Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Η Θύρα 2 τίμησε τον Σωτήρη Ζαβογιάννη

Δείχνοντας για άλλη μια φορά τον πολιτισμό και την φιλοσοφία της μεγάλης πλειοψηφίας των φιλάθλων της ΑΕΜ, η Θύρα 2 τίμησε τον προπονητή της Αναγέννησης Άρτας και επί σειρά ετών παίχτη της Μεσολογγίτικης ομάδας, Σωτήρη Ζαβογιάννη, για την μεγάλη προσφορά του στο Μεσολογγίτικο ποδόσφαιρο και την ΑΕΜ. Οι φίλαθλοι της Α. Ε. Μεσολογγίου δεν έχουν ξεχάσει και δεν θα ξεχάσουν ποτέ την συμβολή του πρώην Κανονιέρη, στην κατάκτηση τίτλων και την άνοδο στη Γ΄Εθνική.
Η απονομή έγινε πριν από την έναρξη του αγώνα, από ομάδα φιλάθλων με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Θύρας 2 Παναγιώτη Δενδρινό και περιλάμβανε τιμητική πλακέτα, κασκόλ της ΑΕΜ και λουλούδια.
Ο Γιαννιώτης τεχνικός, ήταν πολύ συγκινημένος και μοίρασε φιλιά σε όλους. Μετά δε το τέλος του αγώνα έκανε τις εξής δηλώσεις: "Είναι από τις λίγες στιγμές στη ζωή μου που αισθάνθηκα τόση συγκίνηση. Κατάγομαι από τα Γιάννενα, έχω γυρίσει πολλές πόλεις, ως παίχτης και προπονητής, αλλά στο Μεσολόγγι ανδρώθηκα σαν προσωπικότητα και σαν αθλητής. Το Μεσολόγγι είχε και θα έχει περίοπτη θέση στην καρδιά μου. Αυτό που ένοιωσα σήμερα από την υποδοχή των φιλάθλων ήταν συγκλονιστικό!"

Σχετικά με τον αγώνα είπε: "Είχαμε την τύχη να σκοράρουμε σε καίρια σημεία του αγώνα. Αντιμετωπίσαμε μια πολύ καλή ομάδα, που ήταν από τις πιο δύσκολες που έχουμε αντιμετωπίσει, γιατί παίζει ποδόσφαιρο με την μπάλα κάτω. Ευτυχίσαμε να βάλουμε το δεύτερο γκολ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και εκεί κρίθηκε ο αγώνας. Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για την παραμονή μας στην κατηγορία, που πρέπει να έχει και συνέχεια. Πιστεύω ότι η ΑΕΜ δεν θα κινδυνεύσει."
.
H ανακοίνωση της "ΘΥΡΑΣ 2"
Οι οργανωμένοι φίλαθλοι της Αθλητικής Ενώσεως Μεσολογγίου, μη ξεχνώντας την βαριά ιστορία της ομάδας και θέλοντας να θυμίσουν στους νεότερους τις μεγάλες στιγμές που έζησαν στο παρελθόν, τίμησαν πριν την έναρξη του αγώνα ΑΕΜ – Αναγέννηση Άρτας, τον προπονητή της αρτινής ομάδας και πρώην παίκτη των «κανονιέρηδων», Σωτήρη Ζαβογιάννη, προσφέροντας του πλακέτα, ανθοδέσμη και κασκόλ του συνδέσμου. Η Θύρα 2 δεν ξεχνά τους παίκτες που μάτωσαν για την φανέλα με το κανόνι στο στήθος.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ! 0-2 από την Άρτα

Παίζοντας άψυχα και με υπεροψία οι παίχτες της ΑΕΜ κατάφεραν να χάσουν από μια ομάδα που δεν έδειξε τεχνικές ικανότητες, αλλά ήταν πειθαρχημένη και έπαιξε με ψυχή και σοβαρότητα. Παρά την κακή εμφάνιση, το τελικό σκορ αδικεί τη Μεσολογγίτικη ομάδα, αφού εκτός των άλλων δέχτηκε το πρώτο γκολ από παίχτη που ήταν οφσάιντ, ενώ δεν της δόθηκαν δύο καταφανέστατα πέναλτι, ένα στο 0-0(18΄) και ένα προς το τέλος του αγώνα, όπου ο διαιτητής κ. Καραγκούνιας έδειξε 2η κίτρινη στον Αποστολίδη για θέατρο και να τον απέβαλε. Η Αναγέννηση εκμεταλλεύτηκε άριστα τις αντεπιθέσεις και πετυχαίνοντας σε καίρια σημεία κάθε ημιχρόνου δύο τέρματα, πήρε το ...εξάποντο και ελπίζει σε σωτηρία, ενώ η ΑΕΜ μπήκε σε περιπέτειες.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ο Τσιφλίδης έκανε μακρινό σουτ, ψηλά άουτ.
16΄ ο Γαβρίνας έκανε ωραία προσπάθεια από δεξιά τριπλάροντας σαν σταματημένο τον Λύτο και από πλάγια θέση έκανε το δυνατό σουτ, μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κλιάφα.
18΄ ο Μπαλάφας έκανε ωραία διαγώνια μπαλιά από αριστερά στον Ζαπαντιώτη,αυτός μέσα στην περιοχή τσίμπησε την μπάλα από τον Μπαλάφα της Άρτας, που τον τραβηξε τη στιγμή που θα επιχειρούσε το σουτ, με τον διαιτητή να δείχνει "παίζετε".
20΄ ο Γιαννιώτης έστρωσε έξυπνα στον Ζαπαντιώτη, αυτός έπιασε σουτ βολίδα από το ημικύκλιο, αλλά ο Κλιάφας απέκρουσε εκπληκτικά σε κόρνερ. Εκτέλεσε ο Ζαπαντιώτης, ο Γιαννιώτης έπιασε την γυριστή κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κλιάφα, άουτ.
25΄ ο Γεωργάκης έκανε μακρινή μπαλιά, στο ημικύκλιο αδράνησαν οι Καρτσακλής και Ταράτσας, ο Τσιφλίδης κέρδισε με κόντρα την μπάλα, πλάσαρε τον Δουλιώτη, η μπάλα βρήκε το σώμα του και κατευθυνόταν στα δίχτυα, για να έρθει ο Γούλας από θέση οφσάιντ και να την σπρώξει στα δίχτυα, κάνοντας το 0-1.
28΄ κόρνερ για την Άρτα με τον Κολιό, ο Τσιφλίδης με πλάτη στο πρώτο δοκάρι έκανε την κεφαλιά, μακριά από τα δοκάρια του Δουλιώτη.
32΄ ο Κορομηλάς έκανε ανενόχλητος κούρσα 20 μέτρων από αριστερά, έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και ο Κλιάφας μπλόκαρε εύκολα
35΄ εκπληκτική προσπάθεια του Γαβρίνα έξω από την περιοχή, έκανε την κατάλληλη στιγμή το δυνατό βολέ, έδιωξε πέφτοντας στην γωνία του σε κόρνερ ο Κλιάφας. Εκτέλεσε απ' ευθείας ο Ζαπαντιώτης και πάλι ο Κλιάφας σε κόρνερ. Νέα εκτέλεση από τον Ζαπαντιώτη, ψηλά ο Κλιάφας μπλόκαρε.
39΄ κόρνερ από δεξιά αυτή τη φορά, καλοχτυπημένο από τον Ζαπαντιώτη, ο διαιτητής έδωσε φάουλ, που κανένας δεν κατάλαβε γιατί!
43΄ ο Παναγιωτόπουλος έκανε ωραίο μπάσιμο από δεξιά, ο Καρτσακλής κόντραρε την μπαλιά σε κόρνερ.
45+΄ ο Κολιός φεύγοντας από αριστερά σε αντεπίθεση της Άρτας, γλίστρησε και έπεσε προκαλώντας τα γέλια της κερκίδας. Πειραγμένος έκανε απρεπή χειρονομία προκαλώντας την οργή της κερκίδας , με τον διαιτητή που ήταν πολύ κοντά, αντί να τον αποβάλει, να ...σφυρίξει τη λήξη του ημιχρόνου ξεσηκώνοντας τους φιλάθλους.

Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ
47΄ φάουλ με τον Ζαπαντιώτη από αριστερά, έδιωξαν οι αμυντικοί και στην αντεπίθεση ο Τσιφλίδης έκανε βιαστικό σουτ, στα χέρια του Δουλιώτη που μπλόκαρε.
49΄ ο Τσιφλίδης κέρδισε την μπάλα στο κέντρο, έβγαλε αριστοτεχνική διαγώνια μπαλιά στον Παναγιωτόπουλο στον κενό χώρο, αυτός πρόλαβε την έξοδο του Δουλιώτη, πέρασε την μπάλα από πάνω του και έγραψε το 0-2.
51΄ ο Μπαλάφας έκανε ωραία σέντρα από δεξιά, αλλά ο Κλιάφας βγήκε έγκαιρα και μπλόκαρε πάνω από το κεφάλι του Γαβρίνα.
59΄ ο Γιαννιώτης έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Γαβρίνα, αυτός έκανε τις προσποιήσεις και έκανε πλασαριστή μπαλιά στον κενό χώρο, ο Κράνης πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, αλλά δεν πρόλαβε την προβολή.
62΄ ο Γόγολος, προχώρησε ανενόχλητος από δεξιά, έβγαλε την μπαλιά στον Τσιφλίδη, που έκανε πιεζόμενος από τον Ταράτσα κατ' ευθείαν βολέ, αλλά η μπάλα πέρασε μακριά από το δεξί δοκάρι του Δουλιώτη.
65΄ σέντρα Κορομηλά από αριστερά, κόρνερ από τον Μπαλάφα. Εκτέλεση από τον Ζαπαντιώτη, νέο κόρνερ. Ξανά ο Ζαπαντιώτης πλασαριστά στον Χρ. Πλακίδα, αυτός σέντρα στο κεφάλι του Γιαννιώτη, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κλιάφα.
67΄ φάουλ στη γωνία της μικρής περιοχής με τον Ζαπαντιώτη να περνάει την μπάλα από το τείχος, να διώχνει ο Τσάκαλος και έξω από το περιοχή ο Τσάμης να κάνει το σουτ άουτ.
70΄ Ο Ζαπαντιώτης εκτέλεσε από πλάγια δεξιά φάουλ, ο Κράνης ωφελήθηκε από τις κόντρες, έκανε όμως σουτ πάνω στα σώματα.
73΄ σουτ του Γαβρίνα από καλή θέση, αλλά η μπάλα βρήκε στα σώματα.
76΄ σέντρα του Τσιφλίδη από αριστερά, έδιωξε ο Κορομηλάς, σουτ του Βλάχου, κόντρα κόρνερ. Αντεπίθεση της ΑΕΜμε τον Αποστολίδη να βρίσκει τον Γαβρίνα, που έκανε το μπάσιμο, άργησε να δώσει την πάσα και όταν την έδωσε ο Μαντέλος υποδείχθηκε οφσάιντ.
78΄ φάση διαρκείας στα καρέ της Αρτας με σέντρες από δεξιά και αριστερά, προσωρινές αποκρούσεις και τελικά κόρνερ. Ο Ζαπαντιώτης άλλαξε με τον Αποστολίδη έκανε την σέντρα στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, ο Κλιάφας τινάχθηκε με γροθιές και έδιωξε.
82΄ καταπληκτική φάση της ΑΕΜ στα καρέ της Αρτας, με τον Γαβρίνα να σουτάρει από τον άξονα, ο Χρ. Πλακίδας να κερδίζει της κόντρες να βγαίνει απέναντι στον Κλιάφα, που με εκπληκτική εκτίναξη απέκρουσε το πλασέ, η μπάλα πήγε στον Κράνη, που σούταρε πάνω στα σώματα.
89΄ ο Αποστολίδης έκανε ωραία προσπάθεια, πέρασε δύο παίχτες στη γωνία της μεγάλης περιοχής της Αρτας και την ώρα που έβγαινε τετ α τετ με τον Κλιάφα, ο Λύτος τον ανέτρεψε. Προς έκπληξη όλων, αντί ο διαιτητής να δείξει την βούλα του πέναλτι, έδειξε κίτρινη κάρτα στον Αποστολίδη, που ήταν η δεύτερη και τον απέβαλε!!!

Κάκιστη η παράσταση του διαιτητικού τρίου για άλλη μια φορά. Ο κ. Καραγκούνιας ήταν φανερά εχθρικός προς τους παίχτες της γηπεδούχου, δεν έδωσε πολλά φάουλ υπέρ τους, ενώ στο παραμικρό δυνατό μαρκάρισμα τους έκανε παρατηρήσεις, βγάζοντας και αρκετές κίτρινες κάρτες, με αποκορύφωμα τη δεύτερη του Αποστολίδη. Δεν ...είδε τα δύο πέναλτι, ενώ κατακύρωσε το πρώτο γκολ, που ήταν οφσάιντ.
Κορυφαίος του αγώνα ο Κλιάφας που έκανε εκπληκτικές αποκρούσεις, πολλοί καλοί οι Τσιφλίδης, Γούλας και Κολιός.
Από την ΑΕΜ οι περισσότεροι παίχτες ήταν σε κακή μέρα και διασώθηκε μόνο ο Γαβρίνας.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α.Ε.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Δουλιώτης, Μπαλάφας(52΄ Μ. Πλακίδας), Κορομηλάς, Ταράτσας(58΄ Κράνης), Καρτσακλής, Αποστολίδης, Τσάμης, Γιαννιώτης(71΄ Μαντέλος), Γαβρίνας, Ζαπαντιώτης, Πλακίδας Χρ.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ: Κλιάφας, Λύτος, Βασιλακόπουλος, Καρλιάμπας(39΄ λ. τ. Παναγιωτόπουλος), Τσάκαλος, Κολιός(74΄ Βλάχος), Γεωργάκης, Μπαλάφας, Γόγολος, Τσιφλίδης(82΄ Ζιγγήρης), Γούλας.

Τ' αποτελέσματα του 5ου Ομίλου

Η 23η αγωνιστική μπορεί να θεωρηθεί και ως αγωνιστική των εκπλήξεων, καθώς οι ουραγοί της βαθμολογίας πήρανε σπουδαίες νίκες και έβαλαν φωτιά στο πρωτάθλημα. Κόλλησε εντός έδρας ο Ναυπακτιακός, ενώ και το Κομπότι δεν μπόρεσε να περάσει από το Πέραμα. Πλησίασε στην κορυφή ο Θεσπρωτός. Εκτός έδρας επιτυχίες για Βολίδα, Παχυκάλαμο και Ανατολή. Πολύτιμους βαθμούς γαι Ελαιόφυτο και Ρόκκα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής
Α.Ε. Μεσολογγίου - Αναγέννηση Αρτας 0-2
ΠΑΣ Πρέβεζα - Βολίδα Μέσης 0-2
Ναυπακτιακός Αστέρας - Οδυσσέας Νυδρίου 1-1
Προοδευτική Περάματος - Σκουφάς Κομποτίου 1-1
Θεσπρωτός - Σούλι Παραμυθιάς 5-0
A.E. Λευκίμης - Αραχθος Παχυκαλάμου 0-1
Τηλυκράτης - Α.Ο. Ανατολής 0-1
Ελαιόφυτο - Απόλλων Ευπαλίου 4-2

Αστέρας Ρόκκα - Απόλλων Πάργας 2-1

Βαθμολογία:
1. ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ.............53 [42-13]
2. ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ..................46 [41-18]
3. ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑ..............44 [27-18]
4. ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ...............40 [34-19]
5. ΣΚΟΥΦΑΣ ΚΟΜΠΟΤΙΟΥ...40 [31-21]
6. ΒΟΛΙΔΑ ΜΕΣΗΣ..............37 [33-17]
7. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ...........35 [22-21]
8. ΣΟΥΛΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ......
34 [20-31]
9. Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ.......33 [33-22]
10. ΑΣΤΕΡΑΣ ΡΟΚΚΑ............32 [25-21]**
11. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ......30 [27-24]

------------------------------------------------
12. ΑΡΑΧΘΟΣ ΠΑΧΥΚ.........28 [28-32]
13. ΕΛΑΙΟΦΥΤΟ..............28 [27-29]
14. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ....26 [21-30]
15. Α.Ο ΑΝΑΤΟΛΗΣ............25 [18-31]
16. ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ....20 [30-40]
17. ΠΡ. ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ..........17 [19-33]**
18. Α.Ε ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ..........4 [15-72]
**Αγώνα λιγότερο

Επόμενη Αγωνιστική (24η) Κυριακή 7/3/2010
ΠΑΣ Πρέβεζα - Α.Ε. Μεσολογγίου
Αναγέννηση Αρτας - Ναυπακτιακός Αστέρας
Βολίδα Μέσης - Προοδευτική Περάματος
Οδυσσέας Νυδρίου - Θεσπρωτός
Σκουφάς Κομποτίου - Α.Ε. Λευκίμμης
Σούλι Παραμυθιάς - Τηλυκράτης
Αραχθος Παχυκαλάμου - Ελαιόφυτο
Α.Ο. Ανατολής - Αστέρας Ρόκκα
Απόλλων Ευπαλίου - Απόλλων Πάργας

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Νίκη παραμονής

Είναι ίσως ένα από τα πιο καθοριστικά παιχνίδια από όλα όσα έχει δώσει στην έδρα της η ΑΕΜ. Οι "Κανονιέρηδες" θέλουν μόνο την νίκη και τους τρεις βαθμούς απέναντι στην Αναγέννηση Άρτας που έρχεται μετά το διπλό στο Νυδρί. Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν πώς θα συνεχιστούν τα θετικά αποτελέσματα, που θα φέρουν την ομάδα ψηλότερα βαθμολογικά γεμίζοντας τους παίκτες με πολύ καλή ψυχολογία εν όψει της δύσκολης συνέχειας. Απόντες θα είναι ο τιμωρημένος Γουβαλάρης και ο Γατσώρης. Αμφίβολος ο Μάριος Πλακίδας, που ένιωσε τράβηγμα και αποχώρησε από την προπόνηση. Πιθανή επιστροφή του Ζέρβα, ενώ Αποστολίδης και Γιαννιώτης ξεπέρασαν τους μικροτραυματισμούς και υπολογίζονται κανονικά από τον Ανδρέα Μαργέλη. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου η ΑΕΜ είχε ηττηθεί με 1-0, παρουσία και δεκάδων οπαδών της, που είχαν ταξιδέψει στην Άρτα. Διαιτητής θα είναι ο Π. Καραγκούνιας και βοηθοί Α. Αλεξανδρόπουλος - Α. Σπανός από την ΕΠΣ Αχαΐας και παρατηρητής Α. Εμβραιζόγλου της ΕΠΣ Ιωαννίνων.

Στο θέμα της ένστασης του Ευπαλίου, η ΑΕΜ κατέθεσε έφεση Τρίτη, η οποία αναμένεται να εκδικαστεί από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ, την Τετάρτη 3 Μαρτίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής:
Κυριακή 28/2 - 3.00μμ
Α.Ε. Μεσολογγίου - Αναγέννηση Αρτας
ΠΑΣ Πρέβεζα - Βολίδα Μέσης
Ναυπακτιακός Αστέρας - Οδυσσέας Νυδρίου
Προοδευτική Περάματος - Σκουφάς Κομποτίου
Θεσπρωτός - Σούλι Παραμυθιάς
A.E. Λευκίμης - Αραχθος Παχυκαλάμου
Τηλυκράτης - Α.Ο. Ανατολής
Ελαιόφυτο - Απόλλων Ευπαλίου
Αστέρας Ρόκκα - Απόλλων Πάργας

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Μια εικόνα...χίλιες λέξεις

[Φωτογραφία από σάλτσινο του Αιτωλικού]

Μια φωτογραφία που μιλάει από μόνη της και ξυπνάει παιδικές αναμνήσεις. Στο παρελθόν όλα τα αγόρια από Μεσολόγγι και Αιτωλικό έπαιζαν στις αλάνες ή αλλιώς στα γνωστά μας "σάλτσινα" (αλμυρόβαλτοι γύρω από τη λιμνοθάλασσα). Βέβαια στις μέρες μας έχουν αντικατασταθεί από τα γήπεδα 5x5 με το πλαστικό χορτάρι. Στις εν λόγω αλάνες, αγόρια κάθε ηλικία έδιναν μάχες μέχρις εσχάτων για τη νίκη. Εκεί που οι πιτσιρικάδες αθλούνταν και έπαιζαν μέσα στις λάσπες της βροχής ή κάτω από το καυτό ήλιο, που η νίκη απάλυνε τον πόνο στους πιτσιρικάδες που παίζανε ξυπόλυτοι, ματώνοντας τα πόδια τους. Εκεί υπήρχαν και οι αναπόφευκτοι τσακωμοί ανάμεσα σε γειτονιές του Μεσολογγίου. Εκεί που τα πιτσιρίκια γινόντουσαν άντρες. Αλάνες διαφορετικές από αυτές άλλων περιοχών της Ελλάδας, στις οποίες άφησαν εποχή ομάδες όπως ο Άρης, ΕΟΚΑ, Ανεμόμυλος, Κεραυνός, Καλιαντέρι, Αναγέννηση και Αστέρας.
Λείπουν οι ελεύθεροι χώροι και οι αλάνες στις γειτονιές, που έπαιζε ποδόσφαιρο παλαιότερα η νεολαία. Πολύ περισσότερο όμως λείπει ο χρόνος. Ο ελεύθερος χρόνος για να ασχοληθεί η νεολαία. Οι εξελίξεις διαφοροποιούν ραγδαία τα δεδομένα. Για τους μαθητές ο Γολγοθάς που αρχίζει το πρωί με το σχολείο, συνεχίζεται, αν προλάβουν με φαγητό το μεσημέρι, φροντιστήριο, ξένες γλώσσες, ιδιαίτερα μαθήματα και με διάβασμα όση ώρα εξοικονομήσουν, για να κοιμηθούν και να ξεκινήσει η επόμενη μέρα. Πάνω απ'όλα όμως λείπει η ξεγνοιασιά..

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Φινάλε για τους μικρούς κανονιέρηδες

Ολοκληρώθηκε το παιδικό πρωτάθλημα, με την ΑΕΜ να κλείνει με ήττα 5-3 στο Νεοχώρι. Τα παιδιά του Σπύρου Χαϊδάκη πάλεψαν με όλη την χρονιά για το καλύτερό αποτέλεσμα και με τα τόσα προβλήματα κατάφεραν να σταθούν στα πόδια τους. Τους αξίζουν συγχαρητήρια όλων μας γι' αυτή την μάχη. Βέβαια τη νέα χρονιά θα πρέπει να προβεί σε κάποιες βελτιωτικές και μελετημένες κινήσεις, ίσως και κάποια συνένωση με άλλη ακαδημία της πόλης μας. Χρόνος υπάρχει και όλοι πιστεύουμε πως η ΑΕΜ μπορεί να πάρει ξανά τα πάνω της και στις παιδικές ηλικίες. Εντός των ημερών το ΑΕΜ news θα σας παρουσιάσει ένα σπέσιαλ αφιέρωμα στους λιλιπούτειους κανονιέρηδες.

Αποτελέσματα τελευταίας αγωνιστικής:
ΑΧΕΛΩΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ – ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 5-3
ΑΕ ΛΕΣΙΝΙΟΥ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ 0-3 Α/Α
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ – ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 2008 4-0
ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ – ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ 2-0
ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 3-0 Α/Α

Τελική βαθμολογία:
1. ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 47
2. ΑΧΕΛΩΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 46
3. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ 39
4. ΑΚΑΔ. ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ 37
5. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 2008 33
6. ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ 30
7. ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 15
8. ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ 15
9. ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 6
10. ΑΕ ΛΕΣΙΝΙΟΥ 0

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Με Καφέ και με Τσιγάρο, 22-2-2010

ΑΕΜάρες Καλησπέραααα!!! Τσίμπησε τον βαθμό στην Κέρκυρα η ομαδάρα,παρά τις ειδικές συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε ο αγώνας. Παρά το ταξίδι, παρά το ...διπλό ζέσταμα, οι Κανονιέρηδες δεν μάσησαν και αν είμαστε και λίγο τυχεροί, θα τσιμπάγαμε στο τέλος και τρίποντο!!! Σας είχα πει και στον πρώτο αγώνα, ότι η Βολίδα είναι καλή ομάδα, παίζουν ομαδικά και κρατάνε θέσεις. Είχανε φάσεις, όπως φυσικά και 'μεις. Δίκαιη η ισοπαλία.
***Νεροποντή και δεκάλεπτη χαλαζόπτωση είχαν κάνει τον αγωνιστικό χώρο ...σούπα! Πατινάζ έκαναν οι παίχτες, αλλά και ο ...διαιτητής! Εμείς φυσικά επηρεαστήκαμε περισσότερο, αλλά η λάσπη μας ...έσωσε κι ένα γκολ! Τα γλιστρήματα όμως μας στοίχισαν και τις κάρτες στον νεαρό και άπειρο Γατσώρη, που ευτυχώς η αποβολή του δεν μας στοίχισε χειρότερα. Όταν έχεις τεχνική ομάδα, ο άσχημος αγωνιστικός χώρος την επηρεάζει πολύ. Δεν βγαίνουν σωστά οι μπαλιές, δεν πετυχαίνουν οι τρίπλες, δεν γίνονται σωστά τα ένα - δυο.
***Ακούστε και το ωραίο: η Αστυνομία άργησε να έλθει στο γήπεδο και ο διαιτητής δεν άρχιζε τον αγώνα, αν δεν ερχόταν. Οι παίχτες είχαν αρχίσει από νωρίς ζέσταμα, ολοκλήρωσαν την προθέρμανση και σταμάτησαν για να ετοιμαστούν για τον αγώνα πηγαίνοντας στ' αποδυτήρια ν' αλλάξουν. Η δεκάλεπτη όμως καθυστέρηση της Αστυνομίας, τους ανάγκασε να κάνουν ξανά προθέρμανση, αφού αυτό το διάστημα, το κανονικό ζέσταμα είχε πάει ...περίπατο.
***Το γήπεδο βάλτος, αλλά αυτός τον χαβά του! Μιλάω για τον Χρήστο Πλακίδα που σκόραρε ξανά, συνεχίζοντας το σερί του. Έφτασε τα 11 τέρματα και συνεχίζει, Durasel!!! Τώρα ειδικά που η ομάδα έχει αφομοιώσει πολλά από τα συστήματα του Μαργέλη, με τα ξεπετάγματά του και λίγη τύχη, θα ξεπεράσει τα 20 γκολ και θα έχει καλή τύχη να τερματίσει στην κορυφή των σκόρερ του Ομίλου μας. Μην ξεχνάμε ότι έχει λείψει και σε αρκετά παιχνίδια.
***Αναστάτωση προκάλεσε στην ομάδα η είδηση περί επανάληψης του αγώνα με το Ευπάλιο. Η Κυρία δεν χρωστάει σε τίποτα των τζαναμπέτηδων, που αφού εξάντλησαν όλα τα άλλα "μέσα" κατά της ΑΕΜ, βρίσκουν τώρα τυπικά κολλήματα για να την ταλαιπωρούν. Ενας αγώνας επιπλέον αλλάζει όσο νά 'ναι τον προγραμματισμό της ομάδας. Ουσιαστικά μια ...προπόνηση θα ήταν, γιατί η διαφορά μας από τον Απόλλωνα είναι δυο κλάσεις, αλλά όπως και να το κάνουμε, θα υπάρχει ψυχική και σωματική επιβάρυνση. Όμως κατά 99,9% δεν θα επαναληφθεί ο αγώνας.
***Αφήνω ένα 00,01% γιατί δεν ξέρουμε τι άλλο μπορεί να μαγειρέψουν οι ...πιστοί στην τήρηση των κανονισμών. Προσέξτε όμως τι γίνεται μέχρι την τελική απόφαση: Στην ΑΕΜ έχει αφαιρέσει η ΕΠΟ τους τρεις βαθμούς της νίκης, την οποία πήραμε με το σπαθί μας στον αγωνιστικό χώρο. Αφαιρούνται τα δύο γκολ του Χρήστου Πλακίδα, που σε εκείνον τον αγώνα, δέχτηκε δολοφονικό χτύπημα πεσμένος στο έδαφος και πήρε παράσημο τέσσερα ράμματα στο μέτωπο, δεν έπαιξε σε δύο αγώνες και τον ταλαιπώρησε αυτή η ιστορία ψυχικά και σωματικά. Τέλος, δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση θα είναι ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου του Αιτωλικού, που και στον κανονικό αγώνα δεν ήταν στα καλύτερά του...
***Σημαντική απώλεια για την ομάδα η αποβολή του Γατσώρη, γιατί αγωνίζεται σαν "μικρός" στην ΑΕΜ, έχει πολλές ικανότητες και αποτελεί ικανή λύση στις αυξημένες υποχρεώσεις των Κανονιέρηδων αυτή την περίοδο. Παρά τις φωνές του Μαργέλη, ο νεαρός και άπειρος παίχτης, έκανε δυνατά μαρκαρίσματα, το γήπεδο ήταν βάλτος και λογικό ήταν, με τον δυναμισμό που τον διακρίνει,να μην μπορέσει να αποφύγει τις κάρτες. Τώρα θα λείψει από τον αγώνα με την Άρτα και ελπίζω να μην φανεί η απουσία του.
***Έξω Γατσώρης, έξω Γουβαλάρης. Δύο οι απώλειες προς το παρόν. Ελπίζω οι Αποστολίδης, Γιαννιώτης και Ζέρβας να γίνουν καλά και να μην έχουμε κανένα τραυματισμό μεσοβδόμαδα. Στις επόμενες 2-3 αγωνιστικές θα ξεκαθαρίσουν ή θα μπλεχτούν περισσότερο τα πράγματα στην ουρά και δεν υπάρχει κανένας παίχτης που να περισσεύει. Το πρωτάθλημα βρίσκεται στην δύσκολη καμπή του, το ένα αλλοπρόσαλλο αποτέλεσμα διαδέχεται το άλλο και αναμένεται να γίνουν ...πολλά μέχρι να ξεκαθαρίσει τελείως το τοπίο...
***Στην εξάδα των καθοριστικών αγώνων που ξεκίνησε με το παιχνίδι με το Κομπότι, η ΑΕΜ έχει μια ήττα, μια νίκη και μια ισοπαλία. Σύνολο βαθμοί τέσσερις. Όχι άσχημα. Ακολουθούν: Άρτα μέσα, Πρέβεζα έξω και Ναυπακτιακός μέσα. Σ' αυτούς τους αγώνες ψάχνουμε 5-6 βαθμούς για να αισθανόμαστε καλά. Πρώτο ζητούμενο η νίκη με την Αναγέννηση Άρτας στο γήπεδό μας. Δεν είναι εύκολος αγώνας, αλλά αν δεν κάνουμε τραγικά αμυντικά λάθη, θα κερδίσουμε. Στην Πρέβεζα θα παίξουμε για ότι καλύτερο και με τον Ναυπακτιακό, θα πρέπει να τα δώσουμε όλα για τη νίκη.
***Όπως έχω υπολογίσει η ΑΕΜ μπορεί μέχρι τέλους του πρωταθλήματος θα έχει πάρει 50 με 55 βαθμούς. Αν δεν βγάλουμε οι ίδιοι τα μάτια μας με τα χέρια μας, τόσους θα έχουμε, τουλάχιστον. Δύσκολα με τόσους να μας φτάσουν οι από κάτω, δύσκολο να διεκδικήσουμε 5άδα. Εφικτός στόχος λοιπόν η 6η θέση. Δεν είναι αυτό που περιμέναμε, αλλά με το κακό ξεκίνημα που κάναμε, μας αρκεί. Του χρόνου βλέπουμε για ψηλότερα.
***Την Τετάρτη 24 Μαρτίου θα γίνει ο Τελικός του Κυπέλλου ΕΠΣΝΑ, όπου η ΑΕΜ θα αντιμετωπίσει, σ' έναν άκρως ενδιαφέροντα αγώνα τον ΓΟΜ. Ο αγώνας θα γίνει στο Ενωσιακό και πιθανότατα υπό το φως των προβολέων. Σίγουρα, θα είμαστε όλοι εκεί και αναμένεται να έχουμε ρεκόρ εισιτηρίων. Τυπικά γηπεδούχος η ΑΕΜ, τα έσοδα μισά - μισά. Το σίγουρο είναι ότι το Κύπελο αυτή τη φορά θα μείνει στο Μεσολόγγι και αν μη τι άλλο, δείχνει ότι είμαστε ακόμα ψηλά. Αν και ο Συμπολίτης κάνει τελευταία νερά, πιστεύω ότι θα γίνει ένα ωραίο παιχνίδι.

Αυτά για σήμερα ΑΕΜάρες! Το aem-news θα σας ενημερώνει μεσοβδόμαδα συνεχώς για όλα τα θέματα που αφορούν την ΑΕΜάρα, γι αυτό να είστε ...συντονισμένοι. Την Κυριακή Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος, θα είμαστε όλοι στο ΔΑΚ Μεσολογγίου για τον αγώνα με την Άρτα. Καφέ θα πιούμε μαζί την επόμενη Δευτέρα. Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά!!! Μιχάλης Κιτσινέλης

Το Ευπάλιο, η Ένσταση και το ...ναυάγιο!!!

Επειδή πολλοί φίλαθλοι συνεχίζουν να βλέπουν ρομαντικά το ποδόσφαιρο, υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες, που φροντίζουν να τους θυμίζουν σχεδόν καθημερινά, ότι οι "παράγκες", τα κατεστημένα και τα κάθε είδους "μαγαζιά",
που λυμαίνονται εδώ και δεκαετίες τον αθλητισμό(όχι μόνο το ποδόσφαιρο), υπάρχουν και θα υπάρχουν, όσο η Πολιτεία κοιμάται και ...βολεύεται.
Την περασμένη Παρασκευή, έφτασε στα γραφεία της Α. Ε. Μεσολογγίου ένα φαξ από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ. Ήταν κοινοποίηση μιας περίεργης απόφασης της Π. Ε., στην οποία αναφέρεται ότι μετά από ένσταση του σωματείου Απόλλων Ευπαλίου εναντίον της ...ΑΕΜ και του κύρους του αγώνα μεταξύ των δυο ομάδων, ακύρωνε τον αγώνα που έγινε στο Αιτωλικό και ζητούσε επανάληψη, στο ίδιο γήπεδο και εντός 15 ημερών!!!
Στο σκεπτικό αναφέρεται ότι ο λόγος ήταν πως η γηπεδούχος ομάδα του Ευπαλίου, ειδοποιήθηκε για την έδρα του αγώνα, σε λιγότερο χρόνο από την 72 ώρες που ορίζει ο Κανονισμός. Εδώ υπάρχουν δύο παράδοξα: Το πρώτο είναι ότι ειδοποιήθηκε την Πέμπτη πριν τον αγώνα στις 2.00 μ. μ. και ο αγώνας άρχιζε στις 3.00 μ. μ. την Κυριακή. 'Αρα 73 ώρες μετά!!! Το δεύτερο είναι ότι η απόφαση μιλάει ότι η ένσταση είναι ΚΑΤΑ της ΑΕΜ!!! Η οποία όμως δεν είχε καμιά σχέση με τον ορισμό της έδρας, αφού η ΕΠΟ σε συνεννόηση με τη γηπεδούχο την αποφάσισε!!!
Ο δικηγόρος της ΑΕΜ μας βεβαίωσε ότι με την έφεση που θα γίνει σήμερα, η απόφαση θα καταπέσει ως αβάσιμη και ότι δεν θα επαναληφθεί ο αγώνας.
Κι έτσι όμως να γίνει, το ερώτημα παραμένει: Ποιος άσχετος έκανε την ένσταση; Τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετούσε; Με δεδομένο ότι το Ευπάλιο είναι ήδη πεσμένο από την 10η αγωνιστική! Πως η Πειθαρχική Επιτροπή πήρε τέτοια απόφαση; Ποιοι ήταν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι; Κυρίως όμως ποιοι είναι αυτοί που από την αρχή του Πρωταθλήματος, με περίεργες διαιτησίες, αποβολές, φαλτσοσφυρίγματα, τιμωρία Μαργέλη και Μέρη, κλπ., έβαλαν στο στόχαστρο την Ιστορική ΑΕΜ;
Η Αθλητική Ένωση Μεσολογγίου παλεύει και θα παλεύει τίμια και μέσα στους αγωνιστικούς χώρους τα παιχνίδια. Παίζει ωραίο και καθαρό ποδόσφαιρο και όλοι οι φίλαθλοι είμαστε υπερήφανοι γι' αυτήν. 'Ολοι όσοι έχουν βάλει στο στόχαστρο την ομάδα μας, να έχουν υπόψη ότι η ΑΕΜ έχει πολύ κόσμο στο πλευρό της. Να έχουν το νου τους γιατί αν ξυπνήσει ο γίγαντας δεν θα ξέρουν που να κρυφτούν!!!
Αν θέλει η ΕΠΟ να ψάξει παρατυπίες, αν ρίξει μια ματιά στην 13άδα!!! των πιτσιρικάδων, που κατέβασε η Λευκίμμη χθες στον αγώνα με το Ευπάλιο...

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Ηρωικός βαθμός με Χρ. Πλακίδα 1-1 με Βολίδα

Μετά από Οδύσσεια περιπέτεια οι Κανονιέρηδες έδειξαν χαρακτήρα και περίσεια ψυχικά αποθέματα, γύρισαν ένα παιχνίδι που τους είχε πίσω στο σκορ από το 8΄ και πήραν έναν υπερπολύτιμο βαθμό, παίζοντας μάλιστα στο τέλος με 10 παίχτες. Η Μεσολογγίτικη ομάδα ξεκίνησε στις 7.00 σήμερα το πρωί από το Μεσολόγγι. 'Εκανε το δύσκολο ταξίδι μέχρι Ηγουμενίτσα κι από 'κει με το φέρρυ απέναντι στην Κέρκυρα. Βρήκε ένα γήπεδο σε άθλια κατάσταση, αφού είχε προηγηθεί ...χαλαζόπτωση και βροχή. Σαν να μην έφτανε αυτό, άργησε η αστυνομία να πάει στο γήπεδο, με αποτέλεσμα οι παίχτες να ...καούν στο ζέσταμα!!! Αφού αναγκάστηκαν να σταματήσουν το ζέσταμα και μετά να το ξαναρχίσουν! Απίστευτα πράγματα εν έτει 2010!
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η ΑΕΜ βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 9΄, όταν μετά από τραγική αδράνεια της άμυνας, ο Πετρόγιαννης βγήκε από δεξιά, έκανε το γύρισμα στον αφύλακτο Βρακά, που με ξερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου ν' αντιδράσει Δουλιώτη.
Οι παίχτες της ΑΕΜ μετά την αρχική κρυάδα, προσπάθησαν να βγουν μπροστά, αλλά η Βολίδα ήταν αυτή που έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ, όταν ο Πάγκαλης στο 15΄ έκανε ένα σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα έσκασε στο λασπωμένο έδαφος πήρε περίεργη τροχιά, ο Δουλιώτης απέκρουσε, η μπάλα του γλύστρησε από τα χέρια, αλλά η λάσπη την σταμάτησε πριν περάσει την γραμμή του τέρματός του. Το παιχνίδι στη συνέχεια κύλησε με τις δύο ομάδες να ...λασπομαχούν και οι μπαλιές να κολλάνε στη λάσπη ή να γκελάρουν και να φεύγουν μακριά.
Στο 27΄ έγινε μια πολύ αστεία φάση με τον Ταράτσα, τον Πετρόγιαννη και τον ...διαιτητή να γίνονται ένα κουβάρι γλυστρώντας στις λάσπες και με τη Βολίδα να ζητάει ...πέναλτι!

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μεσολογγίτικη ομάδα μπήκε πιο δυνατά, ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησε να ισοφαρίσει, πράγμα που πέτυχε στο 67΄, όταν ο Γαβρίνας έκανε ωραία προσπάθεια από δεξιά, έβγαλε εξαιρετική σέντρα, ο Χρ. Πλακίδας πρόλαβε τους αμυντικούς της Βολίδας και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ζάχου, κάνοντας το 1-1. Το γκολ πανηγυρίστηκε "τρελά" από παίχτες και προπονητή και παράγοντες της ΑΕΜ!
Δυστυχώς, η διαιτησία στέρησε την προσπάθεια για κάτι παραπάνω της Μεσολογγίτικης ομάδας, όταν μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών ο Ηπειρώτης διαιτητής κ. Κ. Μπούμπας έδειξε δυό κίτρινες κάρτες στον Γατσώρη, αφήνοντας την με δέκα παίχτες από το 81΄, ενώ ο Α. Μαργέλης είχε κάνει ήδη δυο αλλαγές. Το τελικό σφύριγμά του πάντως, βρήκε τους κυανέρυθρους να κρατάνε σχετικά εύκολα το ισόπαλο αποτέλεσμα.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α.Σ. ΒΟΛΙΔΑ ΜΕΣΗΣ: Ζάχος, Αρμένης (65΄ Μαθιουδάκης), Βρακάς, Κονισπολιάτης (73΄ Λάζαρης), Γκόρος, Σκολαρίκης Γ., Κ., Πετρόγιαννης, Πάγκαλης, Στρατηγός, Γκερέκος (60΄ Μεσημέρης).
Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Δουλιώτης, Μπίρκος (67΄ Γατσώρης), Κορομηλάς, Ταράτσας, Καρτσακλής, Πλακίδας Μ., Τσάμης, Γιαννιώτης, Γαβρίνας, Ζαπαντιώτης (85΄ Μπαλάφας), Πλακίδας Χ. (77΄ Πασπαλιάρης).
Photo: kerkyrasports.gr

Τ' αποτελέσματα του 5ου Ομίλου

Στο μηδέν κόλλησε ο Ναυπακτιακός στην Παραμυθιά. Σπουδαία διπλά για Πέραμα, Άρτα και Πρέβεζα. Σωτήρια τρίποντα για Ανατολή, Πάργα και Ρόκκα. Εξάρα για το Ευπάλιο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής
Βολίδα Μέσης - Α.Ε. Μεσολογγίου 1-1
Οδυσσέας Νυδρίου - Αναγέννηση Αρτας 1-2
Σκουφάς Κομποτίου - ΠΑΣ Πρέβεζα
0-1
Σούλι Παραμυθιάς - Ναυπακτιακός Αστέρας 0-0
Αραχθος Παχυκαλάμου - Προοδευτική Περάματος
1-2
Α.Ο. Ανατολής - Θεσπρωτός 1-0
Απόλλων Ευπαλίου - Α.Ε. Λευκίμμης 6-1
Απόλλων Πάργας - Τηλυκράτης
2-0
Αστέρας Ρόκκα - Ελαιόφυτο
2-0

Βαθμολογία:
1. ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ.............52 [41-12]
2. ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑ..............44 [27-16]
3. ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ..................43 [36-18]
4. ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ...............40 [34-17]
5. ΣΚΟΥΦΑΣ ΚΟΜΠΟΤΙΟΥ...39 [30-20]
6. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ...........35 [21-19]
7. ΒΟΛΙΔΑ ΜΕΣΗΣ..............34 [31-17]
8. ΣΟΥΛΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ......34 [20-26]
9. Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ.......33 [33-20]
10. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ......
29 [26-23]
11. ΑΣΤΕΡΑΣ ΡΟΚΚΑ............29 [23-20]**
------------------------------------------------
12. ΑΡΑΧΘΟΣ ΠΑΧΥΚ.........25 [27-32]
13. ΕΛΑΙΟΦΥΤΟ..............25 [23-27]
14. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ....23 [19-30]
15. Α.Ο ΑΝΑΤΟΛΗΣ............22 [17-31]
16. ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ....20 [28-36]
17. ΠΡ. ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ..........16 [18-32]**
18. Α.Ε ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ..........4 [15-71]
**Αγώνα λιγότερο

Επόμενη Αγωνιστική (23η) Κυριακή 28/2/2010
Α.Ε. Μεσολογγίου - Αναγέννηση Αρτας
ΠΑΣ Πρέβεζα - Βολίδα Μέσης
Ναυπακτιακός Αστέρας - Οδυσσέας Νυδρίου

Προοδευτική Περάματος - Σκουφάς Κομποτίου

Θεσπρωτός - Σούλι Παραμυθιάς

A.E. Λευκίμης - Αραχθος Παχυκαλάμου

Τηλυκράτης - Α.Ο. Ανατολής

Ελαιόφυτο - Απόλλων Ευπαλίου

Αστέρας Ρόκκα - Απόλλων Πάργας

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Κόντρα σε όλους

Την στιγμή που η ΕΠΟ ανακοινώνει περίεργες αποφάσεις (σχεδόν κάθε Παρασκευή, θα μας γίνει συνήθεια) για την επανάληψη του αγώνα με το Ευπάλιο, η ΑΕΜ ταξιδεύει στο Νησί των Φαιάκων, για να αντιμετωπίσει την επικίνδυνη Βολίδα Μέσης, στο γήπεδο των Καστελάνων. Οι "Κανονιέρηδες" στοχεύουν μόνο στη νίκη που θα τους φέρει στην ασφαλή έκτη θέση της βαθμολογίας. Στην διάθεση του Αντρέα Μαργέλη επιστρέφει μετά από αρκετό διάστημα ο Κώστας Γκασούκας, ενώ εκτός 18άδας θα μείνει για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Δημήτρης Ζέρβας, που δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του χάνοντας τις προπονήσεις της εβδομάδας. Απών θα είναι και ο τραυματίας Πέτρος Γουβαλάρης. Ο Κώστας Γιαννιώτης παρόλο τις ενοχλήσεις προπονήθηκε κανονικά και μάλλον θα αγωνισθεί ως αλλαγή. Οι παίκτες της "Κυρίας" μπορούν να επιστρέψουν στο Μεσολόγγι με τους τρεις βαθμούς και θα επιδιώξουν τη νίκη από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης. Στον αγώνα του πρώτου γύρου η ΑΕΜ είχε έρθει ισόπαλη 1-1 με τους Κερκυραίους. Ηπειρώτικο θα είναι το διαιτητικό τρίο, με άρχοντα του αγώνα τον Κ. Μπούμπα και βοηθούς τους Χρ.Καρρά - Α.Ευαγγελία. Παρατηρητής ορίστηκε ο Γ. Μπούσης από την ΕΠΣ Θεσπρωτίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής:
Κυριακή 21/2 - 3.00μμ
Βολίδα Μέσης - Α.Ε. Μεσολογγίου
Οδυσσέας Νυδρίου - Αναγέννηση Αρτας
Σκουφάς Κομποτίου - ΠΑΣ Πρέβεζα
Σούλι Παραμυθιάς - Ναυπακτιακός Αστέρας
Αραχθος Παχυκαλάμου - Προοδευτική Περάματος
Α.Ο. Ανατολής - Θεσπρωτός
Απόλλων Ευπαλίου - Α.Ε. Λευκίμμης
Απόλλων Πάργας - Τηλυκράτης
Αστέρας Ρόκκα - Ελαιόφυτο

Θα ξαναχάσετε!!!

Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Πειθαρχική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε την εξής αποφάση: Δέχεται εν μέρει την ένσταση του σωματείου Απόλλων Ευπαλίου κατά του σωματείου ΑΕ Μεσολογγίου και κατά του κύρους του αγώνα Δ΄ Εθνικής της 10/1/2010 Απόλλων Ευπαλίου-ΑΕ Μεσολογγίου και διατάσσει την επανάληψη αυτού εντός 15 ημερών στο γήπεδο Αιτωλικού σε ημέρα και ώρα που θα ορίσει η διοργανώτρια.

ΥΓ. Όσες φορές και να παίξουμε κύριοι του Ευπαλίου πάντα θα χάνετε. Υπόγειο πόλεμο δεχόμαστε από την ΕΠΟ και κάτι βρομάει σε όλη την υπόθεση.

Φινάλε

Η τελευταία αγωνιστική του Α' ομίλου στον οποίο συμμετέχει η Ακαδημία της ΑΕΜ θα ολοκληρωθεί αύριο. Οι πιτσιρικάδες θα προσπαθήσουν να κλείσουν την δύσκολη χρονιά που πέρασε, με τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις, στοχεύοντας σε μια καλύτερη παρουσία στο επόμενο πρωτάθλημα. Τις επόμενες ημέρες το ΑΕΜ news θα κάνει ειδικό αφιέρωμα στους μικρούς "κανονιέρηδες". Διαιτητής της αυριανής αναμέτρησης με τον Αχελώο Νεοχωρίου θα είναι ο κ.Γιαννακόπουλος και νοσηλεύτρια κ.Ιωάννου.

Τελευταία αγωνιστική (18η ) 20/2/10:
ΑΧΕΛΩΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ - ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ (10.30 πμ)
ΑΕ ΛΕΣΙΝΙΟΥ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ - ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 2008
ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ - ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ
ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ - ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ

Μετά την παραίτηση του Όμηρου Νεοχωρίου από το πρωτάθλημα, ο αγώνας με τον ΓΟΜ αναβλήθηκε και οι τρεις βαθμοί αναμένεται να δοθούν στην ομάδα του Μεσολογγίου, με τους οποίους θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια.

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Ο αθλητισμός ανθίζει στο Μεσολόγγι

Ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου σε συνεργασία με την εταιρεία www.mtb.opencup.gr διοργανώνει αγώνα ποδηλασίας βουνού στον Αράκυνθο την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου με ώρα εκκίνησης στις 10 το πρωί. Η δραστηριότητα πραγματοποιείται στα πλαίσια της προσπάθειας του Ν.Ο.Μ για την ανάδειξη της περιοχής μας και των δυνατοτήτων που έχει. Η διαδρομή είναι περίπου 40 χλμ (δασικός δρόμος ) με εκκίνηση και τερματισμό τα Ρέτσινα και συγκεκριμένα το σημείο Ανατολή. Προβλέπεται να συμμετέχουν περί τους 120 αθλητές.

Με την υποστήριξη και τη συνεργασία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας, θα φιλοξενηθεί στην Ι.Π. Μεσολογγίου (22-25 Φεβρουαρίου 2010), το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης των μαθητών και μαθητριών Λυκείων Ελλάδος και Κύπρου, την οργάνωση του οποίου έχει το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Η μεγάλη αυτή μαθητική αθλητική διοργάνωση, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης κα Θρησκευμάτων και στην οργάνωσή του συμμετέχει και ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου.

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Με καφέ και με Τσιγάρο, 14-2-2010

ΑΕΜάρεεεες, Καλημέρα! Αυτή ήταν ΑΕΜ αδέλφια! Κα- ται - γ ι - στική!!! Γκολάρες και τα τέσσερα τέρματα που πετύχαμε και θα μπορούσαμε άλλα τόσα να έχουμε χαρεί. Ο απόλυτος αιφνιδιασμός του Νυδρίου με γκολ δουλεμένα στην προπόνηση. Με παίχτες θηρία και έναν Αχαιό διαιτητή για κλάματα! Κάτι τέτοιοι θα έπρεπε να βλέπουν τους αγώνες από τα σπίτια τους. Οι δε βοηθοί, το απόλυτο καρναβάλι! Αργότερα θα δημοσιεύσω και τη φωτογραφία τους για να δείτε και φάτσες να γελάσετε, όπως γελάνε κι αυτοί.
***Ζαπαντιώτης, Γιαννιώτης, Χρ. Πλακίδας, Γαβρίνας, Τσάμης, Αποστολίδης κορμός ομάδας για μεγαλύτερη κατηγορία. Τελείως διαφορετική εικόνα απ' αυτή του Κομποτίου. Θα μας τρελάνουν στο τέλος! Η έκπληξη ο Ανδρέας Δουλιώτης, που αν και επιστρατεύτηκε την τελευταία στιγμή λόγω των προβλημάτων των Ζέρβα και Γκασούκα, ο νεαρός έπαιξε σαν να ήταν ο ...βασικός! Σταθερός ο Ταράτσας, απέφυγε αυτή τη φορά τα μεγάλα λάθη, καλός και ο Καρτσακλής, άτυχος ο Γουβαλάρης, που έπαιξε μισή ώρα με πρισμένο από κλωτσιά πόδι. Είχε καλές και κακιές στιγμές ο Μπίρκος.
***Συνεχίζει το σερί του ο Χρ. Πλακίδας σκοράροντας ξανά και μάλιστα ανοίγοντας το σκορ στην πρώτη ευκαιρία που του δόθηκε. Δυό γκολάκια και ο Γιαννιώτης και δύο που έχασε. Γκολ και ο σπεσιαλίστας στα πέναλτι Γαβρίνας, που έχασε ...κλασσικά και κανα δυο τετ α τετ. Εκτός 18άδας ο Μάριος Πλακίδας λόγω τακτικής και κανόνων, που θα επιστρέψει στον αγώνα με την Βολίδα, αφού ο Γουβαλάρης μάλλον μένει εκτός. Εκπληξη τα χαμένα "σίγουρα" γκολ από τον Ζαπαντιώτη. Δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοια.
***Οικογενειακά είμαστε στην κερκίδα...Λυπάμαι που η έκλυσή μας για παρουσία του κόσμου στον κρίσιμο αυτό αγώνα δεν βρήκε ανταπόκριση...Πάλι από την τσέπη τους πλήρωσαν οι διοικούντες τους διαιτητοπαρατηρητές! Ευτυχώς που ήρθαν και καμιά 15αριά Λευκαδίτες και έδειχνε κάπως η κερκίδα. Η νεολαία προτίμησε να πάει στο ...Αιτωλικό, να δει το μεγάλο ντέρμπι του Συντοπίτη με τον Αρη! Αντε βρεγμένη σανίδα που σας χρειάζεται. Εσείς χάσατε κορόιδα, όχι η ΑΕΜάρα!
***Πεντασφράγιστο μυστικό κρατήσαμε όλη τη βδομάδα, τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι τερματοφύλακες της ομάδας! Ο μεν Ζέρβας αντιμετώπισε αξεπέραστο πρόβλημα στους προσαγωγούς, ο δε Γκασούκας έκανε επέμβαση σε συρίγγιο ψηλά στο μηρό και ήταν και οι δυο εκτός ομάδας! Με ένα τερματοφύλακα κατεβήκαμε στον αγώνα, τον νεαρό Δουλιώτη! Εναλλακτική λύση ο ...Γαβρίνας, που στο Ρόκκα, επέδειξε ...πλούσιο ταλέντο!
***Σαν βόμβα έσκασε προχθές η είδηση της τιμωρίας του Ανδρέα Μαργέλη από τη ΕΠΟ, για ένα μήνα εκτός γηπέδων! Επειδή λέει απεκάλεσε ...βλαμένη, την βλαμένη βοηθό του αγώνα στον Ρόκκα! Σημειωτέον, ότι η "κυρία" ήταν στην απέναντι γραμμή και εκτός του ότι δεν μπορούσε ν' ακούσει τι έλεγε ο Μαργέλης, ο ίδιος ο κόουτς λέει ότι ποτέ δεν την απεκάλεσε έτσι. Εγώ ο ...σκεπτόμενος, πιθανολογώ ότι τον κάρφωσε ο άλλος ο βοηθός! Ετσι για να δείτε τι ...μουλωχτοί είναι μερικοί βοηθοί!
***Πολυτιμώτατο το ...εξάποντο που κέρδισε η ΑΕΜ στον αγώνα με το Νυδρί. Σε συνδιασμό με τις απώλειες βαθμών των ομάδων που βρίσκονται από κάτω μας στη βαθμολογία, πήραμε ...αποστάσεις από τον βυθό. Επίσης πλησιάσαμε στην εξάδα και η αισιοδοξία επέστρεψε. Με άλλον αέρα θα πάμε στην Κέρκυρα για να παίξουμε με τη βολίδα, που ναι μεν είναι καλή ομάδα, αλλά είναι στα μέτρα μας. Αν πάρουμε θετικό αποτέλεσμα και νικήσουμε και την Αρτα την μεθεπόμενη Κυριακή, θα έχουμε πάρει για τα καλά τα πάνω μας και θα πάψουμε να κοιτάμε προς τα κάτω.
***Μην σας ξεγελάει το σκορ. Δεν ήταν αδύναμη ομάδα ο Οδυσσέας! Ετσι την έκανε να φαίνεται η καλή απόδοση των Κανονιέρηδων. Οχι πως είμαστε τέλειοι, κάναμε τα λαθάκια μας, γι' αυτό φώναζε από την ...κερκίδα και ο Μαργέλης. Είχαμε όμως σε πολύ καλή μέρα το κέντρο και δημιουργήσαμε πολλές φάσεις, ενώ δεν αφήσαμε το Νυδρί να φανεί απειλητικό, παρά μόνο στο τέλος του αγώνα. Στο πρώτο ημίχρονο υπήρχε αλληλοκάλυψη και πολύ πρέσινγκ. Στο δεύτερο χαλαρώσαμε, αλλά ήταν τελειωμένη υπόθεση η νίκη και κάποιοι ...ξεχνόντουσαν!
***Ζέρβας, Γκασούκας, Γουβαλάρης, Γιαννιώτης, Αποστολίδης, Χρ. Πλακίδας τα νέα προβλήματα τραυματισμών! Μέχρι να πούμε "δόξα σοι ο Θεός", ξανά μανά "Παναγία βόηθα"! Νοσοκομείο ξαναγίναμε! Τον Πλακίδα δεν τον φοβάμαι, είναι θηρίο. Ο Αποστολίδης δεν έχει κάτι το ανησυχητικό. Του Γουβαλάρη το πόδι ήταν ...τούμπανο, ενώ ο Γιαννιώτης μάλλον θα είναι ετοιμοπόλεμος για την επόμενη αγωνιστική. Ψιλοκούτσαινε και ο Ζαπαντιώτης! Ελπίζω να μην έχει κάτι σοβαρό. Οι τερματοφύλακες παραμένουν σε αναμονή, με μεγαλύτερο πρόβλημα να έχει ο Ζέρβας.
***Τέλειος ήταν ο αγωνιστικός χώρος, παρά τις νεροποντές όλης της εβδομάδας. Τον θαύμασαν και οι Νυδριώτες, που παίζουν σε ...χωράφι! Ούτε νερά είχε κρατήσει, ούτε γλύστραγε τόσο πολύ. Τρία λεπτά βροχούλα έριξε μισή ώρα πριν αρχίσει ο αγώνας, ίσι ίσα για να ...πιτσιλιστούμε, όσοι πηγαίναμε εκείνη την ώρα στο γήπεδο. Μετά λιαγκάδα, χαρά Θεού, με λίγα δοντάκια. Οτι έπρεπε για να μείνουν ζεστά τα ...κανόνια μας! Γι' αυτό και η τεσσάρα!

Αυτά και για σήμερα ΑΕΜάρες! Την επόμενη εβδομάδα, πάμε ψηλά στην Κέρκυρα ν' αντιμετωπίσοιυμε την Βολίδα, με την οποία είχαμε έρθει 2-2 στην έδρα μας. Ισως παίξουμε σε πλαστικό χλοοτάπητα, που δεν θα είναι μας βοηθήσει ιδιαίτερα. Ιδομεν. Μέχρι τότε Καλή Καθαρή Δευτέρα και Καλή Σαρακοστή! Με υγεία, να περάσετε καλά όλοι! Μιχάλης Κιτσινέλης

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Με περίπατο 4-1 τον Οδυσσέα Νυδρίου

Κάνοντας έναν υγιεινό περίπατο και πετυχαίνοντας το σκορ της ημέρας, η Α. Ε. Μεσολογγίου "καθάρισε" εύκολα το "εξάποντο" με το Νυδρί στο ΔΑΚ Μεσολογγίου και βλέπει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον. Το τελικό σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα, αφού οι Κανονιέρηδες είχαν και τρία δοκάρια, ενώ χάθηκαν και 4-5 τετ α τετ, που θα μπορούσαν να δώσουν πολύ μεγαλύτερη έκταση στο σκορ. Ουσιαστικά, το παιχνίδι τελείωσε πριν καλά - καλά αρχίσει, αφού στο 30΄ ήταν ήδη 3-0 και το ημίχρονο έκλεισε με 4-0, κάνοντας διαδικαστικά τα 45 λεπτά του β΄ ημιχρόνου. Πάντως την παράσταση έκλεψε ο διαιτητής κ. Ν. Μακρυπόδης με τα φαλτσοσφυρίγματά του, αλλά και στην ανοχή του σκληρού παιχνιδιού των Λευκαδιτών, που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων παιχτών της ΑΕΜ, που ίσως λείψουν από το κρίσιμο παιχνίδι με την Βολίδα. Ενώ δεν έδωσε και ένα καταφανέστατο πέναλτι στον Γιαννιώτη στο 5΄ και άλλο ένα στο 36΄σε τετ α τετ του Ζαπαντιώτη. Εντελώς στον κόσμο τους και οι δύο βοηθοί Παπαγιαννόπουλος και Χασιώτης, με τον πρώτο βοηθό ν' αφήνει δύο καταφανέστατα οφσάιντ υπέρ των φιλοξενουμένων και στο δεύτερο απ' αυτά να γίνεται η μείωση του σκορ στις καθυστερήσεις από τον Ντουντούκη(4-5 μέτρα οφσάιντ, γέλαγε όλη η κερκίδα!). Ενώ και ο δεύτερος έκοψε με ανύπαρκτα οφσάιντ δυο φορές τους Μεσολογγίτες, στο β΄ ημίχρονο.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
2΄ κόρνερ για τους φιλοξενούμενους από αριστερά, έδιωξε πλάγια ο Χρ. Πλακίδας.
5΄ καταπληκτική μπαλιά του Ζαπαντιώτη στον Γιαννιώτη στ' αριστερά, αυτός μπήκε στην περιοχή και πάνω στο σουτ, ο Καμάρας τον ανέτρεψε από πίσω χωρίς να βρει μπάλα, με τον διαιτητή να το σκέφτεται για λίγο και ν' αφήνει το παιχνίδι να συνεχιστεί.
6΄ ο Γαβρίνας έστρωσε στον Ζαπαντιώτη στο ύψος της περιοχής, αυτός έκανε το σουτ με τ' αριστερό, σε καλή θέση ο Ευαγγελινός μπλόκαρε.
10΄ μακρινό ξαφνικό σουτ του Γιαννιώτη, ψηλά, άουτ.
12΄ ο Τσάμης τροφοδότησε τον Γαβρίνα, αυτός έκανε ωραία προσπάθεια, πάνω στην μπάλα έπεσαν ο Ξενάκης με τον Καμάρα, που μπερδεύτηκαν και παραλίγο αυτογκολ.
13΄ αριστοτεχνικό φάουλ με τον Ζαπαντιώτη από το ημικύκλιο στο οριζόντιο δοκάρι και στην επιστροφή ο Γαβρίνας δεν μπόρεσε να κάνει το γυριστό σουτ.
15΄ φάουλ για το Νυδρί με τον Κοσμά από μέση απόσταση και αριστερά, ο Γαζής έπιασε δύσκολη κεφαλιά, η μπάλα πέρασε ακίνδυνα άουτ.
16΄ καλοχτυπημένο φάουλ του Τσάμη από δεξιά, πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας ο Ζαπαντιώτης, δεν βρήκε την μπάλα, που πέρασε απ' όλους και στο δεύτερο δοκάρι πετάχτηκε ο Χρ. Πλακίδας και με συρτό σουτ έγραψε το 1-0.
19΄ λάθος εκτέλεση φάουλ του Γεωργάκη προς τον Καμάρα, παρενέβη ο Γιαννιώτης, φοβερή κίνηση Γαβρίνα και Ζαπαντιώτη, που του έκαναν χώρο παρασύροντας τους αμυντικούς και ο νεαρός μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε υποδειγματικά συρτά στην διαγώνιο τον Ευαγγελινό και έκανε το 2-0.
22΄ ο Γαβρίνας έκοψε μια μπαλιά στο ύψος της σέντρας και έβγαλε αμέσωςστον κενό χώρο στον Ζαπαντιώτη, αλλά πρόλαβε ο Ευαγγελινός που είχε διαβάσει τη φάση και είχε βγει από την περιοχή του, κόντραρε το σουτ σε πλάγιο.
26΄ φάουλ από αριστερά για το Νυδρί με τον Ντουντούκη, ο Γουβαλάρης με κεφαλιά έδιωξε. Αντεπίθεση της ΑΕΜ με τον Τσάμη, που βγήκε από δεξιά σε καλή θέση, αλλά το αδύναμο σουτ που επιχείρησε μπλόκαρε ο Ευαγγελινός.
29΄ ο Γαβρίνας μετά από μπαλιά του Αποστολίδη, βγήκε φάτσα με το τέρμα, αλλά το πλασέ, έδιωξε σε κόρνερ ο Ευαγγελινός.
30΄ ο Ντουντούκης επιχείρησε ξαφνικό σουτ, αλλά σε καλή θέση ο Δουλιώτης μπλόκαρε και έβγαλε την μπάλα στο Χρήστο Πλακίδα που επιχείρησε γρήγορη αντεπίθεση, πέρασε δύο αμυντικούς μπήκε στην περιοχή έκανε το γύρισμα στον Γιαννιώτη στο ύψος της περιοχής, που με άψογο συρτό πλασέ έκανε το 3-0 στο 31΄.
36΄ ο Χρ. Πλακίδας ωραία μπαλιά στον Ζαπαντιώτη στο κενό χώρο, αυτός πρόλαβε την έξοδο του Ευαγγελινού, "τσίμπησε" την μπάλα, ο τερματοφύλακας του Οδυσσέα έπεσε πάνω του, οι Μεσολογγίτες ζήτησαν νέο πέναλτι, ο διαιτητής έδειξε άουτ.
38΄ σ' ένα μακρινό γέμισμα ο Ευαγγελινός βγήκε από την περιοχή του έδιωξε με π'οδια και χέρια, αλλά διαιτητής και βοηθός δεν σφύριξαν το φάουλ και την κάρτα.
39΄ ο Γουβαλάρης αντικαταστάθηκε υποχρεωτικά από τον Κορομηλά, αφού έπαιζε με πρισμένο πόδι από φάουλ στο 3΄ του αγώνα!
41΄ ο Ζαπαντιώτης άλλαξε ωραία δυο φορές την μπάλα με τον Γιαννιώτη, μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Ορφανίδη, που αποβλήθηκε. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Γαβρίνας που πλάσαρε τον Ευαγγελινό και έγραψε το 4-0.
46΄ ο Γαζής, ελίχθηκε έξω από την περιοχή, βρήκε χώρο έκανε όμως χλιαρό σουτ, εύκολο για τον Δουλιώτη, που μπλόκαρε.
Με φόρα μπήκε στο β΄ημίχρονο η ΑΕΜ και μόλις στο πρώτο δίλετο έχασε απίστευτη ευκαιρία να κάνει πέντε τα τέρματά της. Ο Μπίρκος έκανε μια ψηλοκρεμαστή σέντρα από δεξιά, ο Χρ. Πλακίδας έκανε το πλασέ σουτ, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Η ΑΕΜ πέμενε και στο επόμενο λεπτό ήταν ο Κορομηλάς που έβγαλε την σέντρα από αριστερά, στο ύψος του πέναλτι ο Ζαπαντιώτης έκανε κεφαλιά ψαράκι, η μπάλα χτύπησε το αριστερό δοκάρι του Ευαγγελινού και έδιωξαν οι αμυντικοί σε πλάγιο. Εκτέλεσε ο Μπίρκος, έδωσε στον Χρ. Πλακίδα που έκανε ωραία προσπάθεια από δεξιά, έβγαλε την μπαλιά στον Ζαπαντιώτη, αλλά αυτός έκανε αδύναμο σουτ στην αγκαλιά του Ευαγγελινού.
48΄ μετά από λάθος του Ταράτσα, ο Λουίζος, βγήκε απέναντι από τον Δουλιώτη, έκανε το συρτό σουτ, ο Δουλιώτης με τα ακροδάχτυλα απέκρουσε, η μπάλα στο αριστερό του δοκάρι και κόρνερ.
49΄ ο Κοσμάς εκτέλεσε από δεξιά πλάγια ένα φάουλ εφεύρεση του διαιτητή(ο α΄βοηθός δεν έδειξε τίποτα) η μπάλα ψηλοκρεμαστά, σκαστή κεφαλιά του Γαζή, η μπάλα άουτ.
54΄ Φάουλ της ΑΕΜ με τον Ζαπαντιώτη από δεξιά, σύγχιση στα καρέ του Νυδρίου, ο Αποστολίδης έκανε συρτό γύρισμα, πρόλαβε προ τοτ Χρ. Πλακίδα κι έδιωξε ο Καμάρας.
56΄ ο Χρ. Πλακίδας έκανε μπάσιμο από δεξιά, έβγαλε την σέντρα, απέκρουσαν με τα σώματα οι αμυντικοί(και 'δω ζητήθηκε πέναλτι).
64΄ ο Αποστολίδης έβγαλε σε θέση βολής τον Γιαννιώτη, αυτός πέρασε την μπάλα δίπλα από τον Ευαγγελινό, αλλά πρόλαβε ο Γεωργάκης και έδιωξε.
66΄ κόρνερ με Ζαπαντιώτη από δεξιά, ο Γατσώρης δεν μπ΄πορεσε να κατεβάσει την μπάλα, έδιωξε ο Γεωργάκης, σέντρα του Γιαννιώτη από δεξιά,έδιωξε ο Ντουντούκης βάζοντας τέλος στην πολιορκία.
70΄ ο Ζαπαντιώτης κέρδισε με κόντρα την μπάλα από τον Καμάρα, βγήκε φάτσα με τον Ευαγγελινό, έκανε το σουτ, απέκρουσε ο τερματοφύλακας των Λευκαδιωτών.
71΄ φάουλ για το Νυδρί με τον Ξενάκη από δεξιά έδιωξε με καφαλιά ο Γατσώρης.
73΄ νέο φάουλ με τον Γαζή για το Νυδρί από καλή θέση στον άξονα, ωραία χτυπημένο μόλις έξω από το δεξί "Γ" του Δουλιώτη.
76΄ ωραία επίθεση της ΑΕΜ η μπαλιά στον Τσάμη από τον Αποστολίδη, έκοψε τη φάση με ανύπαρκτο οφσάιντ ο β΄βοηθός.
79΄ από καταφανή θέση οφσάιντ που άφησε ο πρώτος βοηθός, ο Γαζής βγήκε μόνος από δεξιά, βιαστηκε όμως το σουτ και μπλόκαρε στη γωνία του ο Δουλιώτης.
81΄ μεγάλη φάση διαρκείας για την ΑΕΜ. Ωραία προσπάθεια του Τσάμη από δεξιά, έκοψε ωραία την μπάλα στον Ζαπαντιώτη, αλλά για άλλη μια φορά ο Ευαγγελινός έπεσε και έδιωξε το σουτ σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση του κόρνερ ο Τσάμης έβγαλε την μπαλιά στον Ζαπαντιώτη, αυτός μπήκε στην περιοχή, σούταρε δυνατά απέκρουσε ο Ευαγγελινός, Ζαπαντιώτης και Γιαννιώτης μπερδεύτηκαν στην προσπάθεια για σουτ, έδιωξε ξανά ο Ευαγγελινός, η μπάλα στον Αποστολίδη, που αντί να κάνει αμέσως το σουτ, έκανε τρίπλες και όταν σούταρε ο Ευαγγελινός μπλόκαρε.
86΄ από λάθος του Μπαλάφα, ο Κοσμάς κέρδισε την μπάλα, περασε από δεξιά και τον Αποστολίδη, αλλά το σουτ που επιχείρησε μπλόκαρε σταθερά ο Δουλιώτης.
87΄ ο Γαβρίνας κέρδισε μια κόντρα λίγο κάτω από το κέντρο, την κατάλληλη στιγμή έβγαλε στον αμαρκάριστο Γιαννιώτη στ' αριστερά, αυτός αντί να σουτάρει αμέσως έκανε προσπάθεια για τρίπλα, με αποτέλεσμα ο Ξενάκης να διώξει σε κόρνερ.
88΄ πάλι ο Κοσμάς έκανε την σέντρα από δεξιά ο Ψευτιγιώργος έκανε αδύναμη κεφαλιά, έδιωξε σε κόρνερ ο Τσάμης.
89΄ νέα προσπάθεια του Κοσμά που έβγαλε την παράλληλη σέντρα από πλάγια δεξιά, έπεσε έγκαιρα ο Δουλιώτης και καθάρισε την φάση μπλοκάροντας. Γρήγορη αντεπίθεση της ΑΕΜ με τους Τσάμη, Ζαπαντιώτη και Γιαννιώτη ν' αλλάζουν διαδοχικά την μπάλα, ο Γιαννιώτης έβγαλε στον Γαβρίνα, που αφού έφερε την μπάλα στο δεξί, έκανε το πλασέ με την μπάλα να περνάει μόλις δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Νυδρίου.
90΄ ο Γιαννιώτης τραυματίζεται από σκληρό φάουλ και η ΑΕΜ μένει με 10 παίχτες αφού είχαν οι αλλαγές.
92΄ ο Ντουντούμης από καταφανή θέση οφσάιντ βγήκε τετ α τετ με τον Δουλιώτη και με δυνατό σουτ έγραψε το 4-1.

Απερίγραπτο το διαιτητικό τρίο, που έκανε "ατζαμίδικες" και εχθρικές πρός την ΑΕΜ υποδείξεις. Ευτυχώς που είχε αυτή την εξέλιξη το παιχνίδι γιατί θα είχαμε επεισόδια.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α.Ε.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Δουλιώτης, Μπίρκος (58΄Γατσώρης), Αποστολίδης, Ταράτσας, Καρτσακλής, Γιαννιώτης, Τσάμης, Γουβαλάρης(39΄ λ. τ. Κορομηλάς), Γαβρίνας, Ζαπαντιώτης, Πλακίδας Χρ. (66΄ Μπαλάφας)
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ: Ευαγγελινός, Αρέθας, Ξενάκης, Καμάρας, Γεωργάκης, Ορφανίδης, Κοσμάς, Ντουντούκης, Γαζής Ε. (80΄ Σταυρόπουλος), Λουίζος (52΄ Καλογέρης), Ματούλας.

Τ' αποτελέσματα του 5ου Ομίλου

Νίκες με το ίδιο σκορ (2-0) πέτυχαν Ναυπακτιακός, Θεσπρωτός και Τηλυκράτης, ενώ την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα πήρε η Λευκίμμη. Το μοναδικό διπλό πήρε η Παραμυθιά μέσα στην Άρτα. Ισόπαλα ήρθαν τα ζευγάρια Βολίδα-Σκουφάς, Πρέβεζα-Παχυκάλαμος και Πέραμα-Ευπάλιο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής
Α.Ε. Μεσολογγίου - Οδυσσέας Νυδρίου 4-1
Βολίδα Μέσης - Σκουφάς Κομποτίου 1-1
Αναγέννηση Αρτας - Σούλι Παραμυθιάς 0-1
ΠΑΣ Πρέβεζα - Αραχθος Παχυκαλάμου 0-0
Ναυπακτιακός Αστέρας - Α.Ο. Ανατολής 2-0
Προοδευτική Περάματος - Απόλλων Ευπαλίου 1-1
Θεσπρωτός - Απόλλων Πάργας 2-0
Α.Ε. Λευκίμμης - Αστέρας Ρόκκα 2-0
Τηλυκράτης - Ελαιόφυτο 2-0


Βαθμολογία:
1. ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ.............51 [41-12]
2. ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ..................43 [36-17]
3. ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑ..............41 [26-16]
4. ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ...............40 [34-15]
5. ΣΚΟΥΦΑΣ ΚΟΜΠΟΤΙΟΥ...39 [30-19]
6. ΒΟΛΙΔΑ ΜΕΣΗΣ..............33 [30-16]
7. ΣΟΥΛΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ......33 [20-26]
8. Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ.......32 [32-19]
9. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ...........32 [19-19]
10. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ......29 [25-21]
11. ΑΣΤΕΡΑΣ ΡΟΚΚΑ............26 [21-20]**
------------------------------------------------
12. ΑΡΑΧΘΟΣ ΠΑΧΥΚ.........25 [26-30]
13. ΕΛΑΙΟΦΥΤΟ..............25 [23-25]
14. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ....20 [18-29]
15. Α.Ο ΑΝΑΤΟΛΗΣ............19 [16-31]
16. ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ....17 [22-35]
17. ΠΡ. ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ..........13 [16-32]**
18. Α.Ε ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ..........4 [14-65]
**Αγώνα λιγότερο

Επόμενη Αγωνιστική (22η) Κυριακή 21/2/2010
Βολίδα Μέσης - Α.Ε. Μεσολογγίου
Οδυσσέας Νυδρίου - Αναγέννηση Αρτας
Σκουφάς Κομποτίου - ΠΑΣ Πρέβεζα

Σούλι Παραμυθιάς - Ναυπακτιακός Αστέρας
Αραχθος Παχυκαλάμου - Προοδευτική Περάματος

Α.Ο. Ανατολής - Θεσπρωτός
Απόλλων Ευπαλίου - Α.Ε. Λευκίμμης

Απόλλων Πάργας - Τηλυκράτης

Αστέρας Ρόκκα - Ελαιόφυτο

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Ποινή απαγόρευσης εισόδου στον Α. Μαργέλη

Κατά την τελευταία της συνεδρίαση (12/2/2010), η Πειθαρχική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε τις εξής αποφάσεις:
>>Επιβάλλει στον εκπρόσωπο του σωματείου Μεσολόγγι, Μέρη Γ. ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 15 ημέρες και χρηματική ποινή 500 ευρώ (αγώνας Δ΄ Εθνικής της 6/12/2009 Μεσολόγγι-Ελαιόφυτο).
>>Επιβάλλει στον προπονητή του σωματείου Μεσολόγγι, Μαργέλη Α. ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 1 μήνα και χρηματική ποινή 300 ευρώ (αγώνας Δ΄ Εθνικής της 13/12/2009 Αστήρ Ρόκκας-Μεσολόγγι).

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Όρκος νίκης

Ένα από τα πιο κρίσιμα εντός έδρας παιχνίδια δίνει το Σάββατο στις 3μμ η ΑΕΜ, κόντρα στον ισόβαθμο Οδυσσέα Νυδρίου. Μετά το κακό αποτέλεσμα στο παιχνίδι του Κομποτίου, οι "μπλε" θέλουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες, για να ανασάνουν βαθμολογικά. Με νίκη, η ΑΕΜ μπορεί και να ξεφύγει ακόμη και με επτά βαθμούς διαφορά από την γραμμή του υποβιβασμού. Το πάθος και η λαχτάρα για την κατάκτηση της νίκης στο σαββατιάτικο αγώνα χαρακτηρίζει τους παίκτες της "Κυρίας". Ο Ανδρέας Μαργέλης δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, ενώ προσπαθεί να ανυψώσει το ηθικό των παικτών, ώστε να μπουν ψυχωμένοι για τους τρεις βαθμούς και μόνο. Όλοι ευελπιστούν η ΑΕΜ να επαναλάβει την επιτυχία του πρώτου παιχνιδιού στο Νυδρί, όπου είχε κερδίσει με 1-0. Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Αχαιός Ν.Μακρυπόδης και βοηθοί οι επίσης Αχαιοί, Α.Παπαγιανόπουλος - Ι. Χασιώτης. Παρατηρητής θα είναι ο Ι.Γεωργάρας από την ΕΠΣ Άρτας. Να επισημάνουμε για ακόμη μια φορά πως το παιχνίδι θα διεξαχθεί το Σάββατο 13/2 και όχι την Κυριακή των Αποκριών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής:
Σάββατο 13/2 - 3.00μμ
Α.Ε. Μεσολογγίου - Οδυσσέας Νυδρίου
Βολίδα Μέσης - Σκουφάς Κομποτίου
Αναγέννηση Αρτας - Σούλι Παραμυθιάς
ΠΑΣ Πρέβεζα - Αραχθος Παχυκαλάμου
Ναυπακτιακός Αστέρας - Α.Ο. Ανατολής
Προοδευτική Περάματος - Απόλλων Ευπαλίου
Θεσπρωτός - Απόλλων Πάργας
Α.Ε. Λευκίμμης - Αστέρας Ρόκκα
Τηλυκράτης - Ελαιόφυτο

Παιδικό πρωτάθλημα

Αποτελέσματα 17ης αγωνιστικής:
ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ 2-6
ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 1-10
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 2008 – ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 19-1
ΑΧΕΛΩΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΙΟΥ 3-1
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ – ΑΕ ΛΕΣΙΝΙΟΥ 3-0 Α/Α

Βαθμολογία:
1. ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 44
2. ΑΧΕΛΩΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 43
3. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ 36
4. ΑΚΑΔ. ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ 34
5. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 2008 33
6. ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ 27
7. ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 15
8. ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ 15
9. ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 6
10. ΑΕ ΛΕΣΙΝΙΟΥ 0

Η τελευταία αγωνιστική του Α' ομίλου στον οποίο συμμετέχει η Ακαδημία της ΑΕΜ θα ολοκληρωθεί το επόμενο Σάββατο 20 Φλεβάρη. Το προσεχές Σάββατο δεν υπάρχει αγωνιστική δράση στον όμιλο λόγω Αποκριών.

Επόμενη αγωνιστική (18η - Τελευταία) 20/2/10:
ΑΧΕΛΩΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ - ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΑΕ ΛΕΣΙΝΙΟΥ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ - ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 2008
ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ - ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ
ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ - ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Μικρά ΑΕΜΙΚΑ νέα

- Στην εκδήλωση του ΣΚΑΙ και της Superleague για την γιορτή των 50 χρόνων της Α’ Εθνικής, στην καλύτερη 11άδα της δεκαετίας του ’80 βρέθηκε ο πρώην άσσος του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού ο αείμνηστος Γιάννης Κυράστας ο οποίος την περίοδο 1988-89 υπήρξε παίκτης - προπονητής της Α.Ε. Μεσολογγίου.

- Ο μεσολογγίτης Γιώργος Ντρέλιας πρώην ποδοσφαιριστής του Εθνικού Πειραιά και της ΑΕΜ θα είναι ο συνεργάτης του Σούλη Παππά στην ομάδα του Αιγάλεω που αγωνίζεται στη Β’ Εθνική.

Δημήτρης Αντωνόπουλος
(εφημερίδα ΑΙΧΜΗ)

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Με Καφέ και με Τσιγάρο, 8-2-2010

ΑΕΜάρεεες, Καλησπέρα! Είναι η πρώτη φορά αδέλφια, που θα παραδεχτώ ότι χάσαμε από μια καλύτερη ομάδα! Μια και δεν πήγα στο Κομπότι, χάλασα καμιά 30αριά ευρώ σε τηλεφωνήματα, μίλησα και με 5-6 που πήγαν στον αγώνα και σας παραθέτω όλες τις πληροφορίες που μάζεψα. Όλοι μου είπαν και κατά την διάρκεια του αγώνα αλλά και μετά, ότι ο Σκουφάς έπαιξε τέλεια. Οι Αρτινοί μου είπαν ότι ήταν το καλύτερο φετινό του παιχνίδι. Αντίθετα εμείς δεν παίξαμε σαν ΑΕΜ...
***Λάθη επί λαθών, με το κέντρο να μην βγάζει μπαλιές, να μην μαρκάρει και την άμυνα ...άφαντη. Το ότι φάγαμε μόνο δυο ήταν μεγάλη ...τύχη. Μου είπανε πολλά για συγκεκριμένους παίχτες, αλλά επειδή δεν ήμουνα στον αγώνα και επειδή γνωρίζω καλά τι "φαρμακόγλωσσες" υπάρχουν, δεν θα ονοματίσω. Όμως, με δεδομένο ότι έχω δει πάρα πολλά παιχνίδια της ΑΕΜ φέτος, έχω σχηματίσει την εντύπωση ότι κάποιοι είναι μόνο για το ...τοπικό. Τι να κάνουμε όμως, αυτούς έχουμε και μ' αυτούς πορευόμαστε..
***Πολλές φήμες είχαν ακουστεί γι' αυτό το παιχνίδι. Κάποιοι μιλούσαν για επεισόδια, σαν ανταπόδοση αυτών που είχαν κάνει οι 5-6 δικοί μας "επιστήμονες" στον πρώτο αγώνα. Κάποιοι έλεγαν ότι θα είναι στημένη η διαιτησία... Τελικά, τίποτε τέτοιο δεν έγινε. Είχαν κι αυτοί καμιά 40αριά ζωηρούς νεαρούς που έκαναν "θόρυβο", αλλά χωρίς παρατράγουδα Η διαιτησία πέρασε απαρατήρητη σχεδόν. Μήπως τελικά κυνηγάμε ανεμόμυλους;
***Σχετικά με τις αιτίες που χάσαμε, υπάρχουν αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις. Εκτός από την καλή απόδοση του Σκουφά, που πραγματικά οι παίχτες του έτρεχαν πολύ και κάλυπταν όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, κάποιοι είπανε ότι μπάζανε τα άκρα μας. Άλλοι ότι το κέντρο μας ήταν ανύπαρκτο, φλύαρο και στατικό. Άλλοι ότι το κεντρικό δίδυμο έκανε συνέχεια λάθη σαν αυτά που μας στοίχησαν τα γκολ. Άλλοι ότι και η επίθεση δεν "βρισκόταν". Τι να κάνουμε ΑΕΜάρες, αν ήμουνα στο παιχνίδι θα είχατε καλύτερη ενημέρωση. Τώρα βολευτείτε μ' αυτό το αλαλούμ!
***Όλοι όσοι μου μίλησαν για το παιχνίδι, ξεχώρισαν έναν παίχτη, που πραγματικά πάλεψε και ήταν πραγματικά ΑΕΜάρας: ο Χρήστος Πλακίδας. Δεν είναι το γκολ που έβαλε που τον ξεχώρισε από το ...πλήθος, αλλά ο τσαμπουκάς που είχε στον αγώνα και η συνεχής κίνησή του σε όλα τα πλάτη και τα μήκη του γηπέδου. Μπράβο του!!! Φιλότιμα έπαιξε και ο Ζαπαντιώτης. Κράτησε μπάλα, μοίρασε μπαλιές, αλλά χάθηκε μετά την προώθησή του μπροστά. Κι επειδή κάποιος μου είπε ότι ο συγκεκριμένος παίχτης έπρεπε ν' αλλαχτεί μετά το 60' - 65' επειδή είχε κουραστεί, μάλλον δεν τον ξέρει καλά τον παίχτη!
***Ένα ασφαλές συμπέρασμα στο φετινό πρωτάθλημα, είναι ότι οι παίχτες μας στα δύσκολα τα χάνουν. Ειδικά όταν δεχθούμε πρώτοι γκολ, χάσαμε! Δεν μπορεί η ομάδα να γυρίσει παιχνίδι. Είναι απορίας άξιο αυτό, με δεδομένο ότι έχουμε ορισμένους έμπειρους παίχτες, που σ' αυτές τις περιπτώσεις έπρεπε να πάρουν πρωτοβουλίες και να οδηγήσουν την ομάδα στη νίκη. Όπως μου είπε ένας φίλος ΑΕΜάρας, Ζαπαντιώτης, Τσάμης, Πασπαλιάρης και Καρτσακλής είναι παίχτες - προπονητές και θάπρεπε στα δύσκολα να πάρουν πρωτοβουλίες Δεν έχω απαιτήσεις από τους νεαρούς μου είπε, αλλά από αυτούς ΑΠΑΙΤΩ το κάτι παραπάνω.
***Δεν θα συμφωνήσω μ' αυτή την άποψη. Οι προαναφερόμενοι παίχτες είναι αυτοί που κρατάνε την ομάδα. Αν δεν είχαμε κι αυτούς θα είχαμε πατώσει. Το έχω ξαναπεί δεν είναι στους έμπειρους παίχτες το πρόβλημα. Είναι στους νεαρούς, που είναι ασταθείς και απείθαρχοι. Μερικοί έκαναν κάποιες καλές εμφανίσεις στο κύπελλο με τριτοτέταρτες ομάδες και νόμισαν ότι είναι έτοιμοι για την Εθνική Ελλάδος!!! Επίσης εμένα προσωπικά, με εκπλήσσει δυσάρεστα η τεράστια πτώση στην απόδοση του Μπαλάφα, που είναι παίχτης με φοβερά προσόντα. Δεν ξέρω τι γίνεται μ' αυτό το παιδί...
***Απ' όλα αυτά που προανέφερα, θα κρατήσω μόνο την καλή απόδοση του Χρ. Πλακίδα και την συνέχιση του σερί του στην επίτευξη τερμάτων. Μ' αυτό που πέτυχε στο Κομπότι έφτασε τα 9 γκολ και είναι ήδη πρώτος σκόρερ μαζί με άλλους τρεις παίχτες. To Σαββάτο θα έχει την ευκαιρία να πάρει κεφάλι. Θυμίζει πλέον αυτόν τον παίχτη που θαυμάσαμε στο περσινό πρωτάθλημα και που κατά τη γνώμη μου ήταν ο πολυτιμότερος της σεζόν. Πιστεύω σύντομα θα επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς και ο Μάριος Πλακίδας, ώστε να μπορέσουν να πάρουν ανάσες οι Ζαπαντιώτης, Αποστολίδης και Γιαννιώτης, που τους έχει φύγει η ψυχή.
***Σε συσχετισμό με τα αποτελέσματα της χθεσινής αγωνιστικής, ο αγώνας του Σαββάτου με το Νυδρί, είναι αγώνας έξη βαθμών. Το ίδιο και αυτός με την Άρτα. Καλό θα είναι επίσης να πάρουμε και εκτός έδρας βαθμούς στα παιχνίδια που ακολουθούν, γιατί κάθε βαθμός από 'δω και πέρα θα είναι χρυσάφι. Ήδη η 5άδα στην κορυφή ξεχώρισε Επίσης και οι πέντε από τους εφτά που θα πέσουν. Παίζονται και θα παίζονται μέχρι την 30στή τουλάχιστον αγωνιστική, μία θέση στην εξάδα και δύο θέσεις υποβιβασμού. Σχετικά με τα ...Τάρταρα έχουμε πλεονέκτημα, αρκεί να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας και φυσικά να πάρουμε τα εκτός τουλάχιστον με τις υποβιβασμένες. Για τα ψηλά, μάλλον πρέπει να πάρουμε τελεφερίκ! Ίδωμεν!
***Θυμίζω: Νυδρί μέσα, Βολίδα έξω, Αρτα μέσα, Πρέβεζα έξω, Ναυπακτιακός μέσα. Μετά πάμε στο Πέραμα και έρχεται ο Θεσπρωτός! Με δεδομένο ότι έχουμε 29 βαθμούς και θέλουμε πάνω από 50, ίσως 55 για να ...σωθούμε, καταλαβαίνετε ότι όλα θα κριθούν στις πέντε αγωνιστικές που ακολουθούν. Μπορούμε τουλάχιστον 10-12 βαθμούς; Με λιγότερους θα έχουμε άγχος. Με περισσότερους θα κοιτάμε ψηλά. Το σημαντικό πάντως είναι να κοιτάμε παιχνίδι το παιχνίδι. Επίσης να μας ευνοήσουν και τ' αποτελέσματα των άλλων ομάδων, ώστε να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε κομπιουτεράκια μέχρι το τέλος.

Αυτά για σήμερα ΑΕΜάρες! Το Σάββατο όλοι στο γήπεδο για να βοηθήσουμε τους παίχτες να πάρουν το 6ποντο! Να μπει και κάνα φράγκο στα ταμεία της ομάδας! Και μια παράκληση: Μην πυροβολείτε αδέλφια τους παίχτες και το προπονητή! Κάνουν όλοι ότι περισσότερο μπορούν. Πιστέψτε με! Επίσης οι Νυδριώτες μας φέρθηκαν πάρα πολύ καλά, ν' ανταποδώσουμε. Μέχρι την άλλη Δευτέρα να είστε όλοι καλάαα!!! Μιχάλης Κιτσινέλης.