Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Φωτορεπορτάζ Άρης - ΑΕΜ


























Αποτελέσματα Α΄ ΕΠΣΝΑ

Άνετη νίκη για τον ΓΟΜ, κόντρα στον Αετό Σταμνά. Συνέχεια στις επιτυχίες για Ατρόμητο Αντιρρίου και Ολυμπιακό Παναιτωλίου. Με πέναλτι στο 75' κατάφερε η Μεσάριστα να σπάσει την δυνατή άμυνα του Καινουρίου. Σπουδαίο διπλό για τον Αρακυνθιακό, μέσα στην Γαβρολίμνη. Δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο για τον Όμηρο Νεοχωρίου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής:
ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ - ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 0-2
ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ - ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ 2-0
ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ 3-0
ΔΑΦΝΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΧΩΡΑΣ - ΑΟ ΛΥΓΙΑΣ 3-0 α.α.
ΑΡΗΣ ΜΕΣΑΡΙΣΤΑΣ - ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ 1-0
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ - ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ 4-2
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ - ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ 3-2
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒΡΟΛΙΜΝΗΣ - ΑΡΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ 1-2

Η βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση της 21ης αγωνιστικής
1. ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 53
2. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ 48
3. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ 48
4. ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 46
5. ΑΡΗΣ ΜΕΣΑΡΙΣΤΑΣ 45
6. ΑΕ ΑΡΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ 44
7. ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ 38
8. ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ 24
9. ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ 23
10. ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 22
11. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒ/ΜΝΗΣ 21
12. ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ 21
13. ΔΑΦΝΗ ΜΕΓ. ΧΩΡΑΣ 19
14. ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ 12
15. ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ 7
16. ΑΟ ΛΥΓΙΑΣ αποχώρησε

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 22η
(Σάββατο 7/2)
ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ
ΑΡΗΣ ΜΕΣΑΡΙΣΤΑΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ
ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ - ΔΑΦΝΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ - ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΑΟ ΛΥΓΙΑΣ - ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ - ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ
ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒΡΟΛΙΜΝΗΣ
ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ - ΑΡΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ

Λιγοστεύουν τα εμπόδια, Άρης Αιτ - ΑΕΜ 0-2

Απέναντι σ' ένα δυνατό και ψυχωμένο 'Αρη, η ΑΕΜ έκανε εντυπωσιακό παιχνίδι και με δύο γκολ στο τέλος κάθε ημιχρόνου έφυγε νικήτρια από το Αιτωλικό, εξουδετερώνοντας άλλο ένα δύσκολο εμπόδιο στο μοναχικό της δρόμο για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Μπροστά σε 700 και πλέον φιλάθλους που δημιούργησαν πολύ όμορφη ατμόσφαιρα, έγινε ένας δυνατός αγώνας με πολλές φάσεις, αν και το γήπεδο δεν βοηθούσε προς αυτή την κατεύθυνση.
Η Μεσολογγίτικη ομάδα μπήκε δυνατά στον αγώνα και μόλις στο 2΄ κέρδισε ένα φάουλ σε καλή θέση, που εκτέλεσε ο Τσάμης άσχημα, για να διώξει ο Καπελάρης.
Ο 'Αρης ανταπάντησε στο 4΄ όταν ο Παπαστέλιος, έκανε ένα επικίνδυνο γέμισμα, αλλά μπλόκαρε ο Δ. Ζέρβας.
Στο 6΄ η Αιτωλικιώτικη ομάδα έχασε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί, όταν ο Παπαστέλιος από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής, έπιασε δυνατό σουτ, ο Δ. Ζέρβας απέκρουσε εντυπωσιακά, η μπάλα βρήκε το πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και πέρασε κόρνερ.
Στην αντεπίθεση ο Ν. Ζέρβας, έκανε επικίνδυνη παράλληλη σέντρα από αριστερά, δεν βρήκε κανείς την μπάλα που πέρασε μόλις δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ελευθεράτου.
Στο επόμενο λεπτό έγινε φάση διαρκείας: ο Γαβρίνας κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή του Άρη, ο Ζέρβας πλασαριστά αριστερά στον Τσάμη, ο Καρέτσος έκοψε σε κόρνερ την σέντρα. Εκτέλεσε ο Ζέρβας, πλάγιο άουτ από τον Ξύστρα, η μπάλα στον Ζέρβα η σέντρα στο Χ. Πλακίδα δύσκολη κεφαλιά, ο Ελευθεράτος μπλόκαρε.
Στο 13΄ ο Μάριος άλλαξε με τον Ζέρβα, από δεξιά σέντρα παράλληλη, κόρνερ. Εκτέλεσε ο Ζέρβας συρτά, αμέσως το σουτ από τον Γαβρίνα, κόντρα και μπλόκαρε ο Ελευθεράτος. Στην αντεπίθεση ο Παπαστέλιος, παράλληλη σέντρα που πέρασε άουτ.
Στο 15΄ μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΜ, καθώς ο Ζέρβας μπήκε από δεξιά έβγαλε φαρμακερή σέντρα, ο Ν. Κράνης έκανε άσχημη κεφαλία, παρενέβη ο Χ. Πλακίδας, ασθενές σουτ στην κίνηση, μπλόκαρε πάνω στη γραμμή ο Ελευθεράτος.
Στο 17΄ νέα φάση διαρκείας της ΑΕΜ, που πίεζε, με συνεχείς προσπάθειες για σουτ, που δεν έβγαινε, ο Γαβρίνας κέρδισε φάουλ μέσα στο ημικύκλιο. Εκτέλεσε ο Ζέρβας στο τείχος η μπάλα.
Στο 21΄ επικίνδυνη παράλληλη σέντρα από αριστερά από τον Μπαρμπαρούση, έπεσε στην πορεία της μπάλας ο Σερμετζέλης, αλλά δεν την βρήκε.
Στο 23΄ ο Μπαλάφας και ο Ζέρβας άλλαξαν ωραία την μπάλα από δεξιά, σέντρα σουτ του Μπαλάφα στο πρώτο δοκάρι μπλόκαρε ο Ελευθεράτος.
Στο 24΄ Φάουλ για τον Άρη, ψηλοκρεμαστά μέσα στην περιοχή, μπλόκαρε ο Ζέρβας, που έδωσε αμέσως την μπάλα στον Γαβρίνα που έκανε το σουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ελευθεράτου.
Στο 27΄ φάουλ του Ζέρβα από δεξιά πρόλαβε και έδιωξε ο Καπελάρης προ του Χ. Πλακίδα.
Στο 28΄ από αριστερά ο Μαντέλος την παράλληλη σέντρα, ο Καπελάρης έδιωξε, η μπάλα στον Τσάμη, κακό σουτ από τον άξονα, ψηλά άουτ.
Στο 34΄ εντυπωσιακή προσπάθεια του Σεμερτζέλη που πέρασε δύο παίχτες, έκανε την παράλληλη σέντρα, ο Ζέρβας μπλόκαρε και έβγαλε μπαλιά στον Χ. Πλακίδα που βγήκε γρήγορα μπροστά, έκανε την παράλληλη συρτή σέντρα, έπεσε ωραία ο Ελευθεράτος και μπλόκαρε.
Στο 37΄ φάουλ από αριστερά για την ΑΕΜ, ο Ζέρβας καλοχτυπημένο ο Αποστολόπουλος αφύλακτος δεν μπόρεσε να κάνει την κεφαλιά.
Στο 40΄ γρήγορη αντεπίθεση του Άρη, βγήκε η μπαλιά στον κενό χώρο, αλλά πρόλαβε και μπλόκαρε ο Ζέρβας προ του Μπρούνου.
Στο 44΄ φάουλ για τον 'Αρη από μέση απόσταση, ο Παπαστέλιος βρήκε σε καλή θέση τον Ξύστρα, αυτός έκανε το δυνατό σουτ, μπλόκαρε ο Ζέρβας και με δυνατό σουτ βρήκε τον Χ. Πλακίδα, αυτός έφερε εντυπωσιακά την μπάλα μπροστά του ξεφεύγοντας από τον Καρέτσο, έκανε αμέσως την σέντρα και ο Ν. Κράνης με κεφαλιά στην κίνηση έκανε το 0-1, στο 45΄.
Ακολούθησε τρελλό πανηγύρι στις εξέδρες και τον αγωνιστικό χώρο από του Μεσολογγίτες, ενώ Ζέρβας και Παπαστέλιος, αντάλλαξαν μερικά "γαλλικά", για να εισπράξουν από μια κίτρινη κάρτα, καθώς ακολούθησε ένταση.

Αποφασισμένη να καθαρίσει το παιχνίδι μπήκε η ΑΕΜ, που πίεσε από την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου.
Στο 4΄ καταπληκτική προσπάθεια του Κυριακόπουλου, που κινήθηκε παράλληλα προς την γραμμή του άουτ κι έβγαλε μπαλιά στον Χ. Πλακίδα, αυτός πιεζόμενος έκανε ασθενές σουτ, ο Ελευθεράτος δεν μπόρεσε να αποκρούσει, αλλά πρόλαβε ο Καπελάρης και έδιωξε.
Στο 6΄ φάουλ με τον Ζέρβα από αριστερά και πλάγια, έδιωξε ο οπισθοχωρημένος Αρέτας σε πλάγιο.
Στη συνέχεια ο 'Αρης ισορρόπησε και βγήκε επικίνδυνα μπροστά. Στο 8΄ φάουλ με τον Παπαστέλιο, πλασαριστά αριστερά στο Σεμερτζέλη, παράλληλη σέντρα, μπλόκαρε ο Ζέρβας.
Στο 9΄ σέντρα από αριστερά του Παπαστέλιου, αφύλακτος στο ύψος του πέναλτι ο Μπρούνος έπιασε τηνκεφαλιά, ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Ζέρβα.
Στο 11΄ κόρνερ για την ΑΕΜ με τον Ζέρβα, απέκρουσε ο Καπελάρης, γρήγορη αντεπίθεση με τον Σερμετζέλη, φάουλ από τον Μ. Πλακίδα. Εκτέλεσε ο Ξύστρας, έδιωξε ο Αποστολόπουλος.
Στο 13΄ ο Ζέρβας βρήκε ωραία τον Γαβρίνα, αυτός έκανε δύσκολο πλασέ, πέρασε η μπάλα από τον Ελευθεράτο, αλλά κάλυψε ο Καπελάρης και έδιωξε.
Ακολούθησε ένα δίλεπτο πίεσης από τον 'Αρη, με συνεχή πλάγια άουτ, αλλά χωρίς σουτ.
Στο 17΄ φάουλ για την ΑΕΜ, πλασαριστά ο Τσάμης δεξιά στον Χ. Πλακίδα, που έκανε άσχημη σέντρα, άουτ.
Στο 20΄ γέμισμα του Αρέτα από μακριά, έδιωξε ο Μπαλάφας, ο Μπρούνος το σουτ, μπλόκαρε σταθερά ο Ζέρβας.
Στο 21΄ νέο κακό γέμισμα από τον Παπαστέλιο, άουτ.
Στο 22΄ σουτ του Χ. Πλακίδα από τον άξονα μπλόκαρε ο Ελευθεράτος.
Στο 23΄ ο Χ. Πλακίδας έβγαλε επικίνδυνη σέντρα από αριστερά, ο Γαβρίνας πρόλαβε τον Ελευθεράτο, βάζοντας πονηρά το ...χεράκι του και το γκολ που πέτυχε ακυρώθηκε.
Στο 25΄ πολύ καλή προσπάθεια του Γαβρίνα, που μπήκε μέσα στην περιοχή πλάγια δεξιά και λίγο πριν σουτάρει έπεσε με τάκλιν από πίσω ο Ξύστρας, βρήκε πόδια και μπάλα, ο κ. Λιόνας έδειξε παίζετε, οι Μεσολογγίτες ζήτησαν πέναλτι.
Στο 27΄ από καλή θέση έξω από την περιοχή ο Μ. Πλακίδας έπιασε κακό σουτ, άουτ.
Στο 30΄ ωραία σέντρα του Μπαρμπαρούση, πρόλαβε ο Κυριακόπουλος κι έδιωξε τον κίνδυνο.
Στο 32΄ καταπληκτική προσπάθεια του Χ. Πλακίδα από δεξιά, πέρασε τον Ποριτσιάνο και λίγο πριν το σουτ, ο Ποριτσιάνος τον ανέτρεψε από πίσω, αλλά ο κ. Λιόνας έδειξε άουτ ξεσηκώνοντας την μεσολογγίτικη κερκίδα.
Στο 34΄ κόρνερ για τον 'Αρη με τον Μπαρμπαρούση, η μπάλα στον Ξύστρα, επικίνδυνη συρτή σέντρα, στην πορεία της μπάλας ο Παπαστέλιος, κακό σουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι της ΑΕΜ η μπάλα.
Στο 35΄γρήγορη επίθεση της ΑΕΜ, ο Ζέρβας την σέντρα - σουτ, καλά τοποθετημένος ο Ελευθεράτος μπλόκαρε στο πρώτο δοκάρι.
Στο 36΄ επικίνδυνη σέντρα του Ξύστρα από δεξιά, βγήκε ο Ζέρβας και μπλόκαρε.
Στο 39΄ ο Χ. πλακίδας έκλεψε την μπάλα και ετοιμαζόταν να βγει από δεξιά απέναντι στο Ελευθεράτο, αλλά ο κ. Λιόνας τον έκοψε με ανύπαρκτο φάουλ, εξαγριώνοντας τους Μεσολογγίτες φιλάθλους, που πέταξαν ένα μπουκάλι νερό στον βοηθό και ο κ. Λιόνας διέκοψε το παιχνίδι, για να κάνει συστάσεις προς τους υπεύθυνους της ΑΕΜ, ώστε να μην ξανασυμβεί. Στο 43΄ ο Σερμετζέλης έκανε ωραία προσπάθεια από αριστερά, αλλά ο Ζέρβας βγήκε έγκαιρα και μπλόκαρε την μπάλα προ του Μπρούνου.
Στο 45΄ ο Χ. Πλακίδας έκανε καταπληκτική τρίπλα σε στυλ Ζιντάν στο Ποριτσιάνο, αλλά το δυνατό σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του 'Αρη.
Στο 47΄ ο Δ. Κράνης έβγαλε ωραία μπαλιά στον κενό χώρο, ο Χ. Πλακίδας πρόλαβε την έξοδο του Ελευθεράτου, αλλά η κεφαλιά του πέρασε ξυστά από το αριστερό δοκάρι του 'Αρη.
Στο 48΄ ο Χ. Πλακίδας έκανε καταπληκτική προσπάθεια από δεξιά, έκανε σουτ που κοντραρίστηκε από τον Καπελάρη, δεύτερο σουτ, λίγο πριν την γραμμή έδιωξε ο Μπαρμπαρούσης.
Στο 49΄ ο Δ. Κράνης έκανε ανάποδη ψηλοκρεμαστή μπαλιά με πλάτη στο τέρμα του 'Αρη, ο Σαμαράς πήρε την μπάλα έκανε μερικά βήματα και με καταπληκτικό αριστερό συρτό πλασέ από το ύψος της περιοχής, νίκησε τον Ελευθεράτο κάνοντας το 0-2, που ήταν και το τελικό σκορ.
Σε γενικές γραμμές ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι, με συνεχείς εναλλαγές των επιθέσεων, καθαρό, με την μπάλα πάνω κάτω, πολλές φάσεις, που θα μπορούσαν να έχουν καταλήξει σε γκολ. Ο 'Αρης έπαιξε την ΑΕΜ στα ίσα, δικαιούνταν ένα τουλάχιστον γκολ, ενώ και οι Κανονιέρηδες θα μπορούσαν να έχουν καθαρίσει νωρίτερα το ματς. Η Αιτωλικιώτικη ομάδα είχε σε μεγάλη μέρα τους Παπαστέλιο, Σεμερτζέλη, Ελευθεράτο και Καπελάρη, ενώ από την ΑΕΜ που δεν είχε υστερήσαντες, ξεχώρισαν οι Ν. Ζέρβας, Χρ. Πλακίδας(από ατυχία δεν σκόραρε), Τσάμης και Κυριακόπουλος.
Ο καλός και έμπειρος διαιτητής κ. Λιόνας έχασε σημαντικές φάσεις, αρνήθηκε πέναλτι στην ΑΕΜ, δεν τα πήγε καλά στον πειθαρχικό έλεγχο και γενικά δεν ήταν σε καλή μέρα, ενώ οι βοηθοί του έκαναν λάθη.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ: Ελευθεράτος, Καρέτσος (63΄ Καραδήμας), Ποριτσιάνος, Ξύστρας, Καπελάρης, Παπαστέλιος, Ταμπάκης (83΄ Καργιοφύλλης), Μπαρμπαρούσης, Αρέτας, Σεμερτζέλης, Μπρούνος.
Α. Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Ζέρβας Δ., Μπαλάφας, Μαντέλος Χ., Πλακίδας Μ., Αποστολόπουλος, Γαβρίνας(76΄ Κράνης Δ.), Τσάμης, Κυριακόπουλος, Κράνης Ν.(67΄ Καρανίκας), Ζέρβας Ν.(87΄ Σαμαράς), Πλακίδας Χ.

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Δύσκολη αποστολή

Να περάσει το εμπόδιο του Άρη Αιτωλικού χωρίς απώλειες, θα προσπαθήσει αύριο η ΑΕΜ. Το παιχνίδι που θα ξεκινήσει στις 3μμ αναμένεται να το παρακολουθήσουν εκατοντάδες φίλαθλοι των δύο ομάδων. Η "Κυρία" που δεν θα έχει στην διάθεση της, τον Γιώργο Πασπαλιάρη, θέλει την νίκη και μόνο, για να διατηρήσει την διαφορά των πέντε βαθμών από τους διώκτες της. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Λιόνας, με βοηθούς τους Κωσταρά και Ζυγούρη. Παρατηρητής θα είναι ο Δημάκης και νοσηλευτής ο Καραδήμας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής:
(Σαββάτο 31/1)
ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ - ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ - ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ
ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ
ΔΑΦΝΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΧΩΡΑΣ - ΑΟ ΛΥΓΙΑΣ
ΑΡΗΣ ΜΕΣΑΡΙΣΤΑΣ - ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ - ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ - ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒΡΟΛΙΜΝΗΣ - ΑΕ ΑΡΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ

*Όλα τα παιχνίδια αρχίζουν στις 3.00μμ

*** μικροί θα αντιμετωπίσουν αύριο στις 10.30 στο Ενωσιακό, την Ακαδημία Μεσολογγίου. Η ΑΕΜ θέλει να δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις και ν' ανέβει ακόμη πιο πολύ στην βαθμολογία. Διαιτητής ορίστηκε ο Παρασκευάς και νοσηλευτής ο Ιωαννίδης.

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Ο ΜVP της ΑΕΜ

Αυτή την εβδομάδα αναγκαστικά θα σας παρουσιάσω δύο MVP για δύο διαφορετικούς λόγους. Ο ένας έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι με αμέτρητα χιλιόμετρα και ορισμένες φορές έδινε την εντύπωση πως βρισκόταν παντού μέσα στο γήπεδο ενώ του πιστώνεται η καταπληκτική ενέργεια και ασίστ στη φάση του γκολ. Όλοι όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο θα κατάλαβαν φυσικά πως αναφέρομαι στον Νεκτάριο Ζέρβα που πρόσφερε ουσία στην ομάδα του και θέαμα στους φίλους της ΑΕΜ με ορισμένες καταπληκτικές ενέργειες που άφησαν πολλές φορές σε ρόλο θεατών τους προσωπικούς του αντιπάλους. Ο δεύτερος δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον πρώτο σκόρερ της ομάδας Χρήστο Πλακίδα ο οποίος είχε την ψυχραιμία αλλά και την ικανότητα σε ένα σημείο όπου η μπάλα έκαιγε κυριολεκτικά να εκτελέσει στην κλειστή γωνία του Μπανίλα με έξοχο τελείωμα με το εξωτερικό φάλτσο να πετύχει το 1-0 και να στείλει τους οπαδούς της ομάδας του στα ουράνια. Ήταν το 11 φετινό γκολ του Χρήστου ο οποίος βρίσκεται μέχρι στιγμής στην τρίτη θέση του πίνακα των σκόρερ ενώ να σας θυμίσουμε πως είχε σκοράρει και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου ανάμεσα στις δυο ομάδες.
Κώστας Σερμεντζέλης

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Πέρασε από την Γαβρολίμνη

Ο Ολυμπιακός Παναιτωλίου πήρε μεγάλη νίκη στην Γαβρολίμνη με 1-0 και φυγουράρει στην δεύτερη θέση μαζί με τον Ατρόμητο Αντιρρίου,

Η βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση της 20ης αγωνιστικής
1. ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 50
2. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ 45
3. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ 45
4. ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 43
5. ΑΡΗΣ ΜΕΣΑΡΙΣΤΑΣ 42
6. ΑΕ ΑΡΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ 41
7. ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ 38
8. ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ 24
9. ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ 23
10. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒ/ΜΝΗΣ 21
11. ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ 21
12. ΔΑΦΝΗ ΜΕΓ. ΧΩΡΑΣ 19
13. ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 19
14. ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ 12
15. ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ 7
16. ΑΟ ΛΥΓΙΑΣ αποχώρησε

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Με Καφέ και με Τσιγάρο, 25-1-2009

ΑΕΜάρες, Καλημέρα! "ΑΕΜ δεν είσαι για το τοπικό, έχεις ιστορία, έχεις και λαό!" Μ' αυτό το σύνθημα είμαι από το πρωί σήμερα! Τέτοια ατμόσφαιρα στο Στάδιο του Μεσολογγίου, είχα να ζήσω 15 χρόνια! Κρίμα που δεν είχε λιακάδα, θα γινότανε ρεκόρ εισιτηρίων! Ευτυχώς ο Θεός ήταν επιεικής μαζί μας! Η βροχή σταμάτησε τρεις ώρες πριν τον αγώνα και ξανάρχισε, δύο ώρες μετά! Το "χαλί" ήταν ...καλοστρωμένο και η Γιορτή του Μεσολογγίτικου Ποδοσφαίρου πήρε άριστα!
***Αυτή τη φορά πρωταγωνιστές ήταν οι φίλαθλοι της ΑΕΜ, που δεν σταμάτησαν να ενισχύουν την ομάδα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο! Τα συνθήματα, τα πανό, τα βεγγαλικά και τα χαρτάκια έδωσαν ατμόσφαιρα άλλων εποχών στο Στάδιο. Άλλο να σας τα γράφω κι άλλο να είσαστε μέσα να δείτε! Γι' αυτό βάλαμε πολλές φωτογραφίες και βίντεο για να πάρετε ...μεζέ!!!
***Δύο πανό ήταν που τράβηξαν την προσοχή: το ένα ήταν ένα τεράστιο απέναντι από την κερκίδα και δεξιά και έγραφε "Μια πόλη, μια ομάδα, μια ιστορία, Α. Ε. Μεσολογγίου" και ένα στην ίδια πλευρά, αλλά αριστερά που έγραφε "Καλό ταξίδι Τζίμη, οι καλεσμένοι σου ήρθαν όλοι, εσύ που ήσουνα;;;". Στο τελευταίο, που συγκίνησε όλο τον κόσμο, οι παίχτες έβαλαν μια ανθοδέσμη και με το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου, δόθηκε άλλο ένα ύστατο χαίρε στον Δημήτρη Κοντοδήμα, ΑΕΜάρα από τους λίγους, που δυστυχώς δεν είναι πια κοντά μας, μια και στα 24 του αποφάσισε να φύγει γι' άλλους κόσμους...
***Για να έχει επιτυχία μια γιορτή, πρέπει οι καλεσμένοι να είναι πολλοί(και ήταν), να υπάρχουν πολλά events(και υπήρχαν) και να υπάρχει κορύφωση στο τέλος(και υπήρξε). Οι παίχτες και των δύο Μεσολογγίτικων ομάδων, έδωσαν όσα περισσότερα μπορούσαν, ο κόσμος είχε κέφι και παλμό, οι φάσεις εναλλάσσονταν στα δυο τέρματα και το γκολ του Χρήστου Πλακίδα κορύφωσε την Γιορτή στο 90΄!!!
***Τρελά γιόρτασαν τη νίκη στ' αποδυτήρια της ΑΕΜ οι Κανονιέρηδες! Χοροπηδούσαν και φώναζαν συνθήματα και όταν άνοιξε η πόρτα και μπήκαν και οι φίλαθλοι στο χώρο των αποδυτηρίων, έγινε το "σώσε"!!! Φυσικά, επίκεντρο των πανηγυρισμών, ήταν ο Χρ. Πλακίδας, που τον σήκωσαν οι φίλαθλοι στα χέρια και τον πέταγαν ψηλά! Τα συνθήματα δονούσαν την ατμόσφαιρα, για ην ΑΕΜ, για τους παίχτες και για τον Πρόεδρο της ΑΕΜ.
***Φιλική ήταν η ατμόσφαιρα ανάμεσα στους παίχτες των δύο ομάδων, αλλά και τα μέλη των διοικήσεων πριν αρχίσει ο αγώνας. Στο τέλος όμως του αγώνα, στο αντίπαλο στρατόπεδο υπήρξε εκνευρισμός και ήταν φυσικό. Μέχρι το 90΄ πίστευαν ότι ο Γυμναστικός θα έπαιρνε την ισοπαλία και το γκολ στο φινάλε τους στενοχώρησε..Πιο πολύ εκνευρισμένος ήταν ο Αντρέας Μαργέλης, που όταν πήγα να του πάρω δυο λόγια, με απώθησε!!! Αιτία ένα άνευ ουσίας μικροεπεισόδιο μεταξύ του φύλακα του Σταδίου Σκαρλάτου και του παίχτη με το Νο 2(Κωσταντάρας) σ' ένα πλάγιο άουτ...
***Είχε προηγηθεί η πρώτη στην υπόθεση Καρέτσου τον Σεπτέμβριο, η δεύτερη στον αγώνα του πρώτου γύρου στ΄αποδυτήρια των διαιτητών και η τρίτη χθες... Ωραίους "φίλους" έχω!!! Κλείνω το θέμα εδώ. Διατηρώ την αξιοπρέπειά μου και δεν δίνω συνέχεια σ' αυτά τα γεγονότα. Παραμένω πάνω απ' όλα Μεσολογγίτης, τιμώ τον Γυμναστικό και την διοίκησή του, όπως και όλα τα μεσολογγίτικα σωματεία και δεν θα μου αλλάξουν γνώμη δυο - τρια άτομα. Θα συνεχίσω να γράφω και να λέω την γνώμη ευθαρσώς και επώνυμα. Κανένας δεν θα με φιμώσει!
***Επιστρέφω στον αγώνα, για να σας πω ότι πολλές ήταν οι παρουσίες παιχτών, παραγόντων και προπονητών ομάδων της περιοχής. Ήταν φυσικό μια και όπως είχε εξελιχθεί η βαθμολογία, ήταν ντέρμπι κορυφής. Ένας αγώνας δύο πολύ καλών ομάδων και δύο προπονητών, πρώην συμπαικτών στην ΑΕΜ, με δυνατό έργο στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του Νομού μας. Κερδισμένος ο Γιώργος Ζήκος, που έχει καταφέρει να δημιουργήσει στους παίχτες καρδιά Πρωταθλητών και τη νοοτροπία να παλεύουν τους αγώνες μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.
***Το παιχνίδι ήταν πολύ καλό και ο Γυμναστικός δικαιολόγησε απόλυτα τη βαθμολογική του θέση. Είχε ενθουσιασμό και τσαμπουκά και μερικούς τεχνίτες παίχτες, που μπόρεσαν και δημιούργησαν καλές φάσεις. ΄Ομως η ΑΕΜ είναι άλλου επιπέδου ομάδα. Θα μπορούσε να έχει καθαρίσει το ματς από το πρώτο ημίχρονο, όμως το πάθος των παιχτών της για τη νίκη, τους έκανε απρόσεκτους στην τελική προσπάθεια.
***Ο Γ. Ζήκος χρησιμοποίησε και πάλι τα αγαπημένα του συστήματα: 4-4-2 που μετατρεπόταν σε 3-5-1-1, ανάλογα με την πίεση που δεχόταν το κέντρο της ομάδας. Οι αλλαγές του ήταν λογικές και ουσιαστικές, ενώ βλέποντας να βγαίνουν τα μαν του μαν του Α. Μαργέλη, έδωσε εντολές στους επιθετικούς ν' αλλάζουν συνεχώς θέσεις, δημιουργώντας ρήγματα στην άμυνα των φιλοξενουμένων. Τον ρώτησα στο τέλος αν φοβήθηκε την γκέλα και μου είπε, ότι είχε πίστη ότι έστω και στο τελευταίο δευτερόλεπτο, το γκολ θα βγει.
***Ο διαιτητής Στυλιάρας έπαιξε το παιχνίδι σωστά και πέρασε σχεδόν απαρατήρητος, αποδεικνύοντας ότι αυτή τη στιγμή ανήκει στην ελίτ των διαιτητών του Νομού και όχι μόνο. Το ίδιο καλοί και οι βοηθοί Κωστάρας και Ροκοπάνος.
***Πολλά παιδιά στην εξέδρα, αλλά και γυναικείος πληθυσμός, που αποδείκνυαν για άλλη μια φορά το επίπεδο των φιλάθλων του Μεσολογγίου, που κατατάσσει την Μεσολογγίτικη κερκίδα ψηλά σε πολιτισμό, αλλά και παρουσία.
***Με υπερηφάνεια φορούσαν τα νέα ωραιότατα κασκόλ μικροί και μεγάλοι και έκαναν και 'μας που μεσολαβήσαμε και χρηματοδοτήσαμε την παραγγελία τους ευτυχισμένους. Ήδη με πρωτοβουλία της θύρας 2 παραγγέλθηκαν άλλα 250, που είναι σίγουρο ότι όταν έρθουν θα εξαφανιστούν(ήδη απ' αυτά ήρθαν τα 50 και έγιναν καπνός μέσα σε 10 λεπτά). Επίσης έκαναν την εμφάνισή τους με πρωτοβουλία της διοίκησης και μπλουζάκια, ενώ σε λίγο θα έρθουν και καπελάκια! Να λοιπόν ένα ακόμα κομμάτι της ΑΕΜτζίδικης δραστηριότητας που κατά μεγάλο μέρος οφείλεται στο AEM NEWS!
***Άφησα για το τέλος το αυτονόητο: Η ΑΕΜάρα ξέφυγε πέντε βαθμούς από τον δεύτερο και σε δυο - τρεις αγωνιστικές που ακολουθούν, έχει τη δυνατότητα να καθαρίσει την υπόθεση άνοδο. Ήδη ακούστηκαν και τα πρώτα ...παπαγαλάκια, για εμπλοκή κι άλλων επιχειρηματιών της περιοχής και όχι μόνο στα διοικητικά πράγματα! Με δεδομένη την αξία της ήδη υπάρχουσας πολύ καλής ομάδας και με την προσθήκη δυο -τριών ικανών παιχτών, η ομάδα του χρόνου θα χτυπήσει άνοδο στη Γ΄ Εθνική!
***ΑΕΜάρες αυτά για σήμερα, το Σάββατο, όλοι στο Αιτωλικό, για να πάρουμε μαζί με τα αστέρια μας μια ακόμα νίκη! Ο Άρης είναι σε καλή κατάσταση και αναμένεται να γίνει ένα ακόμα καλό παιχνίδι, που θα το χαρούμε μαζί Μεσολογγίτες και Αιτωλικιώτες. Μέχρι την επόμενη Κυριακή να είστε όλοι καλά!
Μιχάλης Κιτσινέλης

Βίντεο: Η Αρχή και το Τέλος!!!

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

Φωτορεπορτάζ ΑΕΜ-ΓΟΜ 1-0

Για τον Τζιμάρα η Θύρα 2 ΑΕΜ δεν είσαι για το τοπικό, έχεις Ομαδάρα, έχεις και λαό!!

Γκόοοοοοοολ!!!!!