Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

Με Καφέ και με Τσιγάρο, 30-11-2008

ΑΕΜάρες Καλημέρα! Χρόνια πολλά σε κάθε Αντρέα και Αντριάνα και όποιον άλλο γιορτάζει σήμερα. Η ομαδάρα μας, μας έκανε και πάλι χαρούμενους. Τέσσερα γκολάκια στο ρελαντί, δοκαράκι, πολλές φάσεις και χαμένες ευκαιρίες με το τσουβάλι. Ρολάρει μια χαρά η ομάδα. Αν δεν ήταν και ο τραυματισμός του Μπαλάφα, ευτυχώς όχι τόσο άσχημος, όλα θα ήταν υπέροχα.
***Τόχουν καταλάβει οι παίχτες των άλλων ομάδων, ότι η ΑΕΜ δεν παίζεται στα ίσα και τόριξαν στο σκληρό παιχνίδι, τους θεατρινισμούς για να κερδίζουν φάουλ και την γκρίνια στο διαιτητή. Αλλά οι Κανονιέρηδες δεν μασάνε. Ούτε και οι διαιτητές μασάνε πια, γιατί λίγο πολύ όλοι έχουν παίξει την ΑΕΜ και βλέπουν ότι η ομάδα αξίζει τον σεβασμό τους.
***Φανταστείτε σε τι επίπεδο έχει φτάσει το ποδόσφαιρο που παίζει η ΑΕΜ, που οι φίλαθλοι "διαμαρτύρονται", όταν ένας παίχτης κάνει ΜΙΑ λάθος μπαλιά! Δεν υπερβάλλω! Ο κόσμος πια, χειροκροτάει αυθόρμητα πολλές φορές σε κάθε αγώνα. Βλέπει την προσπάθεια που καταβάλλουν οι παίχτες και τους επιδοκιμάζει.
***Θυμάστε την περίπτωση του Νίκου Κράνη και την άσεμνη χειρονομία που είχε κάνει πρόπερσι προς την κερκίδα, σαν αντίπαλος, όταν μας έβαλε ένα γκολ; Όταν μεταγράφηκε στην ΑΕΜ, βρίζαμε όλοι την διοίκηση που τον πήρε. ΄Όμως με την συμπεριφορά του, μέσα στον αγωνιστικό χώρο, έχει κερδίσει την συμπάθεια όλων των φιλάθλων. Χθες που έκανε πολύ καλό παιχνίδι, κυνηγώντας χαμένες μπαλιές και δίνοντας δυνατές μάχες, ενθουσίασε την κερκίδα και καταχειροκροτήθηκε! Όταν μάλιστα αντικαταστάθηκε, όλο το γήπεδο του φώναζε μπράβο και τον επευφημούσε
***Προβλήματα δημιούργησε η βροχή που έπεσε τη νύχτα, μια και το γήπεδο, δεν κράτησε μεν νερά, αλλά υπήρχαν λάσπες και γλίτσα. Η μπάλα μια κόλλαγε, μια έφευγε με χίλια στα γκελ. Αυτό δεν εμπόδισε τους παιχταράδες να κάνουν δεκάδες φάσεις και να πετύχουν τέσσερα γκολ! Όμως ο κακός αγωνιστικός χώρος ήταν και η αιτία να "γυρίσει" το πόδι του Μπαλάφα και αν έχει πρηστεί, να είναι αμφίβολος για τον αγώνα με τον Προμηθέα.
***Μια και μιλάμε για τον αγωνιστικό χώρο, να σας ενημερώσω, ότι το κυρίως στάδιο δεν είναι ακόμα έτοιμο και ίσως καθυστερήσει λίγες μέρες παραπάνω η διεξαγωγή παιχνιδιού εκεί. Εν τω μεταξύ, πήρε το αυτί μου χθες, ότι ο Δήμος Μεσολογγίου, είναι σε συνεννόηση με το ΤΕΙ Μεσολογγίου, για ν' αναλάβει την συντήρηση του χλοοτάπητα, το οικείο τμήμα. Αυτό θα είναι ότι το καλύτερο, μια και λεφτά θα γλυτώσουμε(η συντήρηση θέλει επιστημονική επίβλεψη) και η διατήρηση του χλοοτάπητα σε καλή κατάσταση θα παρατείνει τη ζωή του.
***Συνεχείς είναι οι προσπάθειες της Διοίκησης για την εξεύρεση χρημάτων, ώστε να πληρώνονται κανονικά οι παίχτες και να μην διαταραχθεί το καλό κλίμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ομάδα. Μήπως θα έπρεπε και 'μεις οι φίλαθλοι να τσοντάρουμε λίγο; Ότι μπορεί ο καθένας, 50-100-200 ευρώ. Δεν θα σωθεί η ομάδα έτσι, αλλά θα πάρει μια ανάσα η διοίκηση, γιατί τα έξοδα είναι πολλά και οι παίχτες, μέχρι στιγμής, δείχνουν ότι αξίζουν τα λεφτά που παίρνουν, που δεν είναι και πολλά.
***Σ' αυτό το θέμα θα επιμείνω: Οι νεαροί παίχτες της ΑΕΜ, χρειάζονται χρόνο συμμετοχής. Ξέρω ότι το Πρωτάθλημα δεν έχει κριθεί και δεν είναι εύκολο να γίνονται πειραματισμοί. Του χρόνου όμως-αν δεν κάνω λάθος-θα πρέπει η ομάδα να έχει τέσσερις νεαρούς παίχτες στην εντεκάδα. Που θα βρει έτοιμους νεαρούς, από τη στιγμή, που παιδιά σαν τον Σ. Χασιώτη, τον Δ. Πασπαλιάρη, τον Γ. Κόκκοτο και τ' άλλα τρία-τέσσερα παιδιά, δεν παίζουν στην ομάδα, ενώ κάποια άλλα έχουν ήδη σταματήσει και τις προπονήσεις. Ακόμα, ένα τέταρτο για τον Β. Μαντέλο, δεν βοηθάει τον νεαρό να δείξει το ταλέντο του και αποκτήσει εμπειρίες.
***Μ' ανησυχεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο Γ. Σαμαράς δεν έχει ακόμα αποθεραπευτεί και βρίσκεται εκτός ομάδας. Ο παίχτης είναι πολύ χρήσιμος στην ομάδα, προσθέτει ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα, είναι πολύ μαχητικός και όσο αγωνιζόταν ήταν στους διακριθέντες. Μήπως η διοίκηση να δώσει λίγο μεγαλύτερη προσοχή στον παίχτη; Δεν έχουμε την πολυτέλεια να έχουμε τέτοιους παίχτες εκτός ομάδας.
***Μεγάλη βελτίωση παρουσιάζει η απόδοση του νεαρού τερματοφύλακα Δ. Ζέρβα. Ο 19άχρονος πορτιέρο, δεν κάνει πια λάθη σαν αυτά των πρώτων αγώνων, είναι σταθερός και παίρνει καλές θέσεις μπροστά στο τέρμα του. Όμως θέλει ακόμα δουλειά και κυρίως να μην χάσει την αυτοσυγκέντρωσή του, αλλά και την καλή συνεργασία με την άμυνά του, που στα τελευταία παιχνίδια δεν αφήνει να δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα στον νεαρό.
***Δεν αγωνίστηκε η Ακαδημία της ΑΕΜ το Σάββατο, μια και ο αντίπαλός της αποχώρησε από το πρωτάθλημα. Έτσι πήραν τους βαθμούς χωρίς κόπο και προετοιμάζονται για την επόμενη αναμέτρηση. Εν τω μεταξύ, εποικοδομητική χαρακτήρισε ο Δημ. Μανιάτης τη συνεργασία με την Άρσεναλ, αφού η έκθεση που θα γίνεται για κάθε παίχτη ξεχωριστά, θα δείχνει που υστερεί σωματικά και τεχνικά ο καθένας. Έτσι, θα προσαρμόζεται η προπόνησή του και θα βελτιώνεται η απόδοσή του, με αποτέλεσμα σε λίγα χρόνια η ΑΕΜ θα βρίσκει έτοιμους παίχτες για κάθε θέση της ενδεκάδας και δεν θα σπαταλάει χρήματα για μεταγραφές. Απ' ότι πληροφορήθηκα, υπάρχουν πολλά ταλέντα στην Ακαδημία και του χρόνου η εικόνα της θα είναι πολύ καλύτερη από την φετινή.
***Αυτά και για σήμερα και περιμένω το Σάββατο, όλοι οι ΑΕΜάρες, να έρθετε στη Γαβρολίμνη, όπου η ομαδάρα μας αντιμετωπίζει τον φορμαρισμένο Προμηθέα. Καλή εβδομάδα.

Μιχάλης Κιτσινέλης

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

Αποτελέσματα Α' ΕΠΣΝΑ

Δύσκολη νίκη για τον Αρακυνθιακό απέναντι στον Άρη Αιτωλικού, που τον κρατά μόνο του στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, μιας και ο μέχρι χθες συγκατοικός του, Ολυμπιακός Παναιτωλίου, ηττήθηκε μέσα στο Αντίρριο. Ο ΓΟΜ μπορεί να έπαιζε με 10, από το 70', όμως κατάφερε να φύγει με το τρίποντο, από την έδρα του Τρικόρφου. Εξάρα για τον Άρη Μεσάριστας κόντρα στο Λυγιά. Σπουδαίο διπλό για τον Προμηθέα στα Καλύβια. Δόξα Καινουρίου και Αλυζιακός Μύτικα μοιράστηκαν βαθμούς και γκολ. Ακόμη μια εντός έδρας νίκη για τον Αετό Σταμνάς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής:
ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 4-0

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ 2-0
ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ – ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 0-1
ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ – ΔΑΦΝΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΧΩΡΑΣ 2-1
ΑΟ ΛΥΓΙΑΣ – ΑΡΗΣ ΜΕΣΑΡΙΣΤΑΣ 0-6
ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ – ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ 2-2
ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒΡΟΛΙΜΝΗΣ 0-1
ΑΕ ΑΡΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ – ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ 1-0


Η βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση της 13ης αγωνιστικής
1. ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 31
2. ΑΕ ΑΡΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ 29
3. ΑΡΗΣ ΜΕΣΑΡΙΣΤΑΣ 27
4. ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 27
5. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ 26
6. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ 26
7. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒ/ΜΝΗΣ 19
8. ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ 17
9. ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ 17
10. ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ 14
11. ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ 13
12. ΔΑΦΝΗ ΜΕΓ. ΧΩΡΑΣ 13
13. ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ 12
14. ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 12
15. ΑΟ ΛΥΓΙΑΣ 4
16. ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ 1

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 14η
(Σάββατο 6/12)
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒΡΟΛΙΜΝΗΣ – ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΑΡΗΣ ΜΕΣΑΡΙΣΤΑΣ – ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ
ΔΑΦΝΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΧΩΡΑΣ – ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ
ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΑΟ ΛΥΓΙΑΣ
ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ – ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ
ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ – ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ – ΑΕ ΑΡΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ
ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ

Κράτησε την πρωτιά με τεσσάρα στον Όμηρο

Παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο η ΑΕΜ, ξεπέρασε άνετα και το εμπόδιο του μαχητικού Ομήρου, φιλοδωρόντας τον με τέσσερα τέρματα και κρατώντας για άλλη μια φορά το μηδέν στην άμυνα.
Μόλις 32 δευτερόλεπτα μετά την σέντρα στην πρώτη φάση του αγώνα οι "κανονιέρηδες" άνοιξαν το σκορ. Ο Γαβρίνας σέντραρε από δεξιά, η μπάλα πέρασε μπροστά από τους αμυντικούς και ο αριστεροπόδαρος Δ. Κράνης που είχε πάρει επίκαιρη θέση σούταρε με το ...δεξί στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Κούστα, κάνοντας το 1-0.
Η ομάδα του Νεοχωρίου, προσπάθησε ν' αντιδράσει, αλλά η ΑΕΜ έφτασε κοντα σε δεύτερο γκολ, όταν στο 4΄ ο Ζέρβας έβγαλε πάλι τον Γαβρίνα μπροστά, αυτός από αριστερά έβγαλε συρτή σέντρα, μόνος του ο Μ. Πλακίδας, προσπάθησε ν' αποφύγει τον Κούστα, αλλά ο τερματοφύλακας του Ομήρου, πρόλαβε και μπλόκαρε την μπάλα.
Στο 6΄ οι Κατοχιανοί έκαναν την πρώτη τους καλή φάση, όταν ο Παπανικολάου έκανε την σέντρα από αριστερά, αλλά η κεφαλιά του Σμπόρα, πέρασε ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ζέρβα.
Στο 12΄ ο Ζέρβας επιχείρησε εξω από την περιοχή δυνατό μακρυνό σουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 13΄ ο Γαβρίνας ελείχθηκε ωραία από τον άξονα έκανε δυνατό σουτ, έπεσε στη αριστερή του γωνία ο Κούστας και μπλόκαρε.
Στο 16΄ ο Ξάνθης εκτέλεσε ένα φάουλ από αριστερά για λογαριασμό του Ομήρου, έδιωξε με κεφαλιά ο Τσάμης, η μπάλα στον Παραμπάτη, που έπιασε κακό σουτ, στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Στο 17΄ γρήγορη επίθεση της ΑΕΜ, μπαλιά στον κενό χώρο για τον Ν. Κράνη, πρόλαβε Κούστας και έδιωξε πλάγια την μπάλα.
Στο 18΄ ο Ζέρβας εκτέλεσε ψηλοκρεμαστά ένα φάουλ από δεξιά, πήδηξε ψηλά ο Μ. Πλακίδας, αλλά ο διαιτητής έδωσε φάουλ επί του κήπερ του Ομήρου.
Στο 19΄ αδράνεια της άμυνας της ΑΕΜ, ο Παπανικολάου έφυγε μόνος από αριστερά, μπήκε στην περιοχή, αλλά το πλασέ που επιχείρησε, μπλόκαρε ο Ζέρβας.
Στο 20΄ ο Δ. Κράνης από καλή θέση, έπιασε δυνατό αριστερό σουτ, αλλά η μπάλα βρήκε την εξωτερική μεριά των διχτύων.
Στο 23΄ ο Δ. Κράνης μπήκε από αριστερά, απέφυγε τον Παραμπάτη, έβγαλε την παράλληλη σέντρα, σε καλή θέση ο Μ. Πλακίδας, έχασε το κοντρολ και την ευκαιρία.
Στο 25΄ Φάουλ για τον Όμηρο από αριστερά, ο Παραμπάτης πέρασε την μπάλα από το τείχος, αλλά ο Ζέρβας σε καλή θέση έπεσε και μπλόκαρε την μπάλα.
Στο 26΄ ο Ζέρβας δέχτηκε την μπαλιά αριστερά πλάγια από τον Γαβρίνα, έβγαλε σέντρα ακριβείας για τον Μ. Πλακίδα, η κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι και στην επιστροφή ο Ν. Κράνης την έστειλε με κεφαλιά στα δίχτυα, κάνοντας το 2-0.
Ακολούθησε εκνευρισμός των παιχτών του Ομήρου, που για δεκαπέντε λεπτά, έπαιξαν αντιποδόσφαιρο, με πολλές κλωτσιές, που ο διαιτητής δεν τιμώρησε με κάρτες, με αποτέλεσμα ν’ ανακοπεί ο ρυθμός του παιχνιδιού και να μην γίνουν φάσεις ουσίας, ενώ το παιχνίδι να παίζεται από την σέντρα και προς την περιοχή του Ομήρου.
Η μόνη αξιόλογη φάση έγινε με την λήξη του ημιχρόνου, όταν στο 45΄, ο Δ. Κράνης πέρασε από αριστερά, έδωσε στον Ζέρβα, αυτός αμέσως την σέντρα, η μπάλα έφτασε στον Γαβρίνα, που αφύλακτος έκανε το σουτ στην εξωτερική μεριά των διχτύων του Κούστα.

Όπως στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΜ ξεκίνησε με γκολ από τα αποδυτήρια. Ήταν το 46΄ όταν ο Ζέρβας έβγαλε μπαλιά στην γραμμή της περιοχής, κι εκεί αμαρκάριστος ο Δ. Κράνης, πάλι με το ...δεξί έπιασε δυνατό σουτ, γράφοντας το 3-0.
Δύο λεπτά αργότερα στο 48΄, πάλι ο Δ. Κράνης, από αριστερά ξέφυγε από δυο αντιπάλους, σουτ με το δεξί και πάλι, η μπάλα βρήκε χαμηλά το δεξί δοκάρι του Κούστα και κατέληξε άουτ.
Οι παίχτες του Ομήρου φαινόταν να έχουν αποδεχτεί την ήττα και δεν μπορούσαν να κάνουν μιά φάση της προκοπής. Αντίθετα η ΑΕΜ, παρά το σκληρό παιχνίδι των Νεοχωριτών, συνέχισε να επιτίθεται κατά κύμματα και να χάνει την μια ευκαιρία πάνω στην άλλη.
Στο 49΄ βολές του Ζέρβα ψηλά άουτ.
Στο 52΄ σέντρα του Ζέρβα από αριστερά, στο απλωμένο χέρι του Μπούσγου η μπάλα(πέναλτι που δεν δόθηκε), η φάση συνεχίστηκε, με εκτέλεση του κόρνερ, σουτ του Ζέρβα, πάνω στα σώματα, δεύτερο σουτ του Γαβρίνα, πάλι πάνω στα σώματα, έδιωξαν οι αμυντικοί.
Στο 55΄ ωραία επίθεση των "κανονιέρηδων" από δεξιά, ο Γαβρίνας στον Δ. Κράνη, αμέσως αυτός με ψηλοκρεμαστό σουτ πρόσπάθησε να κρεμάσει τον Κούστα, που μόλις πρόλαβε να διώξει σε κόρνερ. Το χτύπησε ο Ζέρβας, άφησε ο Γαβρίνας και ο Πασπαλιάρης με δυνατό σουτ, έστειλε την μπάλα μόλις άουτ.
Στο 57΄ ο Δ. Κράνης έκλεψε την μπάλα από τον Κ. Κούστα, έκανε το σουτ κόρνερ ο τερματοφύλακας,το χτύπησε ο Ζέρβας, πάλι κόρνερ, ξανά ο Ζέρβας, η μπάλα στον Πασπαλιάρη, το σουτ του άστοχο.
Στο 59΄ ωραία προσπάθεια του Γαβρίνα από δεξιά έβγαλε την μπάλα αριστερά στον Ζέρβα, το σουτ του οποίου πέρασε ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 67΄ κόρνερ με τον Γαβρίνα, έδιωξε προσωρινά ο Παραμπάτης, η μπάλα στον Δ. Κράνη, δυνατη σέντρα-σουτ, παρενεβλήθη ο Πασπαλιάρης, αλλά η κεφαλιά του μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 68΄ ο Δ. Κράνης έβγαλε μαγική μπαλιά στο Χρ. Πλακίδα στον κενό χώρο, αυτός πέρασε και τον τερματοφύλακα του Ομήρου και έκανε το 4-0.
Στο 73΄ ο Ζέρβας πάσαρε στον Γαβρίνα, αυτός έβγαλε ωραία μπαλιά στον Μ. Πλακίδα, που έπιασε αμέσως το σουτ, η μπάλα μόλις διπλα από το αριστερό δοκάρι του Ομήρου.
Στο 74΄ ο Όμηρος έκανε αξιόλογη αντεπίθεση με τον Παραμπάτη να βγάζει σέντρα, να πιάνει ο Κ. Κούστας το σουτ, με προβολή ο Μαντέλος την μπάλα κόρνερ, που πέρασε ανεκμετάλλευτο.
Στη συνέχεια έπεσε πάλι ο ρυθμός, χωρίς ν’ αλλάξει το σκηνικό, αλλά με τις αλλαγές των δύο προπονητών, την κούραση και το λασπωμένο τερραίν να παίζει κι αυτό το ρόλο του, δεν μπόρεσαν οι παίχτες να κάνουν κάποιες καλές φάσεις.
Μιά φάση διαρκείας στα καρέ του Ομήρου,στο διάστημα 83-84΄ , με δύο κακοχτυπημένα φάουλ, ένα κόρνερ και δύο σουτ στα σώματα των αμυντικών.
Στο 86΄ ο Όμηρος επιχείρησε γρήγορη αντεπίθεση, ο Κ. Κούστας απο θέση οφσάιντ, έβγαλε την μπαλιά στον κενό χώρο, αλλά τραβήχτηκαν οι αμυντικοί της ΑΕΜ και βγήκαν δυό παίχτες του Ομήρου οφσάϊντ.
Στο 90΄ ο Κουτρογιάννης μπήκε από δεξιά, έβγαλε μπαλιά απέναντι στον Μαρκαντώνη, αυτός έπιασε δυνατό σουτ, έπεσε ωραία ο Ζέρβας και απέκρουσε, η μπάλα πάλι στον Μαρκαντώνη, νέο σουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στις καθυστερήσεις, ο Γαβρίνας πέρασε στον άξονα τρεις παίχτες, έβγαλε μπαλιά αφύλακτο στον Χρ. Πλακίδα, αμέσως αυτός το σουτ, μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Σαν τελικό συμπέρασμα: ούτε ο Όμηρος μπόρεσε να σταθεί απέναντι στην ΑΕΜ, που έκανε ότι ήθελε μέσα στο γήπεδο. Γι' άλλη μιά φορά κορυφαίος ο Ζέρβας, σε φοβερή μέρα ο Δ. Κράνης και πολύ καλοί οι Μ. Πλακίδας (έχασε πολλά γκολ), Πασπαλιάρης και Γαβρίνας, ενώ η άμυνα ήταν άλλη μια φορά άψογη. Από την ομάδα της Κατοχής που προσπάθησε όσο μπορούσε, ξεχώρισαν ο Παραμπάτης, ο Κ. Κούστας και ο Μιχάλης, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Λ. Κούστας, παρά τα τέσσερα τέρματα που δέχτηκε.
Η διαιτησία του κ. Μπεσίνη και των βοηθών Τσικνιά και Γκιάφη ήταν καλή.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ:
Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Ζέρβας Δ., Μπαλάφας(66΄ Μαντέλος Β.), Μαντέλος Χ., Πασπαλιάρης, Πλακίδας Μ., Κράνης Δ., Τσάμης, Κυριακόπουλος(60΄ Δάλλας), Γαβρίνας, Ζέρβας Ν., Κράνης Ν.(63΄ Πλακίδας Χ.)
ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ: Κούστας Λ., Ξάνθης(47΄ Μαρκαντώνης), Παραμπάτης, Κάκκος Γ., Μπούσγος, Κάκκος Χ., Κονδραλής, Μιχάλης, Σμπόρας(63΄ Κουτρογιάννης), Διονάτος (43΄Κούστας Κ.), Παπανικολάου.

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

Να παραμείνει στη κορυφή

Με στόχο αν μη τι άλλο τη νίκη που θα την διατηρήσει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, η ΑΕΜ στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Α' ΕΠΣΝΑ, υποδέχεται αύριο στις 3μμ στο βοηθητικό του Σταδίου, τον ιστορικό Όμηρο Νεοχωρίου.Ο νεοφώτιστος πέρσι Όμηρος, κατάφερε και παρέμεινε στην κατηγορία δίνοντας αγώνες μπαράζ με τον Ηρακλή Αστακού. Η νέα σεζόν ξεκίνησε με όνειρα για μια καλύτερη πορεία καθώς ενισχύθηκε σημαντικά και οι απώλειες ήταν ελάχιστες. Κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί και η ομάδα του Νεοχωρίου βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, μη μπορώντας να πάρει εύκολα τους βαθμούς, ειδικά εντός έδρας. Ο προπονητής του Ομήρου, Γιάννης Πάνου έθεσε σαν πρώτο στόχο την είσοδο της ομάδας του στην πρώτη οχτάδα για να αποφύγει την ψυχοφθόρα διαδικασία των μπαράζ. Φετινά αποκτήματα για τους "πράσινους" είναι οι: : Λεωνίδας από Τρίκορφο, Παπανικολάου από Λεσίνι, Κούσουλας από Γουριά, Μαρκαντωνάτος από Νεοχώρι, Τζιφοπανόπουλος από Αχελώο Νεοχωρίου. Από την ομάδα αποχώρησαν οι Αλεξανδράτος, Γιαννόπουλος, Τρίτσης, Κουτσούνης, Αναστασάτος, Ιωάννου-Σαρτζής Θεόδωρος και Ιωάννου-Σαρτζής Γρηγόρης.
,
Από το προηγούμενο Σάββατο, στη κορυφή της Α' ΕΠΣΝΑ βρίσκεται μόνη της, η ΑΕΜ. Σίγουρα ήταν μια στιγμή που Διοίκηση, προπονητής, παίκτες και φίλαθλοι την περίμεναν από την αρχή. Κάλιο αργά παρά ποτέ, όπως λέει και ο λαός. Η διαφορά των δύο πόντων από τους δεύτερους, Αρακυνθιακό και Ολυμπιακό Παναιτωλίου, δεν καθησυχάζει τους παίκτες, κάνοντας τους ακόμη πιο δυνατούς για τη συνέχεια, στη προσπάθεια τους, να αυξήσουν την διαφορά από τους διώκτες τους. Απουσίες δεν υπάρχουν και το ηθικό είναι ανεβασμένο κατακόρυφα Βέβαια γνωρίζουν ότι ο Όμηρος έχει ανάγκη για βαθμούς και ότι θα κατέβει με ιδιαίτερη σφιχτή άμυνα. Όλοι στην ομάδα περιμένουν αύριο τον κόσμο να σταθεί δυναμικά στο πλευρό τους. Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε ο Μπεσίνης, με βοηθούς τους Τσίκνα και Γκιάφη. Παρατηρητής θα είναι ο Κανταρέλος και ιατρός ο Καραδήμας.
,
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής:
ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ
ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ – ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ – ΔΑΦΝΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΑΟ ΛΥΓΙΑΣ – ΑΡΗΣ ΜΕΣΑΡΙΣΤΑΣ
ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ – ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ
ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒΡΟΛΙΜΝΗΣ
ΑΕ ΑΡΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ – ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

*Όλα τα παιχνίδια αρχίζουν στις 3.00μμ

***Οι πιτσιρικάδες αύριο θα κατακτήσουν άνευ αγώνος τους τρεις βαθμούς, μιας και ο Τρίκαρδος Κατοχής αποχώρησε από το πρωτάθλημα.

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

Πρόωρος τελικός

Στη σημερινή κλήρωση του Κυπέλλου ΕΠΣΝΑ, η κληρωτίδα έβγαλε πρόωρο τελικό. ΑΕΜ και Ναυπακτιακός Αστέρας θα κοντραριστούν για μια θέση στα ημιτελικά της διοργάνωσης, την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου, στο Μεσολόγγι. Έτσι για πρώτη φορά, οι γνώριμοι Μεσολογγίτες παίκτες του Αστέρα, Γιώργος Χρήστου και Παναγιώτης Δενδρινός θα τεθούν αντιμέτωποι απέναντι στην πρώην τους ομάδας.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των προημιτελικών :
(ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ)
ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ - ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ
ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ - ΑΡΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ
ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ - ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ ΕΜΠΕΣΣΟΥ
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΥΡ - ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Η κλήρωση των προημιτελικών

Αύριο στις 5.30μμ θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση της φάσης των προημιτελικών του Κυπέλλου ΕΠΣΝΑ, στα γραφεία του Ενωσιακού γηπέδου. Οι οκτώ ομάδες που θα πάρουν μέρος είναι οι: ΑΕΜ, Ναυπακτιακός Αστέρας, Ιδομενέας Εμπεσσού, ΑΕ Αρακυνθιακός, Θύελλα Παραβόλας, Αλυζιακός Μύτικα, Αετός Σταμνάς και Προμηθέας Γαυρολίμνης.

Σε κακή μέρα

Δεύτερο συνεχόμενο κακό παιχνίδι για τους μικρούς και δεύτερη συνεχή ήττα στο πρωτάθλημα, αυτή τη φορά από το Μεσολόγγι 2008. Οι πιτσιρικάδες που δεν ήταν σε καλή μέρα, μόλις στο 25', ήταν πίσω στο σκορ με 0-2. Παρά τις προσπάθειες των παικτών της ΑΕΜ δεν άλλαξε κάτι από πλευράς τους. Στο 65' οι τυπικά φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι, στο οποίο ευστόχησαν κάνοντας το 0-3. Η ΑΕΜ με το πέρας της 9ης αγωνιστικής υποχώρησε στην 7η θέση της βαθμολογίας. Την επόμενη αγωνιστική, η ΑΕΜ θα πάρει με ευκολία τους τρεις βαθμούς, μιας και ο Τρίκαρδος Κατοχής, με τον οποίο τίθενται αντιμέτωπη, έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

Τ΄αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής:
ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 2008 0-3
ΕΝΩΣΗ ΑΟΚ ΤΡΙΚΑΡΔΟΣ – ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ 0-3 Α/Α
ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ – ΑΧΕΛΩΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 0-6
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ 2-3
ΑΤΡΟΜΗΤΡΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 3-0 Α/Α
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ ΡΕΠΟ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:
1. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 2008 22 *
2. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ 20*
3. ΑΧΕΛΩΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 16*
4. ΑΚΑΔ. ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ 14*
5. ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ 13*
6. ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ 13
7. ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 11*
8. ΑΚΑΔ. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 9*
9. ΕΝΩΣΗ ΑΟΚ ΤΡΙΚΑΡΔΟΣ 4 (αποχώρησε) *
10. ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 3*
11. ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 3 (αποχώρησε) *

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008

Με Καφέ και με Τσιγάρο, 23-11-08

ΑΕΜάρες, γειά σας. Πριν από ενάμιση μήνα, όταν η ΑΕΜ έκανε την κοιλιά, είχα τολμήσει να πω ότι σύντομα η "Κυρία" θα βρεθεί στο θρόνο της. Τότε είχα γίνει αποδέκτης πολλών ε-μαίηλ, τηλεφωνημάτων και σχολίων, που έλεγαν ότι η Ομαδάρα μας είναι διαλυμένη, δεν έχει παίχτες να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, ότι θα κάνει 10 χρόνια να σηκώσει κεφάλι, ότι θα παίξει μπαράζ ...παραμονής(βλέπετε, η ανθρώπινη ηλιθιότητα δεν έχει όρια) και άλλα ...ευτράπελα! Ακόμα είχαμε δεχτεί κριτική στο aem-news, αλλά και προσωπικά στην στήλη μου εδώ, επειδή παρουσίαζα λέει τους παίχτες της ΑΕΜ σαν ...Μαραντόνηδες, ενώ ήταν για γέλια. Που ...χαθήκατε όλοι εσείς, ρε παιδιά; Με διασκεδάζατε αφάνταστα και σας πεθύμησα!

***Πρώτη και καλύτερη η ΑΕΜ. Όχι μόνο στη βαθμολογία αλλά και στα επιμέρους στατιστικά. Πρώτη σε επίθεση, πρώτη σε άμυνα, με τρεις παίχτες στην 6άδα των πρώτων σκόρερ. Αφήστε που έχω ξεχάσει πότε φάγαμε τελευταία φορά γκολ!
***Όσον αφορά τους ...άχρηστους παίχτες της ΑΕΜ, δεν χρειάζονται συνήγορο, απαντάνε σε κάθε ματς μόνοι τους και κλείνουν στόματα. Σε λίγο θα επέλθει πλήρης ...βουβαμάρα!
***Επειδή παρακολουθώ, όλες τις ομάδες του Νομού μας, ένα πράγμα θέλω να ρωτήσω: Έχει ΤΕΤΟΙΟΥΣ παίχτες καμία ομάδα του νομού; ΄Εχει καμία ομάδα, Νεκτ. Ζέρβα, Τσάμη, Μπαλάφα, Κυριακόπουλο, Χρ. Μαντέλο, Γ. Πασπαλιάρη, Μ. και Χρ. Πλακίδα, Γαβρίνα, Δ. Κράνη; Για να μην βάλω ΌΛΗ την ομάδα και τους 28! Κι αναρωτιέμαι επίσης: Πως άλλες ομάδες παίζουν σε μεγαλύτερες κατηγορίες κι η ΑΕΜ βρίσκεται στο τοπικό;...
***Όσοι παρακολουθάμε τους αγώνες των "Κανονιέρηδων", είχαμε τη χαρά να δούμε μερικά από τα ωραιότερα γκολ της ζωής μας. Και τα τρία τα χθεσινά ήταν όνειρο. Κι αν έμπαινε και το δοκάρι του Μπαλάφα, από 30 μέτρα, δεν θα 'βλεπα το βράδυ ...μπάλα! Δεν θα 'χα ...λόγο!
***Και να φανταστείτε ότι χθες, έπεσε η κλωτσιά σύννεφο! Τόση κλωτσιά, δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου! Αφήστε που πιστεύω ότι η Δάφνη, θα είχε καλύτερη τύχη, αν έπαιζε μπάλα και όχι κλωτσοπατινάδα. Είναι πραγματικά θαύμα, που δεν είχαμε κανένα σπασμένο πόδι ή κανένα χιαστό! Ο πολύ καλός διαιτητής κ. Κωσταράς, δεν ήξερε σε ποιόν να πρωτοδείξει κάρτα. Είναι ευτύχημα που τέλειωσε η Δάφνη τον αγώνα με 11!
***Σκεφτείτε ότι παρότρυνε ο ένας τον άλλο να σπάσουν το πόδι του Γαβρίνα ή του Μπαλάφα! Αλλά τα παληκάρια δεν μασήσανε! Ο Γαβρίνας από ατυχία δεν έβαλε γκολ, ο δε Μπαλάφας ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου. Ο Νεκτ. Ζέρβας έφαγε γροθιά στο στομάχι και ο Αποστολόπουλος βριζόταν σ' όλη τη διάρκεια του Αγώνα, με ακατονόμαστες φράσεις.
***Χωρίς τον (Διονυ)Σάκη Κράνη κατέβηκε η ΑΕΜ. Ο παίχτης που στα τελευταία ματς, είχε αρχίσει να θυμίζει τον παλιό καλό εαυτό του, είχε ένα πρήξιμο στο πόδι και ο Γ. Ζήκος τον άφησε στο Μεσολόγγι. Εύχομαι περαστικά.
***Με φουλ επιθετικό σχήμα κατέβασε την ομάδα ο Γ. Ζήκος, ενώ έδωσε ξανά επιτελικό ρόλο στον Νεκτ. Ζέρβα, κρατώντας τον Καρανίκα αμυντικό χαφ. Έτσι ο δραστήριος και χθες παίχτης, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του, είχε ελευθερία κινήσεων, βγάζοντας συνεχώς μπαλιές στα άκρα, αλλά βγαίνοντας κι ο ίδιος από πλάγια δημιουργώντας συνεχώς ρήγματα, στο πολυπρόσωπο αμυντικό τείχος της Δάφνης. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, η άμυνα προσαρμόστηκε σε τριάδα, με τον Αποστολόπουλο τελευταίο παίχτη και τον Τσάμη, να βοηθάει στο κέντρο τους Πασπαλιάρη, Καρανίκα και Ζέρβα. Αριστερά έπαιξε ο Μαντέλος και δεξιά ο Μπαλάφας. Τρίδυμο της επίθεσης οι αδελφοί Πλακίδα και ο Γαβρίνας. Ο Κυριακόπουλος έμεινε στο πάγκο και μπήκε στο 72΄ βάζοντας γκολάρα στο 83΄.
***Δεν θα κάνω ατομική κριτική, γιατί πιστεύω, ότι πλέον η ομάδα λειτουργεί σαν Ομάδα. Παίζει καθολικό ποδόσφαιρο, κάθε παίχτης βγάζει το καλύτερο που μπορεί, γι' αυτό και η ΑΕΜ βρίσκεται στην κορυφή. Μόνο μια μικρή μνεία στο γκολ του Μάριου Πλακίδα, που ήταν απίστευτο σε έμπνευση και εκτέλεση.
***Το ερχόμενο Σάββατο η ομάδα μας υποδέχεται τον Όμηρο Νεοχωρίου και περιμένω να δω το γήπεδο γεμάτο. Το αξίζουν αυτό τα παιδιά!
***Ευεργετικός είναι ο καιρός για τον χλοοτάπητα του κυρίως γηπέδου. Ακόμα και ο Θεός είναι μαζί μας! Η σχετικά υψηλή θερμοκρασία και με την βροχή, βοηθάνε τα μέγιστα στην επίσπευση ανάπτυξης των ριζών του χλοοτάπητα και αυτό είναι καλό για όλους μας. Ταυτόχρονα, η διοίκηση τις ΑΕΜ, συνεχίζει τις προσπάθειές της για βελτίωση του κυρίως γηπέδου και σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα.
***Θα ήταν άδικο, να μην εξάρουμε τη συμβολή στην υπόθεση του χλοοτάπητα, της φανατικής οπαδού της ΑΕΜ κυρίας Ιωάννας Τσέλλιου. Και τι δεν έκανε η γυναίκα, ώστε να ξεπεραστούν τα διοικητικά προβλήματα γραφειοκρατίας και να γίνει επιτέλους πραγματικότητα κάτι που φάνταζε σαν όνειρο. Μπράβο της.
***Εν τω μεταξύ o Σύνδεσμος Φιλάθλων ΑΕΜ G2, διαθέτει υπέροχα συλλεκτικά κασκόλ διπλής όψεως, μεγάλα και ζεστά για τα κρύα απογεύματα των αγώνων και όχι μόνο. Επειδή ο αριθμός τους είναι περιορισμένος, σπεύστε να κάνετε κράτηση, γιατί σχεδόν έχουν ...εξαντληθεί! Στείλτε e-mail, τηλεφωνήστε στο aem-news ή επικοινωνήστε μαζί μου, για να εξασφαλίσετε το δικό σας.

Μιχάλης Κιτσινέλης

Αποτελέσματα Α' ΕΠΣΝΑ

Ήττα που τον έριξε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, για τον Αρακυνθιακό και συνάμα σημαντική νίκη για το ΓΟΜ που τον έφερε κοντά στην κορυφή. Μεγάλη νίκη για το Παναιτώλιο, επί του Άρη Αιτωλικού. Διέλυσε το Τρίκορφο, ο Άρης Μεσάριστας που τον διατηρούν στην πρώτη πεντάδα. Γκέλα για τον Ατρόμητο Αντιρρίου απέναντι στον Προμηθέα Γαυρολίμνης. Πολύτιμες νίκες για Όμηρο Νεοχωρίου και Δόξα Καινουρίου. Σπουδαίος βαθμός για τον Αετό Σταμνάς μέσα στο Μύτικα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής:
ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ – ΑΟ ΛΥΓΙΑΣ 5-0
ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ – ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ 1-1
ΑΡΗΣ ΜΕΣΑΡΙΣΤΑΣ – ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ 5-0
ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΑΕ ΑΡΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ 1-0
ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ – ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ 2-0
ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ 0-1
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒΡΟΛΙΜΝΗΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ 1-1

Η βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση της 12ης αγωνιστικής
1. ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 28
2. ΑΕ ΑΡΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ 26
3. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ 26
4. ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 24
5. ΑΡΗΣ ΜΕΣΑΡΙΣΤΑΣ 24
6. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ 23
7. ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ 17
8. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒ/ΜΝΗΣ 16
9. ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ 15
10. ΔΑΦΝΗ ΜΕΓ. ΧΩΡΑΣ 13
11. ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ 13
12. ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ 12
13. ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 12
14. ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ 10
15. ΑΟ ΛΥΓΙΑΣ 4
16. ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ 1

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 13η
(ΣΑΒΒΑΤΟ 29/11)
ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ

ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ – ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ – ΔΑΦΝΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΑΟ ΛΥΓΙΑΣ – ΑΡΗΣ ΜΕΣΑΡΙΣΤΑΣ
ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ – ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ
ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒΡΟΛΙΜΝΗΣ
ΑΕ ΑΡΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ – ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2008

Πέρασε σαν σίφουνας και τώρα μόνη ΠΡΩΤΗ

Σ' ένα γήπεδο κλουβί, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες και με τους παίχτες της Δάφνης Μεγ.Χώρας να χτυπάνε περισσότερο τους αντιπάλους και λιγότερο την μπάλα, η ΑΕΜ, έβαλε τρία γκολ, έχασε άλλα δέκα και θρονιάστηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Μόλις στο 1΄ η ΑΕΜ κέρδισε ένα κόρνερ από αριστερά. Το εκτέλεσε ο Ζέρβας, έδιωξαν οι αμυντικοί, η μπάλα πάλι στον Ζέρβα που έκανε διαγώνιο δυνατό σουτ για να μπλοκάρει ο Χασιώτης. Στο επόμενο λεπτό η ΑΕΜ κέρδισε δύο συνεχόμενα κόρνερ που πέρασαν ανεκμετάλλευτα. Η Δάφνη αντεπιτέθηκε και στο 4΄και 5΄ λεπτό κέρδισε κι αυτή δύο κόρνερ που πέρασαν επίσης ανεκμετάλλευτα. Στο 8΄ η ΑΕΜ κέρδισε ένα φάουλ από αριστερά το εκτέλεσε ο Ζέρβας, ο Χρ. Πλακίδας έπιασε πιεζόμενος την κεφαλιά άουτ. Κι ενώ η ΑΕΜ είχε πάρει τα ηνία του αγώνα και πίεζε, οι Μεγαλοχωρίτες έχασαν πολύ καλή ευκαιρία να μπουν μπροστά στο σκορ, όταν στο 9΄ πρώτα ο Χασιώτης επιχείρησε δυνατό σουτ που απέκρουσε ο Ζέρβας και στη συνέχεια δεύτερο σουτ από τον Φυτόπουλο, κόντραρε η μπάλα και πέρασε κόρνερ. Στο 10΄ ο Ζέρβας εκτέλεσε από καλή θέση φάουλ πάνω στο τείχος. Στο 14΄ ο Ζέρβας από αριστερά βρήκε τον Μπαλάφα, αυτός σέντραρε, κεφαλιά του Τσάμη απέκρουσαν οι αμυντικοί, σουτ του Τσάμη και πάλι στα σώματα, χάθηκε η ευκαιρία. Στο 15΄ φοβερή προσπάθεια του Μπαλάφα που πέρασε πάνω στη γραμμή του πλαγίου δύο αντιπάλους, έβγαλε από πλάγια την κοφτή σέντρα, προ του Γαβρίνα έδιωξε ο Π. Φυτόπουλος. Στο 16΄ νέο φάουλ με τον Ζέρβα στον άξονα, πάλι η μπάλα στο τείχος και κόρνερ, που πέρασε ανεκμετάλλευτο. Η Δάφνη προσπάθησε ν΄απειλήσει μ' ένα φάουλ-γέμισμα από το ημικύκλιο της σέντρας, έδιωξε εύκολα ο Μ. Πλακίδας με το κεφάλι. Οι γηπεδούχοι έχασαν καλή ευκαιρία όταν στο 19΄σε εκτέλεση φάουλ από δεξιά από τον Γ. Χασιώτη, ο Νταλακούρας ανενόχλητος έπιασε την γυριστή κεφαλιά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ζέρβα. Στο 20΄ ο Μπαλάφας εξαπέλυσε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και ο Χασιώτης έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε σε κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Ζέρβας, δυνατό σουτ του Τσάμη από καλή θέση στα σώματα των αμυντικών, που απομάκρυναν την μπάλα. Στο 22΄ καταπληκτική προσπάθεια του Μάριου Πλακίδα που απέφυγε τον Π. Φυτόπουλο κι έβγαλε σέντρα ακριβείας στο κεφάλι του Χρήστου Πλακίδα, ωραία κεφαλιά του τελευταίου απέκρουσε πάνω στη γραμμή ο Γ. Χασιώτης. Στο επόμενο λεπτό οι "Κανονιέρηδες" άνοιξαν το σκορ. Ο Ζέρβας έκανε την κούρσα από αριστερά και την κατάλληλη στιγμή έβγαλε στην μπαλιά στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας. Εκεί δέχθηκε την μπάλα με πλάτη στο τέρμα ο Χρήστος Πλακίδας και με πανέξυπνο τακουνάκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του εμβρόντητου Χασιώτη και 0-1. Στο 25΄ μακρινή εκτέλεση φάουλ από τον Αποστολόπουλο, πρώτη κεφαλιά-πάσα του Πασπαλιάρη, δεύτερη του Χρ. Πλακίδα, πάλι πάνω στη γραμμή έδιωξαν οι αμυντικοί. Στο 28΄ σέντρα του Ζέρβα από αριστερά κεφαλιά του Χρ. Πλακίδα, έπεσε ωραία ο Χασιώτης στη δεξιά του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ. Εκτέλεση του κόρνερ από τον Ζέρβα, άφησε ο Γαβρίνας, σουτ του Πασπαλιάρη, πάνω στα σώματα των αμυντικών που απομάκρυναν. Στο 29΄ δυνατό σουτ του Χρ. Πλακίδα, σε καλή θέση ο Χασιώτης μπλόκαρε. Στο 31΄ η Δάφνη εκτέλεσε ένα κόρνερ από δεξιά, βγήκε ψηλά ο Ζέρβας και απομάκρυνε με γροθιές και ο Χρ. Πλακίδας έβγαλε μπαλιά στον Γαβρίνα που ξεχύθηκε στην αντεπίθεση από δεξιά, σουτ δυνατό η μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Χασιώτη. Στο 34΄ ο Αθανασόπουλος χτύπησε γρήγορα ένα φάουλ έξω από την περιοχή, αλλά ο Ζέρβας δεν αιφνιδιάστηκε και μπλόκαρε. Στο 38΄ μπήκε το ωραιότερο γκολ της φετινής σεζόν. Ο Μπαλάφας κέρδισε την μπάλα στον άξονα κι έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Μ. Πλακίδα, αυτός με πλάτη στο τέρμα και δύο παίχτες πίσω του, στόπαρε την μπάλα με το δεξί και γυρίζοντας το κορμί του κάρφωσε με αριστερό βολέ την μπάλα στο δεξί "Γ" του εμβρόντητου Χασιώτη, κάνοντας το 0-2. Η Δάφνη κάτι προσπάθησε να κάνει στο 39΄ αλλά το σουτ του Γ. Φυτόπουλου κόντραρε στον Αποστολόπουλο, η μπάλα πήγε στον Αθανασόπουλο που αιφνιδιάστηκε, έχασε το κοντρόλ και μπλόκαρε ο Ζέρβας. Στο 42΄ ο Χρ. Πλακίδας πίεσε τον Π. Φυτόπουλο, του έκλεψε την μπάλα αλλά το δεξί σουτ που επιχείρησε, πέρασε άουτ. Στο 44΄ ο Ζέρβας έπιασε έξυπνο σουτ ο Χασιώτης δεν μπόρεσε ν' αποκρούσει, αλλά πάνω στη γραμμή έδιωξε ο Μολώνης.Ίδια μορφή είχε και το δεύτερο ημίχρονο. Η ΑΕΜ είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και οι παίχτες της Δάφνης προσπαθούσαν με αντεπιθέσεις να κάνουν κάτι καλό. Στο 48΄ ο Μ. Πλακίδας βρήκε ωραία τον Ζέρβα με χώρο στ' αριστερά, αυτός έπιασε τεχνικό σουτ στην απέναντι γωνία, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 50΄ο Γαβρίνας έκανε επέλαση από δεξιά, σέρβιρε στον Μ. Πλακίδα το πλάσε του οποίου έπεσε στη γωνία του και έδιωξε ο Χασιώτης σε κόρνερ. Εκτέλεσε ο Τσάμης, κεφαλιά του Γαβρίνα άουτ.Στο 55΄ αριστερό βολέ του Γαβρίνα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της Δάφνης. Στο 58΄ νέα επέλαση Γαβρίνα, αποφεύγει τον Μολώνη, αλλά ανοίγει το κοντρόλ, πέφτει ο Χασιώτης και μπλοκάρει. Στο 60΄ φάουλ για τη Δάφνη από δεξιά σε καλή θέση, κακοχτυπημένο από τον Γ. Χασιώτη, έδιωξε ο Τσάμης. Στο 62΄ γυριστό σουτ του Τσάμη ψηλά άουτ. Στο 69΄ η Δάφνη απείλησε με ένα φάουλ από δεξιά με τον Γ. Χασιώτη, έδιωξαν οι της ΑΕΜ, γέμισμα, πάλι έδιωξαν οι Μεσολογγίτες, ξανά γέμισμα, ξανά απόκρουση. Στο 76΄ σε επίθεση διαρκείας της ΑΕΜ, ο Χρ. Μαντέλος έπιασε δυνατό αριστερό σουτ, ο Χασιώτης αιφνιδιάστηκε αλλά η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό του δοκάρι. Στο 83΄ η ΑΕΜ κέρδισε φάουλ από αριστερά, το εκτέλεσε αριστοτεχνικά ο Ζέρβας, πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι ο Κυριακόπουλος και με γυριστή κεφαλιά έκανε το 0-3. Στο σημείο αυτό ο αγώνας είχε κριθεί. Η Δάφνη προσπάθησε κάτι να κάνει μ' ένα μακρινό σουτ του Αριστόπουλου, ψηλά άουτ και ένα φάουλ με τον Π. Φυτόπουλο που έδιωξαν εύκολα οι αμυντικοί της ΑΕΜ. Στο 46΄ οι αφιλόξενοι Δαφνιώτες δεν τήρησαν το φαιρπλέϋ σε τραυματισμό του Τσάμη και ο Ρονέ βγήκε τετ-α-τετ με τον Ζέρβα ο οποίος βγήκε γρήγορα και μπλόκαρε την μπάλα. Στο επόμενο λεπτό σουτ κεραυνός του Μπαλάφα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της Δάφνης.Με την λήξη του αγώνα ποδοσφαιριστές και φίλαθλοι των γηπεδούχων επιτέθηκαν στον Κυριακόπουλο, αλλά με τη μεσολάβηση των ψυχραιμότερων τα επεισόδια δεν είχαν ατυχή αποτελέσματα. Η διαιτησία των Κωστάρα - Χρέλια - Γκουτσέλη, ήταν άριστη.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΔΑΦΝΗ Μ.Χ.: Χασιώτης Α., Ρονέ, Χασιώτης Γ., Φυτόπουλος Γ.(52΄ Μπερερής Δ.), Φυτόπουλος Π., Μολώνης Π., Νταλακούρας, Παπαθανάσης, Στεργίου, Γιάκος(52΄ Αριστόπουλος), Αθανασόπουλος.
Α. Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Ζέρβας Δ., Μπαλάφας, Μαντέλος Χρ., Πασπαλιάρης Γ., Αποστολόπουλος, Καρανίκας, Τσάμης, Πλακίδας Μ.(89΄ Μαντέλος Β.), Γαβρίνας, Ζέρβας Ν.(84΄ Δάλλας), Πλακίδας Χ.(72΄ Κυριακόπουλος)

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

Νίκη και φύγαμε για κορυφή

Δύσκολη εκτός έδρας αποστολή αύριο για την ΑΕΜ, καθώς στις 3μμ αντιμετωπίζει στη Μεγάλη Χώρα, την τοπική Δάφνη, για την 12η αγωνιστική της Α' κατηγορίας. Φέτος οι διοικούντες στη νεοφώτιστη Δάφνη, γνωρίζουν ότι έχουν αρκετά δύσκολο έργο, μιας και αποχωρίσαμε αρκετοί παίχτες από το περσινό κορμό, που ανέβασε την ομάδα, μετά από τρία χρόνια στη μεγάλη κατηγορία και ήρθαν ελάχιστοι. Το βασικό όπλο της Δάφνης είναι η έδρα της, καθώς αυτή μπορεί να την βοηθήσει στη δύσκολη προσπάθειά της να παραμείνει στην κατηγορία. Στο σύλλογο σαν βασικό στόχο έχουν θέσει την παραμονή έστω και μέσω της διαδικασίας των μπαράζ. Τα νέα αποκτήματα της ομάδας είναι οι Κοντονάσιος από Λεπενού, Παπαθανάσης από Αστέρα Αγρινίου, Αριστόπουλος από Παναιτώλιο, Αναστασίου από ΠΑΟΚ, Ουρανής από Κένταυρο. Παρελθόν από την Δάφνη αποτέλεσαν οι Τζαχρήστας, Καλογεράκης, Καλογεράκης, Καλαντζής.

Με φόρα από τον αγώνα της Τετάρτης πάει η ομάδα της ΑΕΜ, στη Μεγάλη Χώρα, με στόχο ένα και μοναδικό, τη νίκη, που σε συνδυασμό αποτελεσμάτων μπορεί και να την φέρει στη πρώτη θέση της βαθμολογίας. Ο προπονητής της "Κυρίας", Γιώργος Ζήκος, δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και δεν θα έχει καμία απουσία. Βέβαια δεν ξεχνά να κρατήσει προσγειωμένους, για την αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων, μιας και ομάδα σαν την Δάφνη ψάχνουν ακόμη και για ένα βαθμό.
Διαιτητής του αγώνα ορίστικε ο Κωστάρας, με βοηθούς τους Χρέλια και Γκουτσέλη. Παρατηρητής ο Σιώρος και νοσηλεύτρια η Τσακλατήρα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής:
ΔΑΦΝΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΧΩΡΑΣ – ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥΑΟ ΛΥΓΙΑΣ
ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ
ΑΡΗΣ ΜΕΣΑΡΙΣΤΑΣ – ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ
ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΑΕ ΑΡΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ
ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ
ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒΡΟΛΙΜΝΗΣΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ

*Όλα τα παιχνίδια αρχίζουν στις 3.00μμ

*** Την ομάδα του πρώην προπονητής της ΑΕΜ, Γιάννη Γουλή υποδέχονται αύριο οι μικροί. ΑΕΜ και Μεσολόγγι 2008 τίθενται αντιμέτωποι για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 10πμ και θα διεξαχθεί στο Ενωσιακό. Διαιτητής του παιχνιδιού θα είναι ο Καπελάκης και γιατρός ο Καραδήμας.

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

Ακάθεκτη και στο Κύπελλο, 0-2 μέσα στις Φυτείες

Τι κι αν ο Ακαρνανικός παίζει στη Δ΄ Εθνική, τι κι αν κατέβασε ότι παίχτες είχε στη διάθεσή του ο προπονητής του, οι "Κανονιέρηδες" άλωσαν και τις Φυτείες, κερδίζοντας καθαρά με 2-0. Ο Γιώργος Ζήκος έχει βαλθεί να σβήσει το παρελθόν, σαρώνοντας τα πάντα φέτος! Κατέβασε την ομάδα με τρεις αναπληρωματικούς, αφήνοντας αρχικά στον πάγκο τους Χρήστο και Μάριο Πλακίδα, ενώ δεν έπαιξε καθόλου ο Σπύρος Τσάμης. Ξεκίνησε το παιχνίδι με σφιχτή άμυνα και αντεπιθέσεις και από ατυχία δεν προηγήθηκε από το πρώτο ημίχρονο, αφού χάθηκαν ευκαιρίες. Σε πολύ καλή μέρα βρέθηκαν οι "αναπληρωματικοί" Αϊδονόπουλος(ίσως ο κορυφαίος, έπαιξε στην αρχή σαν σέντερ φορ! και μετά γύρισε χαφ) και Μπέτσικας, ενώ όλη η ομάδα, από τον τερματοφύλακα Δ. Ζέρβα μέχρι τον Δ. Κράνη, ήταν άριστη. Τα τέρματα επιτεύχθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, που ανήκε εξ ολοκλήρου στην ΑΕΜ, που έχασε πολλές ευκαιρίες να καθαρίσει το παιχνίδι πολύ νωρίτερα. Το πρώτο γκολ από τον Γαβρίνα στο 58΄ και το δεύτερο στις καθυστερήσεις με τον Καρανίκα, μετά από περιπετειώδη φάση, δοκάρι του Πλακίδα και κεφαλιά του σκόρερ, που πήρε το ριμπάουντ. Ο διαιτητής Κωσταντίνου δεν έδωσε καταφανέστατο πέναλτι υπέρ της ΑΕΜ, αλλά μέχρι εκεί. Ο Ακαρνανικός προσπάθησε όσο μπορούσε, αλλά η άμυνα γρανίτης της ΑΕΜ και το πολύ καλό πρέσινγκ στο κέντρο, δεν του επέτρεψαν να κάνει σημαντικές φάσεις για γκολ. Στο 52΄ τραυματίστηκε στο γόνατο ο Β. Παστρωμάς των φιλοξενουμένων και αντικαταστάθηκε. Μέγας άλλη μια φορά ο Νεκτάριος Ζέρβας, σταθερός ο Δ. Ζέρβας κέρδισε όλες τις εναέριες μονομαχίες, ενώ Μαντέλος-Αποστολόπουλος-Μπαλάφας-Κυριακόπουλος δεν άφησαν μύγα να περάσει. Ο Γ. Πασπαλιάρης φαίνεται να βρίσκει την ιδανική του θέση σαν χαφ, όπου διέπρεψε. Ο Γαβρίνας με τον Σ. Κράνη, έκαναν ότι ήθελαν μπροστά, ενώ οι αδελφοί Πλακίδα έδωσαν πρόσθετη δύναμη στην επίθεση στο β΄ημίχρονο. Ο Καρανίκας στο 89΄ μπήκε και στις καθυστερήσεις έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με το γκολ που πέτυχε. Πλέον η ΑΕΜ με καλή κλήρωση θα διεκδικήσει ΚΑΙ το κύπελλο (το οποίο κατέκτησε πέρυσι).
Σαν γενικό συμπέρασμα κρατάμε τη φυσική κατάσταση των παιχτών της ΑΕΜ (πέταγε στο β΄ημίχρονο, ενώ ο Ακαρνανικός κλατάρησε), που δείχνει την πολύ καλή δουλειά που έκανε η Σαρλότ Παπανικολάου και συνεχίζει ο Σωτήρης Φαράντος.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟΣ ΦΥΤΕΙΩΝ: Λασνίτης, Μπίρκος, Στριμμένος, Παπαδήμας, Μακρυπίδης, Κελεπούρης, Σιούνας(63΄ Αλεξανδρής, 78΄ Σιμονιάν)), Λιανός, Μπαλωμένος, Τσάμης, Παστρωμάς(52΄ Λαβράνος).
Α. Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Ζέρβας Δ., Μπαλάφας(89΄ Καρανίκας), Μαντέλος Χρ., Πασπαλιάρης Γ., Αποστολόπουλος, Μπέτσικας, Αϊδονόπουλος, Κυριακόπουλος, Γαβρίνας, Ζέρβας Νεκτ.(71΄ Πλακίδας Χρ.), Κράνης Δ.(61΄ Πλακίδας Μ).

Τ' άλλα αποτελέσματα του Γ΄ γύρου:
ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝ. 2-2 (4-3 πέναλτι)
ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ ΕΜΠ. – ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 2-1
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΓΑΒΑΛΟΥΣ - ΑΕ ΑΡΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ 2-3
ΔΑΦΝΗ Μ ΧΩΡΑΣ – ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ 3-4
ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ – ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ 1-2
ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ – ΜΕΔΕΩΝ ΚΑΤΟΥΝΑΣ 2-1
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ- ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 2-2 (5-3 πέναλτι)

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

Με στόχο την πρόκριση

Αύριο διεξάγονται οι αγώνες για τη τρίτη φάση του κυπέλλου ΕΠΣΝΑ. Η ΑΕΜ στις 2.30μμ αντιμετωπίζει τον Ακαρνανικό στο γήπεδο των Φυτειών. Ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Ζήκος δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα με τραυματισμούς, αναμένεται να παρατάξει την βασική ενδεκάδα, για να διεκδικήσει στα ίσια την πρόκριση στην επόμενη φάση. Στη διάθεση του, θα έχει και τον Νίκο Αποστολόπουλο, που τελείωσε την στρατιωτική του θητεία. Το κλίμα στους "κανονιέρηδες" είναι αρκετά ανεβασμένο, μιας και η ομάδα επανήλθε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας της Α' ΕΠΣ. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο γνώριμος κ.Κωνσταντίνου, με βοηθούς τους Βελαώρας και Μπουκουβάλας. Νοσηλέυτρια η Τσακλατήρα.

Όλα τα ζευγάρια του κυπέλλου
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΓΑΒΑΛΟΥΣ – ΑΕ ΑΡΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒ/ΜΝΗΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΔΑΦΝΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΧΩΡΑΣ – ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ
ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ – ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ (ΓΟΥΡΙΑ)
ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ ΕΜΠΕΣΣΟΥ – ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ – ΜΕΔΕΩΝ ΚΑΤΟΥΝΑΣ
ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ


***Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 2.30μμ

Μέτρια εμφάνιση

Δεν τα καταφέρανε οι μικροί το Σάββατο στο Νεοχώρι, όπου και ηττήθηκαν με 1-0 από τον Αχελώο. Ο τερματοφύλακας Ρήγας, ήταν ο πρωταγωνιστής για την ΑΕΜ, μιας και αποσόβησε πολλές ευκαιρίες των γηπεδούχων. Παρά την ήττα, η βαθμολογική της θέση δεν άλλαξε και πολύ, καθώς υποχώρησε μόλις μια θέση, στην 5η. Το προσεχές Σάββατο, η ΑΕΜ υποδέχεται το Μεσολόγγι 2008.

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής:
ΑΧΕΛΩΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ – ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 1-0
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ – ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 3-1
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 0-3 Α/Α
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ – ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ 4-4
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 2008 – ΕΝΩΣΗ ΑΟΚ ΤΡΙΚΑΡΔΟΣ 3-0 Α/Α
ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ ΡΕΠΟ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:
1. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 2008 19
2. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ 17
3. ΑΚΑΔ. ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ 14
4. ΑΧΕΛΩΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 13
5. ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 11
6. ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ 10
7. ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ 10
8. ΑΚΑΔ. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 9
9. ΕΝΩΣΗ ΑΟΚ ΤΡΙΚΑΡΔΟΣ 4
10. ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 3
11. ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 3

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008

Με καφέ και με τσιγάρο, 16-11-2008

Καλημέρα ΑΕΜάρες! Πρώτη είδηση φυσικά το στρώσιμο του χλοοτάπητα στο κυρίως τεραίν του Δημοτικού Σταδίου Μεσολογγίου! Μιλάμε για χαλί! Μπράβο σε όλους όσους συμμετείχαν στην πραγματοποίηση αυτού του έργου. Σε 20 περίπου μέρες θα είναι έτοιμος για αγώνα. Τεχνητό χλοοτάπητα έχουμε, τεχνική ομάδα έχουμε, ποιος μας πιάνει! Και με πιάνει εκείνη η μελαγχολία του ανικανοποίητου φιλάθλου, που δεν παύει να ζητάει ακόμα περισσότερα Αααχ! Νάχαμε και σοβαρές κερκίδες και ταρτάν και κυλικείο και στέγαστρο και... και... Έτσι είναι, αδέλφια, ή έχουμε Στάδιο ή δεν έχουμε. Κι αν δεν ζητάμε, πως θα έχουμε;

***Να, μου παραπονέθηκαν τα παιδιά που κάνουν βιντεοσκόπηση του αγώνα, ότι όταν βρέχει δεν μπορούν να βιντεοσκοπήσουν. Ότι τα δημοσιογραφικά θεωρεία δεν προσφέρονται, γιατί υπάρχουν πολλά πλαίσια στα τζάμια, που εμποδίζουν την σωστή βιντεοσκόπηση. Μήπως θα μπορούσε να γίνει ένα ξεχωριστό θεωρείο για βιντεολήπτες; Δεν ξέρω, απλά ρωτάω...
***Αλυζιακός ο αντίπαλος, οργανωμένη ομάδα, με δυνατά παιδιά, αλλά ποιός μπορεί ν’ αντισταθεί σε μια κεφάτη ΑΕΜ. Ταμπουρωμένοι, πίσω με διπλή ζώνη άμυνας και σκληρά μαρκαρίσματα, αλλά τα θηρία μας δεν μασάνε. Λίγο ήταν το 3-0!
***Απογοήτευση η απουσία των φιλάθλων... Εμείς και ‘μεις είμαστε στο γήπεδο... Κρίμα, γιατί αυτή η ομάδα αξίζει. Ο καιρός λεει, ήταν βαρύς, ίσως έβρεχε. Εντάξει, έχεις φίλαθλε τα δίκια σου, δεν παρέχει ανέσεις το γήπεδο, όμως αργότερα, που θα κάνει ψοφόκρυο, μόνοι τους θα παίζουν;
***Άσε τους «προπονητές» της κερκίδας! Μονότερμα έπαιζε τον Αλυζιακό η ΑΕΜ, 2-0 κέρδιζε και οι «ειδικοί» έδιναν ...εντολές! Καταλαβαίνω, ότι μερικοί το ζούνε πραγματικά το κάθε παιχνίδι. Ίσως βλέπουν και πολύ Ισπανία στην τιβι, αλλά βρε παιδιά, έτσι δεν βοηθάτε την ομάδα. Αφήστε τα παιδιά να παίξουν αυτό που μπορούν. Χειροκροτήστε τα, κυρίως όταν κάνουν λάθος. Έτσι θα παίξουν καλύτερα. Μην τα έχετε συνέχεια στην τσίτα...
***Χθες είχαμε: Έναν απίστευτο Γαβρίνα(ήταν μέσα σε κάθε φάση), έναν σταθερότατο Τσάμη(κουνούπι δεν πέρασε), έναν ηρωικό Νεκτ. Ζέρβα(αν και τραυματίας, έκανε ηγετικό παιχνίδι, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο), έναν πανταχού παρόντα Μ. Πλακίδα(τον τάραξαν στις κλωτσιές!, αλλά το παληκαράκι δεν μασάει. Και μπαλιές έβγαλε και γκολ έβαλε), δυό «θηρία»:Κυριακόπουλος(αλώνισε την αριστερή πτέρυγα), Χρ. Μαντέλος(το καλύτερο παιχνίδι του στη σεζόν), ένα δαιμόνιο Διον. Κράνη(έβαλε απίστευτο γκολ), έναν αεικίνητο Μπαλάφα(ήταν πάντα εκεί που έπρεπε), έναν δυναμικό Γ. Πασπαλιάρη(κέρδισε όλες τις μονομαχίες στο κέντρο), έναν Σαργκανικό Δ. Ζέρβα(τι φοβερή απόκρουση ήταν αυτή παληκάρι μου!) κι έναν πολύ καλό Ν. Κράνη(έβγαλε έτοιμο γκολ στον Μ. Πλακίδα, πάλεψε σ’ όλες τις φάσεις ανάμεσα στα σέντερ μπακ)). Ικανοποιητικό ντεμπούτο του Βασ. Καρέτσου, ελάχιστα λεπτά συμμετοχής του ταλαντούχου Βασ. Μαντέλου.
***Γ. Ζήκος: Κατέβασε την ομάδα με 4-4-2 και καλά έκανε, δεν υποτιμάμε κανέναν αντίπαλο. Βέβαια, η ροή του αγώνα, έβγαλε όλη την ομάδα μπροστά, με τους Μπαλάφα και Κυριακόπουλο, να μετατρέπονται σε χαφ-εξτρέμ και τον Μ. Πλακίδα να παίζει τρίτος επιθετικός. Δεν έδωσε πάλι χρόνο στα νέα παιδιά, παρά το 2-0 του ημιχρόνου. Κοουτσάρησε άψογα από τον πάγκο. Φαίνεται να τα πηγαίνει καλά με τα παιδιά.
***Ξεκαθαρίζει σιγά-σιγά το τοπίο στην κορυφή. Η ΑΕΜ ανεβαίνει σταθερά, ο Αρακυνθιακός αντέχει ακόμα, Άρης Αιτωλικού και Μεσάριστα δείχνουν σημεία κόπωσης, ο ΓΟΜ δείχνει σταθερός, παίρνει αποτελέσματα και το Σάββατο υποδέχεται τον Αρακυνθιακό, ο Ατρόμητος πάει καλύτερα απ’ ότι περίμεναν οι Αντιρριώτες, ενώ και προς το την ουρά δημιουργείται ξεχωριστό μπλοκ, με τέσσερις ομάδες να παλεύουν και το Τρίκορφο να είναι ήδη στη Β΄ κατηγορία.
***Την Τετάρτη η ΑΕΜ παίζει κύπελο με τον Ακαρνανικό στις φυτείες. Δεν ξέρω πόσο σημαντικό είναι το κύπελο, άσχετα αν πήραμε το περσινό. Καλό θα είναι ο Γ. Ζήκος να βάλει τους πιτσιρικάδες να παίξουν. Να ξεκουράσει κάποιους παίχτες και να δώσει την ευκαιρία στους νεαρούς να δείξουν κατα πόσο μπορούν να αντέξουν στην πίεση. Αν χάσει δεν θα του ζητήσει και κανένας τον λόγο! Εφτά πάντως δεν μπορεί να φάει...
***Ας πούμε ότι ο ΓΟΜ κερδίζει τον Αρακυνθιακό(εφικτό) και η ΑΕΜ κερδίσει στη Μ. Χώρα(εφικτότατο), πιάνει κορυφή! Άντε να την κατεβάσεις μετά! Καλή εβδομάδα σε όλους!!!
Μιχάλης Κιτσινέλης

Αποτελέσματα Α' ΕΠΣΝΑ

Στη κορυφή παρέμεινε ο Αρακυνθιακός μετά την νίκη επί του Άρη Μεσάριστας. Έχασε έδαφος ο Ολυμπιακός Παναιτωλίου, καθώς ήρθε ισόπαλος με τον ΓΟΜ. Άνετη επικράτηση για τον Ατρόμητο Αντιρρίου κόντρα στον Άρη Αιτωλικού. Μεγάλο διπλό για την Δάφνη Μ.Χ, μέσα στα Καλύβια. Σπουδαία ανατροπή για τον Προμηθέα, που βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 και κατάφερε να ισοφαρίσει. Δεύτερη σερί νίκη για τον Αετό Σταμνάς. Πρώτος βαθμός για την ΑΕ Τρικόρφου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής:
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ – ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ 2-0
ΑΕ ΑΡΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ – ΑΡΗΣ ΜΕΣΑΡΙΣΤΑΣ 3-1
ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ – ΑΟ ΛΥΓΙΑΣ 4-0
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒ/ΜΝΗΣ – ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 2-2
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ – ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 1-1
ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ – ΔΑΦΝΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΧΩΡΑΣ 0-1
ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ - ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ 3-3

Η βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση της 11ης αγωνιστικής
1. ΑΕ ΑΡΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ 26
2. ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 25
3. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ 23
4. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ 22
5. ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 21
6. ΑΡΗΣ ΜΕΣΑΡΙΣΤΑΣ 21
7. ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ 17
8. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒ/ΜΝΗΣ 15
9. ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ 14
10. ΔΑΦΝΗ ΜΕΓ. ΧΩΡΑΣ 13
11. ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ 12
12. ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ 10
13. ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 9
14. ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ 9
15. ΑΟ ΛΥΓΙΑΣ 4
16. ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ 1

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 12η
(ΣΑΒΒΑΤΟ 22/11)

ΔΑΦΝΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΧΩΡΑΣ – ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΠΑΟ ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ – ΑΟ ΛΥΓΙΑΣ
ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ – ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ
ΑΡΗΣ ΜΕΣΑΡΙΣΤΑΣ – ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ
ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΑΕ ΑΡΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ
ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ – ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ
ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒΡΟΛΙΜΝΗΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008

Σταθερά προς την κορυφή, 3-0 τον Αλυζιακό

Χειμωνιάτικος ο καιρός, αλλά η ΑΕΜ μια χαρά στο γήπεδο, αντίθετα με τον Μύτικα, που δεν πίστεψε ούτε μια στιγμή ότι μπορεί να πάρει αποτέλεσμα. Έτσι οι Κανονιέρηδες, καθάρισαν κι αυτό το ματς με συνοπτικές διαδικασίες, από το πρώτο ημίχρονο και μετά κράτησαν δυνάμεις για τη επιβαρυμένη εβδομάδα που έρχεται.
Ο αγώνας ξεκίνησε με αναγνωριστικό ποδόσφαιρο και για τις δύο ομάδες. Η ΑΕΜ ανέλαβε αμέσως την πρωτοβουλία στον αγώνα, ενώ ο Αλυζιακός οργανώθηκε κάτω από τη σέντρα.
Στο 8΄ η ΑΕΜ κέρδισε ένα κόρνερ από αριστερά, ο Ζέρβας άλλαξε την μπάλα με τον Γαβρίνα, μπήκε από την γωνία της μεγάλης περιοχής και σούταρε δυνατά συρτά, αλλά η μπάλα δεν πέρασε. Στο 9΄ ο Πασπαλιάρης έκανε ένα μακρυνό γέμισμα, ο Προδρομίτης έδιωξε με τα πόδια, ο Μ. Πλακίδας δέχτηκε το δώρο, σούταρε αμέσως, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Αλυζιακού. Στο 10΄ ο Γαβρίνας ελίχθηκε από δεξιά, έβγαλε ψηλοκρεμαστή σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Δ. Κράνης γύρισε την μπάλα προς τα μέσα με κεφαλιά, αλλά πρόλαβε ο Αποστολάκης και έδιωξε προ του επερχόμενου Μ. Πλακίδα.
Στο 11΄ ο Γαβρίνας, πήρε την μπάλα από το κέντρο του γηπέδου, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και ανατράπηκε λίγο έξω από την περιοχή από τον Δ. Κατσαούνη. Το φάουλ εκτέλεσε ο Πασπαλιάρης, η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς, κεφαλιά πάσα του ίδιου στο Γαβρίνα, που πιεζόμενος έκανε δεξί βολέ άουτ.
Στο 12΄ ο Ζέρβας έκανε από αριστερά την σέντρα, ο Ν. Κράνης έπιασε γυριστή κεφαλιά στα χέρια του Προδρομίτη.
Μετά από αυτό το καταιγιστικό 5λεπτο, ο Αλυζιακός προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι, αλλά οι παίχτες της ΑΕΜ με δυνατό πρέσινγκ στο κέντρο, δεν τον άφησαν ν’ απειλήσει. Αντίθετα, στο 17΄ η ΑΕΜ απείλησε ξανά, όταν ο Κυριακόπουλος έβγαλε από αριστερά ωραία μπαλιά στον κενό χώρο, αλλά ο Προδρομίτης πρόλαβε για λίγο τον Ν. Κράνη και έδιωξε. Μιά καλή προσπάθεια του Μύτικα στο 18΄ με τον Σιδερά να κερδίζει τις κόντρες στο χωρο του κέντρου, αλλά να βγάζει καθυστερημένα την μπαλιά, στον Α. Κατσαούνη, που συνελήφθη οφσάϊντ. Στο 19΄ ο Γαβρίνας κέρδισε ένα φάουλ στο ημικύκλιο της περιοχής και λίγο δεξιά. Το χτύπησε δυνατά ο Ζέρβας, λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Η πίεση που ασκούσαν οι παίχτες του Μεσολογγίου απέφερε καρπούς στο 22΄. Ο Ζέρβας εκτέλεσε πλασαριστά ένα φάουλ δεξιά προς τον Τσάμη, αυτός επεχείρησε σέντρα-σουτ, στην πορεία της μπάλας παρενεβλήθη ο Δ. Κατσαούνης που βρήκε ελάχιστα την μπάλα, αλλά αρκετά διά την στείλει στη δεξιά γωνία του εμβρόντητου Προδρομίτη, κάνοντας άθελά του το 1-0.
Αυτή η εξέλιξη ανάγκασε τον Αλυζιακό να βγει από το καβούκι του, αλλά και πάλι χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Μάλιστα ο προπονητής του Αλυζιακού αναγκάστηκε να κάνει αναγκαστική αλλαγή στο 24΄ περνώντας στη θέση του τραυματισμένου Παβέλη τον Λιάκα.
Στο 30΄ ο Λιάκας άλλαξε την μπάλα, από αριστερά, με τον Αποστολάκη, αλλά οι αμυντικοί της ΑΕΜ τραβήχτηκαν γρήγορα, αφήνοντας ακάλυπτο τον Αποστολάκη, σε θέση οφσάϊντ.
Στο 31΄ ο Ζέρβας με μακρινό σουτ, προσπάθησε να αιφνιδιάσει το Προδρομίτη, αλλά ο τερματοφύλακας του Μύτικά πρόλαβε και μπλόκαρε πριν περάσει η μπάλα στα δίχτυα του.
Στο 32΄ ο Δ. Κατσαούνης προσπάθηκε να γυρίσει με κεφαλιά την μπάλα στο τερματοφύλακά του, εκεί πετάχτηκε σαν σίφουνας ο Γαβρίνας, πρόλαβε τον Προδρομίτη, αλλά το πλασέ του, πέρασε ξυστά από το αριστερό δοκάρι, άουτ.
Στο 35΄ ο Αλυζιακός κέρδισε ένα κόρνερ από αριστερά, το εκτέλεσε ο Παπανελόπουλος αριστοτεχνικά, πέρασε από πολλά κεφάλια η μπάλα, για να διώξει ο Ν. Κράνης με κεφαλιά, προ του Λύτρα.
Στο 39΄ ο Γαβρίνας κέρδισε την μπάλα από τον Δ. Κατσιούνη, απέφυγε δύο παίχτες, μπήκε στην περιοχή από δεξιά, αλλά το σουτ που επιχείρησε, βρήκε στην εξωτερική μεριά των διχτύων.
Στο 41΄δεύτερη αναγκαστική αλλαγή για τον Αλυζιακό, αφού τραυματίστηκε ο Δ. Κατσαούνης και τη θέση του πήρε ο Καϋμενάκης.
Στο 44΄ ο Ζέρβας από δεξιά, έβγαλε πιεζόμενος αριστοτεχνική σέντρα στο απέναντι δοκάρι, εκεί ο Σ. Κράνης έπιασε σκαστό σουτ, η μπάλα πέρασε πάνω από τον τερματοφύλακα του Μύτικα, αλλά και πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 45΄ εκπληκτική φάση για τους Μεσολογγίτες. Ο Ζέρβας από δεξιά έβγαλε μπαλιά στον Μ. Πλακίδα που πάσαρε στον Ν. Κράνη, αυτός με εξαιρετική κοφτή πάσα ανάμεσα από τρεις αντιπάλους, έβγαλε τον Μ. Πλακίδα τετ-α-τετ, με τον παίχτη της ΑΕΜ να ξεγελά με προσποίηση τον Προδρομίτη και με συρτό σουτ να κάνει το 2-0.
Το β΄ημίχρονο άρχισε στο ίδιο μοτίβο.
Στο 47΄ ο Ζέρβας εκτέλεσε ένα φάουλ από αριστερά προς το δεύτερο δοκάρι και ο Καϋμενάκης πρόλαβε τους Ν. Κράνη και Μ. Πλακίδα και έδιωξε με κεφαλιά.
Στο 56΄ ο Αλυζιακός κέρδισε ένα φάουλ μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής από τ’ αριστερα. Το εκτέλεσε ο Παπανελόπουλος, ο Ζέρβας δίστασε να βγεί, αλλά ο Λιάκας, πήδηξε σε λάθος χρόνο, δεν βρήκε την μπάλα, που κατέληξε άουτ.
Στο 57΄ ο Διον. Κράνης κέρδισε μια κόντρα στο ύψος της σέντρας και δεξιά, ελευθερώθηκε, είδε τον Προδρομίτη εκτός εστίας και από 40 μέτρα τον «κρέμασε», κάνοντας το 3-0. Εδώ το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε, με την ΑΕΜ απελευθερωμένη να χαλαρώνει και τον Αλυζιακό με σκληρό παιχνίδι να προσπαθεί να περιορίσει την έκταση του σκορ.
Στο 59΄ έγινε τρομερή φάση. Ο Ζέρβας έβγαλε μπαλιά στον κενό χώρο για τον Γαβρίνα, ο Προδρομίτης βγήκε και έδιωξε την μπάλα με στραβοκλωτσιά, πάνω στο σώμα του Δ. Κράνη, η μπάλα γύρισε στον ίδιο που δεν μπορούσε να την πιάσει εκτός περιοχής, γύρισε προς το τέρμα του με την μπάλα στα πόδια, αλλά τον πίεσε ο πανταχού παρών Γαβρίνας, που τσίμπησε την μπάλα, ο Προδρομίτης έπεσε με ...τάκλιν στα πόδια του, βρήκε πόδια και μπάλα, (ζήτησε πέναλτι η ΑΕΜ), παρενεβλήθη ο Δ. Κράνης, η μπάλα κοντραρίστηκε στον Αποστολάκη και κατέληξε πλάγιο άουτ.
Στο 62΄ Ο Χρ. Πλακίδας προσπάθησε να «κρεμάσει» τον τερματοφύλακα του Μύτικα, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στην αντεπίθεση ο Σιδεράς έχασε την ευκαιρία του αγώνα για την ομάδα του, όταν δέχτηκε μπαλιά μέσα στην περιοχή της ΑΕΜ, έπιασε μονοκόμματο δεξί σουτ για ν’ αποκρούσει εκπληκτικά ο Ζέρβας, στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.
Στο 65΄ γρήγορη επίθεση των Μεσολογγιτών με Ζέρβα, Γαβρίνα, Χρ. Πλακίδα με τον τελευταίο από καλή θέση να πλασάρει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μύτικα.
Στο 70΄ ο Ζέρβας έξω από την περιοχή δεξί φαλτσαριστό σουτ, έπεσε ωραία ο Προδρομίτης στη δεξιά του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ. Στο 73΄ ο Κυριακόπουλος σεντράρει ωραία από αριστερά, δυνατό μονοκόματο σουτ του Χρ. Πλακίδα, δίπλα από το δεξί «Γ» του Αλυζιακού, άουτ. Στο 80΄ φάουλ του Ζέρβα από αριστερά, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 83΄ φάουλ του Τσάμη μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Αλυζιακού. Στο 85΄ ωραία σέντρα του Δ. Κράνη από αριστερά προς τον Β. Μαντέλο που ήταν σε καλή θέση, παρενεβλήθη ο Γαβρίνας που προσπάθησε να κοντρολάρει, χαραμίζοντας την ευκαιρία.
Στο 87΄ κόρνερ για το Αλυζιακό από δεξιά, το εκτέλεσε ο Δ. Κατσαούνης, ο Ζέρβας δεν επιχείρισε έξοδο, αλλά δεν βρήκε κανένας την μπάλα που κατέληξε πλάγιο άουτ. Στο 91΄ μακρυνό φάουλ του Δ. Κατσαούνη και πάλι, ψηλά άουτ.

Σαν τελικό συμπέρασμα, μπορούμε να πούμε ότι η ΑΕΜ κέρδισε άνετα τον αγώνα. Θα μπορούσε να διευρύνει το σκορ, γιατί έχασε κλασσικές ευκαιρίες. Ο Αλυζιακός έδειξε οργανωμένη ομάδα, αλλά με όχι καλή φυσική κατάσταση και δεν μπόρεσε να κάνει, παρά μόνο δύο ουσιαστικά ευκαιρίες.
Ο διαιτητής κ. Λιόνας και οι βοηθοί Ασημάκης και Θεοφίλης ήταν πολύ καλοί.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α. Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Ζέρβας Δ., Μπαλάφας, Μαντέλος Χρ., Πασπαλιάρης Γ.(68΄ Καρέτσος), Πλακίδας Μ.(60΄ Πλακίδας Χρ.), Κράνης Διον., Τσάμης, Κυριακόπουλος, Γαβρίνας, Ζέρβας Νεκτ.(80΄ Μαντέλος Β.), Κράνης Ν.
ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ: Προδρομίτης, Παβέλης(24΄ Λιάκας), Παπανικόλας, Τζέφριος, Κατσιαούνης Δ.(41΄ Καϋμενάκης), Αποστολάκης, Κατσιαούνης Δ., Παπανελόπουλος, Λύτρας(73΄ Σκαρογιάννης), Σιδέρης, Πολίτης.

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

Καθήκον η νίκη

Τον δυναμικό Αλυζιακό Μύτικα θα αντιμετωπίσει αύριο στις 3μμ. η ΑΕΜ στο βοηθητικό του Δημοτικού Σταδίου, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής. Ο νεοφώτιστος Αλυζιακός που επανήλθε μετά από ένα χρόνο απουσίας στα "σαλόνια" της Α' κατηγορία, παρά την δυνατή του έδρα, εφέτος τα έχει πάει καλύτερα στα εκτός. Ο περσινός κορμός της ομάδας παρέμεινε και με την προσθήκη των τριών καλών παιχτών στοχεύει σε μια καλή πορεία και άνετη παραμονή στη κατηγορία.Το καλοκαίρι έγιναν μόλις τρεις προσθήκες. Τα νέα αποκτήματα είναι Αποστολάκης από Νυδρί, Λιάκας από Άρης Αιτωλικού, Πολίτης από ΠΑΟ Καλυβίων. Από την ομάδα έφυγε μόνο ο Κούτσικος.

Στην ΑΕΜ όλα πάνε "ρολόι" και η αισιοδοξία ότι άμεσα η ομάδα θα πατήσει κορυφή, είναι φανερή. Ο προπονητής Γιώργος Ζήκος έχει ζητήσει σοβαρότητα για το αυριανό παιχνίδι, καθώς παρά την χαμηλή δυναμική του Μύτικα, το παιχνίδι κρύβει ιδιαίτερες παγίδες. Σχεδόν όλοι οι παίκτες θα είναι στην διάθεση του προπονητή, πλην του Σαμαρά και του Καρανίκα. Όλοι πιστεύουν εύκολα ή δύσκολα θα έρθει το τρίποντο.
Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Λιόνας, με βοηθούς τους Ασημάκη και Θεοφίλη. Παρατηρητής ο Κόρρας και γιατρός ο Γκάτσης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής:
Σάββατο
ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ – ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ
ΑΕ ΑΡΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ – ΑΡΗΣ ΜΕΣΑΡΙΣΤΑΣ
ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ – ΑΟ ΛΥΓΙΑΣ
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒ/ΜΝΗΣ – ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ – ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ – ΔΑΦΝΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΧΩΡΑΣ
Κυριακή
ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ – ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ

*Όλα τα παιχνίδια αρχίζουν στις 3.00μμ

***Στις 10.30μμ αύριο οι πιτσιρικάδες φιλοξενούνται από τον Αχελώο στο Νεοχώρι. Οι τελευταίες εμφανίσεις έχουν δώσει άλλο αέρα στην ομάδα και τα παιδιά θα δώσουν τα πάντα για τη νίκη. Διαιτητής του αγώνα ο Γιαννόπουλος και νοσηλεύτρια η Ιωάννου

Ο νέος χλοοτάπητας

Το ΑΕΜ NEWS σας βρέθηκε στο Δημοτικό Στάδιο και σας δείχνει την διαδικασία τοποθέτησης του χλοοτάπητα.


Δελτίο τύπου Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου
«Χαλί ο αγωνιστικός χώρος ποδοσφαίρου στο Δημοτικό Στάδιο Μεσολογγίου»
Ξεκίνησαν οι εργασίες τοποθέτησης νέου χλοοτάπητα ευρωπαϊκών προδιαγραφών
Ξεκίνησαν την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου οι εργασίες τοποθέτησης του νέου χλοοτάπητα στο Δημοτικό Στάδιο Μεσολογγίου, οι οποίες και θα ολοκληρωθούν σε τρεις ημέρες.
Με το νέο χλοοτάπητα αναβαθμίζεται ο κύριος αγωνιστικός χώρος του Δημοτικού Σταδίου και κυρίως ικανοποιείται με τον καλύτερο τρόπο ένα πάγιο αίτημα των ποδοσφαιρικών σωματείων του Μεσολογγίου για έναν αξιόλογο αγωνιστικό χώρο.
Κι αυτό γιατί ο φυσικός χλοοτάπητας που τοποθετείται στο Δημοτικό Στάδιο Μεσολογγίου είναι ο ίδιος με αυτόν του ΟΑΚΑ, του «Γ. Καραϊσκάκης» και άλλων μεγάλων σταδίων ή γηπέδων της χώρας.
Την τοποθέτησης είχαν προηγηθεί εργασίας διαμόρφωσης του γηπέδου ώστε να υποδεχθεί το νέο χλοοτάπητα.
«Για τα επόμενα τουλάχιστον δέκα χρόνια ο αγωνιστικός χώρος του δημοτικού μας σταδίου δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτε από τους αντίστοιχους γνωστών ελληνικών και ευρωπαϊκών γηπέδων.
Η τοποθέτηση του νέου χλοοτάπητα στο δημοτικό μας στάδιο αποτελεί ακόμη μια υλοποίηση υπόσχεσης μας στη νεολαία της πόλης μας.
Ταυτόχρονα δημιουργούμε τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την καλύτερη αγωνιστική παρουσία των ποδοσφαιρικών σωματείων της περιοχής μας.
Δεν θα πρέπει να παραβλεφθεί ότι το έργο αυτό χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου» σημείωσε ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος κατά την επίσκεψή του στο δημοτικό στάδιο Μεσολογγίου με την ευκαιρία της έναρξης των εργασιών για την τοποθέτηση του νέου χλοοτάπητα.

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

Ξεκίνησαν οι εργασίες για το χλοοτάπητα

Και όμως είναι πραγματικότητα. Μετά τις εργασίες διαμόρφωσης του γηπέδου, ώστε να μπορεί να είναι κατάλληλος για να μπει ο νέος χλοοτάπητας, ξεκίνησαν από χθες οι εργασίες τοποθέτησης του, στο Δημοτικό Στάδιο Μεσολογγίου. Το πάγιο αίτημα κυρίως της ΑΕΜ, έγινε πραγματικότητα και το Στάδιο αποκτά είναι αξιόλογο αγωνιστικό χώρο, που τίποτα δεν έχει να ζηλέψει από γήπεδα μεγάλων ομάδων της χώρας. Στη χθεσινή, πρώτη μέρα τοποθέτησης το παρών έδωσε και ο Δήμαρχος της πόλης κ.Γιάννης Αναγνωστόπουλος. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σε δύο ημέρες. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το Δημοτικό Στάδιο Μεσολογγίου, έχει πολλά ακόμη προβλήματα, τα οποία πρέπει να λυθούν, για το καλό του τοπικού αθλητισμού. Δεν λέμε, η αρχή έγινε, όμως ελπίζουμε σε συνέχεια και ακόμη καλύτερη βελτίωση του Σταδίου.



Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

1ο Τουρνουά Υποδομών Ποδοσφαίρου Νομού Αιτωλοακαρνανίας

Σάρκα και οστά πήρε η πρωτοβουλία υπευθύνων ακαδημιών, για την διεξαγωγή του πρώτου τουρνουά υποδομών του Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Μετά τις συναντήσεις που είχαν, σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο, την Παρασκευή 31/10 διεξήχθη η κλήρωση του νέου ανεξάρτητου πρωταθλήματος. Μέρος στη κλήρωση, που διεξήχθη στο ξενοδοχείο ΘΕΟΞΕΝΙΑ στο Μεσολόγγι, πήραν οι εξής ομάδες ΑΕΜ, ΓΟΜ , Ακαδημία Ευηνοχωρίου, Ερμής Αγρινίου, Ελπίδες Αγρινίου και Άτλαντες Αγρινίου. Οι αθλητές θα πρέπει να είναι γεννηθέντες τις χρονιές: 1995, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002.
Σκοπός του τουρνουά, είναι η συμμετοχή όλων των παιδιών που ανήκουν στις Ακαδημίες που συμμετέχουν και η χαρά των παιδιών να αγωνίζονται χωρίς άγχος και την βαθμολογική πίεση της νίκης. Το τουρνουά θα ξεκινήσει σε λίγες μέρες, καθώς έχει οριστεί για το δεύτερο 15μερο του Νοεμβρίου. Οι ομάδες θα συμμετέχουν σε δύο ομίλους (Α' και Β'). Στη πρώτη φάση θα παίξουν δύο γύρους (εντός και εκτός). Με το τέλος της πρώτης φάσης θα διεξαχθούν αγώνες της δεύτερης φάσης (χιαστί των δύο ομίλων) σε τέσσερις αγωνιστικές. Οι αγώνες θα διεξάγονται στις έδρες των Ακαδημιών, σε γήπεδα 7x7 και 5x5, σε πλαστικό ή φυσικό χορτάρι. Τα παιχνίδια θα γίνονται ανά δεύτερη Κυριακή. Για την συμμετοχή των μικρών θα απαιτούνται όλα τα απαραίτητα έγγραφα (δελτίο ποδοσφαιρικής ιδιότητας, πιστοποιητικό γεννήσεως και πιστοποιητικό υγείας). Μετά την τελετή λήξης του τουρνουά που ορίζεται περίπου στα τέλη Μαΐου, θα απονεμηθούν σε όλους τους αθλητές αναμνηστικά διπλώματα-μετάλλια και κύπελλα στις ομάδες.

Το πρόγραμμα πρωταθλήματος:
***Α' ΦΑΣΗ***
**1ος όμιλος**
1η αγωνιστική
Ερμής - ΑΕΜ
ΓΟΜ - Ελπίδες
.
2η αγωνιστική
ΑΕΜ - Ελπίδες
Ερμής - ΓΟΜ

3η αγωνιστική
ΓΟΜ - ΑΕΜ
Ερμής - Ελπίδες

4η αγωνιστική
ΑΕΜ - Ερμής
Ελπίδες - ΓΟΜ

5η αγωνιστική
Ελπίδες - ΑΕΜ
ΓΟΜ - Ερμής

6η αγωνιστική
ΑΕΜ - ΓΟΜ
Ελπίδες - Ερμής

**2ος όμιλος**
1η αγωνιστική
Ερμής 2 - Άτλαντες
Ακ. Ευηνοχωρίου - Ελπίδες 2
.
2η αγωνιστική
Άτλαντες - Ελπίδες 2
Ακ. Ευηνοχωρίου - Ερμής 2

3η αγωνιστική
Άτλαντες - Ακ. Ευηνοχωρίου
Ελπίδες 2 - Ερμής 2

4η αγωνιστική
Άτλαντες - Ερμής 2
Ελπίδες 2 - Ακ. Ευηνοχωρίου

5η αγωνιστική
Ελπίδες 2 - Άτλαντες
Ερμής 2 - Ακ. Ευηνοχωρίου

6η αγωνιστική
Ακ. Ευηνοχωρίου - Άτλαντες
Ερμής 2 - Ελπίδες 2

***Β' ΦΑΣΗ***
1η αγωνιστική
Ελπίδες 1 - Άτλαντες
Ερμής 1 - Ακ. Ευηνοχωρίου
ΓΟΜ - Ερμής 2
ΑΕΜ - Ελπίδες 2

2η αγωνιστική
Άτλαντες - Ερμής 1
Ακ. Ευηνοχωρίου - Ελπίδες 1
Ερμής 2 - ΑΕΜ
Ελπίδες 2 - ΓΟΜ

3η αγωνιστική
Ερμής 1 - Ερμής 2
Ελπίδες 1 - Ελπίδες 2
ΑΕΜ - Ακ. Ευηνοχωρίου
ΓΟΜ - Άτλαντες

4η αγωνιστική
Ερμής 1 - Ελπίδες 2
Ακ. Ευηνοχωρίου - ΓΟΜ
Άτλαντες - ΑΕΜ
Ερμής 2 - Ελπίδες 1

Το ΑΕΜ ΝEWS θα είναι δίπλα σε αυτή τη σπουδαία διοργάνωση, που σκοπό έχει να διαδώσει το αθλητικό πνεύμα σε όλο το Νομό μας.
.
**** Σήμερα αγωνίζονται και οι Μικτές του Ν. Αιτωλοακαρνανίας στη Πάτρα, με τις αντίστοιχες της Αχαΐας. Στους Νέους θα αγωνισθούν και δύο παίκτες της ΑΕΜ, ο Βασίλης Μαντέλος και ο Αντρέας Δουλιώτης.

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

Τίποτα δεν τους σταματά

Σπουδαία νίκη με 4-0, που τους φέρνει στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, πέτυχαν οι μικροί της ΑΕΜ, απέναντι στον συμπολίτη Αστέρα. Σε καμία περίπτωση, οι τυπικά φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν αν σταθούν εμπόδιο στις ορέξεις των πιτσιρικάδων, που συνεχίζουν τις πολύ καλές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα. Δύο γκολ πέτυχε ο Χασιώτης και από ένα Kασσαβέτης και Ράπτης. Η ανοδική πορεία της ακαδημίας, οφείλεται κυρίως στη καλή δουλειά που γίνεται από τον Δημήτρη Μανιάτη. Η ΑΕΜ απέχει μόλις τρεις βαθμούς από την κορυφή και το σίγουρο είναι ότι στους επόμενους αγώνες η ομάδα θα καταπλήξει ακόμη περισσότερο κόσμο. Το προσεχές Σάββατο, η ομάδα θα ταξιδέψει στο Νεοχώρι, όπου θα αντιμετωπίσει τον Αχελώο στις 10.30.

Τ' αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής:
ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 4-0
ΕΝΩΣΗ ΑΟΚ ΤΡΙΚΑΡΔΟΣ – ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ 0-13
ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ – ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 0-3
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 2008 – ΑΧΕΛΩΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ ΔΙΕΚΟΠΗ
ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ – ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ 2-3
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ ΡΕΠΟ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:
1. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ 14 *
2. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 2008 13 * **
3. ΑΚΑΔ. ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ 13
4. ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 11 *
5. ΑΧΕΛΩΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 10 * **
6. ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ 10
7. ΑΚΑΔ. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 9 *
8. ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ 9
9. ΕΝΩΣΗ ΑΟΚ ΤΡΙΚΑΡΔΟΣ 4
10. ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 3 *
11. ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 0 *

* Έχουν πραγματοποιήσει το ρεπό τους
** Ματς λιγότερο λόγω διακοπής

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

Με καφέ και με τσιγάρο

Καλημέρα ΑΕΜάρες! Ευχαριστώ όλους σας για τις ευχές! Να είσαστε όλοι καλά. Χρόνια Πολλά στον Νεκτάριο Ζέρβα και σε όσες και όσους από ‘σας γιορτάζετε σήμερα. Επίσης ταχεία ανάρρωση στον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΑΕΜ Γιώργο Παγούρα. Είπα να μην σας αφήσω και σήμερα χωρίς τη στήλη μου. Ξέρω ότι την παρακολουθείτε με ενδιαφέρον, γιατί έφτασαν στ’ αυτιά μου πολλά καλά σχόλια και ένα ...αρνητικό! Κατ’ αρχή να ξεκαθαρίσω, ότι δεν έχω καμμία διάθεση να «γλύψω» κανέναν. Εγώ εδώ κάνω το κέφι μου ΑΜΗΣΘΙ και δεν έχω κανένα λόγο να χαϊδέψω ή να πολεμήσω κανέναν. Το πόσο αγαπάω την ομάδα το ξέρουν όλοι. ‘Οτι γράφω, είναι για το καλό της ομάδας. Κανένας από όσους ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ με μισθό στην ομάδα, δεν είναι πάνω από την Ιδέα ΑΕΜ. Αυτοί θα φύγουν η Ομάδα θα μείνει. ‘Οποιος ενοχλείται από τα γραφόμενά μου, είναι σίγουρο ότι έχει χεσμένη τη φωλιά του. Μεταφέρω εδώ ότι βλέπω στο γήπεδο, ότι ακούω με τα ίδια μου τ’ αυτιά και ότι μου λέτε(αφού το διασταυρώσω). ‘Οποιος δεν θέλει να τον σχολιάζω, ας μην ανοίγει το στόμα του και λέει, ότι λέει και να μην συμπεριφέρεται, όπως συμπεριφέρεται.

***Δεν πήγα χθες στον Λυγιά, γιατί λόγω γιορτής έπρεπε να μείνω στο σπίτι. Πρώτα η Οικογένεια. ‘Ομως, έμαθα λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του αγώνα και θα μπορούσα να σας μεταφέρω πολλά. Επειδή όμως δεν μπόρεσα να διασταυρώσω ορισμένα γεγονότα, θα τ’ αφήσω στην άκρη. Η ομάδα έπαιξε καλά, με σιγουριά και τσαμπουκά. Εντάξει, ο Λυγιάς δεν είναι ομάδα που θα προβληματίσει την ΑΕΜ. Εξάλλου, τόχω ξαναπεί, τσάμπα η Μεσολογγίτικη ομάδα έχασε τους βαθμούς που έχασε. Ηδη έπρεπε να έχει καθαρίσει το πρωτάθλημα και να είναι εφτά βαθμούς μπροστά. Με τους παίχτες που έχει έπρεπε να παίζει δύο κατηγορίες πιο πάνω. Τι έφταιξε και χάσαμε αυτούς τους βαθμούς το ξέρετε όλοι. Λίγο η διαιτησία(ειδικά στο Καινούργιο), λίγο ο προπονητής με κάποιους λάθος χειρισμούς, λίγο κάποιοι παίχτες που έχουν την εντύπωση ότι είναι αστέρια Α΄ Εθνικής και θέλουν να κάνουν το κάτι παραπάνω, λίγο η διοίκηση που έδιωξε τον Χρήστου με αποτέλεσμα η ομάδα να προδοθεί από την απειρία των νεαρών τερματοφυλάκων. ‘Ολα αυτά τα «λίγα», έχουν την ομάδα 2η, ενώ έπρεπε να είναι Πρώτη με διαφορά.
***Μην με ρωτάτε, αν η ΑΕΜ θα πάρει το πρωτάθλημα. Δεν είμαι μάντης. Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα και μέχρι σήμερα, δεν έχει αποδόσει η ομάδα αυτό που μπορεί. Απ’ ότι φαίνεται, μπορεί να τερματίσει τον πρώτο γύρο πρώτη και με διαφορά. Έχω δει σχεδόν όλες τις ομάδες και δεν με φόβισε καμμία. Ακόμα και στις 2 ήττες η ΑΕΜ ήταν καλύτερη σ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και μπορούσε να κερδίσει άνετα, ενώ στο Καινούργιο, εκτός από τη διαιτησία(ο Κωνσταντίνου τάκανε μπάχαλο και χθες), χάθηκαν και άχαστα γκολ.
***Ξέρω, ξέρω, ανυπομονείτε να μάθετε ποιός έκανε το αρνητικό σχόλιο! Θα σας πω. Υπάρχουν στη στήλη μου κάποιες απόψεις, που δεν είναι αποδεκτές. Αν ήταν όλες οι απόψεις μου αποδεκτές θα έβαζα για βουλευτής! Είπε κάποιος, λοιπόν, ότι το «παίζω» τώρα δημοσιογράφος! Κατ’ αρχή, αυτός ο κάποιος, αγνοεί την ιστορία μου. Γράφω σε εφημερίδες και περιοδικά εδώ και 20 χρόνια. Είχα δικιά μου ραδιοφωνική εκπομπή το ’90 και εξέδιδα περιοδικό(το πρώτο και μοναδικό) στο Μεσολόγγι την περίοδο 1991-92. Δεν θα μιλήσω εδώ για τις άλλες μου δραστηριότητες, που αν και πολυδιάστατες, δεν ταιριάζουν στη στήλη. Αυτός λοιπόν, που σχολίασε μ’ αυτόν το αναιδή και άπρεπο τρόπο, ας μας ‘πει αυτός τι το «παίζει». Καλό θα είναι να κοιτάξει να κάνει σωστά την δουλειά για την οποία πληρώνεται και να σταματήσει να βγάζει γλώσσα.
Κλίνω την παρένθεση και επιστρέφω στα ΑΕΜικά.
***Σας είχα ‘πει ότι θα στοιχίσει πολύ στην ΑΕΜ το θέμα Χρήστου. ‘Αλλωστε και η πλειοψηφία του κόσμου συμφώνησε μαζί μου. Σε σχετικό γκάλοπ το 84% είχε ψηφίσει ότι θα στοιχίσει στην ομάδα η απομάκρυνση του έμπειρου τερματοφύλακα. Το χειρότερο είναι ότι δεν αναπληρώθηκε το κενό.
***Μου είπε κάποιος ένθερμος οπαδός της ΑΕΜ, ότι δεν είναι σωστό να στηρίζεται η ΑΕΜ τόσο πολύ σε παίχτες, που του χρόνου θα φύγουν. Οτι θα έπρεπε ο προπονητής να δίνει περισσότερες ευκαιρίες στα νέα παιδιά της ΑΕΜ. Κυρίως σε εύκολους αγώνες, να παίζουν από την αρχή στην ενδεκάδα, για ν’ αποχτήσουν εμπειρίες. Συμφωνώ απόλυτα. Με δεδομένο, ότι δεν υπάρχουν χρήματα για μεταγραφές και ότι υπάρχουν αρκετά γηγενή ταλέντα στην ομάδα(Μαντέλος, Πασπαλιάρης, Χασιώτης, κ.ά), καλό θα είναι αυτά τα παιδιά να κερδίσουν χρόνο συμμετοχής.
***Δεν έχει προβληθεί όσο θάπρεπε η δουλειά που γίνεται στην Ακαδημία της ΑΕΜ, παραπονέθηκε ο Δ. Μανιάτης. ‘Εχεις δίκιο Μητσάρα, από ‘μας, όμως δεν μπορεί να έχεις παράπονο. ‘Οτι μπορούμε κάνουμε.
***Ξεπέρασαν τις 7.000 οι επισκέψεις στο σάϊτ μας!!! Αυτή είναι η μεγαλύτερη αμοιβή μας. Χαιρόμαστε που μπορέσαμε μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα(4 μόλις μήνες), να φτάσουμε αυτό το νούμερο, που είναι τεράστιο! Μας ικανοποιεί η αποδοχή του κόσμου, γιατί έτσι δεν πάει στράφι ο πολύς χρόνος που διαθέτουμε για να είναι πάντα ενημερωμένο το σάϊτ. ‘Ηδη έχουμε λάβει δεκάδες συγχαρητήρια e-mail και τηλεφωνήματα, ενώ μας έχει προσφερθεί και έμμισθη εργασία, από εφημερίδες και περιοδικά!['Ολες οι πόρτες ανοιχτές...] Σας ευχαριστούμε όλους.

Μιχάλης Κιτσινέλης