Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Με υψηλό ηθικό για τη νίκη

Με μεγάλη όρεξη έγινε η τελευταία σημερινή προπόνηση των "Κανονιέρηδων". Παρά τις απουσίες (Αποστολίδης, Γαβρίνας, Γουβαλάρης, Γκασούκας) υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία, ότι την Κυριακή η ομάδα θα πάρει τη νίκη και θα κάνει νέο ξεκίνημα. Επιστρέφει μετά την τιμωρία του, ο Δημήτρης Μπαρμπαρούσης. Ήδη υπάρχουν δείγματα, ότι οι παίχτες αφομοιώνουν σιγά - σιγά την φιλοσοφία του Ανδρέα Μαργέλη και στον αγώνα με την Πρέβεζα η ομάδα θα παίξει καλύτερα απ' ότι στα προηγούμενα παιχνίδια. Διαιτητής θα είναι ο Γ. Τζουανόπουλος, με βοηθούς τους Κ. Τσιρίνης και Α. Σγούρλας, όλοι της ΕΠΣ Αχαΐας. Παρατηρητής ορίστηκε ο Γ. Ρήγας της ΕΠΣ Φωκίδας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής:
Κυριακή 1/11 (όλα στις 3μμ)
Α.Ε. Μεσολογγίου - ΠΑΣ Πρέβεζα
Ναυπακτιακός Αστέρας - Αναγέννηση Αρτας
Προοδευτική Περάματος - Βολίδα Μέσης
Θεσπρωτός - Οδυσσέας Νυδρίου
Α.Ε. Λευκίμμης - Σκουφάς Κομποτίου
Τηλυκράτης - Σούλι Παραμυθιάς
Ελαιόφυτο - Αραχθος Παχυκαλάμου
Αστέρας Ρόκκα - Α.Ο. Ανατολής
Απόλλων Πάργας - Απόλλων Ευπαλίου

-Εν τω μεταξύ, τσουχτερό ήταν το πρόστιμο (2.000 Ευρώ), που επέβαλε ο αθλητικός δικαστής στη μεσολογγίτικη ομάδα, για τα αχρείαστα και αταίριαστα με το ήθος των φιλάθλων της ΑΕΜ, επεισόδια στον αγώνα με τον Σκουφά.

-Εντυπωσιακή παρουσία και εμφάνιση θα έχει η Θύρα 2 στον αγώνα της Κυριακής, ώστε να ενισχυθούν στο μέγιστο οι παίχτες και να πάρουν τη νίκη.

-Στο τελικό στάδιο βρίσκεται ο Νέος Ύμνος της ΑΕΜ, σε στίχους και σύνθεση Μιχάλη Κιτσινέλη και ενορχήστρωση του αρχιμουσικού Σπύρου Χολέβα. Πιθανότητα την Κυριακή να έχουν οι φίλαθλοι τους στίχους στα χέρια τους και να γίνει πρόβα τζενεράλε πριν ηχογραφηθεί.

-Τα κριτήρια βαθμολόγησης των παιχτών σε κάθε αγώνα θα είναι τα εξής: α. Εκτέλεση καθηκόντων, β. Συνεργασία με άλλους παίχτες, γ. Αγωνιστικότητα, δ. Αποφυγή λαθών, ε. Επιτυχία στις μεταβιβάσεις και στ. Φυσική κατάσταση. Φυσικά θα υπάρχει διαφορετική βαθμολόγηση ανάλογα με τη θέση του κάθε παίχτη. Στον τερματοφύλακα οι επεμβάσεις, στους αμυντικούς οι αποκρούσεις και η προώθηση των επιθέσεων, στους μέσους η κυκλοφορία της μπάλας και οι μεταβιβάσιες και στους επιθετικούς η αποτελεσματικότητα Φυσικά, στα παιχνίδια πρωταθλήματος, θα γίνεται αιτιολόγηση της βαθμολογίας, ώστε να τεκμηριώνεται ο κάθε βαθμός. Η βαθμολογία των παιχτών του αγώνα κυπέλλου με τον Α. Ο. Πλαγιάς, έχει ως εξής: Γκασούκας 6, Δερβίσης 8, Μπαρμπαρούσης 8, Ταράτσας 4, Κορομηλάς 5, Γουβαλάρης 2, Πλακίδας Μ. 6, Παναγιώτου 5, Βαλτογιάννης 8, Πλακίδας Χρ. 7, Κράνης 9, Μαντέλος 5, Γιαννιώτης 5, Φλωρόπουλος 5.

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Φωτορεπορτάζ από τον αγώνα ΑΕΜ-ΑΟ ΠΛΑΓΙΑΣ


Παρακαλώ όποιος πάρει φωτογραφίες ν' αναφέρει τον φωτογράφο Μιχάλη Κιτσινέλη ή το AEM news.

Με Νίκο Κράνη 4-2 την Πλαγιά στο Κύπελλο

Άφησαν υποσχέσεις ορισμένοι από τους νεαρούς στον αγώνα Κυπέλλου με τον Α. Ο. Πλαγιάς. Ο αγώνας που έγινε στο ΔΑΚ Μεσολογγίου, άρχισε στις 2.30 και το παρακολούθησαν αρκετοί φίλαθλοι, παρά το εορταστικό της ημέρας. Ο Α. Μαργέλης χρησιμοποίησε κυρίως νεαρούς και παίχτες που δεν είναι συχνά την ενδεκάδα.
Νωθρά άρχισε το παιχνίδι η μεσολογγίτικη ομάδα και μετά από μιά άστοχη κεφαλιά του Χρ. Πλακίδα στο 3΄, μετά από σέντρα του Κορομηλά, βρέθηκε στο 5΄ πίσω στο σκορ, καθώς ο Γουβαλάρης, μετά από παιδαριώδες λάθος, ανέτρεψε τον Μωραϊτη και το πέναλτι εκτέλεσε ο Ν. Παξινός κάνοντας το 0-1. Ακολούθησε ένας επιθετικός μονόλογος της ΑΕΜ, στην προσπάθεια να ισοφαρίσει γρήγορα, αλλά ο Α. Ο. Πλαγιάς ήταν αυτός που έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 11΄ να κάνει το 0-2. Ήταν η ωραία προσπάθεια του Σταμουλάκη από αριστερά, αλλά το χλιαρό σουτ μπλόκαρε ο Γκασούκας. Η ΑΕΜ απάντησε στο 13΄, όταν ο Χρ. Πλακίδας, έστρωσε ωραία στον αδελφό του Μάριο, αλλά το ωραίο σουτ προσέκρουσε στο αριστερό δοκάρι του Καταγή. Στο 15΄ ο Βαλτογιάννης έβγαλε με μακρυνή μπαλιά αριστερά στον κενό χώρο στον Μπαρμπαρούση, αυτός ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Κοκολή. Το πέναλτι εκτέλεσε άσχημα ο Ταράτσας, αλλά ο Καταγής, έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε. Στη συνέχεια, άρχισε μπαράζ επιθετικών προσπαθειών της ΑΕΜ. Στο 17΄μεγάλη μπαλιά του Βαλτογιάννη στον Χρ. Πλακίδα, αυτός αντί να σουτάρει αμέσως καθυστέρησε και μπλοκαρ΄σθδτηκε. Στο 20΄ ξανά από μπαλιά του Βαλτογιάννη στον αμαρκαριστο Μπαρμπαρούση, άργησε αυτός το σουτ και κατόπιν έβγαλε άστοχη σέντρα. Στο 21΄ εντυπωσιακή προσπάθεια του Χρ. Πλακίδα από δεξιά, πέρασε τρεις παίχτες, έβγαλε τη συρτή σέντρα, αλλά το σουτ του Παναγιώτου κοντραρίστηκε. Στο 27΄ ο Β. Δερβίσης κυνήγησε μια χαμένη μπαλιά από δεξιά και στη γωνία της μεγάλης περιοχής κέρδισε φάουλ. Το εκτέλεσε απ' ευθείας ο Κορομηλάς λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 29΄ Μπαρμπαρούσης μπήκε από αριστερά, απέφυγε δύο αντιπάλους, έκανε το σουτ και κέρδισε το κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Β. Δερβίσης, ο Γουβαλάρης έπιασε κακή κεφαλιά, ο Κράνης κυνήγησε τη φάση, κέρδισε κόρνερ, που πέρασε ανεκμέτάλλευτο.
Στο 31΄ ο Μπαρμπαρούσης εκτέλεσε απ' ευθείας ένα φάουλ από δεξιά, αλλά ο Καταγής τινάχτηκε εντυπωσιακά στο "Γ" της εστίας του και έδιωξε σε κόρνερ. Στο 34΄ ο Βαλτογιάννης έβγαλε ωραία σέντρα από δεξιά, ο Χρ. Πλακίδας έκανε τη γυριστή κεφαλιά, αλλά σε καλή θέση ο Καταγής μπλόκαρε. Στο 38΄ ο Β. Δερβίσης έβγαλε ωραία σέντρα στο σημείο του πέναλτι, ο Χρ. Πλακίδας δεν μπόρεσε το σουτ, το έκανε όμως ο Κράνης, η μπάλα κόντραρε στον Κοκολή, κρέμασε τον Καταγή και έγινε το 1-1. Στο 42΄ φάση διαρκείας στα καρέ του Καταγή, με τον Χρ. Πλακίδα να κάνει ωραία γύρισμα από αριστερά, ο Βαλτογιάνης να κάνει άτσαλο σουτ, κόντρα και κόρνερ. Εκτέλεσε ο Μπαρμπαρούσης στο πρώτο δοκάρι ξανά κόρνερ. Εκτέλεσε ο Βαλτογιάννης, πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι ο Μ. Πλακίδας και με κεφαλιά έκανε το 2-1. Το ημίχρονο μέκλεισε με μια ακόμη ευκαιρία για την ΑΕΜ, αλλά μετά την σέντρα του Βαλτογιάννη ο Κατσαβρίας, πρόλαβε τον Χρ. Πλακίδα και έδιωξε με το κεφάλι.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με γκολ της ΑΕΜ από τ' αποδυτήρια. Ο Μπαρμπαρούσης έβγαλε ωραία σέντρα από αριστερά, ο Κράνης έπιασε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά και έγραψε το 3-1 στο 47΄. Στο 49΄ Σε κόρνερ του Βαλτογιάννη, ο Χρ. Πλακίδας έπιασε σκαστή κεφαλιά, αλλά ο Καταγής έπεσε εντυπωσιακά στην αριστερή του γωνία και μπλόκαρε. στο 51΄ φάουλ του Γουβαλάρη από αριστερά, κεφαλιά του Κράνη, μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 53΄ σέντρα σουτ του Β. Δερβίση από δεξιά, μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 57΄ ο Χρ. Πλακίδας έβγαλε την σέντρα από αριστερά, αλλά ο Κοκολής με υπερένταση, έδιωξε με καφαλιά προ τριών παιχτών της ΑΕΜ.
Στο 59΄ ο Γιαννιώτης έβγαλε ωραία στον Χρ. Πλακίδα, αυτός σούταρε από πλάγια δεξιά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Καταγή. Στο 61΄ ο Χρ. Πλακίδας έκανε ωραίο μπάσιμο από από δεξιά, σέντρα ακριβείας στο κεφάλι του Κράνη και 4-1. Στο 65΄ ο Μωραϊτης έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Σταμουλάκη, που βγήκε τετ - α- τετ με τον Γκασούκα, πλάσαρε υποδειγματικά και έκανε το 4-2. Στο 70΄ ο Μωραϊτης εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Κατσαβρίας έξω από την περιοχή το σουτ, μπλόκαρε σε καλή θέση ο Γκασούκας. Στο 71΄ ο Βαλτογιάννης πέρασε τρεις αντιπάλους από αριστερά, το σουτ κόντραρε, ο Χρ. Πλακίδας έκανε γυριστό σουτ, μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καταγή. Στο 74΄ μακρινό ευθύβολο σουτ από 30 μέτρα του Γιαννιώτη, βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Καταγή. στο 76΄ ο Σταμουλάκης εκμεταλλεύτηκε λάθος του Γιαννιώτη, βγήκε ταχύτατα απέναντι από τον Γκασούκα, πλάσαρε από πάνω του αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 77΄ ο Β. Δερβίσης έκανε ψηλοκρεμαστή σέντρα από δεξιά ο Χρ. Πλακίδας δεν μπόρεσε την κεφαλιά, ο Κράνης από πίσω του αιφνιδιάστηκε, έκανε την κεφαλιά, αλλά ψηλά άουτ. Στο 80΄ φάουλ για την Πλαγιά με τον Μωραϊτη, ο Γκασούκας βγήκε ψηλά και μπλόκαρε πάνω από όλους. Στο 81΄ ο Χρ. Πλακίδας πέρασε εντυπωσιακά δυό αντιπάλους από δεξιά, αλλά η σέντρα που επιχείρησε κατάληξε κόρνερ. Στο 87΄ ο Βαλτογιάννης προσπάθησε να κρεμάσει τον Καταγή από μακριά, αλλά ο τερματοφύλακας της Πλαγιάς γύρισε γρήγορα και μπλόκαρε. Ηταν η τελευταία σοβαρή φάση του αγώνα.
Εύκολο το έργο του διαιτητή κ. Στυλιάρα και των βοηθών Διώτη και Δημαρά.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α.Ε.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Γκασούκας, Β Δερβίσης, Μαρμπαρούσης, Παναγιώτου(47΄ Γιαννιώτης), Ταράτσας, Βαλτογιάννης, Μ. Πλακίδας, Γουβαλάρης(64΄ Φλωρόπουλος), Κράνης, Χρ. Πλακίδας, Κορομηλάς(47΄ Β. Μαντέλος).
Α.Ο.ΠΛΑΓΙΑΣ: Καταγής, Στ. Παξινός(68΄ Καραγεωργάκης), Βερύκιος, Κοκολής, Κατσαβρίας, Ν. Παξινός, Μωραϊτης, Μπουρδάρας (6΄ Π. Καταγής)Μωραϊτης, Σταμουλάκης, Ι. Παξινός(46΄ Ν. Κατσαβρίας).
.
Αναλυτικά όλα τ' αποτελέσματα της Γ' φάσης του Κυπέλλου:
ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΑΟ ΠΛΑΓΙΑΣ 4-2
ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ – ΑΟ ΕΛΑΙΟΦΥΤΟΥ 2-1
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΤΑΝΟΥ – ΑΕ ΜΑΚΡΥΝΕΙΑΚΟΣ 1-2
ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟΣ ΦΥΤΕΙΩΝ –
ΕΝΩΣΗ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ
4-2
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΓΑΒΑΛΟΥΣ –
ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΛΟΥΤΡΟΥ
3-1
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ –
ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ 3-1
ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΕΧΡΙΝΙΑΣ – ΠΑΟ ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ 2-3
ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ –
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ 2-0
.
ΥΓ. Η κλήρωση των αγώνων της 4ης φάσης του Κυπέλλου θα γίνει την Τρίτη 3 Νοεμβρίου στις 17.30.

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Ώρα κυπέλλου

Αύριο διεξάγεται η Γ' φάση του κυπέλλου ΕΠΣΝΑ. Η ΑΕΜ στις 2.30μμ αντιμετωπίζει τον Α.Ο. Πλαγιάς στο Δημοτικό Στάδιο, σε ένα παιχνίδι που χαρακτηρίζεται ως επιχείρηση ανύψωσης ηθικού για την ΑΕΜ, μετά την κακή εμφάνιση και ήττα στην Άρτα. Ο προπονητής της ομάδας Ανδρέας Μαργέλης αναμένεται να παρατάξει ενδεκάδα με παίκτες που δεν έχουν αρκετό χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Μοναδικός στόχος της "Κυρίας" είναι η πρόκριση στον επόμενο γύρο, χαρίζοντας παράλληλα και καλό θέαμα, κάτι που έχει καιρό να το πραγματοποιήσει. Απέναντι τους θα έχουν μια σκληροτράχηλη ομάδα που αγωνίζεται στη νεοσύστατη Α2 της ΕΠΣ, Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Στυλιάρας, με βοηθούς τους Λιόνα και Δημαρά. Νοσηλεύτρια του αγώνα η κ.Μωραΐτη.

Αναλυτικά τα ζευγάρια της Γ' φάσης:

Τετάρτη 28/10 - 2.30μμ
ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥΑΟ ΠΛΑΓΙΑΣ
ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣΑΟ ΕΛΑΙΟΦΥΤΟΥ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΤΑΝΟΥ – ΑΕ ΜΑΚΡΥΝΕΙΑΚΟΣ
ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟΣ ΦΥΤΕΙΩΝΕΝΩΣΗ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΓΑΒΑΛΟΥΣΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΛΟΥΤΡΟΥ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥΑΜΦΙΛΟΧΟΣ
ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΕΧΡΙΝΙΑΣΠΑΟ ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ
4.30μμ
ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΑΚΑΔΗΜΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Με Καφέ και με Τσιγάρο,26-10-2009

ΑΕΜάρες γειά σας!!! Πολύ με πείραξε η ήττα στην Αρτα. Οχι, ότι θέλω να υποτιμήσω την ιστορική Αναγέννηση, αλλά φέτος έχει δείξει πολύ κακό πρόσωπο. Νικήσαμε στο Νυδρί με καλή εμφάνιση, το Νυδρί έβαλε δύο μέσα στην Αρτα κι εμείς χάσαμε. Οταν χάνεις λοιπόν από μια μέτρια ομάδα, τότε σημαίνει ότι εσύ είσαι χειρότερος. Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω πότε πρόλαβε η ομαδάρα μας να γίνει τόσο χάλια...Και μην μου πείτε ότι φταίει ο Μαργέλης. Καλά - καλά, δεν ξέρει ακόμα τα ονόματα των παιχτών.
***Προσωπική άποψη σχετικά με το τι έγινε χθες δεν έχω, γιατί δεν μπόρεσα να πάω στην Αρτα. Πήρα όμως πολλές απόψεις και από τους "Πειρατές", αλλά και από μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους, σχετικά με την χθεσινή εμφάνιση. Η επωδός όλων ήταν "μαύρα χάλια, δεν ήξεραν τι έπαιζαν". Απλά, κάθε φορά που έπαιρναν την μπάλα δεν ήξεραν τι να την κάνουν. Ούτε πάσες σωστές, ούτε συνδιασμούς, ούτε ένα σουτ της προκοπής, ούτε σοβαρή άμυνα.
***Επειδή, έχω παρακολουθήσει δεκάδες προπονήσεις, από την αρχή της προετοιμασίας, μου δημιουργείται μεγάλη απορία, σχετικά με τον τον τρόπο που ενεργούν οι παίχτες μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Βλέποντας τους, μου δίνεται η εντύπωση ότι δεν έχουν προπονηθεί ποτέ!!! Όλη η δουλειά στην προπόνηση εξαφανίζεται, όταν οι παίχτες μπαίνουν στο γήπεδο για τον αγώνα.
***Φανταστείτε, ότι η ομάδα διαθέτει στην ενδεκάδα της τρεις προπονητές! Και μόνο αυτό το γεγονός, θα έπρεπε να δίνει στον αγώνα πρόσθετο πλεονέκτημα, να γίνονται καλύτερες κινήσεις από τους παίχτες και να ελαχιστοποιούνται τα λάθη. Ε, το αντίθετο γίνεται. Παίχτες εκτός θέσης στην άμυνα, φλυαρία στο κέντρο, ανυπαρξία στην επίθεση.
***Ειλικρινά, λυπάμαι τον Ανδρέα Μαργέλη, που θα πρέπει, όλο αυτό το συνοθήλευμα να το κάνει ομάδα...Βασικά πιστεύω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η νοοτροπία ορισμένων παιχτών. Ισως σ' αυτό φταίω κι εγώ που πέρυσι έκανα μερικούς παίχτες ...θεούς. Ισως θα έπρεπε εγκαίρως να αναδείξω τα ελατώματα ορισμένων παιχτών κι ας γινόμουνα κακός. Εξάλλου, οι περισσότεροι από τους παίχτες σε λίγους μήνες θ' αποτελέσουν παρελθόν. Εκείνο που θα μείνει θα είναι μια ιστορική ομάδα καταταλαιπωρημένη από εγωιστές και αδιάφορους παίχτες.
***Εγώ δεν θέλω να μεμφθώ τη διοίκηση της ΑΕΜ. Αυτά μπορούσε, αυτά έκανε. Ακούγονταν πολλά στο παρασκήνιο και τώρα όλοι βγαίνουν και τα λένε και φόρα παρτίδα, γιατί η ομάδα τους έδωσε το δικαίωμα. Λένε ότι διέλυσε τον κορμό της ομάδας. Ε. λοιπόν σαν πληροφορώ ότι η διοίκηση κατέβαλε κάθε προσπάθεια να κρατήσει όλους τους παίχτες. Ολοι όσοι φύγανε, θέλανε να φύγουν έτσι κι αλλοιώς. Δυό-τρεις απ' αυτούς ήθελαν να φύγουν από πρόπερσι και τους κρατήσαμε με τα χίλια ζόρια.
***Οι νέοι παίχτες που ήρθαν, θέλουν λίγο χρόνο για να προσαρμοστούν. Πιστεύω ότι σύντομα θα δούμε άλλη ομάδα, γιατί μερικά από τα νέα παιδιά, έχουν τη θέληση και τα προσόντα. Απλά χρειάζεται ηρεμία και ψυχολογική βοήθεια προς όλους. Απλά κάποια άτυχα αποτελέσματα, έχουν τσιτώσει όλους μας, πόσο μάλλον τους παίχτες, που παίζουν με την πλάτη στον τοίχο. Η ΑΕΜ δεν θα κινδυνέψει με υποβιβασμό. Αυτό το λέω και το υπογράφω.
***Οσοι δεν θέλουν να παίξουν ομαδικά και κοιτάνε να σώσουν το τομάρι τους, να μείνουν στον πάγκο. Η ομάδα μπορεί να χάσει και χωρίς αυτούς!!! Να βάλει ο Α. Μαργέλης να παίξουν τα πιτσιρίκια. Υπάρχουν μερικά παιδιά που δεν τους έχουν δοθεί ευκαιρίες να δείξουν το ταλέντο τους. Ο Βασίλης Μαντέλος να παίξει που πέρσι έπαιξε τον μεγαλύτερο αριθμό παιχνιδιών. Ο Γρηγόρης ο Φλωρόπουλος να παίξει. Ο Βασιλάκης ο Δερβίσης να γίνει μόνιμος στα χαφ.
***Εχω τη γνώμη ότι οι αδελφοί Πλακίδα πρέπει να παίζουν μαζί και να δημιουργηθεί ένας σέντερ φορ(π.χ. Ζαπαντιώτης), μια και δεν αποκτήσαμε τέτοιον το καλοκαίρι. Το δίδυμο Πασπαλιάρη-Γατσώρη να μονιμοποιηθεί στο κέντρο της άμυνας. Ο Γαβρίνας(ή ο Αποστολίδης) να παίζει πιό πίσω και να γεμίζει τα κενά στην επίθεση. Τσάμης, Καρτσακλής και Δερβίσης(ή Μαντέλος) να είναι η τριάδα των χαφ, με τον Μπαρμπαρούση ή τον Κορομηλά αριστερά στην άμυνα και Μπίρκο(ή το Φλωρόπουλο) δεξιά. Ας χαθούν κι άλλοι βαθμοί. Αρκεί να βρεθεί ρυθμός και να δημιουργηθεί ομοιογένεια.
***Αυτά λέει το φτωχό μου μυαλό. Ας παίξουν λοιπόν περισσότεροι νεαροί και μαζί με τους έμπειρους που έχει η ομάδα, να δεθούν σαν σύνολο, να έχουμε ένα άνετο πρωτάθλημα και του χρόνου κάνουμε το άλμα. Μην ξεχνάμε ότι η Αρτα με νεαρούς μας έπαιξε και μας νίκησε.
***Από τον "Καφέ" της Πέμπτης θα αρχίσω να κάνω ατομική κριτική σε κάθε παίχτη. Και αυτό θα γίνεται κάθε φορά, που θα είμαι παρόν σε αγώνα της ΑΕΜ. Θα επισημαίνω τις καλές προσπάθειες, αλλά και τα λάθη για να διορθώνονται. Θα βαθμολογώ τους παίχτες με άριστα το δέκα και στο τέλος του πρωταθλήματος, το aem news θα βραβεύσει σε ειδική τελετή τους τρεις καλύτερους. Θα δώσω βαρύτητα στην συνεργασία μεταξύ των παιχτών, την προσφορά σε κάθε αγώνα και την αγωνιστικότητα. Άσυλο και προστασία από μένα δεν θα έχει κανένας, ενώ δεν θα τσιγκουνευτώ τον έπαινο σε κάποιον που θα "ματώσει" μέσα στο γήπεδο. Σύντομα θ' αναφέρω και τα αναλυτικά κριτήρια της βαθμολογίας.
Αυτά ΑΕΜάρες!!! Δεν έχω καλή διάθεση να γράψω περισσότερα, όπως είπα και στην αρχή είμαι πολύ στεναχωρημένος από την ήττα, κυρίως με την αδιαφορία ορισμένων παιχτών και την έλλειψη αγωνιστικότητας. Θα τα πούμε ξανά την Πέμπτη, μετά τον αγώνα του κυπέλλου. Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά. Μιχάλης Κιτσινέλης

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Πικρή ήττα της ΑΕΜ στην Άρτα με 1-0 στο 88΄

Απογοητευτική ήταν η εμφάνιση της ΑΕΜ στο παιχνίδι με την Αναγέννηση στην Άρτα. Οι Κανονιέρηδες ξέχασαν τις οβίδες τους στο Μεσολόγγι και παίζοντας νωθρά και άψυχα, έχασαν από τους πιτσιρικάδες της Αναγέννησης με 1-0. Ο Ανδρέας Μαργέλης φοβήθηκε αδικαιολόγητα το παιχνίδι και κατέβασε την ομάδα με αμυντικό προσανατολισμό Το ίδιο και ο συνάδελφός του στην τοπική ομάδα, αλλά αυτός είχε πολύ περισσότερους λόγους να το κάνει.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με χαλαρό ρυθμό, με τον Γιάννη να φοβάται το Θεριό και το Θεριό τον Γιάννη. Λίγες οι αξιόλογες φάσεις του πρώτου ημιχρόνου και μοιρασμένες οι ευκαιρίες.
Στο 6΄ απείλησε η Αναγέννηση με απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ του Γούλα, αλλά σε καλή θέση ο Ζέρβας απέκρουσε το σουτ.
Στο 10΄ έκανε αισθητή την παρουσία της η ΑΕΜ, όταν ο Χρ. Πλακίδας έκανε την σέντρα, αλλά έγκυρα ο Τσιφλίδης , έδιωξε προ του Γιαννιώτη σε κόρνερ.
Στο 21΄ ένα καλό σουτ του Χρ. Πλακίδα, πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 31΄ η Αναγέννηση έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά ο Ζέρβας απέκρουσε εκπληκτικά το πλασέ του Παναγιωτόπουλου.
Αυτές ήταν οι κυριότερες φάση του ημιχρόνου, μια και το υπόλοιπο διάστημα, υπήρξε φλυαρία στο παιχνίδι και των δύο ομάδων, με πολλά λάθη και άστοχες προσπάθειες.

Στο ίδιο μοτίβο άρχισε και το δεύτερο ημίχρονο. Κακό ποδόσφαιρο και από τις δύο ομάδες, με ελάχιστες καλές φάσεις.
Στο 50΄ δόθηκε η μεγάλη ευκαιρία στη Μεσολογγίτικη ομάδα να προηγηθεί στο σκορ, όταν ο Τσάμης έβγαλε με ωραία μπαλιά τετ -α - τετ τον Γιαννιώτη, αλλά ο νεαρός από το σημείο του πέναλτι, έστειλε την μπάλα πάνω στον Κλιάφα.
Η ομάδα της Άρτας είχε μια μικρή κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπορούσε να φανεί ουσιαστική και από ένα σημείο και μετά φάνηκε να κουράζεται.
Ο Α. Μαργέλης βλέποντας τα σημάδια κούρασης, αλλά και την κακή κυκλοφορία της μπάλας από τους Αρτινούς αποφασίζει να ρισκάρει και στο 68΄ περνάει στον αγώνα τον Μ. Πλακίδα, μετατρέποντας ταυτόχρονα το 4-2-3-1 σε 4-4-2, σε μια προσπάθεια να πάρει τον αγώνα.
Με το νέο σχήμα η ΑΕΜ απείλησε και πάλι στο 73΄ όταν εκπληκτικό σουτ από 30 μέτρα του Γουβαλάρη, έδωσε την ευκαιρία στον Κλιάφα να πραγματοποιήσει εκπληκτική απόκρουση.
Όμως τα σχέδιά του προπονητή της ΑΕΜ ανατράπηκαν όταν στο 76΄ ο Γουβαλάρης, που ήταν από τους πιο κινητικούς παίχτες της ομάδας, έκανε ανόητο φάουλ και παίρνοντας δεύτερη κίτρινη κάρτα αποβλήθηκε. Αυτό αναθάρρησε τους γηπεδούχους, που ξύπνησαν από τον λήθαργο και πήραν τα ηνία του αγώνα, παίζοντας δυνατά και με ενθουσιασμό, αλλά και με δέκα παίχτες η ΑΕΜ κρατούσε το μηδέν - μηδέν.
Όμως στο 88΄ η Αναγέννηση βρήκε τον τρόπο να διασπάσει την άμυνα της ΑΕΜ, όταν ο Ταξιάρχης τροφοδότησε μέσα στην περιοχή τον Γόγολο, αυτός έστρωσε την μπάλα στον Παναγιωτόπουλο, που με έξυπνο πλασέ νίκησε τον Ζέρβα, κερδίζοντας για την ομάδα του τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.
Ο διαιτητής Μαζαράκης έκανε πολλά λάθη κυρίως σε βάρος της Μεσολογγίτικης ομάδας, ενώ οι βοηθοί ήταν καλοί. Εντυπωσιακοί οι 300 και πλέον φίλαθλοι της ΑΕΜ, που όμως δεν μπόρεσαν να χαρούν για άλλη μια φορά.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ: Κλιάφας, Καντάνης(82΄ Δάρδας), Λύτος, Τσιφλίδης, Τσάκαλος, Γεωργάκης(72΄ Καββαδάς), Γόγολος, Μπαλάφας, Παναγιωτόπουλος, Ταξιάρχης, Γούλας(79΄ Μποτίλιας).
Α.Ε.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Ζέρβας, Μπαλάφας, Δερβίσης(84΄ Κορομηλάς), Γατσώρης, Καρτσακλής, Πασπαλιάρης, Τσάμης, Γουβαλάρης, Γιαννιώτης, Ζαπαντιώτης
(89΄Κράνης), Χ. Πλακίδας(69΄ Μ. Πλακίδας).

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ για τα στοιχεία του αγώνα το "ΑΓΡΙΝΙΟ ΣΠΟΡ" και την "ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ", και το "ΑΡΤΑ ΣΠΟΡ" και τον κ. Θανάση Βενέτη για τις φωτογραφίες. Επίσης όλους όσους βοήθησαν να γίνει αυτό το ρεπορτάζ.

Τ' αποτελέσματα του 5ου Ομίλου

Στραβοπάτημα για τον πρωτοπόρο Τηλυκράτη στην Γιάννενα. Νίκη της Πρέβεζας μέσα στην Μέση κόντρα στην Βολίδα. Μεγάλη επικράτηση του Οδυσσέα Νυδρίου επί του Ναυπακτιακού. Πρώτες νίκες για Ελαιόφυτο και Άραχθο Παχυκαλάμου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής
Αναγέννηση Αρτας-Α.Ε.Μεσολογγίου 1-0
Βολίδα Μέσης-ΠΑΣ Πρέβεζα 0-2
Οδυσσέας Νυδρίου-Ναυπακτιακός Αστέρας 1-0
Σκουφάς Κομποτίου-Προοδευτική Περάματος 3-0
Σούλι Παραμυθιάς-Θεσπρωτός 2-2
Αραχθος Παχυκαλάμου-A.E. Λευκίμμης 4-1
Α.Ο. Ανατολής-Τηλυκράτης 1-1
Απόλλων Ευπαλίου-Ελαιόφυτο 0-4
Απόλλων Πάργας-Αστέρας Ρόκκα 1-0

Βαθμολογία:
1. ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ...............14 [13-4]
2. ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑ..............14 [10-4]
3. ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ..................13 [13-6]
4. ΣΚΟΥΦΑΣ ΚΟΜΠΟΤΙΟΥ..12 [11-7]
5. ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ.............11 [10-3]
6. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ......11 [8-3]
7. ΣΟΥΛΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ......11 [8-5]
8. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ...........11 [6-3]
9. ΒΟΛΙΔΑ ΜΕΣΗΣ..............10 [11-6]
10. ΕΛΑΙΟΦΥΤΟ..............7 [9-11]
11. Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ.......7 [6-7]
-----------------------------------------
12. ΑΣΤΕΡΑΣ ΡΟΚΚΑ............5 [6-7]*
13. ΠΡ. ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ..........5 [6-12]
14. ΑΡΑΧΘΟΣ ΠΑΧΥΚ.........4 [11-16]
15. ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ....3 [6-13]
16. Α.Ο ΑΝΑΤΟΛΗΣ............2 [5-13]
17. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ....1 [5-7]
18. Α.Ε ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ..........0 [3-20]*
*Ένα παιχνίδι λιγότερο

Επόμενη Αγωνιστική (7η) Κυριακή 1/11
Α.Ε. Μεσολογγίου - ΠΑΣ Πρέβεζα
Ναυπακτιακός Αστέρας - Αναγέννηση Αρτας
Προοδευτική Περάματος - Βολίδα Μέσης
Θεσπρωτός - Οδυσσέας Νυδρίου
Α.Ε. Λευκίμμης - Σκουφάς Κομποτίου
Τηλυκράτης - Σούλι Παραμυθιάς
Ελαιόφυτο - Αραχθος Παχυκαλάμου
Αστέρας Ρόκκα - Α.Ο. Ανατολής
Απόλλων Πάργας - Απόλλων Ευπαλίου

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Στην Άρτα για το διπλό

Ντέρμπι από τα παλιά θα διεξαχθεί αύριο στο Στάδιο της Άρτας, όπου η τοπική Αναγέννηση υποδέχεται την ΑΕΜ, με τις αναμνήσεις από τις παλιές αναμετρήσεις να είναι έντονες και το σίγουρο είναι ότι το αυριανό παιχνίδι θα κεντρίσει τα βλέμματα εκατοντάδων φιλάθλων και των δύο πόλεων. Η "Κυρία" ταλανίζεται από τραυματισμούς παικτών και από το αυριανό παιχνίδι θα απουσιάσουν οι Αποστολίδης, Μπαρμπαρούσης (τελευταία αγωνιστική της ποινής τους), ενώ αμφίβολοι είναι οι Γαβρίνας και Γιαννιώτης. Κανονικά το παρών θα δώσουν οι αδερφοί Πλακίδα. Παρά τα προβλήματα και το εχθρικό κλίμα που θα συναντήσει, ο Ανδρέας Μαργέλης και οι παίκτες του, πιστεύουν στις δυνατότητες τους και ότι μπορούν να πάρουν το διπλό, που θα τους βοηθήσει να παραμείνουν γερά στο παιχνίδι του τίτλου. Η ψυχολογία όλων είναι αρκετά ανεβασμένη, παρά τα όσα απρόοπτα τυχαίνουν με τους τραυματισμούς. Διαιτητής θα είναι ο Θ.Μαζαράκης, με βοηθούς τους Ι.Μαλαχτάρης και Η.Γκαρτζονίκας της ΕΠΣ Πρέβεζας και παρατηρητής ο Γ.Κοντονίκας από την ΕΠΣ Καρδίτσας.

Εκδικάστηκε χθες η υπόθεση των γεγονότων με τον Σκουφά, όπου η ΑΕΜ τιμωρήθηκε μόνο χρηματικό πρόστιμο (5000 ευρώ) και όχι με απαγόρευση φιλάθλων στα επόμενα παιχνίδια της.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής:
Κυριακή 25/10

Αναγέννηση Αρτας - Α.Ε. Μεσολογγίου
Βολίδα Μέσης - ΠΑΣ Πρέβεζα
Οδυσσέας Νυδρίου - Ναυπακτιακός Αστέρας
Σκουφάς Κομποτίου - Προοδευτική Περάματος
Σούλι Παραμυθιάς - Θεσπρωτός
Αραχθος Παχυκαλάμου - A.E. Λευκίμης
Α.Ο. Ανατολής - Τηλυκράτης
Απόλλων Ευπαλίου - Ελαιόφυτο
Απόλλων Πάργας - Αστέρας Ρόκκα

*Όλα τα παιχνίδια αρχίζουν στις 3.00μμ

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Με Καφέ και με Τσιγάρο, 22-10-2009

ΑΕΜάρες Καλημέρααα!!! Δεν ξέρω αν πρέπει να κλαίω ή να γελάω, μ' όλα όσα έχουν συμβεί φέτος στην ομαδάρα μας, από την αρχή της προετοιμασίας μέχρι σήμερα. Θα χρειαζόμουν πολλές σελίδες για να γράψω, όλα εκείνα, που ταλαιπώρησαν και ταλαιπωρούν την ιστορική μας ομάδα και δεν την αφήνουν ν' ανασάνει. Ισως όταν θα κάνουμε τον απολογισμό στο τέλος της χρονιάς, χρειαστεί να συγγράψω ...βιβλίο! Δείτε απλά τι έγινε χθες και βγάλτε συμπέρασμα.
***Ερχόμενοι στο γήπεδο οι αδελφοί Πλακίδα, έπεσαν θύματα αυτοκινητιστικού ατυχήματος, με αποτέλεσμα ο μεν Χρήστος να κρατηθεί στο νοσοκομείο μια και χτύπησε στο κεφάλι, ο δε Μάριος να έρθει τελικά στο γήπεδο, αλλά με χτύπημα στο αριστερό γόνατο και φυσικά σε έσχημη ψυχολογική κατάσταση. Ετσι δεν ήταν στην αρχική ενδεκάδα.
***Εκτός των Πλακιδαίων, απουσίαζε και ο Μπαρμπαρούσης, που έχει τιμωρηθεί με τρεις αγωνιστικές. Κι έτσι η ομάδα στερήθηκε των υπηρεσιών τριών πολύ χρήσιμων παιχτών, που δίνουν στην ομάδα δύναμη και ταχύτητα. Δεν ήταν λοιπόν παράξενο που ο Ανδρέας Μαργέλης ξεκίνησε τον αγώνα με 4-5-1.
***Βάλτε τώρα ότι στο 25΄ τραυματίστηκε και ο Αποστολίδης και αντικαταστάθηκε και πείτε μου αν έχω άδικο που χαρακτήρησα την χθεσινή εμφάνιση της ΑΕΜ ηρωϊκή και επική. Εστω και αν η ισοπαλία δεν ήταν το αποτέλεσμα που θέλαμε. Δεδομένων όμως των συγκυριών ήταν κατόρθωμα, ενώ αν η τύχη μας ήθελε λίγο θα μπορούσαμε να πάρουμε και την νίκη.
***Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση, λέει ο σοφός λαός και έχει απόλυτο δίκιο. Για πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι η διαιτησία ήταν εχθρική, για να μην χρησιμοποιήσω χειρότερη έκφραση. Πάλι δεν μας δόθηκε εμφανέστατο πέναλτι, πάλι φάγαμε το ξύλο της αρκούδας και δεν δόθηκαν κάρτες, πάλι είχαμε εσκεμμένες καθυστερήσεις χωρίς τιμωρία. Και φανταστείτε ότι η κ. Μπουμπούρη, μου είπε πριν από τον αγώνα ότι δεν καταλαβαίνει από εξέδρα και ότι αυτό το επάγγελμα το διάλεξε.
***Θα μου πείτε η διαιτησία φταίει που οι παίχτες μας δεν τελειώνουν τις φάσεις, που χάνουν τετ - α- τετ; Αμ, δεν φταίει όταν εκνευρίζει ο διαιτητής με τα σφυρίγματα τους παίχτες; Είναι που είναι τσιτωμένη η ομάδα, φαλτσοσφυρίζει και ο διαιτητής και να τα λάθη και οι αστοχίες. Οταν δεν υπάρχει καθαρό μυαλό...
***Μεγάλη απογοήτευση υπάρχει σε ομάδα και φιλάθλους για την κακή απόδοση των μικρών σε ηλικία παιχτών. Στα φιλικά, πολλά από τα νεαρά παιδιά, είχαν δείξει ότι μπορούν ν΄ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες του πρωταθλήματος, αλλά μέχρι σήμερα ελάχιστοι το έχουν επιβεβαιώσει. Με δεδομένο ότι ο κανονισμός ορίζει να παίζουν υποχρεωτικά τέσσερις νεαροί στην βασική ενδεκάδα, καταλαβαίνετε τι μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζει ο κάθε προπονητής, όταν δεν έχει ικανούς μικρούς.
***Είναι δεδομένο ότι τη διαφορά στις ομάδες της κατηγορίας, την κάνουν οι νεαροί. Και μην νομίζετε ότι είναι μόνο οι τέσσερις της ενδεκάδας. Στον πάγκο πρέπει να υπάρχουν και τρεις ακόμη για πιθανή αλλαγή. Ειδάλως, αν υπάρξει κάποιος τραυματισμός ή αποβολή και δεν υπάρχουν μικροί, η ομάδα θ' αναγκαστεί να παίξει με λιγότερους παίχτες, αλλοιώς μηδενίζεται.
***Ειδικά για τον αγώνα στην Αρτα με την αναγέννηση, ειλικρινά δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση του Α. Μαργέλη, μια και εκτός των προαναφερομένων (Χρ. Πλακίδα, Μπαρμπαρούση και Αποστολίδη), πιθανό να λείπει και ο Γαβρίνας! Μην παραξενευτείτε αν δείτε τον Ζαπαντιώτη ...σέντερ φορ.
***Σχετικά καλή ήταν η παρουσία του κόσμου στις κερκίδες. Περί τα 800 άτομα ήρθαν στο γήπεδο και μάλιστα υπήρξε και ατμόσφαιρα με τους νεαρούς της Θύρας 2 να πρωτοστατούν. Για τον αγώνα με την Αναγέννηση, δεν θα υπάρξει λεωφορείο από τη διοίκηση, γι' αυτό κανονίστε πως θα πάτε στην Αρτα.
***Οταν είχα πει ότι η νίκη στο Νυδρί ήταν πολύ μεγάλη, κάποιοι βιάστηκαν να κοροϊδέψουν. Η νίκη του Οδυσσέα μέσα στην Αρτα με 0-2, ελπίζω να τους αποστόμωσε. Δεν φτάνει που η ομάδα έχει τόσα προβλήματα, έχει και τους "κάποιους" που πολεμούν την ομάδα. Ενα τέτοιος "κάποιος"(για να μην τον χαρακτηρήσω αλλοιώς!) είπε στον Ανδρέα Μαργέλη ότι τον είπα "ξαναζεσταμένο φαγητό"! Ξέρετε, αυτοί οι "κάποιοι", επειδή μιλάνε συνεχώς από 'δω κι απο 'κει, ξεχνάνε τι είπαν και τι τους είπαν και μπερδεύονται.
***Εγώ πάντως, θέλω να ευχαριστήσω τον δικό μου "κάποιο", γιατί μου έδωσε την ευκαιρία να έχω μια πολύ χρήσιμη συνάντηση με τον προπονητή μας. Ο Ανδρέας Μαργέλης, που δεν αφήνει τίποτε στην τύχη και που είναι φίλος μου απ' τα παλιά, ήρθε στο γραφείο μου για να επιβεβαιώσει τις διαδόσεις. Ετσι, είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση εφ' όλης της ύλης για την ομάδα, τους παίχτες και το κλίμα που επικρατεί. Πήρα και έδωσα χρήσιμες πληροφορίες και γι' αυτό ευχαριστώ αυτόν τον πολύ "κάποιο" που διέδωσε την φήμη!!!
***Ευτυχώς για την ...φήμη μου, είχα ανεβάσει ξημερώματα Δευτέρας τον "Καφέ" και εκεί είχα δώσει την αμέριστη συμπαραστασή μου στον νέο τεχνικό της ομάδας, που πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή είναι και ο καλύτερος προπονητής του Νομού και μεγάλος ΑΕΜάρας. Ετσι όταν ήρθε ο Ανδρέας την Τρίτη το πρωϊ, απλά του έδωσα το λινκ του aem news για να δει τι γνώμη έχω για την πρόσληψή του, την οποία και περίμενα και επικρότησα αμέσως.
***Επίσης την Κυριακή το πρωϊ είχα συζήτηση με παράγοντα της ΑΕΜ, που διάκειται αρνητικά προς τον Α. Μαργέλη και υπερασπίστηκα μπροστά σε αρκετούς μάρτυρες τον συγκεκριμένο προπονητή. Βασικά πιστεύω ότι όποιος κι αν ήταν αυτός ο πολύ "κάποιος" που διέδωσε τη φήμη, δεν είχε στόχο εμένα αλλά το aem news. Εμείς όμως δεν μασάμε. Είμαι περήφανος για το σάιτ μας και θα συνεχίσουμε ακάθεκτοι.
***Διαιτητής στον αγώνα με την Αναγέννηση την Κυριακή είναι ο κ. Μαζαράκης Θ., βοηθοί οι Μαλαχτάρης Ι. και Γκαρτζονίκας Η. της ΕΠΣ Πρέβεζας και παρατηρητής ο κ Κοντονίκας Γ. από την Καρδίτσα. Μην το δέσετε όμως στο πανί γιατί μέχρι την Κυριακή μπορεί να τους έχουν αλλάξει κι αυτούς!!! Δεν θά 'ναι και η πρώτη φορά.
***Το παιχνίδι είναι πολύ κρίσιμο για την Αναγέννηση, που μοιάζει να βυθίζεται, αφού είχε ξεκινήσει και με -6 βαθμούς(τώρα έχει -2). Είμαι σίγουρος ότι η ομαδάρα μας, παρά τα προβλήματα και το εχθρικό κλίμα που θα συναντήσει, θα πάρει το διπλό και θα παραμείνει γερά στο παιχνίδι του τίτλου.
***Στην Αθήνα βρίσκεται αντιπροσωπεία της ομάδας, αφού σήμερα εκδικάζεται η υπόθεση των γεγονότων με τον Σκουφά. Ο Πρόεδρος Γ. Παγούρας, ο Γ. Αρχηγός Γ. Μέρης, ο Γραμματέας Β. Κατσαγάνης και πιθανό ένας δικηγόρος θα απολογηθούν για τα πολύ ωραία πράγματα που έκαναν οι θερμόαιμοι "φίλαθλοι", ελπίζοντας ο πέλεκης της αθλητικής δικαιοσύνης να είναι ελαφρύς. Η απόφαση πιθανό να βγει αυθημερόν.
Αυτά για σήμερα ΑΕΜάρες! Θα τα ξαναπούμε τη Δευτέρα. Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά και η μέρες που μεσολαβούν να βοηθήσουν ώστε η "Κυρία" να επουλώσει μερικές από τις πληγές της και να εμφανιστεί την Κυριακή όσο γίνεται πιο δυνατή. Μιχάλης Κιτσινέλης

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Α.Μαργέλης: "Πολλά τα ατομικά μας λάθη"

Δηλώσεις στον Μιχάλη Κιτσινέλη έκανε ο προπονητής της ΑΕΜ, Ανδρέας Μαργέλης, επισημαίνοντας ότι από το σημερινό παιχνίδι θα μπορούσε να βγει νικήτρια η Μεσολογγίτικη ομάδα: "Είχαμε ένα ωραίο παιχνίδι, ανάμεσα σε δύο ισοδύναμες ομάδες. Πιστεύω ότι αν βάζαμε πρώτοι γκολ θα κερδίζαμε. Ευτυχώς δεν χάσαμε το παιχνίδι, παρά τα πολλά ατομικά λάθη. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθειά τους."

Ηρωϊκή Προσπάθεια, 1-1 με Βολίδα

Επική ήταν η προσπάθεια των Κανονιέρηδων στον αγώνα με τη Βολίδα! Ερχόμενοι στο γήπεδο οι αδελφοί Πλακίδα είχαν αυτοκινητιστικό ατύχημα, με αποτέλεσμα ο μεν Χρήστος να εισαχθεί στο νοσοκομείο με διάσειση, ο δε Μάριος να έχει χτύπημα στο γόνατο και να μην μπορεί να ξεκινήσει στην ενδεκάδα. Στην προθέρμανση τραυματίστηκε ο Γατσώρης και έπαιξε τον αγώνα με μπανταρισμένο κεφάλι. Στο 25΄ ο Αποστολίδης ο πιο κινητικός παίχτης της ΑΕΜ έπαθε βαρύ διάστρεμα και αντικαταστάθηκε με τον Κορομηλά. Ενώ προς το τέλος του ημιχρόνου ο Γαβρίνας έπαθε τράβηγμα στον δικέφαλο, με αποτελεσμα να μην αγωνιστεί στο δεύτερο. Παρά τα τόσα προβλήματα η ΑΕΜ, έπαιξε στα ίσα τη Βολίδα, έχασε ευκαιρίες, δεν της δόθηκε για άλλη μια φορά πέναλτι και δεν τα παράτησε ούτε όταν στο 83΄ βρέθηκε πίσω στο σκορ, ισοφαρίζοντας στο 85΄.
Το φιλμ του αγώνα:
Στο 2΄ ο Ζαπαντιώτης εκτέλεσε ένα κόρνερ από δεξιά, μετά από απανωτές κεφαλιές ο Πετρογιάννης πάλι σε κόρνερ. Ξανά εκτέλεση από τον Ζαπαντιώτη, από αριστερά αυτή τη φορά στο δεύτερο δοκάρι, δυνατή κεφαλιά του Πασπαλιάρη, μόλις άουτ.
Στο 6΄ Φάουλ του Πετρογιάννη έδιωξε ο Πασπαλιάρης, ο Σπίνουλας στην περιοχή κόπηκε από τον Γουβαλάρη, η μπάλα στον Στρατηγό, παράλληλη σέντρα, έπεσε ωραία ο Ζέρβας και μπλόκαρε.
Στο 10΄ ο Πετρογιάννης μακρινό δυνατό σουτ, εύκολα ο Ζέρβας μπλόκαρε.
Στο 12΄ο Γαβρίνας πήρε ωραία μπαλιά από τον Ζαπαντιώτη, πέρασε την μπάλα από τον Μπαντούνο με τακουνάκι, αλλά γλύστρισε και έχασε την ευκαιρία.
Στο 21΄ φάση διαρκείας για την ΑΕΜ. Ο Τσάμης έβγαλε στον Μπίρκο στον κενό χώρο δεξιά, την σέντρα έκοψε ο Αρμένης σε κόρνερ. Εκτελέστηκε από τον Ζαπαντιώτη πλασαριστά στον Αποστολίδη, φάουλ κοντά στη γωνία της περιοχής. Εκτέλεση από Ζαπαντιώτη, κακή κεφαλιά Μπαλάφα, η μπάλα ξανά στον Ζαπαντιώτη, ξανά φάουλ. Εκτέλεση και πάλι από τον ίδιο ψηλοκρεμαστά, κεφαλιά Γατσώρη, μόλις άουτ.
Στο 25΄ ξανά δυνατό φάουλ στο Αποστολίδη που τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Κορομηλά.
Στο 28΄παραλίγο αυτογκόλ όταν ο Μπαντούνος πιεζόμενος από τον Γαβρίνα γύρισε με κεφαλιά την μπάλα προς τα πίσω , αναγκάζοντας τον Ζάχο να εκτιναχθεί για να μπλοκάρει.
Στο 32΄σέντρα του Μαθιουδάκη από αριστερά ο Πετρογιάννης την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, εκπληκτικά ο Ζέρβας στο "Γ" έδιωξε σε κόρνερ.
Ακολούθησε ένα δεκάλεπτο με παιχνίδι κέντρου.
Στο 42΄ μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΜ να προηγηθεί, όταν ο Γουβαλάρης έβγαλε την μπαλιά στον κενό χώρο, εκεί πετάχτηκε ο Γαβρίνας στοπάρησε την μπάλα, αλλά το πλασέ του βρήκε το σώμα του Ζάχου και κατέληξε κόρνερ.
Με το 0-0 πήγαν οι δύο ομάδες στα απόδυτήρια.
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον τραυματία Γαβρίνα να μένει στα αποδυτήρια και τον ...τραυματία Μ. Πλακίδα να τον αντικαθιστά.
Ενα μακρινό άστοχο σουτ του Μαθιουδάκη στο 50΄ και ένα άστοχο φάουλ του Ζαπαντιώτη στο 52΄ ήταν οι πρώτες αξιόλογες φάσεις.
Στο 53΄ ο Μπίρκος έκανε εξαιρετική προσπάθεια από δεξιά και βλέποντας τον Ζάχο εκτός θέσης επιχείρησε να τον "κρεμάσει" με ψηλοκρεμαστό σουτ, αλλά ο πανύψηλος πορτιέρο πέταξε την μπάλα σε κόρνερ.
Στο 56΄ μακρινό σουτ του Μαθιουδάκη, μπλόκαρε εύκολα ο Ζέρβας.
Στο 62΄ φάουλ του Αρμένη, κεφαλιά του Πετρογιάννη στο δεύτερο δοκάρι, άουτ.
Στο 66΄ ο Ζαπαντιώτης πήρε ωραία μπαλιά από τον Καρτσακλή, έβγαλε την σέντρα, αλλά ο Μπαντούνος, πρόλαβε και με κεφαλιά έδιωξε προ του Μ. Πλακίδα.
Στο 72΄ γρήγορο μπάσιμο Καρτσακλή, μπαλιά τρύπα δεξιά στον Μπαλάφα, αυτός αμέσως την σέντρα, ο Αρμένης πήδηξε προς την πορεία της μπάλας που βρήκε το απλωμένο του χέρι, αλλά η διαιτητής δεν έδωσε το καταφανέστατο πέναλτι.
Στο 74΄ πλασαριστά το μακρινό φάουλ του Ζαπαντιώτη προς τον Καρτσακλή, εκπληκτικό σουτ στο "Γ" του Ζάχου και εξίσου εκπληκτική απόκρουση του τερματοφύλακα της Βολίδας σε κόρνερ.
Στο 77΄ μπάσιμο του Ζαπαντιώτη από αριστερά, στρώσιμο της μπάλας στον Καρτσακλή, ξανά κεραυνός από τα είκοσι μέτρα και νέα εκπληκτική απόκρουση του Ζάχου στη δεξιά του γωνία.
Στην αντεπίθεση μακρινή μπαλιά προς την πρειοχή της ΑΕΜ, στραβοκλωτσιά του Γουβαλάρη προς τα πίσω, η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Ζέρβα και κόρνερ.
Στο 80΄ ωραία ο Ζαπαντιώτης βρήκε τον Κορομηλά από αριστερά, ο νεαρός έκανε την σέντρα στο κεφάλι του Ζαπαντιώτη, αλλά η γυριστή κεφαλιά του, πέρασε μόλις δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ζάχου.
Στο 83΄ τραγικό λάθος του Κορομηλά, λίγο κάτω από το κέντρο προς την περιοχή της ΑΕΜ, ο Παγκάλης του έκλεψε την μπάλα έβγαλε στον κενό χώρο στον Λάσκαρη, αυτός προχώρησε, πρόλαβε την έξοδο του Ζέρβα και με ωραίο συρτό πλασέ, έγραψε το 0-1.
Στο 84΄ ο Μπαλάφας έκανε εξαιρετική προσπάθεια από τα δεξιά και κέρδισε φάουλ στη γωνία της μεγάλης περιοχής. Την ίδια στιγμή ο Ανδρέας Μαργέλης άλλαξε τον Τσάμη με τον Ν. Κράνη. Ο Ζαπαντιώτης εκτέλεσε αριστοτεχνικά το φάουλ λίγο κάτω από το σημείο του πέναλτι και εκεί πετάχτηκε ο Ν. Κράνης και με κεφαλιά ψαράκι, έγραψε στο 85΄ το 1-1, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς των 800 οπαδών της ΑΕΜ.
Στο 90΄ δυνατό σουτ του Μ. Πλακίδα, πέρασε λίγο δίπλα από το "Γ" του Ζάχου.
Την ίδια τύχη είχε στο επόμενο λεπτό νέο σουτ του ίδιου παίχτη, αλλά αυτή τη φορά, μπλόκαρε εντυπωσιακά στη δεξιά του γωνία ο πορτιέρο της Βολίδας.
Στο 92΄ παραλίγο η Ομάδα της Κέρκυρας να κλέψει την νίκη, όταν σε μια μακρινή μπαλιά του Πετρογιάννη, ο Ζέρβας έδιωξε άτσαλα με τα πόδια, η μπάλα πήγε στον Λάσκαρη, που έκανε καθυστερημένα το πλασέ στην κενή εστία και ΄κει σαν από μηχανής θεός ο Πασπαλιάρης απεσόβησε με κεφαλιά το γκολ.
Με πολλά λάθη η διαιτησία της κυρίας Μπουμπούρη, ενώ δεν απέφυγαν τα λάθη και οι βοηθοί Τσαλίκης και Κουτσούμπας.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Ζέρβας, Αποστολίδης(25΄ λ. τ. Κορομηλάς), Μπαλάφας, Γατσώρης, Καρτσακλής, Πασπαλιάρης, Τσάμης(85΄ Ν. Κράνης), Γουβαλάρης, Γαβρίνας(46΄ Μ. Πλακίδας), Ζαπαντιώτης, Μπίρκος.
ΒΟΛΙΔΑ: Ζάχος, Στρατηγός(74΄ Λάσκαρης), Αρμένης, Μπαντούνος(88΄ Πελαής), Σκολαρίκης, Δούσης, Πάγκαλης, Πετρογιάννης, Σπίνουλας Σ., Γκερέκος(76΄ Γκόρος), Μαθιουδάκης.

Τ' αποτελέσματα του 5ου Ομίλου

Νίκες για τους πρωτοπόρους, με τον Τηλυκράτη να παραμένει μόνος πρώτος στην βαθμολογία, μετά την ήττα του μέχρι πρότινος συγκάτοικου του στην κορυφή, Παραμυθιά. Μεγάλες εκτός έδρας νίκες για Νυδρί και Απόλλων Ευπαλίου (πρώτοι βαθμοί). Κατάφερε να πάρει τον πρώτο του βαθμό ο Παχυκάλαμος στο Πέραμα. Σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη θέση οι Θεσπρωτός, Ναυπακτιακός και Πρέβεζα. Τρεις βαθμοί για Ελαιόφυτο μετά από πέντε αγωνιστικές.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής
Α.Ε. Μεσολογγίου - Βολίδα Μέσης 1-1
Αναγέννηση Αρτας - Οδυσσέας Νυδρίου 0-2
ΠΑΣ Πρέβεζα - Σκουφάς Κομποτίου 1-0
Ναυπακτιακός Αστέρας - Σούλι Παραμυθιάς 2-0
Προοδευτική Περάματος - Αραχθος Παχυκαλάμου 2-2
Θεσπρωτός - Α.Ο. Ανατολής 2-1
Α.Ε. Λευκίμμης - Απόλλων Ευπαλίου 1-4
Τηλυκράτης - Απόλλων Πάργας 2-0
Ελαιόφυτο - Αστέρας Ρόκκα 3-2


Βαθμολογία:
1. ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ...............13 [12-3]
2. ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ..................12 [11-4]
3. ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ.............11 [10-2]
4. ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑ..............11 [8-4]
5. ΒΟΛΙΔΑ ΜΕΣΗΣ..............10 [11-4]
6. ΣΟΥΛΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ......10 [8-5]
7. ΣΚΟΥΦΑΣ ΚΟΜΠΟΤΙΟΥ..9 [8-7]
8. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ......8 [7-3]
9. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ...........8 [5-3]
10. Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ.......7 [6-6]
11. ΑΣΤΕΡΑΣ ΡΟΚΚΑ............5 [6-6]*
-----------------------------------------
12. ΠΡ. ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ..........5 [6-9]
13. ΕΛΑΙΟΦΥΤΟ..............4 [5-11]
14. ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ....3 [6-9]
15. ΑΡΑΧΘΟΣ ΠΑΧΥΚ.........1 [7-15]
16. Α.Ο ΑΝΑΤΟΛΗΣ............1 [4-12]
17. Α.Ε ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ..........0 [2-16]*
18. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ....-2 [4-7]
*Ένα παιχνίδι λιγότερο

Επόμενη Αγωνιστική (6η) Κυριακή 25/10
Αναγέννηση Αρτας - Α.Ε. Μεσολογγίου
Βολίδα Μέσης - ΠΑΣ Πρέβεζα
Οδυσσέας Νυδρίου - Ναυπακτιακός Αστέρας
Σκουφάς Κομποτίου - Προοδευτική Περάματος
Σούλι Παραμυθιάς - Θεσπρωτός
Αραχθος Παχυκαλάμου - A.E. Λευκίμης
Α.Ο. Ανατολής - Τηλυκράτης
Απόλλων Ευπαλίου - Ελαιόφυτο
Απόλλων Πάργας - Αστέρας Ρόκκα

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Ήττα για τους μικρούς

Κακή εμφάνιση για τους μικρούς της ΑΕΜ, που συνδυάστηκε με βαρία ήττα, 5-0 από την Ακαδημία Ευηνοχωρίου. Οι πιτσιρικάδες της "Κυρίας" δεν μπόρεσαν σε καμία περίπτωση να αντισταθούν απέναντι στους γηπεδούχους. Από τους μπλε μόνοι παίκτες που έκαναν ικανοποιητική εμφάνιση ήταν οι Ράπτης, Μπέκος, Πεσίνης. Στο στρατόπεδο των "Κανονιέρηδων" θέλουν να ξεχάσουν όσο γίνεται πιο γρήγορα αυτό το παιχνίδι και να επιστρέψουν ξανά στις επιτυχίες. Την επόμενη αγωνιστική οι μικροί θα πάρουν τρεις ξεκούραστους βαθμούς, μιας και αγωνίζονται με την ΑΕ Λεσινίου που έχει ήδη αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

ΑΕ Μεσολογγίου: Τρανός Π, Πεσίνης, Μπέκος, Σωτηρίου, Ράπτης, Μάντης, Κατσαρός, Ρήγας (57' Τρανός , Λινάρδος (43' Παλιάτσας), Κατοχιανός, Σταμάτης (50' Αλεξανδρής).

Αναλυτικά τ' αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής:
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ – ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 5-0
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ – ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ 5-0
ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 2008 2-1
ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ – ΑΧΕΛΩΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 0-15
ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ – ΑΕ ΛΕΣΙΝΙΟΥ 3-0 Α/Α

Βαθμολογία:
1. ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 9
2. ΑΧΕΛΩΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 9
3. ΑΚΑΔ. ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ 6
4. ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ 6
5. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 2008 6
6. ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 3
7. ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ 3
8. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ 3
9. ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 0
10. ΑΕ ΛΕΣΙΝΙΟΥ 0

Επόμενη αγωνιστική (4η - 24/10)
ΑΕ ΛΕΣΙΝΙΟΥ – ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 0-3 Α/Α
ΑΧΕΛΩΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ – ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 2008 – ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ
ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ – ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ

Φεύγει "βολίδα" για τους τρεις βαθμούς

Αγωνιστική δράση και αύριο για την ΑΕΜ, καθώς διεξάγεται η πέμπτη αγωνιστική, με τους "Κανονιέρηδες" να υποδέχονται στις 3μμ την Βολίδα Μέσης. Η ψυχολογία της ομάδας μετά το εκτός έδρας τρίποντο είναι αρκετά ανεβασμένη και όλοι θέλουν τη νίκη στο αυριανό κρίσιμο παιχνίδι για να πλησιάσουν ακόμη περισσότερο στην κορυφή. Ο προπονητής Ανδρέας Μαργέλης δεν αντιμετωπίζει κάποιο ιδιαίτερο και θα έχει όλους τους παίκτες στην διάθεση του, εκτός του τιμωρημένου Δημήτρη Μπαρμπαρούση. Η πόλη ζει στο κλίμα της αναμέτρησης και ο κόσμος αναμένεται να δώσει βροντερό παρόν. Η κερκυραϊκή ομάδα βρίσκεται τρεις βαθμούς πάνω από την ΑΕΜ και επιστρέφει στο Μεσολόγγι μετά τον Τελικό Ερασιτεχνών που έδωσε τον Ιούνιο. Στους θέμα διαιτητή είχαμε για δεύτερη φορά εφέτος αλλαγή μια μέρα πριν την διεξαγωγή του αγώνα, μιας και οι αρχικά ορισθέντες διαιτητές Ν. Καρανικόλα, Β. Σακούλη και Δ. Κουφογιάννη της ΕΠΣ Φωκίδας, αντικαταστάθηκαν με τους Κ. Μπούμπουρη της ΕΠΣ Ευρυτανίας και βοηθούς τους Β. Τσαλίκη και Κ.Κουτσουμπά της ΕΠΣ Φθιώτιδας. Παρατηρητής ορίστηκε ο Ι. Γεωργαράς της ΕΠΣ Άρτας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής:
Τετάρτη 21/10
Α.Ε. Μεσολογγίου - Βολίδα Μέσης
Αναγέννηση Αρτας - Οδυσσέας Νυδρίου
ΠΑΣ Πρέβεζα - Σκουφάς Κομποτίου
Ναυπακτιακός Αστέρας - Σούλι Παραμυθιάς
Προοδευτική Περάματος - Αραχθος Παχυκαλάμου
Θεσπρωτός - Α.Ο. Ανατολής
Α.Ε. Λευκίμμης - Απόλλων Ευπαλίου
Τηλυκράτης - Απόλλων Πάργας
Ελαιόφυτο - Αστέρας Ρόκκα

*Όλα τα παιχνίδια αρχίζουν στις 3.00μμ

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Με Καφέ και με Τσιγάρο, 19-10-2009

***ΑΕΜάρες Καλημέρααα!!! Ωραία περάσαμε στη Λευκάδα! Το Νυδρί είναι ένα ωραίο μέρος ακόμα και όταν χειμωνιάζει. Ακολούθησα την ΑΕΜάρα στον αγώνα με τον Οδυσσέα και σας έχω όλα τα νέα στο πιάτο. Άλλη ομάδα είδαμε χθες: Τσαμπουκάδες, δυνατοί και σωστά κινούμενοι μέσα στο γήπεδο, αλλά και με αρκετά από τα κουσούρια της εποχής Ζήκου. Δεν μπορώ να πω ότι παίξαμε εξαιρετικά, αλλά με μοναδικό ζητούμενο τη νίκη, το παιχνίδι των Κανονιέρηδων ήταν όπως ακριβώς έπρεπε. Ο Οδυσσέας δεν είναι άσχημη ομάδα και θα κακοπεράσουν όλοι όσοι θα το επισκεφτούν.
***Κατ΄αρχή το γήπεδο του Οδυσσέα είναι σαν κλουβί. Φανταστείτε ότι ο μισός πάγκος των ομάδων ήταν ...έξω από την περίφραξη, ένα μέτρο από την κερκίδα. Πίσω ακριβώς από το ένα τέρμα, στο 1,5 μέτρο υπάρχει ...τοίχος τριών μέτρων, με κίνδυνο κάποιος παίχτης να σπάσει εκεί το κεφάλι του. Οι βοηθοί κινούνταν στο ένα μέτρο από την περίφραξη! Έχετε πάει στο γήπεδο της Μεγ. Χώρας, ε, αυτό ήταν χειρότερο, απλά δεν ήταν ξερό γιατί είχε -ας πούμε- χορτάρι. Είχε μια ξύλινη κερκίδα με πέντε σκαλιά, αλλά με ...πλαστικά καθίσματα(εμείς να δούμε πότε θα βάλουμε στο δικό μας...). Πίσω από την κερκίδα είχε έναν πάγκο και έψηναν σουβλάκια, που στους ντόπιους τα χρέωναν ενάμισι ευρώ και στους Μεσολογγίτες δύο ευρώ(έφαγα ένα και δεν ...πέθανα!).
***Στην κερκίδα είμαστε καμιά 30αριά Μεσολογγίτες και καμιά 150αριά ντόπιοι. Οι άνθρωποι ήταν προς εμάς ευγενέστατοι και δεν μας παρενόχλησαν ούτε στιγμή. Είχαν κι αυτοί τους φανατικούς τους, με τα γνωστά τσαμπουκαλίκια προς τους παίχτες, αλλά μέχρι εκεί. Δεν έπεσε τίποτα στον αγωνιστικό χώρο και η φιλοξενία τους ήταν άψογη. Πιστεύω ότι οι θερμοκέφαλοι δικοί μας θα ανταποδώσουν
***Ο Ανδρέας Μαργέλης δεν προλάβαινε ούτως ή άλλως να κάνει πολλά πράγματα, αλλά κι αυτά που έκανε ήταν αρκετά. Έβαλε στην άμυνα δύο δίδυμους πύργους(Πασπαλιάρη και Γατσώρη), που συνεργάστηκαν τέλεια και δεν πέρασε κουνούπι από εκεί. Λίγο με ξένισε η τοποθέτηση του Τσάμη στη θέση του δεξιού μπακ, αλλά, ο "πασπαρτού", τα πήγε θαυμάσια και ΄κει. Εκεί που πρέπει να γίνει πολύ δουλειά είναι στην επίθεση. Γαβρίνας και Χρ. Πλακίδας, είναι παιχταράδες, αλλά πρέπει να μάθουν να συνεργάζονται και να τελειώνουν τις φάσεις, όπως πέρυσι Μεγάλο παιχνίδι από τον Ζαπαντιώτη που ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου και τον Καρτσακλή, ενώ όργωσε το γήπεδο ο Αποστολίδης, αν και δεν του έβγαιναν όλες οι προσπάθειες. Πολύ καλό παιχνίδι έκανε και ο Γουβαλάρης, αν και η αριστερή μας πτέρυγα είχε πολύ αμυντική δουλειά και τον κράταγε πίσω. Γενικά όλα τα παιδιά προσπάθησαν όσο μπορούσαν σ' ένα γλιστερό και με λακκούβες χλοοτάπητα και δεν έχω παράπονα από κανέναν.
***Οι παίχτες του Οδυσσέα, έπαιξαν πολύ σκληρό παιχνίδι, υπό την ανοχή του διαιτητή, αλλά ευτυχώς δεν είχαμε κανέναν σοβαρό τραυματισμό. Φυσικά και οι δικοί μας δεν πήγαν πίσω. Έπαιξαν πολύ δυνατά και δεν φοβήθηκαν ούτε στιγμή, πράγμα που έλειπε στα παιχνίδια με το Σούλι Παραμυθιάς και τον Σκουφά, όπου έπαιξαν χαλαρά και χωρίς ψυχή στο μεγαλύτερο διάστημα.
***Άσχημη εντύπωση προκάλεσε η συμπεριφορά του Γαβρίνα, όταν αντικαταστάθηκε, που άργησε υπερβολικά να βγει από το γήπεδο. Δεν ξέρω αν είχε τέτοιες εντολές, αφού πριν λίγο είχε μπει το γκολ, αλλά συνέχισε να καθυστερεί ακόμα και όταν πήρε κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή για καθυστέρηση, που ευτυχώς του χαρίστηκε την δεύτερη κίτρινη(κόκκινη). Φανταστείτε πόσο χαζή αποβολή θα ήταν!!!
***Προς τα μέσα του β΄ημιχρόνου, μετά από ένα φάουλ που του έγινε, ο Αποστολίδης έπαθε κράμπα και στα δύο πόδια. Το ίδιο έγινε και λίγο αργότερα με τον Κορομηλά. Αυτό το σκηνικό το είδαμε και στο παιχνίδι με τον Σκουφά. Παίχτες δηλαδή να παθαίνουν κράμπες. Δεν έχω τις κατάλληλες γνώσεις για να σας πω γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά μήπως θα έπρεπε ο γυμναστής να κάνει κάτι;
***Σε γενικές γραμμές η ομάδα τα πήγε καλά. Στάθηκε καλύτερα μέσα στο γήπεδο από τον Οδυσσέα και με λίγη προσοχή θα μπορούσε και να προηγηθεί νωρίτερα, αλλά και να βάλει έστω ένα ακόμη γκολ. Οι αλλαγές του Α. Μαργέλη ήταν σωστότατες. Πάντως υπήρξε παραδοχή και από τους ντόπιους ότι η ομάδα μας ήταν καλύτερη. Μάλιστα άκουσα και κάποιον, μάλλον παράγοντα του Τηλυκράτη, να μιλάει στο κινητό και να λέει, ότι "το Μεσολόγγι έχει πολύ καλή ομάδα και είναι λογικό αυτό, αφού στην εντεκάδα του έχει τέσσερις προπονητές"!!!
***Δεν έχω σήμερα τη διάθεση να γκρινιάξω, αλλά θέλω ν' αγιάσω και ο διάολος δεν μ' αφήνει. Μαθαίνω ότι πολλοί φίλαθλοι, δεν έχουν δει με καλό μάτι την πρόσληψη του Ανδρέα Μαργέλη, γιατί λέει πέρυσι έδειξε ιδιαίτερο φανατισμό στα παιχνίδια του ΓΟΜ με την ΑΕΜ. Ας μην γινόμαστε γραφικοί. Ο άνθρωπος έβγαζε το ψωμί του στον ΓΟΜ και σ' αυτά τα παιχνίδια ήθελε να δείξει ότι δεν σκοπεύει ν΄αφήσει το συναίσθημα να τον επηρεάσει. Ο Ανδρέας Μαργέλης είναι ΑΕΜάρας με τα όλα του. Έχει προσφέρει πολλά στην ΑΕΜ και σαν παίχτης και σαν προπονητής. Επίσης έχει τα προσόντα να "στρώσει" την φετινή ΑΕΜ και καλό θα είναι να σταματήσουμε την γκρίνια και να τον αφήσουμε να δείξει την δουλειά του. Εγώ προσωπικά δεν θα του χαριστώ καθόλου, αν κάνει στραβοτιμονιές. Αλλά ας τον αφήσουμε να δουλέψει απερίσπαστα. Εξάλλου, τη δεδομένη στιγμή, ήταν ο μόνος που μπορούσε ν' αναλάβει την ομάδα και να την βοηθήσει να βρει το δρόμο της. Είπαμε, πάνω απ' όλα η ομάδα.
***Την Τετάρτη έχει εμβόλιμη αγωνιστική και καλό θα είναι να είμαστε όλοι στο γήπεδο, για να βοηθήσουμε την ομάδα στον αγώνα με την Βολίδα. Οι Κερκυραίοι έχουν πάρει φόρα και πρέπει να τους την κόψουμε. Όμως αυτή τη φορά να είμαστε σωστοί φίλαθλοι, χωρίς ακρότητες και υπερβολές. Αν, όπως ελπίζω, γλυτώσουμε την τιμωρία του γηπέδου, να ξέρετε ότι την επόμενη φορά θα φάμε διπλή καμπάνα. Προσοχή λοιπόν.
***Αυτά για σήμερα ΑΕΜάρες!!! Θα τα ξαναπούμε εκτάκτως την ερχόμενη Πέμπτη και ελπίζω να είμαστε το ίδιο χαρούμενοι όπως σήμερα! Να είστε όλοι καλά. Μιχάλης Κιτσινέλης

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Νίκησε και μπήκε ξανά στο παιχνίδι, 1-0 στο Νυδρί

Παίζοντας με μυαλό και δύναμη, η "Κυρία" πέρασε νικηφόρα από την δύσκολη έδρα του Οδυσσέα Νυδρίου και μπήκε ξανά στο παιχνίδι του πρωταθλήματος. Η Mεσολογγίτικη ομάδα εμφανίστηκε σαφώς αλλαγμένη, καθώς ο Ανδρέας Μαργέλης παρέταξε την ομάδα με σφιχτή αμυντική γραμμή, με δίδυμους πύργους τους Γατσώρη και Πασπαλιάρη, αριστερά τον Κορομηλά και δεξιά τον Τσάμη. Στον ανασταλτικό τομέα είχε τον Καρτσακλή και στον ηγετικό ρόλο στο κέντρο τον Ζαπαντιώτη. Στα χαφ είχε αριστερά τον Γουβαλάρη και δεξιά τον Αποστολίδη και στην επίθεση τους Γαβρίνα και Χρ. Πλακίδα.
Μ' αυτό το σχήμα ξεπέρασε τα πρώτα δύσκολα λεπτά της προσαρμογής στο βρεγμένο τεραίν και μετά έκανε το παιχνίδι της.
Το παιχνίδι ήταν δυνατό, με κύριο χαρακτηριστικό το πρέσινγκ και από τις δύο ομάδες, που δεν άφηναν τους αντιπάλους να κάνουν ελεύθερα σουτ.
Ενα κόρνερ στο 4΄ και ένα υπό πίεση σουτ του Καλογέρη στο 6΄ ήταν οι πρώτες επιθετικές προσπάθειες του Οδυσσέα, ενώ η ΑΕΜ απείλησε στο 7΄ όταν ο Χρ. Πλακίδας έφυγε ταχύτατα από αριστερά, αλλά ο Παπαδόπουλος με προβολή έδιωξε σε πλάγιο. Ενα μακρινό σουτ του Αποστολίδη στο 10΄, ψηλά πάνω από το δοκάρι και ένα κόρνερ του Οδυσσέα στην αντεπίθεση, ανεκμετάλλευτο, ήταν οι επόμενες προσπάθειες. Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΜ δημιουργήθηκε στο 13΄, όταν ο Ζαπαντιώτης εκτέλεσε από δεξιά ένα μακρινό φάουλ και ενώ όλοι περίμεναν σέντρα, έστειλε έξυπνα με πολύ φάλτσο την μπάλα προς την εστία του Οδυσσέα, αλλά ο Ευαγγελινός οριζοντίωσε το μακρύ κορμί του και απέκρουσε.
Στο 20΄ο Καλογέρης δέχθηκε ωραία μπαλιά στον κενό χώρο και δεξιά, έβγαλε την παραάλληλη σέντρα, η μπάλα πέρασε απ' όλους, ο Ψευτογιώργος επιχείρησε να σκοράρει, αλλά ο Γατσώρης κόντραρε το σουτ.
Στο 23΄ ο Ματούλας έκανε σέντρα από αριστερά, έδιωξε ψηλά ο Ζέρβας, σουτ του Ψευτογιώργου, πέρασε από τον Ζέρβα, αλλά πρόλαβε ο Πασπαλιάρης και απομάκρυνε την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή.
Στο 24΄ φάουλ του Γεωργάκη, ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 29΄ ο Τσάμης έκανε ωραία ψηλοκρεμαστή μπαλιά στην πλάτη των αμυντικών και αριστερά, πετάχτηκε ο Χρ. Πλακίδας, αλλά δε μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά από καλή θέση. Στο 31΄ ο Ματούλας έκανε πιεζόμενος το σουτ, μπλόκαρε εύκολα ο Ζέρβας. Στο 33΄ ο Τσάμης έβγαλε ωραία κάθετη μπαλιά στο Χρ. Πλακίδα, που πέρασε ωραία την μπάλα από τον Ζαλώνη,ο αμυντικός του Οδυσσέα έπεσε πάνω του, αλλά ο κ. Νεοφυτιάδης, έδειξε "παίζετε", αγνοώντας το καταφανέστατο φάουλ, που θα ήταν και κόκκινη κάρτα για τον Ζαλώνη.
Στο 35΄ ο Γαβρίνας από δεξιά έκανε παράλληλη σέντρα, στην πορεία της μπάλας πετάχτηκε ο Κορομηλάς, δεν πρόλαβε την μπάλα, ο Χρ. Πλακίδας έκανε αμαρκάριστος κακό κοντρόλ και ο Ευαγγελινός πρόλαβε και τον κόντραρε, κερδίζοντας και το φάουλ.
Στο 39΄ ο Γατσώρης προσπαθώντας να σώσει ένα κόρνερ δεξιά στη γραμμή της μικρής περιοχής, έδωσε πάσα στον Γαζή, που άργησε να σουτάρει από κοντά και κοντραρίστηκε χάνοντας την ευκαιρία.
Στο 41΄ο Ζαπαντιώτης εκτέλεσε ψηλοκρεμαστα φάουλ από δεξιά, ο Πασπαλιάρης πετάχτηκε στο σημείο του πέναλτι για την κεφαλιά, σπρώχθηκε από τον Γεωργάκη, αλλά ο διαιτητής δεν έδωσε την εσχάτη των ποινών. Στο 45΄ οι Γαβρίνας και Χρ. Πλακίδας, έκαναν ωραία το ένα-δύο, ο τελευταίος έβγαλε την παράλληλη σέντρα, ο Γεωργάκης έκανε στραβοκλωτσιά προς τα πίσω, αλλά ο Ευαγγελινός ήταν σε καλή θέση και μπλόκαρε.
Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Ζαπαντιώτης εκτέλεσε ένα φάουλ από αριστερά, η μπάλα αναπήδησε στο βρεγμένο τεραίν, ο Ευαγγελινός απέκρουσε ασταθώς και ο Ζαλώνης, έδιωξε μακριά.

Επιθετικά μπήκε η ΑΕΜ στο β΄ ημίχρονο και στο 47΄ ο Ζαπαντιώτης εκτέλεσε ένα μακρινό φάουλ, έδιωξε με κεφαλιά ο Γεωργάκης, ξανά αποδέκτης της μπάλας ο Ζαπαντιώτης, που έβγαλε αριστερά στο Γουβαλάρη, αυτό επιχείρησε επικίδυνη σέντρα-σουτ, μόλις πρόλαβε ο Ευαγγελινός και έδιωξε σε κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Ζαπαντιώτης, πετάχτηκε στη καρδιά της άμυνας του Οδυσσέα ο Πασπαλιάρης, αλλά η δυνατή κεφαλιά του πέρασε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Παρόμοια φάση στο 50΄για τους γηπεδούχους με σέντρα από τον Ζαλώνη και κεφαλιά από τον Νάση.
Στο 54΄έγινε μια γεμάτη φάση, όταν ο Καλογέρης έβγαλε σέντρα από αριστερά, κόρνερ ο Πασπαλιάρης. Εκτέλεσε ο Λουίζος, ο Γαζής έκανε άτσαλο σουτ, η ΑΕΜ έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση, ο Ζαπαντιώτης έβγαλε αριστερά στον Γαβρίνα, αυτός έκοψε την μπάλα δεξιά, απέφυγε δύο αντιπάλους, έπιασε το δυνατό σουτ, ο Ευαγγελινός απέκρουσε ωραία, η μπάλα στον Κορομηλά, παράλληλη σέντρα, μπλόκαρε ο Ευαγγελινός.Στο 61΄ φάουλ με τον Ζαπαντιώτη από μέση απόσταση, η μπάλα μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο διάστημα μεταξύ 65΄ και 80΄ παίχτηκε πολύ γρήγορο παοδόσφαιρο με την μπάλα πάνω-κάτω, αλλά χωρίς να γίνει η μεγάλη φάση.
Στο 80΄ ο Μ. Πλακίδας δέχθηκε μιά μπαλιά στο κέντρο και δεξιά, ο Παπαδόπουλος τον κόντραρε και κέρδισε την μπάλα, αλλά ο παίχτης της ΑΕΜ επέμενε, του έκλεψε την μπάλα, βγήκε ταχύτατα μόνος του απέναντι από τον Ευαγγελινό και με δυνατό σουτ, παρά την προσπάθεια του τερματοφύλακα του Οδυσσέα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 0-1.
Στο υπόλοιπο διάστημα που ακολούθησε, ο Οδυσσέας προσπάθησε να ισοφαρίσει, αλλά οι Κανονιέρηδες με φάουλ και καθυστερήσεις, ροκάνισαν τον χρόνο(και με τις αλλαγές του Α. Μαργέλη), ενώ στο 86΄ ο Μ. Πλακίδας έπιασε δυνατό σουτ στην αντεπίθεση, για ν' αποκρούσει με διπλή προσπάθεια ο Ευαγγελινός.Στις καθυστερήσεις ο διαιτητής απέβαλε από τον πάγκο τον προπονητή της μεσολογγίτικης ομάδας, όταν διαμαρτυρήθηκε έντονα για ένα φάουλ πάνω στον Μ. Πλακίδα που επιχειρούσε έφοδο.
Ο διαιτητής κ. Νεοφυτιάδης και οι βοηθοί του έπαιξαν έδρα και ανέχθηκαν το σκληρό παιγνίδι των γηπεδούχων.
Η φιλοξενία των Νυδριωτών ήταν άψογη.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ: Ευαγγελινός, Παπαδόπουλος, Ματούλας, Βελώνης, Γεωργάκης, Τ. Καλογέρης (80' Λαδάς), Μάθης, Λοϊζος, Ψευτογιώργος (65' Στ. Καλογέρης), Στ. Γαζής, Σαβ. Γαζής (70' Ορφανίδης).
Α.Ε.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Ζέρβας, Αποστολίδης, Κορομηλάς (85' Μπίρκος), Γατσώρης, Καρτσακλής, Πασπαλιάρης, Τσάμης, Γουβαλάρης, Γαβρίνας (80' Μπαλάφας), Ζαπαντιώτης, Χ. Πλακίδας (65' Μ. Πλακίδας).