Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

Σοβαρότητα προς αποφυγή εκπλήξεων

Την τελευταία ομάδα του βαθμολογικού πίνακα, την ΑΕ Τρικόρφου θα αντιμετωπίσει αύριο στις 3μμ η ΑΕΜ, στο βοηθητικό του Δημοτικού Σταδίου.
Το Τρίκορφο που όλο το καλοκαίρι σχεδίαζε και προγραμμάτιζε την άνοδο από την Β' κατηγορία, στην Α', τελευταία στιγμή όμως, μετά την παραίτηση του Κένταυρου, πήρε την θέση του στην μεγάλη κατηγορία. Η ξαφνική αυτή απόφαση, έκανε τους διοικούντες του συλλόγου να τρέχουν και να μην φτάνουν, ψάχνοντας παντού παίκτες, που θα στελέχωναν την ομάδα. Από την μέχρι ώρας πορεία του Τρικόρφου, φαίνεται ότι το ξαφνικό της απόφασης για συμμετοχή στην Α' κατηγορία, δεν άφησε στους παίκτες τον απαιτούμενο χρόνο να προετοιμαστούν κατάλληλα για το νέο πρωτάθλημα. Ο πρόεδρος της ομάδας Αντώνης Δελημάρης και ο προπονητής Νίκος Παλάτζας, σαν στόχο φυσικά έχουν θέσει την παραμονή στη κατηγορία, αλλά για να το πετύχουν θα πρέπει να καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες
Το Τρίκορφο φέτος απόκτησε εκτάκτως δέκα παίκτες, οι οποίοι είναι: Σταθής από ΓΟΜ, Δημητρίου από Ακαδημία Μεσολογγίου, Πετράκης από Άρης Αιτωλικού, Γιαννόπουλος από Λυγιά, Μπισμπίκης από Σκάλα, Βάλλας και Ραϊκος από ομάδες των Αθηνών, Μυλωνάς και Γαλάνης από Παλαιοπαναγιά και Φούντας από Αναγέννηση.
Παρελθόν αποτέλεσαν οι Παπούλιας, Βλαχογιάννης, Κούστας, Τσουκάλας, Γιαβρούτας Ανδρέας και Κώστας, Κωστάρας, Μήτσης, Μπινιάκου και Φονταλής.

Στην ΑΕΜ όλα πηγαίνουν ρολόι και μετά τη νίκη απέναντι στον Αρακυνθιακό, η ηρεμία επανήλθε στην ομάδα και όλοι πιστεύουν ότι στον αυριανό αγώνα η νίκη εύκολα ή δύσκολα θα έρθει. Ο προπονητής Γιώργος Ζήκος δεν θα έχει απόντες, πλην των στρατευμένων, που αύριο θα αποφασιστεί αν θα πάρουν άδεια για να λάβουν μέρος.
Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ξηροκώστας και επόπτες οι Κυρίλης - Γκουτσέλης. Παρατηρητής του αγώνα ο Μπάρλας και γιατρός ο Μοιρογιώργος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής:
Σάββατο
ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ – ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ – ΔΑΦΝΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ – ΑΡΗΣ ΜΕΣΑΡΙΣΤΑΣ
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒΡΟΛΙΜΝΗΣ – ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ – ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ
ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ – ΑΟ ΛΥΓΙΑΣ
ΑΕ ΑΡΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ – ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ

*Όλα τα παιχνίδια αρχίζουν στις 3.00μμ

***Αύριο αγωνίζονται και οι μικροί της ΑΕΜ και στο πρόγραμμα τους δεσπόζει το ντέρμπι με την Ακαδημία Μεσολογγίου. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο Ενωσιακό στις 12μμ Στόχος της ομάδας μας είναι αν μη τι άλλο η νίκη, που θα την φέρει στις πρώτες θέσεις. Όλοι γνωρίζουν ότι ο αντίπαλος είναι αρκετά δυνατός, αλλά την φετινή περίοδο αποδυναμώθηκε αρκετά. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Καπελάκης και νοσηλευτής ο Ιωαννίδης.

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

Κοντά στους μικρούς "κανονιέρηδες"

Το ΑΕΜ ΝΕWS βρέθηκε στην Κυριακάτικη προπόνηση των μικρών της ΑΕΜ και κατέγραψε με το φακό του, στιγμές που οι πιτσιρικάδες έδιναν τον καλύτερο τους ευατό κατά την διάρκεια των ασκήσεων, αλλά και τις στιγμές χαλάρωσης. Πάντα κάτω από το βλέμμα του υπεύθυνου της Ακαδημίας, Δημήτρη Μανιάτη και της γυμνάστριας Σαρλότ Παπανικολάου.




















ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ: Κάθε απόγευμα στο Ενωσιακό Αθλ Κέντρο Μεσολογγίου
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ: Δημήτρης Μανιάτης
ΤΗΛΕΦΩΝΟ:
6946 704987

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2008

Αφιέρωμα 3ον....Η Επέτειος του ΟΧΙ

Σαν σήμερα πριν 68 χρόνια η Ιταλία, που δεν έκρυβε την επιδίωξη της να κυριαρχήσει στη Μεσόγειο, είχε αρχίσει εχθρικές ενέργειες εις βάρος της Ελλάδας. Η σοβαρότερη ήταν ο τορπιλισμός του αντιτορπιλικού «ΕΛΛΗ» στο λιμάνι της Τήνου στις 15 Αυγούστου 1940.
Στις 28 Οκτωβρίου 1940 η Ιταλία ζήτησε από τον πρωθυπουργό Ι. Μεταξά την παράδοση της χώρας. Η απάντηση ήταν: ΟΧΙ.
Λίγο αργότερα τα ιταλικά στρατεύματα εισέβαλαν στα εδάφη μας από τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Ο ελληνικός στρατός, αφού απέκρουσε την ξαφνική επίθεση στα βουνά της Πίνδου, προχώρησε νικηφόρα και μπήκε στη Βόρεια Ήπειρο, όπου οι Έλληνες κάτοικοι τον υποδέχτηκαν ως ελευθερωτή. Από το 1940 έως το 1945 η Αθλητική Ένωση Μεσολογγίου παύει τις αγωνιστικές της δραστηριότητες, μέχρι το τέλος του Αλβανικού Έπους και της Γερμανικής κατοχής. Πολλοί ήταν οι αθλητές της ΑΕΜ που πολέμησαν ηρωικά για την πατρίδα και τη λευτεριά.
Η Μεγαλοψυχία, η Ανθρωπιά, η Φιλία, η Λεβεντιά, η Αγάπη των Μεσολογγιτών για την Πατρίδα και την Γαλανόλευκη, ήταν ένα λαμπρό παράδειγμα στην Ιστορία της Πόλης μας.

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2008

Με καφέ και με τσιγάρο

Από σήμερα εγκαινιάζουμε μια νέα στήλη, που θα αναρτάται κάθε Κυριακή μεσημέρι και στην οποία ο υποφαινόμενος θα σχολιάζει το Σαββατιάτικο αγώνα της ΑΕΜ. Σκοπός της στήλης ("Με καφέ και με τσιγάρο") θα είναι να γίνονται εμφανή τα θετικά ή αρνητικά σημεία κάθε αγώνα της ΑΕΜ, είτε αυτά αφορούν την τακτική σε κάθε της παιχνίδι, είτε την απόδοση των παιχτών. Ακόμη θα μεταφέρεται το κλίμα του αγώνα, η συμπεριφορά των φιλάθλων, ευτράπελα του γηπέδου, αλλά και δηλώσεις παιχτών, προπονητών και παραγόντων. Γενικά όλο το προσκήνιο και το παρασκήνιο του αγώνα, όπως τον έχουν δει τα δικά μου μάτια. Οι κρίσεις θα είναι καθαρά προσωπικές, αλλά κάποια μέρα της εβδομάδας που θα ακολουθεί, θα προστίθεται σχόλιο από τις αντιδράσεις όσων έχουν διαβάσει το κείμενο και απευθύνονται σε μένα προσωπικά και επώνυμα.

ΑΕΜ-ΑΡΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ
Σε τεντωμένο σχοινί βρισκόταν το μέλλον της ΑΕΜ στο πρωτάθλημα λίγο πριν τον αγώνα με τον Αρακυνθιακό. Μετά τον νικηφόρο αγώνα με τον ΓΟΜ για το πρωτάθλημα και την πρόκριση στους "16" του κυπέλλου, ακολούθησαν: η εντός έδρας ήττα από τον 'Αρη Αιτωλικού και η εκτός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό Παναιτωλίου. Αμέσως μετά, η αποχώρηση του προπονητή Γιάννη Γουλή και η πρόσληψη Ζήκου. 'Ολα αυτά δημιούργησαν έντονα αρνητικό κλίμα. 'Εστειλαν στο Ναδίρ την ψυχολογία των παιχτών, δημιούργησαν αμφισβήτηση της Διοίκησης της ΑΕΜ, αλλά και ορισμένων παιχτών, γκρίνια και έντονη κριτική από τους φιλάθλους, αλλά και έντονο προβληματισμό σχετικά με τον τρόπο αντίδρασης σε 'μας στο AEM-NEWS, αλλά και στη Θύρα 2 των φιλάθλων. Τελικά αποφασίσαμε να έχουμε όλοι χαμηλούς τόνους, να κάνουμε κριτική, να δηλώσουμε τον προβληματισμό μας, αλλά και την συμπαράστασή μας στην ομάδα. Τ' αποτελέσματα αυτής μας της πολιτικής έφερε θετικά αποτελέσματα στην ομάδα, που εκδηλώθηκαν με δύο τρόπους: α) κεντρίστηκε ο εγωισμός ορισμένων παιχτών, οι οποίοι έδωσαν το καλύτερο που μπορούσαν στον αγώνα με τον Αρακυνθιακό, και β)ο φίλαθλος κόσμος ήρθε στο γήπεδο και συμπαραστάθηκε δυναμικά στην ομάδα, βοηθώντας την να φτάσει στη μεγάλη νίκη.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Α. Ε. Μ.: 'Εδειξαν ότι έχουν τα κότσια να πάνε την ομάδα μπροστά. Από το προηγούμενο Σάββατο, έκαναν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να στηθεί ξανά η ομάδα στα πόδια της. Ρίσκαραν με την πρόσληψη Ζήκου και θα είναι τις επόμενες αγωνιστικές συνεχώς στο στόχαστρο. Πάντως, το πρώτο δείγμα ήταν θετικό.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΥΛΗΣ: Σε καμμία περίπτωση δεν αμφισβητήθηκαν οι προπονητικές του ικανότητες. 'Ομως είχε δύο αρνητικά σημεία: α) δεν είχε βρει τρόπο να επιβληθεί σε ορισμένους παίχτες, ώστε ν' ακολουθούν πιστά όσα τους ζητούσε μέσα στον αγώνα, και β) από τον πάγκο, περισσότερο γκρίνιαζε, παρά καθοδηγούσε. Αυτά τα δύο σημεία, προφανώς, δημιούργησαν κακό κλίμα στην ομάδα, απειθαρχία στο παιχνίδι της και γκρίνιες μεταξύ των παιχτών μέσα στον αγώνα, πράγμα που τους έριξε ψυχολογικά. 'Ισως να υπάρχει και επιπλέον παρασκήνιο, που πιθανόν δεν γνωρίζω, αλλά θα φροντίσω να το μάθω.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΗΚΟΣ: Σαν προπονητής παρουσίασε αμφιλεγόμενη προσωπικότητα. Αυτό φάνηκε τις δύο χρονιές, που καθοδήγησε την ΑΕΜ στη Δ΄ Εθνική. Τη μια έφτασε μέχρι τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και την άλλη η ομάδα υποβιβάστηκε. Οι φίλαθλοι δεν μπορούν να του συγχωρήσουν το 7-1 στο Πέραμα, που είναι η μεγαλύτερη ήττα στην Ιστορία της ΑΕΜ. Το πρώτο δείγμα της νέας του προσπάθειας, ήταν θετικό, καθοδήγησε σωστά την ομάδα, βόηθησε στη βελτίωση της ψυχολογίας των παιχτών και δεν κάθησε ούτε λεπτό στον πάγκο. Επειδή τον ξέρω καλά, είμαι σίγουρος ότι θα θέλει να σβήσει την "καταραμένη" περσινή χρονιά και να πάρει μια ουσιαστική ρεβάνς ανεβάζοντας την ομάδα στη Δ' Εθνική. Ίδού η Ρόδος...

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΧΤΩΝ(στον χθεσινό αγώνα)
Ζέρβας Δημήτρης: Σταθερός, χωρίς λάθη, σωστός στις εξόδους, θετική η παρουσία του ταλαντούχου αλλά άπειρου τερματοφύλακα, που έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης.
Μπαλάφας Φώτης: Για δεξί μπακ του λείπει η ταχύτητα. Είναι μαχητικός και από αγώνα σε αγώνα βελτιώνεται. Δεν έκανε κάποιο σοβαρό λάθος και όταν τοποθετήθηκε αριστερό χαφ(!), είχε στο ενεργητικό την καταπληκτική ενέργεια στο 73΄ που παραλίγο να καταλήξει σε γκολ.
Μαντέλος Χρήστος: Είναι μεγάλο ταλέντο, αλλά έχασε μεγάλο μέρος της προετοιμασίας(στρατευμένος) κι αυτό φάνηκε στα προηγούμενα παιχνίδια. Χθες ήταν θετικότατος, κρατούσε τη θέση του, έδιωχνε με μια την μπάλα και κέρδισε πολλές προσωπικές μονομαχίες.
Πασπαλιάρης Γιώργος: Απ' τις κολώνες της ομάδας. Δυναμικός παίχτης, με πλούσια σωματικά και τεχνικά προσόντα, αλλά η ψυχολογία του έχει σκαμπανεβάσματα. Χθες ήταν άψογος στα αμυντικά του καθήκοντα, αλλά πρόσφερε πολλά και στην επικράτηση της ΑΕΜ στο κέντρο.
Τσάμης Σπύρος: Είναι ευτύχημα που αυτός ο παίχτης παίζει στην ΑΕΜ. Ακόμα και στις ήττες της ομάδας ήταν από τους διακριθέντες. Γρήγορος, πολυδιάστατος, με σωστές επεμβάσεις, έκοβε και δημιουργούσε παιχνίδι, καθοδηγούσε σωστά την άμυνα και κάλυπτε κάθε κενό που δημιουργούνταν στην άμυνα και το κέντρο.
Κυριακόπουλος Γιώργος: από τους καλύτερους αριστεροπόδαρους στην κατηγορία. Μπακ-χαφ με εξαιρετικό ξεπέταγμα, γρήγορος και δυναμικός. 'Εχει όμως κι αυτός ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα. Χθες ήταν άψογος σε ότι προσπάθησε, αλλά πιστεύω ότι μπορεί να δώσει πολύ περισσότερα. 'Εχει χάσει προπονήσεις κι αυτό τον κάνει λίγο επιφυλακτικό.
Πλακίδας Μάριος: Τεχνίτης παίχτης, που μπορεί να πάιξει σε όλες τις θέσεις της ομάδας. 'Ισως αποδίδει καλύτερα, όταν παίζει κοντά στον δίδυμο αδελφό του Χρήστο. Χθες δεν του βγαίναν οι προσπάθειες, ήταν άτυχος στα σουτ που επιχείρησε, ενώ δέχθηκε και τις περισσότερες κλωτσιές από τους αντιπάλους του. Είναι στρατευμένος κι αυτό τον φέρνει λίγο πίσω, αλλά είναι υπερπολύτιμος στην ομάδα και χθες έδωσε πολλές μάχες.
Πλακίδας Χρήστος: Τεχνίτης όπως και ο αδελφός του, μπορεί κι αυτός να παίξει σε κάθε θέση. Του πάει πολύ η θέση του φορ - αν και έχει χάσει κάποια τετ-α-τετ-, είναι αλτικός και γρήγορος, αλλά και σαν περιφερειακός προσφέρει πολλά. Πέτυχε το 2ο γκολ, γιατί ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις, παίρνοντας επικαιρες θέσεις.
Γαβρίνας Δήμος: Πλούσιο ταλέντο, με υπερεπάρκεια, σωματικών και τεχνικών προσόντων. Μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, αλλά ενώ δημιουργεί καταπληκτικές φάσεις και βάζει απίστευτα γκολ, χάνει πολλά εύκολα τέρματα από απροσεξία στην τελική προσπάθεια. Χθες ήταν διαρκής κίνδυνος για την άμυνα του Αρακυνθιακού, έχασε πάλι 2-3 γκολ από καλές θέσεις, αλλά δημιούργησε πολλές φάσεις για τους συμπαίχτες του.
Κράνης Διονύσης: Πραγματική σφαίρα στην επίθεση της ΑΕΜ. 'Εχει χάσει λόγω τραυματισμών, σχεδόν όλη την προετοιμασία της ομάδας κι αυτό φαίνεται στην ταχύτητά του, αλλά και στο ότι διστάζει να επιχειρήσει σουτ. 'Ομως από αγώνα σε αγώνα βελτιώνεται θ' αποτελέσει πολύτιμη μονάδα για την συνέχεια. Χθες ήταν πολύ καλός, έβγαλε φαρμακερές σέντρες και έτρεξε όσο τον βοηθούσαν οι δυνάμεις του.
Ζέρβας Νεκτάριος: Ο ηγέτης της ΑΕΜ. Αποτελεί το βαρόμετρο της ομάδας. Είναι ο πιο έμπειρος παίχτης της ομάδας, τεχνίτης από τους λίγους, αλλά κι ένας προπονητής μέσα στο γήπεδο. 'Οταν έχει κέφια η ομάδα πετάει, όταν δεν έχει, δύσκολα αναπληρώνεται το κενό του. Σε μερικούς από προηγούμενους αγώνες, γκρίναζε πολύ στους συμπαίχτες του, δεν απέδωσε αυτά που μπορεί(ταλαιπωρείται και από τραυματισμούς, σε πολλά παιχνίδια έπαιζε τραυματίας), έδειχνε αδιακαιολόγητο εκνευρισμό κι αυτά είχαν επιπτώσεις στην ομάδα. Χθές ήταν αυτό που πραγματικά μπορεί να είναι. Δεν γκρίνιαξε καθόλου, έδινε συνεχώς καθοριστικές οδηγίες στους συμπαίχτες του, τους ανέβαζε ψυχολογικά και κάλυψε κάθε σπιθαμή του γηπέδου. Πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ, δημιούργησε το 2ο, έβγαλε μπαλιές και ήταν αδιαμφησβήτητα ο κορυφαίος του γηπέδου.
Καρανίκας Ανδρέας: 'Ηρθε στη ΑΕΜ με τις καλύτερες συστάσεις, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει αποδώσει αυτά που μπορεί. Η ΑΕΜ περιμένει πολλά απ' αυτόν στον νευραλγικό χώρο του κέντρου και πιστεύω ότι σύντομα θα προσαρμοστεί και με την τεχνική του κατάρτηση, θα βοηθήσει πολύ την ανάπτυξη του παιχνιδιού της ομάδας.Χθες μπήκε στο 82΄ και είχε καλές προσπάθειες όπως αυτή στο 2ο γκολ.
Καβαλιέρης Νικόλαος: 'Ενα νέο παιδί, με καλά σωματικά προσόντα και συστάσεις, που θα βοηθήσει την ΑΕΜ. Χθες μπήκε στο 88΄ και δεν προλαβε να δείξει το ταλέντο του.
Φούντας Αλέξανδρος: Δυνατό παιδί ο νεαρός νεαποκτηθείς από τον Παναιτωλικό. Μπήκε στον αγώνα στο 65΄ και έπαιξε δεξί μπακ. Φάνηκε σαν έτοιμος από καιρό. Είχε σωστές τοποθετήσεις κι όταν συνέλθει εντελώς από τον τραυματισμό του θα βοηθήσει πολύ.

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ
*** Πολύ στενοχωρεί τη διοίκηση της ΑΕΜ, η καθυστέρηση κατασκευής του κυρίως γηπέδου. Το μπαλάκι έχει ριχτεί στην Εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο, μια και ότι ήταν να γίνει απο πλευράς Δήμου και Διοίκησης του γηπέδου έχει γίνει.
*** Πολλοί τσαμπατζήδες παρακολουθούν τα παιχνίδια της ομάδας, μια και ο χώρος του βοηθητικού, προσφέρεται γι' αυτό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, οικονομική απώλεια για τη Διοίκηση που ψάχνει απεγνωσμένα για έσοδα. Μερικοί φαίνεται ότι έχουν μεγάλα στόματα, αλλά στενή τσέπη...
*** Υπόσχεση για προσωπική συνέντευξη, μου έδωσε ο Γώργος Ζήκος. Αναμένω ραντεβού μέσα στη βδομάδα.
*** Πανηγυρικό το κλίμα στ' αποδυτήρια της ΑΕΜ, στο τέλος του αγώνα. 'Ηταν λογικό μετά από όσα συνέβησαν τις προηγούμενες μέρες. Εκτός των άλλων οι παίχτες κέρδισαν και ένα προσωπικό στοίχημα:ότι είναι οι καλύτεροι στην κατηγορία.
*** Πανηγύρι με το ρεπορταζ και τις φωτογραφίες μου στους αγώνες της ΑΕΜ, κάνουν ΟΛΕΣ οι εφημερίδες του Νομού. Ελάχιστοι είναι αυτοί, που αναφέρουν από που πήραν τα στοιχεία του αγώνα, ενώ μετρημένα στα δάχτυλα είναι τα ευχαριστώ τους για το "κλέψιμο" που κάνουν. Για τις φωτογραφίες βρήκαμε τη λύση. Κανένας δεν θα παίρνει φωτογραφία, αν δεν επικοινωνεί πρωτα μαζί μας. 'Οσο για τα κείμενα θα βρούμε λύση και γι' αυτά, ώστε να μην δημιουργούνται "τσάμπα μάγκες". Μέχρι νεωτέρας, κείμενα δικαιούται μόνο η "Αθλητική Ενημέρωση", που τα δίνω εγώ προσωπικά. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΙΔΡΩΤΑ.
Μιχάλης Κιτσινέλης

Αποτελέσματα Α' ΕΠΣΝΑ

Στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής της Α' ΕΠΣΝΑ, σημειώθηκαν 22 τέρματα. Μόνος πρώτος μετά το πέρασμα και από τη Σταμνά, ο Ολυμπιακός Παναιτωλιού. Ήττα για το ΓΟΜ στη Μεσάριστα και για τον Άρη Αιτωλικού στο Καινούριο. Μεγάλο "διπλό" για το Αντίρριο στο γήπεδο της Μεγάλης Χώρας. Νίκη για τον Αλυζιακό Μύτικα επί του Όμηρου Νεοχωρίου. Πέρασε από το Λυγιά, ο Προμήθεας Γαυρολίμνης. Πρώτη νίκη για τα Καλύβια απέναντι στο Τρίκορφο, που παραμένει ακόμη χωρίς βαθμό.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής:
ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ – ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ 0-2
ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ 1-2
ΑΟ ΛΥΓΙΑΣ – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒΡΟΛΙΜΝΗΣ 2-3
ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ – ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ 2-1
ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ – ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 2-0
ΑΡΗΣ ΜΕΣΑΡΙΣΤΑΣ – ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 2-0
ΔΑΦΝΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΧΩΡΑΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ 1-2

Η βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση της 8ης αγωνιστικής
1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ 19
2. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ 17
3. ΑΕ ΑΡΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ 17
4. ΑΡΗΣ ΜΕΣΑΡΙΣΤΑΣ 17
5. ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 16
6. ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 16
7. ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ 16
8. ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ 13
9. ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ 10
10. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒ/ΜΝΗΣ 10
11. ΔΑΦΝΗ ΜΕΓ. ΧΩΡΑΣ 9
12. ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 6
13. ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ 6
14. ΑΟ ΛΥΓΙΑΣ 4
15. ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ 3
16. ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ 0

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2008

Δήλωσε ΠΑΡΟΥΣΑ, ΑΕΜ-Αρακυνθιακός 2-0

Βιάστηκαν όσοι πίστεψαν ότι οι δύο απανωτές ήττες, είχαν βγάλει την ΑΕΜ από τροχιά τίτλου. Η μεγάλη νίκη με 2-0 με τον Αρακυνθιακό, σε συνδιασμό με τ' άλλα αποτελέσματα της σημερινής αγωνιστικής, έφεραν την "Κυρία" ξανά μέσα στο παιχνίδι, αφού έχει βγάλει και ένα εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα.
Ο Αρακυνθιακός ήρθε στο Μεσολόγγι με τον αέρα του πρωτοπόρου και με καλή ψυχολογία, για ν' αντιμετωπίσει τους "κανονιέρηδες", που μέσα στην εβδομάδα είχαν δει: τον προπονητή Γουλή ν' αποχωρεί, τον φίλαθλο κόσμο της περιοχής να φωνάζει δικαιολογημένα, για τα άσχημα τελευταία αποτελέσματα, τραυματισμούς παιχτών και φυσικά την ψυχολογία της ομάδας να βρίσκεται στο Ναδίρ. Τι είδαμε στον αγωνιστικό χώρο; Μια ΑΕΜ απ' τα παλιά, με παίχτες γεμάτους πάθος, έναν άλλο Ζήκο να καθοδηγεί μαεστρικά και το γήπεδο σχεδόν γεμάτο, να στηρίζει και να παροτρύνει τους παίχτες για τη νίκη. 'Ετσι, άλλα περίμενε να βρει ο Αρακυνθιακός και άλλα βρήκε.
Η ΑΕΜ μπήκε στον αγώνα παθιασμένα και από τα πρώτα λεπτά έδειξε ποιος είναι το αφεντικό στον αγώνα. Μόλις στο 4΄ ο Δ. Κράνης βγήκε ωραία από αριστερά και έβγαλε φαρμακερή σέντρα στο δεύτερο δοκάρι. Εκεί αμαρκάριστος ο Χρ. Πλακίδας, προτίμησε να κάνει κοντρόλ, αντί να σουτάρει αμέσως, με αποτέλεσμα να διώξουν οι αμυντικοί.
Στο 5΄ ο Νεκτ. Ζέρβας έβγαλε σέντρα ακριβείας στο δεύτερο δοκάρι, πετάχτηκε πάλι ο Χρ. Πλακίδας, αλλά δεν πρόφτασε την κεφαλιά.
Στο 10΄ ωραίος συνδιασμός έφερε τον Κυριακόπουλο να βγάζει από αριστερά σέντρα στο σημείο του πέναλτι, να διώχνουν οι αμυντικοί και στο σημείο του ημικύκλιου ο Ν. Ζέρβας να σουτάρει συρτά, αλλά ο έμπειρος Ζίγκος με σωστή τοποθέτηση να μπλοκάρει την μπάλα.
Ο Αρακυνθιακός έκανε έντονη την παρουσία του στο 11΄ όταν μετά από μπάσιμο του Βαγενά από δεξιά κέρδισε ένα κόρνερ, που έδιωξε ο Ζέρβας με γροθιές. Αμέσως η ΑΕΜ στην αντεπίθεση με πολλούς παίχτες, ο Ζέρβας καθυστέρησε να βγάλει την μπαλιά, τελικά μετά από κόντρα η μπάλα κατέληξε στον Χρ. Πλακίδα, έβγαλε αυτός την σέντρα, αλλά ο Μπαλάφας έχασε το κοντρόλ άπό καλή θέση και έδιωξαν οι αμυντικοί των φιλοξενουμένων.
Στο 16΄ φάουλ του Ζέρβα από αριστερά, πετάχτηκαν πολλοί παίχτες στην πορεία της μπάλας, χωρίς να κάνει κάποιος κεφαλιά, δίπλα από το αριστερό δοκάρι, άουτ η μπάλα.
Στο 18΄ ο Κωστακιώτης προσπάθησε από πολύ μακριά σε εκτέλεση φάουλ, να "κρεμάσει" το Ζέρβα, αλλά η μπάλα πέρασε πολύ ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 19΄ ο Μ. Πλακίδας, έβγαλε ωραία μπαλιά στ' αριστερά προς τον Κυριακόπουλο, αυτός έβγαλε την σέντρα, ανάποδο ψαλίδι του Χρ. Πλακίδα, η μπάλα άουτ.
Στο 20΄ ο Δ. Κράνης πήρε μια μπαλιά στα δεξιά έφυγε γρήγορα στον κενό χώρο, έβγαλε στο ύψος της μεγάλης περιοχής του Αρακυνθιακού σέντρα στην απέναντι γωνία και ο επερχόμενος Ζέρβας με μονοκόμματο βολέ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Ζίγκου, που δεν μπόρεσε ν' αντιδράσει, κάνοντας το 1-0.
Στο 26΄ ο Γαβρίνας μπήκε από δεξιά και πλάγια, την κατάλληλη στιγμή έκανε το γύρισμα προς τον Μ. Πλακίδα, αυτός άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του, αλλά ο Ζέρβας είδε το δυνατό του σουτ να περνάει μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Ο Αρακυνθιακός προσπάθησε ν' απειλήσει κυρίως με μακρυνά φάουλ-γεμισματα, αλλά η σταθερή σήμερα άμυνα της ΑΕΜ απέκρουε.
Στο 27΄ ο Ταράτσας εκτέλεσε ένα φάουλ από δεξιά, έδιωξε ο Γ. Πασπαλιάρης με κεφαλιά, επιστροφή της μπάλας από τον Τριανταφυλλόπουλο, ο Ευθυμίου που πήρε την μπαλιά, υποδείχθηκε σε θέση οφσάϊντ.
Στο 29΄ ο Βδουκάκης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, η μπάλα μέσα στην περιοχή, ο Κυριακόπουλος με κεφαλιά ψαράκι έδιωξε σε κόρνερ, που πέρασε ανεκμετάλλευτο.
Στο 31΄ ο Ζέρβας έβγαλε επικίνδυνη στον κενό χώρο, πετάχτηκε ο Χρ. Πλακίδας, αλλά πρόλαβε ο Ταράτσας και έδιωξε σε πλάγιο άουτ.
Στο 33΄φάουλ για τους φιλοξενούμενους σε καλή θέση, αλλά ο Βδουκάκης έστειλε την μπάλα στο τείχος.
Στο 36΄ Φάουλ του Ζέρβα από αριστερά διώχνει ο Πανάγος σε κόρνερ. Το εκτελεί ο Κράνης, αφήνει με προσποίηση ο Γαβρίνας την μπάλα να περάσει, δυνατό βολέ του Μ. Πλακίδα από καλή θέση, η μπάλα μόλις πάνω από το το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 40΄ ο Γαβρίνας εκτελεί δυνατά στον άξονα φάουλ, αλλά η μπάλα πολύ άουτ.
Στο 41΄ γρήγορη επίθεση της ΑΕΜ από αριστερά, με τον Κυριακόπουλο να βγάζει σέντρα, να πετάγεται ο Γαβρίνας στο πρώτο δοκάρι, αλλά η κοντινή κεφαλιά του, να περνάει λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ζίγκου.
Τελευταία αξιόλογη φάση του ημιχρόνου στο 43΄, όταν δυνατό σουτ του Γ. Πασπαλιάρη από το ημικύκλιο στα χέρια του Ζίγκου, που μπλοκάρει.
Στο ίδιο σκηνικό διαδραματίστηκε και το δεύτερο ημίχρονο, με την ΑΕΜ να πιέζει, να δημιουργεί και να χάνει ευκαιρίες και τον Αρακυνθιακό, που έχει χάσει το παιχνίδι του κέντρου, να αμύνεται και να φεύγει σε επικίνδυνες αντεπιθέσεις, να κάνει ευκαιρίες, αλλά να μην έχει καλή τελική προσπάθεια. 'Ετσι το ματς κράτησε σε αγωνία τους φιλάθλους, μια και το 1-0 ήταν ρευστό σκορ και κρεμόταν σε τεντωμένο σχοινί.
Στο 48΄ καλοζυγισμένο φάουλ του Τσάμη, πάνω από το κεφάλι του Γαβρίνα, προλαβαίνει την μπάλα ο Ζίγκος.
Στο 49΄ ωραίος συνδιασμός Ζέρβα και Χρ. Πλακίδα, μπαλιά στον κενό χώρο, βγήκε ο Ζίγκος και μάζεψε την μπάλα πρό του Γαβρίνα.
Στο 50΄ ο Ζέρβας βγάζει σε επίκαιρη θέση για σουτ το Γαβρίνα, που σουτάρει χλιαρά στα χέρια του Ζίγκου.
Στο 51΄ σε γρήγορη αντεπίθεση του Αρακυνθιακού,ο Βαγενάς βρήκε κενό στο κέντρο της άμυνας της ΑΕΜ, προχώρησε, έκανε το σουτ, η μπάλα στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού της ΑΕΜ και άουτ. 'Ηταν η ευκαιρία του αγώνα για τους φιλοξενούμενους.
Στο 52΄ εκτέλεση φάουλ από μέση απόσταση από τον Γ. Πασπαλιάρη, το δυνατό σουτ κοντράρει σε κάποιον αμυντικό του Αρακυνθιακού, ξεγελάει τον Ζίγκο, αλλά η μπάλα ξυστά από το δεξί του δοκάρι, κόρνερ.
Στο 57΄ ο Φορτωτήρας ελίχθηκε ωραία από δεξιά, έβγαλε πονηρή χαμηλή σέντρα, που πέρασε απ' όλους για να βγεί έξω από την περιοχή και να διώξει ο Χ. Μαντέλος που έτρεξε προς τα 'κει.
Στο 62΄ ο Φορτωτήρας έβγαλε σέντρα ακριβείας στον Βαγενά, που σούταρε άουτ, αλλά ήταν και σε θέση οφσάϊντ.
Στο 68΄ φάουλ με τον Ζέρβα, κακοχτυπημένο, έδιωξαν εύκολα οι αμυντικοί των φιλοξενουμένων.
Στο 73΄ ο Μπαλάφας κινήθηκε ωραία από αριστερά, πέρασε διαδοχικά τρεις αντιπάλους, έβγαλε ιδανική σέντρα στο κεφάλι του Χρ. Πλακίδα, που αστόχησε από καλή θέση.
Στο 75΄ φάουλ για τον Αρακυνθιακό από καλή θέση και δεξιά, αλλά το σουτ του Κωστακιώτη πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ζέρβα.
Στο 77΄ πολύ μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΜ να τελειώσει το ματς, όταν ο Χρ. Πλακίδας, πήρε ωραία την μπάλα έξω από την περιοχή, ξεπέρασε την αντίσταση του Πανάγου, βγήκε τετ-α-τετ με τον Ζιόγκο, αλλά ο έμπειρος τερματοφύλακας του Αρακυνθιακού, έδιωξε με τα πόδια το πλασέ του παίχτη της ΑΕΜ.
Ακολούθησε ένα δεκάλεπτο με την ΑΕΜ να κυριαρχεί ολοκληρωτικά, να δημιουργούνται συνεχώς φάσεις από αριστερά ή δεξιά, αλλά να μην βγαίνει η σωστή τελική πάσα, ενώ ο Αρακθνθιακός να δείχνει κουρασμένος και να μην μπορεί να βγάλει σωστές αντεπιθέσεις.
Στο 89΄ σουτ του Καρανίκα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 90΄ ο Ζέρβας επιχειρεί σουτ έξω από την περιοχή, ο Μαραδήμας αποκρούει την μπάλα με το χέρι στη γραμμή της περιοχής και αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Το φάουλ εκτελεί ο Ζέρβας στα χέρια του Ζίγκου, που κάνει κακό σουτ, η μπάλα στο Καρανίκα, που φεύγει από δεξιά, περνάει έναν αντίπαλο και σεντράρει στο δεύτερο δοκάρι. Εκεί ο Ζέρβας αμαρκάριστος πιάνει δυνατό σουτ,η μπάλα φεύγει από τα χέρια του Ζίγκου και ο επερχόμενος Χρ. Πλακίδας, μπαίνει με την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 2-0.
Στα τελικά συμπεράσματα, αξίζει να αναφέρουμε, ότι ο Αρακυνθιακός δικαιολόγησε απόλυτα τη βαθμολογική του θέση, ήταν ομάδα οργανωμένη, με γρήγορους επιθετικούς και καλή άμυνα. Θα μπορούσε να πετύχει κάποιο τέρμα στις αντεπιθέσεις, αλλά ήταν κακός στην τελική προσπάθεια και άτυχος στη φάση του δοκαριού. Η ΑΕΜ παρουσιάστηκε απρόσμενα καλή και οργανωμένη. Σ' αυτό βοήθησε και η εξαιρετική μέρα στην οποία βρέθηκε ο Νεκτάριος Ζέρβας, που όχι μόνο αλώνισε καθε πλευρά του γηπέδου, έβγαλε κάθετες μπαλιές, πέτυχε ένα ωραιότατο γκολ, δείγμα της μεγάλης του κλάσης, αλλά αυτή τη φορά, καθοδήγησε με ηρεμία τους συμπαίχτες του σαν πραγματικός ηγέτης. Στα μετόπισθεν ο Σπύρος Τσάμης δεν άφηνε να περάσει κουνούπι, ενώ ανέβαζε την ομάδα ψηλά και βοηθούσε και στο χώρο του κέντρου. Από τον Αρακυνθιακό ξεχώρησαν οι:Ζίγκος, Ταράτσας, Βαγενάς, Κωστακιώτης και στο β΄ημίχρονο ο Φορτωτήρας. Από την ΑΕΜ όλοι οι παίχτες έδωσαν το καλύτερο που μπορούσαν τη δεδομένη στιγμή και δεν υπάρχει υστερήσας.
Ο διαιτητής Στυλιάρας ήταν πολύ καλός, το ίδιο και οι βοηθοί Ζυγούρης και Καραπιπέρης

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α. Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Ζέρβας Δ., Μπαλάφας, Μαντέλος Χρ., Πασπαλιάρης Γ., Πλακίδας Μ.(82΄ Καρανίκας), Κυριακόπουλος, Τσάμης, Πλακίδας Χρ., Γαβρίνας, Ζέρβας Νεκτ.(92΄ Καβαλιέρης),Κράνης Δ.(65΄ Φούντας)
Α. Ε. ΑΡΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ: Ζίγκος, Μαραδήμας, Μάρκος(57΄ Φορτωτήρας), Πανάγος, Ταράτσας, Κοκώνης, Βαγενάς, Τριανταφυλλόπουλος, Ευθυμίου(88΄ Κοντογιάννης), Βδουκάκης(58΄ Χρυσικός), Κωστακιώτης.

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008

Νίκη για ν' αλλάξει το κλίμα

Τον πρωτοπόρο Αρακυνθιακό θα υποδεχτεί αύριο στις 4μμ η ΑΕΜ στο βοηθητικό του Δημοτικού Σταδίου. Η ομάδα της ΑΕ ιδρύθηκε το 2005 μετά την συνένωση τριών σωματείων, του Α.Ο Παπαδάτων, Καστανιά Άνω Κερασόβου και Α.Ο Ζευγαρακίου. Πέρσι αν και νεοφώτιστη, πραγματοποίησε πολύ καλή πορεία, αξιοποιώντας την καυτή της έδρα. Η φετινή ενίσχυσή της την καθιστά ακόμη πιο δυνατή, καθώς κατάφερε να κρατήσει τον περσινό της κορμό. Ο προπονητής Κώστας Τάκος ξέρει ίσως καλύτερα από τον καθένα την ομάδα, αφού διανύει την τέταρτη χρονιά στην ομάδα. Στις επτά αγωνιστικές που έχουν διεξαχθεί μετρά πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες. Φετινός στόχος είναι η άνετη παραμονή στην κατηγορία και η ακόμη καλύτερη πορεία από την περσινή. Φέτος αποκτήθηκαν συνολικά έξι παίκτες. Νέα αποκτήματα είναι οι Αλεξάκης από ομάδα των Αθηνών, Καλατζής από Ματαράγκα, Μακραδήμας από Γαβαλού, Τριανταφυλλόπουλος από ομάδα των Αθηνών, Κοκώνης από Ελαιόφυτο, Φρούντζος από Θύελλα Πλατάνου.
Παρελθόν αποτέλεσαν οι Καλαντζής, Παστρωμάς στο Ελαιόφυτο, Μπερερής (ελεύθερος ), Χασιώτης στον Αστέρα Αγρινίου.
Αύριο ο Κώστας Τάκος δεν θα έχει στη διάθεσή του, τον Κοκώνη και τον Καλατζή.

Στο αντίποδα η ΑΕΜ, μετά το "διαζύγιο" με τον Γιάννη Γουλή και με νέο προπονητή στο πάγκο τον Γιώργο Ζήκο θα προσπαθήσει επανέλθει στις νίκες και να καλύψει την βαθμολογική διαφορά από την κορυφή (-4). Σίγουρα σε μια βδομάδα ο νέος τεχνικός δεν θα έχει αλλάξει πολλά, αλλά όλοι ευελπιστούν ότι οι δυνατότητες των παικτών, σε συνδυασμό με το πείσμα θα φέρουν τους πολυπόθητους τρεις βαθμούς. Η νίκη αποτελεί "μονόδρομο" για την ομάδα που ψάχνει μια νέα αρχή. Απών θα είναι ο Γιώργος Σαμαράς που είναι τραυματίας, ενώ οι στρατευμένοι αναμένεται να εξασφαλίσουν άδεια για να δώσουν το παρών στο δύσκολο παιχνίδι, που θα κρίνει πολλά.
Όπως ήδη είναι γνωστό ο παλαίμαχος παίκτης της ΑΕΜ, Γιώργος Γαλανός θα πλαισιώνει το τεχνικό τιμ της ομάδας ως σκάουτερ.
Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε ο Στυλιαράς, με βοηθούς τους Καραπιπέρη και Ζυγούρη. Παρατηρητής του αγώνα ο Σακελλάρης και ιατρός ο Μοιρογιώργος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής:
Σάββατο
ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ – ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ
ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ
ΑΟ ΛΥΓΙΑΣ – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒΡΟΛΙΜΝΗΣ
ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ – ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ
ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ – ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
ΑΡΗΣ ΜΕΣΑΡΙΣΤΑΣ – ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΔΑΦΝΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΧΩΡΑΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ

*Όλα τα παιχνίδια αρχίζουν στις 4.00μμ

*** Οι πιτσιρικάδες της ΑΕΜ, δεν θα αγωνισθούν αύριο καθώς έχουν ρεπό.

Γουλής: "Η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας"

O πρώην προπονητής της ΑΕΜ, Γιάννης Γουλής σε ανακοίνωση που εξέδωσε, θέλησε να κάνει γνωστούς τους λόγους παραίτησης του, μη ξεχνώντας να ευχαριστήσει διοίκηση και παίκτες του συλλόγου "Mετά το άτυχο αποτέλεσμα της ΑΕΜ στο Παναιτώλιο και λόγω πολλών επαγγελματικών υποχρεώσεων παραιτούμαι από την τεχνική ηγεσία της ΑΕΜ. Εύχομαι στην ομάδα να καταφέρει να βρει το δρόμο της και να επιστρέψει στην Δ' εθνική, μιας και είναι η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας και είναι θέμα χρόνου να ανακάμψει. Eυχαριστώ τους παίχτες, τους συνεργάτες μου, την διοίκηση και τους φιλάθλους της ομάδας για την άψογη συνεργασία που είχαμε το διάστημα αυτό."

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

Ανακοίνωση Δ.Σ. ΑΕΜ

H Διοίκηση της ΑΕΜ μετά την αναζήτηση προπονητή στην οποία προέβη αποφάσισε όπως:
α. Να αναθέσει καθήκοντα πρώτου προπονητή στον κύριο Γιώργο Ζήκο
β. Την ομάδα θα εκγυμνάζει ο κύριος Σωτήρης Φαράντος
γ. Ο κύριος Γιώργος Γαλανός, ο οποίος κατέχει ρόλο συμβούλου της διοίκησης σε τεχνικά από την αρχή της σεζόν, εκτός από θέματα σκάουτινγκ να λειτουργεί και σαν τεχνικός σύμβουλος
Κατανοούμε την πικρία και την αγανάκτηση των οπαδών για την μέχρι τώρα πορεία της αγαπημένης μας "ΚΥΡΙΑΣ". Υποσχόμαστε ότι θα καταβάλουμε προσπάθειες σε όλα τα επίπεδα για το καλύτερο δυνατό
Ζητούμε και έχουμε ανάγκη την συμπαράσταση όλων των οπαδών.
Με τιμή το Δ.Σ.

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

Τα ζευγάρια του κυπέλλου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στα γραφεία του Ενωσιακού, η κλήρωση της τρίτης φάσης του κυπέλλου της ΕΠΣΝΑ. Η ΑΕΜ θα κλιθεί να αντιμετωπίσει την ομάδα του Ακαρνανικού μέσα στις Φυτείες. Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου στις 2.30μμ.

Αναλυτικά τα ζευγάρια της γ' φάσης:
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΓΑΒΑΛΟΥΣ – ΑΕ ΑΡΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒ/ΜΝΗΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΔΑΦΝΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΧΩΡΑΣ – ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ
ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ – ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ
ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ ΕΜΠΕΣΣΟΥ – ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ – ΜΕΔΕΩΝ ΚΑΤΟΥΝΑΣ
ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ

Επιστροφή Ζήκου!!

Νέος τεχνικός της ΑΕΜ θα είναι ο γνωστός από τις δύο χρονιές στην ομάδα Γιώργος Ζήκος. Η πρώτη χρονιά του Νεοχωρίτη προπονητή στο κανόνι κρίθηκε πάρα πολύ καλή, καθώς είχε τερματίσει στη 2η θέση του 5ου ομίλου του Περιφερειακού Η περσινή και τελευταία του όμως χρονιά ήταν άκρως απογοητευτική υποβιβάζοντας την ομάδα στο τοπικό και γράφοντας μαύρη σελίδα, με την πιο μεγάλη ήττα 7-1 από το Πέραμα. Στη πορεία θα φανεί αν η απόφαση της διοίκησης για την πρόσληψη του, θα αποδειχθεί σωστή ή λανθασμένη. Από εκεί και πέρα η σημερινή προπόνηση διεξήχθη κανονικά, με νέο γυμναστή τον Σωτήρη Φαράντο.

Μεγάλη νίκη

Πήραν το αίμα τους πίσω οι πιτσιρικάδες της ΑΕΜ, που νίκησαν με 3-2 μέσα στο Αιτωλικό τον Άρη και πήρα την "εκδίκηση" για την ήττα της μεγάλης ομάδας. Οι "κανονιέρηδες" άνοιξαν το σκορ, αλλά στη συνέχεια βρέθηκαν πίσω με 2-1. Όμως δεν το βάλαν κάτω και καταφέραν την ανατροπή με 3-2. Ήταν μια μεγάλη νίκη που θα τους δώσει την όθηση και τον τσαμπουκά στη συνέχεια του πρωταθλήματος. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ!

Τα αποτελέσμα της 4ης αγωνιστικής:
ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ – ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ 0-4
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΑΧΕΛΩΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 2-4
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ – ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ 2-0
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΕΝΩΣΗ ΑΟΚ ΤΡΙΚΑΡΔΟΣ 7-0
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 2008 ΡΕΠΟ

BΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:
1. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ 10
2. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 2008 7
3. ΑΚΑΔ. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 6
4. ΑΚΑΔ. ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ 6
5. ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ 6
6. ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 5
7. ΕΝΩΣΗ ΑΟΚ ΤΡΙΚΑΡΔΟΣ 4
8. ΑΧΕΛΩΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 4
9. ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ 4
10. ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 3
11. ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 0

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Ανακοίνωση Δ.Σ. ΑΕΜ

Με μια λακωνική δήλωση το Δ.Σ. της Α.Ε. Μεσολογγίου, έθεσε τέρμα στην παραπληροφόρηση και τα παπαγαλάκια, απανταχού του Νομού. Η ανακοίνωση αναφέρει: "Έπειτα από έκτακτη συνεδρίαση, η Διοίκηση της Α. Ε. Μεσολογγίου, απεφάσισε όπως κάνει δεκτή την παραίτηση, που έθεσε στη διάθεσή της, ο μέχρι πρότινος προπονητής της ομάδας κ. Γιάννης Γουλής. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Γουλή για την μέχρι τώρα συνεργασία και ευχόμαστε καλή επιτυχία στη συνέχιση της καριέρας του. Μέχρι νεωτέρας, προπονητής της ομάδας αναλαμβάνει ο κ. Δημήτρης Μανιάτης.
Με Τιμή το Δ. Σ."

Επίσης το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά τον κ. Παναγιώτη Τζούβαλη για την χορηγία του στην ομάδα.

ΣΧΟΛΙΟ του AEM-NEWS: Από χθες το βράδυ στις 12.30 γνωρίζαμε, ότι ο Γιάννης Γουλής αποτελούσε παρελθόν. Από εκείνη τη στιγμή, παρακολουθήσαμε κάθε κίνηση σχετικά με το θέμα. Ακούσαμε πολλά και διάφορα, από ραδιοφωνικούς σταθμούς και μεμονωμένα άτομα. Δεν θελήσαμε ν' ακολουθήσουμε, την κουτσομπολίστικη πολιτική, γιατί θεωρούμε ότι εδώ κάνουμε σοβαρή δουλειά. 'Έτσι δεν ανακοινώσαμε κανένα από τα ονόματα που ακούστηκαν από διάφορους. Πράγματι η Διοίκηση της ΑΕΜ, έχει έρθει σε επαφή με πολλά άτομα και είχε συναντήσεις όλη μέρα. Εμείς θ' ανακοινώνουμε μόνο τελικά και διασταυρωμένα γεγονότα. Πιστεύουμε ότι με την ανακοίνωσή της η Διοίκηση, δείχνει που βρίσκεται το θέμα.
***Στη σημερινή προπόνηση κοουτσάρισε ο κ. Δ. Μανιάτης, ο οποίος είναι παλιός ποδοσφαιριστής της ΑΕΜ και προπονητής σήμερα στις Ακαδημίες της. Το κλίμα δεν ήταν το καλύτερο και συμμετείχαν 16 ποδοσφαιριστές(έλειπαν οι στρατευμένοι και οι τραυματίες, που είναι αρκετοί). Αύριο θα γίνει νέα προπόνηση στο βοηθητικό του Δημοτικού σταδίου.

Τέλος ο Γουλής

Παρελθόν αποτελεί από τον πάγκο της ΑΕΜ ο Γιάννης Γουλής. Η διοίκηση της ομάδας μετά τα δύο κακά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα αποφάσισε χθες αργά το βράδυ, την διακοπή της συνεργασίας τους. Πιθανότατα μέχρι την ώρα της απογευματινής προπόνησης να έχει κλείσει ο νέος τεχνικός του συλλόγου.

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

Ανακοίνωση Θύρας 2

Ντροπή, μόνο αυτή η λέξη μπορεί να ακουστεί από τα στοματά μας. Μα είναι δυνατόν να χάνουμε από τον ανύπαρκτο αρούλη την προηγούμενη αγωνιστική και καπάκια να την πατάμε σαν μ….ς από ομάδα που έπαιζε με 9!!! Για τραβήχτε λίγο τα λουριά εκεί στη διοίκηση και αφήστε τις δημόσιες σχέσεις. Δεν λέμε καλό κάνουν, αλλά πως το λένε ρε παιδάκι μου, είμαστε ΑΕΜ και δεν ανεχόμαστε να χάνουμε από χωριά. Το φετινό μας μπάτζετ, μαζί και με την εμπειρία των παικτών μας, έπρεπε να μας έχει στην πρώτη θέση από την αρχή του πρωταθλήματος. Όχι αυτό δεν γίνεται, αλλά ούτε στην πεντάδα δεν είμαστε από χθες. Όσο αφορά τους παίκτες μας, ρε παιδιά οι περισσότεροι από εσάς ντόπιοι είστε και ξέρετε τι σημαίνει ΑΕΜ. Τιμήστε την φανέλα με το κανόνι στο στήθος ή πιο απλά ματώστε γι’ αυτήν.
Για τον προπονητή μας τώρα, κ. Γουλή όχι άλλο ροτέισον. Φτιάξτε ένα κορμό, που να ξέρει ο καθένας που παίζει.
Πέρα από τις όποιες «γκρίνιες» που είπαμε παραπάνω, να ξέρετε ότι σας έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη και σας πιστεύουμε. Πάμε για την άνοδο με τσαμπουκά και εμείς θα είμαστε δίπλα σας.

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008

Αποτελέσματα Α' ΕΠΣΝΑ

Γκέλα για τον πρωτοπόρο Αρακυνθιακό, καθώς ο ΠΑΟ Καλυβίων έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας με στις Παπαδάτες. Μεγάλες εντός έδρας νίκες για ΓΟΜ και Άρη Αιτωλικού που τους ανέβασε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Ισόπαλοι τελείωσαν Ατρόμητος και Μεσάριστα. Σπουδαία βαθμολογική νίκη για τον Προμηθέα επί του Τρικόρφου. Το μοναδικό διπλό της 7ης αγωνιστικής το πραγματοποιήσε ο Αλυζιακός μέσα στη Μεγάλη Χώρα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής:
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ – ΑΡΗΣ ΜΕΣΑΡΙΣΤΑΣ 1-1
ΔΑΦΝΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΧΩΡΑΣ – ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ 0-2
ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΠΑΟ ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ 5-2
ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΡΟΧΩΡΙΟΥ – ΑΟ ΛΥΓΙΑΣ 2-2
ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ – ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ 2-1
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒΡΟΛΙΜΝΗΣ – ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ 2-1
ΑΕ ΑΡΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ – ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ 1-1


Η βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση της 7ης αγωνιστικής
1. ΑΕ ΑΡΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ 17
2. ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 16
3. ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ 16
4. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ 16
5. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ 14
6. ΑΡΗΣ ΜΕΣΑΡΙΣΤΑΣ 14
7. ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 13
8. ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ 10
9. ΔΑΦΝΗ ΜΕΓ. ΧΩΡΑΣ 9
10. ΠΑΟ ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ 7
11. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒ/ΜΝΗΣ 7
12. ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 6
13. ΑΟ ΛΥΓΙΑΣ 4
14. ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ 3
15. ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ 3
16. ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ 0

Δεύτερη συνεχόμενη ήττα για την ΑΕΜ

Σ' ένα παιχνίδι με ρυθμό, συνεχή ανεβοκατέβασμα της μπάλας, δυνατές αλλά όχι αντιαθλητικές ενέργειες και αγωνία μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, η ΑΕΜ έφυγε ηττημένη από το Παναιτώλιο, χάνοντας με 1-0 από τον τοπικό Ολυμπιακό. Το παιχνίδι ξεκίνησε με αναγνωριστικές κινήσεις κι από τις δύο ομάδες, που προσπαθούσαν να δημιουργήσουν παιχνίδι από τα πλάγια, χωρίς να βρίσκουν διαδρόμους. Την πρώτη καλή φάση δημιούργησε η ΑΕΜ, όταν στο 9΄ ο Τσάμης βρήκε με ωραία μπαλιά τον Γαβρίνα, αυτός από το ύψος του ημικύκλιου, έκανε κοντρόλ με το στήθος αποφεύγοντας τον προσωπικό του αντίπαλο και σούταρε για να μπλοκάρει ο Βάτσικας. Στην αντεπίθεση ο 'Ιβρος σε θέση οφσάϊντ, δέχτηκε ωραία μπαλιά στον άξονα από τον Μάκο, αδράνησε το κεντρικό δίδυμο της ΑΕΜ, αλλά το σουτ που έπιασε αδύναμο στην αγκαλιά του Ζέρβα. Ο Ολυμπιακός απείλησε με δύο κόρνερ στο 12΄ και στο 15΄ , που έδιωξε με γροθιές ο Ζέρβας. Στο 16΄ φάουλ μακρινό φάουλ από τον Αποστολόπουλο, δεν μπόρεσε ο Χρ. Πλακίδας την κεφαλιά έδιωξαν οι αμυντικοί του Ολυμπιακού. Αντεπίθεση των γηπεδούχων που κατέληξε με άτσαλο σουτ του Κρανιά, άουτ. Στο 24΄ πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, ν' ανοίξει το σκορ, όταν ο Κρανιάς, έπιασε στον ύπνο τους αμυντικούς της ΑΕΜ, βγήκε μόνος απέναντι στον Ζέρβα, αλλά ο νεαρός τερματοφύλακας έδιωξε με τα πόδια. Ο Ολυμπιακός που σ' αυτό το διάστημα ήταν καλύτερος, απείλησε άλλες δυό φορές, με φάουλ του Σαλμά στο 28΄ που έδιωξε με γραθιές ο Ζέρβας και στο 29΄ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα πέρασε πάνω από πολλά κεφάλια, για να φύγει λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ζέρβα. Μεγάλη ευκαιρία να μπει μπροστά στο σκορ, έχασε η ΑΕΜ στο 30΄ όταν ο Σαμαράς εκτέλεσε ένα φάουλ από δεξιά, ο Βάτσικας δίστασε να βγει, πετάχτηκε ο Χρ. Πλακίδας και με γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα να φύγει εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 33΄ ωραίος συνδιασμός Ζέρβα - Γαβρίνα - Κράνη, με το σουτ του τελευταίου να φεύγει λίγο δίπλα από το αριστερό "Γ" του Ολυμπιακού. Στο 37΄ ο Ζέρβας βρήκε με ωραία μπαλιά στ' αριστερά τον Χρ. Πλακίδα, αυτός έκανε ωραίο κοντρόλ και στην κίνηση έπιασε το σουτ, αλλά ο Βάτσικας σε καλή θέση έδιωξε. Στο 42΄ ο Κυριακόπουλος εκτέλεσε ένα κόρνερ από δεξιά, η μπάλα συρτά προς τον Γαβρίνα, αυτός άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του και ο επερχόμενος Ζέρβας έπιασε δυνατό σουτ, πάνω στα σώματα των αμυντικών, που έδιωξαν. Στις καθυστερήσεις, η ΑΕΜ αναπτύχθηκε ωραία από αριστερά, ο Κυριακόπουλος έκανε την παράλληλη σέντρα, έδιωξαν απρόσεκτα οι αμυντικοί του Ολυμπιακού, αλλά το σούτ του Τσάμη από το ημικύκλιο στην αγκαλιά του Βάτσικα.
Η ομάδα του Μεσολογγίου, θέλησε να ξαφνιάσει την ομάδα του Παναιτωλίου και μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο. Μόλις στο 2΄ έχασε διπλή ευκαιρία, αρχικά σε σουτ του Χρ. Πλακίδα που έδιωξε με δυσκολία ο Βάτσικας και αμέσως μετά, όταν ο Τσάμης βρήκε σε καλή θέση τον Χρ. Πλακίδα, αυτός ελευθερώθηκε, έκανε το πλασέ, αλλά και πάλι ο Βάτσικας έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε.
Στο 4΄ ο Καρανίκας έβγαλε πονηρή μπαλιά στον Γαβρίνα, που τρίπλαρε έναν αμυντικό, βγήκε μόνος, αλλά άνοιξε το κοντρολ και ο Βάτσικας πρόλαβε και έδιωξε με τα πόδια. Η ΑΕΜ συνέχισε να πιέζει και στο 8΄ ο Τσάμης εκτέλεσε από μακριά ένα δυνατό φάουλ που μπλόκαρε το Βάτσικας. Στο 11΄ έγινε μια φάση που έβαλε φωτιά στο παιχνίδι, που διακόπηκε για πέντε λεπτά. Ο Μάκος έκανε ένα αντιαθλητικό φάουλ στο ύψος της σέντρας περίπου και δέχτηκε κίτρινη κάρτα. Στη φάση αυτή τραυματίστηκε και βγήκε έξω για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Ενώ οι παίχτες της ΑΕΜ, ετοιμάζονταν να χτυπήσουν το φάουλ, ο Μάκος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο χωρίς άδεια του διαιτητή, που του έδειξε δεύτερη κίτρινη και τον απέβαλε. 'Ολοι οι παίχτες του Παναιτωλίου έπεσαν πάνω του, ενώ από την κερκίδα έπεσαν μπουκάλια και πέτρες! Ο δε αποβληθείς συγκρατήθηκε από συμπαίχτες του καθώς ήθελε να επιτεθεί στον διαιτητή. Ο κ. Διώτης πιθανό φοβήθηκε και δεν έδωσε άλλη κάρτα, για την επιθεση που δέχτηκε. Μετά από την διακοπή, το παιχνίδι συνεχίστηκε με ένα σουτ του Κράνη στο 17΄ που πέρασε άουτ και ένα του Γκορόγια που είχε την ίδια τύχη στο 19΄. Στο 26΄ ο Μ. Πλακίδας έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Γαβρίνα, που βγήκε στην πλάτη των αμυντικών, πέτυχε τέρμα, αλλά υποδείχτηκε οφσάϊντ από τον βοηθό κ Πυλαρινό. Στο 29΄ ο Ζώης εκτέλεσε ένα φάουλ από δεξιά, ο Γκορόγιας ανενόχλητος έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα στην αγκαλιά του Ζέρβα. Στο 34΄ ίδια φάση για την ΑΕΜ, σέντρα του Ν. Ζέρβα από αριστερά, στο σημείο του πέναλτι αφύλακτος ο Γαβρίνας, έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγα εκατοστά από το δεξί κάθετο δοκάρι του Βάτσικα, που είχε μείνει άγαλμα. Στο 36΄ ο Αυγέρης Κ. εκτέλεσε ένα φάουλ από δεξιά για τον Ολυμπιακό, ο Ζέρβας βγήκε ψηλά και ανενόχλητος, έπιασε την μπάλα που του έφυγε από τα χέρια, αναπήδησε στο χώμα και ο Zώης με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα της ΑΕΜ κάνοντας το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, πίεσαν, αλλά τα σουτ του Ζέρβα στο 37΄ και του Γκασούκα(!,) στο 39΄, πέρασαν πάνω από το δοκάρι του Βάτσικα. Στο 42΄ πανικός στη άμυνα του Ολυμπιακού, με απανωτά σουτ των παιχτών της ΑΕΜ πάνω στους αμυντικούς και κόρνερ. Εκτελεί ο Κυριακόπουλος από δεξιά, κεφαλιά του Ζέρβα λίγο έξω από το δεύτερο δοκάρι, άουτ. Στο 46΄ επίθεση της ΑΕΜ από δεξιά , σέντρα αποκρούουν οι αμυντικοί, δυνατό σουτ του Τσάμη, έξω από την περιοχή, ακίνητος ο Βάτσικας αλλά η μπάλα, λίγο δίπλα από το αριστερό του δοκάρι. Στο 47΄ νέα επεισόδια, όταν ο διαιτητής έδειξε δεύτερη κίτρινη στον Σαλμά, που αμφισβήτησε έντονα ένα κόρνερ που καταλόγισε και ο Ολυμπιακός έμεινε με 9 παίχτες. Τελευταία φάση, ένα άτσαλο σουτ του Ζέρβα, που πέρασε άουτ.
Σαν γενικό συμπέρασμα αξίζει να αναφερθεί η αναρχία στο παιχνίδι της ΑΕΜ, η περίεργη εντεκάδα που κατέβασε ο Γ. Γουλής(κυρίως στις θέσεις που έπαιξαν οι παίχτες), όσο περίεργες ήταν και οι αλλαγές του. Επίσης το δυνατό κοουτσάρισμα του προπονητή κ Χειμώνα, που δεν σταμάτησε λεπτό να φωνάζει, με αποκορύφωμα τη φράση "νικήστε έστω και με δέκα να μας γράψει η ιστορία"(!), αλλά και το πάθος και την καλή ψυχολογία που είχαν οι παίχτες του.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ: Βάτσικας, 'Ιβρος, Ζώης, Αυγέρης Γ., Μήτσος, Σαλμάς, Μάκος, Καμζέλης Δ., Κρανιάς(62΄ Γκορόγιας), Σάμψωνας(76΄ Αυγέρης Κ.), Ντζάλας.
Α. Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Ζέρβας Δ., Μπαλάφας, Σαμαράς(64΄ Καρανίκας), Πλακίδας Χρ.(74΄ Γκασούκας), Αποστολόπουλος, Κυριακόπουλος, Τσάμης, Μαντέλος Χρ., Γαβρίνας, Ζέρβας Ν., Κράνης Δ.(66΄ Πλακίδας Μ.)

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
ΓΟΥΛΗΣ: "Για μία ακόμη φορά αν και ήμασταν καλύτεροι για 70’ αφού το ξεκίνημά μας δεν ήταν καλό, στο τέλος χάσαμε με ένα ‘’αστείο’’ γκολ που δεχθήκαμε. Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες σε μία δυνατή έδρα και απέναντι σε ένα αντίπαλο που φέτος θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα, αλλά στο τέλος δεν καρποφόρησε η υπεροχή μας και μας τιμώρησε η μπάλα. Η εβδομάδα που περάσαμε ήταν των παθών αφού χάσαμε δύο συνεχόμενες αγωνιστικές. Είναι λογικό ο κόσμος να είναι λίγο νευρικό αλλά η ομάδα θα βρει το δρόμο της αφού είμαστε μια καινούργια ομάδα με ένα κράμα έμπειρων και νέων παίχτων. Θέλω να συγχαρώ το διαιτητικό τρίο για την καταπληκτική του διαιτησία και τον Ολυμπιακό για την άψογη φιλοξενία του’’.

ΧΕΙΜΩΝΑΣ: "Συγχαρητήρια στα παιδιά. Παρ’ ότι παίζαμε για 60 λεπτά, με παίχτη λιγότερο, καταφέραμε να πάρουμε αυτό το μεγάλο παιχνίδι. Ακολουθούμε ανοδική πορεία μετά το παιχνίδι με το Ομηρο και βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Τώρα πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα που προέκυψαν από τις κόκκινες κάρτες. Η ΑΕΜ ήταν μεγάλος αντίπαλος και το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες."

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

Για το διπλό στο Παναιτώλιο

Παιχνίδι που θα κρίνει πολλά, θα είναι το αυριανό στο Παναιτώλιο. Εκεί ο Ολυμπιακός Παναιτωλίου θα υποδεχτεί την ΑΕΜ στις 4μμ, με τους ερυθρόλευκους σίγουρα με έχουν καλύτερη ψυχολογία, μετά τα αποτελέσματα της προηγούμενης αγωνιστικής που τους έφεραν να είναι ισόβαθμους με την ΑΕΜ στη δεύτερη θέση.
Ο νεοφώτιστος πέρσι Ολυμπιακός, που κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία μέσω μπαράζ. φέτος ενισχύθηκε σημαντικά σε όλες τις θέσεις και αρκετοί γνώστες του τοπικού είναι αυτοί που τον κατατάσσουν στις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος και μέχρι στιγμής τους επαληθεύει Οι Παναιτωλιώτες «κατεβαίνουν» σ’ αυτό το ματς για δύο αποτελέσματα, καθώς γνωρίζουν ότι η ΑΕΜ παραμένει η μεγάλη ομάδα της κατηγορίας.
Ο νέος προπονητής, αλλά παλιός σε αυτές τις κατηγορίες Δήμος Χειμώνας, πιστεύει ότι η ομάδα είναι ικανή να πρωταγωνιστήσει και να διεκδικήσει ακόμη και τον τίτλο, θέτοντας το στόχο πολύ ψηλά. Τα νέα αποκτήματα είναι οι Αυγέρης από Αχέρων, Ζώης από Ελαιόφυτο, Ντζάλλας επίσης από Ελαιόφυτο, Μάκος από Κένταυρο, Κρανιάς από Πανδοκιμιακός, Μακρυπούλιας από Σκουτερά, Σερμιτζέλης από Σταμνά και Κωστής από Ελαιόφυτο.
Παρελθόν από τον Ολυμπιακό αποτέλεσαν τέσσερις παίκτες, οι Βουλωμένος στον Παναιτωλικό, Διαμαντής στην Ποταμούλα, Κακούρης που έμεινε ελεύθερος και Ασημάκης στην Παντάνασσα.

Όλοι γνωρίζουν στην ΑΕΜ ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, με πολλές ιδιαιτερότητες. Δεν ξεχνούν όμως ότι είναι το αφεντικό της κατηγορίας και θέλουν να το αποδείξουν σε αυτή τη δύσκολη καμπή του πρωταθλήματος. Το παιχνίδι όπως ήδη είναι γνωστό θα γίνει σε ξερό γήπεδο και αυτό αναμένεται να δυσκολέψει ελάχιστα την ΑΕΜ. Μπορεί η ήττα με τον Άρη να ήταν απρόσμενη, αλλά άπαντες στο Μεσολογγίτικο σύλλογο θέλουν να καλύψουν το χαμένο έδαφος και να βρεθούν στην πρώτη θέση. Από το παιχνίδι θα απουσιάσει ο Γιώργος Πασπαλιάρης, που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ απών θα είναι και οι στρατευμένοι Νίκος Καβαλιέρης, Νίκος Αποστολόπουλος και Χρήστος Μαντέλος. Προσπάθεια καταβάλεται από την διοίκηση να εξασφαλίσουν άδεια οι Χρήστος και Μάριος Πλακίδας.
Απόντες θα είναι και οι τραυματίες Βασίλης Καρέτσος, Θόδωρος Μπέτσικας ενώ πρόβλημα τραυματισμού και είναι αμφίβολη η συμμετοχή τους οι Νεκτάριος Ζέρβας, Σάκης Κράνης, Αλέξανδρος Φούντας. Ο Σπύρος Τσάμης θα παρακολουθήσει το σεμινάριο προπονητών, που διεξάγεται στο Μεσολόγγι και η παρουσία του κρίνεται αμφίβολη.
Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο κ.Διώτης με βοηθούς τους κ.Πυλαρινό και κ.Στεφανίδη. Παρατηρητής του αγώνα ο κ.Ζαρκαδούκας και γιατρός η κ.Ζιώβα
.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής:
Σάββατο
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥΑΡΗΣ ΜΕΣΑΡΙΣΤΑΣ
ΔΑΦΝΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΧΩΡΑΣΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ
ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΠΑΟ ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ
ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΡΟΧΩΡΙΟΥΑΟ ΛΥΓΙΑΣ
ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒΡΟΛΙΜΝΗΣ – ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ
ΑΕ ΑΡΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ

*Όλα τα παιχνίδια αρχίζουν στις 4.00μμ

***Αύριο οι μικροί της ΑΕΜ, θα ταξιδέψουν ως το γειτονικό Αιτωλικό, όπου θα φιλοξενηθεί από τον τοπικό Άρη. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 10.30. Στόχος της ομάδας είναι ακόμη και ο βαθμός της ισοπαλίας, αλλά θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την μεγάλη ήττα του Άρη το προηγούμενο Σάββατο από το Μεσολόγγι 2008, με 5-1. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο κ. Κίντας και νοσηλεύτρια η κ. Μοσχανδρεόυ.

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Χαλαρά 3-0

Με 3-0 νίκησε στο σημερινό φιλικό η ΑΕΜ τον Τρίκαρδο στην Κατοχή.
Το σκορ για τους "Κανονιέρηδες άνοιξε ο Φώτης Μπαλάφας μετά από μπαλιά του Σάκη Κράνη. Το 2-0 έκανε ο Μάριος Πλακίδας, έπειτα από ωραία μπαλιά του πιτσιρικά Βασίλη Μαντέλου. Το τελικό 3-0 έγινε από τον τερματοφύλακα της ΑΕΜ, Κώστα Γκασούκα!
Ήταν ένας αγώνας που έγινε ειδικά για τους παίκτες της ομάδας του Μεσολογγίου, στο γήπεδο του Τρίκαρδου, μιας και είναι ξερό και ο προπονητής Γιάννης Γουλής ήθελε να δει τους ποδοσφαιριστές τους, πως συμπεριφέρονται στο ξερό και να έχουν μια εμπειρία πριν τον αγώνα με το Παναιτώλιο, που επίσης έχει ξερό γήπεδο. Δοκίμασε δεκαπέντε παίκτες ώστε να δει την φυσική τους κατάσταση, στην οποία βρίσκονται.

Α.Ε.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Γκασούκας(Ζέρβας Δ.), Μ. Πλακίδας, Αϊδονόπουλος, Κράνης Ν., Καρανίκας, Τσάμης(Δερβίσης Γ.), Κυριακόπουλος, Μπαλάφας, Χρ. Πλακίδας(Γκασούκας), Ζέρβας Νεκτ., Κράνης Δ.(Μαντέλος Β.)

Φιλικό σήμερα στις 4

Το Σάββατο η ΑΕΜ θα αγωνισθεί στο ξερό γήπεδο του Παναιτωλίου και γι' αυτό το λόγο αποφασίστηκε σήμερα η ομάδα να δώσει φιλικό σε παρόμοιο αγωνιστικό χώρο. Σήμερα στις 4μμ η ΑΕΜ θα φιλοξενηθεί στην Κατοχή όπου θα αντιμετωπίσει σε φιλικό τον τοπικό Τρίκαρδο. Οι παίκτες της ομάδας θα προσπαθήσουν να συνηθίσουν το ξερό, μιας και οι περισσότεροι από αυτούς αγωνίζονται χρόνια σε γήπεδα με χλοοτάπητα. Ο προπονητής Γιάννης Γουλής προτίθεται να δοκιμάσει την αρχική ενδεκάδα που θα κατεβάσει στον αγώνα με τον Ολυμπιακό Παναιτωλίου.

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Μόνο νίκη στο μυαλό

Για την δύσκολη αναμέτρηση κόντρα στον Ολυμπιακό Παναιτωλίου προετοιμάζονται στην ΑΕΜ, αφήνωντας πίσω την ήττα του Σαββάτου από τον Άρη Αιτωλικού, σαν μια κακή παρένθεση. Στην όμαδα όλοι σκέφτονται την επιστροφή στις επιτυχίες και φυσικά τη νίκη και μόνο αυτή στο παιχνίδι του Παναιτωλίου. Σίγουρα θα είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας και οι "Κανονιέρηδες" θα πρέπει να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεία για να κατακτύσουν τους τρεις υπερπολίτιμους βαθμούς. Αυτό θα τους δώσει άλλο αέρα για το παιχνίδι μέσα στο Μεσολόγγι με τον πρωτοπόρο Αρακυνθιακό.
Η προετοιμασία για το παιχνίδι της έβδομης αγωνιστικής του πρωταθήματος συνεχίζεται κανονικά και τα προβλήματα όσο αφορά τραυματισμούς είναι λίγα. Απών θα είναι ο τιμωρημένος Γιώργος Πασπαλιάρης, που δέχτηκε κόκκινη κάρτα στο τελευταίο αγώνα. Από εκεί και πέρα η διοίκηση προσπαθεί να εξεσφαλίσει άδεια για τους παίκτες που υπηρετούν την θητεία τους.

Την προσεχή Τρίτη 21 Οκτωβρίου, στις 5.30μμ θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Ενωσιακού γηπέδου η κλήρωση των αγώνων της Γ’ φάσης του κυπέλλου ΕΠΣΝΑ. Οι ομάδες που προκρίθηκαν από τον πρώτο - δεύτερο όμιλο και θα μπουν στην κληρωτίδα είναι η ΑΕΜ, Ναυπακτιακός Αστέρας, Προμηθέας Γαυρολίμνης, Όμηρος Νεοχωρίου, Άρης Αιτωλικού, Αετός Σταμνάς, Δάφνη Μεγ. Χώρας, Ολυμπιακός Παναιτωλίου, Παναιτωλικός, Ιδομενέας Εμπεσσού, Θύελλα Παραβόλας, Αλυζιακός Μύτικα, Ακαρνανικός Φυτειών, Μεδεών Κατούνας, Κεραυνός Γαβαλούς, Αρακυνθιακός.

Εκτός έδρας βαθμό οι πιτσιρικάδες

Δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία για τους μικρούς της ΑΕΜ. Αυτή τη φορά ήρθε 2-2 με την Ακαδημία Ευηνοχωρίου στο γήπεδο του Γαλατά. Οι κανονιέρηδες πραγματοποίησαν καλή εμφάνιση, αλλά στόχος τους για τα επόμενα παιχνίδια είναι να δείξουν ακόμη καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο. Την επόμενη αγωνιστική φιλοξενείται από τον Άρη Αιτωλικού. Στη βαθμολογία καταλαμβάνει την όγδοη θέση με δύο βαθμούς.

Τα αποτελέσμα της 3ης αγωνιστικής:
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ – ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 2-2
ΕΝΩΣΗ ΑΟΚ ΤΡΙΚΑΡΔΟΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ 0-0
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 1-2
ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ – ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 6-0
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 2008 – ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ 5-1
ΑΧΕΛΩΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ ΡΕΠΟ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:
1. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ 7
2. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 2008 7
3. ΑΚΑΔ. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 6
4. ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ 6
5. ΝΑΥΠ. ΑΣΤΕΡΑΣ 4
6. ΕΝΩΣΗ ΑΟΚ ΤΡΙΚΑΡΔΟΣ 4
7. ΑΚΑΔ. ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ 3
8. ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 2
9. ΑΧΕΛΩΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 1
10. ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 0
11. ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 0

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2008

Αποτελέσματα Α' ΕΠΣΝΑ

Στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής ο Αετός Σταμνάς απέσπασε ισοπαλία από το ΓΟΜ, κάτι που έκανε και ο Αλυζιακός επί του Ατρόμητου Αντιρρίου. Ο Όμηρος Νεοχωρίου πέτυχε νίκη ανάσα εκτός με 0-1. Νίκη μέσα στο Καινούριο για τον Άρη Μεσάριστας. Διπλό και για τον Ολυμπιακό Παναιτωλίου μέσα στα Καλύβια.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής:
ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ – ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 0-1
ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ – ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 1-1
ΑΟ ΛΥΓΙΑΣ – ΔΑΦΝΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΧΩΡΑΣ 1-2
ΠΑΟ ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ – ΑΡΗΣ ΜΕΣΑΡΙΣΤΑΣ 0-1
ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ 0-0
ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ 1-2
ΑΕ ΑΡΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒΡΟΛΙΜΝΗΣ 1-0


Η βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση της 6ης αγωνιστικής
1.ΑΕ ΑΡΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ 16
2.ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 13
3.ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 13
4.ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ 13
5.ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ 13
6.ΑΡΗΣ ΜΕΣΑΡΙΣΤΑΣ 13
7.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ 13
8.ΔΑΦΝΗ ΜΕΓ. ΧΩΡΑΣ 9
9.ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ 7
10.ΠΑΟ ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ 6
11.ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 5
12.ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒ/ΜΝΗΣ 4
13.ΑΟ ΛΥΓΙΑΣ 3
14.ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ 3
15.ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ 2
16.ΑΕ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ 0

ΣΚΟΡΕΡΣ
Καλαβριζιώτης (Ατρόμητος Α.)- 6
Γαβρίνας (ΑΕΜ)- 5
Ζώης (Ολυμπιακός Π.)- 4
Βλαχογιάννης (ΓΟΜ)- 4
Κωστακιώτης (Αρακυνθιακός)- 4

Σύννεφα στον ορίζοντα, ΑΕΜ - Άρης Αιτ. 1-2

Η ΑΕΜ μετά από πολύ καιρό ήταν πλήρης. Την Τετάρτη είχε κερδίσει την Λυγιά 4-0 για το κύπελλο, σε αγώνα-προπόνηση. Ο 'Αρης είχε απουσίες και φάνηκε από την αρχή ότι είχε έρθει για το "χ". Η ΑΕΜ είχε ευκαιρίες, ο 'Αρης είχε συμπαγή άμυνα. Πως έγινε αυτό το 1-2, κανείς δεν κατάλαβε και κυρίως ο Γιάννης Γουλής. Εκείνο που καταλάβαμε όσοι βρεθήκαμε στο βοηθητικό του Δημοτικού Σταδίου Μεσολογγίου(και είμασταν πολλοί), ήταν ότι η μπάλα είναι στρογγυλή θεά και κάνει τα δικά της. Τρία απίστευτα γκολ, ένας διαιτητής που ήθελε να γίνει ο πρωταγωνιστής του αγώνα και τα κατάφερε και ένα καταπληκτικό κοινό(δεν υπήρξαν ξεχωριστές κερκίδες και είδαμε το παιχνίδι όλοι μαζί χωρίς παρατράγουδα), συνέθεσαν ένα απίστευτης πλοκής ποδοσφαιρικό αγώνα με σασπένς μέχρι το τελευταίο λεπτό.
Η ΑΕΜ ξεκίνησε τον αγώνα όπως αναμενόταν, έκλεισε τον 'Αρη στην εστία του και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να βάλει το πρώτο γκολ.
Στο 4΄ έγινε η πρώτη σημαντική φάση, όταν ο Κυριακόπουλος, πήρε ωραία πάσα από τον Σαμαρά, έκανε την ντρίπλα στον αντίπαλό του κι έβγαλε ωραία παράλληλη σέντρα. Στο ύψος του πέναλτι πετάχτηκε ο Γαβρίνας, αλλά ο Ταμπάκης πρόλαβε και ψύχραιμα γύρισε με κεφαλιά την μπάλα στον Ελευθεράτο.
Ο 'Αρης ανταπάντησε με δύο φάουλ στο 6΄ και το 8΄ με τον Αρέτα, που δεν ενόχλησαν ιδιαίτερα την άμυνα της ΑΕΜ.
Στο 9΄ οι "Κανονιέρηδες" κέρδισαν ένα φάουλ απ' αριστερά. Το χτύπησε ο μόνιμος εκτελεστής των στημένων φάσεων, Σπύρος Τσάμης, ψηλοκρεμαστά προς το δεύτερο δοκάρι, η μπάλα πέρασε από πολλά κεφάλια, ξεγέλασε και τον Ελευθεράτο και κατέληξε στα δίχτυα του 'Αρη, για να γίνει το 1-0.
Κι ενώ ο Άρης δεν φαινόταν να μπορεί ν' αντιδράσει η ΑΕΜ έφτασε πολύ κοντά στο δεύτερο γκολ στο 11΄ όταν ο Χρήστος Πλακίδας δέχτηκε ωραία μπαλιά από τον Τσάμη, ελευθερώθηκε από τον αντιπαλό του και σούταρε δυνατά και συρτά για να διώξει σε κόρνερ ο Ελευθεράτος πέφτοντας στη αριστερή του γωνία.
Στο 19΄ οι γηπεδούχοι ξεδίπλωσαν ωραία επίθεση από δεξιά, ο Μάριος Πλακίδας έβγαλε την μπαλιά στο ύψος της περιοχής, Γαβρίνας και δυο αμυντικοί του 'Αρη κοντραρίστηκαν, η μπάλα πήγε στον Τσάμη, που έκανε το σουτ γαι να μπλοκάρει ο Ελευθεράτος.
Σ' όλο αυτό το διάστημα ο 'Αρης δεν μπορούσε να βγάλει σωστές επιθέσεις, αλλά ούτε να εκμεταλλευτεί τα πολλά φάουλ, που του χάριζε σχεδόν σε κάθε μονομαχία, ο Διαιτητής Λιόνας. Αλλά και οι παίχτες της ΑΕΜ, φαινόταν χαλαροί μέσα στο γήπεδο, δεν έκαναν, όπως σε άλλους αγώνες, ομαδικό παιχνίδι, ενώ οι αμυντικοί του 'Αρη έκλειναν καλά τους διαδρόμους, αποτρέποντας τις ατομικές διεισδύσεις.
'Ετσι οι ευκαιρίες ήταν μετρημένες και από τις δύο μεριές.
Στο 28΄ ο Μπρούνος έκανε ένα δυνατό σουτ από τον άξονα του τέρματος της ΑΕΜ, ο Γκασούκας μπλόκαρε την μπάλα.
Στο 33΄ σέντρα του Κυριακόπουλου από αριστερά, ο Μάριος Πλακίδας έπιασε ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, αλλά ο Ελευθεράτος σε καλή θέση έπιασε την μπάλα κοντά στο οριζόντιο δοκάρι του.
Στο 35΄ο Τσάμης εκτέλεσε ένα κόρνερ, η μπάλα πέρασε απ' όλους στο δεύτερο δοκάρι βρέθηκαν αμαρκάριστοι οι Γ. Πασπαλιάρης και Γαβρίνας, αλλά μπερδεύτηκαν κια η μπάλα πέρασε άουτ.
Στο 38΄ ο Τσάμης δέχθηκε την μπάλα, από απόκρουση των αμυντικών έξω από την περιοχή, έπιασε δυνατό βολέ αλλά μπλόκαρε και πάλι ο Ελευθεράτος.
Κι ενώ οι φίλαθλοι άρχισαν να διαμαρτύρονται για το κακό θέαμα(σ' αυτό συνέτεινε και ο διαιτητής με τα συνεχή φαλτσοσφυρίγματα, εκνευρίζοντας τους παίχτες και των δύο ομάδων), ο 'Αρης ισοφάρισε. 'Ηταν το 44΄ λεπτό, όταν από την γραμμή της σέντρας, πλάγια δεξιά ο Καρέτσος, έκανε ένα ψηλοκρεμαστό γέμισμα προς την περιοχή της ΑΕΜ, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε λίγο κάτω από το οριζόντιο δοκάρι του Γκασούκα, που πιάστηκε κοιμώμενος και στα δίχτυα, 1-1. Απίστευτο όσο και όμορφο γκολ.
Το ημίχρονο έκλεισε μ' ένα φάουλ του Τσάμη, που δεν ανησύχησε την άμυνα του 'Αρη.

Η ΑΕΜ μπήκε φουριόζα στο δεύτερο ημίχρονο, κέρδισε στο 3΄ ένα κόρνερ, που πέρασε ανεκμετάλλευτο και στο 4΄ ο Γαβρίνας μπήκε ωραία έβγαλε πλάγια στον Χρ. Πλακίδα, που έκανε ωραία σέντρα απέναντι στο αδελφό του Μάριο, αυτός έκανε συρτό σουτ, αλλά πρόλαβε ο Ταμπάκης και έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ.
Ακολούθησε ένα διάστημα με παιχνίδι κέντρου, την ΑΕΜ να επιτίθεται και τον 'Αρη να κόβει έυκολα τις μπαλιές προς τους επιθετικούς, ενω και οι δικιές του μπαλιές είχαν την ίδια τύχη.
Την μονοτονία έσπασε ένα σουτ του Τσάμη έξω από την περιοχή που πέρασε άουτ στο 19΄, ενώ στο 20΄ο 'Αρης αντεπιτέθηκε γρήγορα, έγινε μπαλιά στήν περιοχή της ΑΕΜ, εκεί έγινε φάουλ στον Γκασούκα που τραυματίστηκε, ο διαιτητής δεν έδωσε τίποτα και ο Τσάμης, πρόλαβε και έδιωξε προ του Μπρούνου.
Στο 28΄ φάουλ έξω από την περιοχή του 'Αρη, εκτελεί ο Γ. Πασπαλιάρης, αλλά η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ελευθεράτου.
Στο 29΄φάουλ για τον Άρη από δεξιά αρκετά μακριά από την περιοχή της ΑΕΜ, το εκτελεί ψηλοκρεμαστά ο Αρέτας, στο δεύτερο δοκάρι, εκτός θέσης ο Γκασούκας και 1-2.
Εδώ έγινε το σκηνικό του αγώνα του προηγούμενου Σαβββάτου, με τους παίχτες του 'Αρη να πανηγυρίζουν στη δική τους πλευρά, την ΑΕΜ να κάνει γρήγορα την σέντρα, να βγαίνει ο Γαβρίνας τετ-α-τετ και ο διαιτητής να σταματάει τη φάση! Φαίνεται ότι αυτή τη φάση δεν τη διδάσκουν στην τοπική Ένωση διαιτητών ή έχει αλλάξει ο κανονισμός και δεν το ξέρουμε.
Στο 36΄ Φάουλ του Τσάμη από δεξιά, διώχνουν οι αμυντικοί του 'Αρη σε κόρνερ, το χτυπάει ο Σάκης Κράνης καρφωτή κεφαλιά του Μπαλάφα, εκπληκτικά διώχνει σε νέο κόρνερ ο Ελευθεράτος. Χτυπιέται το κόρνερ από τον Τσάμη, χάνει την μπάλα ο Ελευθεράτος, σουτ, από κοντά, του Πασπαλιάρη άουτ.
Στο 41΄μακρυνή σέντρα του Σαμαρά, ο Νίκος Κράνης, έπιασε την κεφαλιά αφύλακτος μέσα από την περιοχή, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι η μπάλα.
Στο 44΄ο 'Αρης έφυγε στην αντεπίθεση με μακρυνή μπαλιά που βρήκε τον Αντ. Ταμπάκη, αυτός έβγαλε παράλληλη σέντρα έξω από την περιοχή της ΑΕΜ, ο Τσάμης δεν είχε δει τον Σερμετζέλη και άφησε την μπάλα να περάσει, σούταρε με το αριστερό ο παίχτης του 'Αρη, μπλόκαρε ο Γκασούκας.
Στις καθυστερήσεις ο Γ. Πασπαλιάρης βρέθηκε έξω από την περιοχή του 'Αρη και δεξιά, πέρασε ωραία τον προσωπικό του αντίπαλο, μπήκε στην περιοχή του 'Αρη, εκεί ανατράπηκε από τους αμυντικούς του 'Αρη, αλλά ο κ. Λιόνας, αντί να δείξει το σημείο του πέναλτι, έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο Γ. Πασπαλιάρη και τον έστειλε στ' αποδυτήρια, για ν' ακούσει τα εξ αμάξης από την κερκίδα που πανηγύριζε για το πέναλτι.
Συμπερασματικά, η ΑΕΜ έδειξε να υποτιμά τον 'Αρη και το πλήρωσε. Κανένας από τους παίχτες της δεν έπαιξε σοβαρό ποδόσφαιρο, εκτός ίσως από το Τσάμη, που έπαιζε για τους υπόλοιπους έντεκα. Ο 'Αρης ήρθε για να πάρει αποτέλεσμα, αν και είχε πολλά προβλήματα και πήρε το καλύτερο δυνατό, ένα παλικαρίσιο τρίποντο.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α. Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Γκασούκας, Μπαλάφας, Σαμαράς, Μ. Πλακίδας(58΄ Κράνης Δ.), Γ. Πασπαλιάρης, Καρανίκας(Κράνης Ν.), Τσάμης, Μαντέλος Χρ., Γαβρίνας, Πλακίδας Χρ., Κυριακόπουλος(46΄ Καβαλιέρης).
ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ: Ελευθεράτος, Καρέτσος, Μπαρμπαρούσης, Ποριτσάνος, Καπελάρης, Παπαστέλιος, Τσιμπούκας(64΄ Ταμπάκης Α.), Αρέτας(87΄ Καργιοφύλλης), Μπρούνος(73΄ Φραγκούλης), Σεμερτζέλης, Ταμπάκης Κ.