Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Με Καφέ και με Τσιγάρο, 26-4-2010

ΑΕΜάρες Καλησπέρααα! Τρεις αγωνιστικές μείνανε αδέλφια για να τελειώσει το φετινό μαρτύριο, που απ' ότι φαίνεται θα συνεχιστεί μέχρι και την τελευταία αγωνιστική! Μετά την νίκη του Ελαιόφυτου στην Πάργα, ανακατεύτηκε αλλιώς η τράπουλα και άλλαξαν τελείως τα δεδομένα. Έτσι η χθεσινή νίκη της ΑΕΜ αποκτάει ακόμα μεγαλύτερη σημασία, αφού το πρόγραμμα είναι τέτοιο, που ακόμα και η Πάργα μπήκε σε περιπέτειες!
***Πριν σας πω για τον αγώνα της ΑΕΜ, ας δούμε πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση. Καταρχήν απομένουν τρεις αγωνιστικές. Μετά την χθεσινή ήττα, μας αποχαιρέτισε και ο Αραχθος Παχυκαλάμου. Έτσι έμεινε μόνο το Ελαιόφυτο, από τους αποκάτω να δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα. Δείτε τους εναπομείναντες αγώνες: ΑΕΜ 49 [Πάργα-Ε, Ευπάλιο-Μ, Ανατολή-Ε] ΝΥΔΡΙ 47 [Πέραμα-Ε, Λευκίμμη-Μ, Ελαιόφυτο-Ε] ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ 47 [Λευκίμμη-Ε, Ελαιόφυτο-Μ, Πάργα-Ε] ΠΑΡΓΑ 46 [ΑΕΜ-Μ, Ανατολή-Ε, Παραμυθιά-Μ] ΕΛΑΙΟΦΥΤΟ 43 [Ανατολή-Μ, Παραμυθιά-Ε, Νυδρί-Μ] ΡΟΚΚΑ 43 [Ευπάλιο-Μ, Παραμυθιά, Κομπότι-Μ]
***Αν η ΑΕΜ πάρει το παιχνίδι με το Ευπάλιο, κατά 99% έχει σωθεί. Αν πάρει και τους τρεις αγώνες θα τερματίσει 5η!!!Το Νυδρί κερδίζοντας τη Λευκίμμη, μένει επίσης, ενώ έχει και το Ελαιόφυτο μέσα την τελευταία αγωνιστική. Στο ίδιο μοτίβο είναι και η Παραμυθιά. Αν κερδίσει τη Λευκίμμη την ερχόμενη αγωνιστική σώθηκε, αφού μετά παίζει με το Ελαιόφυτο μέσα.. Η Πάργα θέλει οπωσδήποτε μια νίκη και μια ισοπαλία. Το Ελαιόφυτο και τα Ρόκκα, μπορεί να χρειαστούνε ακόμα και τρεις νίκες!!!
***Αν δεν νικούσε το Ελαιόφυτο, τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά. ΑΕΜ, Νυδρί, Παραμυθιά και Πάργα θα είχαν σωθεί και θα έμεναν μόνοι μονομάχοι, το Ελαιόφυτο και τα Ρόκκα, με μειονέκτημα στο Ελαιόφυτο. Είδατε πόσο μεγάλη ήταν η νίκη τους στην Πάργα; Αυτά σε γενικές γραμμές με την βαθμολογία. Την επόμενη Δευτέρα, αν δεν γίνουν μεγάλες εκπλήξεις, θα έχουμε σίγουρα πιο ξεκάθαρη εικόνα, ενώ θα δούμε και τι γίνεται σε περίπτωση ισοβαθμιών.
***Πάμε στο χθεσινό αγώνα, για να επισημάνουμε ορισμένα πραγματάκια. Κατ' αρχήν αυτή η ΑΕΜ των τελευταίων δυο αγώνων, με Ελαιόφυτο και Ρόκκα, δεν μοιάζει με ομάδα Δ΄Εθνικής. Κατ' αρχή, δεν είναι ομάδα, είναι καφενείο!!! Ο καθένας κάνει ότι του κατέβει, δεν εκτελούνται βασικά στοιχεία τακτικής και γενικά είναι ο κάθε παίχτης στον κόσμο του. Τόσο άναρχο ποδόσφαιρο, με τόσο απείθαρχους και φευγάτους παίχτες, δεν έχει παίξει η ΑΕΜΠΟΤΕ!!! Θεωρώ, ότι αυτοί οι παίχτες, οι περισσότεροι με εξαιρετικά προσόντα για την κατηγορία που παίζουν, είναι ανεπίτρεπτο να παρουσιάζουν αυτό το θέαμα...
***Όταν θα τελειώσει με το καλό το Πρωτάθλημα, θα κάνουμε τη σούμα και θα δείτε μια προς μια τις αιτίες που οδήγησαν την ομάδα εδώ που βρίσκεται. Γνώμη μου και γνώμη των περισσότερων φιλάθλων, είναι ότι αυτή η ομάδα, έπρεπε να είναι τουλάχιστον στη 2η θέση. Δεν είναι, γιατί έχουν συμβεί όλη τη χρονιά σημεία και τέρατα! Οι περισσότεροι έχετε πάρει μια ιδέα για κάποια πράγματα, παρακολουθώντας τους αγώνες, συζητώντας, αλλά και διαβάζοντας αυτή τη στήλη. Υπάρχουν και πολλά άλλα, που δεν βγήκαν προς τα έξω και όταν τα μάθετε, θα καταλάβετε καλύτερα.
***Δέκα με τόνο στον Νίκο τον Κράνη, όχι για τίποτε άλλο, αλλά γιατί είναι ο λιγότερο αμειβόμενος παίχτης της ομάδας, έδειξε ότι έχει ψυχή και επειδή ουσιαστικά με το γκολ που έβαλε, έσωσε την ομάδα. Δεν φείδομαι επαίνων, όταν κάποιος δίνει έστω και αυτό το λίγο που έχει. Δεν θέλω να πω ότι ο Νικολάκης είναι καλύτερος από τα "αστέρια" της ομάδας, αλλά όταν παίζει, παίζει! Γι αυτό και το χειροκρότημα της κερκίδας, γι' αυτό και το χειροκρότημα το δικό μου. Υπάρχουν, πολλοί καλοί παίχτες στην ομάδα, αλλά ελάχιστοι έδωσαν ψυχή φέτος. Ανάμεσά σ' αυτούς που έπαιξαν ψυχωμένα, είναι και ο Κράνης.
***Άφησα τελευταίο το θέμα της παρουσίας της ομάδας στην εκπομπή του Super B, γιατί έχω την πρόθεση να σχολιάσω επιδερμικά μόνο, μερικά από τα σημεία αυτής της συνέντευξης, που απετέλεσε θέμα συζήτησης όλη την εβδομάδα που πέρασε. Για να μπορέσω να γίνω κατανοητός, πρέπει να σας επισημάνω, ότι το ύφος της συγκεκριμένης εκπομπής, είναι αυτό που είδατε την προηγούμενη Δευτέρα. Έχω παρακολουθήσει και άλλες δυο - τρεις φορές την συγκεκριμένη εκπομπή και ειλικρινά δεν ενθουσιάστηκα με τον τρόπο που είναι στημένη. Βασικά πιστεύω, ότι ή δεν έπρεπε να πάμε, ή έπρεπε να εκμεταλλευτούμε την παρουσία μας εκεί για ν' ανεβάσουμε τη φήμη της ομάδας.
***Δυστυχώς η εκπομπή εξελίχθηκε σε one man show και ήταν λογικό, αφού επικεφαλής της "αποστολής" ήταν ο Γιώργος Μέρης. Ο κ. Λεβεντάκος, αλλά και οι δημοσιογράφοι της εκπομπής, εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τον ναρκισσισμό του κ. Μέρη και τον χρησιμοποίησαν, ώστε ν' αποχτήσει η εκπομπή ιλαρότητα και κέφι, αφού ουδόλως οι συντελεστές της εκπομπής ενδιαφέρονταν αυτό καθ' εαυτό για την ΑΕΜ και την ιστορία της. Όμως, όσοι - και ήταν αρκετοί - φίλαθλοι του Μεσολογγίου παρακολούθησαν την εκπομπή, δεν χάρηκαν ιδιαίτερα με τα όσα είπε ο Γεν. Αρχηγός της ομάδας. Αλλά και γενικά κανένας δεν έμεινε ευχαριστημένος με την εκπροσώπηση της ομάδας στην εκπομπή.
***Ιδιαίτερα δυσαρεστήθηκαν ορισμένοι από τους πρώην παίχτες, των οποίων τα ονόματα αναφέρθηκαν στην εκπομπή, με αποτέλεσμα να έχουμε και απειλές, ενώ θέση εναντίον των παρευρισκομένων παραγόντων πήρε και η Θύρα 2 των φιλάθλων. Οι τελευταίοι με μπέρδεψαν και λίγο, γιατί ενώ άφησαν υπονοούμενα για νέα ανακοίνωση με λεπτομέρειες, τελικά δεν έκαναν άλλη. Γι αυτό δεν έκανα κι εγώ παρέμβαση μεσοβδόμαδα, γιατί περίμενα την ανακοίνωσή τους, ώστε να έχω και τη γνώμη τους. Δεν υπήρξε καμιά αντίδραση από τον Δήμο Μεσολογγίου και τη Νομαρχία, που ο κ. Μέρης δήλωσε, ότι δεν βοήθησαν φέτος καθόλου την ομάδα, παρά τις υποσχέσεις τους.
***Προσωπικά, επειδή ξέρω αρκετά τον Γ. Μέρη, δεν με ξένισε το ύφος του. Αυτό περίμενα να δω, αυτό είδα. Όσοι δεν τον ξέρατε, λογικό είναι να σας ξινίσει Πιστεύω ότι η δήλωσή του στην "Αθλητική Ενημέρωση" σήμερα, είναι μια καλή κίνηση του Γ. Αρχηγού, αλλά δεν ξέρω αν βάζει ακριβώς τα πράγματα στη θέση τους. Σ' ότι αφορά την παρουσία του Ανδρέα Σκύρλα, ήταν μάλλον υποτονική, γι' αυτό και οι συντελεστές της εκπομπής, δεν ασχολήθηκαν ιδιαίτερα μαζί του. Αντίθετα οι παίχτες, είπαν όσα μπορούσαν να πουν και μάλλον ήταν ικανοποιητική η παρουσία τους.
***Δεν θέλω να πω πολλά πράγματα για όσα είπε ο κ. Μέρης, βγάλατε όλοι τα συμπέρασματά σας. Θέλω να τονίσω μόνο, ότι γενικά μου έμεινε μια πικρή γεύση από την εκπομπή. Ακούστηκαν πολλά που έπρεπε να ακουστούν, αλλά θα μπορούσαν ν' ακουστούν κι άλλα, που όμως δεν ειπώθηκαν.Η δήλωσή του ότι αποχωρεί, μάλλον χαροποίησε πολλούς από τους φιλάθλους, μια και δεν έτρεφαν ιδιαίτερη συμπάθεια για το πρόσωπό του. Εγώ σαν πιο ψύχραιμος, θα ήθελα να επισημάνω μόνο, ότι και πέρυσι και φέτος ο Γ. Μέρης έκανε μια φιλότιμη προσπάθεια να προσφέρει και ασχέτως αν τον συμπαθώ ή όχι, εγώ αυτή την προσπάθεια την αναγνωρίζω. Αν έκανε λάθη; Ναι, έκανε και τα περισσότερα τα παραδέχτηκε.
***Αφήνω πίσω τα όσα έγιναν στην συγκεκριμένη εκπομπή, γιατί δεν θέλω να γίνω συνήγορος κανενός. Εμένα μ' ενδιαφέρει μόνο η ΑΕΜ και από αυτή τη εκπομπή, όχι μόνο δεν κέρδισε κάτι η ομάδα, αλλά μάλλον βγήκε και πληγωμένη. Οι λεπτομερείς αναφορές, θ' αποτελέσουν μάλλον κουτσομπολιό και δεν είμαι φαν της συγκεκριμένης κοινωνικής εκδήλωσης. Όσοι θίχτηκαν, θίχτηκαν. Όσοι θύμωσαν, θύμωσαν. Όσοι χάρηκαν, χάρηκαν. Πάμε παρακάτω...
***Την Κυριακή η ομάδα θα πάει στην Πάργα για τον Αγώνα με τον Απόλλωνα. Προσωπικά, δεν έχω διάθεση να πάω, γιατί ξέρω ότι κατά 99% θα στεναχωρηθώ και πάλι, όπως και με το Ελαιόφυτο και αλλού παλιότερα. Μακάρι να πέσω έξω, αλλά έχω χάσει εδώ και αρκετό καιρό την πίστη μου στην μαχητικότητα της ομάδας. Εύχομαι να με διαψεύσουν. Ασχέτως πάντως αποτελέσματος, όλα τα λεφτά θα είναι, ούτως ή άλλως, ο αγώνας με το Ευπάλιο. Εδώ θέλουμε μόνο νίκη και πιστεύω ότι έστω και δύσκολα θα την πάρουμε.
***Ήδη έχουν αρχίσει να συζητιούνται ορισμένες απόψεις σχετικά με το ποιοι απ' όλους τους συντελεστές της ομάδας θα μείνουν και ποιοι θα φύγουν και τα συμπεράσματα δεν είναι καλά. Πιστεύω, όπως και οι περισσότεροι φίλαθλοι, ότι μάλλον η ΑΕΜ θα πρέπει να ξεκινήσει από το μηδέν. Αυτό κάνει πολύ δύσκολο το έργο της διάδοχης κατάστασης, που μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει παρουσία. Οψόμεθα.

Αυτά για σήμερα ΑΕΜάρες! Ελπίζω ότι και ο σημερινός Καφές να δημιούργησε κάποιους προβληματισμούς και κυρίως, να έδωσε σε πολλούς από 'σας, αφορμές για να περάσετε ...δημιουργικά την εβδομάδα σας. Θα είμαστε πάλι μαζί την επόμενη Δευτέρα. Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά! Μιχάλης Κιτσινέλης.

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Με την Ψυχή του Νίκου Κράνη 1-0 τα Ρόκκα

Σ' ένα πολύ κρίσιμο αγώνα, όπου έγινε κακοποίηση του ποδοσφαίρου, η Α. Ε. Μεσολογγίου κατέβαλε, με προσωπικό γκολ του Νίκου Κράνη στις καθυστερήσεις, τον Αστέρα Ρόκκα με 1-0 και κράτησε ακέραιες τις ελπίδες της για παραμονή στην κατηγορία. Η Μεσολογγίτικη ομάδα, που πραγματοποίησε την χειρότερη φετινή της εμφάνιση, έπαιξε χωρίς ψυχή, με τους παίχτες να μην έχουν καθαρό μυαλό, να ταλαιπωρούν την μπάλα και παρ' ότι υπήρξαν οι προϋποθέσεις, να μην μπορούν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Αστέρας Ρόκκα, ήρθε πρωταρχικά για την ισοπαλία, πάλεψε, αλλά το σκορ δεν τον αδικεί, αφού δεν μπόρεσε να κάνει σοβαρές ευκαιρίες. Θα μπορούσε να βρεθεί πίσω στο σκορ από το πρώτο ημίχρονο, αφού παρά την μαζική άμυνα, φάνηκε πολύ τυχερός σε ορισμένες φάσεις με αποκορύφωμα το δοκάρι του Μπαλάφα στο 35΄.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
3΄ Ο Χριστoγιάννης μπήκε από αριστερά, αλλά στην προσπάθεια για σουτ ο Μπίρκος κόντραρε σε κόρνερ.
9΄ Τρία διαδοχικά κόρνερ κερδισμένα από την ΑΕΜ, αλλά οι αμυντικοί δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να πετύχουν κάτι καλό.
12΄Μεγάλη φάση για την ΑΕΜ, όταν ο Χρήστος Πλακίδας, μετά από πλασαριστή εκτέλεση κόρνερ του Κορομηλά, κινήθηκε ωραία στην γραμμή του άουτ, έβγαλε την συρτή μπαλιά στον Μάριο Πλακίδα, αλλά το πλασέ του απέκρουσε πάνω στη γραμμή ο Νικοπολίδης.
15΄Νέα φάση διαρκείας για την ΑΕΜ όταν ο Γουβαλάρης εκτέλεσε μακρινό φάουλ, έδιωξε άσχημα ο Καλιακάτσιος, από το ύψος της περιοχής ο Γαβρίνας έκανε το σουτ πάνω στα σώματα, δεύτερο σουτ, πάλι στα σώματα, τρίτο σουτ του Μπαλάφα, ξανά στα σώματα!
19΄ Ο Μ. Πλακίδας έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση, επαγγελματικό φάουλ λίγο κάτω από την σέντρα, από τον Καλιακάτσιο, εκτέλεσε γρήγορα ο Τσάμης προς τον Κορομηλά, από δεξιά αυτός το βιαστικό σουτ, εύκολα μπλόκαρε ο Ντεκούλης.
20΄ Γρήγορη αντεπίθεση του Αστέρα από τ' αριστερά με τον Βερλέκη να φτάνει στην περιοχή και να κάνει βιαστικό σουτ, άουτ.
28΄Φάουλ για την ΑΕΜ από πλάγια δεξιά με τον Κορομηλά, έδιωξε προσωρινά ο Ντεκούλης, γύρισμα του Μ. Πλακίδα, σουτ του Γαβρίνα, κόντρα, κόρνερ.
30΄ Σε μακρινή μπαλιά, ο Βερλέκης, κυνήγησε την μπάλα μαζί με τον Γουβαλάρη, ο Δουλιώτης βγήκε κι αυτός, έγιναν όλοι ένα κουβάρι έξω από την περιοχή, ο Βερλέκης σηκώθηκε πρώτος, έκανε το τυφλό γέμισμα στην περιοχή, αλλά ο Πασπαλιάρης έδιωξε.
32΄ Με μακρινό φάουλ ο Γουβαλάρης προσπάθησε να κρεμάσει τον Ντεκούλη, αλλά ο τερματοφύλακας του Αστέρα με υπερπροσπάθεια έδιωξε σε κόρνερ.
35΄ Ο Τσάμης έσπασε το τεχνικό οφσάιντ των αμυντικών, βγήκε από δεξιά, έκανε το γύρισμα, αλλά έδιωξε σε κόρνερ ο Κάκκαβος. Εκτέλεσε ο Κορομηλάς, ξανά κόρνερ. Εκτέλεσε ο Κορομηλάς, ο Καλιακάτσιος έδιωξε με κεφαλιά έξω από την περιοχή, ο Μπαλάφας το σουτ, η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι!
39΄ Φάουλ με τον Κορομηλά από πλάγια δεξιά, ο Ντεκούλης έκανε κακή έξοδο, αλλά ο Καλιακάτσιος έδιωξε έγκαιρα, προ των Γαβρίνα και Χρ. Πλακίδα.
43΄ Κόρνερ από αριστερά με τον Γαβρίνα, έδιωξε με κεφαλιά ψαράκι ο Παναγιώτου προ του Κορομηλά.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
47΄ Ο Μ. Πλακίδας έκανε ωραία προσπάθεια από αριστερά, έκανε το σουτ, κόντρα και κόρνερ. Εκτέλεσε ο Κορομηλάς, ανάποδο ψαλίδι του Γαβρίνα, η μπάλα πήρε περίεργη ψηλοκρεμαστή τροχιά και κατέληξε στην πίσω μεριά των διχτύων του Ντεκούλη.
58΄ Σέντρα του Αποστολίδη από δεξιά, έδιωξε ο Νικοπολίδης, ο Γουβαλάρης έκανε προσπάθεια να κρεμάσει τον Ντεκούλη, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις πάνω από το αριστερό του "Γ".
62΄ Μακρινό φάουλ του Παναγιώτου από αριστερά, ο Μπαλάφας έπιασε λάθος κεφαλιά προς τα πίσω, ο Παπασωτηρίου προσπάθησε το ανάποδο ψαλίδι, αλλά δεν βρήκε μπάλα.
75΄ Μετά από κακή εκτέλεση φάουλ του Αστέρα, ο Γουβαλάρης με μακρινή μπαλιά έβγαλε τον Χρ. Πλακίδα στην αντεπίθεση, αυτός έβγαλε τη συρτή παράλληλη σέντρα από δεξιά, ο Κράνης προσπάθησε το πλασέ, αλλά παρακινδυνευμένα ο Κάκκαβος, έκανε την προβολή, μόλις δίπλα από το δοκάρι της ομάδας του, κόρνερ.
80΄ Γρήγορη εκτέλεση φάουλ, λίγο έξω από την περιοχή του Αστέρα, προς τον Μπαρμπαρούση, αυτός έκανε το γύρισμα, αλλά ο Παναγιώτου έδιωξε σε κόρνερ.
87΄ Ο Τσάμης μετά από προσπάθεια του Αποστολίδη, έβγαλε τη συρτή σέντρα, αλλά ο Ντεκούλης έπεσε σωστά και μπλόκαρε.
90΄ Ο Βερλέκης "ζήτησε" την 2η κίτρινη κάρτα και η διαιτητής τον απέβαλε. Μετά την εκτέλεση του φάουλ, ο Γουβαλάρης έβγαλε μακρινή μπαλιά στον κενό χώρο για το Χρ. Πλακίδα, ο Ντεκούλης βγήκε έγκαιρα και του κόντραρε το σουτ, αλλά ο Κράνης που ακολούθησε τη φάση, πήρε την μπάλα και με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα, για να κάνει το 1-0 στο 91΄, μέσα σε τρελούς πανηγυρισμούς των γηπεδούχων.
93΄ Ο Χρ. Πλακίδας βρέθηκε και πάλι σε θέση βολής από πλάγια αριστερά, έκανε σωστά το πλασέ, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αστέρα.
Άριστη η διαιτησία της κυρίας Μήτση και των βοηθών της.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α.Ε.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Δουλιώτης, Μπίρκος, Κορομηλάς(54΄ Αποστολίδης), Γατσώρης(60΄ Μπαρμπαρούσης), Μπαλάφας΄(70΄ Κράνης), Πασπαλιάρης, Τσάμης, Γουβαλάρης, Γαβρίνας, Μ. Πλακίδας, Χρ. Πλακίδας.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΡΟΚΚΑ: Ντεκούλης, Νταλάκας, Παναγιώτου, Κάκκαβος, Καμζέλης(79΄ Παππάς), Καλιακάτσιος, Μακρής(89΄ Σιαπάτης), Νικοπολίδης, Βερλέκης, Χριστογιάννης, Παπασωτηρίου.

Τ' αποτελέσματα του 5ου Ομίλου

Ισόπαλος με τον Σκουφά ο πρωταθλητής Ναυπακτιακός. Μεγάλο διπλό για το Ελαιόφυτο, με το οποίο ανέβηκε πάνω από την γραμμή του υποβιβασμού. Νίκες παραμονής για Νυδρί και Σούλι. Τους τρεις βαθμούς πήραν Τηλυκράτης, Θεσπρωτός και οι ήδη υποβιβασμένες Ανατολή και Άρτα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 31ης αγωνιστικής
Α.Ε. Μεσολογγίου - Αστέρας Ρόκκα 1-0
Απόλλων Πάργας - Ελαιόφυτο 0-2

Απόλλων Ευπαλίου - Τηλυκράτης
1-2
Α.Ο. Ανατολής - Α.Ε. Λευκίμμης
2-1
Αραχθος Παχυκαλάμου - Θεσπρωτός
0-1
Σούλι Παραμυθιάς - Προοδευτική Περάματος
2-0
Σκουφάς Κομποτίου - Ναυπακτιακός Αστέρας 2-2

Οδυσσέας Νυδρίου - ΠΑΣ Πρέβεζα
1-0
Αναγέννηση Αρτας - Βολίδα Μέσης
3-1

Βαθμολογία:
1. ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ.............70 [57-17]
2. ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑ..............57 [44-31]
3. ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ..................56 [52-32]
4. ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ...............56 [47-27]
5. ΒΟΛΙΔΑ ΜΕΣΗΣ..............53 [49-26]
6. ΣΚΟΥΦΑΣ ΚΟΜΠΟΤΙΟΥ...50
[40-28]
7. Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ.........49 [44-27]
8. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ......47 [39-31]
9. ΣΟΥΛΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ......47 [37-50]
10. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ...........46 [33-32]
11. ΕΛΑΙΟΦΥΤΟ.................43 [46-37]
------------------------------------------------
12.ΑΣΤΕΡΑΣ ΡΟΚΚΑ............43 [34-31]
13. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ....35 [29-41]
14. Α.Ο ΑΝΑΤΟΛΗΣ............35 [28-48]
15.
ΑΡΑΧΘΟΣ ΠΑΧΥΚ.........34 [38-50]
16. ΠΡ. ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ..........29 [30-44]
17. ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ....22 [37-57]
18. Α.Ε ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ............
7 [18-98]

Επόμενη Αγωνιστική (32η) Kυριακή 2/5/2010
Απόλλων Πάργας - Α.Ε. Μεσολογγίου
Αστέρας Ρόκκα - Απόλλων Ευπαλίου
Ελαιόφυτο - Α.Ο. Ανατολής
Τηλυκράτης - Αραχθος Παχυκαλάμου
Α.Ε. Λευκίμμης - Σούλι Παραμυθιάς
Θεσπρωτός - Σκουφάς Κομποτίου
Προοδευτική Περάματος - Οδυσσέας Νυδρίου
Ναυπακτιακός Αστέρας - Βολίδα Μέσης
ΠΑΣ Πρέβεζα - Αναγέννηση Αρτας
***όλα τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 5μμ

Αλλαγή σελίδας στην ΕΠΣΝΑ!!!

Από "Τίτλο των σπορ"
Η κατάσταση στο Τοπικό ποδόσφαιρο έχει φτάσει σε μη ανεκτά επίπεδα, σε ένα τέλμα από το οποίο δεν φαίνεται εύκολο να βγει. Τριάντα οχτώ ολόκληρα χρόνια οι ίδιοι άνθρωποι, όχι μόνο διοικούν την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αιτωλ/νιας, αλλά και δεν είχαν ποτέ αντίπαλο στις εκλογές. Ορισμένες φορές κατά το παρελθόν υπήρξαν άνθρωποι που θέλησαν να διεκδικήσουν την διοίκηση της ΕΠΣΝΑ, αλλά κατά…απροσδιόριστο τρόπο αυτές οι υποψηφιότητες πάντα σκόνταφταν σε κάποιο τυπικό - νομικίστικο σημείο.

Στις επερχόμενες εκλογές, όπως όλα δείχνουν, θα υπάρχει αντίπαλος για τη νυν διοίκηση της ΕΠΣΝΑ. Ο Επιχειρηματίας και Πολιτικός Μηχανικός Τάκης Παπαχρήστος, ήδη κινείται σ αυτή την κατεύθυνση και έχει κάνει ήδη αρκετές επαφές ώστε να δει το κλίμα, αλλά και να αναζητήσει άξιους συνεργάτες στην προσπάθεια που ετοιμάζεται να ξεκινήσει. Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως βρήκε πρόσφορο έδαφος όπου απευθύνθηκε και αυτό τον έχει κάνει να έχει δοθεί ολοκληρωτικά σ αυτό που θέλει να πετύχει. Οι διαμαρτυρίες των ομάδων το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως παρακίνησαν τον Αντιπρόεδρο του Γυμναστικού Ομίλου Μεσολογγίου, όπως τουλάχιστον ο ίδιος έχει πει σε ανθρώπους του περιβάλλοντος του.
Σε πρώτη φάση δεν λέει πολλά, ούτε εξαγγέλλει συγκεκριμένα πράγματα, διότι θέλει να προκύψουν μέσα από συνεργασία με τους μελλοντικούς του συνεργάτες, οι οποίοι θα οριστικοποιηθούν το επόμενο διάστημα. Προς το παρόν δεν γνωστοποιείται κάτι συγκεκριμένο, όσον αφορά τα πρόσωπα, αλλά είναι σίγουρο πως θα γίνει και αυτό. Οι χαμηλοί τόνοι φαίνεται να είναι η πρώτη επιλογή για τον κ Παπαχρήστο, παρά τον δυναμικό τρόπο που εισέρχεται στα κοινά. Του ζητήσαμε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που είχαμε για την υποψηφιότητα του και το έπραξε, δηλώνοντας ακόμα τα ακόλουθα:

"Με την ενασχόληση μου τα τελευταία χρόνια στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και την ανταλλαγή απόψεων που έχω κάνει με άλλους παράγοντες ομάδων, έχω συμπεράνει ότι το ποδόσφαιρο στον τόπο μας παραμένει στάσιμο και οδηγείται στο μαρασμό.
Βασικός πυλώνας για την ανάπτυξή του είναι η ΕΠΣΝ Αιτ/νιας, η οποία θα πρέπει να ηγηθεί της προσπάθειας έτσι ώστε τα επόμενα χρόνια με τις ενέργειες της να δώσει μια νέα προοπτική.
Με γνώμονα τα παραπάνω παίρνω την πρωτοβουλία να ηγηθώ μιας νέας κίνησης, ως επικεφαλής συνδυασμού στις επόμενες εκλογές του Ιουλίου, έχοντας στο πλευρό μου σημαντικούς ανθρώπους του ποδοσφαίρου.
Προσκαλώ όλους τους παράγοντες των ερασιτεχνικών σωματείων να αγκαλιάσουν αυτή τη νέα προσπάθεια, έχοντας ως κοινό όραμα την αγάπη μας για το ποδόσφαιρο και να αλλάξουμε σελίδα στα αθλητικά δρώμενα του Νομού μας μετά από πολλές δεκαετίες".


Με εκτίμηση
Τάκης Παπαχρήστος

Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Κλειδώνει την παραμομή

Νίκη που θα της εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία θέλει αύριο η ΑΕΜ κόντρα στον Αστέρα Ρόκκα. Η απόσταση της Μεσολογγίτικης ομάδας από την γραμμή του υποβιβασμού μπορεί να μειώθηκε στους έξι βαθμούς μετά την ήττα από το Ελαιόφυτο, όμως είναι αρκετά απίθανο οι μπλε να κινδυνέψουν. Βέβαια οι παίκτες της ΑΕΜ θέλουν να καθαρίσουν από νωρίς την υπόθεση και να μην μπλέξουν σε περιπέτειες. Ο Ανδρέας Μαργέλης προσπαθεί να κρατήσει τις διοικητικές εξελίξεις εκτός ομάδας, ώστε να μην επηρεαστούν οι παίκτες του, στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια. Ο Μεσολογγίτης τεχνικός θα στερηθεί από το αυριανό παιχνίδι τους Καρτσακλή, Ζαπαντιώτη και Γιαννιώτη. Άρωμα γυναίκας στο διαιτητικό τρίο, καθώς η διαιτητής του αγώνα θα είναι η Ε.Μήτση από την ΕΠΣ Πειραιά. Βοηθοί της θα είναι οι Ι.Απτόσογλου και Σ.Νικολάδος (ΕΠΣ Πειραιά). Παρατηρητής ορίστηκε ο Σ.Τηλιγάδας της ΕΠΣ Αχαΐας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής:
Κυριακή 25/4 - 5.00μμ
Α.Ε. Μεσολογγίου - Αστέρας Ρόκκα
Απόλλων Πάργας - Ελαιόφυτο
Απόλλων Ευπαλίου - Τηλυκράτης
Α.Ο. Ανατολής - Α.Ε. Λευκίμμης
Αραχθος Παχυκαλάμου - Θεσπρωτός
Σούλι Παραμυθιάς - Προοδευτική Περάματος
Σκουφάς Κομποτίου - Ναυπακτιακός Αστέρας
Οδυσσέας Νυδρίου - ΠΑΣ Πρέβεζα
Αναγέννηση Αρτας - Βολίδα Μέσης

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Συνεχίζει 1ος

Μπορεί να μην βρήκε δίχτυα στο παιχνίδι με το Ελαιόφυτο, όμως το πολυβόλο της ΑΕΜ, Χρήστος Πλακίδας παραμένει πρώτος στην λίστα των σκόρερ του 5ου ομίλου.
.
Η πρώτη 7άδα
1. Χρήστος Πλακίδας - Α.Ε. Μεσολογγίου 15
2. Χρήστος Φλέγγας - Απόλλων Ευπαλίου 15
3. Άρης Παληογιάννης - Θεσπρωτός 14
4. Κώστας Γιαννάκης - Σούλι Παραμυθιάς 14
5. Βασίλης Πετρόγιαννης - Βολίδα Μέσης 14
6. Χαράλαμπος Νάκος - Ελαιόφυτο 13
7. Αριστείδης Ξευγένης - Ναυπακτιακός 13

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΘΥΡΑΣ 2

Σήμερα σε εκπομπή τηλεοπτικού καναλιού της Πάτρας, δείξανε ποιοι κάνουνε κουμάντο στα διοικητικά της ΑΕΜ και την κατάντησαν σε αυτά τα χάλια. ΕΙΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ κύριοι...
.
Το Δ.Σ. της ΘΥΡΑΣ 2

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Με Καφέ και με Τσιγάρο, 19-4-2010

ΑΕΜάρες, Καλησπέρααα! Με κατεβασμένα χέρια χάσαμε στο Ελαιόφυτο αδέλφια. 'Αναρχο ποδόσφαιρο, με πολλά λάθη, με βασικά ατού της ομάδας να είναι σε άλλο γήπεδο και με τα άκρα της άμυνας τρύπια. Δεν θα σχολιάσω ιδιαίτερα τον αγώνα, δηλαδή την ατομική συμπεριφορά των παιχτών και του προπονητή, γιατί θα γίνω πάλι κακός! Το καλό είναι ότι έχασαν όλοι οι αποκάτω, εκτός από την Πάργα, κι έτσι δεν βρεθήκαμε πολύ χαμηλά. Πάντως, αν πάρουμε τον Αστέρα Ρόκκα την Κυριακή, θα φέρουμε τα πράγματα στη θέση τους.
***Δυστυχώς το σημερινό καφεδάκι έχει λίγη πίκρα. Όχι για το αποτέλεσμα της ΑΕΜ, αλλά για την αποχώρηση από τη ζωή, ενός φίλου, παλιού ποδοσφαιριστή της ΑΕΜ, τέως αντιδημάρχου Ι. Π Μεσολογγίου. Ο Πάνος Γιαννόπουλος, παλιό δεκάρι της ομάδας, ταχύτατος και κοντρολαρισμένος παίχτης, μας άφησε πρόωρα και κάνει το ταξίδι προς την αιωνιότητα. Το aem-news συλλυπείται βαθύτατα τους οικείους του για την απώλεια του αγαπημένου τους.
***Καμιά 20αριά ΑΕΜάρες ήμασταν στο ΕΜΙΛΕΟΝ την Κυριακή, αλλά υποστηρίξαμε δυναμικά την ομάδα. Η ατμόσφαιρα ήταν καλή στη μικρή κερκίδα και εκτός από καναδυό "παλαβιάρηδες" ...γέρους, που φώναζαν καμιά φορά κανένα παίχτη, δεν μας ενόχλησε κανείς. Ούτε όταν τα χώσαμε στον διαιτητή, για το ανύπαρκτο πέναλτι που έδωσε και για κάποια καταφανέστατα φάουλ υπέρ μας που δεν έδωσε, ούτε όταν πανηγυρίσαμε το γκολ μας.
***Αν παιζόταν ένα τέτοιας βαθμολογικής σημασίας παιχνίδι στο γήπεδό μας και φώναζαν κάποιοι φίλαθλοι της αντίπαλης ομάδας, όπως φωνάζαμε εμείς, δεν ξέρω αν θα υπήρχε η ανάλογη ψυχραιμία από τους "θερμόαιμους". δικούς μας... Ο πολιτισμός στην κερκίδα, είναι ένα από τα χαρακτηριστικά μιας Μεγάλης ομάδας. Όσο μεγάλη κι αν είναι μια ομάδα, η έλλειψη πολιτισμού στην κερκίδα την κάνει μικρή.
***Μια και είπα ομάδα, μόνο ομάδα δεν ήταν η ΑΕΜ στο πρώτο ημίχρονο. Το Ελαιόφυτο έδειξε και σ' αυτό το παιχνίδι τα ίδια στοιχεία, που έδειξε και στο πρώτο παιχνίδι: Δυο ταχύτατοι επιθετικοί, Βούρτσας και Νάκος, ο Τσιούνης και ο Καλογεράκος να κάνουν παιχνίδι και τέλος. Αν παίζαμε όπως παίξαμε στο δεύτερο ημίχρονο, θα τους κερδίζαμε άνετα. Φάνηκε καθαρά σ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, ότι είμαστε καλύτεροι ομάδα, αλλά για πενήντα λεπτά, δεν ξέραμε τι παίζουμε...
***Σας είχα πει ότι σήμερα θα έκανα ...παρακινδυνευμένα προγνωστικά για την ...τελική βαθμολογία. Κάθισα λοιπόν και έκανα ...σοβαρούς υπολογισμούς στις εναπομείνασες αγωνιστικές και ιδού τα πρώτα συμπεράσματα: Καταρχήν, ο Πρωταθλητής Ναυπακτιακός θα τερματίσει πρώτος με 17 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο(βαθμοί 79)! Δεύτερος θα είναι ο Τηλυκράτης με 62 βαθμούς και τρίτοι η Πρέβεζα και ο Θεσπρωτός με 61 βαθμούς. Πέμπτη θα είναι η Πάργα με 56 βαθμούς.
***Η ΑΕΜ θα τερματίσει στην 6η θέση με 55 βαθμούς, έναν περισσότερο από τον Σκουφά και τη Βολίδα, που θα συγκεντρώσουν 54 στην 7η θέση. Το Σούλι θα είναι στην 9η θέση με 53 και το Νυδρί στην 10η με 51. Το Ελαιόφυτο θα παλέψει με τον Αστ. Ρόκκα, για τη μία θέση του υποβιβασμού που απομένει, αλλά για δύο βαθμούς δεν θα τα καταφέρει! Θα συγκεντρώσει 46 βαθμούς, ενώ ο Αστ. Ρόκκα 48!!! Αυτά φυσικά, αν όλα κυλήσουν ...σχεδόν φυσιολογικά.
***Για να καταλάβετε, τι ...προγνωστικά έχω κάνει, χθες έπιασα 8 στα 9!!! Έκανα λάθος μόνο στον αγώνα του Περάματος με την Ανατολή, που το είχα ισοπαλία! Επίσης, έπιασα το ...σκορ στον αγώνα Λάτσιο-Ρόμα 1-2 και πήρα με 9 ευρώ 72(άσχετο!). Το μόνο που με προβληματίζει στις προβλέψεις μου, είναι τα ντέρμπι που ακολουθούν μεταξύ των 5 πρώτων, που από 'δω και μέχρι το τέλος, θα παίζουν κυρίως μεταξύ τους!!! Επίσης στηρίζομαι και στο ότι οι ομάδες που κινδυνεύουν, θα εκμεταλλευτούν την έδρα τους, αλλιώς καλό τους ταξίδι!!!
***Αυτά με τα ...προγνωστικά!!! Γυρνάμε στα ΑΕΜικά, για να σας πω ότι ο Πρόεδρος εμμένει στην απόφασή του για αποχώρηση, ενώ την ίδια απόφαση έχει πάρει και ο προπονητής Ανδρέας Μαργέλης. Αν και δεν ξέρει κανείς τι συνθήκες θα διαμορφωθούν, μέχρι το τέλος της περιόδου, τη νέα σεζόν θα παρουσιαστεί ...άλλη ΑΕΜ! Τώρα αν θα είναι καλύτερη ή χειρότερη, μόνο ο Θεός το ξέρει!
***Πάντα στο τέλος κάθε περιόδου, γίνονται αλλαγές στις ομάδες. Διοικήσεις αλλάζουν, προπονητές πάνε κι έρχονται, παίχτες αποχωρούν και έρχονται νέοι. Οι μόνοι που δεν ...αποχωρούν είμαστε εμείς οι φίλαθλοι! Είτε πάμε στο γήπεδο, είτε όχι η ΑΕΜ είναι και θα είναι πάντα στις καρδιές μας κι αυτό δεν αλλάζει! Προχθές, άκουσα έναν διάλογο μεταξύ πατέρα και γιού και συγκινήθηκα!
***Ο πιτσιρικάς είχε γραφτεί στην Ακαδημία του ΓΟΜ και έκανε στον πατέρα του την εξής ερώτηση: -Τώρα μπαμπά εμείς θα είμαστε ΓΟΜ; Και ο πατέρας του απάντησε: -Αν θέλεις εσύ γίνε ΓΟΜ, εγώ είμαι και θα μείνω ΑΕΜ!!! Αυτά είναι τα ωραία, ΑΕΜάρες μια ζωή!!! Μπορεί η πόλη να έχει πολλές ομάδες, αλλά οι Μεσολογγίτες είμαστε πρώτα ΑΕΜ και μετά οτιδήποτε άλλο!

Αυτά για σήμερα ΑΕΜάρες!!! Κρίνετε τις προβλέψεις μου με επιείκεια! Θα τα ξαναπούμε την άλλη Δευτέρα, εκτός απροόπτου, γιατί σήμερα όλη η ομάδα είναι καλεσμένη στον SUPER B(στις 10.00 το βράδυ) και μπορεί να χρειαστεί τις επόμενες μέρες να γράψουμε μερικά λογάκια! Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά!!! Μιχάλης Κιτσινέλης

Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Ήττα στο Ελαιόφυτο 1-2

Κάνοντας ίσως τη χειρότερη φετινή της εμφάνιση η Α. Ε. Μεσολογγίου, έχασε στο Ελαιόφυτο με 2-1. Το παιχνίδι ήταν άτεχνο, με τους παίχτες των δύο ομάδων να κάνουν διαγωνισμό λαθών και τη γηπεδούχο να παίρνει την πολύτιμη νίκη, μια και φαινόταν να την θέλει περισσότερο. Ρεσιτάλ λαθών και από το διαιτητικό τρίο, που θέλησε να πάρει μέρος στην παράσταση!

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
12΄ Σε μια ακίνδυνη μπαλιά έξω από την περιοχή της ΑΕΜ, πρώτα ο Ταράτσας και στη συνέχεια ο Πασπαλιάρης, άργησαν να διώξουν την μπάλα, με αποτέλεσμα, να παρέμβει ο Βούρτσας, να κλέψει την μπάλα από τον Πασπαλιάρη, αλλά με σπρώξιμο, ο διαιτητής να δίνει το φάουλ και το γκολ που πέτυχε ο παίχτης του Ελαιοφύτου να είναι ως μη γενόμενο.
14΄ Ο Τσιούνης έκανε μια προσπάθεια μέσα στην περιοχή πιεζόμενος από τον Ταράτσα, έχασε το κοντρόλ και πέφτοντας έξυπνα, ξεγέλασε τον διαιτητή που σφύριξε πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Νάκος, ο Δουλιώτης έπεσε και απέκρουσε, αλλά η μπάλα πέρασε στα δίχτυα και 1-0.
21΄ Φάουλ με τον Καλογεράκη από αριστερά, ο αέρας ξεγέλασε τον Δουλιώτη, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι, κεφαλιά του Νάκου απέκρουσε προσωρινά ο Δουλιώτης και ο Σαμψώνας έκανε από πλάγια άστοχο σουτ ψηλά άουτ.
25΄ Σέντρα σουτ του Χρ. Πλακίδα, σε καλή θέση ο Μπαμπανιώτης μπλόκαρε.
27΄Νέα σέντρα σουτ αυτή τη φορά από τον Γουβαλάρη, εύκολα ο Μπαμπανιώτης.
28΄ Ωραία προσπάθεια του Αποστολίδη από δεξιά πέρασε δυο αντιπάλους, κλείστηκε όμως και η μπαλιά του προς τον Μ. Πλακίδα κόντραρε στους αμυντικούς.
32΄ Σέντρα του Γουβαλάρη από αριστερά ο Χρ. Πλακίδας σε καλή θέση έπιασε μόλις την κεφαλιά, που δεν απείλησε τον Μπαμπανιώτη.
34΄ Γρήγορη αντεπίθεση για το Ελαιόφυτο με τον Βούρτσα, που μπήκε στην περιοχή κάθετα και λίγο προς τ' αριστερά, αλλά άργησε να κάνει το σουτ και πρόλαβε ο Τράτσας και τον έκλεισε.
40΄ Ωραία προσπάθεια του Αποστολίδη από αριστερά, σέντρα προς τον Χρ. Πλακίδα, παρενέβη ο Σαμαράς και με προβολή παρολίγο αυτογκολ, καθώς η μπάλα πέρασε μόλις δίπλα από το δοκάρι. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Ζαπαντιώτης, ο Μ. Πλακίδας σηκώθηκε πολύ ψηλά, αλλά η κεφαλιά του πέρασε δίπλα από το αριστερό παραθυράκι του Ελαιοφύτου.
45΄ Δυνατή εκτέλεση πλαγίου από τον Γουβαλάρη, ο Γατσώρης έστειλε την μπάλα με κεφαλιά άουτ.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
47΄ Φάουλ από μέση απόσταση με τον Καλογεράκη, βγήκε ο Δουλιώτης και μπλόκαρε.
49΄ Δυνατό πλάγιο του Γουβαλάρη μέσα σ' ένα όμιλο παιχτών έδιωξε ο Ματζανάς.
52΄ Μακρινό φάουλ του Καλογεράκη από αριστερά, ο Νάκος πήρε την κεφαλιά , στο δεύτερο δοκάρι ο Τσιούνης με πλασέ στην κλειστή γωνία του Δουλιώτη έκανε το 2-0.
53΄ Ο Αποστολίδης έπαιξε ωραία το 1-2 με τον Ζαπαντιώτη, μέσα στην περιοχή άνοιξε το κοντρόλ και ο Τύμπας του κόντραρε το σουτ σε κόρνερ.
59΄ Ο Βούρτσας από αριστερά την προσπάθεια, μπήκε μέσα στην περιοχή, αλλά με ωραίο τάκλιν ο Γατσώρης του έκλεψε την μπάλα, για να διώξει μακριά ο Μπίρκος.
61΄ Σέντρα του Ματζανά από αριστερά, ο Γατσώρης έδιωξε προ του Νάκου σε κόρνερ. Εκτέλεσε ο Νάκος, κεφαλιά απόκρουση του Πασπαλιάρη, ο Βούρτσας ανάποδο ψαλίδι, έδιωξε ο Μ. Πλακίδας.
66΄ Ο Ζαπαντιώτης με κεφαλιά τροφοδότησε τον Χρ. Πλακίδα στο ύψος της περιοχής, αυτό κοντρόλ με το στήθος και γυριστό σουτ, ψηλά άουτ.
73΄ Ωραία προσπάθεια του Χρ. Πλακίδα από αριστερά, σέντρα προς την περιοχή από πλάγια, ο Μ. Πλακίδας απέτυχε στην κεφαλιά, η μπάλα στον Γαβρίνα που με συρτό διαγώνιο σουτ μείωσε σε 2-1.
76΄-89΄ Δεν παίχτηκε παιχνίδι, καθώς οι παίχτες του Ελαιόφυτου προσποιούμενοι τραυματισμούς, δεν άφησαν να γίνει παιχνίδι. Ενώ έγιναν και πολλές αλλαγές παιχτών.
90΄ Φάουλ για την ΑΕΜ λίγο κατω από τη σέντρα με τον Ζαπαντιώτη ψηλοκρεμαστά μέσα στην περιοχή, καρφωτή κεφαλιά του Γατσώρη ο Μπαμπανιώτης έπεσε στη δεξιά του γωνιά και απέκρουσε σωτήρια.
91΄ κίτρινη κάρτα στον Ζαπαντιώτη, επειδή βιάστηκε να εκτελέσει φάουλ, ενώ δεν είχε ολοκληρωθεί μια αλλαγή του Ελαιοφύτου, ανάγκασε τον παίχτη της ΑΕΜ να ζητήσει και δεύτερη(κόκκινη), προκειμένου να μην τιμωρηθεί και λείψει για δυο αγωνιστικές. Καθυστέρησε την εκτέλεση του φάουλ και ο διαιτητής τον απέβαλε με δεύτερη κίτρινη.
95΄ Ο Βούρτσας κέρδισε την κόντρα από το Γατσώρη μπήκε από τη γωνία μέσα στην περιοχή, αλλά απέναντι στον Δουλιώτη, έστειλε την μπάλα άουτ.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α.Ο. ΕΛΑΙΟΦΥΤΟΥ: Μπαμπανιώτης, Τύμπας (79' Μπαρμπαρούσης), Σαμαράς, Καραγκούνης, Μαντζάνας, Καλογεράκης, Βούρτσας, Γιάκος, Τσιούνης (70' Ευαγγελίδης), Νάκος, Σαμσώνας (89' Μπούρος).
Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Δουλιώτης, Μπίρκος (89΄ Κράνης), Γουβαλάρης (89' Κορομηλάς), Πασπαλιάρης, Ταράτσας (57' Γαβρίνας), Γατσώρης, Μ. Πλακίδας, Τσάμης, Ζαπαντιώτης, Αποστολίδης, Χ. Πλακίδας.

Τ' αποτελέσματα του 5ου Ομίλου

Τυπικά πρωταθλητής ο Ναυπακτιακός, τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος. Δεν χαρίστηκε η Πρέβεζα κόντρα στο Σούλι. Ο Θεσπρωτός αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ κατάφερε στο τέλος να γυρίσει το παιχνίδι. Το Πέραμα πήρε το γιαννιώτικο ντέρμπι. Οριστικά στο τοπικό η Άρτα. Χάσανε βαθμούς Νυδρί και Ρόκκα, στην μάχη που δίνουνε για παραμονή. Η Πάργα πήρε ένα ξεκούραστο τρίποντο καθώς ο αγώνας ματαιώθηκε με υπαιτιότητα της Λευκίμμη βάσει του άρθρου 29 παρ. 4ε του Πειθαρχικού Κώδικα (οφειλές σωματείων προς την ΕΠΟ και τις ΕΠΣ).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 30ης αγωνιστικής
Ελαιόφυτο - Α.Ε. Μεσολογγίου 2-1
Τηλυκράτης - Αστέρας Ρόκκα 2-0
Α.Ε. Λευκίμμης - Απόλλων Πάργας 0-3 α.α.
Θεσπρωτός - Απόλλων Ευπαλίου 4-3
Προοδευτική Περάματος - Α.Ο. Ανατολής 4-1
Ναυπακτιακός Αστέρας - Αραχθος Παχυκαλάμου 4-0
ΠΑΣ Πρέβεζα - Σούλι Παραμυθιάς 3-1
Αναγέννηση Αρτας - Σκουφάς Κομποτίου 0-0
Βολίδα Μέσης - Οδυσσέας Νυδρίου 3-1

Βαθμολογία:
1. ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ.............69 [55-15]
2. ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑ..............57 [44-30]
3. ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ..................53 [51-32]
4. ΒΟΛΙΔΑ ΜΕΣΗΣ..............53 [48-23]
5. ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ...............53 [45-26]
6. ΣΚΟΥΦΑΣ ΚΟΜΠΟΤΙΟΥ...49 [38-26]
7. Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ.........46 [43-27]
8. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ...........46 [33-30]
9. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ......44 [38-31]
10. ΣΟΥΛΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ......44 [35-50]
11. ΑΣΤΕΡΑΣ ΡΟΚΚΑ............43 [34-30]
------------------------------------------------
12. ΕΛΑΙΟΦΥΤΟ..............40 [44-37]
13. ΑΡΑΧΘΟΣ ΠΑΧΥΚ.........34 [38-49]
14. Α.Ο ΑΝΑΤΟΛΗΣ............32 [26-47]
15. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ....32 [26-40]
16. ΠΡ. ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ..........29 [30-42]
17. ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ....22 [36-55]
18. Α.Ε ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ............7 [17-96]

Επόμενη Αγωνιστική (31η) Kυριακή 25/4/2010
Α.Ε. Μεσολογγίου - Αστέρας Ρόκκα
Απόλλων Πάργας - Ελαιόφυτο
Απόλλων Ευπαλίου - Τηλυκράτης
Α.Ο. Ανατολής - Α.Ε. Λευκίμμης
Αραχθος Παχυκαλάμου - Θεσπρωτός
Σούλι Παραμυθιάς - Προοδευτική Περάματος
Σκουφάς Κομποτίου - Ναυπακτιακός Αστέρας
Οδυσσέας Νυδρίου - ΠΑΣ Πρέβεζα
Αναγέννηση Αρτας - Βολίδα Μέσης
***όλα τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 5μμ

Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Μην τους δείξετε έλεος

Πέντε αγωνιστικές απέμειναν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και όλοι στο στρατόπεδο της ΑΕΜ κοιτάνε πλέον μόνο ψηλά. Η διαφορά των εννιά βαθμών από την γραμμή του υποβιβασμού δίνει άλλον αέρα στους ποδοσφαιριστές της ομάδας, κάτι που μπορεί να λειτουργήσει υπέρ των "μπλε", ώστε να σκαρφαλώσουν ακόμη περισσότερο στην βαθμολογία. Αύριο η "Κυρία" θα τεθεί αντιμέτωπη με το Ελαιόφυτο που χαροπαλεύει για την σωτηρία, στις εγκαταστάσεις του Emileon Sport Center. Η ΑΕΜ είναι έτοιμη να συνεχίσει το νικηφόρο σερί της και σε αυτό βοηθά ότι θα ταξιδέψει στο γειτονικό Δοκίμι χωρίς αρκετές απώλειες, με μόνες απουσίες τους Γιαννιώτη (τραυματίας) και Καρτσακλή (τιμωρημένος). Διαιτητής θα είναι ο Ι.Σωσώνης, με βοηθούς τους Ν.Ζαΐμη και Κ.Κουτσούμπα, όλοι της ΕΠΣ Φθιώτιδας. Παρατηρητής ορίστηκε ο Γ.Φραγκούλης από την ΕΠΣ Πρέβεζας.
.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής:
Κυριακή 18/4 - 5.00μμ
Ελαιόφυτο - Α.Ε. Μεσολογγίου
Τηλυκράτης - Αστέρας Ρόκκα
Α.Ε. Λευκίμμης - Απόλλων Πάργας
Θεσπρωτός - Απόλλων Ευπαλίου
Προοδευτική Περάματος - Α.Ο. Ανατολής
Ναυπακτιακός Αστέρας - Αραχθος Παχυκαλάμου
ΠΑΣ Πρέβεζα - Σούλι Παραμυθιάς
Αναγέννηση Αρτας - Σκουφάς Κομποτίου
Βολίδα Μέσης - Οδυσσέας Νυδρίου

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Με Καφέ και με Τσιγάρο, 15-4-2010

ΑΕΜάρες Καλησπέρααα!!! Έχετε δίκιο αδέλφια, δεν αξίζει για ορισμένους αχαρακτήριστους να στερήσω από την πλειοψηφία των φιλάθλων, που είναι υγιείς και ενδιαφέρονται πραγματικά για την ομάδα, την πληροφόρηση. Στο ΑΕΜ-news έχουμε κάνει τεράστιο και ανιδιοτελές έργο και δεν πρέπει να σταματήσουμε την προσφορά μας στην ομάδα, επειδή κάποιοι είναι στενόμυαλοι. Σ' ότι αφορά αυτή τη στήλη, που έχει πάρει πολλούς επαίνους από φίλους και εχθρούς και έχει γίνει σχεδόν ανάγκη για πολλούς από εσάς, είμαι περήφανος που την ξεκίνησα, γι' αυτό θα την συνεχίσω απρόσκοπτα.
***Η κριτική που έχει ασκηθεί από τον "Καφέ", είναι αγνή και εποικοδομητική, καλοπροαίρετη και για το καλό της ομάδας. Τώρα αν ορισμένοι δεν δέχονται την κριτική, γιατί είναι ...αλάθητοι, με γεια τους και χαρά τους. Προσωπικά έχω παραδεχτεί, ότι ορισμένες φορές έχω κάνει κάποιες λάθος εκτιμήσεις, γιατί κανένας δεν ξέρει τι γίνεται επ' ακριβώς στο σπίτι του νοικοκύρη. Όμως φέρθηκα αντρίκεια και παραδέχτηκα τα λάθη μου. Εξ άλλου εγώ γράφω επώνυμα, αντρίκεια και τίμια.
***Επειδή δεν γουστάρω τις κατινιές και το κουτσομπολιό, τα χτυπήματα κάτω από τη μέση και τις συκοφαντίες, βγήκα επαναλαμβάνω ΕΠΩΝΥΜΑ και είπα τη γνώμη μου σε κάποια ζητήματα. Δημοκτρατία έχουμε. Αν ήταν σωστή ή λάθος η γνώμη μου, είναι άλλο ζήτημα. Πάντως δεν μίλησα πίσω από την πλάτη κανενός. Δεν έχω να ντραπώ για τίποτα απ' όσα έχω πει και γράψει. Να ντρέπονται αυτοί που μιλάνε πίσω από τις πλάτες και μπροστά κάνουν τους φίλους.
***Να ντρέπονται αυτοί που δεν έχουν την αγωγή και το φιλότιμο, να παραδεχτούν τα λάθη τους, ξεχνάνε τις ευεργεσίες που τους έχουν γίνει όλο αυτό τον καιρό και κάνουν τους υπεράνω όλων. Όποιος δεν αντέχει την κριτική να πάει να κλειστεί σε μοναστήρι. Αλάθητος είναι μόνο ο Θεός. Όλοι οι υπόλοιποι κάνουμε λάθη και η παραδοχή τους θα μας βελτιώσει σαν προσωπικότητες.
***Υπάρχει όμως και κάτι που ίσως διαφεύγει της προσοχής κάποιων ή επίτηδες κάνουν ότι δεν το ξέρουν, κάνοντας προσωπικές επιθέσεις εναντίον μου. ΤΟ ΣΑΙΤ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ, δεν είναι της ΑΕΜ, δεν είναι δικό μου, δεν είναι της διοίκησης. Όλα όσα γράφω δεν είναι παρά συρραφή των απόψεων των φιλάθλων, όπως αυτές εκφράζονται με ε-μαίηλ, τηλεφωνήματα και προσωπικές επαφές. Προσωπικά, βάζω μόνο την κλωστή που τα ράβει. Όταν κάποιος βάλει εναντίον μου, ταυτόχρονα βάλει εναντίον των φιλάθλων. ΤΕΛΟΣ.
***Πάμε στον χθεσινό αγώνα. Για τα Πλακιδάκια, έχω μιλήσει επανειλημμένα και δεν χρειάζεται να πω πάλι πόσο τα εκτιμώ. Θέλω όμως σήμερα να εξαιρέσω τον χαρακτήρα, την αγωνιστικότητα και το φιλότιμο του Ταράτσα. Ένα παιδί, που χωρίς πολλά λόγια, με εργατικότητα και χαμηλούς τόνους, δίνει ότι καλύτερο μπορεί σε κάθε αγώνα. Δεν έχει σημασία, αν αυτό που δίνει είναι πολύ ή λίγο, αλλά πάντα δίνει. ΜΠΡΑΒΟ του.
***Αν στον χθεσινό αγώνα ο Χρήστος Πλακίδας ήταν όλα τα λεφτά, ο Νίκος Ταράτσας ήταν η ουσία της ομάδας. Επίσης, αξίζει να κάνουμε ξεχωριστή μνεία και στην απόδοση του Δουλιώτη. Όχι τόσο γιατί απέκρουσε το πέναλτι, κόβοντας τα πόδια των αντιπάλων, αλλά γιατί καθάρισε όλες τις φάσεις ψηλά και είχε καλές τοποθετήσεις στα σουτ. Φυσικά έκανε και μικρολαθάκια, αλλά είναι δείγματα της απειρίας του.
***Για τους έμπειρους παίχτες της ομάδας, έχω πει πολλές φορές, ότι ήμουν, είμαι και θα είμαι αυστηρός. Οι ίδιοι εξ άλλου ξέρουν πολύ καλά τι απόδοση είχαν, τι λάθη ή τι καλές ενέργειες έκαναν. Δεν μπορώ όμως να είμαι αυστηρός με τον Γαβρίνα, που παρόλο έχασε χθες τα άχαστα, παίζει με ψυχή και φιλότιμο. Θα μπορούσε χθες να είναι αυτός ο κορυφαίος. Έχει τεράστια σωματικά προσόντα και κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να παίζει σε ομάδα ανώτερης κατηγορίας.
***Εξαιρετική ομάδα ο Τηλυκράτης και ήταν πραγματικά επική η νίκη της ΑΕΜ. Ήταν μια ομάδα οργανωμένη, που ήξερε τι ήθελε μέσα στο γήπεδο, είχε παίχτες πειθαρχημένους, όχι καλύτερους από της ΑΕΜ, αλλά έπαιζαν ομαδικά και με ρυθμό. Είχε απουσίες, όπως και η ΑΕΜ, αλλά και οι δύο ομάδες πρόσφεραν θέαμα και έπαιξαν καθαρά, αλλά και δυνατά. Με πολύ καλή άμυνα και σωστές επιθέσεις η ομάδα μας πήρε δίκαια τη νίκη. Οι Λευκαδίτες, εκτός από το γκολ και το χαμένο πέναλτι δεν έκαναν άλλες σοβαρές ευκαιρίες.
***Είναι παράξενο αλλά στα ντέρμπι με τις πρώτες πέντε ομάδες του ομίλου, η ΑΕΜ έκανε μόνο μια ήττα! Αυτή με τον Ναυπακτιακό στη Ναύπακτο. Φυσικά νίκησε εύκολα στο Μεσολόγγι. Με Πρέβεζα, Θεσπρωτό, Βολίδα και Τηλυκράτη είχε 4 νίκες και τέσσερις ισοπαλίες. Συνολικά με την πεντάδα είχε: 5 Νίκες, 4 Ισοπαλίες και 1 Ήττα!!! Το έχω ξαναγράψει: στα δύσκολα παιχνίδια η ομάδα μεταμορφώνεται! Γιατί άραγε;
***Δείτε ποιοι μας έχουν κόψει τσάμπα βαθμούς: 6 η Άρτα, 5 το Πέραμα! Μόνο αυτοί οι 11 βαθμοί και με τον τρόπο που χάθηκαν, θα ήταν αρκετοί για να διεκδικήσουμε τουλάχιστον τη 2η θέση! Βάλτε τώρα και τρεις με Πάργα μέσα και τρεις στο Σούλι και δύο με Ελαιόφυτο εντός και ακόμα τρεις με Σκουφά εντός και δύο με Ρόκκα εντός... Θα μου πείτε και οι άλλοι έχουν χάσει τσάμπα βαθμούς. Σωστά, αλλά εγώ βλέπω τα του σπιτιού μου και όχι των άλλων. Τελικά είναι κρίμα που τελειώσαμε τα ντέρμπι!!!
***Λίγος ο κόσμος στην κερκίδα. Παρά τις εκκλήσεις μας, οι περισσότεροι απήχατε από το γήπεδο. Παρά τα όσα κατά καιρούς μου έχετε εκφράσει, νομίζω ότι σαν σωστοί φίλαθλοι έπρεπε να είσαστε όλοι εκεί. Ξέρω ότι φέτος η ομάδα είχε αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά και μας στενοχώρησε πολλές φορές, αλλά είμαστε ΑΕΜάρες ή όχι; Το σωστό είναι να είμαστε στο γήπεδο και στις κακές και στις καλές στιγμές της ομάδας.
***Την Κυριακή παίζουμε στο Ελαιόφυτο, που δυστυχώς φαίνεται πολύ δύσκολο να μπορεί να μείνει στην κατηγορία. Λίγες οι αγωνιστικές που απομένουν και δεν το βοηθάει και το πρόγραμμα. Εμείς δεν τους χρωστάμε τίποτα, απ' ότι φυσικά είμαι σε θέση να γνωρίζω. Αν παίξουν καλύτερα και μας νικήσουν έχει καλώς. Αν όχι, δεν θα φταίμε εμείς για τον υποβιβασμό τους. Να πάμε λοιπόν να παίξουμε το παιχνίδι μας και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς που μπορεί να μας δώσουν προοπτική ακόμα και για την 3η θέση.
***Το κακό που έχει διαμορφωθεί, μετά τα τελευταία αποτελέσματα, είναι ότι είμαστε κάτι σαν ...διαχειριστές του ποιος θα πέσει και ποιος θα μείνει, αφού παίζουμε με τους τέσσερις από τους επτά που παλεύουν για την παραμονή! Αν δεν προσέξουμε ή αν χαριστούμε, όχι την 3η θέση δεν θα διεκδικήσουμε, αλλά δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε να κρατήσουμε την 9η ή τη 10η!!! Σίγουρα από αυτή την Κυριακή και μετά θα έχουμε πολλά "παράξενα" αποτελέσματα. Εμείς πάντως ούτε αγοράζουμε, ούτε πουλάμε βαθμούς, έτσι δεν είναι;

Αυτά μου φανέρωσε σήμερα το ...φλιτζάνι του Καφέ ΑΕΜάρες! Θα ψάξω στον Καφέ της Δευτέρας στον ...πάτο του φλιτζανιού, σημάδια για το ποιος θα τερματίσει σε ποια θέση και θα κάνω ...παρακινδυνευμένα προγνωστικά. Μέχρι τότε εχθροί και φίλοι να είστε όλοι καλά!!! Μιχάλης Κιτσινέλης.

Σε φιλανθρωπικό παιχνίδι οι Βετεράνοι

Σε φιλικό αγώνα θα συμμετάσχει την Δευτέρα 19 Απριλίου, ο Σύνδεσμος Βετεράνων της ΑΕΜ, που διοργανώνουν οι Παλαίμαχοι του Άρη Αιτωλικού και που τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί μεταξύ των ομάδων Παλαίμαχοι Αιτωλοακαρνανίας και Παλαίμαχοι Παναθηναϊκού και λάβουν μέρος όλοι οι επίσημοι σύλλογοι Παλαιμάχων του Νομού (ΑΕΜ, Παναιτωλικός, Ναυπακτιακός, Αμφίλοχος, Δόξα Καινουρίου και Αστέρας Αγρινίου). Το σίγουρο είναι το παιχνίδι θα προσελκύσει αρκετό φίλαθλο κόσμο, μιας και τα έσοδα θα δοθούν σε συμπολίτες που τα έχουν ανάγκη. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 5μμ και θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο Αιτωλικού.

Και ο Χρήστος τον...χαβά του

Στην πρώτη θέση των σκόρερ σκαρφάλωσε ο επιθετικός της ΑΕΜ, Χρήστος Πλακίδας, μετά τα δύο γκολ που σημείωσε στο παιχνίδι με τον Τηλυκράτη. Ο νεαρός παίκτης δείχνει να βρίσκεται σε αρκετά καλή περίοδο και αν συνεχίσει έτσι στις πέντε εναπομείνασες αγωνιστικές, είναι σίγουρο ότι θα τερματίσει πρώτος στην λίστα.
Η πρώτη 7άδα
1. Χρήστος Πλακίδας - Α.Ε. Μεσολογγίου 15
2. Χρήστος Φλέγγας - Απόλλων Ευπαλίου 15
3. Κώστας Γιαννάκης - Σούλι Παραμυθιάς 14
4. Βασίλης Πετρόγιαννης - Βολίδα Μέσης 14
5. Αριστείδης Ξευγένης - Ναυπακτιακός 13
6. Γιώργος Γραμματικόπουλος - Τηλυκράτης 12
7. Σωτήρης Κόκκαλης - Σκουφάς Κομποτίου 12

ΥΓ. Ο Χρήστος Πλακίδας έχει βάλει τον ίδιο αριθμό τερμάτων με τον Χ.Φλέγγας, όμως ο παίκτης των "μπλε" σκόραρε την 29η αγωνιστική, ενώ ο Φλέγγας έχει να σκοράρει από την 28η.

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Κέρδισε και τον Τηλυκράτη 2-1!!!

Σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι, με δυο ομάδες που έτρωγαν σίδερα, η Α. Ε. Μεσολογγίου κέρδισε και τον Τηλυκράτη, πετυχαίνοντας την τρίτη συνεχόμενη νίκη της και δίνοντας τέλος στα σενάρια υποβιβασμού, κοιτάζοντας πλέον ψηλά. Το παιχνίδι ήταν εξαιρετικό και κράτησε το ενδιαφέρον των φιλάθλων αμείωτο, μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Η Μεσολογγίτικη ομάδα ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς στο σκορ και έχασε ευκαιρίες να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων. Ισοφαρίστηκε λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, προηγήθηκε ξανά στις αρχές του β΄ ημιχρόνου, έχασε πάλι ευκαιρίες να ξεφύγει στο σκορ. Φάνηκε τυχερή, όταν ο Τηλυκράτης έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει με πέναλτι, που είδε μόνο ο κ. Καραγκούνιας, αλλά απέκρουσε ο Δουλιώτης. Πήρε τελικά την πολύτιμη νίκη και σταθεροποιήθηκε στην 7η θέση.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
12΄Ο Θεράπος κυνήγησε μια χαμένη μπαλιά στην άκρη της μεγάλης περιοχής, προχώρησε απέναντι στον Δουλιώτη, αλλά ο νεαρός βγήκε γρήγορα και πέφτοντας στα πόδια του έδιωξε σε κόρνερ.
16΄Σε εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά με τον Ζαπαντιώτη, ο Γουβαλάρης πήρε την πρώτη κεφαλιά στο σημείο του πέναλτι και ο Χρ. Πλακίδας με δεύτερη κοντινή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, έγραψε το
1-0.
22΄ Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΜ, όταν ο Γουβαλάρης συνεργάστηκε άψογα με τον Χρ. Πλακίδα, αυτός από αριστερά έκανε την ψηλοκρεμαστή σέντρα, στο δεύτερο δοκάρι ο Γαβρίνας, έχασε άχαστο γκολ, στέλνοντας με κοντινή κεφαλιά την μπάλα άουτ.
25΄ Φάση διαρκείας για τον Τηλυκράτη, με τον Μήτρου να βγάζει διαγώνια μπαλιά στον Κτενά και τον Ταράτσα να διώχνει την τελευταία στιγμή σε κόρνερ Εκτέλεσε ο Γραμματικόπουλος, ξανά ο Ταράτσας σε κόρνερ. Εκτέλεσε με φάλτσο ο Γραμματικόπουλος, αλλά ο Δουλιώτης έδιωξε με γροθιές.
33΄ Σουτ του Καρτσακλή από μέση απόσταση, μπλόκαρε εύκολα ο Σταματέλος.
38΄ Ατομική προσπάθεια του Μπαρμπαρούση, που πέρασε δύο παίχτες, σύγκλινε προς τον άξονα, αλλά αντί να δώσει πάσα στον Χρ. Πλακίδα που είχε πάρει θέση, έκανε άσχημο σουτ, για να μπλοκάρει ο Σταματέλος.
43΄ ο Μήτρου επιχείρησε γυριστό σουτ από το ύψος του ημικύκλιου, αλλά σε καλή θέση ο Δουλιώτης μπλόκαρε εύκολα.
44΄ Κόρνερ για τον Τηλυκράτη από δεξιά. Εκτέλεσε ο Γραμματικόπουλος, ο Κτενάς πρόλαβε τους αμυντικούς της ΑΕΜ και με καρφωτή κεφαλιά, ισοφάρισε 1-1.
45΄+ ο Χρ. Πλακίδας έκανε ψηλοκρεμαστό σουτ για να κρεμάσει τον Σταματέλο, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
49΄ Ο Χρ. Πλακίδας μπήκε από δεξιά πιεζόμενος και έκανε σουτ πάνω από τα δοκάρια του Τηλυκράτη.
52΄ Φάουλ από δεξιά με τον Ζαπαντιώτη, έδιωξε ο Σταματέλος με γροθιές πάνω από τα κεφάλια, η μπάλα στον Γουβαλάρη, που έκανε με κεφαλιά την επαναφορά κάνοντας όμως φάουλ.
57΄ Δυνατό σουτ του Κτενά από τον άξονα, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Δουλιώτη.
58΄ Ωραία προσπάθεια του Ζαπαντιώτη, που τράβηξε πάνω του τον μισό Τηλυκράτη, την κατάλληλη στιγμή έκανε την μπαλιά, που παρά την κόντρα έφτασε στον Χρ. Πλακίδα, που έκανε γυριστό αριστερό σουτ, αφήνοντας άγαλμα τον Γαστεράτο και 2-1.
60΄ Φάουλ στον άξονα για τον Τηλυκράτη σε καλή θέση, ο Γραμματικόπουλος σούταρε ψηλά, άουτ.
64΄ Συνεργασία Χρ. Πλακίδα Κορομηλά, ο τελευταίος έκανε την σέντρα, η μπάλα βρήκε το προτεταμένο χέρι του Βρακατσέλη, αλλά ο κ. Καραγκούνιας έδειξε "παίζετε"! Στην αντεπίθεση ο Κτενάς έκανε διαγώνια σέντρα, ο Μήτρου έπεσε πάνω στον Καρτσακλή και ο διαιτητής της συνάντησης έδειξε την άσπρη βούλα, πέναλτι! Εκτέλεσε ο Γραμματικόπουλος ένα λεπτό αργότερα, αλλά ο νεαρός Δουλιώτης έπεσε στην δεξιά του και απέκρουσε, μπλοκάροντας με δεύτερη προσπάθεια!
70΄Ωραία προσπάθεια του Χρ. Πλακίδα από δεξιά, έβγαλε συρτή παράλληλη σέντρα, σε επίκαιρη θέση ο Γαβρίνας, αντί για σουτ έκανε κοντρόλ, απέφυγε το τάκλιν του Σαχινίδη και από πολύ κοντά, έκανε κακό διαγώνιο σουτ, στέλνοντας την μπάλα άουτ!
72΄ Καλή προσπάθεια του Γραμματικόπουλου από αριστερά, έβγαλε την παράλληλη σέντρα, με προβολή ο Ταράτσας έδιωξε σε κόρνερ, που πέρασε ανεκμετάλλευτο.
81΄ Μακρινό σουτ του Κορομηλά από αριστερά, μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Σταματέλος.
82΄ Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΜ να τελειώσει το παιχνίδι, όταν ο Αποστολίδης έβγαλε με εξαιρετική μπαλιά τετ α τετ τον Καρτσακλή από δεξιά, αυτός έκανε αμέσως το συρτό σουτ, αλλά βγαίνοντας γρήγορα ο Σταματέλος, έδιωξε με τα πόδια.
85΄ Φάση διαρκείας για τον Τηλυκράτη, που σε οργανωμένη αντεπίθεση, ο Κούτσικος έβγαλε την μπαλιά προς τον Γραμματικόπουλο, αλλά έδιωξε σωτήρια ο Ταράτσας σε κόρνερ. Εκτέλεσε ο Γραμματικόπουλος συρτά προς τη γωνία της μεγάλης περιοχής, ο Βρακατσέλης έπιασε το μονοκόμματο σουτ, κόντρα και νέο κόρνερ. Την νέα εκτέλεση καθάρισε ψηλά με γροθιές ο Δουλιώτης.
87΄ Νέα προσπάθεια του Τηλυκράτη να ισοφαρίσει με μακρινό φάουλ του Μήτρου, προς το δεύτερο δοκάρι ο Λαζαρίδης έκανε το μονοκόμματο σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε πάνω στους αμυντικούς της ΑΕΜ και απομακρύνθηκε.
91΄ Τελευταία φάση κι αυτή για τον Τηλυκράτη, με μακρινό φάουλ από αριστερά, τον Γραμματικόπουλο να εκτελεί προς το δεύτερο δοκάρι και τον Δουλιώτη να βγαίνει και να διώχνει σε κόρνερ, που πέρασε ανεκμετάλλευτο.
Από την ΑΕΜ ξεχώρισαν οι Ταράτσας, Χρ. Πλακίδας, Καρτσακλής, Ζαπαντιώτης, Γουβαλάρης και Δουλιώτης και από τον Τηλυκράτη οι Σταματέλος, Μήτρου, Βρακατσέλης και Γραμματικόπουλος.
Το αποτέλεσμα βρήκε τους παίχτες της ΑΕΜ να πανηγυρίζουν για την δίκαιη νίκη, αφού έχασαν κλασσικές ευκαιρίες και αυτούς του Τηλυκράτη, να μένουν απογοητευμένοι, αφού αν δεν έχαναν το πέναλτι θα μπορούσαν να πάρουν κάτι από το παιχνίδι. Στα αξιοπερίεργα του αγώνα: ο κ. Γ. Γούναρης δεν έκανε τις τρεις αλλαγές στην ομάδα του!!!

Με λάθη η διαιτησία του κ. Καραγκούνια και των βοηθών του Χριστόπουλου και Κούτση, σ' ένα παιχνίδι που δεν είχε δύσκολες για τη διαιτησία φάσεις.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α.Ε.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Δουλιώτης, Μπίρκος, Γατσώρης, Ταράτσας, Καρτσακλής, Μπαρμπαρούσης(46΄ Κορομηλάς), Τσάμης, Γουβαλάρης, Γαβρίνας,(76΄ Πασπαλιάρης) Ζαπαντιώτης(70΄ Αποστολίδης), Χρ. Πλακίδας.
ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ: Σταματέλος, Κατσαμπίρης, Βρακατσέλης, Σχίζας, Σαχινίδης, Μήτρου, Λαζαρίδης, Κτενάς, Θεράπος, Γραμματικόπουλος, Κούτσικος.

Τ' αποτελέσματα του 5ου Ομίλου

Άλλη μια νίκη για τον Ναυπακτιακό. Ελπίζει ο Άραχθος, αντίθετα με την Αναγέννηση που μάλλον αποχαιρετά την Δ' Εθνική. Εξάρα και ελπίδες για το Ελαιόφυτο. Ανατροπή για την Πάργα. Πέρασε από την Ανατολή η Πρέβεζα. Απώλειες σημαντικών εντός έδρας βαθμών για Ρόκκα. Νίκη που μπορεί να το κρατήσει στην κατηγορία πέτυχε το Νυδρί, ενώ η Παραμυθιά κατάφερε να κερδίσει στο 90'.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής
Α.Ε. Μεσολογγίου - Τηλυκράτης 2-1
Ελαιόφυτο - Α.Ε. Λευκίμμης 6-0
Αστέρας Ρόκκα - Θεσπρωτός 1-1
Απόλλων Πάργας - Προοδευτική Περάματος 2-1
Απόλλων Ευπαλίου - Ναυπακτιακός Αστέρας 0-2
Α.Ο. Ανατολής - ΠΑΣ Πρέβεζα 1-5
Αραχθος Παχυκαλάμου - Αναγέννηση Αρτας 2-0
Σούλι Παραμυθιάς - Βολίδα Μέσης 1-0
Οδυσσέας Νυδρίου - Σκουφάς Κομποτίου 1-0

Βαθμολογία:
1. ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ.............66 [51-15]
2. ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑ..............54 [41-29]
3. ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ..................50 [47-29]
4. ΒΟΛΙΔΑ ΜΕΣΗΣ..............50 [45-22]
5. ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ...............50 [43-26]
6. ΣΚΟΥΦΑΣ ΚΟΜΠΟΤΙΟΥ...48 [38-26]
7. Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ.........46 [42-25]
8. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ......44 [37-28]
9.ΣΟΥΛΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ......44 [34-47]
10. ΑΣΤΕΡΑΣ ΡΟΚΚΑ............43 [34-28]
11. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ...........43 [30-30]
---------------------------------------------
---
12.
ΕΛΑΙΟΦΥΤΟ..............37 [42-36]
13. ΑΡΑΧΘΟΣ ΠΑΧΥΚ.........34 [38-45]
14. Α.Ο ΑΝΑΤΟΛΗΣ............
32 [25-43]
15. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ....31 [26-40]

16. ΠΡ. ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ..........
26 [26-41]
17. ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ....22 [33-51]

18. Α.Ε ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ............
7
[17-93]

Επόμενη Αγωνιστική (30η) Kυριακή 18/4/2010
Ελαιόφυτο - Α.Ε. Μεσολογγίου
Τηλυκράτης - Αστέρας Ρόκκα
Α.Ε. Λευκίμμης - Απόλλων Πάργας
Θεσπρωτός - Απόλλων Ευπαλίου
Προοδευτική Περάματος - Α.Ο. Ανατολής
Ναυπακτιακός Αστέρας - Αραχθος Παχυκαλάμου
ΠΑΣ Πρέβεζα - Σούλι Παραμυθιάς
Αναγέννηση Αρτας - Σκουφάς Κομποτίου
Βολίδα Μέσης - Οδυσσέας Νυδρίου
***όλα τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 5μμ

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Έτοιμοι για το τρίποντο

Εμβόλιμη αγωνιστική αύριο για τον 5ο όμιλο, με τις ομάδες να ρίχνονται στη μάχη του πρωταθλήματος στα πλαίσια της 29ης αγωνιστικής. Η ΑΕΜ υποδέχεται τον Τηλυκράτη και με νίκη κάνει το μεγαλύτερο βήμα για την σωτηρία στην κατηγορία. Η ψυχολογία των "μπλε" μετά τα δύο συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα είναι αρκετά ανεβασμένη. Το αβαντάζ των 9 βαθμών από την ζώνη του υποβιβασμού μπορεί να διώχνει το άγχος από τους παίκτες, όμως και οι ίδιοι θέλουν τη νίκη στο αυριανό παιχνίδι, ώστε να κλειδώσουν την παραμονή. Ο Ανδρέας Μαργέλης δεν έχει καμία νέα απώλεια, πλην του Γιαννιώτη. Επιστρέφει ο Αποστολίδης. Διαιτητής του ματς θα είναι ο Π.Καραγκούνιας (ήταν διαιτητής και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου ανάμεσα στις δύο ομάδες που είχε λήξει με νίκη της ΑΕΜ με σκορ 1-0). Βοηθοί του οι Α.Χρυσόπουλος και Θ.Κούτσης, όλοι της ΕΠΣ Αχαΐας. Παρατηρητής ορίστηκε ο Δ.Γιαννόπουλος από την ΕΠΣ Ηλείας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής:
Τετάρτη 14/4 - 5.00μμ

Α.Ε. Μεσολογγίου - Τηλυκράτης
Ελαιόφυτο - Α.Ε. Λευκίμμης (3μμ)
Αστέρας Ρόκκα - Θεσπρωτός
Απόλλων Πάργας - Προοδευτική Περάματος
Απόλλων Ευπαλίου - Ναυπακτιακός Αστέρας
Α.Ο. Ανατολής - ΠΑΣ Πρέβεζα
Αραχθος Παχυκαλάμου - Αναγέννηση Αρτας
Σούλι Παραμυθιάς - Βολίδα Μέσης
Οδυσσέας Νυδρίου - Σκουφάς Κομποτίου

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Με Καφέ και με Τσιγάρο, 12-4-2010

ΑΕΜάρες Καλησπέρααα! Έσκασε η μπόμπα αδέλφια! Ο Πρόεδρος Γ. Παγούρας έκανε τη δήλωση της χρονιάς, ανακοινώνοντας ότι: "Στις 16 Μαΐου θα είμαι παρελθόν"! Στο ίδιο μοτίβο σχεδόν και η σιβυλλική δήλωση του Γεν. Αρχηγού Γ. Μέρη: "Δυο νίκες περιμένω να κάνει η ομάδα και μετά να φύγω για διακοπές"! Η είδηση, που από το Σάββατο κυκλοφορούσε ως φήμη, δημοσιεύεται σήμερα και στην έγκυρη εφημερίδα "Αθλητική Ενημέρωση" του Γ. Λύτρα και δημιουργεί νέο σκηνικό στα δρώμενα της "Κυρίας", αφού μέχρι σήμερα καμία εναλλακτική λύση δεν είχε φανεί στον ορίζοντα.
***Επειδή γνωρίζω πολύ καλά και τον Πρόεδρο και τον Γ. Α. της ΑΕΜ, ας μου επιτραπεί να έχω ορισμένες επιφυλάξεις σχετικά με το προφανές των δηλώσεων. Κατ' αρχήν θεωρώ πολύ δύσκολο να πήρε ο Πρόεδρος τέτοια απόφαση ΤΩΡΑ και μάλιστα οριστική. Βεβαίως κατά καιρούς είχε εκφράσει την απογοήτευσή του, όχι τόσο για τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας, όσο για την λειτουργία του Δ. Σ. και την κριτική, που του ασκήθηκε σε διάφορες φάσεις της φετινής πορείας της ΑΕΜ, από συνεργάτες και φιλάθλους.
***Τις περισσότερες φορές είχε δίκιο να πικραίνεται, αφού η κριτική γινόταν, χωρίς να λαμβάνεται υπ' όψη η πολύ καλή δουλειά που έχει κάνει στην ομάδα και τα υπεραρκετά χρήματα που έχει τοποθετήσει σ' αυτήν. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε, ότι ίσως για πρώτη φορά στην ομάδα, έγινε τέτοια οργάνωση και νοικοκύρεμα. Τόσο στο ενεργό κομμάτι της ομάδας(παίχτες, προπονητής, γυμναστές, γιατρός, κλπ), όσο και στις υποδομές. Θέλω να πιστεύω ότι δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα να αποχωρήσει, ειδικά τώρα που η ομάδα μοιάζει να έχει εξασφαλίσει την παρουσία της και του χρόνου στη Δ΄Εθνική και είναι η ώρα να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα.
***Γιατί τότε, θα μου πείτε, έκανε τη δήλωση; Κραυγή ήταν ΑΕΜάρες! Δεν ήταν δήλωση. Μπούχτισε ο άνθρωπος από τις απαράδεκτες συμπεριφορές συνεργατών, παιχτών και φιλάθλων! Μα να βάζεις τα λεφτά σου, να στερείς πολύτιμες ώρες από την προσωπική και οικογενειακή σου ζωή, να παράγεις τόσο έργο και να την ακούς κι από πάνω;!!! Να παίρνεις υποσχέσεις για στήριξη, έστω ηθική και να δέχεσαι πόλεμο;!!! Ποιος θα το άντεχε αυτό; Εγώ πιστεύω ότι και πολύ άντεξε!!!
***Υπάρχει όμως και κάτι άλλο, που κάνει τη δήλωση να έχει μεγαλύτερη σημασία. Από την αρχή της θητείας του στην ΑΕΜ, εμφανίστηκαν διάφοροι μνηστήρες της ...Πηνελόπης, που ισχυρίζονταν ότι ζητάνε να πάρουν την ομάδα. Το αστείο σε όλες αυτές τις ...αιτήσεις είναι ότι γίνονταν πάντα τον ...Νοέμβριο, όταν η τωρινή διοίκηση είχε φροντίσει όλες τις εκκρεμότητες και η ομάδα έπαιζε ήδη πρωτάθλημα. Μιλάμε δηλαδή, για χρονική στιγμή, που είχε κλείσει το ρόστερ, είχε κλείσει ο προπονητής, είχε γίνει η προετοιμασία, είχαν γίνει έξοδα χιλιάδων ευρώ και η ομάδα ήταν έτοιμη. Αμ, έτσι γίνομαι κι εγώ Πρόεδρος!!! Τον Μάη και τον Ιούνη, δεν παρουσιάστηκε ποτέ κανένας!...
***Εκτός λοιπόν, από κραυγή, η δήλωση του Προέδρου ενέχει και τον χαρακτήρα της ανοιχτής πρόσκλησης. Είναι μια ανοιχτή πρόσκληση σε όλους όσοι ισχυρίζονται ότι θέλουν την ομάδα, να κάνουν το πρώτο βήμα ΤΩΡΑ. Θεωρώ, ότι είναι μια γενναία, τολμηρή και τίμια πρόκληση, αφού δεν γίνεται ξαφνικά στο τέλος του πρωταθλήματος, αλλά πολύ καιρό πριν. Όσοι πιστοί προσέλθετε! Ειλικρινά, θέλω να δω, ποιοι και πόσοι από τους ...κριτικούς και τους ψιθυριστές, θα κάνουν ένα βήμα μπροστά. Έχω την αίσθηση, ότι κανένας δεν θα τολμήσει! Είμαι σχεδόν σίγουρος, ότι ο Πρόεδρος θα παραμείνει και με τη βοήθεια δυο - τριών ακόμα σωστών παραγόντων - χρηματοδοτών, θα συνεχίσει να προσφέρει το πολύτιμο έργο του και θα βάλει τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον της ομάδας.
***Σ' ότι αφορά στη δήλωση του Γ. Μέρη, έχω την αίσθηση ότι δεν είχε να κάνει τόσο με αποχώρηση από την ομάδα, όσο με το άγχος που θα έχει φύγει και θα μπορέσει κι αυτός να ξεκουραστεί. Εξ άλλου και 'μεις μετά από δυο ακόμα νίκες της ΑΕΜ θα πάμε ...διακοπές, γιατί και 'μεις έχουμε κουραστεί σωματικά και ψυχικά, αυτά τα δύο χρόνια. Δεν ήταν και τόσο απλό και εύκολο να προσπαθούμε να ισορροπήσουμε τις δράσεις και τις αντιδράσεις, με την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά της ομάδας, κυρίως φέτος. Κι εμείς ακούσαμε πολλά και υπομείναμε πολλά, ενώ ακόμα δεν κάναμε και τον απολογισμό μας για την φετινή χρονιά.
***Πάντως, λίγο μετά τη λήξη του πρωταθλήματος, θα γίνει η Γενική Συνέλευση των Μελών. Εκεί θα ακουστούν όλα όσα πρέπει να ακουστούν και θα παρθούν οι αληθινές αποφάσεις. Μέχρι τότε, όσοι έχετε υλοποιήσιμες προτάσεις και καλές σκέψεις σχετικά με την λειτουργία της ομάδας, στρογγυλέψτε τες μέσα στο μυαλό και την καρδιά σας και ελάτε να τις συζητήσουμε. Οχι όμως να έλθουν κάποιοι και με παρλαπιπιές να μας ζαλίσουν. Σωστή πρόταση είναι όποια έχει την εξής σύνθεση: Προτείνω αυτό, στοιχίζει τόσο και τα χρήματα θα βρεθούν έτσι. Ξεκάθαρα πράγματα! Αλλιώς ελάτε, παρακολουθείστε τη Συνέλευση και μην βγάλετε μιλιά. Αφήστε αυτούς που ξέρουν και μπορούν, να κάνουν τις προτάσεις.
***Σας ευχαριστώ για τα μηνύματα συμπαράστασης που μου στείλατε, μετά το ξέσπασμά μου την προηγούμενη εβδομάδα. Η διαμάχη μου με τους παίχτες, ήταν δικό μου λάθος. Την περσινή περίοδο σας παρουσίαζα την ομάδα, σαν να είναι η ...Μπαρτσελόνα! Αυτό περίπου έκανα και στον πρώτο γύρο φέτος. Ήθελα να δώσω στα παιδιά πίστη στον εαυτό τους και να τους δημιουργήσω φιλοδοξίες. Ορισμένοι απ' αυτούς, αγαθοί τω πνεύματι, πήραν κατά γράμμα όσα έγραφα και αντί να προσφέρουν στην ομάδα, σήκωσαν ...μύτη. Πίστεψαν δηλαδή, ότι είναι αστέρια Α΄ Εθνικής και χάρη μας κάνουν που παίζουν στην ΑΕΜ. Κανένας από αυτούς δεν θα πάει ψηλά.
***Οι ομάδες θέλουν παίχτες πειθαρχημένους και δουλευταράδες. Τέτοιους η φετινή ΑΕΜ, έχει δυστυχώς μόνο 5-6, γι αυτό είχε την πορεία που είχε. Εδώ σήκωσαν κεφάλι και οι μικροί!!! Τι να πω... Είναι δικαίωμα του καθενός να βάζει τον πήχη του όσο ψηλά θέλει. Είναι όμως ταυτόχρονα και φυσικό επόμενο, ο κάθε παίχτης να υπομείνει τ' αποτελέσματα των αποφάσεών του. Όσο μεγαλύτερο το ύψος του πήχη, τόσο δυσκολότερη θα είναι και η προσπάθειά του να τον περάσει. Κι αν δεν έχει προετοιμαστεί με μεθοδικότητα, πολύ δουλειά και υπομονή, η τούμπα στο πέσιμο, θα του μελανιάσει τον ...πισινό!
***Δεν πιστεύω να θέλετε να σας πω για τον αγώνα στη Λευκίμμη; Ήταν ένας καθαρά διαδικαστικός αγώνας και τον κερδίσαμε εύκολα. Αν δεν κερδίζαμε και την Λευκίμμη, μάλλον θα έπρεπε θα έπρεπε να αποχωρίσουμε από το πρωτάθλημα! Τώρα, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων, είμαστε σε θέση να αναπνεύσουμε καθαρό αέρα. Κερδίζοντας τα εναπομείναντα παιχνίδια στην έδρα μας, θα κρατήσουμε και την έβδομη θέση. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάμε στα εκτός για τουρισμό! ΑΕΜ είμαστε ρε γαμώτο και πρέπει μέχρι τέλους να κρατήσουμε την περηφάνεια μας!!!
***Την Τετάρτη παίζουμε με τον Τηλυκράτη. Δεν είναι εύκολο παιχνίδι. Μπορεί εκεί μέσα να κερδίσαμε, αλλά τώρα είναι άλλος αγώνας. Ελπίζω η ομάδα να έχει αυτοσυγκέντρωση και στα 90 λεπτά του αγώνα και να κάνουμε τη νίκη που δικαιούμαστε. Η ομάδα της Λευκάδας, έχει πέντε ήττες στην έδρα της και τρεις μόνο εκτός έδρας. Την Κυριακή κέρδισε στον ντέρμπι τον Θεσπρωτό εκτός έδρας. Προσοχή!!! Θα γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι και ελπίζω ότι θα κερδίσουμε. Να είμαστε όλοι εκεί, έτσι;!!! Την Κυριακή παίζουμε με το Ελαιόφυτο στο EMILEON μάλλον και καλό θα είναι να μην χάσουμε. Αυτοί καίγονται για τους βαθμούς και θα παίξουν δυνατά, αλλά και απρόσεκτα. Ας το εκμεταλλευτούμε και ότι βγει.

Αυτά και για σήμερα ΑΕΜάρες! Υπομονή, ενάμιση μήνας έμεινε και τελειώνουν τα ...βάσανά μας! Είναι μια χρονιά για γερά νεύρα και όχι για ...καρδιακούς! Στο τέλος της σεζόν που θα κάνουμε σούμα, θα δείτε πόσα πολλά θετικά είχε αυτή η χρονιά και πόσα μαθήματα μας έδωσε! Μέχρι την Πέμπτη, που θα φτιάξω πάλι Καφέ να είστε όλοι καλά!!! Μιχάλης Κιτσινέλης

Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Χαλαρά 2-0 στη Λευκίμμη και πήρε βαθειά ανάσα

Παίζοντας όσο χρειαζόταν και απέναντι σε μια κατά πολύ υποδεέστερη ομάδα, η Α. Ε. Μεσολογγίου πέρασε νικηφόρα από την Κέρκυρα, κερδίζοντας την πεσμένη εδώ και αρκετούς μήνες Α. Ε. Λευκίμμης με 2-0. Η Μεσολογγίτικη ομάδα πέτυχε ένα τέρμα σε κάθε ημίχρονο, ενώ θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα, αν οι παίχτες της ήταν πιο συγκεντρωμένοι. Γενικά ήταν μια δίκαιη νίκη, που δίνει τεράστια βαθμολογική ανάσα στην ΑΕΜ, αφού πλέον ανεβαίνοντας στην 7η θέση, έχει διαφορά 9 βαθμών από την γραμμή του υποβιβασμού.
Οι παίχτες της ΑΕΜ μπήκαν μουδιασμένα στο παιχνίδι, δίνοντας το δικαίωμα στην καταδικασμένη ομάδα της Κέρκυρας να ελπίσει σε κάτι καλό. Ήταν το 5΄ όταν ο Βλάσσης εκτέλεσε από μέση απόσταση ένα φάουλ. Η άμυνα της ΑΕΜ αδράνησε, αλλά η γυριστή κεφαλιά του Τσεβανέδη δεν βρήκε στόχο. Στη συνέχεια και υπό τις φωνές του Α. Μαργέλη, οι Μεσολογγίτες πήραν τα ηνία του αγώνα και κατάφεραν να μπουν μπροστά στο σκόρ με γκολ του Κορομηλά. Ήταν το 12΄ όταν σε φάση διαρκείας, ο Χρ. Πλακίδας είδε τον Κορομηλά να έρχεται με φόρα, του έστρωσε την μπάλα και ο νεαρός με ωραίο αριστερό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βλάχου, κάνοντας το 0-1. Η ΑΕΜ συνέχισε να πιέζει και δύο λεπτά αργότερα, ο Βλάχος απέκρουσε εντυπωσιακά δυνατό σουτ του Κορομηλά και πάλι. Σ' αυτό το μοτίβο συνεχίστηκε το παιχνίδι μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Η ΑΕΜ είχε την κατοχή της μπάλας, πίεζε τη Λευκίμμη αλλά δεν είχε την σωστή τελική πάσα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πετύχει άλλα τέρματα. Κέρδισε αρκετά φάουλ τα οποία δεν είχαν ευτυχή κατάληξη, ενώ έκανε και μερικά άστοχα σουτ. Οι Κερκυραίοι δεν μπόρεσαν να παίξουν σωστά το σύστημα των αντεπιθέσεων και ουσιαστικά δεν απείλησαν την εστία του Δουλιώτη.

Το δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΜ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, ενώ οι Λευκιμμιώτες, αναγκάστηκαν να παίξουν με τερματοφύλακα τον ...παίχτη Κουρή, αφού ο Βλάχος τραυματίστηκε, δεν μπόρεσε να συνεχίσει και δεύτερος τερματοφύλακας ...δεν υπήρχε! Ταυτόχρονα βρέθηκαν από νωρίς πίσω στο σκορ με δύο τέρματα, καθώς ο Ζαπαντιώτης από καλή θέση εκτέλεσε αριστοτεχνικά απευθείας ένα φάουλ στο 54΄ και έγραψε το 0-2. Ουσιαστικά στο σημείο αυτό το παιχνίδι τελείωσε και τα επόμενα λεπτά ήταν καθαρά διαδικαστικά. Εκτός από ένα σουτ του Μ. Πλακίδα από καλή θέση που απέκρουσε ...εντυπωσιακά ο Κουρής στο 61΄, το παιχνίδι δεν είχε κάποια αξιοσημείωτη φάση. Οι παίχτες της ΑΕΜ προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την απειρία του Κουρή κάτω από τα γκολπόστ, αλλά τα σουτ που επιχείρησαν ήταν λίγα και ακίνδυνα.
Το τελικό αποτέλεσμα θεωρείται δίκαιο, αφού η ΑΕΜ ήταν κυρίαρχη σε όλο το παιχνίδι, ενώ ο Δουλιώτης πέρασε ένα εύκολο απόγευμα.
Δεν είχε δύσκολο έργο το διαιτητικό τρίο των Τσετσίλα, Φώλια, Βλαχάκη από τα Γρεβενά.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α.Ε.ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ: Βλάχος (46΄ λ. τ. Κάντας Α.), Νικόπουλος, , Μίαρης, Γαστεράτος, Βλάσσης Ε., Σουλάνης(80΄ Καλογερόπουλος), Τσεβανέδης, Βλάσσης Δ., Σάντας, Κουρής, Βλάσης Π. (70΄ Κάντας Αλ.).
Α.Ε.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Δουλιώτης, Μπίρκος, Μπαρμπαρούσης, Ταράτσας, Πλακίδας Μ., Τσάμης, Κορομηλάς (90+΄ Παραγιουδάκης), Γαυρίνας (61΄ Γουβαλάρης), Ζαπαντιώτης, Πλακίδας Χ. (79΄ Μπαλάφας), Καρτσακλής.