Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Έκλεισε ο Μαργέλης

Ο γνώριμος σε όλους Ανδρέας Μαργέλης ανακοινώθηκε και επίσημα από το Δ.Σ. ως ο νέος προπονητής της ΑΕΜ για την καινούρια αγωνιστική περίοδο. Οι δυο πλευρές στη συνάντηση που είχαν, τα βρήκαν απόλυτα σε όλα τα θέματα και συμφώνησαν. Ο σύλλογος από εδώ και στο εξής θα ασχοληθεί και με τα υπόλοιπα θέματα που αφορούν στις ανανεώσεις των συνεργασιών ή όχι καθώς και στις μεταγραφές.

Επίσημη ανακοίνωση
"Η Διοίκηση της Αθλητικής Ένωσης Μεσολογγίου μετά από συζήτηση που είχε με τον έμπειρο τεχνικό Ανδρέα Μαργέλη ανακοίνωσε την συνεργασία μαζί του ως προπονητής του συλλόγου. Ο νέος τεχνικός της ΑΕΜ είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους προπονητές του Νομού μας. Είναι ένας άνθρωπος γνώστης του ποδοσφαίρου και η ομάδα μας στοχεύει μαζί του να παρουσιάσει ένα όμορφο ποδόσφαιρο και να πρωταγωνιστήσει στο νέο πρωτάθλημα.
Ευχόμαστε στο νέο τεχνικό της ομάδας μας καλή επιτυχία στην νέα ποδοσφαιρική σεζόν."

Μία Ακαδήμια - μία Πόλη
Σε ότι αφορά την Ακαδημία της ΑΕΜ, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα υπάρξει και εδώ συνένωση με την αντίστοιχη ακαδημία του Μεσολόγγι 2008. Να θυμίσουμε ότι η "βυσσινί" τον Απρίλιο που μας πέρασε είχαν προβεί σε συγχώνευση με τα "φυτώρια" του ΓΟ Μεσολογγίου. Όπως όλα δείχνουν η πόλη μας και η ΑΕΜ θα αποκτήσουν μία μεγάλη και δυνατή ακαδημία, που θα εκπροσωπεί αντάξια το όνομα και την ιστορία της ομάδας σε όλη την χώρα.

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Γ. ΣΑΡΡΗΣ: Η Δ΄ Εθνική την νέα περίοδο

ο Γ.Σαρρής
Για τους βασικούς άξονες που πρέπει να γνωρίζουν οι ομάδες της Δ’ Εθνικής για το πρωτάθλημα της νέας περιόδου μίλησε ο Γιώργος Σαρρής.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος της Δ’ Εθνικής αναφέρθηκε λεπτομερώς σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την κατηγορία και για την επικείμενη αναδιάρθρωση, η οποία θα τεθεί προς ψήφιση στην Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ στις 22 Ιουλίου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σαρρή:
«Το ΔΣ της Ομοσπονδίας, έχει πάρει τις αποφάσεις του γύρω από το νέο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής, και το τι θα ισχύσει, τουλάχιστον για την νέα περίοδο. Το μόνο που απομένει είναι να ανακοινωθούν και να ψηφισθούν στην ΓΣ της Ομοσπονδίας, όπου δεν νομίζω ότι θα υπάρξουν σοβαρές αντίθετες απόψεις.

Τα κεντρικά σημεία που θα πρέπει να γνωρίζουν οι παράγοντες είναι:

1. Το νέο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 10 ομίλους των 14 ομάδων, οι οποίοι βέβαια θα διαφοροποιηθούν, ανάλογα από τις τυχόν παραιτήσεις ομάδων, αλλά και το ενδεχόμενο μεγαλύτερου αριθμού ομάδων από την Γ’ Εθνική που θα υποβιβασθούν μετά τα γνωστά θέματα των πλαστών εγγράφων.

2. Από τις 10 πρωταθλήτριες ομάδες του νέου πρωταθλήματος, στην Γ’ Εθνική θα ανέβουν μόνο οι πέντε, ενώ από κάθε όμιλο θα υποβιβασθεί στα τοπικά πρωταθλήματα, ένας αριθμός 8 ομάδων.

3. Θα υπάρξει διαφοροποίηση στον αριθμό των νεαρών ποδοσφαιριστών που υποχρεωτικά θα πρέπει να έχουν οι ομάδες στην βασική τους ενδεκάδα, κι έτσι η πρόταση της ΕΠΟ είναι η μείωση από 4 μικρούς σε 2 ή 3.

4. Το νέο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 25 Σεπτεμβρίου, ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής απαραιτήτως θα πρέπει να έχουν αποσταλθεί στην ΕΠΟ (μαζί με το σχετικό παράβολο των 500 ευρώ) μέχρι την Παρασκευή 5 Αυγούστου.

5. Από την επόμενη περίοδο μειώνεται ο αριθμός των ομάδων που θα ανεβαίνουν από τα τοπικά πρωταθλήματα κατά το ήμισυ. Έτσι από τις 56 ομάδες που ανεβαίνουν μέχρι και φέτος, του χρόνου θα ανέβουν στην Δ’, μόνο οι 28 ομάδες, κάτι που σημαίνει ότι επαναφέρονται τα μπαράζ.

6. Στόχος είναι το νέο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής περιόδου 2012-13, να διεξαχθεί σε 6 ομίλους των 14 ή των 16 ομάδων, κι ανάλογα αυτό της Γ’ Εθνικής σε ένα όμιλο».

Σχολιάζοντας τον υπαρκτό κίνδυνο ότι κάποιες ομάδες θα παραιτηθούν του δικαιώματος να πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα, τόνισε: «Μακάρι να μην επαληθευθώ, όμως με βάση την δυσχερή οικονομική συγκυρία, εκτιμώ ότι θα είναι αρκετές οι ομάδες που δεν θα λάβουν μέρος στο νέο πρωτάθλημα. Αυτήν την στιγμή, δεν μπορούμε να ξέρουμε κάτι συγκεκριμένο, αφού οι περισσότερες ομάδες, κάνουν την προσπάθεια τους κι ελπίζουν ότι θα βρουν τα χρήματα που απαιτούνται, όμως τον Αύγουστο όταν θα έχουμε τις δηλώσεις συμμετοχών το τοπίο, θα είναι ξεκάθαρο. Δυστυχώς όπως και να το κάνουμε υπάρχει κρίση, κι αυτό έχει αντίκτυπο, και στις ομάδες».

Τέλος, με αφορμή την προσφυγή των σωματείων που υποβιβάσθηκαν, και επιδιώκουν να παραμένουν στην κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι η Ομοσπονδία, έκανε παρατυπίες και καταστρατήγηση του ΚΑΠ, στο θέμα της προκήρυξης, ο Σαρρής ξεκαθάρισε: «Τσάμπα χρήματα πληρώνουν ορισμένες ομάδες, έτσι για να τα οικονομούν κάποιοι δικηγόροι. Ούτε παρατυπίες έγιναν, κι ούτε υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να δικαιωθούν αυτά τα σωματεία, αφού τα πράγματα είναι ξεκάθαρα».
πηγή: onsports.gr

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Biντεο από τους Παλαίμαχους

Η Γενική Συνέλευση 22-6-2011

Δ.Βισβίκης-Γ.Παγούρας
Σε κλίμα αισιοδοξίας, αλλά με μικρότερη του αναμενόμενου παρουσία φιλάθλων-όπως επεσήμαναν όλοι οι ομιλητές-έγινε η πρώτη Γενική Συνέλευση των ενωμένων πια ΑΕΜ και ΓΟΜ.

Στη συνέλευση έδωσαν το παρόν: Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Παναγ. Κατσούλης, ο Πρόεδρος της ΕΠΣΝΑ κ. Παναγ. Παπαχρήστος, εκπρόσωποι των παλαιμάχων με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γ. Καραμανόπουλο, εκπρόσωποι των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης, εκπρόσωποι της Θύρας 2, η πλειοψηφία των Μελών των πρώην Διοικήσεων ΑΕΜ και ΓΟΜ, ο πρώην προπονητής της ΑΕΜ κ. Γ. Ασπρογέρακας, ο προπονητής του ΓΟΜ κ. Ανδρέας Μαργέλης, ο Πρόεδρος του Ενωμένου Μπάσκετ της πόλης μας κ. Δ. Ρεπάσος και αρκετοί φίλαθλοι.

Π.Παπαχρήστου
Το Προεδρείο της Συνέλευσης απετέλεσαν οι κ. Β. Κρασακόπουλος, Γ. Παγούρας και Σπ. Καρβέλης.
Στην ομιλία του ο πρώην Πρόεδρος της ΑΕΜ Γ. Παγούρας έκανε έναν απολογισμό της δύσκολης όπως εξελίχθηκε περσινής χρονιάς.
Στη συνέχεια ο πρώην Πρόεδρος του ΓΟΜ κ. Διον. Βισβίκης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για το πλάνο της νέας χρονιάς και έκανε προτάσεις για την οικονομική ευρωστία της ομάδας.
Π.Κατσούλης
Ο οικονομικός Απολογισμός 2010-2011 έγινε δεκτός με χειροκροτήματα. Μίλησαν ακόμη οι κ. Σπ. Ιωαννίδης, Κώσ. Νικάκης και Παναγ. Παπαχρήστος, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Ι. Π. Μεσολογγίου κ. Παν. Κατσούλης. Όλοι τους έδωσαν βάρος στο οικονομικό θέμα, λόγω και των ειδικών συγκυριών της Ελληνικής οικονομίας, κάνοντας ουσιώδεις προτάσεις.
Οι φίλαθλοι του διευρυμένου Δήμου Ι. Π. Μεσολογγίου περιμένουν με αγωνία την σύσταση του νέου Διοικ. Συμβουλίου και τις πρώτες κινήσεις της νέας διοίκησης, αφού ο χρόνος τρέχει και η νέα ποδοσφαιρική χρονιά θα είναι πάρα πολύ δύσκολη.

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Νέα μέρα, Νέα εποχή

Αύριο διεξάγεται μία από τις πιο ιστορικές συνελεύσεις της ΑΕΜ. Η συμφωνία που επετεύχθη την προηγούμενη εβδομάδα με τον ΓΟΜ είναι σίγουρο πως θα αλλάξει προς το καλύτερο το Μεσολογγίτικο ποδόσφαιρο, αφού η διοίκηση που θα προκύψει θα είναι ιδιαίτερη ισχυρή ενώ θα ενδυναμωθεί και το έμψυχο δυναμικό της ομάδας από αθλητές του Γυμναστικού Ομίλου. 

Τα θέματα που θα συζητηθούν στην συνέλευση είναι:
1. Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός περιόδου 2010-2011
2. Εκλογές για νέο Διοικητικό Συμβούλιο 
3. Εγγραφή νέων μελών 
4. Προτάσεις-λύσεις για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά 

Πρέπει να είμαστε όλοι εκεί για να κάνουμε το μεγάλο βήμα που χρειάζεται η ομάδα μας και το Μεσολόγγι. Ραντεβού λοιπόν στις 7.30μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Νομαρχίας. Ήρθε η ώρα η ΑΕΜ να γράψει πάλι ιστορία. Η παρουσία όλων μας θα δώσει το μήνυμα ότι ξαναγυρνάμε πιο ενωμένοι από ποτέ. Μην ξεχνάμε ότι η ΑΕΜ ενώνει, όπως άλλωστε μαρτυρά και το δεύτερο γράμμα του ονόματος της. ΕΝΩΣΗΣ κύριοι ΕΝΩΣΗΣ...

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Ανακοίνωση Θύρας 2

Ο Σύνδεσμος Φιλάθλων "ΘΥΡΑ 2" της ΑΕΜ καλεί όλους τους φίλους της ομάδας την Τετάρτη 22 Ιουνίου στην Γενική Συνέλευση που θα αλλάξει την 80άχρονη λαμπρή ιστορία των "κανονιέρηδων".

Πρέπει ΟΛΟΙ να είμαστε εκεί και να δώσουμε το μήνυμα πως ξαναγυρνάμε με "άγριες" διαθέσεις.  Έχουμε βαριά ΦΑΝΕΛΑ και ξέρουμε ΟΛΟΙ πως τώρα είναι η ευκαιρία που περιμέναμε σχεδόν 16 ολόκληρα χρόνια, για να γράψουμε πάλι μεγάλες επιτυχίες. Τέρμα στην μετριότητα τόσων ετών. Μπορούμε και το ξέρουμε. Το έχει ανάγκη η ΟΜΑΔΑ μας, η ΙΕΡΑ ΠΟΛΗ μας, η ΙΣΤΟΡΙΑ μας, ο ΚΟΣΜΟΣ μας. ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

ΑΠΟΥΣΙΑ ΙΣΟΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΕΜ

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Ανακοίνωση

Την Τετάρτη 15/6/2011 έγινε συνάντηση των Δ.Σ. των ποδοσφαιρικών συλλόγων της πόλης μας Α.Ε.Μ. και Γ.Ο.Μ. με αντικείμενο την συνένωση των διοικήσεων.

Μετά από διαλογική συζήτηση στην οποία αναφέρθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν την ομάδα (Δ.Σ. Οικονομικό, Ακαδημίες κ.λ.π.) αποφασιστικέ ΟΜΟΦΩΝΑ η συνένωση των δύο ποδοσφαιρικών συλλόγων.

Επίσης εξουσιοδοτήθηκαν οι Κύριοι Βισβίκης Διονύσης και Παγούρας Γιώργος να οργανώσουν την Γενική Συνέλευση της Α.Ε.Μ. για την Τετάρτη 22/6/2011 και ώρα 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Η μεγάλη ΑΕΜ είναι εδώ, στις 22 Ιουνίου η Γ.Σ.

Μετά την θετική εξέλιξη που είχαμε στα διοικητικά των "μπλε", η ΑΕΜ ένωσε τις δυνάμεις της Πόλης για να δημιουργήσει μια μεγάλη ομάδα, καθώς με την εισχώρηση των ανθρώπων που στελέχωναν τον ΓΟΜ, αποφασίστηκε η συγκρότηση ενός δυνατού συνόλου που θα πρωταγωνιστήσει στην Δ' Εθνική και θα θέσει στόχο για ανόδους σε μεγαλύτερες κατηγορίες. 

Πλέον ο ΓΟΜ θα γίνει η ομάδα φυτώριο για την ΑΕΜ, αφού οι επιτυχημένες Ακαδημίες που έχει θα στελεχώνουν την μεγάλη ομάδα. Τέλος η Γενική Συνέλευση της ΑΕΜ προγραμματίστηκε να γίνει στις 22 Ιουνίου για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. 

Έφτασε λοιπόν που η ΑΕΜ θα γίνει πάλι μεγάλη και θα γράψει νέες λαμπρές σελίδες στην 80άχρονη ιστορία της.

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Ανακοίνωση Θύρας 2

H "ΘΥΡΑ 2" εύχεται στο μέλος της, αλλά πάνω απ'όλα φίλο και αδερφό Σπύρο ταχεία ανάρρωση και να επιστρέψει πάλι μαζί μας γερός και δυνατός όπως αυτός ξέρει. 

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Οι "Κανονιέρηδες" στην Νέα Σμύρνη

Η αποστολή της ΑΕΜ
Σ' ένα όμορφο παιχνίδι με πολλά γκολ εξελίχτηκε.το χθεσινό φιλικό μεταξύ των ομάδων των Παλαιμάχων Πανιωνίου και ΑΕΜ στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, προς τιμήν των πρώην παικτών και προπονητών του Πανιωνίου Γεωργίου και Γιάννη Γιαννακόπουλου που έφυγαν από την ζωή. 

Στην Αθήνα βρέθηκε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Βετεράνων της "Κυρίας" με επικεφαλή της αποστολής τον  πρόεδρο Γιώργο Καραμανόπουλο.

Αν και το αποτέλεσμα του αγώνα δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, βρήκε νικητή τον Πανιώνιο με 7-1. Τα γκολ για τους γηπεδούχους σημείωσαν: Λίμα, Χασιώτης, Ναλιτζής, Νικολαΐδης, Νικολάου, Μπέλλος (2). Για την ΑΕΜ είχε μειώσει σε 6-1 ο Παναγιώτης Δανιήλ με ένα εντυπωσιακό γκολ.

Την παράσταση έκλεψε η κερκίδα της ΑΕΜ με τους 15 ηρωικούς οπαδούς που με τα συνθήματα τους, έδωσαν άλλο χρώμα στην φιλική αναμέτρηση 

Μετά το τέλος του αγώνα οι Παλαίμαχοι του Πανιωνίου παρέθεσαν δείπνο στην αποστολή της ΑΕΜ όπου και απονεμήθηκαν αναμνηστικές και το τρόπαιο για την συμμετοχή της ομάδας των "μπλε" στο φιλικό παιχνίδι.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μανίκας, Καπώνης, Ραγκούσης, Κουζίλος, Παπαχριστόπουλος, Μπουγάς, Λαζάρου, Χασιώτης, Φάμελης, Λίμα, Ναλιτζής, Πλεξίδας, Γαβρέλης, Χριστόπουλος, Χαίτας, Βαλιάνος(Τ), Μπέλος, Δημητρίου, Λιβαθηνός , Νικολάου, Νικολαΐδης.
Προπονητής: Βλαχός.(καταγωγή από το Μεσολόγγι)

Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Ασπρογέρακας, Καλτσούλας, Φαμπρίτσης, Κόκοτος, Παναγιωτόπουλος, Ιωακειμίδης, Μαργέλης, Κοτρούλης, Δελαπόρτας, Πέκεζ, Ασημάκης, Τσιλιγιάνης, Ζήκος, Δανιήλ Π., Δανιήλ Ν., Υφαντής, Ζέλιος, Μπέλλας, Δερβίσης, Τσάμης.
Προπονητής: Χαϊδάκης
φωτογραφία: trikorfonews.gr

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

"Παγώνουν" οι εξελίξεις στη Δ' Εθνική

Η εισήγηση του Σοφοκλή Πιλάβιου για παύση των εργασιών της ΕΠΟ μέχρι... νεοτέρας, που υπερψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των Ενώσεων, είχε σαν συνέπεια την αναβολή στη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης, που αναμενόταν με τόσο ενδιαφέρον από το σύνολο των σωματείων της Δ' Εθνικής. Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης επρόκειτο να παρθούν οι οριστικές αποφάσεις που αφορούν το μέλλον τόσο της Football league II, όσο και της Δ' Εθνικής. Αξίζει να τονιστεί ότι ένας από τους λόγους που οδήγησε τον Σοφοκλή Πιλάβιο στην παραπάνω εισήγηση φέρεται να είναι και το εξώδικο που απέστειλε η Συντονιστική Επιτροπή των σωματείων της Δ' Εθνικής προς την ΕΠΟ (και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού), μέσω του οποίου ζητάει την καταβολή των επιχορηγήσεων εντός δεκαπενθημέρου. Πλέον, οι παράγοντες των ομάδων είναι αναγκασμένοι να περιμένουν, μέχρι να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες για τον ακριβή σχεδιασμό ενόψει της νέας σεζόν, αν και τα περισσότερα και σημαντικότερα σημεία στις αποφάσεις που θα παρθούν έχουν ήδη γνωστοποιηθεί. Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι την ημερομηνία διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης δεν πρόκειται να δρομολογηθεί καμία ενέργεια από πλευράς Επιτροπής Πρωταθλήματος της Δ' Εθνικής, κάτι που σημαίνει ότι προσωρινά 'παγώνουν' όλες οι εξελίξεις.