Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Καλό σου ταξίδι παλίκαρε…

Σε βαρύ πένθος έχει “βυθιστεί” από το πρωί της Κυριακής η αθλητική οικογένεια του Τηλυκράτη, όταν και έγινε γνωστή η είδηση για τον άδικο και πρόωρο χαμό -σε αυτοκινητικό δυστύχημα- του ποδοσφαιριστή της ομάδας Κώστα Σαλαπάτα. Ο άτυχος ποδοσφαιριστής επέβαινε μαζί με φίλο του στο ασημί Citroen Saxo που διέθετε και κινούνταν από την περιοχή Θεολόγος της Φθιώτιδας προς την Εθνική Οδό με προορισμό την Λάρυμνα όπου ήταν το σπίτι του. Στις 3.30′ τα ξημερώματα το αυτοκίνητο βγήκε από την πορεία του και έπεσε πάνω σε πεύκα. Όπως δήλωσε λίγο αργότερα σε αστυνομικούς ο ελαφρά τραυματισμένος συνεπιβάτης του Κώστα, βγήκαν μαζί από το αυτοκίνητο και κατά την αποχώρησή τους από το σημείο, σε απόσταση τριάντα περίπου μέτρων, ο Κώστας έπεσε στο έδαφος νεκρός. Η κηδεία του Κώστα θα γίνει αύριο Δευτέρα στην Λάρυμνα (περιοχή μεταξύ Μαρτίνου και Μαλεσίνας, κοντά στην Αταλάντη).
Ο Κώστας Σαλαπάτας, γιός του πρώην προπονητή του Τηλυκράτη Δημήτρη Σαλαπάτα, είχε γεννηθεί στις 4 Δεκεμβρίου του 1985. Η πρώτη ομάδα στην οποία αγωνίστηκε ήταν η Προοδευτική Λάρυμνας (ομάδα της ΕΠΣ Φθιώτιδας), ενώ το καλοκαίρι του 2005 πέρασε στο ΤΕΙ Λευκάδας και ταυτόχρονα πήρε μεταγραφή για τον Τηλυκράτη. Στον Τηλυκράτη αγωνίστηκε τέσσερις σεζόν, ενώ μία χρονιά φόρεσε και την φανέλα του Αμβρακικού Βόνιτσας. Την σεζόν 05-06 ο Κώστας είχε σημειώσει ένα γκολ και ήταν 8ος σε λεπτά συμμετοχών, την σεζόν 06-07 ήταν 10ος παίκτης σε συμμετοχές χωρίς να σημειώσει γκολ και την σεζόν 07-08 μετακόμισε στην Βόνιτσα. Επέστρεψε στον Τηλυκράτη την σεζόν 08-09 όπου ήταν 7ος σε συμμετοχές πετυχαίνοντας και τρία γκολ, ενώ ίδια ήταν η συγκομιδή του και την σεζόν που έληξε πρόσφατα (τρία γκολ και 7ος παίκτης σε λεπτά συμμετοχών). Ο Κώστας αγωνίζονταν κυρίως ως αμυντικός χαφ, ενώ υπήρχαν και ματς που έπαιζε στο κέντρο της άμυνας.
Στο τελευταίο επίσημο ματς της σεζόν που έληξε για τον Τηλυκράτη στις 19 Μαϊου, στον ημιτελικό Κυπέλλου με αντίπαλο το Βατερό Κοζάνης που έγινε στο γήπεδο Ανατολής Ιωαννίνων, ο Κώστας ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου, ενώ ήταν ο παίκτης που είχε πετύχει και το πρώτο γκολ της ομάδας του. Η πληθωρική παρουσία του στο γήπεδο, είχε αναγκάσει ανθρώπους του ΠΑΣ Γιάννενα που παρακολούθησαν τον αγώνα, να αναφέρουν στον υπογράφοντα την φράση “τι παλίκαρος είναι αυτός. Δεν τον σταματάει κανείς”.
Καλό σου ταξίδι παλίκαρε…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑΙΟΣ (www.lefkadasports.gr)
YΓ. Το ΑΕΜ news συλλυπείται

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Αναβολή των Εκλογών στην ΑΕΜ

Aναβλήθηκαν για την επόμενη Δευτέρα οι Εκλογές στην ΑΕΜ, καθώς δεν υπήρξε επαρκής συμμετοχή φιλάθλων και παραγόντων. Εν τω μεταξύ άκαρπες κατέστησαν οι υποτονικές προσπάθειες από μέρους της απερχόμενης διοίκησης, αλλά και της ομάδας στήριξης, για την δημιουργία ικανού ψηφοδελτίου, αφού δεν υπήρξε ενδιαφέρον από κανέναν μεγαλοπαράγοντα για να πλαισιώσει έστω την προσπάθεια. Αυτό οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε άγνωστο μέλλον την ομάδα. Πολύ άσχημα σχολιάστηκε αυτή τη φορά η απουσία των Παλαιμάχων της ΑΕΜ, αλλά και η απουσία Μελών της διοίκησης που είχαν αντιπολιτευτικές τάσεις και είχαν υποσχεθεί δημιουργία νέου σχήματος. Η έλλειψη ενδιαφέροντος έχει απογοητεύσει όσους ενδιαφέρονται για την ομάδα, καθώς η μόνη προοπτική που διαφαίνεται, είναι να δημιουργηθεί Δ. Σ. ανάγκης και να κατέβει η ομάδα σαν πρόβατον επί σφαγή, καθώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει οικονομική ευχέρεια ενίσχυσης της ομάδας, αλλά και το υπάρχον ρόστερ δεν μπορεί να σταθεί αξιοπρεπώς στην κατηγορία και φέτος.

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Διευκρινήσεις στο θέμα της υποστήριξης του κ. Σπ. Ιωαννίδη

Επειδή σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως το σχόλιό μου στον χθεσινό "Καφέ", που αφορούσε την απόφαση του απερχόμενου Δ. Σ. της ΑΕΜ, για υποστήριξη του κ. Σπ. Ιωαννίδη στις Εκλογές της ΕΠΣΝΑ, θεωρώ καθήκον μου να κάνω την εξής διευκρίνηση: Στη συγκεκριμένη στήλη μεταφέρω συνήθως απόψεις των φιλάθλων σχολιασμένες από εμένα με τον δικό μου τρόπο. Στο συγκεκριμένο θέμα, δεν σχολίασα την απόφαση της Διοίκησης να υποστηρίξει τον κ. Σπ. Ιωαννίδη, αλλά τον τρόπο ανακοίνωσης αυτής της υποστήριξης και το τυπικό της ανακοίνωσης. Γνωρίζω πολλά χρόνια τον κ. Ιωαννίδη, ο οποίος είναι μάλιστα και Μέλος της ΑΕΜ και έχει προσφέρει στην ομάδα πολλά από το 1972 μέχρι σήμερα. Αν υπάρχει ανάγκη αντικατάστασής του, δεν θα το αποφασίσω εγώ, αλλά οι εκπρόσωποι των ομάδων του Νομού. Σε επικοινωνία μου με Μέλη του Δ. Σ. της ΑΕΜ, ενημερώθηκα ότι από τα 42 ταμειακά εντάξει Μέλη της ομάδας, τα 38 υποστηρίζουν αυτή την υποψηφιότητα. Αν αυτό το δεδομένο ισχύει, τότε καλώς ανακοινώθηκε η υποστήριξη. Επαναλαμβάνω, ότι δεν πήρα θέση σχετικά με την υποστήριξη της υποψηφιότητας αλλά τον τρόπο που ανακοινώθηκε. Μιχάλης Κιτσινέλης

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Με Καφέ και με Τσιγάρο, 2-6-2010

ΑΕΜάρες, καλησπέρααα!!! Έγινε με επιτυχία η Γ. Σ. των Μελών της ΑΕΜ, καθώς και καλή συμμετοχή υπήρξε και εποικοδομητικές προτάσεις έγιναν. Η διαδικασία κύλησε ομαλά. Ο απερχόμενος(;) Πρόεδρος Γ. Παγούρας, έδωσε ξεκάθαρα την εικόνα της ομάδας, ενημερώνοντας πλήρως τα Μέλη για τα οικονομικά, ξεκαθάρισε τις προθέσεις του για τη νέα χρονιά και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεισφέρει υπό προϋποθέσεις και στη νέα διοίκηση. Οι φίλαθλοι ενέκριναν παμψηφεί τον Οικονομικό Απολογισμό, συμμετείχαν στο δημιουργικό διάλογο, που ακολούθησε για την "επόμενη μέρα" της ΑΕΜ και πήραν πειστικές απαντήσεις σε λειτουργικά θέματα της ομάδας. Τελικά, αποφασίστηκε αναβολή των εκλογών για την Δευτέρα 14 Ιουνίου, στις 7.00 μ. μ., πάλι στο Τρικούπειο Π. Κ. Αυτό έγινε ώστε να δοθεί χρόνος σε κάποιους ανθρώπους, με ξεκάθαρο πλέον το οικονομικό και διοικητικό γίγνεσθαι της ομάδας, να συμμετάσχουν στη νέα διοίκηση.
***Όμως, μπορεί η Γενική Συνέλευση να είχε επιτυχία, αφού δεν χρειάστηκε αναβολή λόγω έλλειψης απαρτίας, όπως έγινε σε Γ. Σ. άλλων ομάδων του Ομίλου μας, ξεκάθαρη εικόνα για το τι μέλλει γενέσθαι στη νέα χρονιά δεν υπήρξε. Ο Πρόεδρος της ομάδας Γ. Παγούρας, δήλωσε ξεκάθαρα, ότι με τις (οικονομικές)συνθήκες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην ομάδα, του είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσει, αφού αδύνατο να σηκώσει για τρίτη συνεχή χρονιά το οικονομικό βάρος μόνος του. Φυσικά, δεν ήταν μόνο το οικονομικό , που δημιούργησε "τραυματικές εμπειρίες", όπως δήλωσε, την φετινή περίοδο. Υπήρξαν και "παράπλευρες απώλειες", που δεν άφησαν την ομάδα να πετύχει κάτι καλύτερη φέτος, αφήνοντας αιχμές για την διαιτησία και "άλλα", που συνέβησαν στην ομάδα.
***Δυστυχώς, το κλίμα συναίνεσης, που δημιουργήθηκε, δεν έδωσε την ευκαιρία - αφού κανένας δεν θέλησε να κάνει ιδιαίτερα "αιχμηρές" ερωτήσεις - να δοθούν ικανοποιητικές απαντήσεις σε θέματα διοικητικής λειτουργίας και αναλυτικής αναφοράς στα λάθη, που ανέφερε ο ίδιος ο κ. Πρόεδρος ότι έγιναν. Επίσης, δεν έγινε καθόλου συζήτηση σε ότι αφορά την τεχνική ηγεσία της ομάδας, αφού η απερχόμενη διοίκηση, άφησε τα τεχνικά θέματα στην ευχέρεια της νέας Διοίκησης. Ακόμα, κανένα από τα παρευρισκόμενα Μέλη, δεν άσκησε κριτική σχετικά με τις επιλογές της διοίκησης σε τέτοια θέματα.
***Χτυπητές ήταν οι απουσίες Μελών του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, αντιπροσωπείας των Παλαιμάχων, αλλά και του προπονητή της ομάδας τη χρονιά που μας πέρασε. Πριν βιαστείτε να βγάλετε λανθασμένα συμπεράσματα, πρέπει να σας πω, ότι για τις απουσίες Μελών του απερχόμενου Δ. Σ., σκεφτείτε ότι θέλετε. Σ' ότι αφορά όμως τους Παλαίμαχους, ήταν σχεδόν φυσιολογική η απουσία τους, αφού την ίδια ώρα έδιναν προκαθορισμένο αγώνα στο Αγρίνιο. Στην ομάδα συμμετείχε και ο Ανδρέας Μαργέλης, αφού είναι επίσης παλαίμαχος της ΑΕΜ. Βεβαίως, θα μπορούσαν να έχουν φροντίσει, ώστε να υπάρχει εκπροσώπηση από δυο - τρία Μέλη τους, που θα μετέφεραν τις απόψεις τους. Κακώς που δεν έγινε αυτό.
***Οριστικά παρελθόν αποτελεί για την ομάδα ο Γεν. Αρχηγός Γ. Μέρης, όπως ο ίδιος δήλωσε. Όμως για άλλη μια φορά δημιούργησε αρνητικά σχόλια, αφού μεταξύ άλλων δήλωσε ότι σε συνεδρίαση του Δ. Σ., πριν τη Γ. Σ., πάρθηκε απόφαση να υποστηριχτεί στις Εκλογές της ΕΠΣΝΑ η υποψηφιότητα του κ. Σπ. Ιωαννίδη, πράγμα που προστέθηκε στη σειρά των λαθών της φετινής Διοίκησης. Με δεδομένη την πρόθεση της τωρινής Διοίκησης να αποχωρήσει, έπρεπε αυτή την απόφαση να την πάρει το Νέο Διοικητικό σχήμα. Ήταν άλλη μια "αυθόρμητη" απόφαση, που φυσικά δεν δεσμεύει τη νέα Διοίκηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 14ης Ιουνίου. Φυσικά, δεν ζητήθηκε καν η γνώμη της Γεν. Συνέλευσης για το συγκεκριμένο θέμα...
***Σ' ότι αφορά το ρόστερ της ομάδας, ο Γ. Παγούρας ανέφερε, ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην ΑΕΜ 14 δελτία ποδοσφαιριστών, συν έξη από παίχτες που είχαν δοθεί δανεικοί, συν μερικούς μικρούς από τις ακαδημίες της ομάδας. Επίσης αναφέρθηκε στο "κλείσιμο" του 18χρονου Σταμάτη Καμπύλη από τον Απόλλωνα. Για στελέχη της βασικής 11άδας, ανέφερε ότι υπάρχουν παίχτες που είχαν γίνει μαζί τους συμφωνίες για ένα χρόνο και το μέλλον τους στην ομάδα θ' αποφασίσει η νέα Διοίκηση.
***Από τις πιο εμπεριστατωμένες προτάσεις έκανε ο γνωστός φίλαθλος της ΑΕΜ κ. Κώστας Νικάκης, ο ποίος πρότεινε να δημιουργηθεί "πολυμετοχικότητα" στην ομάδα, με τη δημιουργία ομάδας στήριξης της ΑΕΜ, αποτελούμενη από δυο σκέλη: α) 300 οργανωμένα Μέλη, που θα πληρώνουν συνδρομή 20 Ευρώ το χρόνο και β) ομάδα 100 υποστηρικτών που θα συνεισφέρουν 30-50 Ευρώ τον μήνα. Βέβαια, με ένα πρώτο άκουσμα, η πρόταση μοιάζει ουτοπική, αλλά ουσιαστικά δεν έχει μπει ποτέ τέτοιος στόχος, για να ξέρουμε αν έχει εφαρμογή. Ακόμα ο κ. Νικάκης πρότεινε: να προσληφθεί προπονητής εκτός Νομού και μάλιστα έμπειρος σε ανώτερες κατηγορίες, να μειωθούν σ' ένα ποσοστό οι αποδοχές των παιχτών και να επιστρέψουν άμεσα στην ομάδα οι δανεικοί Μεσολογγίτες παίχτες.
***Τέλος, πρότεινε να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια συνένωσης της ΑΕΜ με το ΓΟΜ, αφού η πόλη δεν έχει την πολυτέλεια της ύπαρξης δύο ομάδων. Πάνω σ' συτό το θέμα, έκανα προσωπικά ερώτηση στο Πρόεδρο Γ. Παγούρα, ζητώντας να μου διευκρινίσει, αν μιλάμε για συνένωση ή για συνεργασία. Το έκανα αυτό γιατί απ' όσο ξέρω, η συνένωση είναι αδύνατη και θα δημοσιεύσω σχετικό άρθρο σύντομα, ενώ η συνεργασία έχει προοπτικές. Απ' ότι είπε ο Γ. Παγούρας, η συζήτηση που ήθελε να έχει με τους διοικούντες του ΓΟΜ (οι οποίοι σημειωτέον απαξίωσαν να απαντήσουν από το Φεβρουάριο που έγινε η πρόταση διαλόγου από τον ίδιο), αφορούσε την συνεργασία, όχι μόνο σε έμψυχο υλικό, αλλά και την έλλειψη οικονομικά ισχυρών παραγόντων στο Μεσολογγίτικο ποδόσφαιρο.
***Δικαιολογημένα ήταν τα παράπονα της Διοίκησης της ΑΕΜ για την προσέλευση των φιλάθλων στους αγώνες, αφού τα έσοδα από εισιτήρια, δεν έφτασαν ούτε καν για να πληρωθούν σε κάποιους αγώνες οι διαιτητές. Όπως επίσης και τα αχρείαστα πρόστιμα που πλήρωσε η ομάδα, εξ αιτίας δυο - τριών κακών φιλάθλων. Σ' αυτό το θέμα θέλω να τονίσω την έλλειψη καλής "έξωθεν μαρτυρίας" της Διοίκησης, η οποία δεν κατόρθωσε να προσελκύσει τους φιλάθλους στο γήπεδο. Επίσης, η ατολμία της να επιβάλλει στους ταραξίες, που τους γνώριζε, να πληρώσουν οι ίδιοι τα πρόστιμα ή να φροντίσει να μην ξαναπατήσουν στο γήπεδο.
***Εν κατακλείδι, η Γενική Συνέλευση άφησε αρκετά αναπάντητα ερωτηματικά, αλλά έδωσε και ουσιαστική πληροφόρηση στους συμμετέχοντες. Εκείνο που μας έμεινε, είναι ότι υπάρχει έδαφος για τη δημιουργία νέας ισχυρής διοίκησης και ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι με διάθεση να βοηθήσουν την ομάδα. Αυτό προέκυψε και από δήλωση του κ. Ιωαννίδη, πως είχε τεθεί υπόψιν της Διοίκησης, ότι είχαν προσκληθεί στη Γ. Σ. κάποιοι παράγοντες με ενδιαφέρον για την ομάδα, οι οποίοι όμως δυστυχώς δεν προσήλθαν. Φυσικά αυτό εμένα προσωπικά με ξένισε, αφού η απουσία τους τους φόρτωσε με αναξιοπιστία. Ελπίζω να κάνω λάθος.
***Σε πηγαδάκι μετά την Γ. Σ. ο Πρόεδρος Γ. Παγούρας, παραδέχτηκε ότι πολλά από τα προβλήματα στην απόδοση της ομάδας, προέκυψαν από την έλλειψη πειθαρχίας. Αυτό και πολλά απ' όσα ανέφερα πιο πάνω, με δικαίωσαν πλήρως στην κριτική που άσκησα σ' όλη τη διάρκεια της σεζόν στην Διοίκηση. Ίσως αν διάβαζαν λίγο προσεκτικότερα αυτά που έγραφα, αλλά και κάποιες πολύ χρήσιμες φωνές από καλούς φιλάθλους, να ήταν πιο απαλή η "τραυματική εμπειρία" της φετινής χρονιάς, να γινόταν καλύτερη εξοικονόμηση χρημάτων και να παρουσιαζόταν η ομάδα πιο δυνατή. Η εμπειρία που αποκτήθηκε φέτος, πιστεύω ότι θα είναι οδηγός της νέας Διοίκησης της ομάδας, θα λειτουργήσει πιο δυναμικά και θα φτάσει την ομάδα ακόμα ψηλότερα.
***Είναι εξ άλλου γεγονός, ότι τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν, αν περάσουν οι αλλαγές της ΕΠΟ, όποια ομάδα δεν έχει πρωταγωνιστικό λόγο θα υποβιβαστεί. Τέτοια προοπτική θα ήταν καταστροφική για την ΑΕΜ και γενικά το Μεσολογγίτικο ποδόσφαιρο, αφού και ο ΓΟΜ, δεν έδειξε φέτος ότι διαθέτει τη δυναμική για παραπάνω από το Τοπικό κατορθώματα. Η ΑΕΜ που έχει αυτή τη δυναμική, πρέπει να υποστηριχτεί απ' όλους και με κάθε τρόπο. Κατά τη γνώμη του Γ. Μέρη, η ΑΕΜ ανήκει στη Γ΄ Εθνική και όχι στη Δ΄. Αυτό βρίσκει σύμφωνους και μένα και την πλειοψηφία των φιλάθλων, μόνο που οι τελευταίοι πρέπει φέτος να βοηθήσουν περισσότερο.
***Εντύπωση μου προκάλεσε η απουσία λόγου από τη ΘΥΡΑ 2, η οποία αν και είχε ικανή εκπροσώπηση στην Γ. Σ., δεν έδωσε το στίγμα της, δεν έκανε προτάσεις, δεν έθεσε ερωτήματα. Μου δημιούργησε έτσι την αίσθηση, ότι οι "μπροστάρηδές" της, δεν διαθέτουν τη σχετική δυναμική, την οργάνωση και τον ουσιώδη λόγο να βοηθήσουν την ομάδα. Ίσως ήρθε η ώρα να γίνει αναδιοργάνωση του Συνδέσμου, ώστε μαζί με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδας, να δημιουργηθεί και αξιόπιστο Διοικητικό Συμβούλιο των φιλάθλων, με καταστατική υπόσταση, συνδρομές και γραφεία. Μια υγιής ομάδα, χρειάζεται και υγιείς οργανωμένους φιλάθλους, που να μπορούν να ενισχύσουν την προσπάθειά της και να την προστατεύσουν από τα ακραία στοιχεία, που "δολοφονούν" την εικόνα της ομάδας και της στοιχίζουν οικονομικά.

ΑΕΜάρες αυτά για σήμερα. Με αγωνία θα περιμένω τις κινήσεις όλων των παραγόντων του Μεσολογγίτικου ποδοσφαίρου μέχρι την 14η Ιουνίου. Ότι πληροφορία θα πέφτει στην αντίληψή μου, θα σας την κοινοποιώ ...πάραυτα!!! Δείξτε ο καθένας με την ενεργή συμμετοχής σας στα δρώμενα της ομάδας, ότι θέλετε την ΑΕΜ Μεγάλη και Δυνατή. Να είστε όλοι καλά!!! Μιχάλης Κιτσινέλης

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Πετυχημένη η Γενική Συνέλευση της ΑΕΜ

Έγινε χθες, 31-10-2010 ημέρα Δευτέρα και ώρα 7.00 μ. μ., στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο η Γενική Συνέλευση των Μελών της ΑΕΜ, μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Δ. Σ. της ΑΕΜ κ. Γιώργου Παγούρα. Μέσα σε καλό και ήρεμο κλίμα και με τη συμμετοχή δεκάδων φιλάθλων και παραγόντων, έγινε μια εποικοδομητική συνέλευση, όπου ο Πρόεδρος έκανε τον οικονομικό και διοικητικό απολογισμό, ο οποίος έγινε ομόφωνα αποδεκτός. Στη Συνέλευση όπου προήδρευσαν οι κ. κ. Γ. Λύτρας και Β. Κρασακόπουλος, εκτός από τον Πρόεδρο, μίλησε ο Γεν. Αρχηγός κ. Γ. Μέρης, ο οποίος έκανε και συχνές διευκρινιστικές παρεμβάσεις σε ερωτήσεις των φιλάθλων. Επίσης μίλησαν ο Πρόεδρος και τα Μέλη της ΕΠΣΝΑ, κ. κ. Σπ. Ιωαννίδης, Ν. Δεράος και Διον. Σακελλάρης, ενώ παρεμβάσεις έκαναν αρκετοί φίλαθλοι, θέτοντας καίρια ερωτήματα και κάνοντας ουσιαστικές προτάσεις για το Μέλλον της ΑΕΜ. Τέλος, δόθηκε νέο ραντεβού για τη Δευτέρα 14 Ιουνίου στις 7.00 μ. μ. , για την διενέργεια εκλογών, πάλι στο Τρικούπειο Π. Κ. Στο διάστημα αυτών των δύο εβδομάδων, θα γίνουν επαφές με παράγοντες της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, με σκοπό τη δημιουργία ισχυρού ψηφοδελτίου, ώστε να εμφανιστεί η ΑΕΜ τη νέα χρονιά, ισχυρότερη και με νέα δυναμική.
Περιληπτικά οι ομιλητές είπαν:
Γ. ΠΑΓΟΥΡΑΣ:
Φτάσαμε τη φετινή δύσκολη χρονιά την ομάδα στην 5η θέση και είμαστε περήφανοι γι' αυτό. Αυτά τα δύο χρόνια που είμαστε στην διοίκηση της ΑΕΜ δώσαμε ότι μπορούσαμε. Καλώς ή κακώς αυτά μπορούσαμε αυτά δώσαμε. Τα έσοδα της ομάδας ήταν 68.870 ευρώ, ήτοι 18.870 ευρώ από εισιτήρια και 50.000 ευρώ από διαφημιστικές πινακίδες και χορηγίες. Τα έξοδα ήταν 145.000 ευρώ. Το έλλειμμα των 76.130 ευρώ το καλύψαμε με δικές μας συμμετοχές, εκτός από ένα μικρό ποσό 10.000 ευρώ περίπου, το οποίο επίσης θα το καλύψουμε. Δεν μείναμε ευχαριστημένοι από την προσέλευση των φιλάθλων, αλλά και την χαμηλή απορρόφηση των Διαρκείας. Στην ομάδα υπάρχουν αυτή τη στιγμή 14 δελτία παιχτών και υπάρχουν και επιστροφές άλλων 6, που είχαν δοθεί δανεικοί για ένα χρόνο σε άλλες ομάδες. Επίσης έχει ήδη κλειστεί η απόκτηση ενός 18χρονου από τον Απόλλωνα.
(Στο σημείο αυτό έγινε η παμψηφεί έγκριση του Οικονομικού και Διοικητικού Απολογισμού της ομάδας). Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις: Έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή ομάδα, δεν βλέπω η διοίκησή μας να έχει μέλλον. Η ΑΕΜ είχε φέτος μεγάλη βοήθεια από την ΕΠΣΝΑ. Ηθική και οικονομική. Από τον Φεβρουάριο έχω κάνει πρόταση στον ΓΟΜ για συζήτηση σχετικά με την προοπτική συνεργασίας των δυο ομάδων και μέχρι σήμερα, δεν έχω λάβει απάντηση. Μιλήσαμε με διάφορους μεγαλοπαράγοντες, όπως π. χ. με τον κ. Κούγια, χωρίς αποτέλεσμα. Ενώ, παρά τις υποσχέσεις από τον κ. Κωστούλα, δεν λάβαμε καμία βοήθεια.
Γ. ΜΕΡΗΣ: (Αφού ευχαρίστησε ονομαστικά, όλους τους συνεργάτες του στην ομάδα:τον Πρόεδρο, τους προπονητές, τους γυμναστές και όλους τους φιλάθλους που βοήθησαν την ομάδα) Εγώ είμαι παρελθόν. Αν όμως μπορέσω να βοηθήσω σε κάτι, θα είμαι παρόν. Η βοήθεια από την ΕΠΣΝΑ ήταν φέτος η μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά. Σε συνεδρίαση του Δ. Σ. αποφασίσαμε, στις ερχόμενες εκλογές της ΕΠΣΝΑ τον Ιούλιο να υποστηρίξουμε την υποψηφιότητα του κ. Ιωαννίδη.
Ν. ΔΕΡΑΟΣ, Δ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ:
Βασική προϋπόθεση επιβίωσης μιάς ομάδας είναι η οικονομική ευρωστία. Το ποδόσφαιρο δεν είναι πια τόσο ερασιτεχνικό όπως φαίνεται. Υπάρχουν τεράστια έξοδα για μετακινήσεις, αμοιβές παιχτών και διαιτησία.
ΣΠ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: Όλα τα σωματεία αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα. Υπάρχει κρίση στο ποδόσφαιρο. Δεν μπορούμε να μιλάμε για την ΑΕΜ στη Δ΄Εθνική, όταν κόβει ελάχιστα εισιτήρια. Προτείνω, ν' αναβληθούν για δύο εβδομάδες οι εκλογές και να γίνουν επαφές με σπόνσορες, που θα ενισχύσουν την ομάδα οικονομικά.
ΣΠ. ΚΑΡΒΕΛΗΣ: Θεώρησα τιμή μου να ανταποκριθώ στην πρόσκληση του Γ. Παγούρα και να βοηθήσω από τον Φεβρουάριο και μετά την ΑΕΜ. Επειδή δεν φαίνεται αυτή τη στιγμή να υπάρχει άμεση εναλλακτική λύση, προτείνω να υπάρξει Συμβούλιο υπό τον Γ. Παγούρα και με τη συμμετοχή κάποιων από εμάς.
Γραπτές προτάσεις για την οικονομική ευρωστία της ομάδας, έδωσε ο φίλαθλος κ. Κ. Νικάκης, τις οποίες διάβασε στο ακροατήριο ο Πρόεδρος της Συνέλευσης κ. Γ. Λύτρας. Οι προτάσεις του ήταν σωστές και θ' αναφερθούμε σ' αυτές σε άλλη ανάρτηση.

Μην χάσετε αύριο τη στήλη "Με Καφέ και με Τσιγάρο", με όλα τα παραλειπόμενα, τις χτυπητές απουσίες, τις πικάντικες παρεμβάσεις και τις λεπτομέρειες των διαλόγων της Διοίκησης με τους παρευρισκόμενους φιλάθλους.