Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Γενική Συνέλευση: Στόχος η 'Ανοδος στη Γ΄Εθνική

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, ιδίως μετά την ανακοίνωση του Δ. Σ. ότι ένας και μοναδικός είναι ο στόχος της ΑΕΜ για φέτος η Άνοδος στη Γ' Εθνική, έγινε χθες Δευτέρα στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο, η Ετήσια Γενική Συνέλευση των Μελών της ΑΕΜ. Στη συνέλευση παρευρέθηκαν: Οι δημοτικοί Σύμβουλοι κ. κ. Μπούτης Θεοφάνης, Κώστας Πουλής και Αντρέας Μαντζουράτος, ο Πρόεδρος της ΕΠΣΝΑ κ. Σπ. Ιωαννίδης, αντιπροσωπεία των Παλαιμάχων της ΑΕΜ με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γ. Καραμανόπουλο,αντιπροσωπεία των παιχτών, ο εκδότης της "Αθλητικής Ενημέρωσης" κ. Γ. Λύτρας, αντιπροσωπεία των οργανωμένων φιλάθλων της "Θύρας 2" με επικεφαλής τους Π. Δενδρινό και Π. Μπαταργιά και πολλοί φίλαθλοι. Η Γ.Σ. άρχισε με τον οικονομικό απολογισμό της φετινής χρονιάς, που έγινε παμψηφεί αποδεκτός από τη Γενική Συνέλευση. Ακολούθησαν σημαντικότατες ανακοινώσεις από το Δ. Σ. της ΑΕΜ και τον Πρόεδρο της ΕΠΣΝΑ και στο τέλος έγινε διαλογική συζήτηση της Διοίκησης της ΑΕΜ με τους παρευρισκόμενους.
Από τις ανακοινώσεις του Δ.Σ, σημαντικότερες ήταν:
1. Το Δ. Σ. έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση, χορηγίες και επιχορηγήσεις. 2. Στόχος της ΑΕΜ για φέτος η Άνοδος στη Γ΄Εθνική. 3. Από βδομάδα ξεκινούν επαφές με τους ήδη παίχτες της ΑΕΜ. 4. Έχουν γίνει ήδη επαφές με παίχτες για ενίσχυση του ρόστερ της ομάδας. 5. Προπονητής θα είναι και φέτος ο Γ. Ζήκος ο οποίος έχει κάνει ήδη τεχνική έκθεση για τη φετινή ομάδα και γυμναστής ο κ. Σταμάτης Σαρρής. 6. Μεγάλο βάρος θα δοθεί στις Ακαδημίες, ώστε να φτάσουν στο επίπεδο που είναι και η μεγάλη ομάδα. 7. Θα βοηθηθεί η καλύτερη οργάνωση των φιλάθλων για να έχει η ΑΕΜ τον 12ο παίχτη δυνατό κοντά της. 8. Θα συνεχιστεί η προσπάθεια για τοποθέτηση πλαστικών καθισμάτων στην κερκίδα και η συνεργασία με το Δ. Σ. του ΔΑΚ για βελτίωση των εγκαταστάσεων του Σταδίου. 9. Το Δ. Σ. της ΑΕΜ είναι ανοιχτό σε συνεργασίες με οικονομικούς παράγοντας, που θα ήθελαν να βοηθήσουν την ομάδα, αλλά είναι σε θέση ν' αντεπεξέλθει στις ανάγκες της κατηγορίας. 10. Θα συνεχιστεί η συνεργασία με τον Παναιτωλικό και άλλες ομάδες, εντός και εκτός του Νομού.
Ο Πρόεδρος κ. Ιωαννίδης ως Σύμβουλος του Δημάρχου κ. Αναγνωστόπουλου, ανακοίνωσε ότι ο Δήμος θα ενισχύσει με ένα σεβαστό ποσό την ΑΕΜ και θα κάνει ότι είναι δυνατό για να βελτιωθούν οι εγκαταστάσεις του ΔΑΚ, ενώ ως Πρόεδρος της ΕΠΣΝΑ, δήλωσε ότι Ένωση θα συνδράμει κι αυτή την προσπάθεια της ΑΕΜ. Από την μεριά του ΔΑΚ μίλησαν ο πρώην Πρόεδρος κ. Πουλής και ο νυν Πρόεδρος κ. Μαντζουράτος, που έδωσαν διευκρινήσεις για την προσπάθεια που έγινε και γίνεται για την συντήρηση και βελτίωση των εγκαταστάσεων του Σταδίου. Στη συνέχεια τον λόγο πήραν αρκετοί από τους φιλάθλους, που έθεσαν διάφορα ερωτήματα, στα οποία η Διοίκηση της ομάδας απάντησε πειστικά και ξεκάθαρα, βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο το ήδη καλό κλίμα μεταξύ Διοίκησης και φιλάθλων. Η Συνέλευση έκλεισε με την εντυπωσιακή ανακοίνωση του Προέδρου της ΑΕΜ κ. Γιώργου Παγούρα, ότι η Διοίκηση θα προσφέρει συνολικά 15.000 δωρεάν εισιτήρια στους μαθητές της περιοχής και 50% έκπτωση στους συνοδούς τους, με σκοπό να είναι το γήπεδο πάντα γεμάτο και να δώσει την ώθηση που χρειάζονται οι παίχτες στην προσπάθεια για άνοδο. Από την μεριά μας, μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι από το επίπεδο της Συνέλευσης, το κλίμα που επικράτησε και τις ανακοινώσεις όλων, αλλά για άλλη μια φορά, δεν ακούστηκε ούτε ένα ευχαριστώ από τη Διοίκηση για τη προσπάθεια που κάναμε όλη τη χρονιά στο "AEM news" για να ενισχύσουμε την ομάδα στην προσπάθεια να πάρει το τοπικό πρωτάθλημα και την ενημέρωση των φιλάθλων της ΑΕΜ απανταχού της Γης...

Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Ανακοίνωση Θύρας 2

Οι οπαδοί της Ιστορικής ΑΕΜ είναι έτοιμοι σε όλους τους τομείς. Καλή ομάδα περιμένουμε εφέτος για να απογειωθούμε όλοι μαζί και να γράψουμε χρυσές σελίδες στην τεράστια ιστορία της "Κυρίας". Τη Δευτέρα είναι η κρίσιμη μέρα για να δούμε αν θα μπορέσουν να ηχήσουν πάλι τα κανόνια της Ιερής Πόλης μας.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ...

Περιμένοντας τον Αγγελο(κωστόπουλο)..

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο έμπειρος παράγοντας Γιάννης Αγγελοκωστόπουλος το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε συζητήσεις με τους ομολόγους του στην ΑΕΜ στην προοπτική πάντα να συμμετέχει και αυτός στα διοικητικά των «κανονιέρηδων». Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα γίνουν οι καθοριστικές συναντήσεις και θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις, εν όψει και της Γενικής Συνέλευσης. Αν συμμετέχει στο διοικητικό σχήμα της ΑΕΜ, τότε αναπόφευκτα ο πήχης των "μπλε" για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, θα είναι αρκετά υψηλός.

Το μέλλον τους ανήκει

Σε Τουρνουά στη Πρέβεζα πήρε μέρος η Ακαδημίας της ΑΕΜ, από 17 έως 21 Ιουνίου, αφήνωντας αρκετά καλές εντυπώσεις. Στο Τουρνουά που πραγματοποιήθηκε στο Κανάλι Πρέβεζας, έλαβαν συμμετοχής παιδιά γεννημένα το 1997 και 1998. Η αποστολή των "μπλε κανονιών" που αναχώρησε από το Μεσολόγγι την Τετάρτη και επέστρεψε χθες Δευτέρα, με αρκετές εμπειρίες στις αποσκευές της. Από την Αιτωλοακαρνανία το παρόν έδωσαν το ΓΟΜ, οι Ελπίδες Αγρινίου, η Ακαδημία Ευηνοχωρίου, όπως επίσης ομάδες από την Ήπειρο και την Λευκάδα.

Την Δευτέρα (29/6) η Γενική Συνέλευση

Η μεγάλη ώρα έφτασε για την ΑΕΜ, καθώς την Δευτέρα 29 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση, όπου θα παρθούν όλες οι αποφάσεις για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά, που θα ξαναβρεί την "Κυρία" στο Περιφερειακό πρωτάθλημα. Η Συνέλευση θα ξεκινήσει στις 8μμ, στην αίθουσα του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου. Σε αυτή αν υπάρξει απαρτία από τα μέλη, θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου. Επιπλέον, η τωρινή διοίκηση της οποίας ηγείται ο Γιώργος Παγούρας έχει έρθει σε επαφές με επιχειρηματίες που μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα και οι τελικές ανακοινώσεις αναμένονται το βράδυ της Δευτέρας. Επίσης καλούμε όλο το κόσμο της ΑΕΜ να δώσει το παρόν στη συνέλευση, δείχνοντας ότι οι "κανονιέρηδες" επιστρέφουν δυναμικά στα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Και στο βάθος...άνοδος

Δηλώσεις στην αθλητική εφημερίδα του Νομού "Τίτλος των Σπορ" έκανε ο ταμίας της ΑΕΜ, Ανδρέας Σκύρλας, επισημαίνοντας ότι ΑΕΜ και Παναιτωλικός πρέπει να διατηρήσουν τις καλές σχέσεις που έχουν και στο μέλλον «Mε τον Παναιτωλικό ελπίζουμε να μπορέσουμε να έχουμε καλή συνεργασία και να διατηρηθούν οι άριστες σχέσεις που έχουν δημιουργηθεί. Χαρήκαμε πολύ με την άνοδο της ομάδας του Αγρινίου στη Β' Εθνική και ευχόμαστε ολόψυχα να φτάσει πιο ψηλά, δηλαδή στη Σούπερ Λίγκα. Εμείς θέλουμε έναν Παναιτωλικό στη μεγάλη κατηγορία και την ΑΕΜ στη Γ' Εθνική με τις δύο ομάδες να διατηρούν καλές σχέσεις και συνεργασία».

Όπως είχαμε αναφέρει η Διοίκηση της "Κυρίας" περιμένει την οριστική απόφαση για τους ομίλους του Περιφερειακού, μέσα στο μήνα Ιούνη, έτσι ώστε να γνωρίζει το πόσες ομάδες θα προβιβαστούν και να σχεδιάσει κατάλληλα το νέο ρόστερ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η ομάδας της ΑΕΜ, θα θέσει πρωταγωνιστικό ρόλο τη νέα σεζόν, διεκδικώντας την άνοδο στην Γ' Εθνική. Ήδη τα μέλη του Δ.Σ. έχουν έρθει σε επαφές με επιχειρηματίες, που θα μπορέσουν τους "Μπλε" να πραγματοποιήσουν το στόχο τους.
Όσο αφορά το πολυσυζητημένο Διοικητικό Συμβούλιο, αυτό αναμένεται να γίνει στα τέλη του μήνα που διανύουμε.
Στο θέμα προπονητή, το πιθανότερο είναι ο Γιώργος Ζήκος να συνεχίσει στον πάγκο της ΑΕΜ και τη νέα χρονιά, ενώ έχουν γίνει οι πρώτες επαφές με παίκτες της ομάδας, προτείνοντας τους την παραμονή. Επαφές έγιναν και με ποδοσφαιριστές που ενδιαφέρουν την "Κυρία", χωρίς όμως να υπάρξουν προς το παρόν συμφωνίες.

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Προ των πυλών η αναδιάρθρωση

Παρά τις λίγες... φωτεινές εξαιρέσεις που απλά έρχονται να επιβεβαιώσουν τον κανόνα, οι περισσότερες ομάδες από τις 160 της Δ' Εθνικής έχουν «μπλοκάρει» τον προγραμματισμό τους για την προσεχή σεζόν, καθώς βρίσκονται εν αναμονή της αυριανής γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ. Κοινώς περιμένουν να ακούσουν τις προθέσεις της ομοσπονδίας σχετικά με την πιθανή αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος από την περίοδο 2010-11, αφού αυτές ενδεχομένως να καθορίσουν και το μέλλον τους (κατά συνέπεια και το φετινό σχεδιασμό τους).
Και εξηγούμεθα: αν περάσει η πρόταση του προέδρου της επιτροπής πρωταθλήματος Βαγγέλη Τοπολιάτη, τότε θα γίνει «συγχώνευση» Γ' και Δ' Εθνικής σε μια κατηγορία, που θα αποτελείται από 4 ομίλους των 18 ομάδων. Υπάρχουν βέβαια και εναλλακτικά σενάρια, με ένα από αυτά να προβλέπει τη διατήρηση της Γ' Εθνικής με 3 ομίλους και της Δ' με 6 ομίλους. Οπως αντιλαμβάνεστε, σε οποιαδήποτε περίπτωση -εφόσον υπάρξει μεγάλη ή μικρή αναδιάρθρωση και γενικά αλλαγές στη μορφή του πρωταθλήματος της Δ’ Εθνικής από την επόμενη σεζόν- θα διαφοροποιηθεί ο αριθμός των ομάδων που θα προβιβαστούν, αλλά κυρίως εκείνων που θα υποβιβαστούν τον Μάϊο του 2010.
Επειδή, λοιπόν, όλη αυτή η διαδικασία μόνο εύκολη δεν είναι, ούτε ανεξάρτητη σε σχέση με την Ενωση Β' και Γ' Εθνικής, η ηγεσία της ΕΠΟ προσανατολίζεται στο να μη συζητήσει το «δαιδαλώδες» αυτό θέμα στην αυριανή γενική συνέλευση, αλλά να συγκαλέσει ειδική συνεδρίαση -εντός του επόμενου δεκαημέρου- αποκλειστικά για τους 160 συλλόγους της Δ' Εθνικής. Στη συνεδρίαση αυτή αναμένεται να συμμετάσχουν και εκπρόσωποι της Ενωσης Β' και Γ' Εθνικής ως άμεσα ενδιαφερόμενοι.
Στο διά ταύτα, σε ό,τι αφορά τα σενάρια, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και η πιθανότητα να μπει στον... πάγο η ιδέα της αναδιάρθρωσης και το πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής στο βασικό του οργανόγραμμα να παραμείνει με τη σημερινή του μορφή.
Αν και υπάρχει η σχετική τοποθέτηση του προέδρου της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιου περί της αναγκαιότητας αλλαγών σε Γ' και Δ' Εθνική. Εξελίξεις θα έχουμε στην ΑΕΜ μετά το τέλος της συνεδρίασης.

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Γεμίσαμε παπαγαλάκια...

Άρθρο του συντάκτη Μιχάλη Κιτσινέλη στην αθλητική εφημερίδα "Τίτλος των Σπορ"

Μετά την άνετη κατάκτηση του Πρωταθλήματος και την άνοδο της ΑΕΜ στη Δ΄ Εθνική, πλήρης νηνεμία έχει πέσει στη Λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου. Οι παίχτες και οι φίλαθλοι βρίσκονται σε διακοπές, ενώ η Διοίκηση της ομάδας σ' ...αναμμένα κάρβουνα! Οι φήμες οργιάζουν. Οι "Πρόεδροι" και οι τάχα ενδιαφερόμενοι, διαφημίζονται ...τσάμπα και το μαγαζί γωνία έχει κατεβασμένα τα ρολλά! Έτσι έχει αρχίσει σιγά-σιγά να δημιουργείται ένα μούδιασμα στις τάξεις των φιλάθλων, που είχαν πιστέψει ότι με τη φόρα και τον ενθουσιασμό που είχε δημιουργηθεί, ίσως η ομάδα να μπορούσε να κάνει το μεγάλο βήμα. Από τη μεριά της Διοίκησης δεν έχει βγει καμμία ανακοίνωση, ενώ η απαραίτητη Γενική Συνέλευση, αναβάλλεται συνεχώς. Φυσικό είναι ν' αρχίσει να χαλάει το ωραίο κλίμα που υπήρχε μέχρι τη λήξη του Τοπικού Πρωταθλήματος και αν δεν έρθουν καλές ειδήσεις στο άμεσο μέλλον, δυστυχώς θα επιστρέψει η μιζέρια που οδήγησε πρόπερσι στον υποβιβασμό. Δεν είναι λίγοι οι φίλαθλοι, που δεν είδαν με καλό μάτι την παραμονή του Γιώργου Ζήκου στο τιμόνι της ομάδας και όσο περνάει ο καιρός αρχίζει και βουρκώνει ο Μεσολογγίτικος ουρανός. Ο λόγος είναι ότι η παραμονή του Γιώργου Ζήκου, δείχνει, λένε οι κακές οι γλώσσες, σημάδια χαμηλώματος του πήχη για την επόμενη χρονιά.
Εγώ δεν γίνομαι συμμέτοχος με τις Κασσάνδρες! Ο Γιώργος Ζήκος έκανε εξαιρετική πορεία στη Δ΄Εθνική και δεν φταίει μόνο αυτός που έπεσε την επόμενη χρονιά η ομάδα. Προσωπικά τον προτιμάω από έναν άσχετο που θα έρθει να κάνει μια αρπαχτή στην ΑΕΜ ή έναν από τους δεκάδες ψευτοπροπονητές που βλέπουν την ομάδα σαν ευκαιρία να βελτιώσουν το βιογραφικό τους.Η Διοίκηση έκανε εξαιρετική προσπάθεια τη φετινή χρονιά και πιστεύω ότι θα κάνει το καλύτερο και για την νέα σεζόν. Καλά είναι τα νέα σ' ότι αφορά το έμψυχο υλικό, καθώς οι περισσότεροι παίχτες θέλουν να συνεχίσουν στην ομάδα. Υπάρχουν βέβαια και ένας - δυό που καβάλησαν το καλάμι και αξιώνουν υπέρογκα ποσά. Κατά τη γνώμη μου αυτοί να πάνε στο καλό, μια και αφού έχουν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους, δεν πρέπει η Διοίκηση να τους κόψει την ...τύχη. Εξάλλου, αν μείνουν, ελάχιστα θα προσφέρουν και θα είναι αγκάθια στο καλό κλίμα της ομάδας. Από καλές πληροφορίες που έχω υπάρχουν 4-5 ταλαντούχοι νεαροί, που πετάνε τη σκούφια τους να έρθουν στην ΑΕΜ και ανυπομονούν να τους καλέσει η ομάδα. Τις επόμενες ημέρες αναμένονται εξελίξεις στον τομέα των χορηγών, ενώ και οι φίλαθλοι, όχι μόνο της πόλης αλλά και της Αθήνας, φαίνονται διατεθειμένοι να βοηθήσουν όσο μπορούν, ώστε η ομάδα να βάλει στόχο την άνοδο. Προς το παρόν καλό θα είναι οι φίλαθλοι της ΑΕΜ να κάνουν υπομονή, να κλείσουν τ' αυτιά στις ...Κασσάνδρες και στα ...παπαγαλάκια και να αναμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις από τη Διοίκηση.