Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Ανακοίνωση Θύρας 2

Ο Σύνδεσμος Φιλάθλων ΑΕΜ "Θύρα 2" συγχαίρει τον Παναιτωλικό και τους φιλάθλους του, για την άνοδο στη Β' Εθνική και τους εύχεται καλή επιτυχία τη νέα χρονιά.

Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Φωτορεπορτάζ από τα παιχνίδια των Παλαιμάχων

Πρωτάθλημα Παλαιμάχων Νομού Αιτωλ/νίας 2009

Συνεχίστηκε την Τετάρτη 20 Μάη 2009 το Πρωτάθλημα Παλαιμάχων του Νομού μας, στο οποίο συμμετέχουν και οι Παλαίμαχοι της ΑΕΜ.
Είναι ένας ωραίος θεσμός που ξεκίνησε με πρωτοβουλία των Παλαιμάχων της Α. Ε. Μεσολογγίου και συνεχίστηκε για 3η χρονιά, με τα περισσότερα παιχνίδια να είναι πλούσια σε θέαμα και τις μεγάλες δόξες του ποδοσφαιρικού παρελθόντος να δίνουν σημάδια του ταλέντου τους.
Δυστυχώς στο φετινό πρωτάθλημα έγιναν πολλές παρατυπίες, με αποτέλεσμα να έχουμε ...εντάσεις, ...ενστάσεις και ...διακοπή αγώνα. Αυτό έγινε κυρίως από ορισμένες ομάδες, οι οποίες αλλοίωσαν το νόημα του θεσμού, κατεβάζοντας πολλούς εν ενεργεία παίχτες ή επιδιώκοντας με κάθε μέσο τη νίκη, λες κι αυτό ήταν το νόημα του πρωταθλήματος. Έτσι αμαύρωσαν τη φετινή διοργάνωση την ευθύνη της οποίας είχε φέτος ο Παναιτωλικός.
Αντίθετα με τις άλλες ομάδες οι Παλαίμαχοι της ΑΕΜ, συμμετείχαν στο Πρωτάθλημα με κέφι και δεν ενδιαφέρθηκαν να κερδίσουν με αθέμιτα μέσα τη νίκη, απλά προσπάθησαν να διασκεδάσουν, να «ξεμουδιάσουν» και να εκπληρώσουν το νόημα του θεσμού, που είναι, κυρίως, να συσφίξουν τους δεσμούς μεταξύ των Παλαιμάχων και να δώσουν το καλό παράδειγμα του «ευ αγωνίζεσθαι» στις νεώτερες γενιές.
Βέβαια, κανένας δεν θέλει να χάνει, αλλά αυτό είναι άλλο και άλλο είναι να πρέπει να κερδίσεις πάσει θυσία. Φυσικά και στενοχωρήθηκαν οι Παλάιμαχοί μας φέτος που έκαναν μόνο ...ήττες, αλλά η ουσία ήταν ότι τήρησαν τους κανόνες του Πρωταθλήματος.
Στο αγωνιστικό κομμάτι οι ΑΕΜτζήδες έπαιξαν κατά σειρά τα εξής παιχνίδια μέχρι την περασμένη Τετάρτη: με τον Παναιτωλικό(εντός 1-2), τον Άρη Αιτ. (εκτός 0-3), την Αμφιλοχία(εκτός 3-4) και την Ναύπακτο(εντός 3-6), ενώ αύριο τελειώνουν με το Καινούργιο εκτός.
Στο παιχνίδι με την Ναύπακτο συμμετείχε μετά από πολύ καιρό και ο αειθαλής Θανάσης Γκούβας, που έπαιξε για λίγο στο β΄ ημίχρονο.
Σε ιδιαίτερη συζήτηση που είχα με τον Πρόεδρο των Παλαιμάχων της ΑΕΜ, Γιώργο Καραμανόπουλο, μου επισήμανε τις παρατυπίες που έγιναν φέτος και μου τόνισε ότι θα υποβάλει η ομάδα μας νέους ειδικούς όρους συμμετοχής των ποδοσφαιριστών στους αγώνες των Παλαιμάχων, ώστε ν’ αποφευχθούν τα φετινά προβλήματα.
Από την πλευρά μου του επισήμανα την απουσία διαφήμισης της διεξαγωγής των αγώνων, ώστε να τους παρακολουθούν περισσότεροι φίλαθλοι.
Ευχόμαστε σε όλους τους Παλαίμαχους Υγεία πάνω απ’ όλα και δύναμη, στην ΑΕΜ να κάνει αύριο την πρώτη της νίκη στο Πρωτάθλημα και στον θεσμό να βρει τον δρόμο του, προσφέροντας σε όλους μας, απολαυστικές στιγμές ανιδιοτελούς ποδοσφαίρου, από τις μεγάλες δόξες του Αιτωλοακαρνανικού ποδοσφαιρικού παρελθόντος.

Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Ξεκινάει ο σχεδιάσμος

Λίγες μέρες πριν το τέλος των προπονήσεων, καθώς θα υπάρξει κενό διάστημα για την ξεκούραση των παικτών και ο σχεδιασμός της νέας χρονιάς, οι κανονιέρηδες έδωσαν φιλικό αγώνα στο Νεοχώρι με τον τοπικό Όμηρο. Οι "μπλε επικράτησαν με 5-0, δείχνοντας ότι παρά την χαλαρότητα που υπάρχει μετά το τέλος του πρωταθλήματος, η ομάδα διατηρείτε σε καλό επίπεδο. Τελευταίο φιλικό, που θα σημάνει και το τέλος των προπονήσεων, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (22/5) στις εγκαταστάσεις ΕΜΙLEON στο Δοκίμι Αγρινίου, κόντρα στους νέους του Παναιτωλικού, στις 9 το βράδυ.

Στο διοικητικό κομμάτι της ΑΕΜ, αναμένεται μέσα στην εβδομάδα η Γ.Σ (δεν έχει οριστεί μέρα ακόμη), όπου θα γίνει ο απολογισμός της φετινής επιτυχημένης χρονιάς και θα αποφασιστούν οι στόχοι για τη νέα χρονιά, στον δύσκολο 5ο όμιλο όπου θα συμμετάσχει η "Κυρία"

Τιμή για την πόλη μας στις 30 Μαΐου, αφού όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ, ο τελικός αγώνας του Κυπέλλου Ελλάδας Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών 2008-2009 ανάμεσα στα σωματεία Ένωση Πανασπροπυργιακού ΑΟ Δόξα και ΑΣ Βολίδα Κέρκυρας θα διεξαχθεί το Σάββατο (30/5) 17:30 στο Δημοτικό Στάδιο Μεσολογγίου.

Κυριακή 3 Μαΐου 2009

Φιλική 5άρα στον Αχελώο Νεοχωρίου

Συνεχίζοντας το πρόγραμμα συντήρησης των παιχτών της, η ΑΕΜ, έδωσε φιλικό αγώνα με τον Αχελώο Nεοχωρίου στο Στάδιο Μεσολογγίου. Ο Γιώργος Ζήκος είχε την ευκαιρία, για άλλη μια φορά, να δει τις δυνατότητες των νεαρών παιχτών της Μεσολογγίτικης ομάδας και να τσεκάρει την προσαρμογή τους σε παιχνίδια μαζί με τους ¨μεγάλους". Τα συμπεράσματα ήταν πολύ θετικά, μια και μερικοί νεαροί, έδειξαν ότι είναι σε θέση να βοηθήσουν την "Κυρία" στο δύσκολο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής. Ακόμα ο παλαίμαχος άσσος της ΑΕΜ και προπονητής της ομάδας του Νεοχωρίου, Γιώργος Ασπρογέρακας έβγαλε κι αυτός τα συμπεράσματά του για την ομάδα του, που έδειξε καλά στοιχεία. Για την ιστορία το σκορ, έλειξε 5-0 (1-0 ημίχρ.) με τα γκολ των κανονιέρηδων να πετυχαίνουν οι ΝίκοςΚράνης, Μάριος Πλακίδας, Δήμος Γαβρίνας, Βασίλης Δερβίσης (εκπληκτικό γκολ από 40 μέτρα!!) και Χρήστος Πλακίδας. Από την Πρωταθλήτρια έλειπαν οι: Δ. Ζέρβας, Γ. Δερβίσης, Ν. Αποστολόπουλος, Γ. Κυριακόπουλος, Ν. Ζέρβας και Δ. Κράνης.


Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Φιλικών συνέχεια

Την ώρα που συνεχίζονται οι προπονήσεις για την ΑΕΜ, ο προπονητής της, Γιώργος Ζήκος προγραμμάτισε φιλικό παιχνίδι με τον Αχελώο Νεοχωρίου, αύριο στις 5μμ στο βοηθητικό γήπεδο του Σταδίου. Με την ευκαιρία αυτού του φιλικού, ο τεχνικός των "κανονιέρηδων" θα θελήσει να δοκιμάσει για ακόμη μια φορά νέα παιδιά, που συμμετάσχουν μαζί με τους υπόλοιπους παίκτες στις προπονήσεις και από τη νέα χρονιά θα ενσωματωθούν στο ρόστερ της ομάδας.