Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Με Καφέ και με Τσιγάρο, 30-11-2009

ΑΕΜάρες Καλησπέρααα!!!Αν και δεν είναι καλοκαίρι, ο Ανδρέας Μαργέλης και οι παίχτες του, απόλαυσαν γι' άλλη μια φορά το μπάνιο τους στη Λευκάδα! Και με τον Οδυσσέα και με τον Τηλυκράτη νίκες και μάλιστα με το ίδιο σκορ, 0-1. Μακάρι να ήταν όλες οι ομάδες του πρωταθλήματος από νησιά! Τεράστια η νίκη, όχι μόνο βαθμολογικά, αλλά και ψυχολογικά, μια και θα βοηθήσει την ομάδα να διώξει το άγχος και ν' αποδείξει ότι μπορεί να κάνει κάτι πολύ καλύτερο, από το να κυνηγάει να σώσει την κατηγορία.
***Τείχος έχτισε μπροστά από τον Ζέρβα ο προπονητής των Κανονιέρηδων, βάζοντας πολλούς αμυντικογενείς παίχτες στην ενδεκάδα. Μια ενδεκάδα που δεν είχε κανένα επιθετικό!!!Είχε όμως πολλούς "κρυφούς" κυνηγούς, που δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα στην άμυνα του Τηλυκράτη. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, ήταν πολύ τυχερός που δεν δέχτηκε δυο και τρία γκολ. Δεν ήξεραν οι Λευκαδίτες από που να φυλαχτούν!
***Το πρώτο ημίχρονο είμαστε καταιγιστικοί, με άμυνα από γρανίτη, οργανωμένες επιθέσεις και με πολλούς τρόπους διάσπασης της αντίπαλης άμυνας. Όμως για άλλη μια φορά η μπάλα δεν ήθελε να μπει στο πλεχτό. Αυτό βέβαια δεν μειώνει την αξία του τερματοφύλακα του Τηλυκράτη, που πραγματικά έκανε εντυπωσιακές αποκρούσεις. Κατά τη γνώμη μου σ' αυτό το ημίχρονο η ΑΕΜ έκανε την καλύτερη εμφάνισή της στο πρωτάθλημα.
***Στο δεύτερο ημίχρονο πάθαμε το γνωστό σύνδρομο και μετά το 60΄ έπεσε η απόδοση μερικών παιχτών, με αποτέλεσμα να οπισθοχωρίσουμε και να δώσουμε δικαιώματα στους Λευκαδίτες να ελπίζουν σε ισοφάριση. Δεν έχω μιλήσει με τον Α. Μαργέλη, αλλά έχω την αίσθηση ότι μάλλον ήταν υπερβολική η οπισθοχώρηση, όπως και πολύ αργή η είσοδος του Χρ.Πλακίδα(90΄). Όταν πιέζεσαι ένας παίχτης σαν τον Χρήστο μπορεί να κάνει τη ζημιά, αν και στο 92΄ έχασε την ευκαιρία που του δόθηκε, από υπερβολική σιγουριά.
***Όταν προσλήφθηκε ο Ανδρέας Μαργέλης(ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑΑΑ κόουτς!!!Με Υγεία και επιτυχίες ΠΑΝΤΟΥ!), ήμουνα ο πρώτος που εξέφρασα την εκτίμησή μου και στον άνθρωπο και στις ικανότητές του. Σε κάποιους δεν άρεσαν τα θετικά σχόλια και έφθασαν στο σημείο να πουν ότι τον ...πατρονάρω! Η ηλιθιότητα σε όλο της το μεγαλείο. Τα γράφω αυτά, βλέποντας παιχνίδι με το παιχνίδι την ομάδα να ρολάρει, τους παίχτες να πατάνε καλύτερα στο γήπεδο και να κερδίζουν βαθμούς. Φυσικά δεν είναι δικό τους έργο αυτό, έτσι;
***Μαζί με αρκετούς άλλους, θεαματική βελτίωση παρουσιάζει στα τελευταία παιχνίδια ο Γιαννιώτης, που μετά τον Αποστολίδη είναι μια ακόμα καλή "μεταγραφή" για την ΑΕΜ τις τελευταίες εβδομάδες. Μετά τους αγώνες με τον Θεσπρωτό και τη Λευκίμμη, πρόσθεσε άλλη μια καλή εμφάνιση στον αγώνα με τον Τηλυκράτη, όπου ήταν ο καλύτερους από τους καλύτερους. Φυσικά, έχει ακόμα περιθώρια βελτίωσης και είμαι σίγουρος ότι θ' ανέβει ακόμη περισσότερο.
***Είχα γράψει κάποτε ότι ο Ζαπαντιώτης μπορεί να παίξει ακόμη και σέντερ φορ και κάποιοι γέλασαν! Αν βλέπατε με τι ωραίο τρόπο έκανε το πλασέ στο γκολ, θα συμφωνούσατε όλοι μαζί μου. Του λείπει ταχύτητα βέβαια, αλλά έχει αντοχή, σωματικά προσόντα και τεχνική. Αν συνεχιστεί η ...ανομβρία των γκολ, καλό θα είναι ο Α. Μαργέλης να το ψάξει λίγο!
***Έκτακτες ιατρικές εξετάσεις έκαναν οι Κανονιέρηδες την προηγούμενη εβδομάδα, ώστε να φανεί καθαρά σε τι κατάσταση βρίσκονται τη συγκεκριμένη στιγμή και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά! Δεν έχω όλες τις λεπτομέρειες(και να τις είχα δεν θα τις δημοσιοποιούσα), αλλά πλέον προπονητής και διοίκηση ξέρουν που βρίσκονται. Δεν θυμάμαι τα τελευταία χρόνια να έχει γίνει κάτι ανάλογο. Είναι μια ακόμα από τις καινοτομίες της διοίκησης, που συνεχώς κάνει βήματα προόδου.
***Το ανεβασμένο Ελαιόφυτο του Ταράση αντιμετωπίζει η ΑΕΜ την ερχόμενη Κυριακή. Θα είναι ένα δυνατό και συναρπαστικό παιχνίδι και προβλέπεται κοσμοσυρροή. Ελπίζω οι "ανήσυχοι" νεαροί να δείξουν αυτοσυγκράτηση, ώστε οι παίχτες μας να παίξουν απερίσπαστοι το παιχνίδι τους και να μας χαρίσουν άλλη μια νίκη, που θα μας ανεβάσει στα ψηλά κλιμάκια του πρωταθλήματος. Αρκετά δεινά έχουν επιφέρει φέτος στην ομάδα και καλό θα είναι να δημιουργήσουν μεν καυτή ατμόσφαιρα, αλλά χωρίς παρατράγουδα, που μπορεί να επιφέρουν τιμωρία της έδρας μας. Ειδικά τώρα που πήρε η ομάδα μπροστά.
Τέλος και για σήμερα ΑΕΜάρες! Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες. Θα ξαναπιούμε Καφέ την άλλη Δευτέρα. Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά. Μιχάλης Κιτσινέλης.

Μεγάλο διπλό στη Λευκάδα, 1-0 τον Τηλυκράτη

Παίζοντας οργανωμένα και ψυχωμένα, μια καλοστημένη και σοβαρή ΑΕΜ, πέρασε με νίκη από την Λευκάδα, απέναντι στη δυνατή αλλά ντεφορμέ ομάδα του Τηλυκράτη. Οι Κανονιέρηδες, που ο Ανδρέας Μαργέλης παρέταξε με βαριά αμυντική διάταξη, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο έκαναν ότι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο και μόνο χάρη στις σωτήριες απουκρούσεις του τερματοφύλακα Σταμετέλου και την απειρία δεν πέτυχαν ένα ή δυο ακόμη τέρματα.
Χαρακτηριστικό της ομάδας που παρέταξε ο προπονητής των κυανέρυθρων ήταν ότι δεν υπήρχε ούτε ένας καθαρά επιθετικός! Ουσιαστικά παρέταξε ένα σχήμα με 4-4-1-1, με τον Γιαννιώτη στην κορυφή, πίσω του τον Ζαπαντιώτη, τέσσερις στην μεσαία γραμμή σε σχήμα ρόμβου και τετράδα στην άμυνα τέσσερις δυνατούς και έμπειρους παίχτες.
Αυτό το σχήμα βοήθησε πάρα πολύ στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, έκλεισε τους διαδρόμους και βοήθησε στην καλή κυκλοφορία της μπάλας από τους μεσολογγίτες. Ταυτόχρονα με δύο πολύ επιθετικά ακραία μπακ(Τσάμης, Γουβαλάρης), έβγαζε συνεχώς επιθέσεις και δημιουργούσε συνεχώς ρήγματα στην άμυνα του Τηλυκράτη.
Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, η ΑΕΜ έκλεισε στα καρέ τους Λευκαδίτες και βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ στο 16΄, όταν ο Αποστολίδης βρέθηκε απέναντι στον Σταματέλου, έκανε το δυνετό σουτ απέκρουσε ενστικτωδώς ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, η μπάλα έφτασε πάλι στον Αποστολίδη που επιχείρησε νέο σουτ για ν΄αποκρούσει και πάλι ο Σταματέλος.
Ο Τηλυκράτης προσπάθησε ν' αντιδράσει αλλά η γερή αμυντική λειτουργία της ΑΕΜ δεν άφηνε κενά. Μάλιστα στο 27΄ ο Γιαννιώτης έβγαλε ωραία μπαλιά στον κενό χώρο, πετάχτηκε ο Ζαπαντιώτης, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά παραδόξως σημειώθηκε σε θέση οφσάιντ(καμμία περίπτωση!!!).
Στο 32΄ο Τηλυκράτης απέιλησε για πρώτη και τελευταία φορά στο πρώτο ημίχρονο, όταν ο Παππάς έκανε ένα δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή, αλλά ο Ζέρβας έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε.
Στο 35΄ έγινε η καταπληκτική φάση του γκολ, όταν ο Κορομηλάς έβγαλε μπαλιά στ΄αριστερά στον Αποστολίδη, αυτός απίστευτη μπαλιά 25 μέτρων ανάμεσα από τους κεντρικούς αμυντικούς και ο Ζαπαντιώτης με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία του Σταματέλου κάνοντας το 0-1.
Στο 41΄ ένα σουτ απελπισίας του Κούτσικου, βρήκε στα σώματα των αμυντικών της ΑΕΜ και κατέληξε κορνερ.
Στο 43΄ ο Ζαπαντιώτης έβγαλε ωραία μπαλιά στον κενό χώρο και δεξιά, εκεί πετάχτηκε ο Κορομηλάς, έκανε το δυνατό σουτ, αλλά και πάλι ο Σταματέλος καλά τοποθετημένος, απέκρουσε.
Στο 45΄ ο Κορομηλάς σέντραρε από δεξιά και ο Ζαπαντιώτης έπιασε δύσκολη κεφαλιά, άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με διαφορετικό σκηνικό. Η μεν ΑΕΜ να είναι πιο συντηρητική και ο Τηλυκράτης να προσπαθεί με γιόμες να μεταφέρει το παιχνίδι στα καρέ των φιλοξενουμένων, αλλά Πασπαλιάρης, Ταράτσας και Ζέρβας να κόβουν όλες τις μπαλιές.
Σταδιακά η ΑΕΜ υποχώρησε, αφού η κούραση άρχισε να κάνει την εμφάνισή της, αλλά ο Τηλυκράτης που πήρε χώρο δεν μπόρεσε να κάνει κάποια καλή φάση. Αντίθετα, η ΑΕΜ έκανε γρήγορες αντεπιθέσεις, αλλά κι αυτές χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Οι τακτικές κινήσεις των προπονητών(ο Α. Μαργέλης πέρασε στο 73΄ τον Μπαρμπαρούση στη θέση του Κορομηλά και ο Γ. Κατηφόρης πέρασε τον Μαντζάνα στο 75΄ στη θέση του Βρακατσέλη), έκαναν μεν πιο επιθετικό τον Τηλυκράτη, αλλά το αμυντικό τείχος της ΑΕΜ ήταν αδιαπέραστο, αφού ο Μαργέλης πέρασε στα χαφ και τον Ζαπαντιώτη.
Στο 78΄ ο Τηλυκράτης έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν ο Ανδρώνης μετά από σέντρα του Χριστοδούλου έπιασε την κεφαλιά, αλλά σε καλή θέση ο Πασπαλιάρης έδιωξε πριν περάσει μπάλα η μπάλα τη γραμμή. Στο ίδιο λεπτό αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ανδρώνης και το παιχνίδι τελείωσε για τον Τηλυκράτη.
Λίγο πριν τη συμπλήρωση του 90λέπτου ο Θεράπος έκανε ένα δυνατό σουτ, αλλά δεν ανησύχησε τον Ζέρβα. Αντίθετα στις καθυστερήσεις ο Χρ. Πλακίδας που είχε μπει στο 90΄ έχασε μοναδική ευκαιρία να διπλασιάσει τα γκολ των μεσολογγιτών, όταν παίρνοντας ωραία μπαλιά στον κενό χώρο, αντί να πλασάρει επιχείρησε να περάσει τον Σταματέλο με αποτέλεσμα να νικηθεί από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.
Από την μεσολογγίτικη ομάδα που δεν υστέρησε κανένας κορυφαίος ήταν ο Γιαννιώτης, ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Ζαπαντιώτης, Πασπαλιάρης και Τσάμης. Από τον Τηλυκράτη κορυφαίος ήταν ο Σταματέλος και διασώθηκαν ακόμη οι Παππάς και Ανδρώνης.
Η διαιτησία του κ. Καραγκούνια ήταν άριστη. Με λίγα λάθη οι βοηθοί.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ: Σταματέλος, Κατσιμπίρης, Βρακατσέλος(75΄ Μαντζάνας), Καταγής(36΄ Κούτσικος), Δομάζος, Χριστοδούλου, Παππάς, Κτενάς,(80΄ Κολόκας), Θεράπος, Γραμματικόπουλος, Ανδρώνης.
Α.Ε.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Ζέρβας, Μ. Πλακίδας, Κορομηλάς,(73΄ Μπαρμπαρούσης), Ταράτσας, Καρτσακλής, Πασπαλιάρης, Τσάμης, Γουβαλάρης, Γιαννιώτης, Ζαπαντιώτης(90΄ Χρ. Πλακίδας), Αποστολίδης(80΄ Γατσώρης)

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Τ' αποτελέσματα του 5ου Ομίλου

Σπουδαία νίκη μέσα στη Ναύπακτο για τον Απόλλων Ευπαλίου, αν και έχανε με 1-0. Σκαρφάλωσε στην κορυφή η Βολίδα. Ανατροπή και για τον Άραχθο Παχυκαλάμου στην Άρτα. Εντός έδρας βαθμοί που τους έφεραν σε απόσταση αναπνοής από τους πρωτοπόρους για Θεσπρωτό και Πρέβεζα. Νίκες για Πάργα, Κομπότι και Ελαιόφυτο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής
Τηλυκράτης - Α.Ε. Μεσολογγίου 0-1
Α.Ε. Λευκίμμης - Ελαιόφυτο 2-4
Θεσπρωτός - Αστέρας Ρόκκα 1-0
Προοδευτική Περάματος - Απόλλων Πάργας 0-1
Ναυπακτιακός Αστέρας - Απόλλων Ευπαλίου 1-2
ΠΑΣ Πρέβεζα - Α.Ο. Ανατολής 1-0
Αναγέννηση Αρτας - Αραχθος Παχυκαλάμου 2-3
Βολίδα Μέσης - Σούλι Παραμυθιάς 3-0
Σκουφάς Κομποτίου - Οδυσσέας Νυδρίου 1-0


Βαθμολογία:
1. ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ.............26 [25-9]
2. ΒΟΛΙΔΑ ΜΕΣΗΣ..............26 [22-8]
3. ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ...............23 [21-10]
4. ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ..................23 [21-14]
5. ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑ..............23 [15-9]
6. ΣΚΟΥΦΑΣ ΚΟΜΠΟΤΙΟΥ..22 [17-10]
7. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ...........22 [11-7]
8. Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ.......18 [13-9]
9. ΕΛΑΙΟΦΥΤΟ..............18 [19-16]
10. ΑΡΑΧΘΟΣ ΠΑΧΥΚ.........15 [20-21]
11. ΣΟΥΛΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ......15 [11-17]
---------------------------------------------
12. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ......14 [11-10]
13. ΑΣΤΕΡΑΣ ΡΟΚΚΑ............13 [11-12]*
14. ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ....12 [16-19]
15. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ....11 [9-19]
16. ΠΡ. ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ..........10 [11-17]
17. Α.Ο ΑΝΑΤΟΛΗΣ............7 [8-20]
18. Α.Ε ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ..........0 [8-39]*
**Ένα παιχνίδι λιγότερο

Επόμενη Αγωνιστική (13η) Kυριακή 6/12
Α.Ε. Μεσολογγίου - Ελαιόφυτο
Αστέρας Ρόκκα - Τηλυκράτης
Απόλλων Πάργας - Α.Ε. Λευκίμμης
Απόλλων Ευπαλίου - Θεσπρωτός
Α.Ο. Ανατολής - Προοδευτική Περάματος
Αραχθος Παχυκαλάμου - Ναυπακτιακός Αστέρας
Σούλι Παραμυθιάς - ΠΑΣ Πρέβεζα
Σκουφάς Κομποτίου - Αναγέννηση Αρτας
Οδυσσέας Νυδρίου - Βολίδα Μέσης

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

ΑΕΜ μπορείς...

Αύριο η ΑΕΜ ταξιδεύει στην γειτονική Λευκάδα, όπου θα αντιμετωπίσει τον τοπικό Τηλυκράτη, στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής. Η "Κυρία" που επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις, θέλει να εκμεταλλευτεί την αγωνιστική "κοιλιά" των Λευκαδιτών και να φύγει με το διπλό από το νησί. Ο Ανδρέας Μαργέλης και οι παίκτες του, γνωρίζουν πως είναι μια καλή ευκαιρία για να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα, φυσικά αν ελαχιστοποιήσουν τα λάθη και παίξουνε όσο πιο ομαδικά μπορούν. Στους απόντες προστέθηκε ξανά ο Δήμος Γαβρίνας, αυτή τη φορά όχι λόγω τραυματισμού, αλλά γιατί συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες. Κατ' άλλα δεν υπάρχει καμία απώλεια (εκτός από τους τραυματίες εδώ και καιρό Δερβίση, Γκασούκα) και όλοι στο στρατόπεδο των "μπλε" είναι μεν συγκρατημένοι, έτοιμοι όμως να δώσουν τα πάντα για τη νίκη. Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Π.Καραγκούνιας, με βοηθούς τους Ι.Ρηγόπουλος και Π.Μεσσήνης (όλοι της ΕΠΣ Αχαΐας). Παρατηρητής ορίστηκε ο Θ. Τσιμεντερίδης από την ΕΠΣ Κοζάνης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής:
Κυριακή 29/11 - 3.00μμ
Τηλυκράτης - Α.Ε. Μεσολογγίου
Α.Ε. Λευκίμμης - Ελαιόφυτο
Θεσπρωτός - Αστέρας Ρόκκα
Προοδευτική Περάματος - Απόλλων Πάργας
Ναυπακτιακός Αστέρας - Απόλλων Ευπαλίου
ΠΑΣ Πρέβεζα - Α.Ο. Ανατολής
Αναγέννηση Αρτας - Αραχθος Παχυκαλάμου
Βολίδα Μέσης - Σούλι Παραμυθιάς
Σκουφάς Κομποτίου - Οδυσσέας Νυδρίου

Προϊστορία ΑΕΜ - Τηλυκράτη
1983 - 84: Α' Εθνική ερασιτεχνική 0-1 και 1-1
1985 - 86: Α' Εθνική ερασιτεχνική 2-0 και 0-0
1986 - 87: Α' Εθνική ερασιτεχνική 3-0 και 2-2
2005 - 06: Δ' Εθνική 0-1 και 1-1
2006 - 07: Δ' Εθνική 1-0 και 1-3
2007 - 08: Δ' Εθνική 5-1 και 0-2

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Παιδικό πρωτάθλημα

Αποτελέσματα 8ης αγωνιστικής:
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ – ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 5-1
ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ 14-0
ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ – ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 2008 1-10
ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ – ΑΧΕΛΩΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 1-3
ΑΕ ΛΕΣΙΝΙΟΥ – ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ 0-3 Α/Α

Βαθμολογία:
1. ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 22
2. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 2008 21
3. ΑΧΕΛΩΟΣ ΝΕΟΧ 19
4. ΑΚΑΔ. ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ 18
5. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ 12
6. ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ 9
7. ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ 9
8. ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 6
9. ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 3
10. ΑΕ ΛΕΣΙΝΙΟΥ 0

Επόμενη αγωνιστική (9η) 28/11/09:
ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΑΧΕΛΩΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
(10.00πμ - Διαιτητής: Πυλαρινός, Νοσηλευτής: Ιωαννίδης)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ – ΑΕ ΛΕΣΙΝΙΟΥ
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 2008 – ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ
ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ – ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ
ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ – ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Με Καφέ και με Τσιγάρο, 26-11-2009

ΑΕΜάρες καλησπέρααα!!! Λοιπόν μάγκες πήραμε ανάσα! Είμαστε μόνο έντεκα βαθμούς από την κορυφή και δεκαπέντε από τον ...πάτο!!! Δεν τρελάθηκα από το ποδόσφαιρο που παίξαμε, αλλά είδα δυο τρία πραγματάκια στο χθεσινό παιχνίδι που μου άρεσαν. Είδα διάθεση από πολλούς παίχτες, είδα ένα Μάριο Πλακίδα "από τα παλιά", είδα τον Γαβρίνα να επιστρέφει, είδα γκολ, αλλά και πολλές φάσεις να δημιουργούνται. Αναλυτικά:
***Το ακατάλληλο της ώρας διεξαγωγής του αγώνα(2.00 μμ) μας χάλασε λίγο το πρόγραμμα. Νηστικός πήγα στο γήπεδο! Πολλοί δεν μπορέσανε καν να έρθουν. Αλλοι ήρθαν στο ημίχρονο. Αυτό φυσικά δεν εμπόδισε όσους είμαστε εκεί να χαρούμε το παιχνίδι. Από την πρώτη αγωνιστική είχαμε να δούμε τόσα γκολ στο πρωτάθλημα.
***Θα μπορούσαμε χθες να βάλουμε άλλα πέντε - έξη, αλλά δεν τα βάλαμε. Δεν τα βάλαμε γιατί οι παίχτες μας κάνουν πάντα το κάτι παραπάνω όταν φτάνουν στην πηγή και σπάνε την στάμνα. Είπα στον προηγούμενο "Καφέ" τι νομίζω ότι φταίει. Περιμένω να παίξουμε καναδυό παιχνιδάκια ακόμα και θα σας πω τι πρέπει κατά τη γνώμη μου να γίνει. Έχουμε πια βαρεθεί τα αααχ και τα ωωωχ για τα χαμένα τετ - α - τετ.
***Εκτός ενδεκάδας ο Καρτσακλής λόγω καρτών και αναγκαστικά ο Μαργέλης έπρεπε να βρει έναν αντικαταστάτη του στη θέση του αμυντικού χαφ. Διάλεξε τον Μάριο Πλακίδα και τα πήγε περίφημα. Έτρεξε, έκοψε μπαλιές, έβγαλε μπαλιές, γέμισε χώρους και άνοιξε πολλές φορές το παιχνίδι, ενώ δεν έκανε παρά μόνο δύο λάθος μεταβιβάσεις Άψογος
***Σε πολύ καλή μέρα και ο Γιαννιώτης στη θέση του επιτελικού, με συμμετοχή σε πολλές φάσεις, με πολλές καλές μπαλιές αριστερά - δεξιά και ένα ωραιότατο γκολ. Ήταν ακριβώς αυτό που χρειάζεται η ΑΕΜ και το παλικαράκι ήταν χθες σε πολύ καλή μέρα.
*** Πολύ καλά πήγε και ο Αποστολίδης, αλλά ούτως ή άλλως ο νεαρός είναι πάντα στους διακριθέντες. Η έκπληξη ήταν το πόσο καλά στάθηκε, όταν ο Μαργέλης τον έβαλε στη θέση του αμυντικού χαφ. Όπως μου είπε στο τέλος του αγώνα ο κόουτς, ο νεαρός έχει όλα τα προσόντα για να αποδώσει καλά και σ' αυτή τη θέση.
***Απόδοση έκπληξη είχε και ο Κορομηλάς, που χθες εμφανίστηκε με λιγότερο τρακ και έδειξε μαχητικότητα και πολύ διάθεση να προσφέρει. Κράτησε πολύ καλά τη θέση του στα δεξιά αν και αριστεροπόδαρος, έβαλε ένα υπέροχο γκολ και όταν, με την είσοδο του Γαβρίνα, ήρθε αριστερά, έβγαλε και τις ωραίες σέντρες του.
***Ο Νίκος Κράνης έκανε για άλλη μια φορά το καθήκον του πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ. Ήταν μέσα σε πολλές φάσεις και πάλεψε σε όλο το παιχνίδι. Ο Ζέρβας έχει βρει πια τα πατήματά του και δίνει μια αίσθηση σιγουριάς στην άμυνα. Ο Βαλτογιάννης σε θέση δεξιού μπακ δεν πήγε άσχημα.
***Ο Πασπαλιάρης εκτός από τη φάση του γκολ, αναπλήρωσε κάθε κενό στην άμυνα όπου για άλλη μια φορά υστέρησε ο Ταράτσας. Ενώ δεν έμεινα ευχαριστημένος από τον Γουβαλάρη, που και χθες πήρε ανόητη κίτρινη κάρτα. Μπίρκος, Μπαρμπαρούσης, Γαβρίνας με λίγες προπονήσεις φάνηκε να έχει χάσει κάπως τον ρυθμό του, αλλά όχι την μαχητικότητά του.
***Άφησα τελευταίο τον Τσάμη, γιατί από τον αρχηγό έχω περισσότερες απαιτήσεις απ' όλους. Δεν θέλω να τον αγχώσω, αλλά έχω την αίσθηση ότι δεν γουστάρει όπως πέρυσι. Δεν έχει τις εμπνεύσεις που είχε πέρυσι, δεν συνεργάζεται καλά με τους συμπαίκτες του και εξατομικεύει πολύ το παιχνίδι του. Πιστεύω όμως πολύ σ' αυτόν και είμαι σίγουρος ότι θα έρθει εκείνο το "κλικ" που θα τον κάνει να δείξει αυτό που πραγματικά μπορεί.
***Ψάχνεται ακόμα ο Μαργέλης σ' ότι αφορά την παγίωση ενός κορμού που θα δέσει την ομάδα. Δοκιμάζει συνεχώς παίχτες σε διάφορες θέσεις προσπαθώντας να βρει την καλύτερη θέση για κάθε παίχτη. Φαίνεται καθαρά ότι η ομάδα δεν έχει αρμονία. Λίγο οι τραυματισμοί και οι αρρώστιες, λίγο οι κάρτες, λίγο η κακή ψυχολογία ορισμένων παιχτών, του δημιουργούν συνεχώς προβλήματα. Πιστεύω ότι σύντομα θα βρει τις λύσεις, θα πάρει η ομάδα μπροστά και ποιος μα πιάνει μετά.
***Προβλήματα στη φυσική κατάσταση παρουσιάζουν πολλοί παίχτες. Είπα κάποτε ότι αρκετοί από αυτούς είναι "καμμένοι", βαριά έκφραση, αλλά οι συχνοί τραυματισμοί κάτι τέτοιο δείχνουν. Τώρα, να μιλήσω για εργομετρικές εξετάσεις, θα με πείτε τρελό! Ξέρω ότι στοιχίζουν ακριβά. Δεν υπάρχει όμως καμιά άκρη, κάνα μέσον να πάνε οι παίχτες στο ΟΑΚΑ και να κάνουν τουλάχιστον τις βασικές εξετάσεις; Ε, Πρόεδρε;
***Εγκάρδιο και αυθόρμητο ήταν το χειροκρότημα στην αλλαγή του Μάριου Πλακίδα, που δείχνει ότι οι μεσολογγίτες φίλαθλοι ξέρουν να επιβραβεύουν όσους δίνουν ψυχή μέσα στο γήπεδο. Δυνατό ήταν και το χειροκρότημα για τον Γαβρίνα που τον αντικατέστησε, μια και ο παίχτης της ΑΕΜ είναι από τους πιο δημοφιλείς της ομάδας και δίνει τα πάντα στον κάθε αγώνα.
***Λευκάδα πάμε την Κυριακή και είναι καλή η συγκυρία καθώς ο Τηλυκράτης κάνει κοιλιά. Είναι μια καλή ευκαιρία για να δούμε πόσο μακριά μπορεί να πάει η ομάδα. Στο χέρι μας είναι να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα και γιατί όχι το διπλό, που θα μας δώσει ξανά πίσω την αίγλη μας. Φυσικά πρέπει να ελαχιστοποιήσουμε τα λάθη μας και να παίξουμε όσο πιο ομαδικά γίνεται. Δεν είναι εύκολο παιχνίδι, αλλά και πιο είναι εύκολο.
***Παραμένει με το παράπονο ο Ανδρέας Μαργέλης, γιατί ορισμένοι παίχτες δεν τον ακούνε κατά τη διάρκεια του αγώνα, δεν εφαρμόζουν όσα μαθαίνουν στις προπονήσεις και πολλές φορές κάνουν του κεφαλιού τους. Έτσι και στον χθεσινό αγώνα, γκρίνιαξε πολλές φορές και μάλιστα σε κάποια στιγμή είπε στον Τσάμη να μεταφέρει κάποιες οδηγίες, αλλά ούτε αυτόν τον άκουγαν...
Τέλος ο "Καφές" ΑΕΜάρες! Αφήστε πολυθρόνες, καρέκλες καναπέδες και κρεβάτια και όλοι την Κυριακή στη Λευκάδα για να ενισχύσουμε την ομαδάρα μας. Φυσικά κόσμια και φίλαθλα. Νέος Καφές την Δευτέρα. Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά και η ΑΕΜάρα καλύτερα. Μιχάλης Κιτσινέλης.

Φωτορεπορτάζ από τον αγώνα ΑΕΜ - Λευκίμμη


Παρακαλώ όποιος πάρει φωτογραφίες ν' αναφέρει τον φωτογράφο Μιχάλη Κιτσινέλη ή το ΑΕΜ news

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Τεσσάρα στη Λευκίμμη και λίγα ήταν!

Χωρίς να εντυπωσιάσει η Α. Ε. Μεσολογγίου φιλοδώρισε με τέσσερα τέρματα την Λευκίμμη και θα πάει με ανεβασμένο ηθικό στη Λευκάδα για τον αγώνα με τον Τηλυκράτη. Οι Κανονιέρηδες δεν συνάντησαν ιδιαίτερη αντίσταση από τη συμπαθή ομάδα της Κέρκυρας, που παρουσιάστηκε καλύτερη απ' ότι περιμέναμε. Φυσικά μετά την αποβολή του Δ. Βλάσση, που μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν ο πιο επικίνδυνος παίχτης της, παρέδωσε τα όπλα και στο β΄ ημίχρονο δεν έκανε ούτε μία φάση, μετατρέποντας το παιχνίδι σε μονόλογο της ΑΕΜ.
Με όρεξη μπήκαν οι γηπεδούχοι στο παιχνίδι και μετά από δύο απανωτά κόρνερ στο 3΄ και 4΄ που πέρασαν ανεκμετάλλευτα, ένα άστοχο σουτ του Αποστολίδη έξω από την περιοχή στο 6΄ και ένα γκολ στο 8΄ του Γιαννιώτη που ακυρώθηκε σαν φάουλ στο τερματοφύλακα, η υπεροχή της ΑΕΜ έφερε το πρώτο γκολ.
Ηταν το 9΄ όταν μετά από σέντρα του Αποστολίδη ο Μ. Πλακίδας έπιασε την κεφαλιά, ο Μακαντάνης φάνηκε να μπλοκάρει εύκολα, αλλά η μπάλα του ξέφυγε και στο γκελ που έκανε ο Κράνης με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα, παρά την προσπάθεια του Καλογερόπουλου. Ο διαιτητής κινήθηκε προς την σέντρα, οι παίχτες της Λευκίμμης συνέχισαν το παιχνίδι, αλλά ο α΄ βοηθός Γκαρτζανίκας, δεν ...κατάλαβε τι έγινε και έμεινε στη θέση του. Οι παίχτες διαμαρτυρήθηκαν ότι η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή. Ο διαιτητής πήγε στον βοηθό και του είπε ότι ...μπήκε γκολ και έτσι με τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων(που στοίχισαν την κίτρινη κάρτα στον Δ. Βλάσση), έγινε η σέντρα.
Στο 12΄ ο Μ. Πλακίδας έκανε την σέντρα, ο Μακαντάνης μπλόκαρε και έβγαλε με βολέ την Λευκίμμη στην αντεπίθεση. Ο Βλάσσης εκμεταλεύτηκε αδράνεια του κεντρικού δίδυμου της ΑΕΜ κατέβασε με το στήθος την μπάλα και με δυνατό δεξί σουτ νίκησε τον Ζέρβα κάνοντας το 1-1, στο 13΄.
Στο 14΄ δυνατό φάουλ του Γουβαλάρη δεν πέρασε το τείχος.
Στο 16΄ η Λευκίμμη κέρδισε ένα φάουλ από μέση απόσταση. Το εκτέλεσε ο Λειτούργης. Ο Ζέρβας μάζεψε πάνω από πολλά κεφάλια την μπάλα και έβγαλε αμέσως τον βολέ. Ο Γιαννιώτης στοπάρισε την μπάλα και έβγαλε αριστερά στον Κράνη. Αυτός δεν μπόρεσε να κάνει το σουτ και έβγαλε ξανά στον Γιαννιώτη, που έδωσε δεξιότερα στον Κορομηλά, που με ξερό αριστερό βολέ έστειλε την μπάλα στο δεξί "Γ" του Μακαντάνη, κάνοντας το 2-1.
Στο 18΄ σέντρα του Αποστολίδη από αριστερά, ο Γιαννιώτης αμέσως το σουτ, που κόντραρε όμως στα σώματα.
Στο 20΄ μακρινό φάουλ του Τσάμη, μπλόκαρε ψηλά ο Μακαντάνης.
Στο 24΄ μακρινό φάουλ με τον Σάντα για την Λευκίμμη, μπλόκαρε εύκολα ο Ζέρβας.
Στο 28΄ σέντρα του Αποστολίδη, ο Κράνης δεν μπόρεσε την καφαλιά και το σουτ του Βαλτογιάννη βρήκε στα πόδια των αμυντικών και απομακρύνθηκε.
Στο 30΄ σέντρα σουτ του Γιαννιώτη από δεξιά, στο δεύτερο δοκάρι ο Μακαντάνης, παραλίγο να κάνει αυτογκόλ από την υπερπροσπάθεια ν' αποκρούσει, αλλά έδιωξε σε κόρνερ. Εκτέλεσε ο Αποστολίδης στο σημείο του πέναλτι ο Μ. Πλακίδας σούταρε ανάμεσα από πολλά πόδια, αλλά η μπάλα δεν πέρασε.
Στο 32΄ ο Γιαννιώτης δέχτηκε ωραία μπαλιά στον κενό χώρο, προχώρησε και πλασάροντας πάνω από τον εξερχόμενο Μακαντάνη, έκανε το 3-1.
Στο 34΄ δυνατό συρτό σουτ του Τσάμη από τον άξονα, σε καλή θέση ο Μακαντάνης μπλόκαρε.
Στο 38΄ ο Βαλτογιάννης σέντραρε από δεξιά και ο Γιαννιώτης πιεζόμενος έκανε την κεφαλιά, άουτ.
Στο υπόλοιπο διάστημα η ορμή της ΑΕΜ καταλάγιασε, η Λευκίμμη πρέσαρε καλά και δεν έγινε κάποια καλή φάση, εκτός από ένα κόρνερ της ΑΕΜ, που πέρασε ανεκμετάλλευτο στο 45΄.

Με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου ο Δ. Βλάσσης πήρε ωραία μπαλιά στ΄αριστερά κερδίζοντας στο σπριντ τον Ταράτσα, προχώρησε λίγα μέτρα, αλλά το σουτ που έκανε έστειλε την μπάλα έξω από το δεξί δοκάρι του Ζέρβα. Η ΑΕΜ απάντησε με ένα ξαφνικό σουτ του Γιαννιώτη έξω από την περιοχή της Λευκίμμης, αλλά ο Μακαντάνης δεν αιφνιδιάστηκε και μπλόκαρε.
Στο 52΄ ο Δ. Ρούσης πέρασε δύο παίχτες λίγο κάτω από την σέντρα και αριστερά,
εχασε όμως το κοντρόλ και ο Ταράτσας πρόλαβε και έδιωξε την μπάλα που βρήκε το χέρι του Δ. Βλάσση, που ήταν ένα μέτρο μπροστά του. Προς έκπληξη όλων ο διαιτητής έδειξε κίτρινη κάρτα στον παίχτη της Λευκίμμης, που δυστυχώς ήταν η δεύτερη και αποβλήθηκε.
Από το σημείο της αποβολής και μετά οι Κερκυραίοι κλείστηκαν στα καρέ τους και δεν ξαναπέρασαν την σέντρα.
Στο 54΄ δυνατό σουτ του Κορομηλά, μόλις δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μακαντάνη.
Ακολούθησε φάση διαρκείας με την σέντρα του Μ. Πλακίδα να περνάει απ' όλους, ο Κορομηλάς να στρώνει την μπάλα στον Βαλτογιάννη, δυνατό σουτ, κόντρα σε πόδια και μόλις δίπλα από το αριστερό δοκάρι, κόρνερ. Εκτέλεσε ο Αποστολίδης, μπλόκαρε πάνω από το κεφάλι του Κράνη ο Μακαντάνης.
Στο 62΄ σέντρα του Μπαρμπαρούση από αριστερά, μονοκόματο σουτ του Τσάμη, ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι της Λευκόμμης.
Στο 63΄ ο Γαβρίνας έκλεψε την μπάλα από τον Γαστεράτο, αντί να σουτάρει έβγαλε μπαλιά για τον Κράνη, αλλά έκοψε ο Μίαρης.
Στο 65΄ από δεξιά ενώ είχε χώρο να σουτάρει προσπάθησε να βγάλει χαμηλή σέντρα, αλλά και πάλι ο Μίαρης έκοψε.
Στο 68΄ σέντρα - σουτ του Μπαρμπαρούση, ο Μακαντάνης δεν αιφνιδιάστηκε και μπλόκαρε.
στο 70΄ ο Αποστολίδης έβγαλε ωραία μπαλιά στην πλάτη των αμυντικών της Λευκίμμης, πετάχτηκε εκεί ο Γιαννιώτης, αλλά η β΄ βοηθός σήκωσε οφσάιντ κόβοντας το τετ - α τετ!
Στο 71΄ ο Τσάμης έκανε δυνατό τεχνικό σουτ και ο Μακντάνης έδιωξε σε κόρνερ. Εκτέλεσε ο Κορομηλάς, ο Γουβαλάρης έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο.
Στο 73΄ ο Τσάμης εκτέλεσε ένα φάουλ που κερδισε ο Μπαρμπαρούσης από αριστερά, πετάχτηκε ο Πασπαλιάρης έπιασε την κεφαλιά μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 77΄ ο Κορομηλάς κέρδισε ένα φάουλ στ΄αριστερά μερικά μέτρα έξω από την περιοχή της Λευκίμμης. Το εκτέλεσε ο Τσάμης και με εκπληκτικό φαλτσαριστό σουτ, πέρασε την μπάλα πάνω από το τείχος και την έστειλε στα δίχτυα του Μακαντάνη, κάνοντας το 4-1.
Στο 80΄ ο Κορομηλάς έβγαλε αριστερά στον Μπαρμπαρούση, αυτός αμέσως την σέντρα, προσωρινή απομάκρυνση από τον Μίαρη, άτσαλο σουτ του Βαλτογιάννη, η μπάλα στον Γιαννιώτη, αμέσως το πλασέ μόλις δίπλα από το αριστερό δοκάρι της Λευκίμμης.
Στο 87΄ ο Κορομηλάς έβγαλε ωραία μπαλιά στον κενό χώρο, ο Γιαννιώτης από δεξιά έκανε ωραίο πλασέ, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
Στις καθυστερήσεις φάση διαρκείας με τον Γιαννιώτη από δεξιά να βγάζει την σέντρα, ο Γαβρίνας με υπερπροσπάθεια έκανε κάτι σαν κεφαλιά, ενώ αφύλακτος πίσω του ήταν ο Μπαρμπαρούσης, σέντρα του Μπαρπαρούση η μπάλα στο Αποστολίδη, σέντρα - σουτ του Αποστολίδη από δεξιά, κόρνερ από λάθος επέμβαση του Μακαντάνη. Εκτέλεση Μπαρπαρούση ψηλοκρεμαστά, μπερδεύτηκαν Μίαρης και Μακαντάνης, η μπάλα έφτασε στον Πασπαλιάρη, που έκανε δυνατό σουτ, λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Λευκίμμης.
Από την ΑΕΜ ξεχώρισαν Μ. Πλακίδας(κορυφαίος όσο έπαιξε), Κορομηλάς, Γιαννιώτης και Αποστολίδης. Από τη Λευκίμμη ο Μακαντάνης, ο Μίαρης, Σάντα και κυρίως ο Δ. Βλάσσης.
Με λάθη η διαιτησία του κ. Ρούσσου-Μπεκερτζή και των βοηθών.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α.Ε.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Ζέρβας, Βαλτογιάννης(80΄ Μπίρκος), Κορομηλάς, Ταράτσας(50΄ Μπαρμπαρούσης), Μ. Πλακίδας(61΄ Γαβρίνας), Πασπαλιάρης, Τσάμης, Γουβαλάρης, Κράνης, Γιαννιώτης, Αποστολίδης
Α.Ε.ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ: Μακαντάνης, Γαστεράτος, Καλογερόπουλος(75΄ Κουρής), Βασιλάκης, Μίαρης, Ε. Βλάσσης, Σουλάνης(63΄ Κουτρούλης), Λειτούργης, Τσεβανέλης(80΄ Κάντας), Σάντα, Δ. Βλάσσης

Τ' αποτελέσματα του 5ου Ομίλου

Την μοναξιά της κορυφής απολαμβάνει από σήμερα ο Ναυπακτιακός, έπειτα από τη νίκη που πήρε στη Ρόκκα. Μεγάλο διπλό για τον Θεσπρωτό μέσα στην Λευκάδα κόντρα στον Τηλυκράτη. Διέλυσε με τριάρα ο Απόλλων Ευπαλίου την Άρτα. Βαθιές βαθμολογικές ανάσες για Παχυκάλαμο και Παραμυθιά. Κόλλησαν στο μηδέν στην αναμέτρηση Ανατολή-Βολίδα. Νίκη στο τέλος για το Ελαιόφυτο. Μοιράστηκαν γκολ και βαθμούς στο παιχνίδι Πάργα-Πρέβεζα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής

Α.Ε. Μεσολογγίου - Α.Ε. Λευκίμμης 4-1
Τηλυκράτης - Θεσπρωτός 1-2
Ελαιόφυτο - Προοδευτική Περάματος 2-0
Αστέρας Ρόκκα - Ναυπακτιακός Αστέρας 1-2
Απόλλων Πάργας - ΠΑΣ Πρέβεζα 1-1
Απόλλων Ευπαλίου - Αναγέννηση Αρτας 3-0
Α.Ο. Ανατολής - Βολίδα Μέσης 0-0
Αραχθος Παχυκαλάμου - Οδυσσέας Νυδρίου 1-0
Σούλι Παραμυθιάς - Σκουφάς Κομποτίου 1-0


Βαθμολογία:
1.
ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ.............26 [24-7]
2. ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ...............23 [21-9]
3. ΒΟΛΙΔΑ ΜΕΣΗΣ..............23 [19-8]
4. ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ..................20 [20-14]
5. ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑ..............20 [14-9]
6. ΣΚΟΥΦΑΣ ΚΟΜΠΟΤΙΟΥ..19 [16-10]
7. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ...........19 [10-7]
8. Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ.......15 [12-9]
9. ΕΛΑΙΟΦΥΤΟ..............15 [15-14]
10. ΣΟΥΛΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ......15 [11-17]
11. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ......14 [11-9]
---------------------------------------------
12. ΑΣΤΕΡΑΣ ΡΟΚΚΑ............13 [11-11]*
13. ΑΡΑΧΘΟΣ ΠΑΧΥΚ.........12 [17-19]
14. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ....11 [7-16]
15. ΠΡ. ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ..........10 [11-16]
16. ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ....9 [14-18]
17. Α.Ο ΑΝΑΤΟΛΗΣ............7 [8-19]
18. Α.Ε ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ..........0 [6-35]*
*Ένα παιχνίδι λιγότερο

Επόμενη Αγωνιστική (12η) Kυριακή 29/11
Τηλυκράτης - Α.Ε. Μεσολογγίου
Α.Ε. Λευκίμμης - Ελαιόφυτο
Θεσπρωτός - Αστέρας Ρόκκα
Προοδευτική Περάματος - Απόλλων Πάργας
Ναυπακτιακός Αστέρας - Απόλλων Ευπαλίου
ΠΑΣ Πρέβεζα - Α.Ο. Ανατολής
Αναγέννηση Αρτας - Αραχθος Παχυκαλάμου
Βολίδα Μέσης - Σούλι Παραμυθιάς
Σκουφάς Κομποτίου - Οδυσσέας Νυδρίου

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Σαν "κεραυνός" για το μεγάλο Τελικό

Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν τον Τελικό του κυπέλλου ΕΠΣΝΑ και η ΑΕΜ έχει την μεγάλη ευκαιρία να περάσει στο αυτόν μετά από δύο χρόνια, μιας και η σημερινή κλήρωση την έφερε αντιμέτωπη με τον Κεραυνό Γαβαλούς. Η αναμέτρηση με τον Κεραυνό που θα διεξαχθεί στο Στάδιο Μεσολογγίου ορίστηκε για την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, όπως και το άλλο ζευγάρι μεταξύ του ΓΟΜ και του Ατρόμητου Αντιρρίου. Σε πιθανή πρόκριση στον τελικό αγώνα η ΑΕΜ θα είναι τυπικά γηπεδούχος.

Αναλυτικά τα ζευγάρια της ημιτελικής φάσης (16/12):
ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΓΑΒΑΛΟΥΣ
ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ

Λεβέντες μόνο ΝΙΚΗ, στις 2μμ ο αγώνας

Εμβόλιμη αγωνιστική αύριο για τον 5ο όμιλο και η ΑΕΜ υποδέχεται την ουραγό ΑΕ Λευκίμμης, σε ένα που δεν χωράει άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης. Οι τρεις βαθμοί είναι πολύτιμοι την αυτή χρονική στιγμή που η ομάδα βρίσκεται κοντά στην ζώνη του υποβιβασμού. Μετά την πολύ καλή εμφάνιση στην Ηγουμενίτσα, το ηθικό των παικτών έχει ανέβει και όλοι πιστεύουν πως το αγωνιστικό πρόσωπο της ΑΕΜ αρχίζει να αλλάζει προς το καλύτερο. Οι "κανονιέρηδες" θα στερηθούν για άλλο ένα παιχνίδι τους Δερβίση, Γκασούκα, ενώ ο Χρήστος Πλακίδας παραμένει αμφίβολος. Ο Καρτσακλής θα απουσιάσει και αυτός, καθώς συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες και ο Ζαπαντιώτης θα αγωνισθεί μόνο αν χρειαστεί κατά την διάρκεια του αγώνα. Αντίθετα στην αγωνιστική δράση επιστρέφει ο περσινός πρώτος σκόρερ των "μπλε" Δήμος Γαβρίνας, μετά από απουσία δέκα ημερών. Μιας και το ταξίδι για την ομάδας της Λευκίμμης θα είναι αρκετά μεγάλο, το παιχνίδι ορίστηκε να ξεκινήσει στις 2μμ και όχι στις 3μμ όπως τα άλλα παιχνίδια του ομίλου. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Γ.Ρούσσος-Μπεκερτζής και βοηθοί του, οι Η.Γκαρτζονίκας και Θ.Σφονδύλη, άπαντες της ΕΠΣ Πρέβεζας. Παρατηρητής της αναμέτρησης ο Λ.Κωσταδήμας της ΕΠΣ Αχαΐας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής:
Τετάρτη 25/11 - 2.00μμ
Α.Ε. Μεσολογγίου - Α.Ε. Λευκίμμης
Τετάρτη 25/11 - 3.00μμ
Τηλυκράτης - Θεσπρωτός
Ελαιόφυτο - Προοδευτική Περάματος
Αστέρας Ρόκκα - Ναυπακτιακός Αστέρας
Απόλλων Πάργας - ΠΑΣ Πρέβεζα
Απόλλων Ευπαλίου - Αναγέννηση Αρτας
Α.Ο. Ανατολής - Βολίδα Μέσης
Αραχθος Παχυκαλάμου - Οδυσσέας Νυδρίου
Σούλι Παραμυθιάς - Σκουφάς Κομποτίου

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Αλλαγή ώρας

ΠΡΟΣΟΧΗ! Επειδή η απόσταση για την ομάδα της Λευκίμμης είναι αρκετά μεγάλη, η ΕΠΟ όρισε τον αγώνα της ΑΕΜ με την κερκυραϊκή ομάδα να αρχίσει στις 2μμ.

Με Καφέ και με Τσιγάρο, 23-11-09

ΑΕΜάρες Καλησπέρααα!!! Θετικό ήταν το αποτέλεσμα στην Ηγουμενίτσα με το Θεσπρωτό. Απ' ότι έμαθα, τα παιδιά έπαιξαν καλά και μπορούσαν ακόμα και τη νίκη! Ειδικά στο τέλος στου αγώνα από ατυχία δεν σκοράραμε. Αλλά και σε όλη τη διάρκεια του αγώνα μόνο με στημένα και με κόρνερ κάνανε φάσεις οι Θεσπρωτοί. Αν και είμαι αισιόδοξος άνθρωπος, δεν λέω ότι κάτι πάει να γίνει, γιατί τα πράγματα στην ομάδα δεν είναι καλά...
***Ξέρω ότι σας στενοχώρησε που δεν βάλαμε πιο αναλυτική περιγραφή του αγώνα, αλλά δεν μπορέσαμε να παρευρεθούμε οι ίδιοι στην Ηγουμενίτσα. Έτσι αναγκαστικά, έπρεπε να πάρουμε την περιγραφή από τους ...συναδέλφους της Θεσπρωτίας. Αυτοί όμως ...ξέχασαν να περιγράψουν τις φάσεις που έκαναν οι παίχτες της ΑΕΜ, εκτός μια δυο στο τέλος του αγώνα. Έτσι αν σας δίναμε περιγραφή θα φαινόταν ότι μόνο ο Θεσπρωτός έκανε φάσεις, ενώ η ΑΕΜ έκανε πολύ περισσότερες. Ακόμα, δεν κυκλοφόρησε καμία φωτογραφία, μια και οι κάμερες ή έστω τα κινητά δεν δούλεψαν!
***Φυσικά την Τετάρτη στον αγώνα με την Λευκίμμη, θα είμαι παρόν στο γήπεδο και θα σας μεταφέρω με κάθε λεπτομέρεια τα όσα θα συμβούν στον αγωνιστικό χώρο. Επίσης, θα δείτε και σε αναλυτικό φωτογραφικό ρεπορτάζ τα γεγονότα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Έτσι για να μάθουν κάποιοι να εκτιμάνε την τεράστια προσφορά του aem news στην ΑΕΜάρα, αλλά και στην αθλητική δημοσιογραφία της πόλης μας και του ομίλου γενικότερα.
***Δεν πήγε στην Ηγουμενίτσα ο Μαργέλης λόγω ασθένειας του γιου του(μας έχει ...αγαπήσει αυτή η νέα γρίπη) και έτσι την ομάδα κοουτσάρησε ...υπηρεσιακός προπονητής. Παρά την απουσία του κόουτς η ομάδα ρολάρησε καλά, που σημαίνει ότι στην προπόνηση γίνεται καλή δουλειά. Αυτό είναι και το μόνο θετικό στις συγκυρίες που διάγει η ομάδα.
***Παρά τις σημαντικές απουσίες και το άσχημο ψυχολογικό κλίμα της δεδομένης στιγμής, οι παίχτες έσφιξαν τα δόντια και έπαιξαν ηρωικά μπορώ να πω, σ' ένα καθόλου εύκολο παιχνίδι. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους. Έδειξαν με την απόδοσή τους ότι μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα. Δεν θέλω να ξεχωρίσω κάποιον, αλλά το ότι έπαιξε ο Ταράτσας και μάλιστα όλο το παιχνίδι, παρά το τραυματισμό του, εμένα με συγκίνησε.
***Παραμένει ακόμα το πρόβλημα του σκοραρίσματος, μια και η ομάδα δεν μπορεί να βρει δίχτυα. Έχω την πεποίθηση ότι κύρια αιτία είναι η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και η νευρικότητα, που εμποδίζουν κάποιους παίχτες να στείλουν το τόπι στο πλεχτό. Κι αυτό γιατί ευκαιρίες δημιουργούμε. Όμως τέρματα δεν σημειώνουμε. Έτσι είναι πολλοί αυτοί που θέλουν να σπάσουν το ρόδι, λειτουργώντας μερικές φορές σε βάρος του συνόλου. Είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να ξεπεραστεί.
***Το αστείο είναι ότι ενώ συνήθως τρώγαμε γκολ από λάθη και ασυννενοησία του κέντρου της άμυνας, τελευταία τρώμε γκολ εξ αιτίας λαθών των αριστεροπόδαρων! Λέτε σε λίγο να τρώμε και γκολ από δεξιά; Γιατί στην Ηγουμενίτσα οι περισσότερες φάσεις των Θεσπρωτών έβγαιναν από εκεί. Δεν ξέρω τι να πω! Σίγουρα χρειάζεται πολύ ακόμη δουλειά.
***Πολλά "τρελά" αποτελέσματα έχει μέχρι στιγμής ο όμιλός μας. Ήττες από χειρότερες ομάδες κάποιων στη έδρα τους. Νίκες επί καλύτερων αντιπάλων εκτός. Αγγλία γίναμε; Όχι βέβαια, απλά οι περισσότερες ομάδες είναι ίδιας δυναμικότητας και ανάλογα σε τι μέρα θα βρεθούν τα ατού τους, βγαίνει και το ανάλογο αποτέλεσμα.
***Έχω επισημάνει κι άλλη φορά ότι τη διαφορά την κάνουν οι μικροί κάθε ομάδας. Κι αυτοί δεν έχουν την εμπειρία να είναι πάντα σταθεροί. Επίσης, δεν έχουν όλες οι ομάδες ικανούς νεαρούς παίχτες και όμως είναι υποχρεωμένοι να τους χρησιμοποιήσουν, γιατί έτσι είναι ο κανονισμός της ΕΠΟ. Όταν έχεις το 1/3 της ενδεκάδας αμφίβολο και με ερωτηματικό, όταν αναγκάζεσαι να έχεις στον πάγκο έμπειρους και έτοιμους παίχτες για να παίζουν οι μικροί, ασφαλώς και πολλά εξαρτώνται από αυτό.
***Ενα σωρό καμπανάκια χτύπησα την προηγούμενη Δευτέρα, αλλά δεν είδα να γίνεται καμμία κίνηση. Φαίνεται ότι όλοι περιμένουν τον ..Αϊ-Βασίλη! Εκτός από τις διαιτησίες, τους προπονητές της εξέδρας, τους ...ξενύχτηδες και το διοικητικό μπάχαλο και τους τραυματισμούς, μπήκε τώρα στη ζωή της ομάδας και η ...νέα γρίπη, που στέρησε από την ομάδα, στο κρίσιμο παιχνίδι με τον Θεσπρωτό, τον Χρήστο Πλακίδα.
***Μια και είπα για τον Αϊ-Βασίλη, να δείτε που σε λίγο θα χτυπήσουν και νέα καμπανάκια! Κάποιοι παίχτες είναι να λαβαίνουν χρήματα και τα Χριστούγεννα αργούν. Ενώ υπάρχουν και κάποιοι παίχτες που στις παρέες τους καταφέρονται κατά του Μαργέλη. Είπα: τα αποστήματα, αν δεν τα θεραπεύσεις εγκαίρως θα μολύνουν τον οργανισμό και μετά θα είναι αργά.
Αυτά και για σήμερα ΑΕΜάρες. Όπως είδατε δεν γκρίνιαξα πολύ. Όχι γιατί πήραμε το "Χ", αλλά γιατί η πολύ γκρίνια βλάπτει την ομάδα και εμείς εδώ για το καλό της ομάδας παλεύουμε. Ανιδιοτελώς και με όσο περισσότερη αντικειμενικότητα μπορούμε. Εξάλλου λεφτά δεν παίρνουμε, μόνο βάζουμε! Την Τετάρτη στις 2.00 μ. μ. είσαστε όλοι καλεσμένοι στο ΔΑΚ για να χειροκροτήσουμε όλοι μαζί αυτούς που παλεύουν και να γιουχάρουμε αυτούς που είναι αδιάφοροι. Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά!! Μιχάλης Κιτσινέλης

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Παληκαρίσιος βαθμός!!!

Κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε η ΑΕΜ από τον Θεσπρωτό. Αν και μπορούσε να φύγει και με το διπλό από την Ηγουμενίτσα. Η ΑΕΜ προσπάθησε να σταματήσει κάθε επιθετική προσπάθεια των γηπεδούχων, κάτι που φάνηκε από την μια και μοναδική ευκαιρία του Θεσπρωτού στο α΄μέρος, όταν στο 21' απείλησε με δυνατό σουτ του Σπύρου Παππά από μέση απόσταση το οποίο έφυγε δίπλα από το δεξί παραθυράκι του Ζέρβα. Στην επανάληψη ο ρυθμός ανέβηκε και έγιναν καλές φάσεις εκατέρωθεν. Στο 49' ο Παναγιώτης Στέφος σέντραρε, ο Ζέρβας έχασε τη σέντρα αλλά ο Δημητρίου δε βρήκε τη μπάλα με το κεφάλι σε κενή εστία. Στο 60' ο Σιάννης σέντραρε γλυκά από δεξιά, ο Παληογιάννης έστρωσε υπέροχα με το κεφάλι στον επερχόμενο Δημητριου ο οποίος σούταρε αμέσως αλλά το σουτ του εξοστρακίστηκε στα χέρια του Ζέρβα και έφυγε κόρνερ. Στο 75' η ΑΕΜ έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Πλακίδα,ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα με κεφαλία να φύγει μόλις άουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό νέα τρομερή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, αλλά ο Καλιαμούρης σωστά τοποθετημένος, μπλόκαρε την εξ' επαφής κεφαλιά του Αποστολίδη. Το 0-0 άφησε ευχαριστημένους τους παίκτες της ΑΕΜ, που δεν είχαν στον πάγκο τους, τον προπονητή Ανδρέα Μαργέλη λόγω προσωπικού προβλήματος. Επόμενος αγώνας την Τετάρτη 25/11 με την Λευκίμμη, εκεί όπου δεν χωράει άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης.
.
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: Καλιαμούρης, Τσιάμης (68' Σταυρίδης), Η. Παππάς, Τζάννης, Α. Παππάς, Αθανασίου, Π. Στέφος (20' Δημητρίου), Δ. Στέφος (67' Μπονιάκος), Παλιογιάννης, Τόρης, Σ.Παππάς.
Α.Ε.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Ζέρβας, Πλακίδας, Κορομηλάς (91' Μπίρκος), Ταράτσας, Καρτσακλής, Πασπαλιάρης, Τσάμης, Γουβαλάρης, Γιαννιώτης (66' Μπαρμπαρούσης), Ζαπαντιώτης, Αποστολίδης (84' Γατσώρης).

Τ' αποτελέσματα του 5ου Ομίλου

Νίκη που τον έφερε στην κορυφή για τον Ναυπακτιακό. Εντός έδρας νίκες για Βολίδα, Νυδρί, Κομπότι, Άραχθο και Πέραμα. Κόλλησαν στο μηδέν Άρτα και Ρόκκα στο αρτινό ντέρμπι. Μεγάλος βαθμός για το Ελαιόφυτο στην Πρέβεζα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής
Θεσπρωτός - Α.Ε. Μεσολογγίου 0-0
Προοδευτική Περάματος - Α.Ε. Λευκίμμης 5-0
Ναυπακτιακός Αστέρας - Τηλυκράτης 3-1
ΠΑΣ Πρέβεζα - Ελαιόφυτο 1-1
Αναγέννηση Αρτας - Αστέρας Ρόκκα 0-0
Βολίδα Μέσης - Απόλλων Πάργας 2-0
Οδυσσέας Νυδρίου - Απόλλων Ευπαλίου 2-1
Σκουφάς Κομποτίου - Α.Ο. Ανατολής 3-0
Αραχθος Παχυκαλάμου - Σούλι Παραμυθιάς 3-0

Βαθμολογία:
1.
ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ.............23 [22-6]
2. ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ...............23 [20-7]
3. ΒΟΛΙΔΑ ΜΕΣΗΣ..............22 [19-8]
4. ΣΚΟΥΦΑΣ ΚΟΜΠΟΤΙΟΥ..19 [16-9]
5. ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑ..............19 [13-8]

6. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ...........18 [9-6]
7. ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ..................17 [18-13]
8. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ......14 [11-8]
9. ΑΣΤΕΡΑΣ ΡΟΚΚΑ............13 [10-9]*
10. Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ.......12 [8-8]
11. ΕΛΑΙΟΦΥΤΟ..............12 [13-14]
---------------------------------------------
12. ΣΟΥΛΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ......12 [10-17]
13. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ....11 [7-13]
14. ΠΡ. ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ..........10 [11-14]
15. ΑΡΑΧΘΟΣ ΠΑΧΥΚ.........9 [16-19]
16. ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ....6 [11-18]
17. Α.Ο ΑΝΑΤΟΛΗΣ............6 [8-19]
18. Α.Ε ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ..........0 [5-31]*
*Ένα παιχνίδι λιγότερο

Επόμενη Αγωνιστική (11η) Τετάρτη 25/11
Α.Ε. Μεσολογγίου - Α.Ε. Λευκίμμης
Τηλυκράτης - Θεσπρωτός
Ελαιόφυτο - Προοδευτική Περάματος
Αστέρας Ρόκκα - Ναυπακτιακός Αστέρας
Απόλλων Πάργας - ΠΑΣ Πρέβεζα
Απόλλων Ευπαλίου - Αναγέννηση Αρτας
Α.Ο. Ανατολής - Βολίδα Μέσης
Αραχθος Παχυκαλάμου - Οδυσσέας Νυδρίου
Σούλι Παραμυθιάς - Σκουφάς Κομποτίου

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Είναι βαριά η φανέλα της ΑΕΜ...αποδείξτε το

Άκρως επικίνδυνη μπορεί να χαρακτηριστεί η αυριανή μάχη για την ΑΕΜ στην Ηγουμενίτσα, κόντρα στον Θεσπρωτό. Οι "μπλε" μετά το στραβοπάτημα της προηγούμενης Κυριακής κόντρα στο Πέραμα, βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο και δεν χωράνε περιθώρια για άλλους χαμένους βαθμούς. Γι' αυτό το λόγο, παρά την δυσκολία του παιχνιδιού με τον Θεσπρωτό, στόχος της ΑΕΜ είναι να κλέψει βαθμό ή βαθμούς, ώστε να απομακρυνθεί από την ζώνη του υποβιβασμού. Ένα πρόβλημα που ταλανίζει την ΑΕΜ από την αρχή του πρωταθλήματος είναι οι απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το αυριανό παιχνίδι, όπου Ανδρέας Μαργέλης μετράει πέντε απώλειες και σίγουρα ο προβληματισμός είναι μεγάλος. Η "Κυρία" θα στερηθεί τους Γαβρίνα, Χρήστο Πλακίδα που έχει ίωση, Δερβίση και Γκασούκα που ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς, ενώ ο Ταράτσας θα αγωνισθεί εάν χρειαστεί με ένεση. Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Ν. Πουλημάς, με βοηθούς τους Χ. Μπαλλή και Μ. Στόϊκο, όλοι της ΕΠΣ Κέρκυρας. Παρατηρητής θα είναι ο Η.Φίτσας από την ΕΠΣ Πρέβεζας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής:
Κυριακή 22/11 (όλα στις 3μμ)
Θεσπρωτός - Α.Ε. Μεσολογγίου
Προοδευτική Περάματος - Α.Ε. Λευκίμμης
Ναυπακτιακός Αστέρας - Τηλυκράτης
ΠΑΣ Πρέβεζα - Ελαιόφυτο
Αναγέννηση Αρτας - Αστέρας Ρόκκα
Βολίδα Μέσης - Απόλλων Πάργας
Οδυσσέας Νυδρίου - Απόλλων Ευπαλίου
Σκουφάς Κομποτίου - Α.Ο. Ανατολής
Αραχθος Παχυκαλάμου - Σούλι Παραμυθιάς

-Για το Κύπελλο της ΕΠΣ, την Τρίτη 24/11 στις 5.30μμ θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση της Ημιτελικής φάσης, στα γραφεία της Ενώσεως.

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Παιδικό πρωτάθλημα

Αποτελέσματα 7ης αγωνιστικής:
ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ 0-4
ΑΧΕΛΩΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ – ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 2-2
ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ – ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 2008 1-2
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ 2-0
ΑΕ ΛΕΣΙΝΙΟΥ – ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 0-3 Α/Α

Βαθμολογία:
1. ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 19
2. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 2008 18
3. ΑΧΕΛΩΟΣ ΝΕΟΧ 16
4. ΑΚΑΔ. ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ 15
5. ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ 9
6. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ 9
7. ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ 9
8. ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 6
9. ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 3
10. ΑΕ ΛΕΣΙΝΙΟΥ 0

Επόμενη αγωνιστική (8η) 21/11/09:
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ – ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
(Διαιτητής: Λιόνας, Ιατρός: Μαργώνης)
ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ
ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ – ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 2008
ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ – ΑΧΕΛΩΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
ΑΕ ΛΕΣΙΝΙΟΥ – ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Βασίλης Δερβίσης, ένα αυθεντικό ταλέντο

Είναι 17 ετών, πηγαίνει στην Γ΄ Λυκείου και την δεδομένη στιγμή που η Α. Ε. Μεσολογγίου δείχνει να πάσχει στα χαφ, να μην μπορεί να βγάλει κανείς μια μπαλιά της προκοπής προς την επίθεση, η απουσία του είναι εμφανής. Μιλάμε για τον μικρό στο δέμας, αλλά μεγάλο ταλέντο, Βασίλη Δερβίση. Στην κίνησή του μέσα στο γήπεδο θυμίζει Καραπιάλη και στην μεταβίβαση Δομάζο. Είναι από τους λίγους παίχτες που μόλις πάρει την μπάλα σηκώνει αμέσως το κεφάλι και βγάζει μπαλιά ακριβείας. Έχει απίστευτη αίσθηση του χώρου, ισχυρότατο και τεχνικό σουτ και μαρκάρει συνεχώς. Ο Ανδρέας Μαργέλης εκτιμά και πιστεύει στον νεαρό παίχτη και περιμένει πως και πως την επιστροφή του. Ο Βασίλης απέχει αυτή την περίοδο από τις εκδηλώσεις της ομάδας, αφού είναι τραυματίας και θα επιστρέψει στους αγώνες πιθανότατα στα μέσα Δεκεμβρίου. Από λάθος εκτίμηση των γιατρών και από πρόωρη χρησιμοποίησή του στον αγώνα στην Άρτα(όπου ήταν από τους ελάχιστους που ξεχώρισαν σε απόδοση), ενώ δεν ήταν απόλυτα υγιής, του επέφερε υποτροπή σε προηγούμενο τραύμα, με αποτέλεσμα εδώ και ένα μήνα να κάνει νέα θεραπεία και να απέχει από προπονήσεις και αγώνες. Είναι συνεπέστατος στις προπονήσεις, πολύ πειθαρχημένος και καλός μαθητής και από τα καλύτερα παιδιά της ομάδας. Η οικογένεια Δερβίση έχει παράδοση στην ΑΕΜ, αφού και ο πατέρας Σταύρος αγωνιζόταν στην ομάδα, ενώ και άλλος ένας γιός του, ο Γιώργος, ανήκει στο τημ της ομάδας, αλλά απουσιάζει λόγω σπουδών. Το aem-news εύχεται στο νεαρό ταλαντούχο ποδοσφαιριστή γρήγορη ανάρρωση και επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους.

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Ελλάς το μεγαλείο σου!

H ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ!!!

"Δόξα σοι" ο Θεός περάσαμε

Στη ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι κατάφερε η ΑΕΜ να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου (1-1 κανονική διάρκεια, 3-5 πέναλτι). Ο Αντρέας Μαργέλης χρησιμοποίησε από την αρχή ενδεκάδα που θα "έκλεβε" από νωρίς τη νίκη. Το πρώτο πεντάλεπτο βρήκε την ΑΕΜ να πατάει καλύτερα στο γήπεδο, με τους παίκτες της Δόξας να είναι διστακτικοί και μην περνούν το κέντρο. Στην συνέχεια η Δόξα πήρε τα ινία του αγώνα, δημιουργώντας πέντε καθαρές ευκαιρίες να ανοίξει αυτή πρώτη το σκορ. Η "Κυρία" σε όλο το διάστημα της υπεροχής την "μελανόλευκων" απείλησε μόνο μια φορά με τον Μάριο Πλακίδα. Εκεί που όλα έδειχναν ότι η Δόξα ήταν πιο κοντά στο να προηγηθεί στο σκορ, ο Αποστολίδης στο 40' με σουτ κεραυνό έξω από την μεγάλη περιοχή σημείωσε το 0-1, αφού πρώτα η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι πριν "αναπαυθεί" στην εστία του Καινουρίου. Ακολούθησε ένας επιθετικός μονόλογος της Δόξας, χωρίς να καταφέρει να πετύχει την ισοφάριση πριν την λήξη του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο η Δόξα φάνηκε να "ξυπνάει" και να χάνει τρεις ευκαιρίας για να φέρει το ματς στα ίσια, έχοντας μάλιστα και δοκάρι στο 55'. Στο 60' με σουτ ο Γιώτης ισοφάρισε σε 1-1, βάζοντας "φωτιά" στο παιχνίδι. Σε αντεπίθεση της ΑΕΜ στο 75' από τα αριστερά με τον Καρτσακλή, ο οποίος έδωσε στον Μπαρμπαρούση και αυτός με μια στον Κράνη, που επιχείρησε σουτ το οποίο βρήκε στο δεξί κάθετο δοκάρι της Δόξας. Το παιχνίδι έδειχνε ανοικτό σε κάθε ενδεχόμενο, με τις δυο ομάδες να έχουν ευκαιρίες για να πάρουν την μεγάλη πρόκριση. Μέχρι το 90' το σκορ δεν άλλαξε κάτι και οι ποδοσφαιριστές οδηγήθηκαν στην παράταση. Στην διάρκεια της παράτασης λίγο ο βαρύς αγωνιστικός χώρος, λίγο η κούραση των παικτών της ΑΕΜ, δεν τους άφησε να φανούν αρκετά επικίνδυνοι απέναντι στην Δόξα. Εκτός από μια ευκαιρία του Πλακίδα που βρέθηκε μόνος στο πέναλτι, σουτάρονταν όμως αρκετά ψηλά από τα δοκάρια. Έτσι οι διαφορές των δύο ομάδων έπρεπε να λυθούν στην διαδικασία των πέναλτι. Εκεί οι "μπλε" φάνηκαν πιο ψύχραιμοι και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα Ζέρβα πήρανε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Ο Αντρέας Μαργέλης επέλεξε κατά σειρά τους Πασπαλιάρη, Καρτσακλή, Γουβαλάρη, Μπαλάφα και Χρ.Πλακίδα, που ήταν και οι πέντε εύστοχοι στις εκτελέσεις τους. Στην τέταρτη εκτέλεση της Δόξα, ο Δημήτρης Ζέρβας απέκρουσε το σουτ του Δάρλα, στέλνοντας την ΑΕΜ στην επόμενη φάση, με 3-5 στα πέναλτι. Καλή η διαιτησία του Στυλιαρά, κακός ο βοηθός Μπουκουβάλας, που είχε πολλές λάθος υποδείξεις. Μακράν καλύτερος της ΑΕΜ ο Δημήτρης Ζέρβας.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ
: Ζίγκος (41' Καρβασίλης), Παναγιωτόπουλος, Κωνσταντίνου, Τζωρτζόπουλος ((Τσοπλάκος Κ.), Δάρλας Στ., Κορδάτος, Τσοπλάκος Κ. , Μπλάνης (Αλτζερίνης), Δάρλας Δ., Καρόπουλος, Γιώτης
Α.Ε.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Ζέρβας, Μπαλάρας, Κορομηλάς (68' Γατσώρης), Βαλτογιάννης (46' Μπαρμπαρούσης), Ταράτσας, Πασπαλιάρης, Πλακίδας Μ., Γουβαλάρης, Κράνης, Αποστολίδης (57' Καρτσακλής), Πλακίδας Χρ.

Αναλυτικά όλα τ' αποτελέσματα της Δ' φάσης του Κυπέλλου:
ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ – ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 1-1 (3-5 πέναλτι)
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΓΑΒΑΛΟΥΣ – ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟΣ ΦΥΤΕΙΩΝ 3-2
ΑΕ ΜΑΚΡΥΝΕΙΑΚΟΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ 0-1
ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ 3-0

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Ώρα για ανάκαμψη

Αύριο διεξάγονται οι προημιτελικοί του κυπέλλου ΕΠΣΝΑ. Η ΑΕΜ στις 2.30μμ αντιμετωπίζει την Δόξα Καινουρίου στο γήπεδο των μελανόλευκων, σε ένα παιχνίδι που χαρακτηρίζεται ως το γιατρικό κατά των τελευταίων κακών εμφανίσεων. Ο προπονητής της ομάδας Ανδρέας Μαργέλης γνωρίζοντας το κακό αγωνιστικό χώρο του Καινουρίου και πως το παιχνίδι θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο, αναμένεται να παρατάξει ενδεκάδα που θα "τελειώσει" από νωρίς την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Σκοπός όλων στην ΑΕΜ είναι να επανέλθει το καλό κλίμα, εν όψει και του δύσκολου εκτός έδρας παιχνιδιού για το πρωτάθλημα, στην Ηγουμενίτσα. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Στυλιάρας, με βοηθούς τους Στεφανίδη και Μπουκουβάλα. Παρατηρητής ορίστηκε ο Γυφτάκης και ιατρός ο Μαργώνης.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των προημιτελικών:
Τετάρτη 18/11 - 2.30μμ
ΠΑΟ ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ – ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΓΑΒΑΛΟΥΣ – ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟΣ ΦΥΤΕΙΩΝ
ΑΕ ΜΑΚΡΥΝΕΙΑΚΟΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ

4.30μμ
ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Με Καφέ και με Τσιγάρο, 16-11-2009

ΑΕΜάρες Καλημέραααα! "Καλέστε νά 'ρθουν ψυχολόγοι, είναι σοβαροί οι λόγοι"! Έτσι θά 'λεγε το τραγουδάκι! Πιστεύω ότι όσοι είσαστε χθες στο γήπεδο θα αγανακτήσατε με το θέαμα... Αν κρίνω τώρα από τα ε-μαίηλ, τα τηλεφωνήματα και όσα μου είπατε σε προσωπικές επαφές, μάλλον περιμένετε από μένα να βγάλω το φίδι από την τρύπα! Πριτςςςςςς! Εγώ τα συχαίνομαι τα φίδια! Και η ΑΕΜ έχει πολλά φέτος στον κόρφο της. Και στη διοίκηση υπάρχουν και μεταξύ των παιχτών και στην κερκίδα έχει. Και ένα σωρό είναι τυλιγμένα στο λαιμό του Μαργέλη! Άμα τα ξετρυπώσω θα με φάνε!!! Γι αυτό ας τ' αφήσουμε προσωρινά στην ησυχία τους και ας δούμε τι έγινε χθες.
***Παρά την "κόντρα" της διοίκησης με τους "οργανωμένους", υπήρχε αρκετός κόσμος χθες στην κερκίδα. Πως λένε: εμείς μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε, έτσι! Όμως, δεν ήταν καλό το κλίμα απ' την αρχή, μια και η ομάδα έχανε ευκαιρίες που δεν χάνονται. Μέχρι το ημίχρονο, υπήρχε μια σχετική ανοχή, αλλά μετά το 60΄ βγήκαν τα μαχαίρια. Υπερβολικά μεν, αλλά ως ένα σημείο δικαιολογημένα Στο τέλος του αγώνα διοίκηση, προπονητής και παίχτες άκουσαν τα εξ αμάξης!
***Ράκος ήταν οι περισσότεροι παίχτες. Ειδικά τα Πλακιδάκια, έφυγαν τελευταία από τον αγωνιστικό χώρο και σε άθλια ψυχολογική κατάσταση. Οι φωνές του Μαργέλη ακουγόταν μέχρι την κερκίδα και από κάποια μισόλογα που άκουσα, τα είχε κυρίως με τα χαφ. Ειλικρινά, με πόναγε η ψυχή μου να βλέπω τους παίχτες να φεύγουν με σκυμμένο το κεφάλι από τα αποδυτήρια. Θυμάμαι πέρυσι τέτοια εποχή, πάλι τα ίδια συνέβαιναν...
***Λοιπόν ΑΕΜάρες, η ομάδα έχει πάθει ψυχολογικό νταχτιρντί! Πως όμως φτάσαμε ως εδώ; Όσοι με διαβάζετε συχνά, θα έχετε ήδη σχηματίσει μια άποψη, γιατί τα έχω πει παλιότερα. Δόθηκε σήμα από τη διοίκηση για προετοιμασία Ανόδου. Οι περισσότεροι όμως παίχτες, δεν είχαν προπονηθεί ποτέ επαγγελματικά και η σκληρή προετοιμασία τους τσάκισε. Πέρυσι με 3-4 τακτικές κινήσεις παίρναμε τα ματς άνετα. Οι ομάδες εκτός από καναδυό ήταν της πλάκας. Φέτος τα δεδομένα άλλαξαν. Υπάρχουν πολλές ομάδες επιπέδου ΑΕΜ και όλα τα ματς είναι ντέρμπι.
***Σίγουρα η ομάδα έχει και ελλείψεις σε έμψυχο υλικό. Έπρεπε να έχουμε ένα ακόμα καλό σέντερ-μπακ, να πλαισιώνει τον Πασπαλιάρη. Στα χαφ έπρεπε να έχουμε ένα τρεχαντήρι, δυο φορές καλύτερο από τον Αποστολίδη και τον Ζαπαντιώτη μαζί! Μας λείπει και ένας σέντερ φορ, που να βλέπει δίχτυα. Σίγουρα θέλαμε κι έναν προπονητή με νοοτροπία Πρωταθλητή. Είχαμε έναν που τον ενδιέφερε να τα έχει καλά με όλους: παίχτες, διοίκηση, οπαδούς και έχουμε έναν που τον επηρεάζουν όλοι: παίχτες διοίκηση, οπαδοί. Η δε διοίκηση έχει χωριστεί σε στρατόπεδα...
***Λείπει η αυτοσυγκέντρωση στους παίχτες και υπάρχει γκρίνια στον αγωνιστικό χώρο. Η Προοδευτική, έκανε δύο σοβαρές φάσεις. Η μία όταν στο 40΄ ο Γατσώρης, εντελώς επιπόλαια, έδωσε ...πάσα στον Κίτσιο, που ανενόχλητος προχώρησε και έσωσε ο Ζέρβας. Και στο 86΄ όταν όλη η άμυνα έμεινε καρφωμένη στο έδαφος και ο Γιάτσε ανενόχλητος στην πλάτη τους, έπιασε την κεφαλιά, ευτυχώς πάνω από το οριζόντιο. Αντίθετα, εμείς κάναμε 30 φάσεις και όλες οι ευκαιρίες χάθηκαν, από ...επαγγελματική ανικανότητα των παιχτών...
***Για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους: Χθες, κανένας παίχτης δεν πήρε βαθμό πάνω από 4! Μόνη όαση ο Ζέρβας. Τέσσερα πήρε και ο Μαργέλης! Όχι τόσο για το κοουτσάρισμα, όσο γιατί στις δηλώσεις του, δεν απέδωσε στον εαυτό του κανένα φταίξιμο! Δηλαδή ποιος διαλέγει τους παίχτες της 11άδας κ. Προπονητή; Ποιος εδώ και ένα μήνα τους διδάσκει τακτική και τελείωμα των φάσεων; Ποιος του διδάσκει άμυνα; Ποιος τους προπονεί; Μηδέν θα έδινα και στον Γυμναστή της ομάδας! Μα τυφλός είναι; Δεν βλέπει ότι οι παίχτες είναι ...σκασμένοι; Ότι μετά το 60΄, δεν μπορούν να πάρουν τα πόδια τους από την εξάντληση;
***Μηδέν και σε ορισμένα μέλη της διοίκησης! Όχι γιατί δεν αγαπάνε την ομάδα, αλλά γιατί είναι εγωιστές και άσχετοι! Κυρίως γιατί λένε την αντίθεσή τους μουλωχτά και σε στενό κύκλο φιλάθλων και δεν παραιτούνται! Εγώ ξέρω ότι αν κάτι σ΄ ενοχλεί και το αφήσεις γίνεται απόστημα και μολύνει όλο το σώμα...
***Μπάχαλο είναι και η ομάδα! Ορισμένοι παίχτες, αντί να κάνουν την αυτοκριτική τους, να διορθωθούν ή να θέσουν όρια σ' αυτό που μπορούν να προσφέρουν, ρίχνουν τα βάρη της δικής τους κακής απόδοσης στους συμπαίχτες τους! "Αυτός δεν μάρκαρε", "ο άλλος δεν έδινε πάσες", "εκείνος δεν με κάλυψε", "δεν μπορώ να τον καλύπτω συνέχεια" και άλλα τέτοια χαριτωμένα ακούγονται συνέχεια στον αγωνιστικό χώρο και στ' αποδυτήρια...
***Το αστείο είναι ότι η διοίκηση τιμώρησε δύο παίχτες της βασικής ενδεκάδας για ...νυχτοπερπατήματα! Ειδικά ο ένας είχε, έμαθα, προηγουμένως και επεισόδιο με τον προπονητή του! Επειδή δεν ήμουν αυτόπτης μάρτυρας, δεν λέω ονόματα, αλλά και είδατε ποιοι λείπανε και θα 'χετε σίγουρα ακούσει, μια και η κοινωνία μας είναι μικρή.
***Καλά ή κακά όσα λες, θα πείτε κάποιοι, θα μας πεις όμως τι πρέπει να γίνει για να μην επιστέψει η ομάδα στα ξερά της Αιτωλ/νίας; Τι να πω εγώ, βρε ΑΕΜάρες;! Δεν είμαι διοίκηση, δεν είμαι παίχτης, δεν είμαι προπονητής. Ας τους μαζέψει όλους ο Πρόεδρος και ας πάρουν από κοινού αποφάσεις! Αυτό σημαίνει ΟΜΑΔΑ. Όσοι δεν μπορούν να είναι στην ΟΜΑΔΑ, να πάνε στα σπίτια τους.
***Εμένα σαν φίλαθλο μ' ενδιαφέρει να βλέπω την ομάδα που αγαπάω να πηγαίνει καλά. Πιστεύω ότι αυτή η κατηγορία είναι το λιγότερο που αξίζει να παίζει η ΑΕΜ. Ας αναλάβει ο καθένας μας τις ευθύνες του. Αν δω ότι δεν είμαστε άξιοι να έχουμε ομάδα στη Δ΄ Εθνική, θα πικραθώ αλλά πάλι κοντά της θα είμαι. Δεν θα απέχω από τους αγώνες και τις δραστηριότητες της ομάδας και δεν θ' αφήσω τα παιδιά να παίζουν με άδειες κερκίδες. Ίσως έτσι να πρέπει να κάνουμε όλοι! Όσοι αγαπάμε πραγματικά την ομάδα.
Πικρός ο σημερινός Καφές και δεν μπορώ να τον πάω παρακάτω...ΑΕΜάρες, υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα και η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Αυτά τα πικρά είχα να 'πω. Θα επανέλθω μεσοβδόμαδα, ελπίζω με καλύτερα νέα. Την Τετάρτη έχει Κύπελλο στο Καινούργιο και την Κυριακή ταξίδι στην Ηγουμενίτσα. Όσοι πιστοί προσέλθετε! Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά!
Μιχάλης Κιτσινέλης