Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Τουρνουά Βετεράνων

Στο Στάδιο Αιτωλικού, στις 5 και 12 Οκτωβρίου 2011, θα πραγματοποιηθεί η 4η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ Ν. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ.

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Ως τις 6/10 οι συμμετοχές στη Δ’ Εθνική

Εννέα ομάδες υποβιβάστηκαν στη Δ’ Εθνική επειδή δεν πήραν πιστοποιητικό από την ΕΕΑ και η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ ετοιμάζεται να τις υποδεχτεί.

Όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα (26/9), οι Ηρακλής, Αναγέννηση Καρδίτσας, Ρόδος, Παναιγιάλειος, Εθνικός, Ιωνικός, Ηλιούπολη, Εορδαϊκός και Τρίκαλα δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για να λάβουν μέρος στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και μαζί με Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα, θα αγωνιστούν στη Δ’ Εθνική.

Η Επιτροπή της κατηγορίας περίμενε αυτές τις εξελίξεις, γι’ αυτό και με τη σύμφωνη γνώμη του Σοφοκλή Πιλάβιου, αποφάσισε να δώσει παράταση στην έναρξη του πρωταθλήματος ως το τέλος Οκτωβρίου.

Από αυτές τις ομάδες που υποβιβάστηκαν, ήδη Παναιγιάλειος και Ρόδος έχουν δηλώσει συμμετοχή στη Δ’ Εθνική, ενώ και η Ηλιούπολη είχε εκφράσει ανάλογη πρόθεση. Η Επιτροπή πάντως θα συνεδριάσει την Τετάρτη (27/9), προκειμένου να δει ποιες από τις ομάδες έχουν ήδη δηλώσει και ποιες από τις ήδη υπάρχουσες έχουν αποπληρώσει τα χρέη τους.

Παράλληλα, θα σταλεί στις νέες ομάδες επιστολή με την οποία θα ενημερώνουν πως το αργότερο ως τις 6/10 θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή. Στη συνέχεια θα γίνει ο υπολογισμός των χρεών τους προς την ΕΠΟ και θα γίνει διακανονισμός για την τακτοποίησή τους.

Μετά τις 6/10, η Επιτροπή της Δ’ Εθνικής θα προχωρήσει στον καταρτισμό των ομίλων, διαδικασία που γίνεται αρκετά περίπλοκη, καθώς κάποιοι όμιλοι θα έχουν περισσότερες από 15 ομάδες και δεν αποκλείεται οι νέες να μοιραστούν διαφορετικά για να μην διαταραχθεί η ισορροπία.

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Τριάρα και το τρόπαιο στο ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ!!!

Με νικήτρια ομάδα το Μεσολόγγι τελείωσε το παιχνίδι μεταξύ του Αγρότη Λιανοκλαδίου και της Α.Ε. Μεσολογγίου με τους Μεσολογγίτες να πετυχαίνουν τρία τέρματα απέναντι σε έναν καλό Αγρότη, που αδικείται από το τελικό 3-0.

Ο μεγάλος τελικός του “Montana Cup” ξεκίνησε στις 17:30 της Κυριακής στο προπονητικό κέντρο και σημειώθηκαν επεισόδια κατά την διάρκεια του αγώνα και μετά την λήξη του.

Το Μεσολόγγι του Ανδρέα Μαργέλη παρουσίασε ένα πανίσχυρο σύνολο, που κάνει πρωταθλητισμό, καθώς ενισχύθηκε αρκετά στις μεταγραφές. Κατέκτησε την πρώτη θέση του τουρνουά, κρατώντας το μηδέν στο παθητικό.

Ο αγώνας παρότι φιλικός είχε αρκετή ένταση και διαπληκτισμούς μεταξύ ποδοσφαιριστών, παραγόντων και προπονητών των δυο ομάδων. 

Α΄ Μέρος
Δυνατό ξεκίνημα
Πολύ καλά μπήκαν στο γήπεδο οι δυο ομάδες. Στο πρώτο 15λεπτο σημειώθηκε 1 τέρμα και 2 δοκάρια!.

Άνοιξε το σκορ ο Κόκκαλης
Ο 24χρονος Σωτήρης Κόκκαλης, ο οποίος αποκτήθηκε φέτος στον Όμηρο Νεοχωρίου έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΜ με 1-0 (Σκορ ημιχρόνου). Ενώ σημαντική ευκαιρία έχασε λίγο πριν την εκπνοή ο Μπάμπης Νάκος.

Οι καλύτερες φάσεις
6΄: Σουτ του Γκούρλια κόντραε σε αντίπαλο αμυντικό και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Δουλιώτη.
7΄: Σέντρα του Ψηλού, σουτ του Κόκκαλη εντός περιοχής στην δεξιά γωνία του Τσάμη και 1-0.
13΄: Ο Κουτσούκος σέντραρε από αριστερά, η κεφαλιά του Τατσιόπουλου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μεσολογγίου.
25΄: Σουτ του Ζήσιμου από αριστερά μπλόκαρε ο Δουλιώτης.
43΄: Ο Νάκος βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, πλάσαρε τον τερματοφύλακα του Αγρότη, όμως αυτός μπλόκαρε την μπάλα

Β΄ Μέρος
Δυο γκολ με Κόκκαλη-Παπανικολάου χάρισαν το τρόπαιο
Ο Κόκκαλης πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, δίνοντας «αέρα» δυο τερμάτων στο Μεσολόγγι. Ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Φώτης Παπανικολάου(Πέρυσι έπαιζε και αυτός στον Όμηρο Νεοχωρίου).

Οι καλύτερες φάσεις
57΄: Χτύπημα φάουλ του Νάκου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Αγρότη και στην επαναφορά ο Κόκκαλης με κεφαλιά διαμόρφωσε το 2-0.
72΄: Ο Παπανικολάου πλάσαρε και πραγματοποίησε το τελικό 3-0

Συνθέσεις Ομάδων
A.E.Μεσολογγίου (Ανδρέας Μαργέλης) : Δουλιώτης, Ψηλός, Μπαρμπαρούσης, Πασπαλιάρης, Μπαλαούρας, Δενδρινός, Τσάμης, Νάκος, Κόκκαλης, Μιχαλόπουλος, Κολοβάκης Έπαιξαν και οι: Κλάδος, Χρήστου, Χρήστου, Παπανικολάου, Μαυρογιάννης, Νούλας, Σώκος

Λιανοκλάδι (Μάκης Ζαχαρόπουλος) : Τσάμης, Σαγάνης, Καββαδίας, Σπυριδάκης, Τζοάνας, Αλεξίου, Τατσιόπουλος, Γκούρλιας, Κουτσούκος, Στυλιανός, ΖήσιμοςΑγωνίστηκαν και οι: Νάσιος, Καλαμάτας, Μαδούρας, Αλεξανδρής, Παπαγεωργίου, Κυριτσόπουλος, Ντεμίρης


Ανδρέας Μαργέλης (Προπονητής ΑΕΜ) : «Ήταν ένα παιχνίδι καλό όσον αφορά την δύναμη. Οι ομάδες την εποχή αυτή δεν είναι έτοιμες 100%. Ήταν μια καλή προπόνηση αυτά τα ματς. Υπήρχε ένταση από λάθη τρίτων και εννοώ του διαιτητή. Οι αντίπαλοι κάποια στιγμή παίζανε με 12. Πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί και όλα θα πάνε καλά.»






Παναγιώτης Δενδρινός (Ποδοσφαιριστής ΑΕΜ) : «Κατ αρχάς να ευχαριστήσουμε πάρα πολύ το ξενοδοχείο Montana για την διοργάνωση και την φιλοξενία. Στόχος μας είναι να παίξουμε κάποια δυνατά φιλικά παιχνίδια, για να φτιάξουμε πράγματα πάνω στην ομάδα. Για κάποια πράγματα, που γίνανε είμαστε δυσαρεστημένοι, ζητάμε συγνώμη και μείς από την πλευρά μας, δεν θέλαμε να καταλήξει έτσι το παιχνίδι. Να ευχηθώ καλή χρονιά και καλή πορεία στις άλλες τρεις ομάδες και σε μας να πετύχουμε τους στόχους μας.»

















πηγή: evrytaniasport.blogspot.com

Έτοιμη να το σηκώσει!!

το πολυπόθητο τρόπαιο 
Το τρόπαιο του τουρνουά "Μontana cup" που διεξάγεται για πρώτη φορά, είναι έτοιμη να σηκώσει η ομάδα της ΑΕΜ σήμερα στης 5.30, στον τελικό κόντρα στον Αγρότη Λιανοκλαδίου. Το συγκρότημα του Ανδρέα Μαργέλη είναι πανέτοιμο και θέλει όσο τίποτα να κατακτήσει την πρώτη θέση στο τουρνουά, για να βάλει τις βάσεις και για επόμενες επιτυχίες σε επίσημες διοργανώσεις. Να θυμίσουμε ότι εχθές η ΑΕΜ επικράτησε στον δεύτερο ημιτελικό του ΑΠΟΚ Βελούχι με σκορ  1-0 και προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης. 

Εκτός των εμπειριών που θα αποκτήσουν οι παίκτες από το τουρνουά, το διήμερο στο Καρπενήσι είναι και μια ευκαιρία χαλάρωσης για παίκτες και προπονητικό τιμ, εν όψη της δύσκολης συνέχειας σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Στις 5.30 ο τελικός

Αύριο θα πραγματοποιηθεί στο προπονητικό κέντρο ο τελικός του τουρνουά «Montana Cup». Η ΑΕΜ θα αντιμετωπίσει στον Αγρότη Λιανοκλαδίου που ήταν ο νικητής του άλλου ημιτελικού.
Στον αντίστοιχο μικρό των ηττημένων ο οικοδεσπότης ΑΠΟΚ Βελούχι θα κοντραριστεί με την Ένωση Άσπρα Σπίτια/Αντίκυρα, στην οποία αγωνίζονται οι Χρήστος και Μάριος Πλακίδας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των τελικών
Μικρός Τελικός (15:00) : ΑΠΟΚ Βελούχι-Ένωση Άσπρα Σπίτια/Αντίκυρα
Μεγάλος Τελικός (17:30) : Αγρότης Λιανοκλαδίου-Α.Ε. Μεσολογγίου

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΑΕΜ στον τελικό του "ΜΟΝΤΑΝΑ cup", 1-0 το Βελούχι


Παρά την καλή εμφάνιση, που πραγματοποίησε για δεύτερο συνεχόμενο φιλικό ματς η ομάδα του ΑΠΟΚ ηττήθηκε με σκορ 0-1 από την ισχυρή Α.Ε. Μεσολογγίου.

Ο 2ος ημιτελικός του “Montana Cup” πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου και ξεκίνησε στις 17:30. Οι Μεσολογγίτες πήραν την πρόκριση στον τελικό του τουρνουά.
Η ομάδα του Παύλου Σερμπέση ήταν αρκετά καλή, όμως αυτό που της έλλειψε ήταν το γκολ. Έχασε αρκετές ευκαιρίες, έχοντας τον πλήρη έλεγχο του αγώνα κατά διαστήματα.
Η ΑΕΜ του Ανδρέα Μαργέλη παρουσίασε ένα αρκετά καλό σύνολο, με έμπειρους ποδοσφαιριστές και αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στον 5ο όμιλο της Δ΄ Εθνικής.

Α΄ Μέρος
Πιο δυνατά η ΑΕΜ
Οι φιλοξενούμενοι στα πρώτα 20 λεπτά είχαν τον έλεγχο του αγώνα, χωρίς να καταφέρουν κάτι αξιόλογο.

Πολύ καλύτερος ο ΑΠΟΚ, με δυο δοκάρια
Το Βελούχι από το 20ο λεπτό και έπειτα πήρε τα ηνία του παιχνιδιού και παρουσιάστηκε αρκετά καλύτερο από τον αντίπαλο του. Δυο φορές η μπάλα σταμάτησε στα δοκάρια του Δουλιώτη. Το ημίχρονο έληξε ισόπαλο με 0-0.

Οι καλύτερες φάσεις
1΄ : Χτύπημα φάουλ του Καρύμπα από αριστερά, κεφαλιά του Ψηλού κατέληξε ελάχιστα πάνω από την εστία του Ρεσίτη.
20΄ : Σέντρα του Κουρλού από αριστερά, ο Ζαλοκώστας απόφυγε όμορφα μέσα στην περιοχή δυο παίχτες, αλλά το σουτ του μπλόκαρε ο Δουλιώτης.
24΄ : Σέντρα από τον Πασσά από δεξιά, προβολή του Γεωργακόπουλου στο δεύτερο δοκάρι έφυγε άουτ.
25 : Ο Καρύμπας έκανε γέμισμα, ο Ξευγένης σκόραρε με κεφαλιά, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ από τον πρώτο βοηθό Γκαλιμάνη.
35΄ : Σέντρα του Γεωργακόπουλου από αριστερά, σουτ του Ζαλοκώστα κόντραρε την τελευταία στιγμή στον Μπαρμπαρούση.
41΄ : Ο Ζαλοκώστας τροφοδότησε τον Μπακαλίδη, ο οποίος έκανε ωραία ενέργεια μέσα από την περιοχή και αριστερά, σούταρε, αλλά η μπάλα κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μεσολογγίου.
44΄ : Χαμηλά εκτελεσμένο φάουλ του Γενιτσαρόπουλου Α. από δεξιά προσέκρουσε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Δουλιώτη.

Β΄ Μέρος
Μόλις στο 1ο λεπτό της επανάληψης ο 31χρονος μέσος Πάνος Καρύμπας με εξαιρετικό χτύπημα φάουλ έδωσε την νίκη-πρόκριση στην ομάδα του. Έχει αγωνιστεί σε πολλές ομάδες Β΄-Γ΄ Εθνικής, ενώ τα τελευταία χρόνια άνηκε σε: Πλατανιά και Επισκοπή Χανίων

Κυριάρχησε η δύναμη και το πάθος
Η πολύ ένταση και δυνατές μονομαχίες ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του παιχνιδιού. Ο ΑΠΟΚ συνέχιζε να πιέζει ανούσια, με την ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας να κρατά το υπέρ της σκορ, που της έδωσε την πρόκριση. Ελάχιστες φάσεις είχε η επανάληψη.


Οι καλύτερες φάσεις

6΄ : Ο Καρύμπας με άριστα εκτελεσμένο φάουλ έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Βελουχίου (0-1).
58΄ : Κόρνερ Καρύμπα από αριστερά, ο Πασπαλιάρης εξ επαφής πλάσαρε πάνω από το τέρμα του Ρεσίτη.
61΄ : Χτύπημα φάουλ του Καρύμπα από αριστερά, κεφαλιά του Δενδρινού πέρασε άουτ.
72΄ : Σουτ του Κουτσουπιά εντός περιοχής ανακόπηκε την τελευταία στιγμή από τον Παπανικολάου.


Συνθέσεις Ομάδων
ΑΠΟΚ (Παύλος Σερμπέσης) : Ρεσίτης, Πασσάς(66΄ Ξαγάρας), Νικολάου(46΄ Συγκελόπουλος), Ντουφεκιάς, Πολυτσέρης, Κατσαδούρος(71΄ Γενιτσαρόπουλος Κ.), Ζαλοκώστας(54΄ Φλωράκης), Γενιτσαρόπουλος Α.(84΄ Σταμούλης), Γεωργακόπουλος(71΄ Ζαραβέλης), Μπακαλίδης, Κουρλός(66΄ Κουτσουπιάς)
Α.Ε.Μεσολογγίου (Ανδρέας Μαργέλης) : Δουλιώτης(57΄ Χρήστου), Παπανικολάου(79΄ Χαλαζιάς), Μπαρμπαρούσης(46΄ Δενδρινός), Ψηλός, Κλάδος(46΄ Κόκκαλης), Πασπαλιάρης, Τσάμης(57΄ Μιχαλόπουλος) Νάκος(57΄ Μπαλαούρος), Ξευγένης, Καρύμπας(79΄ Σώκος), Πετρσίνης(57΄ Κολοβάκης)

Διαιτητής : Χρήστος Τσάμπρας
1ος Βοηθός : Ηλίας Γκαλιμάνης
2ος Βοηθός : Βασίλης Φούκας























πηγή: evrytaniasport.blogspot.com

Το πρόγραμμα του Montana Cup

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 1 η ώρα η κλήρωση του Montana Cup. H AEM κληρώθηκε να αντιμετωπίσει τον οικοδεσπότη ΑΠΟΚ "Το Βελούχι" σήμερα στις 5μμ

Αναλυτικά το πρόγραμμα του τουρνουά :
Ημιτελικοί Αγώνες

Σάββατο 24-9 15.00 Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου : Ένωση Άσπρα Σπίτια-Αγρότης Λιανοκλαδίου
Σάββατο 24-9 17.00 Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου : ΑΠΟΚ Βελούχι-Α.Ε. Μεσολογγίου

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στις 3 θα διεξαχθεί ο μικρός τελικός και στις 5 ο μεγάλος τελικός. 

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Οι διαιτητές της νέας σεζόν στον 5ο όμιλο

ο κ.Λύτρας
Aνακοινώθηκαν οι διαιτητές της νέα σεζόν για τον 5ο όμιλο. Αναλυτικά οι ρέφερι από κάθε νομό είναι:

Αιτωλοακαρνανίας: Γιάννης Αντωνόπουλος, Δημήτρης Γκιάφης, Γιώργος Κονιδάς, Κωνσταντίνος Λύτρας, Θανάσης Πατρόπουλος, Θεόδωρος Χρέλιας
Αρτας: Δημήτρης Καλιακάτσος
Ηπείρου: Θανάσης Κόλλιας, Νίκος Μυριούνης, Γιάννης Πάνος
Θεσπρωτίας: Στέφανος Στεφάνου, Σπύρος Τσιάκος
Κέρκυρας: Κωνσταντίνος Γιούργας, Σιώργος Σμολης
Πρέβεζας: Αθανάσιος Ζιώγας, Μιχαήλ Ρίππης
Φωκίδας: Δημήτρης Κουφογιάννης

Αύριο στις 1 η κλήρωση του «Montana Cup»

Στις 1 το μεσημέρι του Σαββάτου 24/9 στο Hotel Spa Montana θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του διημέρου τουρνουά «Montana Cup». Θα συμμετάσχουν η Α.Ε. Μεσολογγίου, το Βελούχι, η Ένωση Άσπρα Σπίτι-Αντίκυρα και ο Αγρότης Λιανοκλαδίου.

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Άμα δείτε πρωτάθλημα..πείτε το και σε μας!!

Ακόμη περισσότερο αναμένεται να παραταθεί η έναρξη του πρωταθλήματος της Δ' Εθνικής. Αυτό προέκυψε μετά τη σημερινή συνάντηση των μελών της Επιτροπής Πρωταθλήματος της Δ' Εθνικής στα γραφεία της ΕΠΟ νωρίς το μεσημέρι. Ολα δείχνουν ότι η πλέον πιθανή ημερομηνία για την πρεμιέρα είναι η 30η Οκτώβρη, ωστόσο δεν αποκλείεται το πρωτάθλημα να ξεκινήσει και μία εβδομάδα νωρίτερα, εφόσον ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις εκκρεμοδικίες στις υποθέσεις των ομάδων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Μάλιστα, οι Βαγγέλης Τοπολιάτης, Γιάννης Παπακωνσταντίνου και Μιχάλης Τζανόπουλος απευθύνθηκαν στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, ο οποίος έδωσε το 'οκ' για μετάθεση της πρεμιέρας στις 30 Οκτωβρίου. 

ΜΕΝΕΙ ΩΣ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ 10ου ΟΜΙΛΟΥ
Σε ό,τι έχει να κάνει με τις κληρώσεις, αυτή του 10ου ομίλου μένει ως έχει και θα πραγματοποιηθεί στις 2 Οκτωβρίου. Ο λόγος έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο όμιλος της Κρήτης έχει συμπληρωθεί ήδη από τις 13 ομάδες που θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα, οι κληρώσεις για τους υπόλοιπους ομίλους ματαιώνονται και θα οριστούν σε νεότερες ημερομηνίες που θα γνωστοποιηθούν προς τα τέλη του τρέχοντος μήνα.

Ανεβάζει στροφές η ΑΕΜ

Καθώς κορυφώνεται η προετοιμασία της ομάδας, οι παίχτες της ΑΕΜ βρίσκουν σιγά-σιγά ρυθμό και τα πατήματά τους στο γήπεδο, με αποτέλεσμα να έχει αρχίσει σταδιακά το δέσιμο και η συνοχή στους φιλικούς αγώνες. Με αφορμή την συμμετοχή της Κυρίας στο τουρνουά "MONTANA Cup" του Καρπενησίου, η ομάδα ανεβάζει ρυθμούς, αφού στο εν λόγω τουρνουά θ' αντιμετωπίσει ισοδύναμες ομάδες της Δ΄ Εθνικής και θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει ασφαλέστερα το επίπεδο ετοιμότητάς της.

Χθες Τετάρτη η ΑΕΜ συμμετείχε σε εορταστική εκδήλωση στα Καλύβια, για την επέτειο των 40 χρόνων του ιστορικού ΠΑΟ Καλυβίων. Σε φιλικό αγώνα με την τοπική ομάδα πέτυχε ευρεία νίκη με σκορ 9-0(4-0 ημ.). Για την ιστορία τα τέρματα πέτυχαν οι: Ξευγένης 2, Μιχαλόπουλος 2, Κόκκαλης 2, Καρύμπας και Νάκος, ενώ μπήκε και ένα αυτογκόλ.

Ο Ανδρέας Μαργέλης χρησιμοποίησε όσους παίχτες είχε στη διάθεσή του, έχοντας στο πίσω μέρος του κεφαλιού του το προαναφερόμενο τουρνουά στο Καρπενήσι.

Παρεμπιπτόντως οι χώροι στους οποίους θα φιλοξενηθεί το τουρνουά, είναι πανελλήνια γνωστοί ως ένα από τα καλύτερα προπονητικά κέντρα της Ελλάδας, όπου κάθε χρόνο κάνουν ένα μέρος της προετοιμασίας τους ακόμα και ομάδες της Σούπερ Λίγκας.

Παράταση στις συμμετοχές μέχρι τις 28/9

Την παράταση της λήξης της προθεσμίας για τις 28 του τρέχοντος μήνα ανακοίνωσε η ΕΠΟ, δίνοντας ακόμη ένα περιθώριο σε όσες ομάδες των επαγγελματικών κατηγοριών βρίσκονται εκτός πρωταθλημάτων, προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή σε αυτό της Δ' Εθνικής. Αναλυτικά, στο σχετικό δελτίο Τύπου που εκδόθηκε, αναφέρονται τα εξής: "Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνεται ότι όλες οι ομάδες που δικαιούνται συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής Ερασιτεχνικής κατηγορίας περιόδου 2011-2012, μετά από τελεσίδικες αποφάσεις πειθαρχικών επιτροπών και εφόσον έχουν εξοφλήσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, καλούνται να υποβάλουν δήλωση συμμετοχής με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως την Τετάρτη 28/9/2011".

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Με τρεις ομάδες στο παιδικό η ΑΕΜ

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των παιδικών πρωταθλημάτων της ΕΠΣ. Εφέτος είναι μια διαφορετική χρονιά για την παιδική ομάδα των "μπλε", καθώς η διοίκηση της ΑΕΜ αποφάσισε εκτός των κανονιέρηδων να κατεβάσει  το ΓΟΜ και το ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 2008. Οι τρεις ομάδες θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα των παίδων αλλά και στο προπαίδων που δημιουργήθηκε φέτος.  Όλοι στο σύλλογο είναι έτοιμοι να καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες για την όσο καλύτερη ανάδειξη των ομάδων στο Νομό και την δημιουργία νέων ταλέντων. Ευχόμαστε ολόψυχα κάθε επιτυχία. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των δύο πρωταθλημάτων εδώ.

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Στο τουρνουά «MONTANA CUP» η ΑΕΜ

Αθλ. Κέντρο Καρπενησίου
Μια σπουδαία διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 24-25/9 στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου. Θα διεξαχθεί 2ημερο τουρνουά «MONTANA CUP», στο οποίο θα συμμετάσχουν  η Α.Ε. Μεσολογγίου, ο Αγρότης Λιανοκλαδίου (Νομός Φθιώτιδας), η Ένωση Άσπρα Σπίτια-Αντίκυρα (Νομός Βοιωτίας) και ο οικοδεσπότης ΑΠΟΚ «Το Βελούχι» (Νομός Ευρυτανίας), όλες ομάδες του Περιφερειακού Πρωταθλήματος.

Το τουρνουά διοργανώνεται από το ξενοδοχείου Hotel Spa Montana, σε συνεργασία με τον Δήμο Καρπενησίου, την ΕΠΣ Ευρυτανίας, τον Σύνδεσμο Διαιτητών Ευρυτανίας και την ομάδα του ΑΠΟΚ «Το Βελούχι».

Το Σάββατο 24/9 θα πραγματοποιηθούν τα ημιτελικά (2 αγώνες) με την διαδικασία play off και την Κυριακή 25/9 οι τελικοί αγώνες (Μικρός και μεγάλος). Τα παιχνίδια θα γίνουν με την διαδικασία play off και οι ημιτελικοί αγώνες θα προκύψουν κατόπιν κλήρωσης. Μετά το τέλος του μεγάλου τελικού θα πραγματοποιηθεί η απονομή του κυπέλλου στους νικητές.

Θα υπάρχει εισιτήριο, το οποίο θα κοστίζει 10 ευρώ και θα αφορά και τα τέσσερα παιχνίδια, που θα πραγματοποιηθούν στις δυο αγωνιστικές ημέρες.

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Όμηρος - ΑΕΜ 1-2

φώτο αρχείου
Σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στο Νεοχώρι χθες, για την οικονομική ενίσχυση του Ομήρου, η Α. Ε. Μεσολογγίου νίκησε την τοπική ομάδα με 2-1.

Δυστυχώς οι Νεοχωρίτες φίλαθλοι δεν ανταποκρίθηκαν στην έκκληση της Διοίκησης της ομάδας τους και στο γήπεδο βρέθηκαν ελάχιστοι, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να μην έχει εισπραχτική επιτυχία. Είπαμε, κρίση, αλλά η ιστορική ομάδα της περιοχής μας, έχει όσο ποτέ άλλοτε την ανάγκη των φιλάθλων της ώστε να μπορέσει να συνεχίσει να υπάρχει.

Για την ιστορία η ΑΕΜ προηγήθηκε με τον Κόκκαλη (εκτέλεση φάουλ του Καρύμπα στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Κόκκαλης 0-1), ο Όμηρος ισοφάρισε μετά από λάθος γύρισμα παίχτη της ΑΕΜ προς τα πίσω, σε 1-1. Αμέσως μετά η ΑΕΜ κέρδισε πέναλτι, με το οποίο ο Καρύμπας έκανε το 1-2. Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, αλλά είχε καλές φάσεις.

Σήμερα οι Κανονιέρηδες έκαναν κανονικά προπόνηση, ενώ βελτιωμένη είναι η κατάσταση του Πάνου Δενδρινού, που έκανε μόνο τροχάδην και σιγά σιγά μπαίνει πάλι σε κανονικούς ρυθμούς.

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Άνετη επικράτηση, ΠΑΟ Κατοχής-ΑΕΜ 0-4

Χωρίς να συναντήσει κανένα πρόβλημα η ΑΕΜ πέρασε με το ευρύ 0-4 μέσα από το Νεοχώρι, νικώντας τον ΠΑΟ Κατοχής και προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Η ομάδα του Ανδρέα Μαργέλη με κορυφαίο τον Λιάρο καθάρισε το παιχνίδι από το πρώτο 25λεπτο διάστημα στο οποίο προηγήθηκε με 0-3. 

Μόλις στο 4΄ ο Λιάρος με σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 0-1 για την ΑΕΜ. Στο 9΄ ο Ντερές απέκρουσε πολύ ωραία σουτ του Τσάμη. Στο 10΄ από κάθετη πάσα του Πετσίνη, ο Λιάρος δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 17΄ πανομοιότυπη φάση. Και πάλι ο Λιάρος απώλεσε την ευκαιρία. Στο 18΄ η ΑΕΜ ζευγάρωσε τα τέρματά της όταν ο Λιάρος εκτέλεσε κόρνερ, ο Πασπαλιάρης έκανε την προσποίηση στο πρώτο δοκάρι και ο Κόκκαλης με κοντινό πλασέ έκανε το 0-2. Στο 25΄ ο Λιάρος με σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή έκανε το 0-3. Στο 35΄ από πάσα του Μιχαλόπουλου, ο Λιάρος από θέση τετ α τετ, έχασε την ευκαιρία να πετύχει χατ – τρικ. Στο 40΄ ο Κόκκαλης από θέση τετ α τετ πλάσαρε άουτ.

Στο 73΄ ο Καβαλιέρης έκλεισε το σκορ, κάνοντας το 4-0.

Στο 75΄ φάουλ του Καρύμπα, χαμηλά στη γωνία ο Ντερές και πάλι απέκρουσε εκπληκτικά. 

Από τον ΠΑΟ Κατοχής διακρίθηκαν οι Ντερές, Γαλάνης, Λαγούδης και Μιχαλόπουλος Θ. ενώ από την ομάδα της ΑΕΜ εκτός του κορυφαίου Λιάρου, άρεσαν και οι Πετσίνης, Τσάμης, Πασπαλιάρης και Μπαλαούρας Κ. Καλή η διαιτησία του κ. Μπεσίνη (Ντζάνης – Καραμπλιάνης). 

ΠΑΟ ΚΑΤΟΧΗΣ: Ντερές, Ιωάννου – Σαρτζής, Ταφάνι, Γαλάνης, Μπρούσλη, Μπεναρδής, Λαγούδης (72΄ Πλαστήρας Ε.), Ντάνος, Καλαντζής, Μιχαλόπουλος Θ. (85΄ Τρικαλινός Ε.), Φραγκαναστάσης (82΄ Μεταξούλης).
ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Χρήστου, Κολοβάκης (46΄ Καβαλλιέρης Δ.), Μπαρμπαρούσης, Πασπαλιάρης Γ., Μπαλαούρας Κ., Ζαχαράκης, Τσάμης, Λιάρος (63΄ Καρύμπας), Κόκκαλης, Μιχαλόπουλος Α. (72΄ Ξευγένης), Πετσίνης.
πηγή: Αγρίνιο Σπορ

Η ΑΕΜ με τον ΠΑΟ Κατοχής σήμερα στις 5

Πρώτο επίσημο φετινό παιχνίδι για την Α. Ε. Μεσολογγίου. Σήμερα στις 5.00 μ.μ. αγωνίζεται με τον ΠΑΟ Κατοχής, στα πλαίσια του Κυπέλλου της ΕΠΣΝΑ. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο γήπεδο του Νεοχωρίου.

Η "Κυρία" φιλοδοξεί να ξεκινήσει με νίκη-πρόκριση τη σεζόν. Σίγουρος απών από την ομάδα του Μεσολογγίου θα είναι ο Δενδρινός, ο οποίος στη προπόνηση της Πέμπτης έπαθε διάστρεμμα. Τα νέα πάντως από τη μεριά του παίχτη είναι καλά, καθώς ο πόνος ελαττώθηκε και το πρήξιμο έχει αρχίσει να υποχωρεί. Ήδη υποβάλλεται σε φυσιοθεραπεία, ώστε να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό στις προπονήσεις.

Αύριο Κυριακή στις 5.00 μ.μ. αγωνίζεται στην Κατοχή και ο ΓΟΜ με τον Τρίκαρδο. Οι νεαροί του Γιάννη Γουλή θα επιδιώξουν την πρόκριση, ώστε να συνεχίσουν στο Κύπελλο και να μπουν με ανεβασμένο ηθικό στο Πρωτάθλημα.

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση Διοίκησης

Η διοίκηση της ΑΕΜ με αφορμή συγκεκριμένο δημοσίευμα της εφημερίδας "Αθλητική Ενημέρωση" στις 5/9/2011 αναφορικά με υποτιθέμενο διάλογο του ποδοσφαιριστή της ομάδας Παναγιώτη Δενδρινού με συμπαίκτες του, επιθυμεί να γνωστοποιήσει στο φίλαθλο κοινό τα εξής :

"Ο υποτιθέμενος διάλογος,όπως περιγράφεται στο εν λόγω δημοσίευμα,ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα .Θεωρούμε ότι τέτοιες ενέργειες είναι κακόβουλες αφενός και αφετέρου έχουν ως αποκλειστικό σκοπό να διαταράξουν το άριστο κλίμα που επικρατεί σε όλα τα επίπεδα του ποδοσφαιρικού τμήματος της Α.Ε.Μ.".  

ΥΓ : θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλες τις υπόλοιπες εφημερίδες, blogs και sites του νομού και όχι μόνο, για την έγκυρη ενημέρωση ,την καλόπιστη κριτική και την αντικειμενική προβολή όλων των ζητημάτων που αφορούν την λειτουργία της Α.Ε.Μεσολογγίου .
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΒΙΣΒΙΚΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΕΜ-Αμφίλοχος 1-1, Άδικη ισοπαλία

Δεν ικανοποίησε η ΑΕΜ στο φιλικό με τον Αμφίλοχο, σήμερα στο ΔΑΚ Μεσολογγίου. Αν και ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, είχε αργή ανάπτυξη, οι παίχτες φάνηκαν αρκετά κουρασμένοι από τον αγώνα της Τετάρτης με τον Παναιτωλικό, αλλά και την σκληρή προπόνηση, έκαναν δύσκολα επικίνδυνες φάσεις στα καρέ του Αμφίλοχου και είχαν ελάχιστες τελικές προσπάθειες.

Είναι φανερό, ότι οι πολλοί νέοι παίχτες ψάχνουν τα πατήματά τους, με αποτέλεσμα η ομάδα να εμφανίζει ανομοιογένεια. Ευτυχώς, η πρεμιέρα του πρωταθλήματος αργεί και θα δοθεί η ευκαιρία στον Ανδρέα Μαργέλη να δέσει την ομάδα, που φέτος έχει τους παίχτες, που μπορούν να την πάνε ψηλά. Παρόμοια προβλήματα εμφάνισε και ο Αμφίλοχος, που παρουσιάστηκε κατώτερος του αναμενόμενου, δημιούργησε τρεις όλες κι όλες φάσεις και ισοφάρισε μ' ένα τυχερό γκολ στο τέλος του παιχνιδιού.

Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, αλλά έδειξε και στους δύο προπονητές τις αδυναμίες των ομάδων, που σίγουρα οι δύο έμπειροι τεχνικοί, θα μπορέσουν να διορθώσουν, ώστε οι εκπρόσωποι της Αιτλ/νίας στη Δ΄ Εθνική να πάνε όσο γίνεται καλύτερα.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Η ΑΕΜ ξεκίνησε δυνατά, πήρε από την αρχή τα ηνία του αγώνα και στο 5΄ έκανε την πρώτη αξιόλογη φάση, όταν ο Παπανικολάου έκανε το γύρισμα από αριστερά στον Κόκκαλη, αυτός βρήκε τον Ξευγένη δεξιότερα, αλλά το μονοκόμματο σουτ του τελευταίου, έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Κακαρούνας σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Καρύμπας, κεφαλιά του Ζαχαράκη, λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Σιαπάτη.
Στο 20΄ Ο Ζαχαράκης επιχείρησε από δεξιά να αιφνιδιάσει με σέντρα-σουτ τον τερματοφύλακα του Αμφίλοχου, αλλά αυτό σε καλή θέση έδιωξε.
Στο 21΄ Σέντρα του Καρύμπα από αριστερά, ο Κόκκαλης πιεζόμενος έπιασε την κεφαλιά, αλλά δεν βρήκε στόχο.
Στο 25΄ ο νεαρός Χαλαζιάς έκανε από δεξιά το μακρινό πλασέ, αλλά ο Σιαπάτης έδιωξε με δυσκολία στη ρίζα του αριστερού του δοκαριού.
Στο 34΄ Ο Καρύμπας έκανε το σλάλομ ανάμεσα σε τρεις παίχτες του Αμφίλοχου, έβγαλε την παράλληλη σέντρα στο σημείο του πέναλτι, αλλά ο Κόκκαλης έκανε "τσαφ" χάνοντας καλή ευκαιρία.
Στο 36΄ Η πρώτη αξιόλογη φάση για τον Αμφίλοχο, όταν ο Γιάχος βγήκε στην πλάτη της μεσολογγίτικης άμυνα από πλάγια δεξιά, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Δουλιώτη.
Στο 41΄ Ο Ξευγένης από θέση οφσάιντ έβγαλε την μπαλιά στον Κόκκαλη, που σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά.
Στο 42΄ Ο Τσιούης Α. έβγαλε την παράλληλη σέντρα από δεξιά, αλλά πρόλαβε ο Χαλαζιάς κι έδιωξε σε κόρνερ.
Στο 45΄ Ο Καρύμπας έβγαλε την κάθετη μπαλιά στον Ξευγένη, αυτός απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο και με υποδειγματικό πλασέ έκανε το 1-0.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Το Β΄ ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ανδρέα Μαργέλη ν' αλλάζει όλη σχεδόν την ενδεκάδα και τον Νίκο Μιμιγιάννη να κάνει επίσης έξη αλλαγές, αλλά η μορφή του παιχνιδιού να παραμένει η ίδια. Η ΑΕΜ έκανε το παιχνίδι, αλλά δεν είχε την τελική προσπάθεια, ενώ ο Αμφίλοχος δυσκολευόταν να περάσει την μπάλα μπροστά.
Στο 55΄ μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Αμφίλοχου, ο Νάκος έκανε διαγώνιο συρτό σουτ από αριστερά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Στο 70΄ μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΜ, όταν ο νεαρός Αλπέτζος, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, έκανε ωραίο σουτ, αλλά ο Σιαπάτης με τα ακροδάχτυλα, έστειλε την μπάλα να βρει τη συμβολή των δοκαριών του και οι αμυντικοί του να διώχνουν μακριά.
Στο 71΄ μακρινό σουτ του Λιάρου έξω από την περιοχή, απέκρουσε τοποθετημένος σωστά ο Σιαπάτης.
Στο 81΄ ο Μάνθος εκτέλεσε από μέση απόσταση και αριστερά ένα ψηλοκρεματό φάουλ, ο νεαρός Μαυρογιάννης έκανε κακή εκτίμηση της πορείας της μπάλας, που του έφυγε από τα χέρια, χαρίζοντας στον Αμφίλοχο το 1-1.
Στο 84΄ ο Σώκος από θέση χαφ βρήκε χώρο έξω από την περιοχή έκανε ωραίο πλασαριστό σουτ, που πέρασε όμως πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αμφίλοχου.
Στο 88΄ μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΜ να πάρει την νίκη, όταν σε κόρνερ του Νάκου από δεξιά, ο Πασπαλιάρης έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Αμφίλοχου.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Δουλιώτης, Μπαρμπαρούσης, Δενδρινός, Πασπαλιάρης, Χαλαζιάς, Ζαχαράκης, Τσάμης, Καρύμπας, Κόκκαλης, Ξευγένης, Παπανικολάου. Στο 44΄ ο Κλάδος αντικατέστησε τον Δενδρινό που είχε ένα ελαφρύ τραυματισμό στον αστράγαλο. Στο 46΄ μπήκαν οι: Χρήστου(Τ), Λιάπης, Νάκος, Κολοβάκης, Καβαλιέρης, Μπαλαούρας, Σώκος, Λιάρος και αργότερα έπαιξαν και οι: Νούλας(σε δοκιμή από τις Ελπίδες Αγρινίου), Αλπέτζος και Μαυρογιάννης(Τ).

ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ: Σιαπάτης, Γιάχος, Ζιγκήρης, Κακαρούνας, Μητσιόπουλος, Καρτσακλής, Τζαμαλής, Τριφέρης, Βαϊνάς, Τσιούνης Α., Τσιούνης Π. Στο 46΄ μπήκαν οι: Παναγιωτόπουλος, Αγγέλης, Βούρτσας, Μπαρμπαρούσης, Λιανός, Ράπτης και Μάνθος και αργότερα έπαιξαν και οι: Τσοπλάκος, Χρυσούλης, Τσίρκας.
Καρύμπας και Καρτσακλής σε προσωπική μονομαχία
     Ο προπονητής του Αμφίλοχου Νίκος Μιμιγιάννης
Κωνσταντάκος και Μαργέλης παρακολουθούν προβληματισμένοι
Ο Χρήστος Αγγέλης 2ος πέρυσι σκόρερ της ΑΕΜ, με την φανέλα του Αμφίλοχου
Το γκολ του Ξευγένη
Η κεφαλιά μόλις άουτ του Πασπαλιάρη στο 88΄
Φωτογραφίες-Ρεπορτάζ: Μιχάλης Κιτσινέλης