Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Με 4άρα κατάπιε το Σούλι!

Παίζοντας με σοβαρότητα και ουσία οι κυανόλευκοι, σάρωσαν το Σούλι Παραμυθιάς με 4-0! Εχοντας σε τρομερή μέρα τον Χρήστο Πλακίδα και τους περισσότερους παίχτες να παίζουν με ωριμότητα, ελάχιστα λάθη και καλή συνεργασία σε όλες τις γραμμές, η Α. Ε. Μεσολογγίου κυριάρχησε σε όλη τη διάρκεια αγώνα, πέτυχε τέσσερα πανέμορφα γκολ και έχασε 2-3 ακόμη καλές ευκαιρίες. Το Σούλι μπήκε με αμυντικούς προσανατολισμούς στο παιχνίδι, παραχωρώντας γήπεδο στην ΑΕΜ και προσπαθώντας με διπλή ζώνη άμυνας, να μην αφήσει τους γηπεδούχους να γίνουν επικίνδυνοι. Η Μεσολογγίτικη ομάδα με καθαρά επιθετικό σχήμα, πήρε τα ηνία του αγώνα και βρήκε τις λύσεις στο πρέσινγκ του κέντρου, παίζοντας πολύ από τα πλάγια.
Στο 4΄ ένα μακρινό συρτό σουτ του Μπίρκου δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Φίλια που μπλόκαρε.
Στο 7΄ προσπάθεια του Γαβρίνα κατέληξε σε κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο.
Στο 8΄ ο Γαβρίνας προσπάθησε με διαγώνια μπαλιά να βρει τον Χρ. Πλακίδα, αλλά ο Φίλιας έπεσε έγκαιρα και μπλόκαρε.
Στο 10΄ ο Ζαπαντιώτης εκτέλεσε ωραία ένα φάουλ από μέση απόσταση, πέρασε το τείχος η μπάλα, αλλά σε καλή θέση ο Φίλιας μπλόκαρε.
Στο 14΄ο Ταράτσας έκανε σέντρα σουτ, άουτ.
Στο 15΄ το Σούλι απείλησε με ένα φάουλ από μέση απόσταση, έδιωξε ο Ταράτσας.
Στο 16΄ γρήγορη επίθεση με Γαβρίνα να δίνει στον Ζαπαντιώτη, αυτός να κάνει στο ύψος της γραμμης της περιοχής παράλληλη μπαλιά, ο Γιαννιώτης άφησε έξυπνα την μπάλα, ο Χρήστος Πλακίδας έφερε την μπάλα στο δεξί και μ' ένα κεραυνό έγραψε το 1-0!
Στο 19΄ ο Χρ. Πλακίδας έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Γιαννιώτη στον κενό χώρο στ' αριστερά, αυτός μπορούσε το σουτ, αλλά προσπάθησε να σιγουρέψει το γκολ, έβγαλε συρτή σέντρα προς τον Γαβρίνα, έπεσε ο Φίλιας και μπλόκαρε.
Στο 22΄ νέα οργανωμένη επίθεση της ΑΕΜ με τον Γαβρίνα από δεξιά να κάνει ωραία παράλληλη μπαλιά, ο Χρ. Πλακίδας από καλή θέση έκανε το δυνατό σουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Με φάουλ προσπάθησε ν' απειλήσει και πάλι το Σούλι στο 24΄, αλλά η ψηλοκρεμαστή μπαλιά του Τσάλη βρήκε σε καλή θέση τον Ταράτσα που έδιωξε.
Στο 27΄ ο Παπαδόπουλος έκανε ένα γέμισμα, στην απέναντι πλευρά νέο γέμισμα του Αντωνίου, κόντρα στον Μπίρκο, έδιωξε ο Πασπαλιάρης.
Στο 29΄ πάλι ο Γαβρίνας από δεξιά έκανε την σέντρα, ο Γιαννιώτης πιεζόμενος έκανε κακή κεφαλιά, άουτ.
Στο 30΄ ο Τσάλης πέρασε τον Πασπαλιάρη, μπήκε στην περιοχή από πλάγια δεξιά, έβγαλε συρτή σέντρα, ο Παπαδόπουλος από κοντά το σουτ, κόντραρε ο Καρτσακλής και ο Πασπαλιάρης απεμάκρυνε.
Στο 32΄ κόρνερ με τον Τσάλη, έδιωξε προσωρινά ο Ταράτσας, σουτ του Τάσσου έξω από την περιοχή, κόντρες και μακριά ο Ταράτσας.
Στο 36΄ο Χρ. Πλακίδας πήρε ωραία μπαλιά στο ύψος της περιοχής και πανομοιότυπα 'οπως στο πρώτο γκολ, έφερε την μπάλα στο δεξί, έπιασε ψηλοκρεμαστό σουτ πάνω από τον Φίλια και 2-0!
Στο 38΄ ιδανική μακρινή μπαλιά του Χρ. Πλακίδα από την άμυνα, όπου είχε κόψει προσπάθεια του Τσάλη, ο Γαβρίνας πιέστηκε από τον Ντούμα, η μπάλα πέρασε, ο Γιαννιώτης βγήκε μόνος στον κενό χώρο, πέρασε στην κίνηση αριστερά τον τερματοφύλακα του Σουλίου, έκανε το πλασέ, έπεσε εκπληκτικά ο Φίλιας και έδιωξε σε κόρνερ, που πέρασε ανεκμετάλλευτο.
Στο 39΄ ο Αντωνίου έκανε την σέντρα από αριστερά, ο Ζέρβας με φάουλ που δεν δόθηκε έχασε την μπάλα, το σουτ του Παπαδόπουλου από κοντά, κόντραρε ο Καρτσακλής σωτήρια και κόρνερ, που πέρασε ανεκμετάλλευτο.
Στο 43΄ ο Γιαννιώτης προσπάθησε να κρεμάσει τον Φίλια από δεξιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Στο 45΄ σε φάση διαρκείας, ξανά ο Γιαννιώτης σέντραρε από δεξιά, κόντρα και κόρνερ. Εκτέλεσε ο Ζαπαντιώτης, ο Μπονόβας έδιωξε ο Τσάμης αποδέκτης της μπάλας, κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή. Εκτέλεσε ο ίδιος πάνω στο τείχος.

Με μία αλλαγή για κάθε ομάδα ξεκίνησε ο αγώνας στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Μπίρκος παραχώρησε την θέση του στον Αποστολίδη γιά την ΑΕΜ και ο Σακαρέλης έδωσε τη θέση του στον νεαρό Αγ. Ρίζο, για το Σούλι.
Πρώτη καλή φάση στο 49΄ ένα μακρινό φάουλ του Παπαδόπουλου, που έδιωξε ο Πασπαλιάρης.
Ακολούθησαν μερικά λεπτά πρωτοβουλείας της ΑΕΜ χωρίς όμως ουσία. Από το 55΄ και μετά η ΑΕΜ ήταν καταιγιστική
Στο 56΄ σκληρό φάουλ του Χρυσικόπουλου στον Γιαννιώτη, κίτρινη κάρτα και φάουλ που πέρασε ανεκμετάλλευτο για τους γηπεδούχους.
Στο 58΄ σέντρα από αριστερά με τον Κορομηλά, ο Γαβρίνας πιεζόμενος την κεφαλιά, εύκολα μπλόκαρε ο Φίλιας.
Στο 59΄ ωραία παράλληλη μπαλιά του Γαβρίνα, προς τον Χρ. Πλακίδα ο Ντούμας σωτήρια έδιωξε σε πλάγιο άουτ.
Στο 60΄ ο Γιαννιώτης έκανε ξαφνικό σουτ από μέση απόσταση, μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Φίλια.
Στο 61΄ ωραία επίθεση του Σουλίου με τον Τζίμα, έξω από την περιοχή στρώσιμο της μπάλας στον Χρυσικόπουλο, αλλά το σουτ πέρασε πολύ έξω από τα δοκάρια του Ζέρβα.
Στο 63΄ μακρινή μπαλιά του Αποστολίδη, έβγαλε στα δεξιά μόνο του τον Γαβρίνα, αυτός αντί να σουτάρει προσπάθησε τρίπλα και ο Θεολόγου έδιωξε σε κόρνερ.
Στο 64΄ ο Τσάλης έβγαλε ωραία μπαλιά στα δεξιά, ο Νταής έκανε αμέσως το σουτ, έδιωξε ο Πασπαλιάρης και ο Τσάμης βγήκε στην αντεπίθεση, μπαλιά στον Γαβρίνα στα δεξιά αυτός αμέσως την συρτή παράλληλη σέντρα, ο Γιαννιώτης έκανε το κοντρόλ και με εξαιρετικό συρτό πλασέ έγραψε το 3-0!
Ακολούθησε χαλάρωμα και των δύο ομάδων, μια και το παινίδι είχε κριθεί. Οι παίχτες της ΑΕΜ κράτησαν την μπάλα και προσπάθησαν με μακρινές μπαλιές ν' απειλήσουν χωρίς αποτέλεσμα.
Στο 70΄το Σούλι εκτέλεσε εκπληκτικά ένα φάουλ 10 μέτρα έξω από την περιοχή της ΑΕΜ με τον Τζίμα, η μπάλα κατευθύνθηκε στο δεξί "Γ" του Ζέρβα, που με εκπληκτική προσπάθεια, έδιωξε σε κόρνερ. Εκτέλεσε ο Τσάλης ψηλοκρεμαστά, από απέναντι ο Τζίμας έκανε με πλάτη ανάποδο ψαλίδι, πολύ ψηλά άουτ.
Ακολούθησαν για ένα δεκάλεπτο ανούσιες προσπάθειες κι από τις δύο πλευρές, αλλά οι λιγοστοί φίλαθλοι της ΑΕΜ αποζημιώθηκαν επαρκώς!
Ηταν το 80΄ όταν με φοβερή μπαλιά του Γιαννιώτη στον κενό χωρό, ο εκπληκτικός Χρήστος Πλακίδας έφυγε ταχύτατα και με ιδανικό πλασέ έκανε προσωπικό χατ τρικ και το σκορ 4-0, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ΑΕΜ!
Στο 87΄ ο Τζάλης εκτέλεσε ένα φάουλ σαν κοντινό κόρνερ, η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ζέρβα.
Ο αγώνας τελείωσε με ένα ακόμη φάουλ από μακριά του Τζάλη, που έδιωξαν εύκολα οι Κορομηλάς με κεφαλιά και Καρτσακλής στη συνέχεια.
Γενικά ήταν ένας πολύ καλός αγώνας κατά διαστήματα, με την ΑΕΜ να έχει την κατοχή της μπάλας, να ελέγχει πλήρως το παιχνίδι και ουσιαστικά να απειληθεί ελάχιστες φορές από το Σούλι, που πάλεψε κυρίως αμυντικά και προσπάθησε με στημένα για κάτι καλό. Ο Χρήστος Πλακίδας ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου, ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Γιαννιώτης, Γαβρίνας, Τσάμης, Ταράτσας και ο Ζαπαντιώτης κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Από το Σούλι διασώθηκαν οι Φίλιας, Τζάλης και Ντούμας.
Εύκολο το έργο του διαιτητικού τρίο(Καλογεράκος, Πίττας, Αθανασούλη) από την Ηλεία, που δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α.Ε.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Ζέρβας, Μπίρκος(46΄ Αποστολίδης), Κορομηλάς, Ταράτσας, Καρτσακλής, Πασπαλιάρης(72΄ Μπαλάφας), Τσάμης, Γιαννιώτης, Γαβρίνας, Ζαπαντιώτης, Χρ. Πλακίδας(81΄ Δερβίσης).
Α.Π.Σ. ΣΟΥΛΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ: Φίλιας, Αντωνίου, Χρυσικόπουλος(46΄ Λαγός), Μπονόβας, Ντούμας, Θεολόγου, Σακαρέλης(66΄Αγ. Ρίζος), Τζίμας, Τσάλης, Παπαδόπουλος(62΄ Νταής), Τάσσος.

Τ' αποτελέσματα του 5ου Ομίλου

Εντός έδρας νίκες είχαμε κατά την πλεοψηφία στο σημερινό πρόγραμμα, καθώς Ναυπακτιακός, Πρέβεζα, Κομπότι, Νυδρί, Βολίδα, και Θεσπρωτός επικράτησαν επί των αντιπάλων τους. Στο μηδέν κόλλησαν Πέραμα και Τηλυκράτης. Το μοναδικό διπλό η Πάργα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής
Α.Ε. Μεσολογγίου - Σούλι Παραμυθιάς 4-0
Σκουφάς Κομποτίου - Αραχθος Παχυκαλάμου 2-0

Οδυσσέας Νυδρίου - Α.Ο. Ανατολής 3-1

Βολίδα Μέσης - Απόλλων Ευπαλίου 5-1

Αναγέννηση Αρτας - Απόλλων Πάργας 0-1

ΠΑΣ Πρέβεζα - Αστέρας Ρόκκα 1-0

Ναυπακτιακός Αστέρας - Ελαιόφυτο 1-0

Προοδευτική Περάματος - Τηλυκράτης 0-0
Θεσπρωτός - Α.Ε. Λευκίμμης 3-0


Βαθμολογία:
1. ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ.............45 [36-11]
2. ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ..................37 [33-17]
3. ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑ..............37 [24-15]
4. ΣΚΟΥΦΑΣ ΚΟΜΠΟΤΙΟΥ..35 [27-17]
5. ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ...............34 [28-15]
6. ΒΟΛΙΔΑ ΜΕΣΗΣ..............32 [29-14]
7. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ...........32 [18-14]
8. Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ.......29 [27-16]
9. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ......29 [24-16]
10. ΣΟΥΛΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ......27 [18-26]
11. ΑΣΤΕΡΑΣ ΡΟΚΚΑ............26 [21-18]
---------------------------------------------
12. ΕΛΑΙΟΦΥΤΟ..............25 [23-22]
13. ΑΡΑΧΘΟΣ ΠΑΧΥΚ.........21 [25-30]
14. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ....19 [17-27]
15. Α.Ο ΑΝΑΤΟΛΗΣ............18 [15-28]
16. ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ....16 [19-32]
17. ΠΡ. ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ..........12 [15-31]
18. Α.Ε ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ..........1 [12-61]

Επόμενη Αγωνιστική (20η) Kυριακή 7/2/2010
Σκουφάς Κομποτίου - Α.Ε. Μεσολογγίου
Σούλι Παραμυθιάς - Οδυσσέας Νυδρίου
Αραχθος Παχυκαλάμου - Βολίδα Μέσης

Α.Ο. Ανατολής - Αναγέννηση Αρτας

Απόλλων Ευπαλίου - ΠΑΣ Πρέβεζα
Απόλλων Πάργας - Ναυπακτιακός Αστέρας

Αστέρας Ρόκκα - Προοδευτική Περάματος

Ελαιόφυτο - Θεσπρωτός
Τηλυκράτης - Α.Ε. Λευκίμμης

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Ζητούμενο μόνο η νίκη

Με πολλά εμπόδια λόγω καιρικών συνθηκών έγινε η προετοιμασία των Κανονιέρηδων, εν όψει του αγώνα με το Σούλι Παραμυθιάς. Οι βροχές καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, δημιούργησαν πολλά προβλήματα στις προπονήσεις. Αντίθετα, ευχάριστα είναι τα νέα από το μέτωπο των τραυματιών καθώς σιγά - σιγά εντάσσονται όλοι στο πρόγραμμα προπονήσεων. Η μοναδική απώλεια στον αγώνα της Κυριακής, θα είναι ο Γουβαλάρης, που κι αυτός θα είναι έτοιμος για το παιχνίδι με τον Σκουφά. Ο Χρήστος Πλακίδας επιστρέφει, ενώ κι ο Μάριος Πλακίδας θα είναι στον πάγκο, αλλά δύσκολα θ' αγωνιστεί.
Το παιχνίδι έχει για την ΑΕΜ τεράστια βαθμολογική σημασία και το ζητούμενο είναι μόνο η νίκη και οι τρεις βαθμοί, ώστε να συνεχιστεί το αήττητο σερί της ομάδας.
Στο πρώτο παιχνίδι με το Σούλι η ΑΕΜ είχε ηττηθεί με 1-0 με γκολ του Αντωνίου στο 37΄, ενώ η Μεσολογγίτικη ομάδα είχε τελειώσει το παιχνίδι με 9 παίχτες, αφού είχαν αποβληθεί οι Γουβαλάρης και Ζέρβας. Αποβολή είχαμε και για την Παραμυθιά (Δήμος).
Τον αγώνα που θ' αρχίσει στις 3.00 μ. μ. θα διαιτητεύσει ο κ. Ι. Καλογεράκος με βοηθούς τους Α. Πίττα και Δ. Αθανασούλη, άπαντες του συνδέσμου Ηλείας, ενώ παρατηρητής θα είναι ο κ. Γ. Φραγκούλης (Πρέβεζας).
Εν τω μεταξύ, οριστική είναι η απομάκρυνση του κ. Νίκου Παλάτζα, αφού στη θέση του προσλήφθηκε, ως γυμναστής της ομάδας, ο κ. Ερωτόκριτος (Κριτάκης) Νικολόπουλος.
.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής:
Κυριακή 31/1 - 3.00μμ
Α.Ε. Μεσολογγίου - Σούλι Παραμυθιάς
Σκουφάς Κομποτίου - Αραχθος Παχυκαλάμου
Οδυσσέας Νυδρίου - Α.Ο. Ανατολής
Βολίδα Μέσης - Απόλλων Ευπαλίου
Αναγέννηση Αρτας - Απόλλων Πάργας
ΠΑΣ Πρέβεζα - Αστέρας Ρόκκα
Ναυπακτιακός Αστέρας - Ελαιόφυτο
Προοδευτική Περάματος - Τηλυκράτης
Θεσπρωτός - Α.Ε. Λευκίμμης

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Παιδικό πρωτάθλημα

Αποτελέσματα 15ης αγωνιστικής:
ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 1-5
ΑΧΕΛΩΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ – ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 2008 4-2
ΑΕ ΛΕΣΙΝΙΟΥ – ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ 0-3 Α/Α
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ – ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 5-1
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ – ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ 4-2

Βαθμολογία:
1. ΑΧΕΛΩΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 40
2. ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 38
3. ΑΚΑΔ. ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ 31
4. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤ. 30
5. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 2008 27
6. ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ 24
7. ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 15
8. ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ 15
9. ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 3
10. ΑΕ ΛΕΣΙΝΙΟΥ 0

Επόμενη αγωνιστική (16η) 30/1/10:
ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ - ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
(10.30πμ - Διαιτητής: Σπυριδόπουλος - Νοσηλευτής: Ιωαννίδης)
ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ - ΑΧΕΛΩΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 2008 - ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ
ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ - ΑΕ ΛΕΣΙΝΙΟΥ

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Με Καφέ και με Τσιγάρο 25-1-2010

ΑΕΜάρεεες Καλησπέρα! Μεγάλη ευκαιρία ν ' ανέβει στα ψηλά σκαλοπάτια έχασε η ΑΕΜάρα χθες στο Παχυκάλαμο. Άλλοι δύο βαθμοί πεταμένοι και η αισιοδοξία μου άρχισε να τρίζει. Όχι τόσο λόγω του χθεσινού αποτελέσματος, αλλά του τρόπου που έγινε. Όταν προηγείσαι στο 33΄, ελέγχεις πλήρως το παιχνίδι, έχεις ευκαιρίες να κερδίσεις άνετα τους τρεις βαθμούς και στο τέλος μένεις ευχαριστημένος που δεν έχασες, είναι μάλλον σοβαρός λόγος να είμαι απογοητευμένος.
***Το χθεσινό σκηνικό ήταν ίδιο μ' αυτό στον Ρόκκα. Κι εκεί προηγηθήκαμε νωρίς νωρίς και τελικά χάσαμε. Ευτυχώς χθες δεν υπήρξε το ίδιο τραγικό φινάλε. Θα μπορούσε όμως να έχει συμβεί. Βγάλαμε πάλι τα μάτια μας με τα χέρια μας. Δικαιολογίες υπάρχουν πολλές. Υπήρχαν σοβαρές απουσίες στην βασική 11άδα, έγιναν πολλά ατομικά λάθη στο δεύτερο κυρίως ημίχρονο και για άλλη μια φορά ορισμένοι παίχτες έκαναν του κεφαλιού τους.
***Δυσαρέσκεια υπάρχει και για τον τρόπο που έγινε το ζέσταμα, αφού ορισμένοι παίχτες και εξ αιτίας αυτού, αλλά και λόγω του βαρύ αγωνιστικού χώρου, που μετά το 20άλεπτο έγινε λασπότοπος, στο δεύτερο ημίχρονο άρχισαν να νοιώθουν τα πόδια τους βαριά. Τρίζει η καρέκλα του ανακάμψαντος γυμναστή Ν. Παλάτζα, ενώ δυό-τρεις παίχτες θα χάσουν σίγουρα τη θέση τους στην βασική εντεκάδα.
***Δυο φορές βρεθήκαμε στην αντεπίθεση με παίχτη παραπάνω(3 με 2) και δεν έγινε η τελική πάσα, ενώ άλλες δύο (3 με 3) με καλές προϋποθέσεις σκοραρίσματος, πάλι δεν έγινε η τελική πάσα...Όταν χάνεις τέτοιες ευκαιρίες είναι λογικό να χάνεις βαθμούς. Είναι πολλές φορές που μοιάζει να κολλάει το μυαλό ορισμένων παιχτών κι αυτό μ' αφήνει με την εντύπωση, ότι κάποιους απ' αυτούς τους έχουμε υπερεκτιμήσει Ειδικά χθες, κάποιοι παίχτες φάνηκε να ξεχνάνε όλα όσα τόσο καιρό δουλεύονταν στην προπόνηση και έκαναν ότι τους κατέβαινε.
***Ευθύνη καταλογίζω και στον Ανδρέα Μαργέλη, που ενώ έβλεπε ορισμένους παίχτες να είναι εκτός ρυθμού, δεν έβαλε στις αρχές του β΄ ημιχρόνου, τους πιτσιρικάδες του πάγκου για να τρέξουν λίγο και να καλύψουν τα κενά, κυρίως στο χώρο του κέντρου και της άμυνας. Φαίνεται ότι αγχωμένος και ο ίδιος από τον τρόπο που εξελίσσεται το πρωτάθλημα, διστάζει να εμπιστευτεί τους νεαρούς. Ίσως φταίνε και οι ίδιοι οι νεαροί, που δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν.
***Ειλικρινά με εξέπληξε η κατάσταση που βρισκόταν το γήπεδο του Παχυκαλάμου, που είναι χειρότερο κι απ' αυτό της Γραμματικούς και άλλων γηπέδων του τοπικού πρωταθλήματος. Τα ...λυόμενα αποδυτήρια δεν χωρούσαν καν όλους τους παίχτες. Το γήπεδο μετά το εικοσάλεπτο έγινε βάλτος και ευτυχώς που δεν έβρεξε, γιατί δεν θα μπορούσε να παιχτεί ποδόσφαιρο. Ανεγκέφαλοι αυτοί που έδωσαν άδεια σ' αυτό το γήπεδο για αγώνες Δ΄ Εθνικής.
***Καμιά 20αριά είμαστε οι ΑΕΜάρες που πήγαμε στο Παχυκάλαμο. Μεταξύ αυτών οι γονείς παιχτών(σύμπασα η οικογένεια Μπαλάφα, όπως πάντα), οι Πλακιδαίοι(Μάριος, Χρήστος και πατήρ). Φιλόξενο το κλίμα στη μικρή κερκίδα, με άτομα κάθε ηλικίας και φύλου. Έλειψαν οι ακρότητες, μέχρι το γκολ της ισοφάρισης, όπου άρχισαν να πιστεύουν οι Αρτινοί ότι μπορούν ακόμα και τι νίκη. Εκεί ακούστηκαν μερικά "γαλλικά" από 3-4 φωνακλάδες, αλλά μέχρι εκεί. Ούτε αντικείμενα έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο, ούτε έβρισαν τους παίχτες τους, ούτε μαζί μας ασχολήθηκαν οι γηπεδούχοι. Μαθήματα πολιτισμού από "βλάχους" όπως τους λένε οι δικοί μας "πολιτισμένοι"...
***Με τις κίτρινες φανέλες ζήτησαν να παίξουν οι παίχτες στον αγώνα με τον Άραχθο! Έτσι κι έγινε! Βλέπετε, με την γκίνια που μας δέρνει, οι επιτυχίες της κίτρινης φανέλας θεωρήθηκαν γούρι. Στον Παχυκάλαμο όμως παραλίγο να σπάσει το γούρι, αφού θα μπορούσαμε να έχουμε ηττηθεί. Παρ' όλα αυτά η κίτρινη φανέλα παραμένει αήττητη και δεν θα είναι έκπληξη, αν οι παίχτες την ξαναφορέσουν την Κυριακή. Εγώ που δεν πιστεύω στα γούρια, λέω να συγκεντρωθούν και να παίξουν αυτό που μπορούν και τότε θα δουν ότι το γούρι είναι οι ικανότητές τους.
***Εκστρατεία ανόρθωσης ηθικού θα κάνει, πιστεύω, ο Ανδρέας Μαργέλης, αφού πρώτα επισημάνει τα απαράδεκτα λάθη που έκαναν μερικοί παίχτες. Το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι βαρύ και όταν έχουμε χάσει τόσους βαθμούς στην έδρα μας από τις ομάδες που έπονται, πρέπει να δώσουν οι παίχτες πολύ περισσότερα για να τσιμπήσουμε βαθμούς εκτός έδρας. Αναγκαστικά από 'δω και πέρα θα βλέπουμε παιχνίδι το παιχνίδι.
***Όσο πλησιάζει το πρωτάθλημα προς το τέλος του, θ' αρχίσουν κάποιες ομάδες να είναι ψιλοαδιάφορες και αυτό μπορεί να γίνει δίκοπο μαχαίρι για την ΑΕΜ. Έτσι κι αλλιώς γίνονται που γίνονται κάθε αγωνιστική μια ή δύο εκπλήξεις, φαντάζεστε τι θα γίνει μετά την 25η αγωνιστική! Ήδη έχουν μαζευτεί πολλές ομάδες κοντά στη γραμμή του υποβιβασμού και θα πέσει πολύ "μαγείρεμα". Έτσι όπως είναι ο γεωγραφικός προσδιορισμός των ομάδων, η ΑΕΜ είναι στη χειρότερη θέση.
***Πιστεύω ότι την Κυριακή θα πάρουμε το τρίποντο στην κόντρα με το Σούλι, που τελευταία παίζει περίεργα. Προσωπικά, δεν με φοβίζει αυτή η ομάδα, όσο με φοβίζει η δικιά μας! Με την επιστροφή των Πλακιδαίων, η εντεκάδα θα είναι πιο ορθολογιστική. Αν παίξουμε με υπομονή(υπομονή και στην κερκίδα βέβαια) και δεν εκβιάσουμε το αποτέλεσμα, όλα θα πάνε καλά. Εδώ που φτάσαμε εκείνο που μετράει είναι η νίκη και όχι το θέαμα. Είμαι σίγουρος ότι έτσι, θα νικήσουμε και θα πάρουμε ηθικό ώστε ν' αντιμετωπίσουμε αισιόδοξα τα επόμενα δύο ματς με Κομπότι έξω και Νυδρί μέσα.

Αυτά ΑΕΜάρες και για σήμερα. Την Κυριακή όλοι στο γήπεδο να βοηθήσουμε την ομάδα να κρατήσει το αήττητο σερί και να το διευρύνει. Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά!!! Μιχάλης Κιτσινέλης

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Δίκαιη μοιρασιά Αραχθος-ΑΕΜ 1-1

Σ' ένα απαράδεκτο αγωνιστικό γήπεδο με λυώμενα αποδυτήρια - κλουβιά, απαράδεκτο αγωνιστικό χώρο και με την παρουσία 100 περίπου φιλάθλων, έγινε στον Παχυκάλαμο Αρτας το παιχνίδι ανάμεσα στον Αραχθο και την ΑΕΜ. Παρ' όλα αυτά έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται από ένα ημίχρονο. Οι δυνατές, αλλά όχι αντιαθλητικές μονομαχίες, το ανεβοκατέβασμα της μπάλας και η εναλλαγή του κοντράστ συναισθημάτων, ικανοποίησαν απόλυτα τους φιλάθλους, αλλά όχι και και τους προπονητές των δύο ομάδων.
Η Μεσολογγίτικη ομάδα μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα, είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν τελείωνε τις φάσεις. Ο Αραχθος είχε τον ενθουσιασμό του γηπεδούχου, προσπάθησε ν' αμυνθεί σωστά και να χτυπήσει μ' αντεπιθέσεις.
Μόλις στο 2΄ η ΑΕΜ έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Μπίρκος συνεργάστηκε με τον Τσάμη από αριστερά, αυτός έβγαλε την μπαλιά στον Γαβρίνα, που αντί να σουτάρει αμέσως, έφερε την μπάλα προς τα μέσα, με αποτέλεσμα όταν επιχείρησε το σουτ να κοντραριστεί από τον Μπαλάφα.
Στο 5΄απείλησε ο Αραχθος όταν ο Ευταξίας εκτέλεσε ένα φάουλ από δεξιά, πιο ψηλά απ' όλους ο Νταλάκας έπιασε την κεφαλιά, αλλά δεν βρήκε στόχο.
Στην αντεπίθεση ο Ζαπαντιώτης πήρε ωραία μπαλιά από τον Μπαλάφα στ' αριστερά μπήκε μέσα στην περιοχή, αλλά η ψηλοκτρεμαστή σέντρα του ήταν εύκολη λεία για τον Κατερίνη.
Στο 7΄ ο Ζαπαντιώτης μπήκε από τον άξονα, έβγαλε δεξιά στον Τσάμη, αλλά αυτός έκανε χλιαρό σουτ στα χέρια του Κατερίνη.
Στο 9΄ ο Ζαπαντιώτης εκτέλεσε ένα φάουλ από δεξιά, ο Γιαννιώτης έκανε πιεζόμενος κεφαλιά προς τα έξω, ο Μπαλάφας έκανε το σουτ στα σώματα.
Στο 11΄ ο Σταμούλς εκτέλεσε ένα κόρνερ από τα δεξιά, έδιωξε με κεφαλιά ο Ταράτσας και ο Γιαννιώτης έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση, αλλά την μπαλιά του προς τον Γαβρίνα έκοψε με προβολή οΓκότσε σε πλάγιο.
Στο 14΄ο Σταμούλης εκτέλεσε ένα κόρνερ από δεξιά, έδιωξε ο Πασπαλιάρης, γέμισμα από τον Ευταξία, έδιωξε μακριά ο Τσάμης.
Στο 19΄ ο Ζαπαντιώτης εκτλελεσε από αριστερά ένα φάουλ, στην πορεία της μπάλας πετάχτηκε ο Γαβρίνας, αλλά έπιασε αέρα και μπλόκαρε ο Κατερίνης.
Στο 23΄ο Γιαννιώτης έκανε ωραία προσπάθεια από δεξιά, έκανε το γύρισμα, από κόντρα η μπάλα στον Μπίρκο στην γωνία της περιοχής, δυνατό σουτ και κόρνερ. Εκτέλεσε ο Ζαπαντιώτης, έδιωξε ψηλά ο Μπαλάφας και ο Νταλάκας έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση. Εκανε από αριστερά το παράλληλο γύρισμα και ο Καρτσακλής έδιωξε σε κόρνερ.
Στο 25΄ ωραία σέντρα τουΝτέτσικα ο Νταλάκας πήρε την κεφαλιά, αλλά κατέληξε άουτ.
Στο 27΄ο Γιαννιώτης μπήκε ωραία από αριστερά, αλλά η σέντρα σουτ που επιχείρησε, κατέληξε στην πάνω μεριά των διχτύων του Αράχθου.
Στο 30΄ πάλι ο Γιαννιώτης από καλή θέση έκανε το σουτ, αλλά έπιασε κυρίως χώμα και μπλόκαρε εύκολα ο Κατερίνης.
Στο 31΄ παραλίγο ο Αραχθος να προηγηθεί, όταν ο Ευταξίας εκτέλεσε από την γωνία της περιοχής ένα φάουλ, έδιωξε προσωρινά ο Ταράτσας με κεφαλιά, ο Νταλάκας έκανε νέα κεφαλιά πάνω από τον Ζέρβα, αλλά ο Καρτσακλής έδιωξε σχεδόν πάνω από τη γραμμή.
Στην αντεπίθεση η ΑΕΜ κέρδισε κόρνερ για να διώξει ξανά σε κόρνερ ο Παππάς. Εκτέλεσε πλασαριστά ο Ζαπαντιώτης στον Αποστολίδη, αυτό έβγαλε αμέσως την σέντρα και ο Ταράτσας έκανε την γυριστή κεφαλιά γράφοντας το 1-0 στο 33΄.
Στο 35΄ ο Μπίρκος έκανε ωραία προσπάθεια από δεξιά, ο Γαβρίνας επιχείρησε κεφαλιά ψαράκι, αλλά δεν η μπάλα πέρασε άουτ.
Στο 39΄ ο Ευταξίας έκανε την σέντρα από αριστερά, έδιωξε ο Μπαλάφας και στο ημικύκλιο ο Μπούρμπος έκανε σιγανό σουτ στα χέρια του Ζέρβα.
Στο 42΄ Μπύρμπος και Νταλάκας συνεργάστηκαν ωραία, την σέντρα από δεξιά έδιωξε προσωρινά ο Ταράτσας, νέα σέντρα του Μπούρμπου, πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας ο Σταμούλης, αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ.
Στο 43΄ ο Αποστολίδης έβγαλε ωραία τον Ζαπαντιώτη στον κενό χώρο, αλλά αυτό έχασε το βηματισμό του και το σουτ που επιχείρησε έφυγε ψηλά άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με μιά ψηλοκρεμαστή σέντρα του Μπούρμπου από αριστερά. Ζέρβας και Νταλάκας διεκδίκησαν την μπάλα που πέρασε άουτ.
Στο 49΄ ο Μπαλάφας έκανε από αριστερά την σέντρα, ο Τσάμης έκανε την κεφαλιά στην αγκαλιά του Κατερίνη. Στην αντεπίθεση ο Μπούρμπος επιχείρησε σουτ από μέση απόσταση, στέλνοντας την μπάλα πολύ ψηλά άουτ.
Στο 51΄ο Καρτσακλής από το κέντρο και δεξιά είδε τον Κατερίνη εκτός θέσης, προσπάθησε να τον κρεμάσει, αλλά ο τερματοφύλακας του Αράχθου πρόλαβε και μπλόκαρε.
Στο 55΄ ο Μπούρμπος έβγαλε διαγώνια μπαλιά στον Νταλάκα, αυτός από θέση οφσάιντ που δεν υπέδειξε η βοηθός μπήκε στην περιοχή, αλλά ο Ζέρβας έπεσε στα πόδια του και μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.
Στο 58΄με φάουλ του Ευταξία που έδιωξε ο Τσάμης, στο 60΄ σέντρα του Σταμούλη που μπλόκαρε ο Ζέρβας και στο 62΄ με τον Μπούρμπο να βγάζει τον Ντέτσικα σε θέση σουτ που πέρασε ψηλά, έφεραν τον Αραχθο σε θέση ισχύος και την ΑΕΜ να μην μπορεί να βγάλει αντεπίθεση.
Στο 64΄ ο Ζέρβας έκανε κακό ελεύθερο, ο Μπούρμπος έβγαλε με κεφαλιά στο κενό στον Σταμούλη, αυτός μπήκε από αριστερά, αλλά ο Ταράτσας πρόλαβε και έδιψξε σε κόρνερ.
Στο 66΄ ο Γαβρίνας έκανε ατομική προσπάθεια, άργησε να δώσει μπαλιά, κοντραρίστηκε, η μπάλα έφτασε στον Τσάμη, αλλά το σουτ πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Αράχθου.
Στο 68΄ φάουλ του Ζαπαντιώτη από αριστερά στα σώματα η μπάλα.
Στο 70΄φάουλ με τον Μπούρμπο από δεξιά, έδιωξε ο Τσάμης, μακρινό γέμισμα του Ευταξία, μπλόκαρε ο Ζέρβας.
Στο 72΄ σέντρα σουτ του Τσάμη, ο Κατερίνης δεν μπόρεσε ν' αποκρούσει, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό του δοκάρι άουτ.
Στο 74΄ ο Νταλάκας έκανε προσπάθεια από αριστερά, έδιωξε ο Ταράτσας στο γέμισμα, σέντρα του Ευταξία μπλόκαρε ο Ζέρβας.
Στο 76 έγινε φάση διαρκείας στα καρέ της ΑΕΜ. Σουτ του Μπούρμπου έδιωξε με κεφαλιά ο Ταράτσας με κεφαλιά, νέο σουτ του Σταμούλη πάλι έδιωξε ο Ταράτσας, τρίτο σουτ από τον Ντέτσικα, στην πορεία της μπάλας ο Ταράτσας, η μπάλα βρήκε στο χέρι του και πέναλτι. Εκτέλεσε ο Σταμούλης, ο Ζέρβας απέκρουσε, αλλά με δέυτερο σουτ ο Σταμούλης έκανε το 1-1 στο 77΄.
Στο 79΄ ο Αραχθος που είχε κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο, βρέθηκε κοντά στο δέυτερο γκολ, όταν ο Ντέτσικας εκτέλεσε μακρινό ψηλικρεμαστό φάουλ, ο Νταλάκας έκανε σκαστή κεφαλιά και κόρνερ. Εκτέλεσε ο Μπούρμπος, νέα κεφαλιά από τον Ευταξία, άουτ.
Στο 81΄ ο Γιαννιώτης έκανε ωραία προσπάθεια έξω από το ημικύκλιο, πάνω στο σουτ κοντραρίστηκε από τονΜπαλάφα, η μπάλα πήγε στον αφάλακτο Αποστολίδη, αυτός έκανε αμέσως το πλασέ δίπλα από τον Κατερίνη, αλλά η μπάλα γλύφοντας το αριστερό δοκάρι κατέληξε άουτ.
Στο 83΄ ο Αποστολίδης την προσπάθεια από δεξιά, στρώσιμο στον Γαβρίνα, αμέσως το σουτ, έπεσε ωραία ο Κατερίνης και μπλόκαρε. Γρήγορη αντεπίθεση του Αράχθου με τον Μπούρμπο, μπαλιά δεξιά στον αμαρκάριστο Ντέτσικα, το σουτ ψηλά άουτ.
Στο 85΄ο Ζαπαντιώτης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, έδιωξαν οι αμυντικοί, ξανά το σουτ ο Ζαπαντιώτης, ψηλά άουτ.
Στο 89΄ ο Αποστολίδης μπήκε από δεξιά, έκανε ωραία σέντρα, ο Γαβρίνας στο δέυτερο δεν μπόρεσε το σουτ και την σέντρα που έκανε στην συνέχεια, έδιωξε ο Μπαλάφας.
Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Βλιώρα, με λάθη οι βοηθοί.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΡΑΧΘΟΣ ΠΑΧΥΚΑΛΑΜΟΥ:Κατερίνης, Γκότσε, Παππάς(56΄ Πουλιανός), Φούκης, Μπαλάφας, Δήμητσας, Ευταξίας, Ντέτσικας, Νταλάκας, Μπούρμπος, Σταμούλης.
Α.Ε.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Ζέρβας, Μπαλάφας, Μπίρκος, Ταράτσας, Καρτσακλής, Πασπαλιάρης, Τσάμης, Αποστολίδης(91΄Γατσώρης), Γαβρίνας, Ζαπαντιώτης, Γιαννιώτης(87΄ Κορομηλάς).

Τ' αποτελέσματα του 5ου Ομίλου

Σημαντικό «τρίποντο» για Αστέρα που παραμένει πρώτος, με διαφορά οκτώ βαθμών. Μοιρασιά στην Πάργα, ενώ όλα στο μηδέν στα Ρόκκα. Διπλό για Πρέβεζα και Σκουφά. Τριάρα ο Θεσπρωτός και νίκη για την Ανατολή.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής
Αραχθος Παχυκαλάμου - Α.Ε. Μεσολογγίου 1-1
Α.Ο. Ανατολής - Σούλι Παραμυθιάς 1-0
Απόλλων Ευπαλίου - Σκουφάς Κομποτίου 1-2
Απόλλων Πάργας - Οδυσσέας Νυδρίου 1-1
Αστέρας Ρόκκα - Βολίδα Μέσης 0-0
Ελαιόφυτο - Αναγέννηση Αρτας 3-0
Τηλυκράτης - ΠΑΣ Πρέβεζα 0-1
Α.Ε. Λευκίμμης - Ναυπακτιακός Αστέρας 0-1
Θεσπρωτός - Προοδευτική Περάματος 3-0

Βαθμολογία:
1. ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ.............42 [35-11]
2. ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ..................34 [30-17]
3. ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑ..............34 [23-15]
4. ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ...............33 [28-15]
5. ΣΚΟΥΦΑΣ ΚΟΜΠΟΤΙΟΥ..32 [25-17]
6. ΒΟΛΙΔΑ ΜΕΣΗΣ..............29 [24-13]
7. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ...........29 [17-14]
8. ΣΟΥΛΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ......27 [18-22]
9. Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ.......26 [23-16]
10. ΑΣΤΕΡΑΣ ΡΟΚΚΑ............26 [21-17]
11. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ......26 [21-15]
---------------------------------------------
12. ΕΛΑΙΟΦΥΤΟ..............25 [23-21]
13. ΑΡΑΧΘΟΣ ΠΑΧΥΚ.........21 [25-28]
14. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ....19 [17-26]
15. Α.Ο ΑΝΑΤΟΛΗΣ............18 [15-25]
16. ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ....16 [19-27]
17. ΠΡ. ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ..........11 [15-31]
18. Α.Ε ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ..........1 [12-58]

Επόμενη Αγωνιστική (19η) Kυριακή 31/1/2010
Α.Ε. Μεσολογγίου - Σούλι Παραμυθιάς
Σκουφάς Κομποτίου - Αραχθος Παχυκαλάμου
Οδυσσέας Νυδρίου - Α.Ο. Ανατολής
Βολίδα Μέσης - Απόλλων Ευπαλίου
Αναγέννηση Αρτας - Απόλλων Πάργας
ΠΑΣ Πρέβεζα - Αστέρας Ρόκκα
Ναυπακτιακός Αστέρας - Ελαιόφυτο
Προοδευτική Περάματος - Τηλυκράτης
Θεσπρωτός - Α.Ε. Λευκίμμης

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Γιορτή του Μπάσκετ : Α.Σ."ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ"-Λ. ΒΥΡΩΝ 43-53

Μετά από πολλά χρόνια, το Κλειστό του Μπάσκετ στο ΔΑΚ Μεσολογγίου γνώρισε μεγάλες πιένες! Αιτία το τοπικό "ντέρμπι" της Β΄ανδρών Ε.Σ.ΚΑ.ΒΔ.Ε. ανάμεσα στον νεοσύστατο Α.Σ. "ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ" και τον "ΛΟΡΔΟ ΒΥΡΩΝΑ". Θυμηθήκαμε ωραίες εποχές πριν από χρόνια, όταν το ίδιο γινόταν ανάμεσα στον "ΧΑΡΙΛΑΟ ΤΡΙΚΟΥΠΗ" και τον "ΤΥΔΕΑ", τις δύο ομάδες που μάζευαν όπως και σήμερα πολλούς μπασκετόφιλους, που ζωντάνευαν το Κλειστό και που δεν υπάρχουν πια.
Το παιχνίδι που αποτελούσε την πρεμιέρα της Β΄ανδρών Ε.Σ.ΚΑ.ΒΔ.Ε., εξελίχθηκε σε γιορτή. Το Κλειστό είχε τις κερκίδες του κατάμεστες. Οι φίλαθλοι χειροκρότησαν κάθε προσπάθεια των παιχτών και η ατμόσφαιρα ήταν πραγματικά γιορτινή.
Ο νεοσύστατος και τυπικά γηπεδούχος Α. Σ. "ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ", έδειξε πολύ καλά δείγματα γραφής σαν οικοδεσπότης Μοίρασε ενημερωτικά φυλλάδια με το πρόγραμμα κατά την είσοδο των φιλάθλων στο γήπεδο και λίγο πριν αρχίσει ο αγώνας οι παίχτες του έριξαν στους φιλάθλους διαφημιστικές φανέλες με το λογότυπο της ομάδας, στα χρώματα της ομάδας: το πορτοκαλί και το μαύρο. Πριν την έναρξη του αγώνα, στα τάιμ άουτ και στο ημίχρονο, υπήρχε DJ που έβαζε δυνατή χορευτική μουσική και ψυχαγωγούσε τον κόσμο.
Μεταξύ των παιχτών και των δύο ομάδων υπήρχαν παλιές καραβάνες του Μεσολογγίτικου μπάσκετ, αλλά και πολλοί νεαροί. Το παιχνίδι ήταν δυνατό, όχι πολύ τεχνικό, αλλά είχε εντυπωσιακές μονομαχίες και διακρινόταν από το πάθος όλων των παιχτών. Η ομάδα του Α. Σ. "ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ", μπήκε αγχωμένη στο παρκέ, μια και έκανε πρεμιέρα, δίνοντας την ευκαιρία στην πιο έμπειρη ομάδα του "ΛΟΡΔΟΥ ΒΥΡΩΝΑ", να πάρει από την αρχή τα ηνία του αγώνα και το προβάδισμα και να κερδίσει τελικά με 53-43(ημ. 27-16).
Στο τέλος του αγώνα, που έγινε σε πολύ αθλητικά πλαίσια, και οι δύο ομάδες χειροκροτήθηκαν με ενθουσιασμό.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α.Σ. "ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ" (Ρόμπολας): Ρόμπολας 4, Μπέλλας Π.Α., Κοντός 2, Στέλιος, Τσαμαδιάς, Θεολόγος 11, Τσίρκας , Ηγούμενος 6, Καμπάς, Κλάδης, Μπέλας Π. Δ. 5, Σύρρος 2.

ΛΟΡΔΟΣ ΒΥΡΩΝ (Φαράντος): Ξουργιάς 4, Δουλιώτης 6, Γρατσινόπουλος, Τσιλιμπίρης 6, Ξηρός, Ντινόπουλος 4, Γιώτης 14(1), Δάλλας, Πεπόνης, Καπνίσης, Βασιλείου 16, Μαϊκάκης 3.

Θυμίστε τους την τριάρα!!!

Έναρξη του δεύτερου γύρου αύριο και η ΑΕΜ ταξιδεύει στο Παχυκάλαμο Άρτας, για να αντιμετωπίσει τον τοπικό Άραχθο. Τα τελευταία θετικά αποτελέσματα θέλουν να συνεχίσουν όλοι στο στρατόπεδο της "Κυανής Κυρίας", για να παραμείνουν σε απόσταση βολής από την πρώτη εξάδα. Σίγουροι απόντες από το παιχνίδι θα είναι ο τραυματίας Γουβαλάρης και ο τιμωρημένος από κάρτες Χρήστος Πλακίδας, ενώ αμφίβολοι παραμένουν οι Κορομηλάς και Μάριος Πλακίδας. Αν μη τι άλλο, όλοι γνωρίζουν πως είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι, όμως πιστεύουν στις δυνατότητες των παικτών της ΑΕΜ και φυσικά στο θετικό αποτέλεσμα. Στα εσωτερικά της ομάδας, μετά την παραίτηση του γυμναστή Νίκου Παλάτζα, υπήρξε συνάντηση με τον πρόεδρο Γιώργο Παγούρα και ο έμπειρος γυμναστής επέστρεψε στο πόστο του. Διαιτητής της αυριανής αναμέτρησης θα είναι ο Λ. Βλιώρας από την ΕΠΣ Λάρισας με βοηθούς τους συμπατριώτες του Τ. Σκέτο και Γ. Κομισοπούλου και παρατηρητή τον Ν. Καλύβα της ΕΠΣ Ιωαννίνων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής:
Κυριακή 24/1 - 3.00μμ
Αραχθος Παχυκαλάμου - Α.Ε. Μεσολογγίου
Ελαιόφυτο - Αναγέννηση Αρτας 3-0
Α.Ο. Ανατολής - Σούλι Παραμυθιάς
Απόλλων Ευπαλίου - Σκουφάς Κομποτίου
Απόλλων Πάργας - Οδυσσέας Νυδρίου
Αστέρας Ρόκκα - Βολίδα Μέσης
Τηλυκράτης - ΠΑΣ Πρέβεζα
Α.Ε. Λευκίμμης - Ναυπακτιακός Αστέρας
Θεσπρωτός - Προοδευτική Περάματος

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Παιδικό πρωτάθλημα

Αποτελέσματα 14ης αγωνιστικής:
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 2008 – ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 7-0
ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ 1-8
ΑΕ ΛΕΣΙΝΙΟΥ – ΑΧΕΛΩΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 0-3 Α/Α
ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ 2-0
ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ – ΑΚΑΔ. ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ 3-5

Βαθμολογία:
1. ΑΧΕΛΩΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 37
2. ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 35
3. ΑΚΑΔ. ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ 28
4. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 2008 27
5. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟ 27
6. ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ 24
7. ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 15
8. ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ 12
9. ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 3
10. ΑΕ ΛΕΣΙΝΙΟΥ 0

Επόμενη αγωνιστική (15η) 23/1/10:
ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
(10.30πμ - Διαιτητής: Πυλαρινός - Νοσηλευτής: Ιωαννίδης)
ΑΧΕΛΩΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ – ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 2008
ΑΚΑΔ. ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ – ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ – ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ
ΑΕ ΛΕΣΙΝΙΟΥ - ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Το μπάσκετ ζει...

Συνηθίζουμε να λέμε, πως όταν "πεθαίνει" κάτι, ξαναγεννιέται μέσα από τις στάχτες του. Κάπως έτσι μπορούμε να χαρακτηρίσουμε και το μπάσκετ στο Μεσολόγγι. Έπειτα από πολλά χρόνια έχουμε Μεσολογγίτικο ντέρμπι και στην καλαθοσφαίριση. Την αρχή έκαναν δύο ιστορικοί σύλλογοι που δεν υπάρχουν πια. Η μεγάλη ομάδα του Χαρίλαου Τρικούπη και ο τότε δυνατός Τυδέας. Τα χρόνια πέρασαν και το μεράκι των κάποιων ανθρώπων γι' αυτό το άθλημα, δημιούργησε δύο νέες ομάδες που στόχο έχουν την αναγέννηση του μπάσκετ ξανά στο Μεσολόγγι. Το Σάββατο στις 5μμ κοντράρονται δύο σύλλογοι που ονειρεύονται να κάνουν το Κλειστό να σφύζει πάλι από ζωή. Ο νεοσύστατος Α.Σ. Μεσολόγγι και κάπως παλιότερος Λόρδος Βύρων τίθενται αντιμέτωποι για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος Β' Ανδρών της ΕΣΚΑΒΔΕ, με στόχο αν μη τι άλλο να δώσουν καινούργια πνοή στον τοπικό αθλητισμό που το έχει απόλυτη ανάγκη. Το ΑΕΜ news δεν θα μπορούσε να λείψει από καμία σημαντική στιγμή της σύγχρονης Μεσολογγίτικης αθλητικής ιστορίας. Όλοι στο Κλειστό...

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Κοπή πίτας για τους Βετεράνους

Εκ του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών της Α.Ε.Μεσολογγίου ανακοινώνει ότι την Κυριακή 24/1/2010 και ώρα 1 το μεσημέρι στην κοσμική ταβέρνα "ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ" στον πεζόδρομο Μεσολογγίου, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη κοπή της πίτας του συνδέσμου και θα ακολουθήσει και γεύμα. Παρακαλούνται τα μέλη και φίλοι του συνδέσμου όπως πλαισιώσουν την ως άνω εκδήλωση του συλλόγου δηλώνοντας συμμετοχή στα τηλέφωνα 26310 24384 και 6936 951144.

Εκ του Συνδέσμου

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Με Καφέ και με Τσιγάρο, 18-1-2010

ΑΕΜάρεεες, Καλησπέρα! Παρά το άγχος, που διακατέχει την ομάδα από την αρχή σχεδόν της σεζόν, φαίνεται ότι η καλή δουλειά όλων αρχίζει ν' αποδίδει καρπούς. Αν δεν είχε μεσολαβήσει το άτυχο αποτέλεσμα με την Πάργα, τώρα θα μιλάγαμε διαφορετικά. Επειδή όμως το παρελθόν υπάρχει για να μας διδάσκει και μόνο, πήραμε το μάθημα και συνεχίζουμε. Ήμουνα ο μόνος που μίλαγε για εξάδα και όλοι με ειρωνευόσαστε! Ε, για να σας τη βγω κι εγώ, σας δηλώνω, ότι αν πάρει η ομάδα διπλό στο Παχυκάλαμο την Κυριακή που μας έρχεται, θα μιλάω για τετράδα!
***Μεγάλη ματσαράγκα αυτός ο Καρβούνης. Ήρθε στο Μεσολόγγι να πουλήσει μαγκιά. Σαν να λέμε "ξέρετε ρε ποιος είμαι εγώ;" κι έτσι. Είναι τρίτη χρονιά διαιτητής στη Δ΄ Εθνική, πιθανότατα έχει και κάποιες "άκρες" και μόλις τον φώναξε λίγο η κερκίδα, το έπαιξε καουμπόης και καλά! Μασάει η Αεμάρα ρε σαχλαμάρα!!! Τέσσερα έβαλε και λίγα ήταν. Κανονικότατο ήταν και το πρώτο που δεν μέτρησε στο 18΄. Αυτός ο α΄ βοηθός με το αλλοδαπό όνομα, ήταν εντελώς σε άλλον αγώνα! Φανταστείτε να παίζαμε με καμιά πιο ζόρικη ομάδα τι θα γινότανε! Φταίνε μετά οι φίλαθλοι...
***Το ότι άφησε τους Γιαννιώτες να ρίχνουν σύννεφο την κλωτσιά, εντάξει το αντιπαρέρχομαι Έτσι περίπου παίζει και ο Άραχθος στην έδρα του και ήταν μια καλή προπόνηση για τον κυριακάτικο αγώνα. Ότι δεν μας έδωσε ένα σωρό φάουλ υπέρ, ενώ στους φιλοξενούμενους μόλις τους μαρκάραμε έδινε αμέσως φάουλ, το αντιπαρέρχομαι επίσης, γιατί αυτά τα έχουμε συνηθίσει. Μα να πουλάει τσαμπουκά στην κερκίδα δεν το ανέχομαι! Μόλις φώναζε η κερκίδα για κάποιο φάουλ, αυτός άφηνε το παιχνίδι να συνεχιστεί! Τόσο μάγκας ήταν!!!
***Αλλά αρκετά ασχολήθηκα μαζί τους! Πάμε στον αγώνα. Εμένα προσωπικά δεν με ενθουσίασε η απόδοση της ομάδας. Ξέρω ότι μπορεί να παίξει καλύτερα. Προτιμώ όμως να βάζουμε 3άρες και 4άρες, παρά να παίζουμε τόσο καλά, όπως με την Πάργα και να χάνουμε. Εφτά γκολ σε δύο αγώνες έβαλε η ομάδα κι αυτό είναι κάτι που μ΄ έχει ικανοποιήσει απόλυτα.
Το ότι η άμυνα άρχισε να κάνει πάλι νερά, είναι κάτι που με προβληματίζει Όχι πολύ όμως γιατί οφείλεται κυρίως σε τραυματισμούς και ασθένειες.
***Με χαροποίησε ιδιαίτερα η απόδοση του Γαβρίνα, που φαίνεται ότι επανήλθε δριμύτερος. Έβαλε δυο γκολάκια, έκανε και ωραίες σέντρες, μαρκάρισε ψηλά. Άψογος Πολύ μεγάλη πάστα και ο νεαρός Γιαννιώτης που αν και έφαγε πολύ ξύλο με την ανοχή του διαιτητή και προερχόταν και από τραυματισμό, έπαιξε πολύ καλά. Για τον Ζαπαντιώτη τα έχουμε ξαναπεί.
Τεράστια εμπειρία και βαρόμετρο για την απόδοση της ομάδας. Πολύ καλός και ο Τσάμης, που χθες έκανε πολύ περισσότερα πράγματα από το να βάλει δυο γκολάρες. Η ευχάριστη έκπληξη ήταν ο Ταράτσας, που έκανε την καλύτερή του εμφάνιση με την ΑΕΜ. Εγγύηση ο Καρτσακλής αν και έπαιξε αναγκαστικά σε αλλουνού τη θέση.
***Ευθύνεται για το γκολ ο Ζέρβας, γιατί δεν έστησε καλά το τείχος. Πήρε πρωτοβουλίες ο Μπίρκος, αλλά είχε και αρκετές λάθος τοποθετήσεις, κάνοντας τον Μαργέλη έξαλλο. Η αναγκαστική χρησιμοποίηση του Μπαλάφα σε θέση αριστερού μπακ δεν ήταν επιτυχημένη. Έκανε 3-4 λάθη που θα μπορούσε να μας στοιχίσουν. Ήταν σε λάθος θέση και άτυχη μέρα. Ο Χρ. Πλακίδας προσπάθησε, αλλά ήταν άτολμος και εμφανώς επηρεασμένος από τον τραυματισμό του.
***Καλά τα νέα από το μέτωπο των τραυματιών. Υπάρχει εκπληκτική συνεργασία των παιχτών με τον γιατρό Σπύρο Καραδήμα και τα αποτελέσματα είναι φανταστικά. Ο Γουβαλάρης που είχε τραυματισμό σαν του Ντιόγκο(3 1/2 μήνες έξω) είναι σχεδόν έτοιμος να επανέλθει σε χρόνο ρεκόρ(ούτε 40 μέρες έξω). Ο Κορομηλάς επίσης μπαίνει σε ρυθμούς προπόνησης. Ο Μάριος Πλακίδας αρχίζει σήμερα ή αύριο ελαφριά προπόνηση. Γατσώρης και Πασπαλιάρης είναι έτοιμοι.
***Είπαμε η ατυχία μας φέτος μεγάλη. Τραυματισμοί, διαιτησία, αστοχία... Όμως αν βλέπατε τα βίντεο του αγώνα της ΑΕΜ, θα βλέπατε ότι η ομάδα παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Αυτό μου το λένε συνέχεια και οι αντίπαλοι προπονητές και παράγοντες:"Έχετε τόσο καλή ομάδα και βρίσκεστε εκεί που βρίσκεστε;" Και μεις τρελαμένοι είμαστε αδέλφια! Μας κέρδισαν βαθμούς ομάδες, που έπρεπε να φάνε τεσσάρες! Ετσι είναι το ποδόσφαιρο.
***Λιγοστοί οι φίλαθλοι στην κερκίδα... Δεν αρμόζει στην ΑΕΜ να παίζει σε άδεια κερκίδα. Εντάξει είχε παγωνιά χθες. Είχε όμως και λιακάδα και θα έπρεπε να έρθει περισσότερος κόσμος στο γήπεδο. Η ομάδα κάνει μεγάλη προσπάθεια και παρά τα όσα μύρια την κατατρέχουν, παίζει σχεδόν το καλύτερο ποδόσφαιρο στην κατηγορία. Ελπίζω την μεθεπόμενη αγωνιστική με το Σούλι να είμαστε περισσότεροι Τα παιδιά κάνουν φιλότιμο προσπάθεια, ας τα ενισχύσουμε με την βροντερή παρουσία μας.
***Τελικά, παρά την γκρίνια ορισμένων, γιατί η ομάδα αγωνίζεται με κίτρινη φανέλα, φαίνεται ότι μας έφερε γούρι, αφού μ' αυτή έχουμε δυο νίκες με 7-2 τέρματα! Προσωπικά εμένα δεν με ξενίζει ιδιαίτερα. Δεν είναι το χρώμα της φανέλας το πρόβλημα της ΑΕΜ. Υπάρχουν σοβαρότερα πράγματα που απασχολούν την ομάδα. Αλλά είπαμε ότι και να κάνει η ομάδα, κάποιοι θα γκρινιάζουν! Και στη ζωή έτσι δεν γίνεται;...
***Παρελθόν για την ομάδα αποτελεί και ο νέος γυμναστής της ΑΕΜ Νίκος Παλάτζας. Τους ακριβείς λόγους δεν τους ξέρω(θα μάθω!!!), αλλά ξέρω καλά τον Νικόλα και την δυσκολία που έχει να γίνει κατανοητός απ' όσους συνεργάζεται Κρίμα γιατί έχει πολλές γνώσεις. Πάντως η ουσία είναι ότι η ομάδα βρίσκεται σε αναζήτηση γυμναστή. Διαθέσιμοι αυτή την εποχή ελάχιστοι, αλλά θα βρεθεί. Μέχρι τότε η ομάδα θα έχει ν' αντιμετωπίσει άλλο ένα πρόβλημα...
Αυτά και για σήμερα ΑΕΜάρες. Θα τα πούμε ξανά την επόμενη Δευτέρα και ελπίζω το κλίμα να συνεχίσει να είναι με θετική ενέργεια. Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά. Μιχάλης Κιτσινέλης

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Κέρδισε διαιτησία και Ανατολή 4-1!!!

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη δεν είναι σύμπτωση, λέει ο σοφός λαός και έχει δίκιο. Τόσες πολλές εχθρικές διαιτησίες για την Μεσολογγίτικη ομάδα, δεν μπορεί να είναι τυχαία. Τα συμπεράσματα δικά σας... Ηταν πολύ τυχερή η ομάδα που λόγω της παγωνιάς δεν υπήρχαν πολλοί νεαροί φίλαθλοι στην κερκίδα, αλλιώς θα είχαμε πολλά επεισόδια. Μεγάλη εμφάνιση, τέσσερα γκολ, αρκετά χαμένα και με κόντρα διαιτησία. Αυτά σαν σύνοψη του αγώνα.Χαλαρά μπήκαν και οι δύο ομάδες στον αγώνα το πρώτο 20λεπτο οι φάσεις ήταν λιγοστές. Η ΑΕΜ είχε την κατοχή της μπάλας και καλή κυκλοφορία, οι Γιαννιώτες έπαιζαν με κλειστή άμυνα και πρέσινγκ κάτω από την σέντρα.
Στο 6΄ έγινε η πρώτη αξιόλογη φάση στα καρέ της Ανατολής, με τον Γαβρίνα από δεξιά να βγάζει ωραία σέντρα στο πρώτο δοκάρι, να πετάγεται εκεί ο Χρ. Πλακίδας να βρίσκει ελάχιστα στην μπάλα, που κατέληξε στα χέρια του Γιαννούση.
Στο 8΄ ο Δερμιτζόγλου εκτέλεσε φάουλ από δεξιά πέρασε την μπάλα δίπλα από το τείχος, σε καλή θέση ο Ζέρβας μπλόκαρε.
Στο 10΄ ο Αποστολίδης έβγαλε ωραία διαγώνια μπαλιά αριστερά στον Χρ. Πλακίδα, βγήκε έγκαιρα ο Γιαννούσης και μπλόκαρε.
Στο 14΄ κόρνερ του Μαρκούλλη από δεξιά, έδιωξε ο Ταράτσας, ο Μαρκούλλης έβγαλε την σέντρα στον αμαρκάριστο αριστερά Τσιούρη, που έκανε το μονοκόματο σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά, άουτ.
Στο 18΄ ο Ζαπαντιώτης εκτέλεσε φάουλ από πλάγια δεξιά, η μπάλα πέρασε απ' όλους και ο Γαβρίνας με κεφαλιά - ψαράκι πέτυχε εκπληκτικό γκολ, αλλά ο βοηθός Κότσα υπέδειξε ...οφσάιντ!!!
Στο 23΄ ο Γκολφινόπουλος κέρδισε θεατρινίστικα ένα φάουλ τρία μέτρα έξω από την περιοχή της ΑΕΜ. Εκτέλεσε ο ίδιος πολύ ωραία, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι υου Ζέρβα.
Στο 25΄ ο Ζαπαντιώτης έκανε την προσπάθεια από αριστερά, ο Τσιούρης έδιωξε έγκαιρα σε κόρνερ, που πέρασε ανεκμετάλλευτο.
Στο 27΄ ο Γκολφινόπουλος μπήκε ωραία μέσα στην περιοχή έκανε τη συρτή μπαλιά, μπλόκαρε ο Ζέρβας προ του Μπίζιου.
Ακολούθησε ένα κρεσέντο ευκαιριών για την ΑΕΜ, που κυριάρχησε στο κέντρο, αλλά χωρίς να σημειωθεί τέρμα.
Στο 28΄ ο Ζαπαντιώτης εκτέλεσε ένα φάουλ από αριστερά(έπρεπε να δοθεί κάρτα στον Σόλωνος για τράβηγμα από την φανέλα στον Γιαννιώτη), έδιωξαν οι αμυντικοί.
Στο 31΄ ο Τσάμης εκτέλεσε ένα φάουλ από δεξιά, ο Γαβρίνας έκανε νέα κεφαλιά - ψαράκι, αλλά αυτή τη φορά η μπάλα πέρασε ψηλά, άουτ.
Στο 34΄ο Γιαννιώτης πέρασε ανάμεσα από τρεις παίχτες, ο Γκαρτζουνίκας τον ανέτρεψε από πίσω(πήρε κίτρινη) λίγο έξω από την περιοχή. Εκτέλεσε αριστοτεχνικά ο Ζαπαντιώτης, η μπάλα πέρασε συρτά δίπλα από το τείχος, αλλά ελάχιστα εκατοστά από το αριστερό δοκάρι του εξουδετερομένου Γιαννούση.
Στο 38΄ ο Ζαπαντιώτης πήρε ωραία μπαλιά από τον Χρ. Πλακίδα στ' αριστερά, έβγαλε συρτή παράλληλη σέντρα, αλλά ο Γιαννούσης έπεσε εκπληκτικά και μπλόκαρε την μπάλα προ του Γαβρίνα.
Στο 40΄ ο Τσάμης έβγαλε ωραία στον Γαβρίνα, που έχασε το κοντρόλ καθυστερώντας, έβγαλε τελικά την παράλληλη συρτή σέντρα, σωτήρια με τάκλιν ο Γκαρτζουνίκας έδιωξε προ του Χρ. Πλακίδα.
Στο 42΄ ο Γαβρίνας έβγαλε την σέντρα από δεξιά, ο Γιαννιώτης πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας αλλά η γυριστή κεφαλιά του πέρασε δίπλα από το αριστερό γάμα της Ανατολής.
Στο 43΄ ξανά σέντρα του Γαβρίνα, πάλι σωτήρια ο Γκαρτσουνίκας έδιωξε με προβολή προ του Χρ. Πλακίδα.

Με πρόθεση να καθαρίσει για λογαριασμό των φιλοξενουμένων μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο ...διαιτητής κ. Καρβούνης! Μόλις στο πρώτο λεπτό έδειξε κίτρινη κάρτα στον Χρ. Πλακίδα, για ένα απλό τάκλιν στο κέντρο και πλάγια, ενώ στο πρώτο ημίχρονο μπορούσε να δώσει 2-3 σε παίχτες της Ανατολής και δεν τις έδειξε. Το φάουλ εκτελέστηκε με διαγώνια μπαλιά στον Ηλία σε καλή θέση, αυτός έβγαλε συρτή σέντρα - σουτ, που πέρασε άουτ.
Στο 48΄ γρήγορη εκτέλεση φάουλ από τον Ζαπαντιώτη, που έβγαλε αριστοτεχνική μπαλιά στον Γαβρίνα, που από δεξιά με δυνατό συρτό σουτ έγραψε το 1-0.
Στο 51΄ δύσκολη όσο και εντυπωσιακή προσπάθεια του Μπίρκου από δεξιά, κόντραρε ο Τσιούρης, κόρνερ ο επόπτης, ...άουτ ο διαιτητής!
Στο 53΄ ο Γκολφινόπουλος κέρδισε με φάουλ, που δεν ...είδε ο διαιτητής ούτε ο α΄ βοηθός, την μπάλα από τον Καρτσακλή, έκανε την παράλληλη σέντρα, ο Μπίρκος έδιωξε σωτήρια προ του Ηλία, βγήκε ο Ζέρβας και μπλόκαρε.
Στο 56΄ ο Γιαννιώτης έπαιξε το 1-2 με τον Χρ. Πλακίδα, ο τελευταίος με πλάτη έκανε το γυριστό σουτ, ψηλά άουτ.
Στο 57΄ο Αποστολίδης έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Γιαννιώτη, βγήκε έγκαιρα ο Γιαννούσης και μπλόκαρε.
Σο 59΄ ένα ακόμη φάουλ από δεξιά για την Ανατολή με τον Μαρκούλλη, σύγχιση στο πρώτο δοκάρι, κόρνερ ο Καρτσακλής. Εκτέλεσε ο Συμεωνίδης, έδιωξαν οι αμυντικοί της ΑΕΜ.
Ακολούθησαν αρκετά λεπτά με άγονες προσπάθειες και από τις δύο ομάδες.
Στο 67΄ η Ανατολή κέρδισε ένα κόρνερ από δεξιά, απέκρουσε ο Ταράτσας και στην γρήγορη αντεπίθεση των Κανονιέρηδων, ο Τσάμης έκανε ωραίο σουτ έξω από την περιοχή, αλλά σε καλή θέση ο Γιαννούσης μπλόκαρε.
Στο 69΄ ωραία μπαλιά του Ζαπαντιώτη δεξιά στο Γαβρίνα, αυτός έκανε το συρτό σουτ, κόντρα στον Ασωνίτη, βρήκε το οριζόντιο δοκάρι της Ανατολής και βγήκε κόρνερ. Εκτέλεσε ο Ζαπαντιώτης, μπλόκαρε σταθερά ο Γιαννούσης.
Στο 71΄ ο Ασωνίτης έκανε εγκληματικό τάκλιν στον Γιαννιώτη στο κέντρο, ο διαιτητής άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί!!
Στο 72΄ ο Ζαπαντιώτης κέρδισε μετά από αμυντικό λάθος την μπάλα, έστρωσε δεξιά στον Τσάμη, αυτός συρτό διαγώνιο σουτ και 2-0.
Στο 73΄ νέο αντιαθλητικό φάουλ στον Γιαννιώτη, από τον Ηλία, παίζετε ο διαιτητής!!!
Στο 76΄ ο Γιαννιώτης μετά από κεφαλιά πάσα του Γαβρίνα, βγήκε στον κενό χώρο, αλλά τον πρόλαβε ο Γκογιάννος και τον έκοψε στο κοντρόλ.
Στο 78΄ κακό στήσιμο του τείχους σ' ένα φάουλ από δεξιά για την Ανατολή. Ο Γκολφινόπουλος πέρασε την μπάλα δίπλα από το τείχος, στην αριστερή του γωνία ο Ζέρβας το μόνο που κατάφερε ηταν να στείλει την μπάλα στο βάθος της εστίας του για το 2-1.
Στο 81΄ ο Γαβρίνας στο ύψος της σέντρας κέρδισε μια μακρινή απόκρουση, έφυγε μόνος στον κενό χώρο, ο Γκαρτσουνίκας τον τράβηξε από την φανέλα και τον ανέτρεψε. Κλασσική περίπτωση κόκκινης κάρτας, ο διαιτητής έδειξε απλά κίτρινη!!!
Στο 83΄ φάση διαρκείας για την ΑΕΜ. Ο Γιαννιώτης έκανε κεφαλιά πάσα στον Γαβρίνα μέσα στην περιοχή το σουτ κόντραρε στα σώματα, πήγε λίγο έξω από την περιοχή στον Τσάμη, που με καταπληκτικό σουτ στο δεξί "Γ" του Γιαννούση έγραψε το 3-1 καθαρίζοντας το παιχνίδι.
Ενα κόρνερ με τον Μαρκούλη στο 86΄, που πέρασε ανεκμετάλλευτο και ένα φάουλ με τον Γκολφινόπουλο από δεξιά στο 89΄, που δεν επέφερε αποτέλεσμα για την Ανατολή.
Στο 92΄ ο Γαβρίνας έφυγε από το κέντρο και προς τ' αριστερά, έφερε την μπάλα στο δεξί, έκανε δυνατό σουτ, με τα πόδια έδιωξε ο Γιαννούσης, διαγώνιο συρτό σουτ του Μαντέλου από δεξιά, μόλις άουτ.
Στο 94΄ ο Αποστολίδης βρήκε με ωραία μπαλιά αριστερά τον Γαβρίνα, ωραίο κοντρόλ και πλασάρισμα κάτω από τα πόδια του Γιαννούση και 4-1.
Αδιακαιολόγητα και περίεργα εχθρικός με την ΑΕΜ ο έμπειρος στη Δ΄ Εθνική διαιτητής κ. Καρβούνης, με απίστευτα λάθη ο α΄βοηθός Κότσα, με λάθη και ο β΄ βοηθός Παπακωνσταντίνου. Απίστευτο τρίο!!!

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Ζέρβας, Μπαλάφας, Μπίρκος, Ταράστας(91΄ Πασπαλιάρης), Καρτσακλής, Αποστολίδης(70΄ Γατσώρης), Τσάμης, Γιαννιώτης(88΄ Μαντέλος), Γαβρίνας, Ζαπαντιώτης, Πλακίδας Χρ.
Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ: Γιαννούσης, Συμεωνίδης, Τσιούρης, Γκαρτζουνίκας, Γκογιάννος, Σόλωνος(60΄ Ασωνίτης), Ηλίας, Δερμιτζόγλου(55΄ Θανάσης), Μαρκούλλης, Γκολφινόπουλος, Μπίζιος΄(79΄Κατσίφας).

Τ' αποτελέσματα του 5ου Ομίλου

Εύκολες επικρατήσεις σχεδόν για όλους τους γηπεδούχους, με τις Ναύπακτο, Πρέβεζα, Παχυκάλαμο, Παραμυθιά, Κομπότι, Νυδρί και Άρτα να επικρατούν επί των αντιπάλων τους. Το μοναδικό διπλό πήρε η ομάδα του Τηλυκράτη στην έδρα της Βολίδας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής

Α.Ε. Μεσολογγίου - Α.Ο. Ανατολής 4-1
Αραχθος Παχυκαλάμου - Απόλλων Ευπαλίου 2-0
Σούλι Παραμυθιάς - Απόλλων Πάργας 1-0
Σκουφάς Κομποτίου - Αστέρας Ρόκκα 2-0
Οδυσσέας Νυδρίου - Ελαιόφυτο 2-0
Βολίδα Μέσης - Τηλυκράτης 1-2
Αναγέννηση Αρτας - Α.Ε. Λευκίμμης 3-0
ΠΑΣ Πρέβεζα - Θεσπρωτός 2-1
Ναυπακτιακός Αστέρας - Προοδευτική Περάματος 3-0

Βαθμολογία:
1. ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ.............39 [34-11]
2. ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ...............33 [28-14]
3. ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ..................31 [27-17]
4. ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑ..............31 [22-15]
5. ΣΚΟΥΦΑΣ ΚΟΜΠΟΤΙΟΥ..29 [23-16]
6. ΒΟΛΙΔΑ ΜΕΣΗΣ..............28 [24-13]
7. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ...........28 [16-13]
8. ΣΟΥΛΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ......27 [18-21]
9. Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ.......25 [22-15]
10. ΑΣΤΕΡΑΣ ΡΟΚΚΑ............25 [21-17]
11. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ......25 [20-14]
---------------------------------------------
12. ΕΛΑΙΟΦΥΤΟ..............22 [20-21]
13. ΑΡΑΧΘΟΣ ΠΑΧΥΚ.........20 [24-27]
14. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ....19 [17-23]
15. ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ....16 [18-25]
16. Α.Ο ΑΝΑΤΟΛΗΣ............15 [14-25]
17. ΠΡ. ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ..........11 [15-28]
18. Α.Ε ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ..........1 [12-57]

Επόμενη Αγωνιστική (18η) Kυριακή 24/1/2010
Αραχθος Παχυκαλάμου - Α.Ε. Μεσολογγίου
Α.Ο. Ανατολής - Σούλι Παραμυθιάς
Απόλλων Ευπαλίου - Σκουφάς Κομποτίου

Απόλλων Πάργας - Οδυσσέας Νυδρίου
Αστέρας Ρόκκα - Βολίδα Μέσης

Ελαιόφυτο - Αναγέννηση Αρτας
Τηλυκράτης - ΠΑΣ Πρέβεζα

Α.Ε. Λευκίμμης - Ναυπακτιακός Αστέρας
Θεσπρωτός - Προοδευτική Περάματος

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Νίκη για να ανατ(ολή)είλει η αισιοδοξία

Η ΑΕΜ καλείτε αύριο να αντιμετωπίσει εκτός από την Ανατολή και τις απουσίες βασικών παικτών, μιας και θα στερηθεί τέσσερις από αυτούς. Ο προπονητής Ανδρέας Μαργέλης δεν θα έχει στην διάθεση του, τους Μάριος Πλακίδας, Γουβαλάρης, Δουλιώτης, Μπαρμπαρούσης, ενώ αμφίβολος παραμένει ο Κορομηλάς που δεν προπονήθηκε όλη τη βδομάδα. Ο Χρήστος Πλακίδας θα παίξει με δίχτυ στο κεφάλι και δεύτερος τερματοφύλακας μετά από αρκετό διάστημα θα είναι ο Γκασούκας. Η αισιοδοξία για την κατάκτηση των τριών βαθμών στο στρατόπεδο της ΑΕΜ είναι κατί παραπάνω από εμφανής. Διαιτητής ορίστηκε ο Μ. Καρβούνης, με βοηθούς τους Γ. Κότσα και Ν. Παπακων/νου, άπαντες του συνδέσμου Αχαΐας. Παρατηρητής θα είναι ο Ι. Δράκος από την ΕΠΣ Πρέβεζας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής:
Κυριακή 17/1 - 3.00μμ
Α.Ε. Μεσολογγίου - Α.Ο. Ανατολής
Αραχθος Παχυκαλάμου - Απόλλων Ευπαλίου
Σούλι Παραμυθιάς - Απόλλων Πάργας
Σκουφάς Κομποτίου - Αστέρας Ρόκκα
Οδυσσέας Νυδρίου - Ελαιόφυτο
Βολίδα Μέσης - Τηλυκράτης
Αναγέννηση Αρτας - Α.Ε. Λευκίμμης
ΠΑΣ Πρέβεζα - Θεσπρωτός
Ναυπακτιακός Αστέρας - Προοδευτική Περάματος

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Παιδικό πρωτάθλημα

Αποτελέσματα 13ης αγωνιστικής:
ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ - ΑΕ ΛΕΣΙΝΙΟΥ 3-0 Α/Α
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ - ΑΧΕΛΩΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 1-3
ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ - ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 2008 3-0
ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ - ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ 2-5
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ - ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 3-2

Βαθμολογία:
1. ΑΧΕΛΩΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 34
2. ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 32
3. ΑΚΑΔ. ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ 25
4. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 2008 24
5. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ 24
6. ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ 24
7. ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 15
8. ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ 12
9. ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 3
10. ΑΕ ΛΕΣΙΝΙΟΥ 0

Επόμενη αγωνιστική (14η) 16/1/10:
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 2008 - ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
(12.00πμ - Διαιτητής: Πυλαρινός - Νοσηλεύτρια: Καπνίση)
ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ
ΑΕ ΛΕΣΙΝΙΟΥ - ΑΧΕΛΩΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ - ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ
ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Με Καφέ και με Τσιγάρο 11-1-2010

ΑΕΜάρεεεες, Καλησπέρα. Καλή Χρονιά σε όλους και όλες, με Υγεία για σας και τις οικογένειές σας!!! Με θετική χροιά ξεκινήσαμε το 2010 αδέλφια! Τρία γκολάκια στο ρελαντί φιλοδωρήσαμε το Ευπάλιο. Μια συμπαθή ομάδα, που αξίζει να παραμείνει στην κατηγορία. Δύο στα δύο για τον Χρήστο Πλακίδα, που έχει "διαρκείας" στα νοσοκομεία και ο Θεός να του δώσει λίγη εύνοια, γιατί δεν πάει άλλο. Μέγας Ζαπαντιώτης άλλη μια αγωνιστική, τείνει να γίνει βαρόμετρο για την ομάδα.
***Νικήσαμε συνφίλαθλοι και μάλιστα χωρίς να χάσουμε είκοσι ευκαιρίες όπως συνηθίζουμε! Όχι ότι δεν χάσαμε πάλι 3-4 τετ α τετ, αλλά τουλάχιστον με τα δυο γκολάκια στο πρώτο ημίχρονο καλά πήγαμε. Φανταστείτε ότι μας ισοφάρισαν και στην πρώτη μας επίθεση κάναμε το 2-1 και τους τελειώσαμε. Στόφα μεγάλης ομάδας είναι αυτό, αν δεν το πιάσατε. Tσαμπουκάς είναι. Δείχνει ότι η ομάδα μπορεί, αρκεί να βοηθήσει λίγο και η τύχη.
***Δύο στα δύο για τον Χρ. Πλακίδα, που πλήρωσε την ευστοχία του με τραυματισμό στο 40΄, για να δείτε πόσο κόντρα τον πάει η τύχη! "Όχι πάλι νοσοκομείο, ρε γ... το!" είπε εμφατικά ο παίχτης, όταν μεταφερόταν μετά τις πρώτες βοήθειες, από το γήπεδο στο Κέντρο Υγείας του Αιτωλικού για ράμματα! Όσκαρ ατυχίας!!"Τέρμα το ποδόσφαιρο, δεν ξαναπαίζω!", μου είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου, όταν επέστρεψε στο γήπεδο, στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου. Για μπείτε στη θέση του!!!
***Μια και μιλάω για τον Χρήστο Πλακίδα, ένα πουλάκι μου είπε, ότι η χθεσινή του απόδοση, έχει να κάνει και με κάτι άλλο!!!Κάτι ή κάποιος έχει μεσολαβήσει τις τελευταίες μέρες και ο Χρηστάκης, μπήκε με άλλον αέρα στο παιχνίδι! Πριτσσς, που θα σας πω! Αν είναι να τα μαθαίνετε όλα, τότε τι ρόλο θα παίζω εγώ; Δεν σας λέω που να σκάσετε! Ούτε ο Χρήστος θα σας πει! Κουτσομπόληδες, ε κουτσομπόληδες!!!
***Παρά τον παλιόκαιρο υπήρχαν καμιά 60αριά ΑΕΜάρες στο γήπεδο. Ήταν και μερικοί Αιτωλικιώτες. Ευπαλιώτες δεν διέκρινα. Πάντως δεν έβρεξε καθ ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, το γήπεδο δεν ήταν άσχημο για τα δεδομένα της εποχής. Ελάχιστα επηρέασε την διεξαγωγή του αγώνα. Είναι τα παιδιά ...μαθημένα και από τις προπονήσεις στο βοηθητικό του ΔΑΚ Μεσολογγίου και δεν είχαν ιδιαίτερο πρόβλημα.
***Η ουσία είναι ότι πήραμε τους τρεις βαθμούς σε έναν εκτός έδρας αγώνα και σε μια σημαντική καμπή του πρωταθλήματος Το ότι έχουμε μόνο έξη νίκες και μάλιστα 3 μέσα και 3 έξω, δεν με προβληματίζει γιατί ξέρω πως ήρθαν τα άλλα αποτελέσματα των αγώνων μας. Συνεχίζω να είμαι αισιόδοξος και ίσως να είμαι και ο μοναδικός! Τις επόμενες 4-5 αγωνιστικές, αν η ομάδα δείξει χαρακτήρα θα είμαστε στην εξάδα.
***Έντονες ήταν οι φήμες τις προηγούμενες μέρες, ότι ο Γεν . Αρχηγός της ΑΕΜ Γιώργος Μέρης, δυσαρεστημένος με το Ανδρέα Μαργέλη που τον απομάκρυνε από τον πάγκο της ομάδας, έκανε προσπάθειες να ...στήσει τον αγώνα με το Ευπάλιο κατά της ΑΕΜ!!!Φαίνεται ότι τελικά απέτυχε, μια και η Κυρία καθάρισε εύκολα το παιχνίδι. Τελικά, αυτό που πέτυχαν όσοι διέδωσαν την φήμη, ήταν να γίνουν οι ίδιοι ρεζίλι.
***Το έχω πει και παλιότερα, ότι όποιος θέλει να μιλάει για την ΑΕΜ, θα πρέπει να είναι κοντά στην ΑΕΜ. Η κριτική από μακριά, εκτός του ότι είναι κακόβουλη, είναι και ηλίθια, μια και όταν δεν ξέρεις πρόσωπα και πράγματα, το περισσότερο που θα πετύχεις είναι να φέρεις το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκεις! Έχω και ο ίδιος πέσει σε λάθος εκτιμήσεις, παρόλο που είμαι πολύ κοντά στην ομάδα. Αυτό έγινε γιατί μου διέφευγαν κάποιες λεπτομέρειες Φανταστείτε τι κριτική μπορεί να κάνει κάποιος που δεν έχει καν στοιχειώδη εικόνα των γεγονότων! Κριτική του κώλου!!!
***Πρότυπο οργάνωσης τείνει να γίνει η ΑΕΜ τη φετινή περίοδο. Υγιής διοίκηση, πληρωμένοι παίχτες, ιατρικές εξετάσεις, πρόσληψη γιατρού, προπόνηση στα πρότυπα μεγάλων ομάδων, προπονητής κυρίαρχος στον πάγκο, γυμναστήριο με βάρη και άλλα, γήπεδο με εξαιρετικό χλοοτάπητα, κλπ,κλπ,κλπ. Λείπει μόνο λίγη οργάνωση δημοσίων σχέσεων και προβολής. Π. χ. ένα κατατοπιστικό φυλλάδιο, ένα οργανωμένο σάιτ και η δημιουργία εκδηλώσεων που θα προβάλλουν την ομάδα.
***Επίσης είναι παράληψη που δεν εκδόθηκε ούτε φέτος ένα ημερολόγιο και που η κοπή της πίτας έγινε μεταξύ των μελών της διοίκησης και των παιχτών. Ούτε εμείς δεν κλhθήκαμε να παραστούμε, να βγάλουμε και καμιά φωτογραφία! Το μάθαμε αφού είχε γίνει! Δεν ήταν ανάγκη να γίνει χορός όπως πέρισυ, θα μπορούσε να γίνει μια τυπική εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων της Νομαρχίας...
***Το μπαμ της αγωνιστικής έκανε η Ανατολή, νικώντας μέσα στην Πάργα τον Απόλλωνα. Ναι, ναι αυτόν που μας κέρδισε στο ΔΑΚ Μεσολογγίου. Το έχω πει πολλές φορές ότι καμία ομάδα δεν είναι εύκολη και ότι μόνο παίζοντας οργανωμένα μπορείς να πάρεις τη νίκη. Φυσικά και η τύχη παίζει μεγάλο ρόλο. Δεν την είχαμε κόντρα με το Ευπάλιο, ελπίζω να είναι ευνοϊκή και με την Ανατολή την Κυριακή και να κερδίσουμε. Πάντως μόνο εύκολο δεν είναι το παιχνίδι.
***Αυτό το λέω γιατί οι φίλαθλοι που θα παρακολουθήσουμε τον αγώνα, πρέπει να έχουμε υπομονή. Να βοηθήσουμε και όχι να αποθαρρύνουμε τους παίχτες. Γι' αυτό δεν πάμε στο γήπεδο; Για να ενισχύσουμε την ομάδα; Είμαι σίγουρος ότι μετά τη νίκη με το Ευπάλιο, η ομάδα πατάει καλύτερα. Αν δεν προκύψουν νέες απουσίες, θεωρώ ότι θα παίξουμε και καλό ποδόσφαιρο. 'Αντε να δούμε!!!

Αυτά και για σήμερα ΑΕΜάρες!!! Να ευχηθώ ταχεία ανάρρωση στον Χρήστο Πλακίδα, τώρα που πήρε μπροστά! Ελπίζω την Κυριακή ο Θεούλης να κάνει καλό καιρό και να σας δω όλους στο γήπεδο! Μέχρι τότε να είστε όλοι καλάαα!!! Μιχάλης Κιτσινέλης.

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Χωρίς να εντυπωσιάσει 3-1 τον Απόλ. Ευπαλίου

Αν και δεν έπιασε απόδοση εφάμιλλη προηγούμενων αγώνων(όπου δεν νίκησε!!!) η Α. Ε. Μεσολογγίου, είχε ουσία και Χρήστο Πλακίδα και πήρε σχετικά εύκολα τους τρεις βαθμούς της νίκης. Ετσι η Μεσολογγίτικη ομάδα ξεκίνησε θετικά τις υποχρεώσεις της τη νέα χρονιά και δείχνει κερδισμένη, όχι τόσο βαθμολογικά, αλλά σε ψυχολογία. Αν μάλιστα κερδίσει και την Ανατολή την επόμενη αγωνιστική στο Μεσολόγγι, θα έχει κάνει ένα πραγματικά μεγάλο βήμα ανάκαμψης και φυσικά οι στόχοι της θα επαναπροσδιοριστούν.

Νοθρά ξεκίνησε το παιχνίδι η ΑΕΜ, που στο πρώτο εικοσάλεπτο έπαιξε άναρχα,με πολλά λάθη στο κέντρο και την άμυνα και ασυντόνιστες ενέργειες στην επίθεση, με κακές σέντρες και τον Α. Μαργέλη να ωρύεται. Αντίθετα ο Απόλλων Ευπαλίου μπήκε δυναμικά και θα μπορούσε σε δύο συνεχόμενες φάσεις να προηγηθεί. Ηταν στο 10΄ όταν ο Ζαχαρόπουλος έβγαλε τον Χ. Φλέγγα στην πλάτη του Γατσώρη, αλλά ο νεαρός αμυντικός κόντραρε τον παίχτη του Ευπαλίου αναγκάζοντας τον να βγάλει την μπάλα άουτ. Στο 12΄ ήταν ο Αδραχτάς που έβγαλε την μπαλιά στον Χ. Φλέγγα, με την άμυνα της ΑΕΜ κοιμώμενη, αλλά ο Ζέρβας βγήκε γρήγορα και κόντραρε σε κόρνερ το σουτ.
Σταδιακά οι Κανονιέρηδες πήραν τα ηνία του αγώνα κυρίως με τις πρωτοβουλίες του Ζαπαντιώτη και πίεσαν τον Απόλλωνα αλλά απείλησαν σοβαρά μόλις στο 19΄ με φάση διαρκείας. Ο Ζαπαντιώτης εκτέλεσε ένα φάουλ από δεξιά, ο Χ. Πλακίδας πιεζόμενος έκανε άσχημη κεφαλιά, έδιωξε προσωρινά ο Κωτσικογιάννης, αποδέκτης ο Αποστολίδης έκανε άσχημο κοντρόλ, η μπάλα πήγε στον Χ. Πλακίδα, συρτό σουτ με πλάτη, έδιωξε ο Μπίμπας.
Στο 21΄ σε σύγχιση στην άμυνα του Απόλλωνα ο Χ. Πλακίδας κέρδισε την κόντρα, έκανε την προβολή, αλλά ο Ανδρεόπουλος πρόλαβε και απέκρουσε.
Στο 22΄ ο Μπίμπας εκτέλεσε φάουλ γέμισμα από το κέντρο, ο Ζέρβας ψηλά μπλόκαρε και έβγαλε το ελεύθερο. Ο Μπίρκος βγήκε γρήγορα από δεξιά έκανε πολύ καλή σέντρα, ο Χ. Πλακίδας πήδηξε ψηλά και με σκαστή κεφαλιά νίκησε τον Ανδρεόπουλο γράφοντας το 0-1 στο 23΄.
Στο 26΄ ο Γαβρίνας πήρε μπαλιά στο κέντρο, πέρασε τρεις παίχτες από δεξιά, ανατράπηκε από τον Κοντό λίγο έξω από την περιοχή, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό πάλι ο Γαβρίνας βγήκε από δεξιά έκανε την παράλληλη σέντρα και ο Αδρασκέλας έδιωξε σε κόρνερ. Εκτέλεσε ο Ζαπαντιώτης, αλλά ο Χ. Πλακίδας έκανε την φαλτσαριστή κεφαλιά άουτ.
Στην αντεπίθεση ο Κοντός επιχείρησε μακρινό σουτ από τον άξονα, αλλά μπλόκαρε εύκολα ο Ζέρβας.
Στο επόμενο λεπτό ο Χ. Φλέγγας έκανε υπέροχη διαγώνια μπαλιά στον κενό χώρο, ο Αδραχτάς βγήκε τετ α τετ, αλλά για άλλη μια φορά ο Ζέρβας αρνήθηκε το γκολ αποκρούοντας σε κόρνερ το πλασέ.
Οτι δεν κατόρθωσε στην προηγούμενη φάση ο Αδραχτάς, το πέτυχε στο 32΄ όταν μετά από μακρινή απόκρουση του Β. Φλέγγα και με την άμυνα της ΑΕΜ να αδρανεί εντελώς, βγήκε απέναντι στο Ζέρβα τον πλάσαρε, ο νεαρός απέκρουσε, αλλά η μπάλα πέρασε πίσω του βρήκε το αριστερό του δοκάρι και ο Αδραχτάς στην επαναφορά, την έστειλε από κοντά στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Αμεση ήταν η αντίδραση των παιχτών της ΑΕΜ καθώς ο Αποστολίδης βγήκε ταχύτατα στην επίθεση, την κατάλληλη στιγμή έκανε την διαγώνια μπαλιά και ο Χ. Πλακίδας με εξαιρετικό συρτό σουτ στην απέναντι γωνία νίκησε άλλη μια φορά τον Αδρεόπουλο, κάνοντας το 1-2 στο 34΄.
Ακολούθησε σκληρό παιχνίδι από τους παίχτες του Ευπαλίου, με την ανοχή του διαιτητή, που δεν έδινε καν τα καταφανέστατα φάουλ, με αποτέλεσμα να ανάψουν τα αίματα στην κερκίδα, καθώς ξεσηκώθηκαν οι Μεσολογγίτες φίλαθλοι.
Ενα κακό σουτ από μακριά του Κόντου στο 35΄ που μπλόκαρε εύκολα ο Ζέρβας και μια σέντρα σουτ του Ζαπαντιώτη στο 37΄ που βρήκε στο επάνω μέρος των διχτύων του Απόλλωνα, ήταν οι φάσεις που ακολούθησαν.
Στο 41΄ ένα φάουλ του Ζαπαντιώτη από αριστερά, έδιωξαν οι αμυντικοί, ξανά η μπάλα στο Ζαπαντιώτη, που έκανε την σέντρα, αλλά ο Ανδρεόπουλος μπλόκαρε.
Στο 42΄ ο Αδρασκέλας έκανε διπλό "δολοφονικό" φάουλ στον Χ. Πλακίδα, με απότέλεσμα ο παίχτης της ΑΕΜ να τραυματιστεί στο κεφάλι. Αιμόφυρτος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του Αιτωλικού, όπου του έγιναν ράμματα στο κούτελο. Το παιχνίδι διακόπηκε τρία λεπτά μέχρι να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και τελικά στο 45΄πήρε τη θέση του ο Πασπαλιάρης. Στη συκεκριμένη φάση ο διαιτητής δεν έδειξε καν φάουλ!!!

Το δεύτερο ημίχρονο η Μεσολογγίτικη ομάδα μπήκε με διαφοροποιημένη σύνθεση, αφού ο Πασπαλιάρης, που είχε αντικαταστήσει τον Χρ. Πλακίδα, πήρε θέση σέντερ μπακ, με ταυτόχρονη προώθηση στα χαφ του Καρτσακλή. Διαφοροποιημένη και η σύνθεση του Ευπαλίου, που με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου έκανε δύο αλλαγές με τον Ι. Φλέγγα να παίρνει τη θέση του Ζαχαρόπουλου και τον Καραμπουλάι ν' αντικαθιστά τον Αδρασκέλα.
Μόλις στο 47΄ ο Μ. Πλακίδας έχασε τεράστια ευκαιρία, όταν μετά από πάσα κεφαλιά του Γαβρίνα βγήκε τετ α τετ με τον Αδρεόπουλο, αλλά αντί να προχωρήσει και να πλασάρει, έκανε άτσαλο σουτ άουτ.
Στο 49΄ δυνατό σουτ του Γαβρίνα πέρασε πάνω από τά δοκάρια του Ανδρεόπουλου.
Στο 51΄ μακρινό φάουλ του Ι. Φλέγγα, πέρασε από πολλούς και κατέληξε άουτ.
Στο 54΄ γρήγορη αντεπίθεση της ΑΕΜ, ο Μ. Πλακίδας έκανε την σέντρα από δεξιά, φαλτσαριστή κεφαλιά του Ζαπαντιώτη, απόκρουση του Ανδρεόπουλου, από πλάγια το σουτ του Τσάμη μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Ευπαλίου.
Στο 56΄ γρήγορο μπάσιμο του Αδραχτά από δεξιά, σκαστό σουτ, αλλά ο Ζέρβας έπεσε στη γωνία του και μπλόκαρε.
Από το 60ό λεπτό και μετά το παιχνίδι είχε δαιμονισμένο ρυθμό, με τους Μεσολογγίτες να πιάνουν σπουδαία απόδοση, αλλά και τους Ευπαλιώτες να βγαίνουν επικίνδυνα στις αντεπιθέσεις.
Στο 62΄ φάουλ από το κέντρο με τον Ι. Φλάγγα για το Ευπάλιο, έδιωξε ο Γατσώρης, ο Ζαπαντιώτης βγήκε γρήγορα στην αντεπίθεση, έβγαλε ωραία μπαλιά στον Γαβρίνα, που όμως καθυστέρησε το σουτ και κόπηκε από τον Μπίμπα.
Στο 64΄ ο Μ. Πλακίδας κέρδισε κόρνερ, ο Ζαπαντιώτης εκτέλεσε από αριστερά, η μπάλα πέρασε απ' όλους, ο Γαβρίνας στο δεύτερο δοκάρι αιφνιδιάστηκε, η μπάλα βρήκε στο γόνατό του και ο Κωτσικογιάννης έδιωξε σε κόρνερ. Εκτέλεσε ξανά από αριστερά ο Ζαπαντιώτης, στο πρώτο δοκάρι πετάχτηκε ο Μ. Πλακίδας, αλλά το τακουνάκι που έκανε πέρασε μόλις δίπλα από το δεξί δοκάρι του Απόλλωνα.
Στο 66΄ ο Μ. Πλακίδας έκανε την σέντρα, ο Ζαπαντιώτης έπιασε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, αλλά σε καλή θέση ο Ανδρεόπουλος μπλόκαρε. Στην αντεπίθεση ο ταχύτατος Αδραχτάς, βγήκε από αριστερά, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ζέρβα. Γρήγορη αντεπίθεση της ΑΕΜ, με τον Ζαπαντιώτη να βγάζει μόνο αριστερά τον Τσάμη, αυτό δεν έκανε ούτε σουτ, ούτε μπαλιά στον αμαρκάριστο Μ. Πλακίδα, καθυστέρησε, μπλοκαρίστηκε και χάθηκε μεγάλη ευκαιρία.
Στο 70΄ ο Φλέγγας έκανε ωραία ατομική προσπάθεια από αριστερά, έπιασε συρτό διαγώνιο σουτ, αλλά ο Ζέρβας έπεσε και μπλόκαρε.
Στο 72΄ ο Γαβρίνας κέρδισε ένα φάουλ στη γωνία της μεγάλης περιοχής του Απόλλωνα. Το εκτέλεσε έξυπνα ο Ζαπαντιώτης, η μπάλα έσκασε στο έδαφος ξεγέλασε τον Ανδρεόπουλο και κατέληξε στα δίχτυα, για να γίνει το 1-3.
Από το σημείο αυτό και μετά το παιχνίδι χαλάρωσε, ο προπονητής του Ευπαλίου έκανε και την τελευταία του αλλαγή στο 80΄(ο Γ. Θανασιός στη θέση του Κωτσικογιάννη), ενώ και ο προπονητής της ΑΕΜ έβγαλε τον Μ. Πλακίδα που κούτσαινε και έβαλε τον Ταράτσα.
Οι φάσεις του τελευταίου 10λέπτου ήταν μακρινά σουτ(81΄Τσάμης άουτ, 85΄ Αποστολίδης άουτ , 86΄Ι. Φλέγγας μπλόκαρε ο Ζέρβας, 89΄ Αδραχτάς μπλόκαρε ξανά ο Ζέρβας). Ο Μαργέλης έκανε και την τελευταία του αλλαγή βάζοντας στον αγώνα τον νεαρό Μαντέλο στη θέση του Αποστολίδη στο 88΄ και η λήξη βρήκε τους μεν Μεσολογγίτες ευχαριστημένους για την νίκη και στεναχωρημένους για τον τραυματισμό των αδελφών Πλακίδα και τους Ευπαλιώτες απογοητευμένους για την απώλεια των τριών πολύτιμων βαθμών.
Κορυφαίος του αγώνα ο Ζαπαντιώτης. Τον ακολούθησε σε απόδοση ο Χ. Πλακίδας όσο έπαιξε, εγγύηση ο νεαρός Ζέρβας κάτω από τα δοκάρια και αρκετά καλοί οι Μ. Πλακίδας, Καρτσακλής, Αποστολίδης και Μπαλάφας. Από τον Απόλλωνα ξεχώρισαν οι: Αδραχτάς, Ανδρεόπουλος, Χ. Φλέγγας και Κόντος.
Μέτρια η διαιτησία του κ. Γ. Λαγού, εχθρική προς την ΑΕΜ, ενώ οι βοηθοί του δεν έκαναν σοβαρά λάθη.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ: Ανδρεόπουλος, Κωτσικογιάννης(80΄ Γ. Θανασιός), Αδρασκέλας(46΄ Καραμπουλάι), Μπίμπας, Κόντος, Β. Φλέγγας, Αδραχτάς, Γ. Φλέγγας, Χ. Φλέγγας, Ν. Θανασιός, Ζαχαρόπουλος(46΄ Ι. Φλέγγας).
Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Ζέρβας, Μπαλάφας, Μπίρκος, Γατσώρης, Καρτσακλής, Μ. Πλακίδας(80΄ Ταράτσας), Τσάμης, Αποστολίδης(88΄ Μαντέλος), Γαβρίνας, Ζαπαντιώτης, Χ. Πλακίδας(45΄ λ.τ. Πασπαλιάρης).