Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2008

Ανακοίνωση Θύρας 2

Η Θύρα 2 ανακοινώνει ότι από χθες 30.12.08 ο σύνδεσμος αδελφοποιήθηκε με τους ULTRAS 6 ABELOKIPI.

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2008

Το ΑΕΜ ΝΕWS σας εύχεται ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ, με υγεία, χαρά και ότι καλύτερο για όλο το κόσμο. Εμείς θα είμαστε πίσω στις 2 Ιανουαρίου, έως τότε χαρείτε και διασκεδάστε με τις οικογένειές σας, τους φίλους και όλους τους ανθρώπους.


5-0 τους Νέους του Παναιτωλικού

Φιλικό στο Αγρίνιο έδωσε χθες η ΑΕΜ, αντιμετωπίζοντας τους Νέους του Παναιτωλικού. Η "Κυρία" δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα και επιβλήθηκε με 5-0. Τα τέρματα της μεσολογγίτικης ομάδας πέτυχαν οι Γαβρίνας (2), Κυριακόπουλος, Ζέρβας και Χρ. Πλακίδας.

***Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν, με τη Μικτή Αιτωλ/νίας εναντίον της αντίστοιχης της Αχαΐας, οι νεαροί Β. Μαντέλος και Λινάρδος, αφού με δικό τους τέρμα έδωσαν προβάδισμα στην ομάδα μας. Ήταν μια εκπληκτική φάση όπου οι ταλαντούχοι νεαροί έπαιξαν δύο φορές το ένα-δύο και ο Μαντέλος έβγαλε τετ-α-τετ τον Λινάρδο, που με εξαιρετικό πλασέ έκανε το 1-0. Τελικά το τελικό σκορ ήταν 1-1 για τους "μεγάλους", ενώ οι "μικροί " έχασαν με 3-1.

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

Καλή εμφάνιση και 1-1

Ένα πολύτιμο βαθμό απέσπασαν οι μικροί της ΑΕΜ, στο γήπεδο της Λυγιάς, κόντρα στον Ναυπακτιακό Αστέρα. Η ομάδα του Δημήτρη έχασε αρκετές ευκαιρίες για να πάρει το μεγάλο διπλό. Σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού οι παίκτες της ΑΕΜ, είχαν καλή και σταθερή απόδοση. Το έργο που γίνεται στην ακαδημία σιγά σιγά εμφανίζεται εντός του γηπέδου και αυτό αποδεικνύεται και από την υψηλή θέση στο βαθμολογικό πίνακα.

Τ' αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής:
ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ – ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 1-1
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 4-0
ΕΝΩΣΗ ΑΟΚ ΤΡΙΚΑΡΔΟΣΑΚΑΔ. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 0-3 Α/Α
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 2008 – ΑΚΑΔ. ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ 2-1
ΑΧΕΛΩΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ 1-1
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΡΕΠΟ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 2008 34
2. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ 26
3. ΑΧΕΛΩΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 23
4. ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ 20
5. ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 18
6. ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ 18
7. ΑΚΑΔ. ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ 17
8. ΑΚΑΔ. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 16
9. ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 6
10. ΕΝΩΣΗ ΑΟΚ ΤΡΙΚΑΡΔΟΣ αποχώρησε
11. ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ αποχώρησε

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

Με Καφέ και με Τσιγάρο, 21-12-2008

ΑΕΜάρες, Καλημέρα! Δεν τα κατάφερε η ομαδάρα μας χτες και φέρνοντας ισοπαλία 2-2, με τον Ατρόμητο Αντιρρίου, έχασε την ευκαιρία να ξεφύγει στη βαθμολογία και να κάνει πιο εύκολη τη συνέχεια. Παρ’ όλ’ αυτά παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας και συνεχίζει τον αγώνα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
***Όσοι είμαστε χθες στο γήπεδο(αυτή τη φορά είμαστε αρκετοί), είδαμε, για άλλη μια φορά, το πάθος και την αγωνιστικότητα των παιχτών μας, που έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν, σ’ ένα απαράδεκτο γήπεδο και ενάντια σ’ έναν διαιτητή που ήρθε στο Μεσολόγγι με συγκεκριμένο σκοπό…Όσοι με ξέρετε και όσοι με διαβάζετε, είτε εδώ, είτε στην εφημερίδα, ξέρετε πολύ καλά, ότι προσπαθώ- όσο μπορώ – να είμαι αντικειμενικός και ψύχραιμος στην κρίση μου. Όσοι παρακολουθείτε από κοντά το ποδόσφαιρο του Νομού μας, θα έχετε δει ότι οι διαιτητές είναι χωρισμένοι σε 3 κατηγορίες: τους καλούς διαιτητές, τους μέτριους και τους άσχετους. Στους μέτριους και τους άσχετους, μπορώ να συγχωρήσω κάποια λάθη. Στους καλούς όμως, είμαι αμείλικτος! Ο κ. Κωνσταντίνου, ανήκει στους καλούς διαιτητές. Αυτό το παραδέχονται πολλοί παράγοντες, προπονητές και φίλαθλοι. Χθες, ήταν άψογος! Έκανε τέλεια τη δουλειά του και κανένα λάθος. Ήθελε και δεν δεν έδωσε το πέναλτι στο 33΄, ήθελε και δεν έδινε φάουλ υπέρ του Χρ. Πλακίδα, ήθελε και έδινε απίθανα φάουλ στους φιλοξενούμενους, ήθελε και δεν έδωσε ούτε μια κάρτα για καθυστέρηση. Διαιτητές του επιπέδου του, δεν κάνουν λάθη…
***Όπως στο Καινούργιο και στις Φυτείες, έτσι και χθες, ο εν λόγω διαιτητής, έδειξε εμπάθεια για τη Μεσολογγίτικη ομάδα. Δεν ξέρω αν το κάνει για κάποιο λόγο(αν και φαντάζομαι πολλούς λόγους), αλλά σίγουρα δεν το κάνει κατά λάθος. Είναι τυχαίο που μόνο την ΑΕΜ έχει αδικήσει; Είναι τυχαίο που όποτε η ΑΕΜ τον βρίσκει μπροστά της την κάνει άνω – κάτω; Αν εξαιρέσουμε τον αγώνα με τις Φυτείες, που δεν του πέρασε, μια και η ομάδα έπαιξε καταπληκτικά, στο Καινούργιο και χθες, υπήρξε πραγματική αλλοίωση αποτελέσματος!
***Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, έκανε τόση προσπάθεια να καταστρέψει το παιχνίδι της ΑΕΜ, που έδινε την εντύπωση, ότι έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο του παιχνιδιού! Αν δεν ήταν τόσο ήσυχο και αξιοπρεπές το μεσολογγίτικο φίλαθλο κοινό, χθες, θα τον λιντσάριζε! Ευτυχώς που υπήρξε αρκετή αυτοσυγκράτηση, γιατί διαφορετικά ο άνθρωπος θα είχε καταστρέψει εντελώς μια πολύ μεγάλη ομάδα, όπως είναι η φετινή ΑΕΜ. Φανταστείτε ότι έπεσε στο γήπεδο ΕΝΑ μικρό μπουκάλι με νερό, είκοσι μέτρα μακριά από το διαιτητή και το αναφέρει στο φύλλο αγώνα. Αυτό και μόνο το περιστατικό, δείχνει πόση εμπάθεια έχει ο κ. Κωνσταντίνου ενάντια στο μεσολογγίτικο ποδόσφαιρο.
***Πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια στους φιλάθλους και στη διοίκηση της ΑΕΜ, που δεν έδωσαν το δικαίωμα στον συγκεκριμένο «κύριο», να καταστρέψει την ομάδα. Αν αυτά που έκανε χθες τα έκανε σε άλλο γήπεδο, δεν θα έφευγε από το γήπεδο! Λυπάμαι ειλικρινά, γιατί ένας τόσο καλός διαιτητής, πέφτει τόσο χαμηλά.
***Αρκετά όμως ασχοληθήκαμε με τη διαιτησία. Ας δούμε τι έγινε χθες στο γήπεδο. Πρώτα – πρώτα, για άλλη μια φορά η «Κυρία» έδειξε τα δόντια της. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο λειτούργησε οργανωμένα, με συντονισμένες και διδαγμένες στην προπόνηση επιθέσεις, με την αριστερή πτέρυγα να βγάζει φωτιές, αλλά και κάποια κενά στο κέντρο. Αν εξαιρέσουμε το δίλεπτο που δέχτηκε τα δύο γκολ, όλο το υπόλοιπο διάστημα, είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και αν δεν γινόταν ορισμένες περιττές ενέργειες, το σκορ θα είχε πάρει διαστάσεις θριάμβου. Στο δεύτερο ημίχρονο το λασπωμένο τερέν και τα σφυρίγματα ή μη του διαιτητή, βάρυναν τα πόδια των παιχτών. Παρ’ όλ’ αυτά οι κανονιέρηδες δημιούργησαν αρκετές φάσεις για γκολ, που δεν ήρθε από καθαρή ατυχία, αλλά και από τις καταπληκτικές αποκρούσεις του Γκιάτα. Εμείς σαν φίλαθλοι, δεν έχουμε κανένα παράπονο από τα παιδιά, που έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν. Λίγη γκρίνια που ακούστηκε μετά το 60΄, γιατί ο Ζήκος άργησε να φρεσκάρει την ομάδα, είναι δικαιολογημένες, αλλά δεν μπορούμε όλοι να είμαστε προπονητές! Έτσι θεώρησε ο προπονητής ότι έπρεπε να κάνει και έτσι έκανε. Κανείς μας δεν μπορεί να ξέρει το αποτέλεσμα που θα είχε το παιχνίδι, αν γινόταν οι αλλαγές νωρίτερα.
***Με δεμένο το αριστερό χέρι εμφανίστηκε ο Σάκης Κράνης, που είχε ένα ατύχημα και χρειάστηκε να κάνει 2-3 ράμματα Αυτά πάντως δεν τον εμπόδισαν να μπει σαν αλλαγή και να κάνει το καλύτερο που μπορούσε.
***Σ’ αναμμένα κάρβουνα καθόταν ο Γιώργος Πασπαλιάρης, που λόγω τραυματισμού δεν ήταν ούτε στην δεκαοκτάδα Ειδικά φέτος είναι από τους πιο φορμαρισμένους.
***Στη γραφειοκρατία, μου είπε μέλος της επιτροπής Σταδίου, οφείλεται η παράταση απόδοσης σε χρήση του κυρίως γηπέδου και ότι θα πρέπει οι υπεύθυνοι να πιέσουν με κάθε μέσο ώστε να γίνει άμεσα η πιστοποίηση και να ξεκινήσουν οι αγώνες εκεί. Ήδη έχουν χαθεί πολλά χρήματα, που δεν περισσεύουν, από τη μη προσέλευση των φιλάθλων, που ταλαιπωρούνται όσο οι αγώνες γίνονται στο βοηθητικό.
***Διακόπτεται για τις Γιορτές το πρωτάθλημα όλων των κατηγοριών και …του χρόνου που θα ξαναρχίσει, η ΑΕΜ αντιμετωπίζει στα Σταμνά τον φορμαρισμένο Αετό. Αυτή η διακοπή θα δώσει την ευκαιρία σε πολλούς παίχτες να πάρουν ανάσες, στους τραυματίες ν’ αποθεραπευθούν και θα διώξει αρκετό από το καθημερινό στρες σε όλους. Ελπίζω ότι οι παίχτες θα προσέξουν και δεν θα κάνουν …κραιπάλες με μελομακάρονα και κουραμπιέδες και ότι θα γυρίσουν σε αγωνιστικούς ρυθμούς δυνατότεροι και με πιο καθαρό μυαλό.
***Πολύ καλά αγωνίστηκαν οι νεαροί της ΑΕΜ στη Ναύπακτο και από ατυχία δεν πήραν τη νίκη. Έχασαν πολλές ευκαιρίες και γενικά έδειξαν ότι σταθεροποιούν την απόδοσή τους σε υψηλά επίπεδα. Έτσι, το τελικό 1-1, τους άφησε παραπονούμενους, μια και μπορούσαν τη νίκη. Φιλικά όμως έδωσαν και οι μικρότεροι παίχτες της ακαδημίας και απ’ ότι έμαθα και οι δύο ομάδες που αγωνίστηκαν έπαιξαν πολύ καλά.
***ΑΕΜάρες ευχόμαστε σε όλους σας ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ, με υγεία πάνω απ’ όλα, με το καλό να υποδεχτούμε τον Καινούργιο χρόνο, με την ΑΕΜ πρωταθλήτρια στο ανακαινισμένο γήπεδο και ατομική και οικογενειακή γαλήνη σε παίχτες, προπονητές, διοίκηση και φιλάθλους. Εύχομαι η νέα χρονιά να μας βρει όλους ενωμένους και δεμένους σαν γροθιά, για να πανηγυρίσουμε την άνοδο της ΑΕΜάρας στη Δ΄ Εθνική και του χρόνου τέτοια εποχή να μιλάμε και για Γ΄!!!ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Μιχάλης Κιτσινέλης

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

Αποτελέσματα Α' ΕΠΣΝΑ

Έδαφος έχασε ο Άρης Μεσάριστας, στο Νεοχώρι όπου ηττήθηκε από τον τοπικό Όμηρο. Ο ΓΟΜ αν και έμεινε με 9, πέρασε από την Δάφνη. Επτάρα του Αρακυνθιακού κόντρα στο Τρίκορφο. Τεράστιο διπλό για τον Αετό Σταμνάς μέσα στα Καλύβια. Σημαντικός βαθμός για την Δόξα Καινουρίου, στη Γαβρολίμνη. Νίκη για Άρη Αιτωλικού.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής:
ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ 2-2
ΑΕ ΑΡΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ - ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ 7-0
ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ - ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ 1-3
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ - ΑΟ ΛΥΓΙΑΣ 3-0 α.α.
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒΡΟΛΙΜΝΗΣ - ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ 1-1
ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ - ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ 2-1
ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ - ΑΡΗΣ ΜΕΣΑΡΙΣΤΑΣ 2-1
ΔΑΦΝΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΧΩΡΑΣ - ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 0-1

Η βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση της 16ης αγωνιστικής
1. ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 38
2. ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 36

3. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ 35
4. ΑΡΗΣ ΜΕΣΑΡΙΣΤΑΣ 33
5. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ 33
6. ΑΕ ΑΡΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ 32
7. ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ 26
8. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒ/ΜΝΗΣ 20
9. ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ 20

10. ΔΑΦΝΗ ΜΕΓ. ΧΩΡΑΣ 19
11. ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ 18
12. ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ 17

13. ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 16
14. ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ 12
15. ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ 1
16. ΑΟ ΛΥΓΙΑΣ αποχώρησε


ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 17η
(Σάββατο 3/1)

ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ - ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ - ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ
ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ - ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
ΔΑΦΝΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΧΩΡΑΣ - ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ
ΑΡΗΣ ΜΕΣΑΡΙΣΤΑΣ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒΡΟΛΙΜΝΗΣ
ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ
ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ - ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ
ΑΟ ΛΥΓΙΑΣ - ΑΕ ΑΡΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ

Ο διαιτητής Κωνσταντίνου καθάρισε ξανά την ΑΕΜ!

Με πρωταγωνιστή τον διαιτητή Κωσταντίνου σε ένα ακόμη παιχνίδι, η Α.Ε.Μ έχασε δύο πολύτιμους βαθμούς στην πορεία για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μετά τον αγώνα στο Καινούργιο όπου "καθάρισε" τη Μεσολογγίτικη ομάδα, ο "πολύ καλός" διαιτητής, ήρθε στο παιχνίδι με το Αντίρριο να δώσει άλλη μια παράσταση, παραδειγματίζοντας τους νέους συναδέλφους του πως να "αλλοιώνουν" αποτελέσματα. Κι όμως οι "Κανονιέρηδες" παραλίγο να του χαλάσουν τα σχέδια, όταν στο 13΄ προηγήθηκαν με 2-0.
Ήταν το 3΄ όταν ο Χρ. Πλακίδας δέχτηκε μακρυνή μπαλιά στο ημικύκλιο της περιοχής και γύρισε δεξιά την μπάλα στον αμαρκάριστο Ζέρβα, ο πολύπειρος παίχτης με άψογο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0.
Στο 8΄ ο Μ. Πλακίδας έκανε εξαιρετική προσπάθεια από δεξιά τριπλάροντας τρεις παίχτες, όμως το γύρισμα κόντραρε και δεν πήγε η μπάλα στον αμαρκάριστο Γαβρίνα.
Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο ...καλός διαιτητής. Κάρτα στον Καρανίκα σ' ένα απλό μαρκάρισμα. Εκτέλεση του φάουλ(στο 10΄) από τον Α. Καζάνα, βγήκε ο Ζέρβας και μπλόκαρε.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό, φάουλ στον Χρ. Πλακίδα που δεν δόθηκε, αντεπίθεση του Αντιρρίου, το σουτ όμως του Α. Καλαβρουζιώτη ψηλά άουτ.
Στο 13΄ ο Κυριακόπουλος βγήκε από αριστερά έκοψε την μπάλα στον Ζέρβα, αυτός με μια στον επερχόμενο Γαβρίνα, που με ξερό συρτό ευθύβολο σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Γκιάτα γράφοντας το 2-0.
Στο 14΄ ο Μπαλάφας έβγαλε έξοχη μπαλιά στον Κυριακόπουλο στ' αριστερά, αυτός αμέσως τη σέντρα σουτ, στο απέναντι "Γ" καλά τοποθετημένος μπλόκαρε ο Γκιάτας.
Στο 15΄ ο Χρ. Πλακίδας πήρε στ' αριστερά ωραία μπαλιά, πέρασε τον τερματοφύλακα που επιχείρησε μακρυνή έξοδο, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει την μπαλιά, μιά και ο Πετσίνης, έκανε σωτήριο τάκλιν διώχνοντας την μπάλα κόρνερ.
Στο 18΄ ο Χρ. Πλακίδας βρήκε ωραία τον Γαβρίνα, που τρίπλαρε τον Πετσίνη, αλλά άνοιξε το κοντρόλ και έκοψε ο Λ. Καζάνας.
Στο 19΄ ο Μ. Πλακίδας βγήκε από δεξιά, έκανε την σέντρα στον Γαβρίνα, αυτός γύρισε στον Ζέρβα, που δεν έκανε αμέσως το σουτ και κόπηκε σε κόρνερ από τον Α. Καζάνα.
Στο 21΄ φάουλ για το Αντίρριο από αριστερά σε καλή θέση, βγήκε ψηλά ο Ζέρβας και μπλόκαρε. Αμέσως το βολέ ο Χρ. Πλακίδας βγήκε στην πλάτη των αμυντικών του Ατρομήτου, αλλά άργησε να κάνει το σουτ και κόπηκε.
Στο 23΄ μετά από ένα ακόμη φάουλ υπέρ του Αντιρρίου ο Κ. Παπαδόπουλος πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, βρήκε κενό στο κέντρο της άμυνας της ΑΕΜ και με ευθύβολο συρτό σουτ στην απέναντι γωνία μείωσε σε 2-1.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Κωνσταντίνου, δεν έδωσε φάουλ υπέρ του Χρ. Πλακίδα έξω από την περιοχή και στην μακρυνή απόκρουση, ο Καρανίκας έκανε τάκλιν μπροστά από τον Α. Καλαβρουζιώτη διώχνοντας την μπάλα καθαρά. Προς κατάπληξη όλων ο κ. Κωνσταντίνου, έδωσε φάουλ υπέρ του Ατρομήτου, ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών από παίχτες και φιλάθλους της ΑΕΜ. Το φάουλ από αριστερά λίγο έξω από την περιοχή, εκτέλεσε ο Α. Καζάνας, πλασαριστά στον Σωτηρόπουλο, που με δεξί ψηλοκρεμαστό σουτ στο δεξί "Γ" του Ζέρβα έκανε το 2-2.
Η ισοφάριση και με τον τρόπο που έγινε, εκνεύρισε και αποσυντόνισε τους "Κανονιέρηδες", που για ένα πεντάλεπτο έκαναν ανορθόδοξες επελάσεις με τους ταμπουρωμένους στα μετόπισθεν Αντιρριώτες να διώχνουν με ευκολία.
Στο 30΄ ένα σουτ από καλή θέση έξω από την περιοχή του Τσάμη, πέρασε ψηλά άουτ.
Στο 33΄ έγινε η φάση του αγώνα: ο Τσάμης πήρε την μπάλα στα δεξιά και βγήκε ωραία μπροστά. Την κατάλληλη στιγμή έκανε την παράλληλη μπαλιά στον Χρ. Πλακίδα. Αυτός έφερε την μπάλα στο αριστερό και την ώρα που γύριζε να κάνει το σουτ, έπεσαν πάνω του ο Σωτηρόπουλος και ο Πετσίνης. Αν και πολύ κοντά στη φάση ο κ. Κωσταντίνου έδειξε αρνήθηκε το πέναλτι δείχνοντας "παίζετε"! Δημιουργώντας έκρυθμη κατάσταση στον αγωνιστικό χώρο και στις κερκίδες.
Πεισμωμένοι οι Μεσολογγίτες, ξεκίνησαν έναν καταιγισμό από επιθετικές προσπάθειες.
Στο 36΄ μετά από εκτέλεση φάουλ του Τσάμη, ο Χρ. Μαντέλος το αριστερό βολέ, μόλις δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γκιάτα.
Στο 38΄ κόρνερ με τον Ζέρβα, άφησε την μπάλα να περάσει ο Γαβρίνας, σουτ του Τσάμη ψηλά, άουτ.
Στο 41΄ φάουλ με τον Ζέρβα, απόκρουση των αμυντικών του Αντιρρίου, στο ημικύκλιο ο Τσάμης αμαρκάριστος δεν έκανε το σουτ, τον μπλόκαραν οι αμυντικοί και απομάκρυναν.
Στο 43΄ ο Χρ. Πλακίδας πήρε ωραία μπαλιά από δεξιά μπήκε στην περιοχή πιεζόμενος από τον Α. Καζάνα, έκανε το σουτ, απέκρουσε ασθενώς ο Γκιάτας, η μπάλα έφυγε αριστερά, ο Χρ. Πλακίδας κυνήγησε την φάση, πρόλαβε τους αμυντικούς, αλλά το σουτ που επιχείρησε, έκοψε σωτήρια ο Α. Καζάνας.
Στο 44΄ ο Ζέρβας βγήκε στην πλάτη των αμυντικών του Ατρομήτου, έκανε το κοντρόλ, αλλά ο α΄ βοηθός κ. Κωστάρας, πήρε μέρος στην παράσταση, υποδεικνύοντας ανύπαρκτο οφ-σάϊντ και σώζοντας το Αντίρριο.
Δυνατή φάση διαρκείας για τους μεσολογγίτες στο 45΄ με τον Μ. Πλακίδα να βρίσκει στον κενό χώρο τον Χρ. Πλακίδα, αυτός με μια τον Ζέρβα, ξανά στον Χρ. Πλακίδα, αυτός στον Τσάμη, κοντρόλ και σουτ, εκπληκτική απόκρουση του Γκιάτα, σε κενή εστία ο Χρ. Πλακίδας σούταρε ψηλά, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε πάλι με γκρίνια, καθώς στο 48΄ ο β΄ βοηθός κ. Στεφανίδης, άφησε τον Κ. Παπαδόπουλο να φύγει από θέση οφ-σάϊντ, αλλά το πλασέ που επιχείρησε πέρασε ψηλά άουτ.
Στο 49΄ο Ζέρβας βγήκε από αριστερά έκανε την παράλληλη σέντρα, στον άξονα ο Χρ. Πλακίδας το σουτ, κόντρα δοκάρι και κόρνερ.
Στο 51΄ ένα σουτ από μακρυνή απόσταση του Α. Καλαβρουζιώτη πέρασε ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 52΄ ο Χρ. Πλακίδας από αριστερά βρήκε τον Ζέρβα, αμέσως η παράλληλη σέντρα, πέρασε απ' όλους η μπάλα, ο Γαβρίνας έγινε κάτοχος δεξιά μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ στην εξω μεριά των διχτύων.
Στο 53΄ ο Γαβρίνας έστρωσε την μπάλα στον επερχόμενο Μπαλάφα, αλλά το σουτ πέρασε έξω από το αριστερό δοκάρι του Γκιάτα.
Στο 56΄ ο Ζέρβας βρήκε τον Χρ. Πλακίδα με ωραία μπαλιά, αυτό έστρωσε την μπάλα, αλλά το σουτ που επιχείρησε, πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
Στο 58΄ ο Γαβρίνας έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή έκανε το σουτ, που κοντραρίστηκε και βγήκε κόρνερ.
Στο 60΄ ο Χρ. Πλακίδας απέφυγε δυό αντιπάλους, έδωσε στον Μ. Πλακίδα, αυτός αμέσως την σέντρα, πρόλαβε ο Α. Καζάνας και έδειωξε μπροστά από τρεις παίχτες της ΑΕΜ.
Στο 62΄ γρήγορη αντεπίθεση του Αντιρρίου ο Κάκκος βγήκε γρήγορα από αριστερά, πρόλαβε ο Μπαλάφας με τάκλιν κι έδιωξε πριν βγει ο παίχτης τε-α-τετ.
Στο 64΄ ο Αποστολόπουλος, προσπάθησε να βρεί με μακρινή μπαλιά τον Χρ. Πλακίδα, που βγήκε στον κενό χώρο, αλλά δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά.
Στο 65΄ ο Καρανίκας μπήκε από δεξιά, πάσαρε στον Χρ. Πλακίδα, αυτός έστρωσε στον Μπαλάφα, σουτ λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.
Στο 68΄ ωραία εκτελεσμένο φάουλ του Ζέρβα από αριστερά, έπεσε ωραία στη γωνιά του ο Γκιάτας και μπλόκαρε.
Στο 70΄ μεγάλη ευκαιρία για τον Ατρόμητο, όταν ο Α. Καλαβρουζιώτης έκανε κεφαλιά προς τα πίσω, ο Κυριακόπουλος, έδιωξε λάθος, πάλι στον Α. Καλαβρουζιώτη η μπάλα, που αιφνιδιάστηκε, έκανε το σουτ αλλά ο Κυριακόπουλος κόντραρε και κόρνερ.
Στο 73΄ γρήγορη αντεπίθεση του Ατρομήτου με πολλούς παίχτες, αλλά γύρισε γρήγορα η άμυνα της ΑΕΜ και απέκρουσε.
Στο 74΄ ο Κυριακόπουλος έκανε σουτ από πλάγια αριστερά, θέλοντας να αιφνιδιάσει τον Γκιάτα, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.
Στο 75΄ νέα αντεπίθεση από τους παίχτες του Αντιρρίου με τον Κάκκο από αριστερά, πάλι έγινε γρήγορη επιστροφή των μεσολογγιτών, με τον Μπαλάφα να διώχνει.
Ακολούθησε ένα μεγάλο διάστημα με διαρκείς καθυστερήσεις από τους παίχτες του Ατρομήτου, χωρίς να δείχνει ο κ. Κωνσταντίκου, ούτε μια κάρτα.
Στο 82΄ ο Μ. Πλακίδας έκανε εκπληκτική προσπάθεια από δεξιά, σέντρα στο κεφάλι του Χρ. Πλακίδα, αμέσως η κεφαλιά, εκπληκτική απόκρουση του Γκιάτα σε κόρνερ.
Στο 86΄ ο Χρ. Πλακίδας πήρε μακρινή μπαλιά από τον Τσάμη, έκανε το κοντρόν λίγο έξω από την περιοχή, ανατράπηκε, άφησε ο διαιτητής, η μπάλα πήγε τελικά στον Μ. Πλακίδα, που έκανε συρτό σουτ, λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Γκιάτα.
Στο 88΄ ο Ζέρβας βγήκε από αριστερά, στη γραμμή τρίπλαρε τον Σωτηρόπουλο, αυτός χρησιμοποίησε το χέρι κι έδιωξε σε πλάγιο. Ο διαιτητής έδειξε κίτρινη στον παίχτη του Ατρομήτου και διέταξε να εκτελεστεί ...πλάγιο!!!
Στο 89΄ ο Ζέρβας εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, πετάχτηκε ο Χρ. Πλακίδας, έκανε την κεφαλιά προς τα πίσω, τινάχτηκε εκπληκτικά ο Γκιάτας και έδιωξε σε κόρνερ.
Στο 90΄ ο Χρ. Πλακίδας έκανε το σουτ από καλή θέση, η μπάλα κόντραρε, βρήκε τη ρίζα της αριστερής δοκού του Γκιάτα και βγήκε κόρνερ.
Στο 92΄ ο Δ. Κράνης βρήκε χώρο έκανε το αριστερό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Σαν τελικό συμπέρασμα πρέπει να σημειώσουμε δύο πράγματα: Πρώτον, για άλλη μια φορά ο διαιτητής Κωσταντίνου έφερε την Μεσολογγίτικη ομάδα εκεί που ήθελε. Έδινε φάουλ στην ΑΕΜ, μόνο όταν αυτά ήταν μακριά από το τέρμα του Αντιρρίου. Δεν έδωσε καταφανέστατο πέναλτι μετά το 2-2, αν και ήταν πολύ κοντά στη φάση. Ανέχτηκε χωρίς κάρτα, τις προκλητικές καθυστερήσεις των φιλοξενούμενων. Δεν έδωσε ούτε ένα φάουλ στον Χρ. Πλακίδα, που ήταν συνεχώς στο έδαφος από κλωτσιές αντιπάλων. Δεύτερον, αυτό το γήπεδο δεν κάνει για ποδόσφαιρο. Ειδικά όταν είναι μετά από βροχή και έχεις τεχνίτες ποδοσφαιριστές, είναι πολύ δύσκολο ν' αποδώσουν αυτά που μπορούν.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Ζέρβας Δ., Καρανίκας(78΄ Κράνης Δ.), Μαντέλος Χρ., Μπαλάφας, Αποστολόπουλος(86΄ Κράνης Ν.), Πλακίδας Μ., Τσάμης, Κυριακόπουλος, Γαβρίνας, Ζέρβας Ν., Πλακίδας Χρ.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ: Γκιάτας, Σωτηρόπουλος, Αλεξόπουλος(65΄ Μπανιάς), Πετσίνης, Καζάνας Α., Παπαδόπουλος Κ.(78΄ Ταμπάκης), Καζάνας Λ., Ζέλιος, Καλαβρουζιώτης Α., Καλαβρουζιώτης Α.(86΄ Παπαδόπουλος Ν.), Κάκκος.

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

Όλοι στο γήπεδο αύριο

Με την έναρξη του δεύτερου γύρου, η ΑΕΜ πέφτει πάνω σε ντέρμπι. Η "Κυρία" υποδέχεται αύριο στις 3 τον Ατρόμητο Αντιρρίου, σε ένα παιχνίδι που θα πρέπει οπωσδήποτε να κερδιθεί από την ομάδα του Μεσολογγίου, για να διατηρίσει την διαφορά των τεσσάρων βαθμών από τον δεύτερο Άρη Μεσάριστας ή και να την αυξήσει. Ο προπονητής της ΑΕΜ, Γιώργος Ζήκος, δεν θα έχει στην διάθεση του, τους Πασπαλιάρη και Μπαλάφα που είναι τραυματίες. Οι υπεύθυνοι της ομάδας περιμένουν τον κόσμο να δώσει και αυτός την βοήθεια που χρειάζονται οι "κανονιέρηδες" για την κατάκτηση των τρειών βαθμών. Διαιτητής ορίστηκε ο Κωνσταντίνου, με βοηθούς τους Κωστάρα και Στεφανίδη. Παρατηρητής του αγώνα θα είναι ο Κανταρέλος και γιατρός ο Γκάτσης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής:
ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ
ΑΕ ΑΡΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ - ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ
ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ - ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ - ΑΟ ΛΥΓΙΑΣ
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒΡΟΛΙΜΝΗΣ - ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ
ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ - ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ
ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ - ΑΡΗΣ ΜΕΣΑΡΙΣΤΑΣ
ΔΑΦΝΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΧΩΡΑΣ - ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

*Όλα τα παιχνίδια αρχίζουν στις 3.00μμ

*** Στο γήπεδο του Λυγιά θα αντιμετωπίσει αύριο η ακαδημία της ΑΕΜ, τον Ναυπακτιακό Αστέρα. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 10.30 και διαιτητής θα είναι ο Πατρόπουλος και γιατρός ο Δημητρέλος.

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

Ψηλά το κεφάλι και συνεχίζουμε

Τι και αν προηγήθηκαν στο σκορ, οι πιτσιρικάδες δεν μπόρεσαν να καταβάλουν την ομάδα του Ατρόμητου Αντιρρίου και ηττήθηκαν με 2-1. Αν και ξεκίνησαν δυνατά και κατάφεραν να ανοίξουν του σκορ, η πίεση του Αντιρρίου και το κάπως κακό δεύτερο ημίχρονο, έδωσαν τη νίκη στους φιλοξενούμενους. Παρόλα αυτά η ΑΕΜ παρέμεινε στη 5η θέση της βαθμολογίας.

Τ' αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής:
ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥΕΝΩΣΗ ΑΟΚ ΤΡΙΚΑΡΔΟΣ 3-0 Α/Α
ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ 1-2
ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥΑΣΤΕΡΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 3-0 Α/Α
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 2008 – ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ 4-1
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥΑΧΕΛΩΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 2 -5
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΡΕΠΟ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 2008 31
2. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ 23
3. ΑΧΕΛΩΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 22
4. ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ 19
5. ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 17
6. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ 17
7. ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ 17
8. ΑΚΑΔ. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 13
9. ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 6
10. ΕΝΩΣΗ ΑΟΚ ΤΡΙΚΑΡΔΟΣ αποχώρησε
11. ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ αποχώρησε

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

Με Καφέ και με Τσιγάρο,14-12-2008

Γειά σας ΑΕΜάρες! Τέλειωσε ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος και η "Κυρία" βρίσκεται εκεί που πρέπει, δηλαδή στην Κορυφή. Πρωταθλήτρια Χειμώνα, όπως συνηθίσαμε να το λέμε.
*** Όταν πριν από καμιά δεκαριά αγωνιστικές προέβλεψα, ότι η μεσολογγίτικη ομάδα σύντομα θα φιγουράρει στην κορυφή, κάποιοι με ειρωνεύτηκαν! Τότε η ομάδα ήταν έβδομη και τέσσερις βαθμούς από τον πρωτοπόρο. Σήμερα είναι ΚΑΙ Πρώτη ΚΑΙ τέσσερις βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο! Όταν μια ομάδα έχει το υλικό να είναι μπροστά, αργά ή γρήγορα θα είναι μπροστά. Προς Θεού, δεν λέω ότι είναι ήδη πρωταθλήτρια. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα. Όμως αυτή η ομάδα, με τις εμφανίσεις της, με κάνει να είμαι πολύ αισιόδοξος. Μου δίνει μια σιγουριά.
***Με τα δεδομένα του βαθμολογικού πίνακα, το πρωτάθλημα είναι καθαρά υπόθεση της ΑΕΜ και μόνο. Αν συνεχίσει έτσι θα το πάρει. Είναι δυο ταχύτητες πάνω από τις άλλες ομάδες. Αυτό δεν είναι δική μου άποψη, αλλά άποψη της πλειοψηφίας των προπονητών και παραγόντων της κατηγορίας.
***Θυμόσαστε ένα γκάλοπ που βγάλαμε στο aem-news όταν ξεκινήσαμε; Είχαμε μελετήσει πολύ καλά τα ρόστερ και την κατάσταση των ομάδων και είχαμε καταλήξει στο συμπέρασμα, ότι ΑΕΜ, ΓΟΜ και Άρης Μεσάριστας θα είναι οι κύριοι διεκδικητές του Τίτλου. Μερικοί είχαν εκφράσει ενστάσεις γι' αυτό. Ρίξτε μια ματιά στη βαθμολογία στο τέλος του πρώτου γύρου και δείτε πόσο μέσα πέσαμε! Δεν κάνουμε τους παντογνώστες, απλά υπάρχουν κάποια δεδομένα, που στο τέλος σε οδηγούν σε ασφαλή συμπεράσματα. Έτσι απλά.
***Χάλια ήταν το Βοηθητικό του Δημοτικού Σταδίου Ι. Π. Μεσολογγίου. Πολλά νερά δεν κράτησε, είχε όμως παντού λάσπες και από θαύμα, δεν είδαμε μερικούς ακόμα τραυματισμούς. Παρά το κακό τεραίν οι Κανονιέρηδες πετούσαν μέσ' στη λάσπη και όχι 4, αλλά 14 γκολ θα μπορούσαν να βάλουν. Όμως η ουσία ήταν μία: τρεις ακόμα βαθμοί στο σακούλι! Και να φανταστείτε ότι τα περισσότερα παιδιά, έδωσαν τρεις αγώνες σε οχτώ ημέρες!
***Θλίψη μου προκαλεί η απουσία των φιλάθλων από τους αγώνες της ΑΕΜ. Ούτε πενήντα φίλαθλοι δεν ήταν στο γήπεδο. Ελπίζω το Σάββατο, που ίσως ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά και μας επιτρέψει η ΕΠΟ ν' αγωνιστούμε στο Κυρίως Στάδιο, ο κόσμος να επιστρέψει και να δώσει στην ομάδα το κάτι παραπάνω που θα χρειαστεί τις πρώτες έξι αγωνιστικές του β΄γύρου , για να καθαρίσει το πρωτάθλημα.
***Τελικά από τους τραυματίες μόνο ο Γαβρίνας ήταν εντάξει και όχι μόνο έπαιξε, αλλά όργωσε το γήπεδο. Του Μπαλάφα ο τραυματισμός ήταν ο πιο βαρύς και ίσως δεν αγωνιστεί ούτε με το Αντίρριο.
***Με παραπανίσια κιλά εμφανίστηκε ο Σαμαράς, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να παίξει καλά. Είναι λογικό ύστερα από αποχή τόσων εβδομάδων από τις προπονήσεις λόγω του τραυματισμού του, να έχει πάρει κάποια κιλά. Σύντομα όμως θα τα χάσει, μια και έχει μπει σε φουλ ρυθμό προπονήσεων και φαίνεται αρκετά γερός.
***Καλά τα πήγαν οι νεαροί Κόκκοτος και Δάρλας στον Σαββατιάτικο αγώνα, αποδεικνύοντας ότι μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα.
***Στεναχωρημένος ήταν ο Χρήστος Πλακίδας, γιατί έχασε γι' άλλη μια φορά κλασσικές ευκαιρίες. Μη στενοχωριέσαι Χρηστάκη και τα δύο που έβαλες καλά ήταν! Κάνε εσύ το παιχνίδι σου και τα γκολ θα έρθουν.
***Με την τύχη του τα έχει ο Δήμος Γαβρίνας μια και για άλλη μια αγωνιστική δεν βρήκε δίχτυα. Πραγματικά είναι πολύ άτυχος, αφού κάνει καταπληκτικά παιχνίδια τις τελευταίες αγωνιστικές, είναι μέσα σε όλες τις φάσεις, αλλά δεν πάει η μπάλα στο πλεχτό. Αποκορύφωμα η τελευταία φάση του χθεσινού αγώνα, όταν η λάσπη του έκλεψε το γκολ σε κενή εστία!
***Δύο αφιερώματα ετοιμάζουμε αυτή την εποχή και θα τα παρουσιάσουμε μέσα στις Γιορτές των Χριστουγέννων. Ένα για τον Πρόεδρο Νίκο Καρανίκα και ένα με ιστορικές στιγμές της ΑΕΜ. Διαθέτουμε πλούσιο και σπάνιο έντυπο υλικό! Δεν θα σας αφήσουμε έτσι όσο θα διαρκεί η διακοπή του πρωταθλήματος! Επίσης στα σκαριά είναι και μια σειρά από ΑΕΜικά ευτράπελα - και όχι μόνο - του παρελθόντος της Ιστορικής μας ομάδας, βγαλμένα μέσα από τις διηγήσεις παλαιμάχων ποδοσφαιριστών, αλλά και φιλάθλων της μεσολογγίτικης ομάδας, που πιστεύουμε ότι θα σας διασκεδάσουν, θα σας συγκινήσουν και θα σας φέρουν πιο κοντά στην ομάδα.
***Με την ευκαιρία της προηγούμενης εξαγγελίας, καλούμε όποιον έχει υλικό (δημοσιεύματα, φωτογραφίες, έγγραφα, κλπ) σχετικό με την ΑΕΜ, να μας το φέρει να το παρουσιάσουμε. Φυσικά θα αναφέρουμε και τον ιδιοκτήτη!
***Με την διαιτησία τα έχουν τα μικρά της Ακαδημίας της ΑΕΜ, γιατί τους ακύρωσε δύο γκολ στο ματς με την Ακαδημία του Αντιρρίου. Παιδιά, ανήκετε στην ΑΕΜ και συνεργάζεστε με την Ακαδημία της Άρσεναλ! Δεν σας ταιριάζει τέτοιου είδους γκρίνια! Διασκεδάστε στα παιχνίδια που συμμετέχετε, ακολουθείστε τις οδηγίες των προπονητών σας, όσο περίεργες κι αν σας φαίνονται και αφήστε άλλους ν' ασχολούνται με τη διαιτησία.
***Μια και ανέφερα την Ακαδημία, να σημειώσω, ότι μου έκανε πολύ κακή εντύπωση, που οι νεαροί δεν φορούσαν στον αγώνα επικαλαμίδες! Και δεν ήταν η πρώτη φορά. Σχεδόν καμιάς ομάδας οι παίχτες δεν τις φορούσαν. Να ξέρετε, ότι αυτό μπορεί να γίνει αιτία να μην αρχίσει ένα παιχνίδι, αφού βάσει των κανονισμών, οι επικαλαμίδες είναι απαραίτητο και επιβεβλημένο κομμάτι της στολής. Φυσικά αυτό αφορά τα τυπικά. Η ουσία είναι ότι τα "καλάμια" των παιδιών είναι ευαίσθητα και μπορεί να υποστούν ανήκεστη βλάβη.
Αυτά και για σήμερα. Θα τα ξαναπούμε την επόμενη Κυριακή. Νά 'στε όλοι καλά!
Μιχάλης Κιτσινέλης

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

Αποτελέσματα Α' ΕΠΣΝΑ

Με το τέλος της 15ης αγωνιστικής και συνάμα και του πρώτου γύρου, σημειώθηκαν 29 τέρματα. Ο Ατρόμητος Αντιρρίου σημείωσε σπουδαία νίκη επί του Αρακυνθιακού, ρίχνοντας τον, στην 6η θέση. Εξάρα του Παναιτωλίου στο Τρίκορφο. Μεγάλο διπλό για το ΓΟΜ, μέσα στον Μύτικα. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ο Άρης Μεσάριστας κατέβαλε την Δάφνη Μ.Χώρας και διατηρήθηκε σε απόσταση αναπνοής από την πρωτοπόρο ΑΕΜ. Συνέχεια στις εντός έδρας νίκες για την Σταμνά, αυτή την φορά θύμα του Αετού έπεσε ο Προμηθέας. Τρεις πολύτιμοι βαθμοί για την Δόξα Καινουρίου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής:
ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ 4-0
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ – ΑΕ ΑΡΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ 2-0
ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ 2-6

ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒΡΟΛΙΜΝΗΣ 1-0
ΑΟ ΛΥΓΙΑΣ – ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ 0-3 α.α.
ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ – ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 2-0
ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ – ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 2-4
ΑΡΗΣ ΜΕΣΑΡΙΣΤΑΣ – ΔΑΦΝΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΧΩΡΑΣ 3-0


Η βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση της 15ης αγωνιστικής
1. ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 37
2. ΑΡΗΣ ΜΕΣΑΡΙΣΤΑΣ 33
3. ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 33
4. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ 32
5. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ 32
6. ΑΕ ΑΡΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ 29
7. ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ 23
8. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒ/ΜΝΗΣ 19
9. ΔΑΦΝΗ ΜΕΓ. ΧΩΡΑΣ 19
10. ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ 17
11. ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ 17
12. ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ 17
13. ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 13
14. ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ 12
15. ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ 1
16. ΑΟ ΛΥΓΙΑΣ αποχώρησε

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 16η
(Σάββατο 20/12)
ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ
ΑΕ ΑΡΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ - ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ
ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ - ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ - ΑΟ ΛΥΓΙΑΣ
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒΡΟΛΙΜΝΗΣ - ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ
ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ - ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ
ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ - ΑΡΗΣ ΜΕΣΑΡΙΣΤΑΣ
ΔΑΦΝΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΧΩΡΑΣ - ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Ακάθεκτη 4-0 τον ΠΑΟ Καλυβίων

Μετά από δυνατή λασπομαχία, η Α. Ε. Μεσολογγίου πήρε πανάξια άλλη μια νίκη επί του μαχητικού ΠΑΟ Καλυβίων και συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της προς την κατάκτηση του τίτλου. Το παιχνίδι, που έγινε πάνω σ' ένα πολύ κακό τεραίν, πρόσφερε αρκετές συγκινήσεις στους λιγοστούς φιλάθλους που το παρακολούθησαν. Οι παίχτες της Mεσολογγίτικης ομάδας, μπήκαν πολύ δυνατά στον αγώνα, έκλεισαν την Καλυβιώτικη ομάδα στα καρέ της και πολύ γρήγορα μπήκαν μπροστά στο σκορ.
Ήταν το 4΄ όταν ο Κυριακόπουλος βγήκε ταχύτατα από αριστερά, έκανε τη σέντρα στο κεφάλι του Ν. Κράνη, αυτός έστρωσε την μπάλα στον Χρ. Πλακίδα, που έκανε το κοντρόλ και με ωραίο πλασε, έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στο δεξί δοκάρι του Μπαλωμένου και στη συνέχεις να καταλήξει στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0.
Η ΑΕΜ συνέχισε να πιέζει, αλλά ήταν ο ΠΑΟ Καλυβίων αυτός που έχασε σημαντική ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ήταν το 7΄ όταν ο Κοκοσούλας εκμεταλλεύτηκε μεγάλο κενό στην δεξιά πλευρά της κυανόλευκης άμυνας, προχώρησε μέσα στην περιοχή, αλλά απέναντι στον Ζέρβα, έκανε κακό πλασέ στέλνοντας την μπάλα, λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.
Στο 15΄ ο Γαβρίνας μπήκε από δεξιά έκανε σέντρα - σουτ, αλλά πρόλαβε ο Μπαλωμένος και με την άκρη των δαχτύλων του απεσόβησε τον κίνδυνο.
Στο 16΄ ο Μικρόπουλος από καλή θέση επιχείρησε το δυνατό σουτ, έπεσε στη δεξιά του γωνία ο Ζέρβας και έδιωξε σε κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Σταμούλης, αφύλακτος ο Γαλανόπουλος έπιασε την κεφαλιά, λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Ζέρβα.
Στο 18΄ ο Μικρόπουλος χτύπησε ωραία φάουλ από μέση απόσταση, αλλά η κεφαλιά του Σταμούλη δεν ανησύχησε τον Ζέρβα.
Στο 22΄ ο Μυλωνάς εκτέλεσε δυνατά φάουλ από καλή θέση λίγο έξω από την περιοχή, άλλα η μπάλα πέρασε ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ζέρβα.
Μετά από αυτές τις επικίνδυνες φάσεις έστω από στημένα, που δεν αξιοποίησαν τα Καλύβια, η ΑΕΜ ανέβασε ταχύτητα και δημιούργησε οργανωμένες επιθέσεις κλείνοντας τη φιλοξενούμενη στα καρέ της.
Στο 25΄ ο Πασπαλιάρης έβγαλε την μπαλιά στον Ν. Κράνη, αυτός έστρωσε την μπάλα στον Μ. Πλακίδα, που έκανε το σουτ ψηλά, άουτ.
Στο 28΄ φάση διαρκείας στα καρέ του Μπαλωμένου, με συνεχόμενα σουτ των Ζέρβα και Χρ. Πλακίδα, η μπάλα πήγε πλάγια αριστερά στον Κυριακόπουλου, που σέντραρε στο πέναλτι, το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του ΠΑΟΚ αδράνησε, πετάχτηκε ο Χρ. Πλακίδας, πρόλαβε τη έξοδο του τερματοφύλακα και με κεφαλιά έκανε το 2-0.
Στο 29΄ ο Ζέρβας εκτέλεσε ωραία ένα φάουλ από τη γωνία της περιοχής των φιλοξενούμενων, πέρασε την μπάλα πάνω από το τείχος,αλλά ο Μπαλωμένος τινάχτηκε ωραία στο "Γ" της εστίας του και έδιωξε.
Στο 33΄ ο Καρανίκας έστρωσε ωραία την μπάλα στο Πασπαλιάρη, αυτός έπιασε καλό σουτ, αλλά πάλι ο Μπαλωμένος απεσόβησε το γκολ, πέφτοντας στην δεξιά του γωνία.
Στο 34΄ σουτ του Γαλανόπουλος δεν ενόχλησε ιδιαίτερα τον Ζέρβα, άουτ.
Στο 37΄ o Γαλανόπουλος χτύπησε ένα φάουλ πλασαριστά, δίνοντας δεξιά στον Κοκοσούλα, αυτός έκανε παράλληλη σέντρα, αλλά δεν βρέθηκε κανείς στην πορεία της μπάλας.
Στο 38΄ ο Χρ. Πλακίδας έκανε ωραία προσπάθεια από αριστερά, πάσα στον Πασπαλιάρη, δυνατό σουτ, η μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Μπαλωμένου και άουτ.
Στο 39΄ ο Γαβρίνας από αριστερά την σέντρα, πέρασε απ’ όλους η μπάλα, στον Ζέρβα αριστερά αμέσως η σέντρα, κεφαλιά του Χρ. Πλακίδα, μόλις δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπαλωμένου.
Στο 41΄ ο Ν. Κράνης βρέθηκε μόνος δεξιά μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ, κόρνερ. Εκτέλεσε ο Ζέρβας, τρεις παίχτες της ΑΕΜ μπερδεύτηκαν στο σημείο του πέναλτυ και χάθηκε η ευκαιρία.

Το β΄ ημίχρονο άρχισε τις δύο ομάδες να μπαίνουν δυνατά, με αποτέλεσμα να γίνονται συνεχή φάουλ. Σ’ ένα από αυτά στο 7΄ ο Κοκοσούλας εκτέλεσε ψηλοκρεμαστά για λογαρισμό του ΠΑΟΚ, ο Σταμούλης έπιασε δυνατή κεφαλιά, αλλά ο Ζέρβας έπεσε στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε.
Στο 9΄ ο Γαβρίνας έκανε παράλληλη σέντρα, στην πορεία της μπάλας πετάχτηκε ο Χρ. Πλακίδας, αλλά η μπάλα κόλλησε στη λάσπη και δεν μπόρεσε να κάνει το σουτ.
Στο 12΄ ο Χρ. Πλακίδας έκανε το σουτ από καλή θέση, έπεσε εντυπωσιακά ο Μπαλωμένος και έδιωξε σε κόρνερ. Εκτέλεσε ο Ζέρβας στο Γαβρίνα, αυτός πάλι στον Ζέρβα, σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Μαντέλος το βολέ ψηλά άουτ.
Στο 14΄ φάουλ για τους φιλοξενούμενους, ο Κοκοσούλας έστειλε την μπάλα προς το δεύτερο δοκάρι πάνω από πολλά κεφάλια έδιωξε ο Ζέρβας με γροθιά.
Στο 18΄ ο Ζέρβας εκτέλεσε κόρνερ, πετάχτηκε ο Ν. Κράνης και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα μόλις άουτ.
Στο 20΄ ο Μ. Πλακίδας πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του έκανε το γωνιακό σουτ, εντυπωσιακά ο Μπαλωμενος έδιωξε σε κόρνερ.
Στο 23΄ από δεξιά μπάσιμο του Γαβρίνα, πάσα στον Ζέρβα από καλή θέση άουτ. Ο Κοκοσούλος κακό ελεύθερο στον Χρ. Πλακίδα η μπάλα, πάσα στον Γαβρίνα, καλό σουτ άουτ.
Στο 25΄ ο Γαβρίνας έκανε μπάσιμο από δεξιά, σούταρε δυνατά, η μπάλα στο αριστερό δοκάρι και άουτ.
Στο 26΄ μπάσιμο Κυριακόπουλου από αριστερά, σέντρα στο κεφάλι του Γαβρίνα, που δεν βρήκε καλά την μπάλα και την έστειλε άουτ.
Στο 32΄ ωραία προσπάθεια του Μ. Πλακίδα από αριστερά, φάτσα στο τέρμα, γλύστρισε και χάθηκε η ευκαιρία.
Στο 33΄ Φάση διαρκείας μπροστά στα καρέ του ΠΑΟΚ, σουτ Γαβρίνα απέκρουσε ο Μπαλωμένος, γύρισμα του Μ. Πλακίδα στον Ζέρβα, βραζιλιάνικο πλασέ στο απέναντι «Γ» και 3-0.
Στη φάση αυτή ο Γαλανόπουλος(ΠΑΟΚ) έβρισε χωρίς λόγο τον διαιτητή και αποβλήθηκε.
Στο 39΄ ταχύτατη και καλά οργανωμένη επίθεση της ΑΕΜ, με τον Ζέρβα να βγάζει αριστερά στο Κυριακόπουλο, αυτός στρώσιμο στον επερχόμενο Καρανίκα, αυτός αμέσως το σουτ και 4-0.
Στο 43΄ ο Ζέρβας έβγαλε πάλι τον Καρανίκα σε καλή θέση, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Δύο σουτ από τον Ρεπέτσα στο 44΄ και στο 45΄ δεν ενόχλησαν τον Ζέρβα.
Στις καθυστερήσεις ο Καρανίκας έκανε παράλληλη σέντρα, ο Γαβρίνας βρέθηκε φάτσα με το γκολ, αλλά η μπάλα χτύπησε στο λασπωμένο τεραίν και τον ξεγέλασε.
Καλή η διαιτησία του κ. Δ. Παναγιωτόπουλου και χωρίς λάθη οι βοηθοί Καπελάκης Χ. και Κονδύλης Β.


ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Δ. Ζέρβας, Καρανίκας, Μαντέλος Χρ., Πασπαλιάρης(70΄ Κοκκοτός), Μ. Πλακίδας, Χρ. Πλακίδας(60΄ Δάλλας), Τσάμης, Κυριακόπουλος, Γαβρίνας, Ν. Ζέρβας, Ν. Κράνης(55΄ Σαμαράς).
ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ: Μπαλωμένος, Καπετανάκης, Κοκοσούλας, Βασιλείου(65΄ Μυγδάκης), Κορέτσης, Καρδάρας, Μικρόπουλος, Γαλανόπουλος(48΄ Στρατόπουλος), Σταμούλης, Κουκουγιάννης, Μυλωνάς(75΄ Ρεπετσάς).

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

Επιστροφή στις καλές εμφανίσεις, με νίκη

Αύριο θα πραγματοποιηθεί η 15η και τελευταία αγωνιστική για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος της Α' ΕΠΣΝΑ, με την πρωτοπόρο ΑΕΜ να υποδέχεται τον ΠΑΟ Καλυβίων. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 3μμ και θα διεξαχθεί στο βοηθητικό του Σταδίου, με την απειλή για βροχή να είναι αρκετά έντονη. Ο σύλλογος των Καλυβίων που πέρσι σώθηκε μέσα από την διαδικασία των μπαράζ, θα προσπαθήσει για το καλύτερο στην έδρα της ΑΕΜ. Φέτος ενισχύθηκε σημαντικά αλλά αποχώρησαν και παίκτες βασικοί όπως οι Μπέτσικας ,Πολίτης,και Γιωτόπουλος. Ο στόχος της παραμονής με την μέχρι ώρας πορεία της ομάδας, φαίνεται όλο και πιο δύσκολος. Φετινά αποκτήματα του ΠΑΟΚ είναι οι: Σταμούλης, Βασιλείου από Αρακυνθιακό, Γιαννάκης Αλέκος και Μάκης από Δία Στράτου, Μήλας από Δία Στράτου, ενώ επέστρεψε ο Στρατόπουλος. Την ομάδα αποχαιρέτησαν οι Μπέτσικας, Πολίτης, Αναστασίου, Γιωτόπουλος, Νικολόπουλος.

Την κακή εμφάνιση απέναντι στον Ναυπακτιακό έχουν στόχο να περάσουν στην ΑΕΜ. Όλοι θέλουν αυτή η παρένθεση να κλείσει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Όπως είναι γνωστό ο αγώνας της Τετάρτης άφησε και απώλειες, από τις οποίες αμφίβολες παραμένουν μέχρι τελευταία στιγμή οι Γαβρίνας, Μπαλάφας και Γκασούκας. Στο αυριανό παιχνίδι η ΑΕΜ θα κατακτήσει και τυπικά τον άτυπο τίτλο του "πρωταθλητή χειμώνα". Διαιτητής θα είναι ο Παναγιωτόπουλος, αλλά όχι ο συνονοματός του και πλέον γνώριμος ρέφερι στους φετινούς αγώνες της "Κυρίας". Βοηθοί του θα είναι οι Καραπιπέρης και Καπελάκης. Παρατηρητής ορίστηκε ο Κόρρας και γιατρός ο Καραδήμας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής:
ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ – ΑΕ ΑΡΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ
ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ
ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒΡΟΛΙΜΝΗΣ
ΑΟ ΛΥΓΙΑΣ – ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ
ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ – ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ – ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΑΡΗΣ ΜΕΣΑΡΙΣΤΑΣ – ΔΑΦΝΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΧΩΡΑΣ

*Όλα τα παιχνίδια αρχίζουν στις 3.00μμ

***Τον δεύτερο της βαθμολογίας του παιδικού πρωταθλήματος, Ατρόμητο Αντιρρίου, υποδέχονται αύριο στις 12, οι μικροί της ΑΕΜ. Με στόχο την "εκδίκηση" για την ήττα στο πρώτο παιχνίδι, οι παίκτες του Δημήτρη Μανιάτη, θέλουν όσο τίποτα τη νίκη, για να ανέβουν ακόμη περισσότερο στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Διαιτητής θα είναι ο Γκιάφης και νοσηλεύτρια η Μωραΐτη.

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Αγνώριστη η ΑΕΜ, έχασε 1-2 στο κύπελλο

Περσινές ασθένειες εμφανίστηκαν στην "Κυρία", που έχασε από τα δεύτερα του Ναυπακτιακού Αστέρα με 1-2 στο Βοηθητικό του Δημοτικού Σταδίου Μεσολογγίου και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Κυπέλου. Η Μεσολογγίτικη ομάδα υποτίμησε τους νεαρούς παίχτες του αντιπάλου και το πλήρωσε ακριβά. Μόλις στο 4΄ ο Α. Ζαχαρόπουλος, από το ύψος της περιοχής αφύλακτος, βρήκε ένα τεράστιο κενό κενό στην άμυνα της ΑΕΜ και με δυνατό διαγώνιο σουτ στην απέναντι γωνία του Γκασούκα, έκανε το 0-1.
Μετά το ξάφνιασμα, οι "κανονιέρηδες" ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα και δημιούργησαν φάσεις για γκολ, που από επιπολαιότητα δεν έφεραν αποτέλεσμα.
Στο 8΄ ο Κυριακόπουλος μπήκε από αριστερά, έβγαλε μπαλιά ακριβείας στον Δ. Κράνη, αλλά αυτός έχασε το κοντρόλ και έδιωξε ο Ουζουνίδης.
Στο 10΄ πάλι ο Κυριακόπουλος έκανε την παράλληλη σέντρα από αριστερά, βγήκε έγκαιρα ο Κουτσιρίμπας και μπλόκαρε προ του Ν. Κράνη.
Στο 12΄ ο Ζέρβας έκλεψε την μπάλα στο κέντρο και προωθήθηκε ταχύτατα προς την περιοχή του Αστέρα, αλλά αντί να δώσει πάσα στους ξεμαρκάριστους Δ. Κράνη και Γαβρίνα, προτίμησε να κάνει μακρυνό σουτ που πέρασε πολύ μακριά από την εστία του Ναυπακτιακού.
Στο 13΄ ο Ουζουνίδης εκτέλεσε από μέση απόσταση φάουλ, αλλά το σουτ πέρασε μακρυά από το δεξί δοκάρι του Γκασούκα.
Στο 14΄ ο Τσάμης άνοιξε την μπάλα δεξιά στον Καρανίκα, αυτός έβγαλε την παράλληλη σέντρα, πάλι βγήκε έγκαιρα ο Κουτσιρίμπας και μπλόκαρε προ του Γαβρίνα.
Στο 15΄ πλασαριστό κόρνερ του Κράνη στον Ζέρβα, σέντρα στο κεφάλι του Πασπαλιάρη , που έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.
Στο 19΄ οι παίχτες της ΑΕΜ άλλαξαν πολλές φορές την μπάλα έξω από την περιοχή του Ναυπακτιακού, ο Τσάμης δοκίμασε τελικά το σουτ, έξω από το δεξί δοκάρι του Κουτσιρίμπα.
Στο 20΄ φάουλ για τον Αστέρα από καλή θέση, ο Ουζουνίδης έστειλε το σουτ δίπλα στο αριστερό δοκάρι του Γκασούκα, άουτ.
Η μεσολογγίτικη ομάδα απάντησε με δύο άστοχα σουτ, του Τσάμη στο 21΄ και του Πασπαλιάρη στο 22΄.
Στο 24΄ κόρνερ για την ΑΕΜ, ο Ζέρβας πλασαριστά στον
Γαβρίνα, αυτός πάλι στον Ζέρβα στο δεύτερο δοκάρι, πανω από το κεφάλι του Πασπαλιάρη, έδιωξε ο Κουτσιρίμπας.
Στο 25΄ ο Ζέρβας πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή απέφυγε τον Δημάκο που τον ανέτρεψε, ο διαιτητής αν και κοντά στη φάση έδειξε "παίζετε", ο Τσάμης έκανε πλασαριστό σουτ μόλις δίπλα στο δεξί "Γ" του Αστέρα, άουτ.
Στο 27΄ φάουλ για τον Ναυπακτιακό με τον Ουζουνίδη, στα χέρια του Γκασούκα η μπάλα.
Στο 30΄ δυνατό σουτ του Γαβρίνα, μπλόκαρε ο Κουτσιρίμπας.
Στο 31΄ φάουλ με τον Τσάμη έξω από την περιοχή, πέρασε το τείχος, αλλά πρόλαβε ο Κουτσιρίμπας και μπλόκαρε στη δεξιά του γωνία.
Στο 33΄ φάουλ του Αστέρα με τον Ζαχαρόπουλο, στο δεύτερο δοκάρι σηκώθηκε ο Γκασούκας ψηλά και μπλόκαρε.
Στο 37΄ ο Καρανίκας έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, προ του Γαβρίνα έδιωξε ο Κουτσογιάννης, η μπάλα στον Πασπαλιάρη, δυνατό σουτ από καλή θέση, ξυστά από το δεξί δοκάρι του Κουτσιρίμπα, άουτ.
Στο 38΄ δυνατό σουτ του Γαβρίνα, από καλή θέση, η μπάλα πέρασε έλαχιστα εκατοστά έξω από το αριστερό δοκάρι του Αστέρα.
Στο 42΄ δυνατό σουτ του Καρανίκα πάλι δίπλα από το δοκάρι του Κουτσιρίμπα.
Στο 43΄ ωραίο ένα-δύο Δ. Κράνη και Κυριακόπουλου, ωραίο διαγώνιο πλασέ του τελευταίου, ελάχιστα έξω απο το αριστερό δοκάρι του Αστέρα.
Στο 46΄ κόρνερ της ΑΕΜ με τον Ζέρβα από δεξιά, άφησε έξυπνα ο Γαβρίνα, σουτ από τον Πασπαλιάρη, στα σώματα.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με σιγή ενός λεπτού στη μνήμη του τέως Προέδρου της ΑΕΜ Ν. Καρανίκα.
Η ΑΕΜ μπήκε νωθρά στο παιχνίδι με βεβιασμένες μεταβιβάσεις, βιαστικές προσπάθειες, αλλά με τον Αστέρα να κλίνεται στα καρέ του και να προσπαθεί να κρατήσει το σκορ.
Στο 48΄ φάουλ από δεξιά με τον Ζέρβα, πλασαριστά στον Τσάμη, σέντρα σουτ, έδιωξε ο Κοσανδιανός.
Στο 52΄ φάουλ με τον Ζέρβα από αριστερά, έξυπνα δεξια στον Τσάμη, σουτ η μπάλα στο σώμα του Ουζουνίδη, έδιωξε μακριά ο Γ. Ζαχαρόπουλος.
Στο 55΄ ο Κυριακόπουλος, από αριστερά, μπήκε στη περιοχή του Αστέρα, την κατάλληλη στιγμή έβγαλε την μπαλιά λίγο πριν το σημείο του πέναλτι, κι εκεί ο Γαβρίνας δεν δυσκολεύτηκε με δυνατό σουτ, να κάνει το 1-1.
Στο 61΄ μακρινή μπαλιά του Αποστολόπουλου, ο Γαβρίνας από το ύψος της περιοχής γύρισε στον αμαρκάριστο Κυριακόπουλο, το δυνατό σουτ του οποίου, πέρασε μόλις άουτ.
Στο 63΄ δυνατό μακρυνό σουτ του Πασπαλιάρη πέρασε έξω από το αριστερό δοκάρι του Κουτσιρίμπα.
Στο 66΄ ο Καρανίκας έκανε την κούρσα από δεξιά τριπλάροντας δύο παίχτες, γύρισε την μπάλα στον αμαρκάριστο Ζέρβα, βιαστικό σουτ του τελευταίου, πολύ ψηλά άουτ.
Στο 67΄ γρήγορη αντεπίθεση του Ναυπακτιακού, αδράνησε το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της ΑΕΜ, ο Καλαβρουζιώτης βγήκε ανενόχλητος απέναντι στον Γκασούκα, έκανε το πλασέ και η μπάλα αφού χτύπησε πάνω στο τερματοφύλακα της ΑΕΜ, κατέληξε αργά στα δίχτυα, για να γίνει το 1-2.
Από το σημείο αυτό και μετά ακολούθησε ρεσιτάλ λαθών από τον διαιτητή κ. Παναγιωτόπουλο. Με τέσσερα συνεχόμενα ανάποδα σφυρίγματα φάουλ, που εκνεύρισαν ακόμα περισσότερο τους ήδη νευρικούς παίχτες της ΑΕΜ, ενώ ξεσήκωσαν την κερκίδα που τον στόλισε με τα σχετικά κοσμητικά επίθετα. Ετσι χρειάστηκαν 17΄! για να μπορέσει η ομάδα του Μεσολογγίου να κάνει κάποια αξιόλογη φάση.
Ηταν το 38΄ όταν ο Πασπαλιάρης έκανε έξυπνη μπαλιά από δεξιά στον κενό χώρο, εκεί πετάχτηκε σαν σφαίρα ο Ζέρβας και με δεξί βολέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ενώ όμως όλο το γήπεδο πανηγύριζε, ο βοηθός σήκωσε τη σημαία σημιώνοντας οφσάϊντ!!! Ακολούθησε πανδαιμόνιο. Οι παίχτες να διαμαρτύρονται έντονα και οι φίλαθλοι να απειλούν να μπουν στο γήπεδο!(Επειδή ήμουνα πίσω από τον επόπτη, να σημειώσω, ότι η θέση του κ. Τσάσση ήταν εντελώς λανθασμένη, ενώ ο Ζέρβας πέρασε ανάμεσα από δύο αντιπάλους, όταν η μπάλα ήταν στον αέρα.)
Το παιχνίδι άρχισε με τρία λεπτά καθυστέρηση(41΄) και με τον Δ. Κράνη να μπαίνει από δεξιά και να επιχειρεί δυνατό σουτ, που με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε ο Κουτσιρίμπας.
Στο 47΄ και αφού είχαν προηγηθεί, άνεπιτυχείς προσπάθειες και από τις δύο ομάδες, ο Κυριακόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, στο πρώτο δοκάρι πήδηξε για την κεφαλιά ο Χρ. Πλακίδας, σπρώχτηκε από τον Κοσανδιανό μπροστά στο διαιτητή, χωρίς αυτός να δώσει πέναλτι, Κυριακόπουλος πήρε την επαναφορά, έβγαλε την σέντρα, η μπάλα στα σώματα τον αμυντικών και στα χέρια του Κουτσιρίμπα. Μούσκεμα τα έκανε για άλλη μια φορά ο διαιτητής Παναγιωτόπουλος, ενώ και ο επόπτης Τσάσσης ήταν συνεχώς εκτός θέσης. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, το πανό που ανέρτησαν οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΜ (Θύρα 2) για τον χαμό του τέως προέδρου της ομάδας, Νίκου Καρανίκα.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α. Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Γκασούκας, Καρανίκας, Μαντέλος Χρ., Πασπαλιάρης, Αποστολόπουλος(68΄ Πλακίδας Χρ.), Δ. Κράνης, Τσάμης, Κυριακόπουλος, Γαβρίνας(75΄ Σαμαράς), Ν. Ζέρβας, Ν. Κράνης(68΄ Πλακίδας Μ.).
ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Κουτσιρίμπας, Μπίτσιος(46΄ Τερόλη), Δημάκος(49΄ Δημάκος), Κοσανδιανός, Ουζουνίδης, Γ. Ζαχαρόπουλος, Γιαβρούτας, Κουτσογιάννης(53΄ Κυρίτσης), Καλαβρουζιώτης, Α. Ζαχαρόπουλος, Ανδρεόπουλος.
,
Τα υπόλοιπα αποτελέσματα των προημιτελικών:
Θύελλα Παραβόλας – ΑΕ Αρακυνθιακός 1-2
Αετός Σταμνάς – Ιδομενέας Εμπεσσού 4-1
Προμηθέας Γαυρολίμνης – Αλυζιακός Μύτικα 1-0

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Με φόρα...να του πάρει το αστέρι

Αύριο διεξάγονται οι προημιτελικοί του κυπέλλου ΕΠΣΝΑ. Η ΑΕΜ στις 2.30μμ αντιμετωπίζει τον φορμαρισμένο Ναυπακτιακό Αστέρα στο βοηθητικού του Δημοτικού Σταδίου. Ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Ζήκος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα με τραυματισμούς, αναμένεται να παρατάξει ενδεκάδα με την οποία θα "χτυπήσει" την πρόκριση στον επόμενο γύρο από το πρώτο λεπτό του αγώνα, εκμεταλλευόμενος την άριστη κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα του, αλλά και τον παράγοντα έδρα. Απέναντι τους θα έχουν μια ομάδα παραπάνω κατηγορίας, που στο δυναμικό τους έχουν δύο πρώην παίκτες της ΑΕΜ. Μιλάμε για τους Γιώργο Χρήστου και Παναγιώτη Δενδρινό, άνθρωποι που έχουν αφήσει το δικό τους σημάδι στην μεγάλη ιστορία της ΑΕΜ. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Παναγιωτόπουλος, με βοηθούς τους Ασημάκη και Τσάσση. Γιατρός του αγώνα ο Καραδήμας.

Τα υπόλοιπα ζευγάρια των προημιτελικών:
ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ – ΑE AΡΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ
ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ – ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ ΕΜΠΕΣΣΟΥ
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒ/ΜΝΗΣ – ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ

* Όλα τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 2.30μμ

Έξι και να καίνε

Σε τρομερή μέρα βρέθηκαν το Σάββατο οι μικροί της ΑΕΜ και φιλοδώρησαν με έξι γκολ τον Όμηρο, στο γηπεδό του, στο Νεοχώρι. Τα παιδιά τον Δημήτρη Μανιάτη έπιασαν πολύ καλές αποδόσεις στον αγώνα και σε καμία περίπτωση δεν έδειξαν να απειλούνται από τους αντιπάλους τους. Για τους "κανονιέρηδες" δύο τέρματα πέτυχε ο Χασιώτης. Από ένα οι Παλιάτσας, Λιάτσος και ο τερματοφύλακας Ρήγας!! με πέναλτι, ένα γκολ που το πανηγύρισε με την ψυχή του. Το προσεχές Σάββατο η ΑΕΜ, υποδέχεται τον δεύτερο της βαθμολογίας, Ατρόμητο Αντιρρίου.

Τ' αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής:
ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ – ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ1-6
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ3-3
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ – ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 20081-2
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ0-3 Α/Α
ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ – ΑΧΕΛΩΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ3-2
ΕΝΩΣΗ ΑΟΚ ΤΡΙΚΑΡΔΟΣ ΡΕΠΟ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 2008 28
2. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ 20
3. ΑΧΕΛΩΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 19
4. ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ 19
5. ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 17
6. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ 17
7. ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ 14
8. ΑΚΑΔ. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 13
9. ΕΝΩΣΗ ΑΟΚ ΤΡΙΚΑΡΔΟΣ 4
10. ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 3
11. ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 3

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

Με Καφέ και με Τσιγάρο, 7-11-2008

Καλημέρα ΑΕΜάρες. Χρόνια πολλά σε όσους γιόρταζαν χθές: Νίκους, Νίκες, Νικολέτες, κλπ. Με Νίκη γιόρτασαν χθες και οι Νικολάδες της "Κυρίας"(Αποστολόπουλος και Κράνης). Νικητής αισθάνομαι κι εγώ, που μου δίνεται η ευκαιρία να παρευρίσκομαι σ' αυτό το πανηγύρι ποδοσφαίρου που προσφέρει η ομαδάρα μας. Σε όσα εκτός παιχνίδια παρακολούθησα, ένοιωσα περήφανος γι' αυτή την ομάδα. Κυρίως, από τα σχόλια παραγόντων, ποδοσφαιριστών και προπονητών, που όλοι θαύμασαν το περίτεχνο παιχνίδι της ΑΕΜ. Ακόμα και στο Παναιτώλιο, που η ομάδα έχασε, όλοι μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για την Μεσολογγίτικη ομάδα, θεωρώντας μάλιστα δεδομένο ότι η ΑΕΜ θα βγει Πρωταθλήτρια!
***Μου έλεγε χθες ένας Μεσολογγίτης φίλαθλος της ΑΕΜ, ότι όλες οι ομάδες "σκυλιάζουν" όταν παίζουν με την ΑΕΜ. Φυσικά του είπα το αυτονόητο: η ΑΕΜ χαίρει του σεβασμού των φιλάθλων και των ομάδων της Αιτω/νίας, αλλά και υπάρχει και ζήλεια για την ιστορία που έχει γράψει. Έτσι ο κάθε φίλαθλος άλλης ομάδας, θέλει την ήττα της ΑΕΜ, για νάχει να καυχιέται! "Εμείς την νικήσαμε την ΑΕΜ"! Ακόμα, ο κάθε παίχτης αντίπαλης ομάδας, δίνει στον αγώνα εναντίον της "Κυρίας" το κάτι παραπάνω για δύο λόγους: ο ένας είναι ότι παίζοντας καλά εναντίον καλύτερων παιχτών ικανοποιεί τιν εγωϊσμό του και ο άλλος είναι η κρυφή ελπίδα, ότι ίσως του χρόνου παίξει κι αυτός στην ΑΕΜ!
***Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των φιλάθλων μας, στον χθεσινό αγώνα στη Γαυρολίμνη! Δεν είναι υπερβολή να πω, ότι μεσολογγίτες φίλαθλοι ήταν η πλείοψηφία των θεατών! Έλειπαν μόνο τα πανό της ομάδας κι αυτό ήταν μεγάλη παράλειψη. Νομίζω ότι οι οργανωμένοι φίλαθλοι πρέπει να δίνουν βροντερό παρόν στους εκτός έδρας αγώνες της ομάδας μας, για να δίνουν το ψυχολογικό "κάτι παραπάνω" στα παιδιά, που δίνουν πραγματικές μάχες μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
***Έχω εντυπωσιαστεί με τον πλουραλισμό που υπάρχει φέτος στην ομάδα. Ακόμα και όταν κάποιοι παίχτες είναι σε κακή μέρα, κουρασμένοι, τραυματισμένοι ή τρώνε την κλωτσιά της ζωής τους και παίζουν επιφυλακτικά, πάντα υπάρχει κάποιος άλλος, που καλύπτει τις αδυναμίες τους και η ομάδα ρολάρει άψογα.
***Κοντεύει να τρελάνει τους αντίπαλους προπονητές και ποδοσφαιριστές ο Γιώργος Ζήκος, με τις εσωτερικές αλλαγές που κάνει σε κάθε αγώνα. Εκεί που ο Νεκτάριος Ζέρβας παίζει στο κέντρο, ξαφνικά τον στέλνει αριστερό εξτρέμ! Εκεί που ο Σάκης Κράνης παίζει αριστερά, τον φέρνει δεξιά! Εκεί που ο Μ. Πλακίδας παίζει πίσω από τον Γαβρίνα, τον βάζει σέντερ φόρ! Εκεί που ο Γαβρίνας παίζει σέντερ φορ τον βάζει δεξί εξτρέμ! Εκεί που ο Μπαλάφας παίζει δεξί μπακ, τον βάζει αριστερό χαφ! Εκεί που ο Γ. Πασπαλιάρης παίζει σέντερ μπακ, τον φέρνει στα χαφ! Όλα αυτά γίνονται πάντα με εντολές του και δεν κάνει ο καθένας ότι θέλει! Το εκπληκτικό είναι ότι, όλα τα παιδιά ανταποκρίνονται σ' αυτές τις αλλαγές και αποδίδουν καλά, ενώ τα αντίπαλα μπακ δεν ξέρουν ποιόν να πρωτοφυλάξουν!
***Αρέσει σε πολλούς φίλους της στήλης αυτής, η ατομική κριτική που κάνω στους παίχτες. Ειδικά, στα παιχνίδια εκτός έδρας, που δεν έχουν την ευκαιρία να τα παρακολουθούν όλοι. Όμως πιστεύω ότι η αναλυτική περιγραφή των φάσεων που κάνω, μιλάει από μόνη της. Εκείνο που δεν βλέπετε, είναι κυρίως το πρέσινγκ των παιχτών στους αντίπαλους, κάποιες εντυπωσιακές κινήσεις που δεν ολοκληρώνονται, αλλά και τις κλωτσιές που τρώει κάθε παίχτης σε κάθε αγώνα. Όταν λειτουργεί σωστά η ομάδα σημαίνει, ότι όλοι οι παίχτες κάνουν καλά το καθήκον τους, μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Βέβαια υπάρχουν κάποιοι παίχτες, που χρειάζεται πολλές φορές να κάνουν το κάτι παραπάνω. Όμως βλέπω μέσα στο γήπεδο, έντεκα παιχταράδες και δεν θέλω να ξεχωρίζω κάποιους. Βλέπετε σε κάθε αγώνα, υπάρχουν κάποιοι που ξεχωρίζουν ιδιαίτερα, που κάνουν αμέτρητα χιλιόμετρα στο κέντρο και στην επίθεση, ενώ στην άμυνα κάποιοι είναι χρειάζεται να παλέψουν περισσότερο ανάλογα με τους παίχτες που έχουν ν' αντιμετωπίσουν.
***Την Τετάρτη, στις 2.30 έχουμε το παιχνίδι με τον Ναυπακτιακό για το κύπελλο Στην ομάδα της Ναυπάκτου τερματοφύλακας είναι ο Γιώργος Χρήστου. Στην αρχή της σεζόν, ακούστηκαν εναντίον του, πολλές ασχήμιες από μερικούς άσχετους φιλάθλους μας κι αυτό με στεναχώρησε πολύ. Ο Χρήστου δεν έμεινε στην ΑΕΜ γιατί δεν τον ήθελε η διοίκηση. Δεν έφυγε, τον έδιωξαν Δεν ήταν οικονομικοί οι λόγοι, όπως διατείνονται πολλοί. Ούτε "προδότης" είναι! Αντίθετα είναι ΑΕΜάρας με αποδείξεις! Είμαι σε θέση να γνωρίζω πολύ καλά, όλο το σκηνικό της απομάκρυνσής του. Κάποια στιγμή ίσως σας το περιγράψω. ΄Όχι όμως τώρα. Θυμίζω ότι πρόπερσι και πέρσι, ήταν ο πολυτιμότερος παίχτης της ομάδας. Πήγαινε σε όλες τις προπονήσεις και έσωζε 4-5 γκολ σε κάθε αγώνα. Πρόπερσι έπαιζε με εξάρθρωση στον ώμο και σοβαρότατο πρόβλημα στο γόνατο, για τρεις μήνες, ενάντια στις συμβουλές των γιατρών, που του έλεγαν ότι μπορεί, να μείνει ανάπηρος! Οι φίλαθλοι του Μεσολογγίου, θέλω να πιστεύω, ότι έχουν το ήθος και την ψυχή να αποθεώσουν αυτό τον παίχτη, που έχει δώσει και την ψυχή του για την ομάδα. Ταυτόχρονα, πιστεύω ότι η διοίκηση της ΑΕΜ, θα πρέπει να σταθεί στο ύψος της και να δώσει έστω μια ανθοδέσμη, σ' αυτόν αλλά και στον Πάνο Δενδρινό, γιατί τίμησαν και τιμούν το μεσολογγίτικο ποδόσφαιρο.
***Ραδιοαρβύλα ήταν τα περί καταστροφής του νέου χλοοτάπητα στο κεντρικό στάδιο. Επισκέφθηκα τον χώρο και σας διαβεβαιώ ότι είναι σε άριστη κατάσταση. Απλά πρέπει να παραταθεί λίγο η απαγόρευση αγώνων σ' αυτόν, για να μας κρατήσει περισσότερο. Μάλιστα σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμος και ο περιβάλλοντας χώρος μια και συνεργεία δουλεύουν πυρετωδώς για την περάτωση του έργου. Δεν θα πάθουμε τίποτα, αν δούμε κακαδυό αγώνες στο βοηθητικό.
***Ανεβαίνουν σε απόδοση τα παιδιά της Ακαδημίας και προχθές έβαλαν έξη γκολάκια στον Όμηρο μέσα στην Κατοχή. Ρώτησα γιατί δεν απέδιδαν στην αρχή καλά και μου είπαν ότι υπάρχουν στην ομάδα πολλά νέα παιδιά και δεν υπήρχε συνοχή και συνεργασία. Τώρα τα μικρά άρχισαν να "βρίσκονται" μέσα στον αγωνιστικό χώρο και όλα πάνε καλά. Από τα γκολ που έβαλαν το Σάββατο περισσότερο πανηγυρίστηκε το γκολ του ...τερματοφύλακα Ρήγα! Φυσικά με πέναλτι! Σίγουρα ο νεαρός θα έχει να το λέει, για το πρώτο του γκολ με την ακαδημία!
***Θαύμα είναι να παρακολουθεί κανείς τα νεαρά παιδιά να παίζουν μπάλα, εφαρμόζοντας ...συστήματα! Και είναι κρίμα που ούτε οι ...γονείς τους δεν πάνε να τα δουν στους αγώνες! Παρακολουθώ συχνά παιχνίδια των μικρών και μάλιστα έχω ξεχωρίσει και κάποιους(απ' όλες τις ομάδες), που σύντομα θα παίζουν στις μεγάλες ομάδες.
***Κλείνοντας, να σας ενημερώσω ότι μετά το κύπελο την Τετάρτη, η ΑΕΜ παίζει στο Βοηθητικό με τον ΠΑΟ Καλυβίων και μετά, πάλι μέσα, αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο Αντιρρίου, στην πρώτη αγωνιστική του δεύτερου γύρου. Κατόπιν σταματούν οι αγώνες και θα έχουμε αγωνιστική δράση μετά τις Γιορτές. Εύχομαι σε όλους καλή εβδομάδα.
Μιχάλης Κιτσινέλης

Φωτορεπορτάζ από το Προμηθέας - ΑΕΜ

Το πρώτο γκολ των "κανονιέρηδων"...με τον Νεκτάριο Ζέρβα

Μάριος Πλακίδας και 0-2

Το τελικό 0-3 με τον φορμαρισμένο Σάκη Κράνη


Οι φωτογραφίες του ρεπορτάζ ήταν μια ευγενική χορηγία του Μάρκου Τσιλιγιάννη.

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008

Αποτελέσματα Α' ΕΠΣΝΑ

Ο Ολυμπιακός Παναιτωλίου κατάφερε μέσα σε τέσσερα λεπτά, να πάρει μεγάλη νίκη επί του Αρακυνθιακού και να τον ρίξει από την δεύτερη θέση. Τρεις ξεκούραστους βαθμούς για το ΓΟΜ, μιας και ο Λυγιάς αποχώρησε από το πρωτάθλημα. Στη δεύτερη θέση σκαρφάλωσε ο Άρης Μεσάριστας, μετά την δύσκολη επικράτιση επί του Αλυζιακού Μύτικα. Επιστροφή στο Αιτωλικό, αλλά και στις νίκες, για τον τοπικό Άρη. Σπουδαίο εκτός έδρας βαθμό για τον Αετό Σταμνάς, μέσα στο Νεοχώρι. Σ' ένα δυνατό παιχνίδι, η Δάφνη βγήκε νικήτρια απέναντι στο Καινούριο. Ο Ατρόμητος πέρασε χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα μέσα από τα Καλύβια.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής:
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒΡΟΛΙΜΝΗΣ – ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 0-3
ΑΡΗΣ ΜΕΣΑΡΙΣΤΑΣ – ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ 2-1
ΔΑΦΝΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΧΩΡΑΣ – ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ 2-0
ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΑΟ ΛΥΓΙΑΣ 3-0 α.α.
ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ – ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ 0-0
ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ – ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ 5-0
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ – ΑΕ ΑΡΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ 2-0
ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ 2-4

Η βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση της 14ης αγωνιστικής
1. ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 34
2. ΑΡΗΣ ΜΕΣΑΡΙΣΤΑΣ 30
3. ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 30
4. ΑΕ ΑΡΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ 29

5. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ 29
6. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ 29
7. ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ 20

8. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒ/ΜΝΗΣ 19
9. ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ 17
10. ΔΑΦΝΗ ΜΕΓ. ΧΩΡΑΣ 16

11. ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ 14
12. ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ 14
13. ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 13

14. ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ 12
15. ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ 1
16. ΑΟ ΛΥΓΙΑΣ αποχώρησε

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 15η
(Σάββατο 13/12)

ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ – ΑΕ ΑΡΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ

ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ
ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒΡΟΛΙΜΝΗΣ
ΑΟ ΛΥΓΙΑΣ – ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ
ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ – ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ – ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΑΡΗΣ ΜΕΣΑΡΙΣΤΑΣ – ΔΑΦΝΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΧΩΡΑΣ

Σίφουνας!!! 3-0 μέσα στη Γαυρολίμνη

Σαν αέρας πέρασε από τη Γαυρολίμνη η ΑΕΜ, σαρώνοντας και τον πολύ φορμαρισμένο τον τελευταίο καιρό Προμηθέα με 3-0. Έτσι, επωφελούμενη και της ήττας του Αρακυνθιακού στο Παναιτώλιο, ξέφυγε 4 βαθμούς από τον δεύτερο στη βαθμολογία, πριν καλά - καλά τελειώσει ο πρώτος γύρος. Χρειάστηκαν λίγα λεπτά μέχρι να συνηθίσουν οι παίχτες του Μεσολογγίου, το τραχύ, ξερό και γεμάτο παγίδες γήπεδο και άρχισε ο χορός των ευκαιριών. Στο 6΄ ο Πασπαλιάρης εκτέλεσε ένα φάουλ στο κέντρο του γηπέδου πλασάροντας στον Τσάμη. Αυτός έβγαλε δεξιά στον Μπαλάφα, που απέφυγε τον Λάμπο και γύρισε πάλι στον Τσάμη, το δυνατό ψηλοκρεμαστό σουτ του οποίου, πέρασε λίγο πάνω από το δεξί "Γ" του Χασαπογιάννη. Στο 8΄ ανταπάντησε ο Προμηθέας, μ' ένα φάουλ τουΖέλιου από τη σέντρα, με την μπάλα να περνάει πλάγια αριστερά στον Αδραχτά, που σούταρε άουτ.
Ακολούθησε κλείσιμο του Προμηθέα στα καρέ του, αλλά οι παίχτες της ΑΕΜ, να μην μπορούν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα του γηπεδούχου.
Στο 15΄ ο Γαβρίνας κινήθηκε ταχύτητα στο άξονα με τον Δ. Κράνη αριστερά και τον Μ. Πλακίδα αριστερά, μάζεψε δύο αμυντικούς πάνω του, αλλά άργησε να δώσει μπαλιά, με αποτέλεσμα να κοντραριστεί και να χαθεί πολύ μεγάλη ευκαιρία. Στο 16΄ φάουλ από αριστερά για την ΑΕΜ λίγο έξω από την περιοχή, σούταρε ο Ζέρβας ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 18΄ φάουλ για τον Προμηθέα μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής της ΑΕΜ, εκτέλεσε ο Αλμπάνης, έδιωξε ο Κυριακόπουλος, η μπάλα στον Αδραχτά, με προβολή ο Μαντέλος έδιωξε σε κόρνερ. Στο 20΄ ο Γαβρίνας τρίπλαρε από δεξιά τον Χονδροκώστα, αυτός τον ανέτρεψε, έξω από την περιοχή(έπρεπε να του δοθεί κάρτα), το φάουλ χτύπησε άστοχα ο Ζέρβας. Στο 22΄ φάση διαρκείας για την ΑΕΜ, με τον Μ. Πλακίδα να κάνει το σουτ, ν' αποκρούουν οι αμυντικοί, ο Ζέρβας να σεντράρει από αριστερά στην απέναντι πλευρά, γύρισμα Δ. Κράνη, κεφαλιά Πασπαλιάρη, διώξιμο τον αμυντικών, πλασέ του Τσάμη δίπλα από το δεξί "Γ" του Χασαπογιάννη.
Στο 25΄ ο Γαβρίνας από αριστερά πέρασε δύο παίχτες, έβγαλε την μπαλιά στον κενό χώρο για τον Μ. Πλακίδα, βγήκε έγκαιρα ο Χασαπογιάννης και έδιωξε.
Στο 27΄ οργανωμένη επίθεση της ΑΕΜ με την μπάλα ν' αλλάζει πολλά πόδια και να καταλήγει στον Δ. Κράνη, για να διώξει ο Λάμπος σε πλάγιο.
Στο 28΄ μακρινή μπαλιά στον Δ. Κράνη, ν' αποφεύγει τον Χονδροκώστα, να βγαίνει τετ-α τετ, αλλά ο τερματοφύλακας του Προμηθέα γι' άλλη μια φορά, ν' αποκρούει το πλασέ.
Στο 29΄ ο Μπαλάφας εκτέλεσε ένα πλάγιο από δεξιά, έδωσε στον Γαβρίνα, αυτός έβγαλε δυνατή παράλληλη σέντρα, στην πορεία της μπάλας πετάχτηκε ο Νεκτάριος Ζέρβας και με βολέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 0-1.
Στο 31΄ ο Ζέρβας βγήκε από αριστερά, έβγαλε σέντρα στο ύψος της περιοχής, εκεί ο Πασπαλιάρης αφύλακτος έπιασε δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 33΄ ο Δ. Κράνης κινήθηκε ταχύτατα από δεξιά, έβγαλε μπαλιά στον Μ. Πλακίδα, αυτός τρίπλαρε τον Λάμπο, βγήκε απέναντι στον Χασαπογιάννη και με υποδειγματικό πλασέ έκανε το 0-2. Στο 37΄ ο Αδραχτάς έκλεψε την μπάλα από τον Μπαλάφα, βγήκε πλάγια και αριστερά, προσπάθησε να βγάλει την παραλληλη σέντρα, ο Μαντέλος με προβολή πρόλαβε κι έδιωξε. Στο 42΄ ο Κυριακόπουλος από αριστερά έκανε σέντρα σουτ, έδιωξε με γροθιά ο Χασαπογιάννης, ο Μπαλάφας έπιασε αμέσως το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Το δέυτερο ημίχρονο, άρχισε με τους γηπεδούχους να μπαίνουν δυνατά και να πιέζουν, χωρίς όμως να μπορούν να βγάλουν επικίνδυνες τελικές μπαλιές, μια και η άμυνα της ΑΕΜ, είχε αλληλοκάλυψη και δεν άφηνε διαδρόμος. Όμως ήταν η ΑΕΜ που έκανε στο 49΄ μεγάλη φάση, όταν ο Γαβρίνας ταλαιπώρησε τους αμυντικούς του Προμηθέα στον άξονα, έβγαλε την μπαλιά στον Ζέρβα, που με διπλή προσπάθεια την έστειλε στα δίχτυα. ΄Ομως, αυτό το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάϊντ.
Στο 53΄ ο Μ. Πλακίδας έκλεψε την μπάλα από τον Χονδροκώστα, έβγαλε από αριστερά παράλληλη σέντρα, μόνος του ο Δ. Κράνης, δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει τον Χασαπογιάννη και να κλειδώσει τη νίκη υπέρ της "Κυρίας", 0-3. Στο 59΄ Ο Λάμπος εκτέλεσε με πολύ δύναμη,ένα φάουλ από καλή θέση έξω από την περιοχή, αλλά ο Ζέρβας σε καλή θέση έδιωξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 61΄ ο Ζέρβας έκανε από το τέρμα του δυνατή μπαλιά προς την περιοχή του Προμηθέα, εκεί βγήκε ταχύτατα ο Μ. Πλακίδας, έπιασε κατευθείαν το βολέ, αλλά ο Χασαπογιάννης έπεσε στην αριστερή γωνία του και μπλόκαρε. Στο 64΄ ο Τσάμης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, πάνω από το κεφάλι του Πασπαλιάρη, μπλόκαρε ο Χασαπογιάννης, όμως έδωσε κατά λάθος την μπάλα στο Δ. Κράνη, που έκανε αμέσως το σουτ, αλλά η μπάλα κοντραρίστηκε στα σώματα των αμυντικών.
Στο 71΄ ο Δ. Κράνης βρήκε ελεύθερο χωρό έξω από την περιοχή έπιασε το δυνατό αριστερό σουτ, αλλά ο τερματοφύθλακας του Προμηθέα, σε καλή θέση, μπλόκαρε.
Στο 74΄ ο Καρανίκας έκανε φοβερή κούρσα από δεξιά, τριπλάροντας όποιον βρήκε μπροστά του, έκανε από το σημείο του κόρνερ σέντρα ακριβείας για το κεφάλι του Ν. Κράνη, αυτός πιεζόμενος έκανε άσχημη κεφαλιά, για να διώξει ο Δαδάνης.
Στο 77΄ ο Ν. Κράνης βρήκε αμαρκάριστο αριστερά τον Ζέρβα, αυτό έφερε την μπάλα προς τα μέσα και με δεξιό ξερό σουτ έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό "Γ" της Γαυρολίμνης.
Στο 79΄ Ζέρβας και Καρανίκας συνδιάστηκαν από δεξιά, ο Παναγιωτόπουλος δεν μπόρεσε να διώξει καλά την μπαλιά προς τον Χ. Πλακίδα, αυτός έκανε το σουτ, που κοντραρίστηκε και μπλόκαρε ο Χασαπογιάννης. Στο 82΄ ο Ν. Μπίμπας εκτέλεσε πολύ ωραία ένα φάουλ έξω από την περιοχή, η μπάλα μόλις δίπλα από το αριστερό "Γ" του Ζέρβα. Στο 86΄ ο Χ. Πλακίδας πιεζόμενος από τον Ζέλιο, έκανε το σουτ με το δεξί, κόντραρε η μπάλα, πήγε στον αμαρκάριστο Ζέρβα, που έπιασε δυνατό σουτ άουτ. Στο 87΄ ο Γαβρίνας από 30 μέτρα εξαπέλυσε δυνατό κεραυνό, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του εμβρόντητου Χασαπογιάννη. Στις καθυστερήσεις ο Γαβρίνας έκλεψε την μπάλα από τον Παναγιωτόπουλο, μπήκε στην περιοχή, αλλά ο Χασαπογιάννης, έπεσε στη δεξιά γωνία του και απέκρουσε το πλασέ σε κόρνερ.
Συμπερασματικά, να πούμε ότι η ΑΕΜ ήταν πολύ καλύτερη από τον Προμηθέα, που προσπάθησε, αλλά δεν μπόρεσε να διασπάσει την στιβαρή άμυνα της Μεσολογγίτικης ομάδας. Αντίθετα, οι "κανονιέρηδες", δημιουργούσαν συνεχώς επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Χασαπογιάννη, που βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα. Ο διαιτητής Διώτης ήταν άψογος και πολύ καλοί οι βοηθοί Καλαμπόκης και Γκουτσέλης.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α. Σ. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ: Χασαπογιάννης, Δαδάνης(87΄ Σπυρόπουλος), Λάμπος, Χονδροκώστας(55΄ Παναγιωτόπουλος), Ζέλιος, Καρακώστας, Αδραχτάς, Μπίμπας Ν., Μπίμπας Α., Αλμπάνης(70΄ Βαλμάς), Τσοπανάς.
Α. Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ:Ζέρβας Δ., Μπαλάφας(63΄ Καρανίκας), Μαντέλος Χ., Πασπαλιάρης, Αποστολόπουλος, Κράνης Δ.(73΄ Πλακίδας Χ.), Τσάμης, Κυριακόπουλος, Γαβρίνας, Ζέρβας Ν., Πλακίδας Μ.(68΄ Κράνης Ν.)

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

Προσοχή!!

Τον αρκετά δύσκολο Προμηθέα, θα αντιμετωπίσει η ΑΕΜ αύριο στις 3μμ, στο γήπεδο της Γαυρολίμνης. Πέρσι ο Προμηθέας πραγματοποίησε μια καλή πορεία παραμένοντας άνετα στην κατηγορία, παρότι πήρε το εισιτήριο της ανόδου από την Β κατηγορία την τελευταία στιγμή μετά την αποχώρηση του Ηφαίστου. Ο στόχος της ομάδας είναι ο ίδιος με τον περσινό . Δηλαδή καλή πορεία και είσοδο στην πρώτη οχτάδα. Μέχρι στιγμής η πορεία κρίνεται αρκετά ικανοποιητική. Φέτος απόκτησε τους Αλμπάνη από Ακαδ Ναυπάκτου, Λάμπο από Ακαδ Ναυπάκτου, Κορέτζης από Γλυφάδα Φωκίδος, Δαδάνης από ΑΕΜ, Χασαπογιάννης από Ευπάλιο, ενώ έφυγαν οι Καλαβρουζιώτης, Φαμπρίτσης και Γκιάτας.

Η πρωτοπόρος ΑΕΜ, γνωρίζει ότι είναι ένα αρκετά επικίνδυνο παιχνίδι και γι΄αυτό θα "κατεβούν" έτοιμοι για γερές μάχες εντός του γηπέδου. Στις προπονήσεις επέστρεψε και ο Γιώργος Σαμαράς, ενώ ο Μπαλάφας δεν είχε κάτι το ανησυχητικό Αρκετοί φίλαθλοι της ομάδας, αναμένετε να βρεθούν στη Γαυρολίμνη, για να βοηθήσουν ψυχολογικά τους παίκτες στη νίκη. Διαιτητής θα είναι ο Διώτης, με βοηθούς τους Καλαμπόκη - Γκουτσέλη.
Παρατηρητής τους αγώνα θα είναι ο Τσίγκας. Νοσηλεύτρια θα είναι η Καπνίση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής:
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒΡΟΛΙΜΝΗΣ – ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΑΡΗΣ ΜΕΣΑΡΙΣΤΑΣ – ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ
ΔΑΦΝΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΧΩΡΑΣ – ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ
ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΑΟ ΛΥΓΙΑΣ
ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ – ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ
ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ – ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ – ΑΕ ΑΡΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ
ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ

*Όλα τα παιχνίδια αρχίζουν στις 3.00μμ

** Όπως ανακοίνωσε η ΕΠΣΝΑ, η ομάδα του ΑΟ Λυγιά αποχώρησε από το πρωτάθλημα. Έτσι ο αγώνας με το ΓΟΜ δεν θα διεξαχθεί.

***Αύριο οι μικροί θα ταξιδέψουν στο Νεοχώρι όπου θα αντιμετωπίσουν τον τοπικό Όμηρο. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 10.30μμ και διαιτητής του αγώνα ορίστηκε ο Παρασκευάς και νοσηλεύτρια η Ιωάννου.

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

Χωρίς να κουραστούν

Άνετα τους τρεις βαθμούς κατέκτησαν οι μικροί, μιας και ο ΑΟΚ Τρίκαρδος αποχώρησε από το πρωτάθλημα. Την επόμενη αγωνιστική, η ομάδα της ΑΕΜ, θα ταξιδέψει στο Νεοχώρι, όπου θα αντιμετωπίσει τον Όμηρο.

Τ΄αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής:
ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΕΝΩΣΗ ΑΟΚ ΤΡΙΚΑΡΔΟΣ 3-0 Α/Α
ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 3-0 Α/Α
ΑΧΕΛΩΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ 3-0
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ – ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 2-3
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 2008 – ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 5-0
ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΡΕΠΟ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:
1. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 2008 25*
2. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ 20*
3. ΑΧΕΛΩΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 19*
4. ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ 16*
5. ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 14*
6. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ 14*
7. ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ 13*
8. ΑΚΑΔ. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 12*
9. ΕΝΩΣΗ ΑΟΚ ΤΡΙΚΑΡΔΟΣ 4 (αποχώρησε)*
10. ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 3*
11. ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 3 (αποχώρησε)*

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

"Εφυγε" ο Νίκος Καρανίκας

Με βαθύτατη λύπη πληροφορηθήκαμε ότι ο Νίκος Καρανίκας, ίσως ο σημαντικότερος από τους ανθρώπους που κάθισαν στον Προεδρικό θώκο της ΑΕΜ, δεν είναι πια κοντά μας. Το AEM-NEWS, συλλυπείται τους οικείους του. Προσεχώς θα κάνουμε εκτενέστατο αφιέρωμα. Εν τω μεταξύ η Διοίκηση της ΑΕΜ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Με την αναγγελία του θανάτου του τέως Προέδρου Νίκου Καρανίκα, συνήλθε έκτακτο Δ. Σ. της Α. Ε. Μ. και απεφάσισε τα εξής:

  • 1ον: Να παραστεί ο εκπρόσωπος του παρόντος Δ.Σ. στη κηδεία
  • 2ον: Να εκφραστούν δια του τύπου τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος
  • 3ον: Στον αγώνα κυπέλλου με τον Ναυπ. Αστέρα, στις 10 του μηνός οι παίχτες της ΑΕΜ, να φέρουν μαύρο περιβραχιόνιο.
  • 4ον: Στον ίδιο αγώνα να ζητηθεί από την ΕΠΣΝΑ, να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή.

Με τιμή για το Δ.Σ. της ΑΕΜ ο Πρόεδρος, Γιώργος Παγούρας."

Υ.Γ. Στο σημερινό τελευταίο ταξίδι του "ΠΡΟΕΔΡΟΥ" τη διοίκηση της ΑΕΜ εκπροσώπησε, ο Γενικός Αρχηγός. Γιώργος Μέρης και κατάθεσε λίγα άνθη.