Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Eπέστρεψε ο Δουλιώτης

Ποδοσφαιριστής της ΑΕΜ θα πρέπει να θεωρείται ο Ανδρέας Δουλιώτης, μετά την συμφωνία που είχε με την διοίκηση των "μπλε". Ο 19άχρονος τερματοφύλακας μετά από έξι μήνες απουσίας, επέστρεψε στην ομάδα που ανδρώθηκε. Ο νεαρός μεσολογγίτης τον περασμένο Γενάρη είχε πάρει μεταγραφή στον Δευκαλίωνα Κρανιάς, ομάδα από την Λάρισα. 

Ο Δουλιώτης αποτελεί μια πολύ σημαντική προσθήκη στο ρόστερ της ΑΕΜ και φυσικά στα γκολποστ της ομάδας. 

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Στα κυανόλευκα ο Λιάρος

Την γραμμή κρούσης δυνάμωσε με ακόμη μια σημαντική μεταγραφή η ΑΕΜ, καθώς ενέταξε στο δυναμικό της, τον 19άχρονο επιθετικό Ματθαίο Λιάρο, ο οποίος πέρσι πρόσφερε τις υπηρεσίες του στην ομάδα Νέων του Παναιτωλικού. Μάλιστα, ο νεαρός φορ ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές στην εξαιρετική πορεία της αγρινιώτικης ομάδας, η οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα Νέων της Β' Εθνικής και το Κύπελλο Αιτωλοακαρνανίας. 

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Η νέα φανέλα της ΑΕΜ

Η νέα εμφάνιση της ΑΕΜ
Τη φανέλα που θα φοράει η AEM τη νέα αγωνιστική περίοδο παρουσιάζει το ΑΕΜ news. Η διοίκηση ανακοίνωσε την συμφωνία με την εταιρία αθλητικών ειδών Onze11. Η ιταλική εταιρία έχει ήδη έτοιμη την νέα εμφάνιση της «Kυρίας», η οποία θα θα μοιάζει αρκετά με αυτή που φορούσε ανά τακτά χρονικά διαστήματα στην 80άχρονη πορεία της. Η εμφάνιση των Κανονιέρηδων θα έχει τις γνωστές κάθετες λωρίδες, ενώ ο λαιμός θα είναι λίγο πιο υψωμένος, με ένα μικρό κόψιμο στην μέση. Η εν λόγω συμφωνία αναφέρεται επίσης στην παροχή αθλητικού υλικού με τις τελειότερες των προδιαγραφών. Ευχόμαστε και ελπίζουμε η νέα εμφάνιση της ομάδας να συνδυαστεί με καλά αποτελέσματα στους αγωνιστικούς χώρους και με την πολυπόθητη άνοδο.

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Νέες μεταγραφές ο ΓΟΜ

N.Ρισβάς
Ο ανανεωμένος φέτος ΓΟΜ απέκτησε τους 18χρονους Γιάννη Μιχαλόπουλο (Κεράσοβο), Θάνο Τσαλίκη (ΑΣ Παπάγου), Δημήτρη Βασιλάκο (Μαύρο Αετό) και τον 23χρονο Νίκο Ρισβά (Μεσολόγγι 2008), ο οποίος θα είναι και ο μεγαλύτερος σε ηλικία της φετινής ομάδος. Το δε Δ.Σ. και το τεχνικό τιμ, τον ευχαριστούν που παρ' ότι είχε προτάσεις με οικονομικές απολαβές, δέχτηκε να μεταγραφεί στην Μεσολογγίτικη ομάδα, που ως γνωστόν φέτος δεν θα διαθέσει χρήματα σε κανέναν ποδοσφαιριστή της. Με την ευκαιρία θέλει να ευχαριστήσει όλους τους ποδοσφαιριστές που θα αγωνισθούν φέτος αφιλοκερδώς. Επίσης ευχαριστεί τις διοικήσεις των ομάδων για την παραχώρηση των παιχτών.

Και...επίσημα τρεις οι μικροί

Ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο και πλέον αποτελεί πραγματικότητα! Η μείωση του αριθμού των ποδοσφαιριστών κάτω των 20 ετών (γεννηθέντες μετά τις 1-1-1991) που θα πρέπει να χρησιμοποιούν στην ενδεκάδα τους καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα οι ομάδες, υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία των Ενώσεων κατά τη διάρκεια της σημερινής Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ και, έτσι, τα σωματεία θα μπορούν να χρησιμοποιούν πλέον τρεις 'μικρούς', αντί τεσσάρων όπως ίσχυε μέχρι πέρσι. Ασφαλώς, η διόρθωση που επιχείρησε η Επιτροπή Πρωταθλήματος της Δ' Εθνικής στο σχετικό σημείο της προκήρυξης που είχε αρχικά συντάξει, δεν επηρέασε επί της ουσίας την απόφαση που ήταν δεδομένο πως θα στήριζαν τα σωματεία και κατ' επέκταση οι Ενώσεις της χώρας.
Δημήτρης Θεοδώρου

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Έκλεισε Καβαλιέρη

Την όσο καλύτερη στελέχωση του ρόστερ ενόψει της νέας χρονιάς δρομολογούν μέρα με τη μέρα οι άνθρωποι της ΑΕΜ. Η διοίκηση του συλλόγου ήρθε σε συμφωνία με τον 20χρονο επιθετικό Δημήτρη Καβαλιέρη, που πέρσι αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΝΑ με τα χρώματα του Άρη Αιτωλικού. Πρόκειται για σπουδαία προσθήκη αν σκεφτεί κανείς ότι ο νεαρός άσος ήταν μια ανάσα από ομάδα της Πάτρας, όμως με τις κατάλληλες κινήσεις η διοίκηση τον έφερε στο Μεσολόγγι.

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Ξανά τέσσερις οι "μικροί", μέχρι τη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ!

Σε νέα μετατροπή του ισχύοντος κανονισμού για τους 'μικρούς' που πρέπει υποχρεωτικά να χρησιμοποιούνται καθ' όλη τη διάρκεια μίας αναμέτρησης, προχωράει η Επιτροπή Πρωταθλήματος της Δ' Εθνικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τριμελής Επιτροπή ετοιμάζεται να συντάξει σήμερα νέα, συμπληρωματική διάταξη στο σχετικό σημείο της προκήρυξης, που εστάλη στις Ενώσεις την περασμένη Παρασκευή, στο οποίο θα αναφέρεται ότι τα σωματεία οφείλουν να έχουν στην ενδεκάδα τους καθ' όλη τη διάρκεια ενός αγώνα τέσσερις ποδοσφαιριστές κάτω των 20 ετών και όχι τρεις! Με αυτό τον τρόπο η Επιτροπή πετάει το... μπαλάκι για τη σχετική απόφαση στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ την ερχόμενη Παρασκεύη, όπου είναι δεδομένο ότι θα τεθεί το ζήτημα των 'μικρών'. Ουσιαστικά, ο Γιώργος Σαρρής και οι συνεργάτες του (Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Μιχάλης Τζανόπουλος) επιδιώκουν να αποφύγουν τυχόν... μπελάδες που θα προκαλούσε η άσκηση ασφαλιστικών μέτρων από αντιπολιτευόμενες Ενώσεις, οι οποίες θα επιχειρούσαν να προσβάλλουν την ενέργεια της Επιτροπής αφενός να συντάξει και αφετέρου να δημοσιοποιήσει την προκήρυξη πριν την... ψήφισή της από τις ίδιες τις Ενώσεις κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ. Πάντως, θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι οι 'μικροί' στο νέο πρωτάθλημα θα είναι τρεις, αφού κάτι τέτοιο επιθυμεί η συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων της Δ' Εθνικής και, επομένως, των Ενώσεων της χώρας. Κατά τη σημερινή ημέρα απομένει να φανεί αν τελικά η Επιτροπή Πρωταθλήματος θα προχωρήσει στην προαναφερθείσα αλλαγή μέχρι... νεωτέρας.
Δημήτρης Θεοδώρου 

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Συμφώνησε με Μπακογιάννη

Την ενίσχυσή της για την ανταγωνιστική παρουσία της στο νέο πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής συνεχίζει η AEM. Οι "μπλε" προχώρησαν στην απόκτηση του 23άχρονου αριστερού μπακ χαφ Θεόδωρου Μπακογιάννη, από την ομάδα του Τρίκαρδου Κατοχής. 

Στις 8 Αυγούστου η επίσημη πρώτη
Η ΑΕΜ άλλαξε την ημερομηνία της πρώτης της προπόνησης, καθώς δεν έχουν τελειώσει ακόμη όλες οι ανοικτές υποθέσεις που έχει στα μεταγραφικά. Έτσι η πρώτη προπόνηση των ποδοσφαιριστών της μεσολογγίτικης ομάδας θα γίνει στις 8 και όχι στις 1 Αυγούστου. Στόχος των ανθρώπων της ομάδας είναι να ξεκινήσει μια βδομάδα αργότερα η προετοιμασία για να έχει συμπληρωθεί το μεγαλύτερο κομμάτι του ρόστερ. Ήδη έχουν κανονιστεί και τα πρώτα φιλικά τα οποία θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Mε μπροστάρη τον "Αρχηγό"

Στην ΑΕΜ θα παραμείνει και την επόμενη σεζόν ο αρχηγός της ομάδας, Γιώργος Πασπαλιάρης μετά από συνάντηση που είχε με τη διοίκηση. Ο ιστορικός αρχηγός των "κανονιέρηδων" που έχει συνδέσει την ποδοσφαιρική του καριέρα με την ΑΕΜ, καθώς τιμά την φανέλα της 18 συναπτά έτη, δήλωσε πανέτοιμος για τη νέα χρονιά. 

Ο "captain" έχει δείξει άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια πως στην ΑΕΜ δεν κάθεται για τα λεφτά, αλλά γιατί είναι η ομάδα της καρδιάς του. Δεν είναι τυχαίο ότι βρίσκεται στους "μπλε" από το 1993!

Α. Ξευγένης: "Η ΑΕΜ αξίζει να είναι πιο ψηλά"

Ένας σπουδαίος παίκτης που έχει ''τρυπήσει'' πολλές φορές τα αντίπαλα δίχτυα, ομάδων Β' και Γ' Εθνικής. Μιλάμε για τον νεοαποκτηθή ποδοσφαιριστή της ΑΕΜ, Άρη Ξευγένη. Ο έμπειρος επιθετικός δήλωσε πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστεί με την φανέλα των "μπλε" σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΕΜ news και επισήμανε ότι θα κάνει τα πάντα για να ανέβει η ομάδα στην Γ' Εθνική.

Ο νέος επιθετικός της ομάδας, ανέφερε στην αρχή: "Γνωρίζω ότι είμαι σε μια ομάδα με πολύ μεγάλη ιστορία. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστώ με αυτή. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό".

Στη συνέχεια, στην ερώτηση για τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του με την ομάδα της ΑΕΜ, δήλωσε: "Σίγουρα ο πρωταθλητισμός. Έχοντας μιλήσει με τους ανθρώπους της ομάδας πιστεύω ότι πληρούμε τις προϋποθέσεις και έχουμε την οργάνωση για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο. Η ΑΕΜ αξίζει να είναι πιο ψηλά".

Ο Άρης Ξευγένης δεν μπορούσε να μην αναφερθεί και στους φιλάθλους της ομάδας, καθώς γνωρίζει πως ο πόθος των φιλάθλων είναι η άνοδος στην Γ' εθνική, στέλνοντας τους το μήνυμα: "Αν έχουμε υπομονή και γνωρίζοντας τόσα χρόνια τον δυναμισμό που έχουν σαν κόσμος. αν είναι κοντά στην ομάδα και με πολύ δουλειά από εμάς τους παίκτες, είναι εφικτό να επιστρέψουμε στις επαγγελματικές κατηγορίες. 

Για το τι σημαίνει γι' αυτόν το ποδόσφαιρο, τόνισε: "Είναι τρόπος ζωής. Δεν ζω χωρίς αυτό".

Στην τελευταία ερώτηση, για το ποιο γκολ του έχει μείνει βαθιά χαραγμένο στην μνήμη σου, συμπλήρωσε: "'Ήταν 20 Φλεβάρη του 2005, στο παιχνίδι Παναιτωλικός - Αναγέννηση Καρδίτσας, όταν και πέτυχα το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, το οποίο ήταν πολύ σημαντικό για την συνέχεια της ομάδας και την παραμονή της".

Η προκήρυξη της Δ΄ Εθνικής

Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ανακοινώθηκε η προκήρυξη της Δ΄ Εθνικής, για την αγωνιστική περίοδο, 2011-2012.

Αναλυτικά η προκήρυξη, όπως δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ.
Κατεβάστε το αρχείο: pro_D_ethniki_2011_2012.pdf για να την δείτε.

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Ο Γιάννης Γουλής προπονητής στο ΓΟΜ

Μετά την συγχώνευση ΑΕΜ-ΓΟΜ-Μεσολόγγι 2008, άλλαξε η φιλοσοφία στην δεύτερη εν-δύναμη ομάδα του Μεσολογγιού. Οι διοικούντες πήρανε απόφαση το ΓΟΜ να λειτουργεί σαν προθάλαμος της ΑΕΜ,παίζοντας Α1 κατηγορία με νεαρούς ποδοσφαιριστές και αποκτώντας τις κατάλληλες εμπειρίες να είναι έτοιμοι για την ΑΕΜ. Βασικός στόχος της ομάδος να μην αποκτώνται παίκτες για ενα χρόνο, χαμηλός μέσος ορός ηλικίας γύρω στα 17-18, καλό ποδόσφαιρο και η βαθμολογική θέση θα είναι το τελευταίο που θα απασχολεί την ομάδα. Ριζική ανανέωση γίνεται στο ράστερ της ομάδος αφού από την περυσινή ομάδα θα παραμείνουν 4-5 νεαροί ποδοσφαιριστές και σε αυτούς θα προστεθούν επίσης μικρής ηλικίας παίκτες. Προπονητής της ομάδας θα είναι ο Γιάννης Γουλής που επιστρέφει μετά από τρία χρονιά στο πάγκο της ομάδος. Γυμνάστρια θα είναι η Σοφία Καραμανοπούλου.

Ήδη η ομάδα απέκτησε τους Δ. Σακελαρόπουλο, Ι. Δάλλα, Σ. Μαυρογιάννη, Κ. Βασιλείου, Γ. Κουντούρη, Δ. Μαρκουτσά, Α. Μαγδαληνό, Γ. Λαμίρα, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλοι ποδοσφαιριστές. Η προετοιμασία θα ξεκινήσει την Δευτέρα 1 Αύγουστοι

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Οι προτάσεις που θα τεθούν για ψήφιση στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ

Το κείμενο της προκήρυξης που θα τεθεί προς ψήφιση στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ στις 22 Ιουλίου, συνέταξαν τα μέλη της Επιτροπής του Πρωταθλήματος της Δ' Εθνικής. Σύμφωνα με την πρόταση της τριμελούς Επιτροπής, αναφορικά με τον αριθμό των ποδοσφαιριστών που θα πρέπει υποχρεωτικά να χρησιμοποιούνται, οι ομάδες θα οφείλουν να έχουν στην ενδεκάδα τους καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα τουλάχιστον τρεις παίκτες κάτω των 20 ετών και το περισσότερο δύο ποδοσφαιριστές άνω των 33 ετών. 

 Από εκεί και πέρα, ύστερα από πιέσεις που ασκήθηκαν οριστικοποιήθηκε ότι θα προταθεί να ανέβουν από τη Δ' Εθνική στη Football league IΙ οι πρωτοπόροι και των δέκα ομίλων. Οσον αφορά τις ανόδους από τα τοπικά πρωταθλήματα στη Δ' Εθνική, πρόκειται να πραγματοποιηθεί ένα μίνι πρωτάθλημα με 14 ομίλους που θα συντίθενται από τέσσερις ομάδες έκαστος, εκ των οποίων οι δύο πρώτοι θα παίρνουν το πολυπόθητο εισιτήριο. Η διαδικασία αυτή θα ξεκινήσει μετά τις 15 Απριλίου και αφού έχουν ολοκληρωθεί όλα τα πρωταθλήματα των τοπικών Ενώσεων. 

Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με τους υποβιβασμούς, αυτό που τονίζουν τα μέλη της Επιτροπής είναι πως λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος θα συνταχθεί συμπληρωματική διάταξη, στην οποία θα συμπεριλαμβάνεται ο ακριβής αριθμός των ομάδων που θα υποβιβάζονται από τον κάθε όμιλο της Δ' Εθνικής. 
Δημήτρης Θεοδώρου

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Kάνει την διαφορά!!! Ο Ξευγένης στην ΑΕΜ

Μεγάλη μεταγραφή πραγματοποίησε η ΑΕΜ. Νέο απόκτημα ο 30χρονος έμπειρος επιθετικός Άρης Ξευγένης. Ο αγρινιώτης φορ το περασμένο εξάμηνο αγωνιζόταν στον ΑΟ Χαλκίδας, ενώ είχε ξεκινήσει την χρονιά στον Ηρακλή Ψαχνών στην Γ΄Εθνική. 

Η νέα διοίκηση κατόρθωσε να αποκτήσει έναν επιθετικό με σημαντική διαδρομή στα γήπεδα της Β' και Γ' Εθνικής. Ο Ξευγένης, είναι μια πολύ σημαντική ενίσχυση στην επίθεση για την ομάδα της ΑΕΜ.

Έχει αγωνιστεί στο παρελθόν σε ομάδες όπως ο Παναιτωλικός, Ναυπακτιακός Αστέρας, Θύελλα Πατρών και Αιολικός με συμμετοχές σε Β' και Γ' Εθνική.  

Η ομάδα ποντάρει πολλά από αυτήν τη μεταγραφή, ενόψει μάλιστα της δύσκολης χρονιάς που θα ακολουθήσει, αφού είναι ένα από τα μεγάλα ονόματα που έχει έρθει τα τελευταία χρόνια στο Μεσολόγγι.

Ανακοίνωση Δ.Σ.

Η Διοίκηση της Αθλητικής Ενώσεως Μεσολογγίου μετά φημολογία των τελευταίων ημερών για απόκτηση Βραζιλιάνου παίκτη δηλώνει κατηγορηματικά:

Ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα έχουν τα δημοσιεύματα του τελευταίου 24ωρου περί απόκτησης του ποδοσφαιριστή Λουτσιάνο Ντε Σόουζα

Τα δημοσιεύματα που βασίζονται σε ανώνυμες πηγές, είναι απλά ψευδή και κακόβουλα. Τα υπόλοιπα που γράφονται ξεπερνούν τα όρια της υπερβολής. Θεωρούμε ότι όποιος εφευρίσκει και διακινεί τέτοιες πληροφορίες μόνο κακό κάνει στις προσπάθειες της νέας διοίκησης. Γι αυτό καλύτερα οτιδήποτε γράφετε για την ΑΕΜ πρώτα να τα διασταυρώνετε.

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι θα ενημερώνεστε για τις ανακοινώσεις και τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου από την ιστοσελίδα ΑΕΜ news (www.aem-news.tk).
Ο Πρόεδρος
Διονύσης Βισβίκης

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Η προκήρυξη της Δ’ Εθνικής

Την Παρασκευή (15/7) αναμένεται να είναι έτοιμη η προκήρυξη της Δ’ Εθνικής και θα αποσταλεί στις Ενώσεις και τους συλλόγους το αργότερο ως τη Δευτέρα.

Στο ΔΣ της ΕΠΟ την Τετάρτη αποφασίστηκε να αποσταλεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος πριν από την έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας, η οποία έχει οριστεί για τις 22/7. Ωστόσο, λαμβάνονται ως δεδομένες οι αλλαγές την κατηγορία που περιλαμβάνονται στην πρόταση της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών, η οποία πρέπει να ψηφιστεί από τη ΓΣ.

Στα κύρια σημεία της η προκήρυξη θα περιλαμβάνει κάποιες αλλαγές σε σχέση με την περσινή. Αρχικά, ο αριθμός των μικρών που κάθε ομάδα θα υποχρεούται να έχει στην ενδεκάδα μειώθηκε από τέσσερις σε τρεις, αν και η πρόταση της Επιτροπής της Δ’ Εθνικής ήταν να γίνει δύο. Αυτό όμως το θέμα ίσως αλλάξει στη Γενική Συνέλευση.

Από εκεί και πέρα, η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής για τα σωματεία λήγει στις 5 Αυγούστου και βάσει αυτών θα γίνει ο καταρτισμός των ομίλων, που ενδέχεται να έχει κάποιες διαφοροποιήσεις, ανάλογα με τις ομάδες που δεν θα κατέβουν να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα.

Επειδή ο στόχος είναι την περίοδο 2012-13, οι όμιλοι της Δ’ Εθνικής να μειωθούν σε έξι των 16 ομάδων, οι ομάδες που θα υποβιβάζονται θα είναι αρκετές, ενώ ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει αν την προσεχή χρονιά θα ανέβουν στη Football League 2 και όλοι οι πρωταθλητές των ομίλων. Αυτό θα ξεκαθαρίσει στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, όπου θα τεθεί προς ψήφιση στο σχέδιο για αναδιάρθρωση.

Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει κατά πάσα πιθανότητα στις 25/9, ή στις 18/9. Αυτό θα καθοριστεί στην συνεδρίαση της Επιτροπής της Δ’ Εθνικής την Παρασκευή, καθώς θα πρέπει να ρυθμιστούν οι ημερομηνίες και να ληφθούν υπόψη τυχόν αγώνες μπαράζ για την άνοδο στη Γ’ Εθνική.

Πάντως, αποφασίστηκε πως από την προσεχή περίοδο, οι πρωταθλητές των Ενώσεων, θα συμμετέχουν σε ομίλους των τεσσάρων ομάδων, από τους οποίους θα ανεβαίνουν οι δύο πρώτοι. Δηλαδή από τους 56 πρωταθλητές, οι 28 θα παίρνουν το εισιτήριο για τη Δ’ Εθνική, μέσω αυτού του μίνι πρωταθλήματος που θα διοργανώνεται σε ημερομηνίες που θα καθοριστούν στην προκήρυξη.
πηγή: onsports.gr

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Οδυσσέας Ψηλός: " Είμαι πολύ χαρούμενος"

Το "όλα τα γκόλ" επικοινώνησε σήμερα με τον κεντρικό αμυντικό της ΑΕΜ, Οδυσσέα Ψηλό και έκανε τις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανανέωση της συνεργασίας του με τους "μπλέ":

"Είμαι πολύ χαρούμενος που ανανέωσα την συνεργασία μου με την Α.Ε. Μεσολογγίου. Ευχαριστώ την διοίκηση και τον προπονητή για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν και υπόσχομαι να βοηθήσω όσο το δυνατόν περισσότερο την ομάδα για να υλοποιήσει τους στόχους της. Να ευχηθώ πάνω από όλα υγεία σε όλους τους ποδοσφαιριστές και επίσης με την ευκαιρία που μου δίνεται να ευχηθώ καλή συνέχεια στον Χρήστο Πλακίδα στην νέα σελίδα στην ποδοσφαιρική του καριέρα."
πηγή: olatagoal.blogspot.com

Έδεσε και ο Μπαλαούρας

Μία πολύ σημαντική εξέλιξη, συνέβη σήμερα στη συνάντηση μεταξύ της διοίκησης και του αρχηγού του ΓΟΜ, Κώστα Μπαλαούρα. Συγκεκριμένα, μετά την συζήτηση που είχαν με θέμα την ανανέωση του συμβολαίου, έδωσαν τα χέρια, καθώς συμφώνησαν για ανανέωση της συνεργασίας τους. Ο Μπαλαούρας προτίμησε να παραμείνει στην ομάδα που αγαπάει και να κάνει ότι μπορεί για να διεκδικήσει την άνοδο στην Γ' Εθνική, αγνοώντας το ενδιαφέρον που έδειξαν άλλες ομάδες προς αυτόν. Η εν λόγω συμφωνία, θεωρείτε πολύ σημαντική για την πορεία της ομάδας μας την επόμενη αγωνιστική περίοδο, καθώς με την παρουσία του τα τελευταία χρόνια ο "Μπάλακ" έδειξε πόσο πολύτιμος είναι στη νέα ΑΕΜ.

Δ.Βισβίκης: "Έρχεται μεγάλος επιθετικός"

Επιθετικός με μεγάλη εμπειρία στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο αντικαταστάτης του Χρήστου Πλακίδα. Σε δηλώσεις του στο ΑΕΜ news, ο πρόεδρος της ΑΕΜ, Διονύσης Βισβίκης, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Χρήστο Πλακίδα στη νέα του ομάδα, εξέφρασε την αισιοδοξία του, ότι θα έχει κλείσει επιθετικός μέχρι την Παρασκευή, που έχει αγωνιστεί σε πολλές ομάδες της Γ' Εθνικής. 

Ανανέωσαν Μπαρμπαρούσης - Μιχαλόπουλος
Το "χτίσιμο" της ΑΕΜ για το πρωτάθλημα ξεκίνησε από το ήδη υπάρχον έμψυχο υλικό. Ανανεώσεων συνέχεια λοιπόν στους "μπλε". Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Δημήτρη Μπαρμπαρούση και του Θανάση Μιχαλόπουλου να  υπογράψουν συμφωνητικό για την ερχόμενη σεζόν. Οι δύο έμπειροι παίκτες, με παρουσία και σε ομάδες της Γ' Εθνικής, θα είναι βασικοί συντελεστές στη φετινή μεγάλη ΑΕΜ που δημιουργείτε. Παράλληλα, υπάρχουν και άλλα ανοιχτά μεταγραφικά μέτωπα, τα οποία αναμένεται να έχουν κλείσει σε άμεσο χρονικό διάστημα.

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Χρήστος Πλακίδας: "η ΑΕΜ είναι η ομάδα της καρδιάς μου"

Οριστικά παρελθόν από την ΑΕΜ αποτελεί από σήμερα ο Χρήστος Πλακίδας. Ύστερα από τρία χρόνια παρουσίας, ο πρώτος σκόρερ των "μπλε" την περσινή περίοδο, θα συνεχίσει την καριέρα του στην νεοφώτιστη στην Δ' Εθνική, Ένωση Άσπρων Σπιτιών-Αντίκυρας. Στην ίδια ομάδα αγωνίζεται και ο δίδυμος αδερφός του και πρώην παίκτης της ΑΕΜ, Μάριος Πλακίδας. 

Ο Χρήστος Πλακίδας έδειχνε την διάθεση να παραμείνει στο Μεσολόγγι, "τρέναρε" όσο μπορούσε τις συζητήσεις του με άλλες ομάδες, ακόμη και Β' Εθνικής, αλλά τελικά επήλθε το διαζύγιο με την ΑΕΜ.

Ο πρώην επιθετικός της "Κυρίας" σε δηλώσεις στο ΑΕΜ news αναφέρθηκε στη τριετή επιτυχημένη παρουσία του, στους "μπλε" ευχαριστώντας τους πάντες και εκφράζοντας την πεποίθηση του για επιστροφή στο Μεσολόγγι: "Μετά από τρία χρόνια στην ΑΕΜ αποφάσισα τελικά να φύγω από την ομάδα. Ήταν πάρα πολύ δύσκολη απόφαση για μένα γιατί η ΑΕΜ είναι η ομάδα της καρδιάς μου. Θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση που στα τρία χρόνια ήταν σωστή απέναντι μου. Θέλω να ευχαριστήσω το ΑΕΜ news που με βοήθησε και αναδείχτηκα από αυτό και με έκανε καλύτερο. Τέλος θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο της ΑΕΜ, που από την αρχή με αγκάλιασε, πάντα με στήριζε και ήταν κοντά μου. Ήταν τιμή μου που φόρεσα την φανέλα της ΑΕΜ και πρόσφερα και εγώ σ' αυτή την ομάδα. Ελπίζω κάποια στιγμή στο μέλλον να την ξαναφορέσω. Καλή επιτυχία στο πρωτάθλημα και εύχομαι την άνοδο στην Γ' Εθνική".

Το ΑΕΜ news αφού ευχαριστήσει τον μεγάλο Χρήστο Πλακίδα για όσα προσέφερε στους "κανονιέρηδες", του εύχεται καλή επιτυχία στη νέα του ομάδα.

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Κι όμως η "Σημαία" είναι εδώ!!!

Η διοίκηση της ΑΕΜ έβαλε τέλος στις φήμες που ήθελαν να αποχωρεί από την "Κυρία" ο αρχηγός Σπύρος Τσάμης, καθώς ο 30άχρονος μέσος ανανέωσε το συμβόλαιό του με την ομάδα του Μεσολογγίου. 

Οι φήμες έδιναν και έπαιρναν τις περασμένες εβδομάδες ότι ο Τσάμης θα αποχωρούσε από την ΑΕΜ μετά από 10 χρόνια παρουσίας, ενώ λόγος γινόταν και για προτάσεις που είχε δεχτεί από άλλες ομάδες. Με τις κατάλληλες όμως κινήσεις της διοίκησης ο ηγέτης της ΑΕΜ θα φοράει και τη νέα χρονιά τη φανέλα των "κανονιέρηδων". Η εμπειρία του θα αποδειχθεί πολύτιμη για την φετινή σεζόν, όπου οι στόχοι θα είναι πρωταγωνιστικοί.

Ανανέωσε ο Ψηλός, δένει την άμυνα

Τις ενέργειες για την καλύτερη στελέχωση του βασικού του κορμού συνεχίζει η διοίκηση της ΑΕΜ. Αυτή τη φορά ήταν σειρά του Οδυσσέα Ψηλός να έρθει σε συμφωνία με τους ανθρώπους του συλλόγου και για την ερχόμενη σεζόν.
Ο 24άχρονος αμυντικός αγωνίστηκε πέρσι σε αρκετούς αγώνες πρωταθλήματος, αποτελώντας έναν από τους βασικούς συντελεστές στη θετική παρουσία των "μπλε". Με αυτό τον τρόπο, η διοίκηση της ΑΕΜ έχει προχωρήσει στην ανανέωση με ποδοσφαιριστές που αποτέλεσαν τους βασικούς συντελεστές κατά την περσινή χρονιά.

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Ο Κωνσταντάτος νέος γυμναστής

Ανακοινώθηκε και επίσημα από την διοίκηση της ΑΕΜ η ένταξη του γυμναστή Γεράσιμου Κωνσταντάτου στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας. Ο νέος γυμναστής βρίσκεται χρόνια στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου με θητεία σε Παναιτωλικό, Ναυπακτιακό Αστέρα και Αναγέννηση Άρτας. Θα εκτελεί επίσης και χρέη βοηθού του προπονητή Ανδρέα Μαργέλη.

Χτίζει το μέλλον
Η ΑΕΜ έθεσε ως στόχο να επενδύσει στη νέα γενιά και αυτό το αποδεικνύει με τις κινήσεις της. Οι "μπλε" ενέταξαν στο δυναμικό τους τρεις ταλαντούχους και πολλά υποσχόμενους ποδοσφαιριστές. Οι Ευάγγελος Λιάπης (γεν. 1991) από την Αυλώνα, Γιάννης Σώκος (γεν. 1994) από Δοκίμι,  Γιάννης Κολοβάκης (γεν. 1993) από Ελπίδες Αγρινίου, θα φοράνε από τη νέα χρονιά την φανέλα των "κανονιέρηδων".

Παναγιώτης Δενδρινός: "Οι επιτυχίες θα έρθουν ξανά στην ΑΕΜ"

Έχει αγωνιστεί με τις φανέλες του Πατραϊκού, Παναιτωλικού, Παναιγιάλειου, Ναυπακτιακού, Αχαϊκής και φυσικά της ΑΕΜ. Σε όλες της ομάδες ήταν ο στυλοβάτης της άμυνας. Έχει αντιμετωπίσει μεγάλους επιθετικούς, κερδίζοντας τους κατακράτος. Μιλάμε φυσικά για τον Παναγιώτη Δενδρινό. ο οποίος μιλάει στο ΑΕΜ news για τους στόχους του για τη νέα σεζόν. 

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της "Κυρίας" έκανε ντεμπούτο με την ΑΕΜ στις 6-10-96 στο παιχνίδι με τον Παναρκαδικό, ενώ στην συνέχεια έφτασε να αγωνίζεται μέχρι και την Β' Εθνική.

Έπειτα από οκτώ χρόνια ξανά στην ΑΕΜ. Ποιοι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην επιστροφή στους "μπλε";
Πίστεψα πολύ σε κάποιους ανθρώπους από τη νέα διοίκηση και έχω την εντύπωση και πεποίθηση ότι αυτή η συλλογική προσπάθεια που γίνεται στην πόλη μας θα βγει σε κάτι καλό. Η πορεία της ομάδας εδώ και πολλά χρόνια ήταν δυσανάλογη με την βαριά ιστορία της. Πιστεύω ότι αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να κινηθούν σε επαγγελματικά πρότυπα (λειτουργικά, οργανωτικά) για να έχουμε ανάλογη συνέχεια τα επόμενα χρόνια. 

Η καινούργια διοίκηση έχει θέσει υψηλούς στόχους, ποιες είναι οι προσωπικές σου φιλοδοξίες για τη φετινή σεζόν;
Σίγουρα και εμένα οι σκέψεις μου και φιλοδοξίες συμβαδίζουν με τους στόχους της διοίκησης, δηλαδή να πρωταγωνιστήσουμε. Είμαι σίγουρος όπως είπα και πριν πως με την σωστή οργάνωση και φυσικά πολύ δουλειά από τους παίκτες και το προπονητικό τιμ, είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί.

Ποια είναι η καλύτερη στιγμή και ποια η χειρότερη στην μέχρι τώρα καριέρα σου; 
Η καλύτερη ήταν με τον Πατραϊκό, όταν αγωνιστήκαμε κόντρα στον Ολυμπιακό για το Κύπελλο Ελλάδος, αντιμετωπίζοντας παίκτες όπως Ζέτεμπεργκ. Η χειρότερη, ο τραυματισμός στο γόνατο το 2005-06 όταν αγωνιζόμουν στον Παναιγιάλειο. 

Τι σημαίνει για σένα η ΑΕΜ; 
Είναι η αρχή όλων στην ποδοσφαιρική μου καριέρα. Η ομάδα που ανδρώθηκα και με βοήθησε να κάνω το παραπάνω βήμα στην καριέρα μου.

Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους φιλάθλους; 
Να είναι κοντά στην ομάδα. Να έχουν υπομονή γιατί χρειάζεται πολύ προσπάθεια για να δέσουμε ως σύνολο. Και να είναι σίγουροι ότι οι επιτυχίες θα έρθουν ξανά στην ΑΕΜ.  

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Ετοιμάζεται νέο "μπαμ"

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΕΜ news, οι "μπλε" είναι πολύ κοντά στην απόκτηση νεαρού ταλαντούχου ποδοσφαιριστή, τον οποίο διεκδικούν και ομάδες της Super League. Μείνετε συντονισμένοι για να μάθετε νεότερα σε ότι αφορά (εάν όλα πάνε καλά) την μεγάλη μεταγραφική επιτυχία της νέας διοίκησης. 

Στην ΑΕΜ μετά από 8 χρόνια ο Δενδρινός

Σπουδαία μεταγραφική κίνηση πραγματοποίησε η ΑEM, εντάσσοντας στο δυναμικό της, τον Παναγιώτη Δενδρινό. Οι άνθρωποι του συλλόγου και ο Μεσολογγίτης ποδοσφαιριστής ήρθαν σε προφορική συμφωνία τo Σάββατο και σήμερα μπήκαν οι υπογραφές, ολοκληρώνοντας την επιστροφή του έμπειρου ποδοσφαιριστή στην ομάδα της καρδίας του. 

Με την απόκτηση του 31χρονου κεντρικού αμυντικού η ομάδα "θωρακίζει" ακόμη περισσότερο τα μετόπισθεν, καθώς πρόκειται για έναν εξαιρετικό παίκτη, με τεράστια εμπειρία και πλούσιες παραστάσεις στη σταδιοδρομία του.

Το νέο απόκτημα της ΑΕΜ είναι γεννημένος στο Μεσολόγγι στις 7/10/1980 και ξεκίνησε την καριέρα του στους "κανονιέρηδες". Έχει αγωνιστεί στη Β' Εθνική με τη φανέλα του Πατραϊκού, στη Γ' Εθνική με τον Παναιτωλικό, Ναυπακτιακό Αστέρα και Παναιγιάλειο ενώ στη Δ' Εθνική έπαιξε με τον ΑΕΜ, Αχαϊκή και Ναύπακτο.

Oριστικά τρεις οι μικροί

Τις οριστικές αποφάσεις για τους κανονισμούς που θα διέπουν το προσεχές πρωτάθλημα για τη σεζόν 2011-2012 φαίνεται πως έχουν πάρει τα μέλη της τριμελούς Επιτροπής του Πρωταθλήματος της Δ' Εθνικής. 

Ο Γιώργος Σαρρής και οι άμεσοι συνεργάτες του (Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Μιχάλης Τζανόπουλος) έλαβαν την έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ, προκειμένου να προχωρήσουν στη σύνταξη της σχετικής προκήρυξης, η οποία θα έχει αποσταλλεί στις Ενώσεις της χώρας μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας. 

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονιστεί ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής εξασφάλισε το 'οκ' της Νομικής Υπηρεσίας της ΕΠΟ, ώστε να στείλει την Προκήρυξη του Πρωταθλήματος στις Ενώσεις, πριν αυτό ψηφιστεί κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που θα λάβει χώρα στις 22 Ιουλίου. Σε ένα από τα πλέον σημαντικά σημεία της προκήρυξης θα αναφέρεται ότι οι ομάδες θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν στην ενδεκάδα τους τρεις 'μικρούς' (κάτω των 20 ετών, γεννηθέντες μετά τις 1-1-1991) καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Επίσης, οφείλουν να χρησιμοποιούν παράλληλα στο παιχνίδι το πολύ δύο 'μεγάλους' (άνω των 33 ετών). 

8 υποβιβασμοί στους 14άρηδες ομίλους  
Αναφορικά με τους υποβιβασμούς, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, στους ομίλους που θα αποτελούνται από 14 ομάδες θα υποβιβάζονται οι οκτώ από αυτές. Από εκεί και πέρα, όσο μειώνονται οι ομάδες σε κάθε όμιλο, τόσο θα μειώνονται και αυτές που θα υποβιβάζονται. Περίπου μέχρι τις 10 Αυγούστου θα υποβάλλονται οι συμμετοχές από τα σωματεία, ενώ το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, κατά το Σαββατοκύριακο των 24 και 25 Σεπτεμβρίου.

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Συμφώνησε με τους πρώτους

H AEM χωρίς να χάσει χρόνο ξεκίνησε τις πρώτες μεταγραφικές κινήσεις, για την όσο καλύτερη στελέχωση της ομάδας, εν όψη της νέας χρονιάς. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες τoυ ΑΕΜ news η διοίκηση των "μπλε" ήρθε σε συμφωνία με τον επιθετικό του ΓΟΜ, Γιώργο Πετσίνη και τον αμυντικό της ίδιας ομάδας Γιώργο Κλάδο.

Η νέα διοίκηση όμως είναι έτοιμη να κάνει την διαφορά, καθώς εφέτος έχουν τεθεί υψηλοί στόχοι και για το λόγο αυτό χρειάζονται παίκτες ηγέτες. Ένας από αυτούς είναι και ο Παναγιώτης Δενδρινός. O 31χρονος αμυντικός είναι κοντά στην μετακίνηση του, από τον Ναυπακτιακό Αστέρα στην αγαπημένη του ΑΕΜ, πραγματοποιώντας έτσι την πρώτη ηχηρή μεταγραφή της χρονιάς.

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Ξεκινά ο σχεδιασμός

Στον προγραμματισμό της επόμενης μέρας στρέφουν την προσοχή τους άπαντες στις τάξεις της ΑΕΜ. Σε συνεργασία με τους υπεύθυνους της ομάδας, ο καινούργιος τεχνικός Ανδρέας Μαργέλης καταστρώνει τα σχέδια του, για τη νέα σεζόν.

Ήδη από σήμερα ξεκινούν εντατικές συναντήσεις με ποδοσφαιριστές, για τις πρώτες ανανεώσεις και μεταγραφές με παίκτες που ενδιαφέρουν την ομάδα. Έπειτα σειρά θα πάρουν οι παίκτες των δυο σωματείων που βρίσκονται στη λίστα που παρέδωσε ο τεχνικός των "κανονιέρηδων". Στη διοίκηση ευελπιστούν ότι μέχρι την Τετάρτη θα έχει κλείσει ο βασικός κορμός που θα στελεχώνει την ομάδα. 

Η πρώτη προπόνηση της ομάδας για τη νέα αγωνιστική περίοδο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1 Aυγούστου στο Εθνικό Στάδιο.