Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Είμαστε πια ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ

Με αφορμή την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την "Κυρία", τέσσερα wallpapers για τους Η/Υ σας, αλλά και για όπου εσείς θέλετε...




Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

www.aem-news.tk

Φίλοι του ΑΕΜ news από σήμερα και στο εξής θα μπορείτε να εισέλθετε στο blog και από την ηλεκτρονική διεύθυνση www.aem-news.tk

Αυτό γίνεται για να αρχίσετε σιγά σιγά να μαθαίνετε τη νέα μας διεύθυνση, μιας και πολύ σύντομα το site ΑΕΜ news θα είναι έτοιμο.

Οι πανηγυρισμοί των Πρωταθλητών!!!



VIDEO

Με Καφέ και με Τσιγάρο, 29-3-2009

Καλημέρα ΑΕΜάρες ...Πρωταθλητές! 'Οπως ήλπιζα, περίμενα και πίστευα, η Ομαδάρα μας, έκλεισε χθες τη μικρή παρένθεση στην ένδοξη Ιστορία της, πέρασε σαν σίφουνας από το τοπικό και από τον Σεπτέμβριο, επιστρέφει στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα. Φυσικά, όχι όπως πέρυσι να παλεύει για την σωτηρία, αλλά για να βάλει πλώρη για την Γ΄ Εθνική.
***Μην σας φανεί υπερβολικό αυτό που λέω. Η Διοίκηση είναι αποφασισμένη, Ομάδα υπάρχει, οι παίχτες το πιστεύουν, οι φίλαθλοι το θέλουν, χορηγοί είναι προ των Πυλών. 'Ολοι μαζί, σαν μια δυνατή και ενωμένη οικογένεια, αρκεί να το πιστέψουμε και το 2010 θα είμαστε στη Γ΄!!!
***Κάθομαι και σκέπτομαι, τώρα που πέρασε η μπόρα, πόσο όμορφο ήταν το φετινό ταξίδι. Πόσες ευτυχισμένες στιγμές περάσαμε, όλοι εμείς που είχαμε την τύχη, να παρακολουθήσουμε από κοντά όλη αυτή την υπέροχη πορεία της Πρωταθλήτριας. Τι απίστευτες στιγμές παληκαριάς, δύναμης και ψυχικής αντοχής επέδειξαν όλοι όσοι ασχολήθηκαν φέτος με την ομάδα! Πρώτα απ' όλους οι παίχτες. Τέτοιο κλίμα σε ομάδα, αμφιβάλλω αν υπάρχει, ακόμα και σε άριστα ποδοσφαιρικά σωματεία. 'Επειτα, η Διοίκηση που αν και σχετικά άπειρη, έχοντας πολύ δύσκολο έργο ν' επιτελέσει, τα πήγε περίφημα. Μετά ο προπονητής, που με τη θηλιά στο λαιμό, κατόρθωσε να φτιάξει ένα απίστευτο σύνολο, που όπου πήγαινε το προσκυνούσαν. Τέλος αυτοί οι λίγοι πιστοί φίλαθλοι, που ακολούθησαν την ομάδα και στις πιο αφιλόξενες έδρες και την στήριξε.
***Σ' όλους αυτούς τους ανθρώπους, η πόλη του Μεσολογγίου, οφείλει ένα μεγάλο Ευχαριστώ, γιατί έστω και μέσω του ποδοσφαίρου, απέσπασε ένα μεγάλο μέρος σεβασμού απ' όλους στο Νομό μας, που ανάλογο δεν έχει να επιδείξει κανείς τις τελευταίες δεκαετίες. Σε κάθε έδρα που πηγαίναμε, κερδίζαμε τον θαυμασμό και το σεβασμό των αντιπάλων, ακόμα και των πολύ εχθρικά διακείμενων.
***Πιστεύω ότι αυτούς πρέπει να τιμήσει η Δημοτική Αρχή και όχι όλους αυτούς τους χαραμοφάηδες, που θα καταβροχθίσουν τις τσιπούρες μας των Βαΐων. Αυτούς τους αγωνιστές, που υπερασπίστηκαν με τον καλύτερο τρόπο τις Μεσολογγίτικες αξίες. Βάζοντας πάνω από την υγεία και την σωματική τους ακεραιότητα την επιτυχία της Μεσολογγίτικης ομάδας και δείχνοντας δύναμη, γενναιότητα, αυτοθυσία και απίστευτα ψυχικά αποθέματα.
***Παρόλο που πιστεύω, ότι όλοι οι Μεσολογγίτες και όχι μόνο, παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την πορεία αυτής της ομάδας, με λύπησε ιδιαίτερα χθες η άδεια κερκίδα . Αν δεν παρίστανται οι φίλαθλοι σε αγώνα που σφραγίζει τον Τίτλο, πως μπορεί η Διοίκηση να πιστέψει ότι αυτοί οι φίλαθλοι θα της συμπαρασταθούν του χρόνου. Με τι ψυχή θα βάλλει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, για να διεκδικήσει η ΑΕΜάρα άλλη μια άνοδο;...'Αμα προτιμάτε την τηλεόραση και όχι το υπερθέαμα της φετινής ομαδάρας, τότε να σταματήσετε να ζητάτε επιτυχίες από την ομάδα και να πάψετε να έχετε απαιτήσεις από παίχτες, διοίκηση και προπονητή.
***Τα λέω αυτά, γιατί κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς, ήταν πολλοί αυτοί οι οποίοι έκαναν τους απαιτητικούς και απαξίωναν την προσπάθεια της ομάδας. Δεν ήταν λίγοι αυτοί, που έλεγαν ότι έχουν ...χρόνια να πάνε στο γήπεδο και ...περηφανεύονταν γι' αυτό! Γνώμη όμως είχαν! Συμβουλές έδιναν!... Απαιτήσεις προέβαλαν!...
***Ευτυχώς τα παιδιά τους αγνόησαν! 'Επαιξαν την ωραιότερη μπάλα που έχει παίξει ποτέ ομάδα της ΑΕΜ. Δημιούργησαν υπέροχο θέαμα, για το οποίο το 5ευρο του εισιτηρίου, ήταν ευτελές ποσό για να τους ανταμείψει. 'Οταν κάποιοι κάνουν πολύωρα ταξίδια, πληρώνοντας πολλά χρήματα, για να παρακολουθήσουν αγώνες ομάδων άλλων πόλεων, που οι παίχτες τους παίρνουν εκατομμύρια ευρώ, αλλά δεν μπορούν ν' αλλάξουν μπαλιά στα δύο μέτρα, τότε είναι μεγάλα κορόιδα!
***Μπροστά σε 400-450 άτομα έγινε ο χθεσινός αγώνας!...Παρόλ' αυτά και παρόλο που η ομάδα κέρδιζε στο ημίχρονο 3-0, τα παιδιά όχι μόνο δεν σταμάτησαν ν' αγωνίζονται και να τρέχουν, αλλά προσπάθησαν με φοβερές εμπνεύσεις, να προσφέρουν στιγμές ενθουσιασμού στην κερκίδα! Δεν ήταν λίγες οι φορές, που με τους συνδυασμούς που δημιουργούσαν, αποσπούσαν επιφωνήματα από τους φιλάθλους και αβίαστο χειροκρότημα. Ειδικά η αριστερή πτέρυγα έβγαζε μάτια! Νεκτάριος Ζέρβας, Σάκης Κράνης και Γιώργος Κυριακόπουλος, πολλές φορές εξαφάνιζαν, με τη βοήθεια του πανταχού παρόντα χθες Δήμου Γαβρίνα, την μπάλα. Πέντε γκολ, δύο δοκάρια, ένα τσουβάλι χαμένες ευκαιρίες και απίστευτοι συνδυασμοί ήταν η χθεσινή συγκομιδή.
***Μετά τη λήξη και την γνωστή "OLA", ακολούθησε τρελό πανηγύρι στ' αποδυτήρια, με τους παίχτες να φωνάζουν συνθήματα και την σαμπάνια να ρέει ποτάμι. Φυσικά, άναψαν και τα καθιερωμένα πούρα των Πρωταθλητών! Ενώ το πανηγύρι μεταφέρθηκε και έξω από τα αποδυτήρια με τη συμμετοχή των φιλάθλων, που έσπευσαν να πάρουν μέρος στο γλέντι.
***Εν τω μεταξύ, ο Γιώργος Ζήκος είχε μείνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο και έδινε τηλεφωνική συνέντευξη. Μόλις τον είδαν οι παίχτες έτρεξαν προς το μέρος του και αφού τον κατάβρεξαν με σαμπάνιες, άρχισαν να τον πετούν στον αέρα. Λίγο πριν έκαναν το ίδιο μέσα στα αποδυτήρια με τον Γ. Μέρη και τον Πρόεδρο Γιώργο Παγούρα, φωνάζοντας "είναι τρελός, είναι τρελός ο Πρόεδρος"!
***Το επόμενο ραντεβού, των παιχτών με τη Διοίκηση, είναι σήμερα το μεσημέρι, με πολύ φαΐ και κρασί, σε γνωστό μαγαζί της πόλης μας. Φυσικά θ' ακολουθήσει γλέντι!
***Το τελευταίο παιχνίδι στα Καλύβια το ερχόμενο Σάββατο, θα κλείσει και τυπικά τον φετινό μαραθώνιο, για ν' ακολουθήσει ο αγώνας που προσπαθεί να κλείσει η διοίκηση της ΑΕΜ, για την απονομή του Κυπέλλου του Πρωταθλήματος. Πιθανότατα την Κυριακή των Βαΐων Ελπίζω, ότι τουλάχιστον σ' αυτό το παιχνίδι να είστε ΟΛΟΙ εκεί. Επιβάλλεται!
***Τελειώνοντας, θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς, που με τα καλά σας λόγια και την κριτική σας, μας βοηθήσατε να κρατήσουμε ζωντανό το AEMnews, βάζοντας με τη σειρά μας ένα μικρό λιθαράκι στη φετινή πανδαισία της ΑΕΜ, αλλά και την αναγέννηση του αθλητικού ρεπορτάζ στον Νομό μας. Προσωπικά δεν ξέρω αν θα είμαι στο τιμ τη νέα χρονιά, γι' αυτό θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον συνεργάτη μου Πάνο για την αρμονική συνεργασία και να ευχηθώ, το blog μας, ως site πια(είναι ήδη έτοιμο να ξεκινήσει!!!), να έχει την ίδια επιτυχία και ακόμη μεγαλύτερη! Καλή βδομάδα σε όλους!!!
Μιχάλης Κιτσινέλης

Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Αποτελέσματα Α' ΕΠΣΝΑ

Νίκη που τυπικά χάρισε την απευθείας παραμονή στη κατηγορία, πέτυχε ο Αλυζιακός Μύτικα. Δεν κατάφερε να κάνει την έκπληξη η Δάφνη μέσα στο Καινούριο και τελικά ηττήθηκε. Κόλλησαν στο μηδέν Αρακυνθιακός και Ολυμπιακός Παναιτωλίου. Τρεις βαθμοί για Αετό Σταμνάς κόντρα στον Όμηρο Νεοχωρίου και Ατρόμητο Αντιρρίου απέναντι στα Καλύβια. Ξεκούραστο απόγευμα με άνετη επικράτηση για τον Άρη Αιτωλικού με αντίπαλο το καταδικασμένο Τρίκορφο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής:
ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒΡΟΛΙΜΝΗΣ 5-0
ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ - ΑΡΗΣ ΜΕΣΑΡΙΣΤΑΣ 3-2
ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ - ΔΑΦΝΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΧΩΡΑΣ 3-2
ΑΟ ΛΥΓΙΑΣ - ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 0-3 α.α.
ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ - ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 4-2
ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ - ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ 0-3
ΑΡΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ 0-0
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ - ΠΑΟ ΚΑ
ΛΥΒΙΩΝ 3-2

Η βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση της 29ης αγωνιστικής
1. ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 77
2. ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 67
3. ΑΡΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ 60
4. ΑΡΗΣ ΜΕΣΑΡΙΣΤΑΣ 59
5. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ 58
6. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ 54
7. ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ 49
8. ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ 40
9. ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ 37
10. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒ/ΜΝΗΣ 34
11. ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ 33
12. ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 32
13. ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ 24
14. ΔΑΦΝΗ ΜΕΓ. ΧΩΡΑΣ 23
15. ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ 8
16. ΑΟ ΛΥΓΙΑΣ αποχώρησε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 30η
(Σάββατο 4/4)
ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ - ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΑΡΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ - ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒΡΟΛΙΜΝΗΣ - ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ
ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ - ΑΟ ΛΥΓΙΑΣ
ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ - ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ
ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ - ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ
ΔΑΦΝΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΧΩΡΑΣ - ΑΡΗΣ ΜΕΣΑΡΙΣΤΑΣ

'Αξια Πρωταθλήτρια, 5-0 τον Προμηθέα

Κλείνοντας την παρένθεση του Τοπικού πρωταθλήματος η ΑΕΜ, σάρωσε με 5-0 τον Προμηθέα Γαυρολίμνης και κέρδισε τυπικά και ουσιαστικά τον Τίτλο της Πρωταθλήτριας Α΄ ΕΠΣΝΑ και την άνοδο στη Δ΄ Εθνική.
Το παιχνίδι έγινε σε κλίμα εορταστικό, είχε σωρεία φάσεων, ξεσηκώνοντας τους φιλάθλους στην κερκίδα, ήταν ήσυχο, με ελάχιστα φάουλ και πολύ καλό ποδόσφαιρο απο την Μεσολογγίτικη ομάδα, που απειλήθηκε ελάχιστες φορές.
Με την σέντρα ο Γαβρίνας έκανε το μακρινό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Στο 4΄ φάουλ για τον Προμηθέα με τον Τσοπανά, ψηλά άουτ.
Στο 5΄ ο Ζέρβας έβγαλε στον κενό χώρο τον Γαβρίνα, αυτός μπήκε δυνατά στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Α. Μπίμπα. Το καταφανέστατο πέναλτι εκτέλεσε ο Ζέρβας άουτ.
Στο 7΄ ο Ζέρβας βρήκε από αριστερά τον Κυριακόπουλο, αυτός με μία την σέντρα, ο Χρ. Πλακίδας το σουτ, λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 10΄ ο Χρ. Πλακίδας πήρε μπαλιά στην πλάτη των αμυντικών, αλλά το πλασέ του πέρασε, μόλις δίπλα από το δεξί δοκάρι του Χασαπογιάννη.
Στο 14΄ κόρνερ με τον Ζέρβα από αριστερά, συνδιασμός με τον Κυριακόπουλο, Ζέρβας την σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, κεφαλιά του Χρ. Μαντέλου, εκπληκτικό σουτ του Δ. Κράνη στο οριζόντιο δοκάρι, δεν μπόρεσε ο Χρ. Πλακίδας το ανάποδο σουτ, χάθηκε η ευκαιρία.
Στο 19΄ σέντρα Κυριακόπουλου από αριστερά, πετάχτηκε ο Χρ. Πλακίδας, αλλά πρόλαβε ο Α. Μπίμπας και έδιωξε σε κόρνερ.
Στο 21΄ ο κ. Κατσαούνης έδωσε ένα ανάποδο φάουλ έξω από την περιοχή της ΑΕΜ, αλλά ο Χονδροκώστας που το εκτέλεσε, έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Γκασούκα.
Στο 23΄ ο Δ. Κράνης έβγαλε στον κενό χώρο τον Γαβρίνα από αριστερά, αυτός έκοψε την μπάλα δεξιά, αλλά το δυνατό σουτ απέκρουσε εντυπωσιακά ο Χασαπογιάννης.
Στο 24΄ μεγάλη ευκαιρία με τον Χρ. Πλακίδα, να κλέβει την μπάλα από τον τερματοφύλακα του Προμηθέα μέσα στην περιοχή, πρώτο σουτ απόκρουση του Χασαπογιάννη, δεύτερο σουτ απέκρουσαν οι αμυντικοί.
Στο 26΄ εντυπωσιακή προσπάθεια του Δ. Κράνη από δεξιά, πάσα στον Χρ. Πλακίδα, το σουτ απέκρουσε και πάλι ο Χασαπογιάννης, αλλάη μπάλα πήγε στον Γαβρίνα, που με ψύχραιμο συρτό πλασέ έκανε το 1-0.
Στο 29΄ κόρνερ με τον Ζέρβα από αριστερά στο δεύτερο δοκάρι ο Χρ. Μαντέλος, έκανε ασθενή κεφαλιά στα χέρια του Χασαπογιάννη.
Στο 30΄ επέλαση του Γαβρίνα από τον άξονα, ανατροπή από Χασαπογιάννη και Χονδροκώστα, νέο πέναλτι. Ξανά ο Ζέρβας την εκτέλεση, απέκρουσε ο Χασαπογιάννης, αλλά η μπάλα πάλι στο Ζέρβα, που έκανε το 2-0.
Στο 32΄ ο Κυριακόπουλος την σέντρα ακριβείας, ο Μ. Πλακίδας την κεφαλιά στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Προμηθέα.
Στο 33΄ ο Γαβρίνας μπήκε από αριστερά, έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Α. Μπίμπα, πλασέ του Χρ. Πλακίδα εκπληκτική απόκρουση του Χασαπογιάννη και κόρνερ. Εκτέλεσε ο Ζέρβας, στο δεύτερο δοκάρι ο Χρ. Μαντέλος κεφαλιά, άουτ.
Στο 35΄ ο Τσάμης από αριστερά την σέντρα, κεφαλιά του Χρ. Πλακίδα, μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 38΄ μακρινό σουτ του Τσοπανά, πολύ άουτ.
Στο 41΄ μακρινό φάουλ του Χονδροκώστα, στο δεύτερο δοκάρι κεφαλιά γύρισμα του Λάμπου, κακή δεύτερη κεφαλιά του Αδραχτά, ψηλά η μπάλα, έδιωξε ο Αποστολόπουλος.
Στο 46΄ ο Χρ. Πλακίδας πέρασε με άνεση τον Δαδάνη και τον Α. Μπίμπα, απέναντι στον Χασαπογιάννη έκανε το συρτό πλασε και έγραψε το 3-0.

Το β΄ ημίχρονο, άρχισε με δύο μακρινές σέντρες - σουτ των Ζέλιου και Αλπάνη, που έδιωξε με γροθιές ο Γκασούκας.
Στο 48΄ οΖέρβας το κόρνερ, ξανά άστοχη κεφαλιά του Χρ. Μαντέλου, που έκανε και φάουλ.
Στο 52΄ ο Αλμπάνης έβγαλε ωραία μπαλιά στον Λάμπο, αυτός έκανε τεχνικό σουτ, δίπλα από το δεξί "Γ"του Γκασούκα.
Στο 56΄ εξαιρετική συνεργασία Γαβρίνα Ζέρβα, σέντρα στο πρώτο δοκάρι, αμέσως το σουτ, ο πολύ άτυχος χθες Χρ. Πλακίδας, ελάχιστα εκατοστά από το δοκάρι η μπάλα.
Στο 57΄ σέντρα Ζέρβα από αριστερά, κεφαλιά του Γαβρίνα στην πλάτη του Χονδροκώστα και κόρνερ.
Στο 60΄ φοβερή προσπάθεια του Κυριακόπουλου, με τρίπλες πρώτα πάνω στη γραμμή του πλαγίου και μετά στην γραμμή του άουτ, μπαλιά προς τα έξω στο Δ. Κράνη, αμέσως το σουτ, σε καλή θέση ο Χασαπογιάννης έπεσε και μπλόκαρε.
Στο 65΄ σουτ του Ζέρβα έξω από την περιοχή, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 66΄ μακρινό σουτ του Αλμπάνη, άουτ.
Στο 67΄ Ζέρβας και Δ. Κράνης έπαιξαν ωραία το ένα - δύο, αλλά το σουτ του τελευταίου ήταν άστοχο.
Στο 71΄ φάουλ του Τσοπανά από δεξιά, κεφαλιά του Λάμπου, άουτ.
Στο 76΄ ο Τσάμης με μακρινή μπαλιά έβγαλε τον Ν. Κράνη στο κενό χώρο, αυτός έκανε το δυνατό σουτ, αλλά απέκρουσε ωραία ο Χασαπογιάννης.
Στο 77΄ φάουλ του Τσοπανά από δεξιά, μπλόκαρε εύκολα ο Γκασούκας.
Στο 79΄ δυνατό σουτ του Γαβρίνα αιφνιδιάστηκε ο Χασαπογιάννης που απέκρουσε ενστικτωδώς, για να διώξει ο Π. Μπίμπας σε κόρνερ.
Στο 80΄ εξαιρετική σέντρα του Ζέρβα από αριστερά, ο Ν. Κράνης νίκησε στον αέρα τον Α. Μπίμπα και με καρφωτή κεφαλιά, έκανε το 4-0.
Στο 82΄ κόρνερ με τον Καβαλιέρη από δεξιά, άφησε έξυπνα ο Γαβρίνας, δυνατό σουτ του Μπαλάφα, πάνω στη γραμμή έδιωξε ο Ζέλιος.
Στο 83΄ ο Δ. Κράνης έκανε εκπληκτική προσπάθεια τριπλάροντας τρεις παίχτες, λίγο έξω από την μικρή περιοχή τον ανέτρεψε ο Α. Μπίμπας, αλλά ο κ. Κατσιαούνης δεν θέλησε να δώσει το καταφανέστατο πέναλτι.
Στο 84΄ απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Ζέρβα, έδιωξε ο Χασαπογιάννης.
Στο 85΄ φοβερό σουτ του Καβαλιέρη από 40 μέτρα, η πάλα ξυστά από το δεξί δοκάρι του Προμηθέα.
Στο 86΄ δυνατό φάουλ του Ζέρβα από μέση απόσταση, έδιωξε με γροθιές ο Χασαπογιάννης.
Στο 87΄ ο Δ. Κράνης επιχείρησε δυνατό συρτό σουτ έξω από την περιοχή, ο τερματοφύλακας του Προμηθέα δεν υπολόγισε καλά την πορεία της μπάλας, που του έφυγε από τα χέρια, για να καταλήξει αργά στη δεξιά του γωνία και 5-0.
Τελευταία φάση στον αγώνα, μια σέντρα του Δ. Κράνη από δεξιά, αφύλακτος ο Γαβρίνας στο σημείο του πέναλτι, έκανε άσχημη κεφαλιά, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία.
Συμπερασματικά, η ΑΕΜ πέρασε ένα ευχάριστο απόγευμα, με τους παίχτες της να χαίρονται το παιχνίδι, να προσφέρουν κατά διαστήματα πολύ ωραίο θέαμα, αλλά η εξαιρετική απόδοση του Χασαπογιάννη, να μην τους επιτρέπει να σημειώσουν περισσότερα γκολ. Από την ΑΕΜ όλοι οι παίχτες ήταν εξαιρετικοί, με κορυφαίο τον Γαβρίνα, ενώ από τον Προμηθέα, που δεν μπόρεσε να κοντράρει την ΑΕΜ, ο Χασαπογιάνης ήταν ο κορυφαίος, ενώ καλή απόδοση είχαν και οι Χονδροκώστας, Α. Μπίμπας και Αλμπάνης.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Γκασούκας, Μπαλάφας, Μαντέλος Χρ., Πλακίδας Μ.(69΄ Καβαλιέρης), Αποστολόπουλος(Μαντέλος Β.), Κράνης Δ., Τσάμης, Κυριακόπουλος, Γαβρίνας, Ζέρβας, Πλακίδας Χρ(67΄ Κράνης Ν.).
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒΡΟΛΙΜΝΗΣ: Χασαπογιάννης, Δαδάνης(46΄ Καρακώστας), Ντούμας(65΄ Μπίμπας Π.), Μπίμπας Α., Χοχδροκώστας, Τσοπανάς, Κανέλλος(46΄ Ζέλιος), Μπίμπας Ν., Αδραχτάς, Αλμπάνης, Λάμπος.

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Στο βάθος ΦΙΕΣΤΑ...

Το πρωτελευταίο παιχνίδι της χρονιάς δίνει αύριο στις 4 η ΑΕΜ, στο Δημοτικό Στάδιο κόντρα στον Προμηθέα Γαβρολίμνης. Με νίκη εξασφαλίζεται και μαθηματικά ο τίτλος του πρωταθλητή της Α' ΕΠΣΝΑ και συνάμα η επάνοδος στη Δ' Εθνική μετά από την απουσία ενός χρόνου. Το κλίμα στις τάξεις της ομάδας είναι ιδιαίτερα ανεβασμένο και εορταστικό, μιας και επιτεύθηκε η απευθείας άνοδος, χωρίς την διαδικασία των αγώνων μπαράζ. Ο τεχνικός της ΑΕΜ, Γιώργος Ζήκος, ο οποίος κέρδισε στο μεγάλο στοίχημα που είχε δώσει πρώτα απ' όλα με τον εαυτό του, θα έχει όλους τους παίκτες στην διάθεση του. Να πούμε ότι στο αυριανό παιχνίδι αναμένεται να το παρακολουθήσει μεγάλος αριθμός φιλάθλων, μιας και είναι το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι για τους κανονιέρηδες. Διαιτητής ορίστηκε ο Κατσαούνης, με βοηθούς τους Καλαμπόκη και Περπερή. Παρατηρητής του αγώνα θα είναι ο Γυφτάκης και νοσηλεύτρια η Μπούτη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής:
(Σάββατο 28/3)
ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒΡΟΛΙΜΝΗΣ
ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ - ΑΡΗΣ ΜΕΣΑΡΙΣΤΑΣ
ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ - ΔΑΦΝΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΑΟ ΛΥΓΙΑΣ - ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ - ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ - ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ
ΑΡΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ - ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ
.
*Όλα τα παιχνίδια αρχίζουν στις 4μμ

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Ο MVP της ΑΕΜ

Άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση η οποία συνδυάστηκε και από τρία γκολ από τον άσσο της Ένωσης στο Νεοχώρι, καθάρισε το τελευταίο θεωρητικά δύσκολο παιχνίδι της ΑΕΜ στο δρόμο προς την Δ' Εθνική. Ο ΜVP αυτής της αγωνιστικής ο Μάριος Πλακίδας που αγωνίστηκε στη φυσική του θέση δηλαδή στην επίθεση δίπλα στους Διονύση Κράνη και Δήμο Γαβρίνα και πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό παιχνίδι καθώς εκτός από τα τέρματα που πέτυχε, ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις, πίεζε ψηλά τους στόπερ του Ομήρου. Κέρδισε τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες από όποιον αντίπαλο αμυντικό προσπάθησε να τον περιορίσει. Να σημειώσουμε πως έφτασε τα 11 τέρματα φέτος παρά το γεγονός πως στο μεγαλύτερο διάστημα του πρωταθλήματος χρησιμοποιήθηκε σαν αμυντικό χαφ.

Κώστας Σερμεντζέλης

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Τους έβαλαν τα γυαλιά οι Παλαίμαχοι

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ΔΑΚ Μεσολογγίου ο καθιερωμένος πια φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας των Παλαιμάχων μεταξύ Α.Ε. Μεσολογγίου και Πανιωνίου. Ο αγώνας που έγινε παρουσία λίγων φιλάθλων, λόγω των καιρικών συνθηκών, παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον. 'Εγιναν πολλές φάσεις και το τελικό σκορ, δεν ανταποκρίνεται στην ποιότητα του αγώνα! Για την ιστορία το παιχνίδι έληξε 1-2 υπέρ του Πανιώνιου, που προηγήθηκε με 0-1 (Πανταζής) στο ημίχρονο και 0-2 (Σκαβάρας) λίγο μετά την έναρξη του β΄ημιχρόνου, για να μειώσει η ΑΕΜ σε 1-2 με τον Γατσέλο. Με την Μεσολογγίτικη ομάδα αγωνίστηκαν μεταξύ άλλων οι: Υφαντής, Μανιάτης, Ρούμπας, Γατσέλος, Ασπρογέρακας, Χατζής, Ταράσης, Ασημάκης, Κρανιώτης, Κουτρούλης, Μαντέλος, Δελαπόρτας. Προπονητής της ΑΕΜ ο Δ. Μπάθας και του Πανιωνίου ο κ. Καπώνης. Στο τέλος του παιχνιδιού απονεμήθηκε κύπελλο στον νικητή, ενώ ακολούθησε γεύμα στο ξενοδοχείο "Θεοξένια".


Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Με Καφέ και με Τσιγάρο, 22-3-2009

ΑΕΜάρες Καλημέρααα! Τελικά είστε απίστευτοι! 50 το προηγούμενο Σάββατο με την Δάφνη, 100 στο Νεοχώρι! 'Αντε τώρα να σας ψυχολογήσω!...Τέλειωσε αδέλφια, η ΑΕΜάρα είναι και ουσιαστικά Πρωταθλήτρια! Ελάτε όλοι το Σάββατο στο Στάδιο να γλεντήσουμε και να χειροκροτήσουμε τους 'Ηρωες για την απίστευτη φετινή τους προσπάθεια. Επιτέλους τελείωσε η περιπέτεια στ' αφιλόξενα γήπεδα του Νομού μας. Εύχομαι, ποτέ μα ποτέ, να μην ξαναγυρίσουμε στο τοπικό. Ούτε αξίζει, ούτε μπορεί η ΑΕΜάρα να παίζει σ' αυτή την κατηγορία και σ' αυτά τα γήπεδα.
***'Αρεσε πολύ στα παιδιά η πολυπληθής παρουσία των φιλάθλων μας στο Νεοχώρι και μάλιστα χωρίς να γίνει οργανωμένη προσπάθεια. Σ' εμένα άρεσε που, για άλλη μια φορά, οι φίλαθλοι είδαν τον αγώνα όλοι μαζί, χωρίς έκτροπα άλλων εποχών. Αυτό δείχνει ότι το ποδόσφαιρο του Νομού μας, αρχίζει και αποκτά σωστούς φιλάθλους. Ας το καταλάβουν αυτό και ορισμένοι κομπλεξικοί παράγοντες και ας σταματήσουν να δουλεύουν στο παρασκήνιο. 'Οταν έχεις ομάδα, έχεις ομάδα. Κανένας διαιτητής και κανένας χαρτζιλικωμένος παίχτης δεν μπορεί να σε σταματήσει.
***'Εκανα το προηγούμενο σχόλιο, γιατί και τούτη τη βδομάδα βγήκε πάλι η δυσοσμία βόθρου, ορισμένων ψευτοπαραγόντων, που διέδιδαν βρομιές για στημένα παιχνίδια της ΑΕΜ. Η ΑΕΜ είναι Κυρία και θα είναι πάντα. Η Διοίκησή της δούλεψε και έχτισε ομάδα δύο επίπεδα, πάνω από το τοπικό πρωτάθλημα. Ούτε χρειάστηκε, ούτε θέλησε την εύνοια κανενός. Εξάλλου, αγράμματα λαμόγια, πείτε σε ποιο παιχνίδι έπαιξε η ΑΕΜ με ομάδα που δεν χρειαζόταν βαθμούς; Πείτε σε ποιό εκτός έδρας παιχνίδι η ΑΕΜ δεν έφαγε το ξύλο της αρκούδας. Αντίθετα, μπορώ να σας παραθέσω, πολλά παιχνίδια που οι αντίπαλοί της έπαιζαν με ομάδες αδιάφορες και έπαιρναν βαθμούς χωρίς κόπο! Αυτός είναι ο λόγος που η διαφορά στη βαθμολογία από τον δεύτερο, δεν είναι παρά μόνο δέκα βαθμούς, ενώ θα έπρεπε να είναι είκοσι!
***Αλλά δεν περιμένω να πήρατε το μάθημα, γιατί είστε ανεπίδεκτοι μαθήσεως...Φυσικά έχω πληροφορηθεί πολλές λαμογιές από διάφορες ομάδες φέτος, αλλά δυστυχώς δεν έχω απτά στοιχεία για να τις γράψω. Βλέπετε, το παρασκήνιο έχει βαριά κουρτίνα και δεν φαίνεται κάτι καθαρά. Υπάρχει και η Ομερτά, που κάνει ορισμένα παιδιά να φοβούνται να μιλήσουν. 'Αλλοι έχουν ψητοπωλείο, άλλοι άλλα μαγαζιά και δεν μπορούν να μιλήσουν. 'Ομως, γνωρίζω πολλά. Και η Διοίκηση της ΑΕΜ γνωρίζει. Αυτό θέλουμε να ξέρετε: γνωρίζουμε! 'Ετσι για να ντρέπεστε όταν μας βλέπετε. Αν έχετε φιλότιμο.
***Φωτιά πήγε να βάλει στην ομάδα του το παλικάρι που αποβλήθηκε. Δεν φτάνει που έδειξε άγνοια του τι έκανε όταν πήρε την κίτρινη. Δεν έφτανε, που την έκανε κόκκινη. Παραλίγο να πνίξει και τον διαιτητή! 'Ισως πρέπει να του εξηγήσει κάποιος τι ζημιά έκανε στην ομάδα του και τον εαυτό του(άκουσα ότι θα φάει 17 αγωνιστικές!!), αλλά και τι νίλα θα πάθαινε ο 'Ομηρος αν δεν συνεχιζόταν το παιχνίδι. 'Ισως να του εξήγησαν ήδη, γιατί επί μισή ώρα αυτός και ο πατέρας του, παλιός διαιτητής, είχαν ψιλοκουβεντούλα με τον Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Διαιτητών Αιτ/νίας κ. Καλαμπόκη, όταν ξανάρχισε ο αγώνας.
***Κι εδώ η ΑΕΜ έδειξε το μεγαλείο της! Ο διαιτητής Διώτης 15 λεπτά μετά την διακοπή του παιχνιδιού, έστειλε τους παίχτες των δύο ομάδων ν' αλλάξουν, δηλώνοντας ότι διακόπτει το παιχνίδι οριστικά. Αν ήθελε η Διοίκηση της ΑΕΜ, έπαιρνε την ομάδα και έφευγε, χωρίς να την κατηγορήσει κανένας. Θα κέρδιζε τον αγώνα με 3-0 και από τον Όμηρο θα αφαιρούνταν και τρεις βαθμοί, ενώ υπήρχε και πρόστιμο.(Τα λέω καλά Καλ;)Αλλά δεν το έκανε. Προτίμησε να ρισκάρει ένα ψαρωμένο και προκατειλημμένο διαιτητή, παρά να χαντακώσει τη Νιοχωρίτικη ομάδα. 'Αντε, για να μαθαίνουν κάποιοι τι θα πει ΑΕΜ.
***Όταν δόθηκε εντολή να ξαναρχίσει ο αγώνας, οι παίχτες είχαν κάνει ντους, είχαν βάλει τα πράγματά τους στα σακίδια και είχαν βγει από τ' αποδυτήρια! Οι μισοί φίλαθλοι είχαν αποχωρήσει και μαζί τους και το συνεργείο που βιντεοσκοπούσε τον αγώνα!(Α, βρε Φάνη τι σου κάνανε!!!). Φυσικά οι στολές είχαν τσουβαλιαστεί και δεν μπορούσαν να παίξουν με τις ίδιες. Γι' αυτό στη συνέχεια του αγώνα, η ΑΕΜ φόρεσε λευκά και ο 'Ομηρος πράσινα.
***Πολύ κακή εντύπωση μου έκανε ο προπονητής του Ομήρου, που εκτός του ότι συμμετείχε στα επεισόδια, αντί να τα σταματήσει, όταν αποβλήθηκε συνέχισε πίσω από τα σύρματα να βρίζει τον διαιτητή με κάθε είδους ακατανόμαστη φράση. Αυτό ξεσήκωνε και τους νεαρούς στον πάγκο, αλλά και την κερκίδα, που κι αυτοί συνεχώς διαμαρτυρόταν, πολλές φορές χωρίς λόγο, ακούγοντας τον ...δάσκαλο! Τι να πεις...
***Ευτυχώς οι φίλαθλοι του Ομήρου, δεν συμμετείχαν στα επεισόδια και έξω από μερικά ...γαλλικά, δεν δημιούργησαν βίαια περιστατικά. Εκτός από έναν ...νευρικό, που αφού στόλισε τον Αποστολόπουλο με κάθε είδους προσβλητικό ...παρατσούκλι, όταν άκουσε τον ευτραφή αμυντικό μας να ζητάει πιο πολλά γκολ, άρχισε να ωρύεται και να του στολίζει την ...οικογένεια. Μάλιστα στο τέλος του αγώνα, έφτασε μέχρι τ' αποδυτήρια, ζητώντας ...τσαμπουκά! Άντε βρε Νικολάκη, χάσε τα περιτά κιλά! Σε βλέπουν έτσι βαρύ και νομίζουν ότι είσαι ...μαρούλι! Έτσι όταν βλέπουν ότι είσαι βράχος τους κακοφαίνεται και στα χώνουν! Ξέρω δεν μασάς, αλλά γίνε στυλάκι, να μην σε βλέπουν σαν σημαδούρα!!!!(Εκτός αν σ' αρέσει!!...)
***Σας τα είχα πει για τον Μάριο Πλακίδα, είναι ίδιος με τον Χρήστο στο στυλ παιχνιδιού. Δίδυμοι είναι εξάλλου! 'Ασχετα αν ο Ζήκος τον χρησιμοποιεί στο κέντρο. Με τόσους καλούς επιθετικούς που έχουμε ποιος να πρωτοπαίξει στην επίθεση. Τρία γκολάκια έβαλε και έφτασε τον αδελφό του στα 11. Είναι να μην λυσάξει ο Χρήστος;!
***Πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι που σκοράρει ο Σάκης Κράνης! Κρίμα που τελειώνει το πρωτάθλημα, αλλιώς θα έβγαινε πρώτος σκόρερ. 'Αργησε να βρει τα πατήματά του. Σάκη κράτα τη φόρα σου για του χρόνου!
***Πολλούς τραυματίες μας άφησε το σκληρό παιχνίδι των Νιοχωριτών. Το πόδι του Πασπαλιάρη ...τούμπανο λίγο κάτω από το γόνατο, γι' αυτό αντικαταστάθηκε και το έβαλε στον πάγο. Ο Γαβρίνας είχε πρόβλημα στον αστράγαλο και ζήτησε αντικατάσταση. Γι' αυτό στο τελευταίο δεκάλεπτο έπαιζε αμυντικός! Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε στο τέλος να βάλει ένα γκολ για Όσκαρ! Ο Ζέρβας επίσης έφαγε σκαριά και δεν ξέρω αν σήμερα είναι καλά. Δια πυρός και σιδήρου πέρασε η Κυρία από το Νιοχώρι...
***'Αντε να σας αφήσω τώρα. Το ερχόμενο Σάββατο, παίζουμε τον τελευταίο αγώνα στο γήπεδό μας και επιβάλλεται να είστε όλοι εκεί! Για να ευχαριστήσουμε τα παιδιά και τον προπονητή για την ηρωική τους προσπάθεια και για να χειροκροτήσουμε και την διοίκηση, που έκανε εξαιρετική προσπάθεια και ανέβασε την ομάδα. Μην απουσιάσει κανείς! Θα πάρω απουσίες! Καλή σας εβδομάδα!
Μιχάλης Κιτσινέλης

Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Αποτελέσματα Α' ΕΠΣΝΑ

Νίκες χωρίς βαθμολογική σημασία για ΓΟΜ, Αρακυνθιακό και Άρη Μεσάριστας. Μοιράστηκαν βαθμούς και γκολ, Παναιτώλιο και Αντίρριο. Μεγάλη νίκη για τον Αλυζιακό που τον εδραίωσε στην όγδοη θέση. Ήττα για τον Αετό Σταμνάς και απομάκρυνση της απευθείας παραμονής. Τρεις βαθμοί που μπορεί να αποδειχτούν πολύτιμοι στο φινάλε για τον Προμηθέα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 28ης αγωνιστικής:
ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ - ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 1-5
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ 1-1
ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ - ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ 2-0
ΔΑΦΝΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΧΩΡΑΣ - ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ 2-0
ΑΡΗΣ ΜΕΣΑΡΙΣΤΑΣ - ΑΟ ΛΥΓΙΑΣ 3-0 α.α.
ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ - ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ 4-0
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒΡΟΛΙΜΝΗΣ - ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ 4-1
ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ - ΑΡΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ 0-2


Η βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση της 28ης αγωνιστικής
1. ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 74
2. ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 64
3. ΑΡΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ 59
4. ΑΡΗΣ ΜΕΣΑΡΙΣΤΑΣ 59
5. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ 55
6. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ 53
7. ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ 46
8. ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ 37
9. ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ 34
10. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒ/ΜΝΗΣ 34
11. ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 32
12. ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ 30
13. ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ 24
14. ΔΑΦΝΗ ΜΕΓ. ΧΩΡΑΣ 23
15. ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ 8
16. ΑΟ ΛΥΓΙΑΣ αποχώρησε

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 29η
(Σάββατο 28/3)
ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒΡΟΛΙΜΝΗΣ
ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ - ΑΡΗΣ ΜΕΣΑΡΙΣΤΑΣ
ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ - ΔΑΦΝΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΑΟ ΛΥΓΙΑΣ - ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ - ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ - ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ
ΑΡΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ - ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ

Σαρώνει παντού: 5-1 στο Νεοχώρι τον 'Ομηρο!

Παίζοντας για την Ιστορία της και την Τιμή της, η Κυρία δεν χαρίστηκε ούτε στον 'Ομηρο, που καιγόταν για βαθμούς, νικώντας τον με 5-1, σ' ένα επεισοδιακό παιχνίδι από πλευράς γηπεδούχων, που παραλίγο οι παίχτες του Ομήρου να το τινάξουν στο αέρα. Συγκεκριμένα, στο 31΄ κι ενώ το σκορ ήταν 1-1, ο νεαρός Ξ. Κάκκος, έκανε ένα σκληρό φάουλ στην περιοχή της σέντρας και πλάγια και δέχτηκε κίτρινη κάρτα. Ο νεαρός παίχτης διαμαρτηρήθηκε έντονα στον διαιτητή και ο κ. Διώτης του έδειξε κόκκινη. Τότε ο νεαρός τον έπιασε από τον λαιμό και απειλούσε να τον πνίξει, ενώ ακολούθησε συμπλοκή με τη συμμετοχή κι άλλων παιχτών, του προπονητή του Ομήρου και του πάγκου, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να καλέσει τους επόπτες κοντά του και ν' αποχωρήσει από το γήπεδο διακόπτοντας το παιχνίδι. Μετά από διακοπή 40 λεπτών και με τη μεσολάβηση και της διοίκησης της ΑΕΜ, ο κ. Διώτης αποφάσισε να συνεχίσει το παιχνίδι, με τον 'Ομηρο με 10 παίχτες και τον προπονητή του εκτός γηπέδου. 'Ετσι η ΑΕΜ, που ούτως κι άλλως ήταν ανώτερη σαν ομάδα, φιλοδώρησε με πέντε γκολ τη Νεοχωρίτικη ομάδα, πατώντας και με τα δύο πόδια στο βάρθρο της Πρωταθλήτριας.
Κι όμως το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Ο κόσμος στην κερκίδα πολύς, οι παίχτες είχαν διάθεση για καλό παιχνίδι, παρά τον βαρύ αγωνιστικό χώρο, ο αγώνας ήταν πολύ καλός μέχρι το 31΄ που διακόπηκε.
Μόλις στο πρώτο λεπτό ο Δ. Κράνης επιχείρησε δυνατό σουτ, που κόντραρε στον Μπούσγο για να μπλοκάρει εύκολα ο Κούστας.
Εκμεταλλευόμενη τον αγωνιστικό χώρο οι παίχτες του 'Ομήρου ανέλαβαν την πρωτοβουλία δημιουργώντας φάσεις μπροστά στην εστία του Γκασούκα.
Στο 3΄ ο Τσιφοπανόπουλος έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Γκασούκας μπλόκαρε, πάνω από το κεφάλι του Ξ. Κάκου.
Στο 9΄ νέο γέμισμα από μακριά του Διονάτου, ο Γκασούκας με γροθιά έδιωξε σε πλάγιο άουτ.
Στο 13΄ φάουλ για την ΑΕΜ με τον Δ. Κράνη από δεξιά, πρόλαβε ο Κούσουλας και έδιωξε προ του Πασπαλιάρη.
Στο 15΄ κόρνερ ηια τον 'Ομηρο με τον Διονάτο, ο Κούσουλας το σουτ, κόντρα στον Τσάμη και κόρνερ.
Στο 17΄ ο Τσιφοπανόπουλος έσπασε το τεχνικό οφσάϊντ, βγήκε μόνος από δεξιά, αλλά το σουτ που επιχείρησε, έδιωξε εντυπωσιακά ο Γκασούκας.
Στο 18΄ Σουτ του Τσάμη από τον άξονα, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κούστα που δεν ανησύχησε.
Στο 19΄ ο Διονάτος εκτέλεσε ψηλοκρεμαστά μακρινό φάουλ. Μέσα σ' ένα όμιλο παιχτών ο Ξ. Κάκκος τσίμπησε την μπάλα με κεφαλιά και ο Πασπαλιάρης την βρήκε με το γόνατο, στέλνοντάς την στα δίχτυα του Γκασούκα.
Αυτό το αυτογκόλ, πείσμωσε του παίχτες της ΑΕΜ, που ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα και για ένα δεκάλεπτο έκλεισαν τον 'Ομηρο στα καρέ του.
Στο 20΄ φάση διαρκείας με σέντρες από τα πλάγια, πρώτα από δεξιά με τον Ζέρβα και μετά από αριστερά από τον Κράνη και κόρνερ. Εκτελεί ο Ζέρβας και ο Διονάτος πάλι κόρνερ. Ξανά ο Ζέρβας εκτελεστής, κοντινό σουτ του Γαβρίνα, κόντρα και στην αγκαλιά του Κούστα.
Στο 24΄ νέο κόρνερ για την ΑΕΜ, ο Δ. Κράνης εκτελεί, διώχνει με κεφαλιά ο Μπούσγος, ξανά στον Δ. Κράνη η μπάλα, δυνατό σουτ, άουτ.
Στο 26΄ ο Γαβρίνας με μπαλιά τρύπα, έβγαλε αριστερά στον Μ. Πλακίδα, αυτός αντί να σουτάρει, έβγαλε στον Δ. Κράνη το σουτ του οποίου απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κούστας, νέο σουτ του Τσάμη μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Κούστα.
Στο 29΄ επέλαση του Δ. Κράνη από αριστερά, ψηλοκρεμαστή σέντρα στην περιοχή, εκτός θέσης ο Κούστας και ο Μ. Πλακίδας με κοντινό πλασέ, έκανε το 1-1.
Ακολούθησαν τα επεισόδια που προανέφερα και με την επανέναρξη η ΑΕΜ έχοντας και την αριθμητική υπεροπλία, ανέλαβε πλήρως την πρωτοβουλία, δημιουργώντας πολλές φάσει για γκολ.
Στο 34΄ ο Αποστολόπουλος έπιασε ασθενές σουτ, που μπλόκαρε ο Κούστας.
Στο 35΄ ο Ζέρβας επέλαση από αριστερά, σέντρα παράλληλη, δεν πρόλαβε το σουτ ο Δ. Κράνης.
Στο 36΄ ο Γαβρίνας κέρδισε την κόντρα από τον Χ. Κάκκο, αλλά ενώ έβγαινε τετ - α - τετ, ανακόπησε με την αιτιολογία ότι χρησιμοποίησε το χέρι του...
Στο 38΄ ατομική προσπάθεια του Μ. Πλακίδα από αριστερά, μπαλιά στον Ζέρβα που σούταρε, απέκρουσε ο Κούστας, κέρδισε την μπάλα ο Μ. Πλακίδας και με πλασέ έκανε το 1-2.
Στο 40΄ καταπληκτική προσπάθεια του Γαβρίνα, που πέρασε τρεις παίχτες, έβγαλε αριστερά στο Δ. Κράνη, που με δυνατό γωνιακό σουτ έκανε το 1-3.
Ενα μακρινό φάουλ του Διονάτου, που καθάρισε ο Αποστολόπουλος ήταν η μόνη αξιόλογη φάση μέχρι την λήξη του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με ένα μακρινό φάουλ του Ξάνθη, κεφαλιά προς τα πίσω του Καρατζογιάννη, εύκολα μπλόκαρε ο Γκασούκας.
Στο 50΄ ο Ζέρβας άλλαξε την μπάλα με τον Κυριακόπουλο από αριστερά, αυτός έκανε σέντρα σουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του 'Ομήρου.
Στο 52΄ φάουλ από κοντινή απόσταση στον άξονα με τον Διονάτο, η μπάλα στην αγκαλιά του Γκασούκα.
Στο 54΄ οι παίχτες της ΑΕΜ άλλαξαν πολλές φορές την μπάλα, το τελικό σουτ του Δ. Κράνη, μόλις άουτ.
Στο 55΄ νέα οργανωμένη επίθεση των Κανονιέρηδων, ο Ζέρβας στον Γαβρίνα, αυτός με τακουνάκι πάλι στον Ζέρβα, το σουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κούστα.
Στο 58΄ ο Κυριακόπουλος πέρασε από αριστερά δύο παίχτες, έκανε την παράλληλη σέντρα, αλλά ο Κούστας κόντραρε εξ επαφής το σουτ του Μ. Πλακίδα και κόρνερ.
Στο 64΄ ο Τσάμης έβγαλε κοφτή μπαλιά στον Μ. Πλακίδα, αλλά και πάλι ο Κούστας έπεσε στα πόδια του και μπλόκαρε.
Στο 65΄ ο Γαβρίνας την μπαλιά από αριστερά, ο Ζέρβας άφησε την μπάλα με προσποίηση να περάσει και ο Μ. Πλακίδας, αφού στοπάρησε την μπάλα, την έστειλε με δυνατό σουτ στα δίχτυα του Κούστα, πετυχαίνοντας το 1-4 και κάνοντας χατ τρικ.
Στο 68΄ γρήγορη αντεπίθεση του Ομήρου, με τον Καραντζογιάννη να βγάζει στον κενό χώρο στον Κούσουλα, που δεν πρόλαβε την προβολή, για να καταλήξει η μπάλα άουτ.
Στο 71΄ φάση διαρκείας έξω από την περιοχή του Ομήρου, ο Γαβρίνας επιχείρησε το σουτ, αλλά ο Κούστας έπεσε και μπλόκαρε.
Στο 75΄ φάουλ του Ζέρβα από αριστερά, πέρασε από πολλούς παίχτες η μπάλα, ο Γαβρίνας αιφνιδιάστηκε κι έστειλε την μπάλα άουτ.
Στο 76΄ ο Χ. Πλακίδας έκανε ωραία προσπάθεια, γύρισμα στον Τσάμη, δυνατό σουτ στην κίνηση στην πλάτη του Ξάνθη και κόρνερ.
Στο 80΄ φάουλ του Κ. Κούστα από μέση απόσταση, έδιωξε ψηλά ο Γκασούκας.
Στο 87΄ κι ενώ το παιχνίδι είχε ατονίσει, ο Γαβρίνας, πήρε την μπάλα λίγο κάτω από το κέντρο, πέρασε τέσσερις παίχτες του Ομήρου και με ψύχραιμο πλάσε, έκανε το 1-5, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα.
Συμπερασματικά ήταν ένα καλό παιχνίδι μέχρι την διακοπή της αποβολής και των επεισοδίων. Ο 'Ομηρος στεκόταν καλά και παίζοντας δυνατά κοντράριζε στα ίσια την ΑΕΜ. Μετά την ισοφάριση, οι παίχτες του έδειξαν να εκνευρίζονται, για να καταρρεύσουν με την επανέναρξη, κάνοντας αντιαθλητικό παιχνίδι και οπισθοχωρώντας. Στο τέλος θα μπορούσαν να δεχτούν περισσότερα τέρματα. Η ΑΕΜ, ξύπνησε μετά το 1-0 και κλείδωσε το παιχνίδι στο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο οι Κανονιέρηδες προσπάθησαν να προσφέρουν θέαμα, χάνοντας πολλά γκολ.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ: Κούστας Λ., Ξάνθης, Παραμπάτης, Κάκκος Χ., Μπούσγος, Διονάτος, Κούσουλας Σ., Παπανικολάου(65΄ Μαρκαντωνάτος), Σμπόρας(46΄ Καρατζογιάννης), Κάκκος Ξ., Τσιφοπανόπουλος(54΄ Κούστας Κ.).
Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Γκασούκας, Μπαλάφας(46΄ Πλακίδας Χ., 85΄ Μαντέλος Β.), Πασπαλιάρης(66΄ Καρανίκας), Μαντέλος Χ., Αποστολόπουλος, Κράνης Δ., Τσάμης, Κυριακόπουλος, Γαβρίνας, Ζέρβας, Πλακίδας Μ.