, το πλέον πιθανό είναι ο ΑΟ Τρικάλων να παραμείνει εκτός διοργανώσεων για τη φετινή χρονιά, αφού δεν έχουν βρεθεί οι άνθρωποι που θα κινήσουν τις διαδικασίες για την επόμενη μέρα. Πάντως, ήδη η ΕΠΣ Τρικάλων έχει ενημερώσει τα σωματεία με σχετικά έγγραφα που τους έχει αποστείλει. 

Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι τα μέλη της Επιτροπής περιμένουν το τελικό 'οκ' από την Νομική Υπηρεσία, καθώς υπάρχουν... αγκάθια σε αμφότερες τις περιπτώσεις. Καταρχήν, η αρμόδια Υπηρεσία θα αποφανθεί σχετικά με το αν επιτρέπεται η μεταφορά Ενωσης σε άλλον όμιλο, από τη στιγμή που δεν έχει ψηφιστεί κάτι τέτοιο στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ. 

Παράλληλα, δεν είναι σίγουρο πως δικαιούται να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής ο Αστέρας της Ναυπάκτου, με δεδομένο ότι έχει ήδη πάρει μέρος στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Α' κατηγορίας του τοπικού πρωταθλήματος, ενώ στο ρόστερ του υπάρχουν και αλλοδαποί ποδοσφαιριστές. Από εκεί και πέρα, οι ομάδες θα τοποθετηθούν στους ομίλους, με βάση τις Ενώσεις που ανήκουν.

ΕURO 2012 EΡΧΟΜΑΣΤΕ!!!

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

ΑΕΜ - ΑΤΡ. ΛΑΠΠΑ 2-2, Χόρευαν στη βροχή!

Σ' ένα πολύ καλό παιχνίδι, γρήγορο και γεμάτο δύναμη, η Α. Ε. Μεσολογγίου, ήρθε ισόπαλη 2-2 με την περσινή τριταθλήτρια του 6ου ομίλου ομάδα του Ατρόμητου Λάππα. Το παιχνίδι έγινε στο ΔΑΚ Ι. Π. Μεσολογγίου, σήμερα υπό συνεχή βροχή. Παρ' όλα αυτά οι δύο ομάδες ξεδίπλωσαν τις αρετές του, σ' ένα παιχνίδι γεμάτο πάθος και δύναμη. Οι φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη, αποζημιώνοντας τους λιγοστούς ηρωικούς φιλάθλους που παρακολούθησαν το παιχνίδι.

Α ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Η ΑΕΜ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και πήρε από την αρχή τον έλεγχο του παιχνιδιού.
5΄ Ψηλοκρεμαστό φάουλ του Καρύμπα, μόλις πάνω από τα δοκάρια του Χογιόλ.
15΄ Αντεπίθεση του Ατρόμητου, συρτό σουτ του Αγγελόπουλου, λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Χρήστου.
17΄ Μπαλιά του Ξευγένη από αριστερά, παράλληλη σέντρα του Κόκκαλη, μόλις πρόλαβε ο Γιαννακόπουλος κι έδιωξε σε κόρνερ.
20΄ Ο Χαλαζιάς κέρδισε την μπάλα έξω από την περιοχή, αλλά το συρτό σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Χογιόλ.
24΄ Έξυπνα χτυπημένο φάουλ του Καρύμπα από δεξιά, πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας ο Κόκκαλης, αλλά δεν πρόλαβε την προβολή, με τους αμυντικούς του Ατρόμητου να διώχνουν.
29΄ Μακρινή μπαλιά ακριβείας του Παπανικολάου, ο Ξευγένης έκανε το μπάσιμο στην περιοχή, ανατράπηκε από πίσω από τον Διακάτο, ο διαιτητής μακριά από τη φάση(έτσι διαιτήτευσε σε όλο το παιχνίδι) έδειξε άουτ.
32΄ Ο Καρύμπας εκτέλεσε άλλο ένα αριστοτεχνικό φάουλ από δεξιά, πετάχτηκε στην καρδία της άμυνας των φιλοξενουμένων ο Ξευγένης και με άπιαστη φαλτσαριστή κεφαλιά, έκανε το 1-0.
 40΄ Ωραία προσπάθεια του Ξευγένη από αριστερά, παράλληλη σέντρα, έδιωξε με κεφαλιά-ψαράκι ο Αντωνόπουλος. Εκτέλεσε ο Καρύμπας, άσχημο διώξιμο του Χογιόλ, ο Νάκος τροφοδότησε τον Κόκκαλη, το σουτ στα σώματα, νέο κόρνερ, που πέρασε ανεκμετάλλευτο.
45΄ Ο Κόκκαλης δέχτηκε ωραία μπαλιά μέσα στην περιοχή, αλλά αντί να σουτάρει αμέσως, καθυστέρησε χάνοντας μεγάλη ευκαιρία.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Η ΑΕΜ μπήκε με κεκτημένη ταχύτητα στο Β'  ημίχρονο, αλλά....
51΄ Ο Μπαλαούρας προσπάθησε να τροφοδοτήσει τον Ζαχαράκη, αλλά παρενέβη ο Μπούρδος κέρδισε την μπάλα και με ψηλοκρεμαστό σουτ "κρέμασε" τον Δουλιώτη που ήταν μακριά από τα δοκάρια του και έγραψε το 1-1!
53΄ Πιεζόμενος ο Ξευγένης έκανε σουτ από καλή θέση, αλλά μακριά από τα δοκάρια του Ατρόμητου.
55΄ Φάουλ του Καρύμπα από δεξιά, στο δεύτερο δοκάρι ο Πασπαλιάρης προσπάθησε κεφαλιά-ψαράκι, αλλά δεν βρήκε μπάλα.
63΄ Σέντρα του Καρύμπα, ο Λιάρος σπρώχτηκε μέσα στην περιοχή και η κεφαλιά του αδύναμη στα χέρια του Χογιόλ. Νέες διαμαρτυρίες των Κανονιέρηδων για πέναλτι.
65΄ Υποδειγματική αντεπίθεση του Λάππα με πολλούς παίχτες, ο Γραμματικόπουλος έκανε έξυπνο σουτ ανάμεσα από δύο αμυντικούς της ΑΕΜ στη γωνία του Δουλιώτη και 1-2!
69΄ Κλέψιμο της μπάλας από τον Πετσίνη, ωραία μπαλιά στον Κόκκαλη που έκανε αμέσως το σουτ, αλλά η μπάλα βρήκε στα σώματα των αμυντικών και πέρασε κόρνερ.
70΄ Πάλι ο Πετσίνης μπάσιμο από δεξιά, παράλληλη σέντρα, τρεις παίχτες της ΑΕΜ στην πορεία της μπάλας, αλλά δεν τη βρήκε κανένας!
71΄ Σέντρα Μπαρμπαρούση από αριστερά κεφαλιά του Μπαλαούρα, άουτ.
78΄ Φάση διαρκείας στα καρέ του Ατρόμητου: Φάουλ του Καρύμπα, εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Χογιόλ. Εκτελεί ο Καρύμπας, συνωστισμός στην περιοχή, κεφαλιά πάσα του Πετσίνη στον Κόκκαλη, σουτ του τελευταίου στα σώματα(οι Μεσολογγίτες ζήτησαν αμέσως όλοι μαζί χέρι-πέναλτι!!!), κόρνερ. Ξανά Καρύμπας, πρώτη κεφαλιά του Πετσίνη, έδιωξαν ψηλά οι αμυντικοί, στο κατέβασμα νέα κεφαλιά του Πετσίνη στα χέρια του τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων.
84΄ Σουτ του Κόκκαλη από καλή θέση, κακό,άουτ.
85΄ Σουτ του Μιχαλόπουλου έξω από την περιοχή, κόντρα, κόρνερ..
86΄ Νέο σουτ του Μιχαλόπουλου, πάνω από τα δοκάρια του Ατρόμητου.
87΄ Από καλή θέση το δυνατό σουτ του Κόκκαλη, με τα πόδια ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου, κόρνερ. Εκτελεί ο Καρύμπας, διώχνουν οι αμυντικοί, ο Πετσίνης μπαλιά στον κενό χώρο και ο Πασπαλιάρης με ιδανικό πλασέ από το ύψος του πέναλτι έγραψε το τελικό σκορ, 2-2.
89΄ Μακρινή σέντρα του Μπαρμπαρούση από αριστερά, ο Καρύμπας έκανε την κεφαλιά, έδιωξαν οι αμυντικοί του Λάππα.
90΄ Έξυπνη εκτέλεση φάουλ από αριστερά και πλάγια του Καρύμπα, ο Χογιόλ δεν αιφνιδιάστηκε και έδιωξε σε κόρνερ.
92΄ Ο Καρύμπας έκανε σέντρα-σουτ από δεξιά, πάνω από πολλούς παίχτες η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, αλλά ο διαιτητής έδωσε φάουλ επί του Χογιόλ.

Για την ποιότητα του παιχνιδιού, τα είπαμε πιο πάνω. Παρά τη συνεχή βροχή όλοι οι παίχτες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και ευχαρίστησαν τους φιλάθλους. Από την ΑΕΜ ξεχώρισαν οι Καρύμπας(κορυφαίος του αγώνα) και οι Ξευγένης, Λιάρος, Παπανικολάου και Πετσίνης, ενώ από τον Ατρόμητο οι Χογιόλ, Γιαννακόπουλος, Αντωνόπουλος και Μπούρδος.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α. Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Χρήστου(46΄ Δουλιώτης, 70΄ Μαυρογιάννης), Παπανικολάου(80΄ Σώκος), Χαλαζιάς(46΄ Μπαρμπαρούσης), Ζαχαράκης(46΄ Πασπαλιάρης), Μπαλαούρας(84΄ Νούλας), Δενδρινός(63΄ Κλάδος), Ξευγένης(65΄ Πετσίνης), Νάκος(65΄ Κολοβάκης), Κόκκαλης, Καρύμπας, Λιάρος(65΄ Μιχαλόπουλος).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ: Χογιόλ, Γιαννακόπουλος(70΄ Πετρόπουλος), Λιβάνης, Διακάτος, Αντωνόπουλος, Πολίτης, Κυριαζόπουλος, Αγγελόπουλος Λ., Τσιάτο, Μπούρδος(81΄ Λαθύρης), Γραμματικόπουλος.
Μέτρια η διαιτησία του κ. Ματσούκα, καλοί οι βοηθοί Κεραμισιάνος και Ευθυμίου.






 Η ευκαιρία του Κόκκαλη στο 24΄

 Το καταφανέστατο πέναλτι στο 29΄
 Το γκολ του Ξευγένη στο 32΄

 Καρύμπας εν δράσει!!!
ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:Μιχάλης Κιτσινέλης

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Γεια σου ρε ΕΛΛΑΔΑΡΑ!!!

Βαλίτσες για Ουκρανία και Πολωνία ετοιμάζει η Ελλάδα η οποία με γκολ των Σαμαρά και Γκέκα νίκησε με 2-0 την Κροατία και επανήλθε στην κορυφή του ομίλου

Πανέτοιμη να δώσει το παρών σε μια ακόμη σημαντική διοργάνωση αυτή του EURO 2012, είναι η Ελλάδα, η οποία στο ματς "τελικό" κόντρα στην Κροατία έδειξε πόσο ήθελε τη νίκη και την πήρε.

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Ηττήθηκαν στα πέναλτι οι βετεράνοι

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου η 1η φάση του Τουρνουά Παλαιμάχων, που διεξάγεται στο Αιτωλικό. Ο Σύνδεσμος Βετεράνων της ΑΕΜ αντιμετώπισε τους αντίστιχους του Απόλλων Δοκιμίου, σε ένα πλούσιο παιχνίδι γεμάτο γκολ και φάσεις. Για την ιστορία το σκορ ήρθε 3-3 στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού, ενώ στα πέναλτι ο Απόλλων στάθηκε πιο ψύχραιμος, επικρατώντας με 4-2.

Στο άλλο ζευγάρι των ημιτελικών ο Αμφίλοχος κέρδισε με 2-1 τον διοργανωτή του τουρνουά, Άρη Αιτωλικού. Έτσι οι Βετεράνοι του Αμφίλοχου θα διεκδικήσουν την πρώτη θέση στην διοργάνωση κόντρα στον Απόλλων Δοκιμίου, την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, στο Στάδιο Αιτωλικού, ενώ ΑΕΜ και Άρης θα κοντραριστούν για την 3η.

Το παρών στους δύο αγώνες έδωσαν, ο πρόεδρος της ΕΠΣΝΑ Τάκης Παπαχρήστος, ο πρώην διεθνής διαιτητής Βασίλης Νικάκης, ο πρώην διαιτητής Κώστας Τάτσης και αρκετοί φίλαθλοι.

Να υπενθυμίσουμε ότι το τουρνουά διεξάγεται για να τιμηθούν οι αείμνηστοι, Παντελής Καρβέλης (πρόεδρος του Άρη Αιτωλικού) και Θανάσης Τσιρογιάννης (ποδοσφαιριστής και παράγων του Άρη Αιτωλικού).

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Στο Μεσολόγγι το φιλικό με Λάππα

Αλλαγή έδρας του φιλικού της ΑΕΜ, λόγω προβλημάτων της έδρας του Ατρόμητου Λάππα. Έτσι το παιχνίδι θα γίνει στο Στάδιο Μεσολογγίου την Κυριακή 9/10 και θ' αρχίσει στις 4.30μμ

Η προετοιμασία της ομάδας συνεχίζεται κανονικά με διπλές προπονήσεις και αναμένεται να κορυφωθεί αύριο, ενόψει του φιλικού με τον Ατρόμητο. Οι παίκτες της ΑΕΜ βρίσκουν ρυθμό τα πατήματά τους στο γήπεδο και έχει αρχίσει σταδιακά το δέσιμο της ομάδας.

Έρχεται...για να αφήσει "ΙΣΤΟΡΙΑ"

Είναι βγαλμένοι μέσα από την ιστορία και έτοιμοι να αφηγηθούν εκατοντάδες στιγμές από το παρελθόν. Τα στέκια τους είναι τα σάλτσινα και φυσικά το γήπεδο της ΑΕΜ.


Κυρίες και κύριοι, σας παρουσιάζουμε τους "Παλιακούς", δύο μεσολογγίτες, τον ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΣΑΛΤΣΙΝΟ και τον ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ ΚΑΝΟΝΙΕΡΗ. Πήρανε τα ονόματα τους από λέξεις και ονόματα άριστα συνδεδεμένα με το Μεσολόγγι. Η μεγάλη τους αδυναμία είναι η ΑΕΜΑΡΑ και η τεράστια ιστορία της. Σύντομα θα σας παρουσιάζουν ανά μήνα σημαντικές στιγμές από την 80άχρονη ιστορία των "μπλε", μέσα από εικονογραφημένες περιπέτειες των δύο ηρώων εντός και εκτός γηπέδων. 

Είναι κάτι που δημιουργείτε όπως λέει και ο λαός μας, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι τα πάντα για την ΑΕΜ...

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Αποτελέσματα παιδικού

Aναλυτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία των τριών ομάδων της "Σ.Π.ΑΕΜ" μετά την ολοκλήρωση της 1ης αγωνιστικής του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΠΣΝΑ.

Mε Παλαιοπαναγιά στο Κύπελλο

Πραγματοποιήθηκε εχθές στα γραφεία της ΕΠΣ η κλήρωση της 2ης φάσης του κυπέλλου ερασιτεχνών της Ενώσεώς, της περιόδου 2011-2012. Η ΑΕΜ θα τεθεί αντιμέτωπη με την ομάδα της ΑΕ Παλαιοπαναγιάς. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των παιχνιδιών θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες από την Ένωση.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των δύο ομίλων:
1ος ΟΜΙΛΟΣ
ΑΕ ΠΑΛΑΙΟΠΑΝΑΓΙΑΣ – ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΟΥΡΙΑΣ – ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ – ΑΕ ΜΑΚΡΥΝΕΙΑΚΟΣ
ΑΧΕΛΩΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒ/ΜΝΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΑΟΚ ΤΡΙΚΑΡΔΟΣ – ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΓΑΒΑΛΟΥΣ
Χωρίς αγώνα προκρίνεται ο ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ


2ος ΟΜΙΛΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣΤΑΚΟΥ – ΠΑΝΟΧΘΙΑΚΟΣ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΤΑΝΟΥ – ΑΕ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΛΟΥΤΡΟΥ – ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟΣ ΘΥΡΙΟΥ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΜΑΡΟΥΛΑΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΑΟ ΠΛΑΓΙΑΣ – ΠΑΟ ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ
ΜΕΔΕΩΝ ΚΑΤΟΥΝΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝ/ΛΙΟΥ
ΠΑΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ – ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Δύο νίκες και μία ήττα για τις ομάδες της "Σ.Π.Α.Ε.Μ"

Ξεκίνησαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των αγωνιστικών τμημάτων της "Σχολής Ποδοσφαίρου ΑΕΜ", που μετά την συγχώνευση πού έγινε θα αγωνίζεται με τρείς ομάδες στο παιδικό πρωτάθλημα που διοργανώνει η Ε.Π.Σ.Ν. Αιτ/νιας.

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Και επίσημα πρεμιέρα στις 30 Οκτωβρίου

Ήταν λίγο-πολύ γνωστό, όμως από χθες αποτελεί και επισήμως την ημερομηνία έναρξης του φετινού πρωταθλήματος. Χθες το πρωί η Επιτροπή Πρωταθλήματος της Δ' Εθνικής ανακοίνωσε ότι η έναρξη του Πρωταθλήματος Δ' Εθνικής για τη φετινή περίοδο 'μετατίθεται από τις 16/10/2011 για την Κυριακή 30/10/2011, λόγω των εκκρεμοδικιών που υπάρχουν για ομάδες της Ένωσης Β'-Γ' Εθνικής και άλλων κατηγοριών', όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.