Κυριακή 31 Αυγούστου 2008

Παραιτήθηκε ο Κένταυρος από το πρωτάθλημα

Αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα της Α΄ΕΠΣΝΑ, ο Κένταυρος Ρηγανά λόγω οικονομικών προβλημάτων. Έτσι τη θέση της πήρε η ΑΕ Τρικόρφου (γνωστή και από τα παιχνίδια πέρυσι με την Αναγέννηση Μεσολογγίου) στην οποία θα αγωνίζεται και ο πρώην παίκτης της ΑΕΜ, Γεράσιμος Σταθής. Στον 1ο όμιλο της Β΄κατηγορίας τώρα στο οποίο θα έπαιρνε μέρος η ομάδα της Ναυπάκτου, την θέση της θα καταλάβει ο Αχελώος Αγγελοκάστρου, ο οποίος μεταφέρετε από τον 2ο στον 1ο όμιλο.

Επική πρόκριση στο Κύπελλο, ΑΕΜ-Αντίρριο 4-1

Παίζοντας με μια ...ενδεκάδα απουσίες, η Ιστορική ΑΕΜ, πήρε επική πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ΕΠΣΝΑ, νικώντας με 4-1 τον Ατρόμητο Αντιρρίου, στο βοηθητικό του Δημοτικού Σταδίου Μεσολογγίου.Πασπαλιάρης Γ., Κυριακόπουλος, Παπαθανασίου, Πλακίδας Χρ., Σαρτζής, Μαντέλος Χ., Κράνης Σ., Κράνης Ν., Καβαλλιέρης, Μπαλάφας οι απόντες! για διάφορους λόγους.Αντίθετα το Αντίρριο κατέβηκε πλήρες και θα μπορούσε να πάρει το ματς, αν η ΑΕΜ δεν είχε ένα πανούργο προπονητή και παίχτες με απίστευτη ψυχή και αγωνιστικότητα.Οι φιλοξενούμενοι, βλέποντας τις απουσίες των Κανονιέρηδων, μπήκαν δυνατά στον αγώνα, μπλοκάροντας τα ατού της ΑΕΜ, Μ. Πλακίδα και Γαβρίνα, με αποτέλεσμα οι μέσοι να μην μπορούν να τους τροφοδοτήσουν. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, να ελέγχουν τον αγώνα και να απειλούν. Η υπεροχή των φιλοξενουμένων ήταν φλύαρη και η ΑΕΜ θα μπορούσε να προηγηθεί, αλλά ο έμπειρος Καλαβρουζιώτης σταμάτησε δυό φορές τον Γαβρίνα στο 15΄ και το 17΄. Ουσία στην επίθεση έδειξαν οι του Ατρομήτου στο 20΄ όταν ο Κάκος εκτέλεσε από αριστερά φάουλ, αλλά πρώτα ο Ζέρβας με τα ακροδάχτυλα και μετά το οριζόντιο δοκάρι έσωσαν την εστία της ΑΕΜ. Όμως δεν έγινε το ίδιο και στο 27΄ όταν μετά από λάθος της άμυνας, ο Καζανάς έφυγε μόνος του μπροστά και προ του εξερχόμενου Ζέρβα, με πλασέ έκανε το 0-1. Όμως αυτό δεν πτόησε τους γηπεδούχους, που βγήκαν μπροστά με ψυχή και αφού σπατάλησαν τρεις ευκαιρίες, τελικά ισοφάρισαν στην εκπνοή του ημιχρόνου με βολέ του Μ. Πλακίδα, 1-1. Ετσι έληξε και το ημίχρονο.Από τα πρώτα λεπτά του β΄ημιχρόνου η ΑΕΜ μπήκε αποφασιστικά για να διεκδικήσει τη νίκη και ευτύχησε να προηγηθεί στο 50΄ όταν σε μια μπαλιά προς την εστία του Ατρομήτου, ο Α. Καλαβρουζιώτης, πιεζόμενος από τον Μ. Πλακίδα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, 2-1. Οι του Ατρομήτου πίεσαν στα επόμενα λεπτά, έχασαν ευκαιρίες, αλλά δύο φορές ο νεαρός τερματοφύλακας της ΑΕΜ Ζέρβας απέκρουσε εντυπωσιακά. Αυτό το κατέβασμα των παιχτών του Αντιρρίου, έδωσε χώρο στον ταχύτατους επιθετικούς της γηπεδούχου και σε μια από τις αντεπιθέσεις τους, ο Τσάμης έβγαλε υπέροχη μπαλιά στον Μ. Πλακίδα, που με ωραίο πλασέ έκανε το 3-1.Το σκηνικό παρέμεινε το ίδιο μέχρι το τέλος του αγώνα, με τον Ατρόμητο να έχει την υπεροχή και την ΑΕΜ να κάνει επικίνδυνες αντεπιθέσεις.Το κερασάκι στην τούρτα, έβαλε ο Γαβρίνας στο 90΄ όταν μετά από φαρμακερή μπαλιά του Τσάμη και πάλι, με ωραίο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό σκορ, 4-1.Σαν τελικό συμπέρασμα κρατάμε το καταπληκτικό κοουτσάρισμα του Γουλή από τον πάγκο(έκανε αλλαγή από το 32΄!), αλλά και την καταπληκτική τετράδα Ζέρβα-Τσάμη-Γαβρίνα-Μ. Πλακίδα, που όμοιά της δεν έχει ούτε ομάδα ανώτερης κατηγορίας.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ:
Α.Ε.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Ζέρβας, Πασπαλιάρης Δ., Σαρρής,(32΄ Χασιώτης), Μπέτσικας, Σαμαράς, Καρανίκας, Τσάμης, Πλακίδας Μ., Γαβρίνας, Ζέρβας Ν.(88΄ Τσαλαφούτας), Αϊδονόπουλος.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤ.: Γκιάτας, Σωτηρόπουλος, Κάκκος, Πετσίνης, Παπαδόπουλος Κ.,(70΄ Παναγιωτόπουλος), Αλεξόπουλος, Μπανιάς, Ζέλιος, Καζάνας, Καλαβρουζιώτης Α., Καλαβρουζιώτης Ν.

Σάββατο 30 Αυγούστου 2008

Στο κανόνι οι Χρήστος και Μάριος Πλακίδας

Στην ΑΕΜ θα συνεχίσουν την καριέρα τους και οι αφοί Πλακίδα. Ο Χρήστος και ο Μάριος υπέγραψαν συμβόλαιο με την Ένωση και θα κάνουν το επίσημο ντεμπούτο με το κανόνι στο στήθος στο παιχνίδι με κυπέλλου με τον Ατρόμητος Αντιρρίου. Τα δύο αδέρφια που πέρσι αγωνίζονταν σε ομάδες του Λεκανοπεδίου, στην Δόξα Βύρωνα και στα Γλυκά Νερά αντίστοιχα, πήραν κανονικά μέρος σε όλα τα φιλικά παιχνίδια της ομάδας αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις, ενώ δείχνουν ιδιαίτερο ζήλο στις προπονήσεις.

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008

Στην ΑΕΜ ο Καρέτσος

Θετική κατάληξη είχε για την ΑΕΜ, η υπόθεση της μεταγραφής του Βασίλη Καρέτσου στην ομάδα. Μετά από πολλές μέρες συζητήσεων και δηλώσεων του παίκτη, όπως "αν δεν μου δώσουν το δελτίο δεν θα παίξω σε καμία άλλη ομάδα", η πρώην του ομάδα , ο ΓΟΜ, πείστηκε να δώσει το δελτίο του νεαρού παίκτη στους "κανονιέρηδες", έναντι 1000 ευρώ! Ο Καρέτσος που όλο αυτό το διάστημα προπονούνταν κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα, θα είναι έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ΑΕΜ, από το παιχνίδι κυπέλλου με το Αντίρριο.Ο παίκτης σε δηλώσεις αμέσως μετά την ολοκλήρωση του σίριαλ της μεταγραφής του δήλωσε στο ΑΕΜ NEWS: "Θέλω να παίξω στην ΑΕΜ, για τους οργανωμένους οπαδού της, τους ΑΠΑΤΣΙ".

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008

Βy Messologgitis: "Τα αργύρια του Βεζύρη!"

Η ιστορία είναι απίστευτη και δημιουργεί λυπητερή πρωτιά για το Γ.Ο.Μ. Ο Βασίλης Καρέτσος, ένας νεαρός παίχτης βγαλμένος από τα σπλάχνα της ΑΕΜ, είχε την ατυχία να βρεθεί στο Γ.Ο.Μ. Πρόσφερε αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του στην προαναφερόμενη ομάδα και φέτος αποφάσισε να επιστρέψει στην ΑΕΜ. Όμως λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο. Οι διοικούντες της πρώην ομάδας του, απαίτησαν χρηματικό αντάλλαγμα από την ΑΕΜ!!!!!!!!!!για να της επιστρέψουν τον παίχτη. Τι κι αν εδήλωσε ο παίχτης ότι μόνο στην ΑΕΜ θα παίξει και ότι δεν γυρίζει στο Γ.Ο.Μ. Τι κι αν η Διοίκηση της ΑΕΜ, ζήτησε επίσημα να της επιστραφεί, οι διοικούντες δεν ενέδιδαν. Δηλαδή προτιμούσαν να μην παίξει ο παίχτης για ένα χρόνο!!!! για να μην χάσουν αυτοί τα "αργύρια". Αν αυτό είναι το μήνυμα του Γ.Ο.Μ. προς τη νεολαία του Μεσολογγίου, αφήνω την κοινωνία της πόλης να τους κρίνει. Τελικά, δείχνοντας μεγαλοψυχία η Διοίκηση της ΑΕΜ, προκειμένου να μην καταστραφεί ο παίχτης, ενέδωσε στις απαιτήσεις του Γ.Ο.Μ. και ΑΓΟΡΑΣΕ τον παίχτη της, έναντι ποσού χιλίων(1.000)!!!!!!!!!! ευρώ. Τα σχόλια δικά σας!... Εγώ να πω μόνο, ότι οι Μεγάλες ομάδες κατακτούν τη Δόξα με την αξία τους και όχι με τέτοια τερτίπια. Κι όλα αυτά ενώ οι διοικούντες του Γ.Ο.Μ., δήλωναν υποκριτικά ότι θα είναι αρωγοί στην ΑΕΜ... Τέτοια αρωγή δεν την έχει ανάγκη η ΑΕΜ.

Λαβωμένη και κουρασμένη η ΑΕΜ, 2-4 στο Ελαιόφυτο.

Σε περίοδο φουλ προετοιμασίας και με συνεχόμενα φιλικά, η Ένωση άρχισε να παρουσιάζει συμπτώματα κούρασης. Αν σ' αυτά προστεθούν και οι απουσίες παιχτών, λογικά ήρθε η ήττα, από μια ομάδα πιο έτοιμη, όπως το Ελαιόφυτο, στο παιχνίδι που διεξήχθη στο ΔΑΚ Αγρινίου.Στο συγκεκριμένο αγώνα, η άμυνα ήταν η αχίλειος πτέρνα της ΑΕΜ, αφού σε κάθε φάση που δημιουργούσε το Ελαιόφυτο, έκανε γκολ. Αντίθετα, το κέντρο και οι επιθετικοί της, δημιούργησαν πάμπολλες ευκαιρίες, αλλά στην τελική προσπάθεια, έδειχναν επιπολαιότητα και δεν σκόραραν αρκετά.Τα τέρματα της Μεσολογγίτικης ομάδας πέτυχε ο Γαβρίνας, που ήταν και η μόνιμη απειλή για την εστία των γηπεδούχων, αλλά συνεχίζει να σπαταλάει ευκαιρίες.Η ΑΕΜ βρέθηκε γρήγορα πίσω στο σκορ με 2-0, αλλά με τον Γαβρίνα μείωσε σε 2-1, μπαίνοντας πάλι στο παιχνίδι. Όμως η άμυνα έκανε πολλά νερά και το Ελαιόφυτο, ξέφυγε με 4-1. Το τελικό 4-2, έκανε προς το τέλος ο Γαβρίνας και πάλι.

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΕΜ:Ζέρβας(77΄ Δουλιώτης), Μπαλάφας, Σαρρής(65΄ Μπέτσικας), Πασπαλιάρης Γ., Σαμαράς(83΄ Τσαλαφούτας), Καρανίκας, Γαβρίνας, Καρέτσος(33΄ Αϊδονόπουλος, Πλακίδας Μ.(60΄ Κράνης), Τσάμης, Πλακίδας Χ.(77΄ Χασιώτης).

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008

Η ΑΕΜ για την χρονιά 2008-2009

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γιώργος Παγούρας
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γιάννης Οικονόμου
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Βασίλης Κατσαγάνης
ΤΑΜΙΑΣ: Ανδρέας Σκύρλας
ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ: Γιώργος Μέρης
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: Γιώργος Γαλανός
ΜΕΛΗ: Γεράσιμος Διαμαντόπουλος, Παναγιώτης Μάντης, Θανάσης Ρισβάς, Κώστας Καπλανίδης

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Γιώργος Ζήκος
ΒΟΗΘ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ & ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ: Σωτήρης Φαράντος
ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ: Κώστας Σιάσος

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ:
Ζέρβας Δ.
Γκασούκας Κ.
Δουλιώτης Α.

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ:
Πασπαλιάρης Γ.
Αποστολόπουλος Ν.
Κυριακόπουλος Γ.
Μαντέλος Χ.
Πασπαλιάρης Δ.
Κόκοτος Γ.
Αηδονόπουλος Γ.
Σαρρής Δ.
Ρήγας Κ.
Παπαθανασίου Χ.
Δημητρούκας Ν.
Τσαλαφούτας Π.
Μπαλάφας Φ.
Δερβίσης Γ.
Καρέτσος Β.

ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ:
Ζέρβας Ν.
Σαμαράς Γ.
Σαρτζής Π.
Χασιώτης Σ.
Μπαρμπαρίτσας Γ.
Μπέτσικας Θ.
Καβαλιέρης Ν.
Καρανίκας Α.
Δάλλας Ι.
Τσάμης Σ.
Πλακίδας Μ.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ:
Γαβρίνας Δ.
Κράνης Ν.
Κράνης Δ.
Πλακίδας Χ.
Μαντέλος Β.

Τρίτη 26 Αυγούστου 2008

Πολλά τα αγωνιστικά προβλήματα της ΑΕΜ

Δεν πτόησε το ηθικό στο στρατόπεδο της ΑΕΜ η αποτυχία στον αγώνα με τη Ναύπακτο. Ίσως να ήταν και ευεργετική, για να συνειδητοποιήσουν όλοι, ότι στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει μόνο η νίκη. Παρά την ήττα και τα προβλήματα τραυματισμών, η σημερινή προπόνηση έγινε σε καλό κλίμα και οι παίχτες έδειξαν μεγάλο ζήλο και όρεξη.Όμως υπάρχει προβληματισμός στο προπονητικό τημ, λόγω των τραυματισμών, αλλά και των τεσσάρων στρατευμένων, που χάνουν συνέχεια προπονήσεις. Μάλιστα, υπήρξε και η σκέψη, ν' αναβληθεί το φιλικό με το Ελαιόφυτο την Τετάρτη, ώστε να αποφευχθούν νέοι τραυματισμοί, αλλά και για να μπορέσει η ομάδα να είναι έτοιμη για τον αγώνα Κυπέλλου στο Αντίρριο στις 30 του μήνα.Τελικά, αποφασίστηκε να πάει η ομάδα στο φιλικό, έστω και με μισή ομάδα, ώστε να μπορέσουν να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα για την ετοιμότητα των αναπληρωματικών και κυρίως των νεαρών παιχτών, που θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Κυριακή 24 Αυγούστου 2008

Πρώτη ήττα της ΑΕΜ στα φιλικά, 0-2 από τον Ναυπακτιακό

Πολλά αρνητικά είχε η χθεσινή εμφάνιση της ΑΕΜ, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την πρώτη της ήττα στα φιλικά. Πρώτη φορά που δεν έπαιξε ομαδικά, πρώτη φορά που δεν σκόραρε, πρώτη φορά που παρουσίασε τις περσινές αδυναμίες στην άμυνα, πρώτη φορά που δεν βγήκε στο γήπεδο με "ψυχή", πρώτη φορά που το δίδυμο του κέντρου υστέρησε και δεν πέρασε τις μπαλιές και δεν δημιούργησε αρκετές φάσεις. Παίζοντας φλύαρα και με υπεροψία και έχοντας απέναντί της μια πολύ δυνατή ομάδα, δεν κατόρθωσε να επιβάλλει το παιχνίδι της και η ήττα ήρθε φυσιολογικά. Η Ναυπακτιώτικη ομάδα, έπαιξε είναι η αλήθεια, πολύ σκληρά, με αποτέλεσμα, από τη σημερινή προπόνηση της ΑΕΜ, να λείπουν παίχτες λόγω τραυματισμού(Ζέρβας Ν., Κράνης Α., Πασαπαλιάρης Δ., οι πιο σοβαροί) .Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο στο μεγαλύτερο μέρος του και ο Ναυπακτιακός πήρε τη νίκη, πετυχαίνοντας ένα τέρμα σε κάθε ημίχρονο(35΄ Σκαθάρης, 85΄ Τιρόλι).

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΕΜ:
Ζέρβας Δ., Μπαλάφας(75΄ Καρέτσος), Σαμαράς, Αϊδονόπουλος(27΄ Πλακίδας Χρ.), Πασπαλιάρης Γ., Καρανίκας(83΄ Δημητρούκας), Τσάμης, Μαντέλος Β.(27΄ Πλακίδας Μ., 70΄ Κράνης Ν.), Γαβρίνας, Ζέρβας Ν.(83΄ Χασιώτης), Κράνης Α.(55΄ Μπότσικας).

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008

Στον Ναυπακτιακό Αστέρα ο Χρήστου

Στον Ναυπακτιακό Αστέρα θα αγωνίζεται τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο ο Γιώργος Χρήστου. Ο έμπειρος τερματοφύλακας, που είχε προτάσεις από πολλές ομάδες της περιοχής(ΓΟΜ, Φυτείες), υπέκυψε στο γερό πρέσινγκ της διοίκησης του Ναυπακτιακού και ήρθε σε κατ΄ αρχήν συμφωνία μαζί τους. Έτσι θα συνεχίσει ν' αγωνίζεται στο δυνατό πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής.

4-0 σάρωσε και τον Ακαρνανικό Φυτειών

Παίζοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο, η ΑΕΜ σάρωσε και τον Ακαρνανικό Φυτειών με 4-0! Έτσι αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι ο υποβιβασμός της, δεν οφειλόταν σε αγωνιστικούς λόγους, αλλά σε εξωγηπεδικούς.Το παιχνίδι ήταν ένας συνεχής μονόλογος, της Μεσολογγίτικης ομάδας, που από την αρχή πήρε τα ηνία του αγώνα και δεν έδωσε το δικαίωμα στον Ακαρνανικό να πάρει ούτε ανάσα. Μόλις στο 7΄ έγινε η πρώτη καλή φάση, όταν ο Γαβρίνας βρήκε ξεμαρκάριστο τον Χρήστο Πλακίδα, αυτός ελίχθηκε από δεξιά και πλάγια, έβγαλε την μπαλιά στο ύψος του πέναλτι, αλλά ο Ζέρβας έκανε ασθενή σουτ που απέκρουσε ο τερματοφύλακας. Παρόμοια φάση και στο 9΄, όταν πάλι απέκρουσε σε κόρνερ, το σουτ του Ζέρβα, ο τερματοφύλακας των Φυτειών. Η ομάδα μας συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο 15΄ έγινε το 1-0. Η ΑΕΜ κέρδισε ένα φάουλ στη δεξιά πλευρά και πλάγια έξω από την περιοχή. Το εκτέλεσε ο Ζέρβας και στο κέντρο της αντίπαλης εστίας πετάχτηκε ο Χρήστος Πλακίδας, κερδίζοντας όλους τους αμυντικούς του Ακαρνανικού και με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Στο 20΄ εκτέλεσε ένα κόρνερ, ο Σάκης Κράνης πάλι κέρδισε την κεφαλιά ο Χρήστος Πλακίδας, αλλά απέκρουσε εντυπωσιακά ο πορτιέρο των Φυτειών.Ο Ακαρνανικός απείλησε για πρώτη φορά την εστία μας στο 22΄, όταν ο Παπαδήμας εκτέλεσε ωραία ένα φάουλ έξω από την περιοχή της ΑΕΜ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ζέρβα. Στον ίδιο δαιμονιώδη ρυθμό η ΑΕΜ, έφτιαχνε συνεχώς ευκαιρίες:23΄ σέντρα από δεξιά ο Ζέρβας, δεν πρόλαβε για λίγο ο Κράνης.25΄ κόρνερ από δεξιά, περνάει η μπάλα από αριστερά το σουτ του Καρανίκα, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. 28΄ ομαδικό πρέσινγκ, κλέψιμο της μπάλας, σουτ του Ζέρβα, απέκρουσε ο τερματοφύλακας.29΄ λάθος των αμυντικών του Ακαρνανικού, έκλεψε ο Γαβρίνας, βγήκε πλάγια αριστερά, έκανε συρτή σέντρα, που πέρασε από όλους και ο επερχόμενος Χρήστος Πλακίδας, από πολύ πλάγια και δεξιά, έστειλε την μπάλα στον ουρανό των διχτύων του Ακαρνανικού, κάνοντας το 2-0. 34΄ σουτ του Γαβρίνα από πολύ καλή θέση, μετά από ωραία επέλαση του Σάκη Κράνη, κόντραραν οι αμυντικοί, κόρνερ. 38΄ γρήγορη αντεπίθεση της ΑΕΜ, με τον Σάκη Κράνη από αριστερά, ωραίο πλασέ-κρέμασμα, πρόλαβε ο τερματοφύλακας, κόρνερ. Το κόρνερ εκτελεί πολύ ωραία ο Ζέρβας, γυριστή κεφαλιά του Χρήστου Πλακίδα από το πρώτο δοκάρι και 3-0 στο 39΄.
Το β΄ημίχρονο άρχισε με την ομάδα μας να συνεχίζει με κεκτημένη ταχύτητα από το α΄. Στο 4΄ατομική προσπάθεια του Γαβρίνα, που πέρασε διαδοχικά τέσσερις παίχτες, αλλά το πλασέ του πάνω στον τερματοφύλακα.Στο 7΄ ομαδική προσπάθεια των παιχτών μας, η μπάλα έφτασε στο Γ. Πασπαλιάρη, που κέρδισε τις κόντρες από δύο αμυντικούς, πέρασε την μπάλα και ανατράπηκε. Το καταφανέστατο πέναλτι δεν δόθηκε από τον διαιτητή Πατρόπουλο, που ήταν μακρυά από τη φάση(ήταν το μόνο του λάθος).9΄ δυνατό σουτ του Σάκη Κράνη, ψηλά άουτ.16΄ Ο Γαβρίνας έκλεψε την μπάλα, μπήκε ωραία από δεξιά έκανε την μπαλιά στον Μάριο Πλακίδα, αλλά το σουτ που επιχείρησε κόντραραν οι αμυντικοί.18΄ ωραία φάση για τον Ακαρνανικό, όταν ο Λιανός ελίχθηκε από αριστερά έκανε συρτή σέντρα-σουτ, αλλά δεν βρέθηκε στην πορεία της μπάλας επιθετικός να την στείλει στα δίχτυα. 23΄ νέα ευκαιρία του Ακαρνανικού, που προσπάθησε στο σημείο αυτό να εκμεταλλευτεί τις πολλές μαζεμένες αλλαγές του Γ. Γουλή και την παγίδευση των παιχτών μας στο τεχνικό οφσάιντ. Σέντρα από δεξιά, κεφαλιά, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ζέρβα.30΄ αριστοτεχνικό φάουλ του Ζέρβα, η μπάλα συρτά πέρασε πλάι από το τείχος των αμυντικών και αναπαύτηκε στα δίχτυα του Ακαρνανικού, 4-0.34΄ ωραία ανάπτυξη της ΑΕΜ από δεξιά με τον Βασ. Μαντέλο, υποδειγματική σέντρα, η μπάλα κοντράρει σε αμυντικό και προλαβαίνει με εντυπωσιακή επέμβαση ο τερματοφύλακας να διώξει την μπάλα που κατευθυνόταν στα δίχτυα του.39΄ ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ του Πασπαλιάρη από πολύ μακρυά(το κάνει συχνά), η μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα και λίγο ψηλότερα από το οριζόντιο δοκάρι.40΄φάουλ του Ακαρνανικού με τον Παπαδήμα, πάνω ψηλά η μπάλα.44΄Ο Μάριος Πλακίδας πέρασε εντυπωσιακά έναν αμυντικό πάνω στη γραμμή του άουτ, γύρισε στο σημείο του πέναλτι, αλλά το δυνατό σουτ του Βασ. Μαντέλου, κόντραραν οι αμυντικοί σε κόρνερ.Σε γενικές γραμμές, το παιχνίδι ήταν πολύ καλό για την ΑΕΜ και πολύ χρήσιμο για τον προπονητή του Ακαρνανικού.
Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΕΜ:Ζέρβας Δ., Μπαλάφας(53΄ Πλακίδας Μ.),Αϊδονόπουλος(82΄ Τσαλαφούτας), Τσάμης(70΄ Πασπαλιάρης Δ.), Πασπαλιάρης Γ., Καρανίκας(85΄ Μπαρμπαρίτσας), Πλακίδας Χ.(72΄ Μαντέλος Β.), Καρέτσος(60΄ Κράνης Ν.), Γαβρίνας(85΄ Δημητρούκας Ν.), Ζέρβας Ν.(78΄ Χασιώτης), Κράνης Α.(53΄ Μπέτσικας)

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2008

Με χαλαρούς ρυθμούς

Κανονικά συνεχίστηκε σήμερα η προπόνηση της ΑΕΜ στις εγκαταστάσεις στο Αλμυράκι Μεσολογγίου. Όλοι οι παίκτες προπονήθηκαν σε χαλαρούς ρυθμούς, πλην των Σπύρο Τσάμη και ο Γιώργο Κόκοτο που ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα. Στην περίπτωση του νεοαποκτηθέντα Κόκοτου εντύπωση έχει προκαλέσει στο προπονητή του, στη διοίκηση και τους φιλάθλους, η προσπάθεια του να συμμετάσχει σε κάθε αγώνα και προπόνηση της ομάδας, παρόλο τον τραυματισμό του. Ενώ θα μπορούσε να "λουφάρει" από τις υποχρεώσεις της ΑΕΜ, με δική του απόφαση ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα. Στους πονοκεφάλους του Γιάννη Γουλή προστέθηκε ο τραυματισμός του Γιώργου Κυριακόπουλου, ο οποίος αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα στο δικέφαλο. Σε ότι αναφορά της υπόθεση μεταγραφής του Βασίλη Καρέτσου, συνεχίζει να υπάρχει η άρνηση της πρώην του ομάδας για την παραχώρηση του.

Το νέο καμάρι του Ευηνοχωρίου

Νέα ομάδα, νέα ιστοσελίδα Ο ποδοσφαιρικός χάρτης στο Ευηνοχώρι Μεσολογγίου άλλαξε σελίδα. Έπειτα από πολλά χρόνια ανταγωνισμού των δύο ομάδων του χωριού, ήρθε η ένωση Ευήνου και Καλυδώνας. Τα ιστορικά σωματεία που είχαν πρωταγωνιστήσει κατά περιόδους στα τοπικά πρωταθλήματα της Αιτωλοακαρνανίας αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Έτσι γεννήθηκε η Αθλητική Ένωση Ευηνοχωρίου, την οποία αγκάλιασαν σχεδόν όλοι οι κάτοικοι του Ευηνοχωρίου. Μια νέα μέρα για τα αθλητικά δρώμενα του χωριού έχει ήδη ξημερώσει και ελπίδα όλων η νέα ομάδα να πρωταγωνιστήσει στα τοπικά πρωταθλήματα, γράφοντας ένδοξη ιστορία. Τα χρώματα της ομάδος θα είναι είναι μπλε, βυσσινί και λευκό.

Το νέο Δ.Σ. της Α.Ε. ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ είναι:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΠΙΣΤΙΟΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΛΑΦΟΔΗΜΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΤΑΜΙΑΣ: ΜΠΕΤΣΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΚΑΡΑΠΑΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ: ΠΟΛΟΝΥΦΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΕΦΟΡΟΣ ΠΟΔΟΣΦ. ΤΜΗΜ.: ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΜΕΛΗ: ΣΑΒΡΑΜΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
ΜΑΝΘΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ
ΞΗΡΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Μαζί με τη νέα ομάδα, δημιουργήθηκε και η ιστοσελίδα της ΑΕ Ευηνοχωρίου. Η διεύθυνση της ιστοσελίδας είναι http://www.aeevinochoriou.blogspot.com/

Κυριακή 17 Αυγούστου 2008

Ιωάννης Αγγελοκωστόπουλος: "Όσο πιο ψηλά μπορούμε"

Στην ανάπαυλα του αγώνα μας δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσουμε για λίγο με τον πρόεδρο του Άρη Μεσάριστας κ. Ιωάννη Αγγελοκωστόπουλο, ο οποίος με πληροφόρησε ότι η ομάδα του έχει κάνει ολική ανανέωση, παίρνοντας 18(!!) νέους παίχτες, μεταξύ των οποίων 10 νεαρούς. Έχει αναθέσει την ομάδα σ' έναν έμπειρο και καλό προπονητή, σε μια προσπάθεια να οδηγήσει την ομάδα όσο πιο ψηλά μπορεί. Μην ξεχνάμε ότι η ομάδα της Μεσάριστας μπορεί εφέτος να πάρει για πρώτη φορά μέρος στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας, αλλά είναι κοινό μυστικό πως έχει στόχο την άνοδο και θα είναι μια από τις βασικές ανταγωνίστριες της ΑΕΜ.

Τριάρα και στη Μεσάριστα

Σ' ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, με πολλές φάσεις κι από τις δύο πλευρές, η ΑΕΜ, κέρδισε και τον Άρη Μεσάριστας με σκορ 3-0, στο βοηθητικό του Δημοτικού Σταδίου Μεσολογγίου. Παρά τις απουσίες και από τις δύο ομάδες, έγινε ένα δυνατό παιχνίδι, που ευχαρίστησε όσους το παρακολουθήσαμε. Η ΑΕΜ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 4΄ έκανε την πρώτη σημαντική φάση, αλλά η κεφαλιά του Μπαλάφα, έφυγε μόλις άουτ. Στο 11΄ έγινε η φάση του αγώνα. Ο Μάριος Πλακίδας κέρδισε κόντρα από τον στόπερ του Άρη, η μπάλα πήρε ψηλοκρεμαστή τροχιά προς το τέρμα και ο τερματοφύλακας απέκρουσε με πολύ δυσκολία. Η μπάλα έφτασε στο Γαβρίνα, που με δυνατό σουτ την έστειλε στη ρίζα του δεξιού δοκαριού και στην επαναφορά ο Κράνης σε σχεδόν κενή εστία, έπιασε κεφαλιά άουτ.Στο 21΄ ωραίο μπάσιμο του Γαβρίνα από δεξιά παράλληλη σέντρα, ο Μ. Πλακίδας άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του, ξεγελώντας τους αμυντικούς, αλλά το σουτ από το ύψος του πέναλτι από τον Μπαλάφα, πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Άρη. Στο 22΄ο Αρης Μεσάριστας, απείλησε για πρώτη φορά σοβαρά την εστία της ΑΕΜ, αλλά το τελικό σουτ πέρασε άουτ. Στο 24΄ ο Αρης Μεσάριστας που είχε ανεβάσει την απόδοσή του, απείλησε ξανά, όταν ο σέντερ φορ του από θέση οφσάιντ, βγήκε μόνος μπροστά, αλλά τον πρόλαβε ο Καρανίκας και του κοντράρησε το σουτ. Στη συνέχεια, βγήκε ωραία μπαλιά στην καρδιά της περιοχής της ΑΕΜ, αλλά οι παίχτες του Άρη, αστόχησαν από κοντά. Η ομάδα του Μεσολογγίου απάντησε στο 26΄, αλλά η σέντρα σουτ του Ν. Ζέρβα πέρασε μόλις άουτ. Στο 33΄ ο Μ. Πλακίδας εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας του Άρη, βγήκε τετ-α-τετ, αλλά το πλασέ που έκανε έδιωξε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας. Στο 40 ωραία ψηλοκρεμαστή λόμπα από τον Ν. Ζέρβα, πέρασε και πάλι μόλις άουτ. Στο 41΄ ο Μ. Πλακίδας, βγήκε ωραία πίσω από τους αμυντικούς μέσα στην περιοχή, πέρασε την μπάλα ψηλοκρεμαστά πάνω από τον τερματοφύλακα, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επιστροφή ο Ν. Κράνης, έβαλε το πρώτο τέρμα του με την ΑΕΜ, κάνοντας με κεφαλιά το 1-0. Στο 44΄ παραλίγο να γίνει το 1-1, όταν μετά από επικίνδυνη σέντρα από αριστερά, ο τερματοφύλακας Ζέρβας της ΑΕΜ, βγήκε σωστά και πέφτοντας στα πόδια παίχτη του Άρη, κέρδισε την κόντρα και το άουτ. Στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου μετά από πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του παίχτη του Άρη προς το "γάμα"της εστίας, ο Ζέρβας απέκρουσε ωραία σε κόρνερ.Το β΄ ημίχρονο η ΑΕΜ μπήκε και πάλι δυνατά και μόλις στο 3΄ ο Γαβρίνας πέρασε εντυπωσιακά δύο παίχτες, κινήθηκε προς τα δεξιά και στα όρια της μικρής περιοχής, ανατράπηκε από δύο παίχτες και τον τερματοφύλακα. Το καταφανέστατο πέναλτι δεν δόθηκε και στη συνέχεια της φάσης, ο Μ. Πλακίδας, έπιασε χλιαρό σουτ που απέκρουσαν οι αμυντικοί. Στο 7΄ και στο 8΄ δύο ωραία σουτ από τον Μ. Πλακίδα και το Δημ. Πασπαλιάρη, πέρασαν μόλις άουτ. Ο Νεκτάριος Ζέρβας που βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα και είχε πολλά κέφια, δημιουργούσε συνεχώς ευκαιρίες, που δεν κατέληγαν όμως σε γκολ΄: στο 10΄ σουτ άουτ, στο 13΄ εκτέλεσε φάουλ που κέρδισε ο ίδιος, η μπάλα στο τείχος, στο 21΄ ωραία εκτέλεση κόρνερ, δεν μπόρεσε κανένας να πιάσει την κεφαλιά. Στο 22΄ ωραία εκτέλεση κόρνερ από τον Ζέρβα, αυτή τη φορά πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας ο Γιώργος Πασπαλιάρης και με ωραία γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Άρη κάνοντας το 2-0. Η ομάδα της Μεσάριστας προσπάθησε ν' αντιδράσει στη συνέχεια και έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες για να μειώσει στο 24΄ από δεξιά, σουτ άουτ και στο 28΄ με τρία διαδοχικά σουτ παιχτών του σε φάση διαρκείας, που κόντραραν οι αμυντικοί της ΑΕΜ. Στο 29΄ωραίο χτύπημα φάουλ του Ζέρβα, πέρασε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 31΄ ο Χρήστος Πλακίδας έφυγε από εμφανή θέση οφσάιντ, πέρασε και τον τερματοφύλακα και έκανε το 3-0. Η τελευταία καλή φάση έγινε στο 43΄ όταν με υπέροχη μπαλιά ο Ζέρβας έβγαλε τον Γαβρίνα σε θέση για γκολ, αλλά αυτός παρά το ωραίο κοντρόλ που έκανε, έστειλε την μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα του ΆρηΜε λάθη η διαιτησία του κ. Παναγιωτόπουλου Δημ., που είχε σαν Α΄ Βοηθό την κυρία Μοσχανδρέου Ελένη.

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΕΜ:Ζέρβας Δημ., Μπαλάφας, Σαμαράς (46΄Πασπαλιάρης Γιώρ.), Μπέτσικας (60 Αϊδονόπουλος), Καρανίκας, Αϊδονόπουλος(28΄Πλακίδας Χρ.), Κράνης Νικ.(70΄ Χασιώτης), Γαβρίνας, Ζέρβας Νεκτ., Πλακίδας Μαρ. (55΄ Μαντέλος Βασ.)

Στην κορυφή του κόσμου ο Γιάννης Χαλαζιάς και ο Νίκος Παλιάτσας

Θρίαμβος της ελληνικής Arsenal Soccer School, η οποία συνεργάζεται με την ακαδημία της ΑΕΜ εδώ και 2 χρόνια. Στο Arsenal International Soccer Festival, που διεξήχθη στο Λονδίνο μέχρι 4 Αυγούστου, με τη συμμετοχή ομάδων από 16 χώρες του κόσμου, υπήρξαν και δύο Μεσολογγιτάκια, που μας έκαναν υπερήφανους. Oι Γιάννης Χαλαζιάς και Νίκος Παλιάτσας επιλέκτηκαν στην μικτή ομάδα κάτω των 15 με καθοδηγητές τους Γιώργου Χαρίτο και Γιώργο Μπαβέλο. Οι επίλεκτοι νίκησαν στον τελικό την ομάδα από το Κονέκτικατ των Η.Π.Α. με 1-0 και κατέκτησαν την πρώτη θέση, κάνοντας ιδιαίτερα υπερήφανο τον τεχνικό διευθυντή των σχολών Κριστόφ Βαζέχα. Οι δύο πιτσιρικάδες της ΑΕΜ, ήταν βασικοί σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια των 93άρηδων.

Είναι από τις ελάχιστες φορές στην 17χρονη ιστορία του Arsenal International Soccer Festival, που ομάδα εκτός Αγγλίας κατακτά την πρώτη θέση και αποτελεί την καλύτερη απόδειξη για τη σωστή δουλειά που γίνεται στην Arsenal Soccer School της Ελλάδας, πάντα υπό την τεχνική επίβλεψη του Κριστόφ Βαζέχα.Στο Arsenal International Soccer Festival, μετέχουν Arsenal Soccer Schools από την Αγγλία, την Ελλάδα αλλά και από τις χώρες εκτός Μεγάλης Βρετανίας όπως τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Νότια Αφρική, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Μαλαισία, τη Γαλλία, την Αυστραλία, το Ισραήλ, την Αίγυπτο & την Ιαπωνία.

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2008

Νίκησε και στο Παναιτώλιο η ΑΕΜ

Συνεχίζοντας τους φιλικούς αγώνες προετοιμασίας της, η ΑΕΜ πέρασε νικηφόρα και από το Παναιτώλιο, κερδίζοντας με 2-0 τον πολύ αξιόλογο και μαχητικό Ολυμπιακό. Παίζοντας πάλι σε ξερό γήπεδο και με πολλές απουσίες στην ενδεκάδα, κατάφερε με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, να κερδίσει, δείχνοντας ότι τίποτα δεν την σταματά.Έτσι έστειλε και πάλι αισιόδοξα μηνύματα στους φιλάθλους του Μεσολογγίου, που έχουν αρχίσει να βρίσκουν ξανά την πίστη τους στην ομάδα μας.Το σκορ άνοιξε στο 17΄ με ωραία κεφαλιά ο Γαβρίνας. Μ' αυτό το σκορ έκλεισε και το ημίχρονο, μια και παρά τις προσπάθειες που έγιναν εκατέρωθεν, δεν επιτεύχθηκαν άλλα τέρματα.Στο β' ημίχρονο η ΑΕΜ δεν άφησε περιθώρια ανατροπής του σκορ από τον Ολυμπιακό και μάλιστα έκανε στο 61΄ και το 2-0, με ωραίο διαγώνιο σουτ του Μπαλάφα.Όπως μας δήλωσε ο προπονητής της ΑΕΜ, Γιάννης Γουλής, έμεινε πολύ ευχαριστημένος με την προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίχτες του, απέναντι σε μια ομάδα σκληροτράχηλη και δυνατή, που φέτος μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα.

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΕΜ:
Ζέρβας Δ., Μπαλάφας, Σαμαράς, Αϊδονόπουλος, Πασπαλιάρης Γ., Καρανίκας, Γαβρίνας, Καρέτσος(66΄ Τσαλαφούτας), Κράνης Ν.(53΄ Μαντέλος Β.), Τσάμης(55΄ Μπέτσικας), Κυριακόπουλος(46΄ Πασπαλιάρης Δ.).

******************************
Και μια διόρθωση: Αδικήσαμε στην περιγραφή του προχθεσινού αγώνα με το Αντίρριο, τον Γιώργο Πασπαλιάρη, ο οποίος ήταν από τους καλύτερους παίχτες του γηπέδου. Δικό του ήταν τελικά το γκολ που έκανε το 2-0 και όχι του Κυριακόπουλου, ενώ ο δυναμικός παίχτης της ΑΕΜ είχε συμμετοχή στα τρία από τα 4 τέρματα της ομάδας.

Χαλαρά 4-1 η ΑΕΜ το Αντίρριο στο φιλικό

Χωρίς να ιδρώσει ιδιαίτερα, η ΑΕΜ κέρδισε και τον Ατρόμητο Αντιρρίου με 4-1, στο βοηθητικό του Δημοτικού Σταδίου Μεσολογγίου. Η ομάδα του Γιάννη Γουλή, παρά τις σοβαρές απουσίες(Ζέρβας Νεκτ., Τσάμης Σπ., Κράνης Σάκης, Μαντέλλος Χρ.) και τον Γαβρίνα να είναι στην αποθεραπεία, έδειξε ότι διαθέτει αρκετό βάθος για να κάνει καλά παιχνίδια.Εικοσιτέσσερις ώρες μετά το 8-0 με τον Αχιλλέα Γραμ., μπήκε δυνατά στον αγώνα και μόλις στο 8΄ προηγήθηκε με 1-0, με διαγώνιο σουτ του Σαμαρά, μετά από ωραία μεταβίβαση του Βασ. Μαντέλου.Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των παιχτών του Ατρομήτου, που όμως δεν μπορούσε να απειλήσει ιδιαίτερα τον Γκασούκα, η ΑΕΜ πέτυχε και 2ο γκολ στο 12΄ με τον Κυριακόπουλο, με τακούνι μέσα από την μικρή περιοχή. (φωτο: η φάση του 2-0) Η ομάδα μας στη συνέχεια κυριάρχησε στον αγώνα. Στο 20΄ ακυρώθηκε σωστά γκολ-οφσάϊντ του Ν. Κράνη και στο 21΄ ωραίο αριστερό βολέ του Σαμαρά, πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι Στο 26΄ ο Γιώρ. Πασπαλιάρης εκτέλεσε γρήγορα ένα φάουλ από τη σέντρα σχεδόν, προσπαθώντας να αιφνιδιάσει τον τερματοφύλακα Κυρίτση, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.Ο Ατρόμητος μείωσε στο 33΄ όταν σε μια στιγμή σύγχυσης στη περιοχή της ΑΕΜ, έγινε ένα σουτ από παίχτη του Ατρόμητου, η μπάλα κόντραρε σε παίχτη της ΑΕΜ πήρε πορεία αντίθετη απ' αυτή που πήγαινε ο Γκασούκας και κατέληξε στα δίχτυα μας. Μετά από τη μείωση του σκορ ο Ατρόμητος αναθάρρησε και έχασε δύο καλές ευκαιρίες στο 37΄ και στο 40΄ για να πετύχει την ισοφάριση.Με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου ο Γιάννης Γουλής κατέβασε την ομάδα με πέντε(!) αλλαγές, χωρίς όμως ν' αλλάξει το αγαπημένο του 4-4-2. Μόλις στο 6΄ δυνατό σουτ του Μάριου Πλακίδα από το ύψος της μεγάλης περιοχής, απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Αντιρρίου. Οι παίχτες της ΑΕΜ, που κυριάρχησαν και στο β' ημίχρονο, πίεσαν τον Ατρόμητο και στο στο 13΄ πέτυχαν το 3-1 ως εξής: Ο Καρανίκας έβγαλε ωραία μπαλιά στον κενό χώρο, στον Μάριο Πλακίδα, που βγήκε τετ-α-τετ, αλλά τον πρόλαβαν οι αμυντικοί, που έδιωξαν ασθενώς. Στη φάση μπήκε δυνατά ο Γαβρίνας, πέρασε την μπάλα πάνω από τρεις αμυντικούς, βγήκε μόνος μπροστά, τσίμπησε την μπάλα, πριν τον τερματοφύλακα, που τον ανέτρεψε. Το πέναλτι εκτέλεσε υποδειγματικά ο Κυριακόπουλος και έστειλε την μπάλα στην αντίθετη γωνία του Κυρίτση.Στο 22΄ ωραία συνεργασία Κυριακόπουλου-Σαμαρά από αριστερά, ο τελευταίος έβγαλε ωραία σέντρα, εκεί πετάχτηκαν Πλακίδας και Γαβρίνας, αλλά απέτυχαν να βρουν την μπάλα στα δίχτυα, που κατέληξε λίγο άουτ.Στο 26΄ ο Γ. Πασπαλιάρης εκτέλεσε ωραία φάουλ που κέρδισε ο Καρέτσος και ο Κυρίτσης έπεσε στη γωνία και έδειωξε σε κόρνερ. Στην εκτέλεση του κόρνερ και στη σύγχυση που δημιουργήθηκε, ο Μ. Πλακίδας έκανε με πλασέ από κοντά το 4-1.
Στο 28΄ το Αντίρριο στη μοναδική επικίνδυνη φάση που δημιούργησε στο β΄ημίχρονο, είχε δοκάρι, που ανταπέδωσε ο Γαβρίνας στο 32΄.
Η ωραία συνεργασία του Γαβρίνα με τον Μάριο Πλακίδα, απέφερε δύο καλές φάσεις: Στο 36΄ σέντρα Γαβρίνα κεφαλιά Πλακίδα, μόλις άουτ και στο 38΄ ίδια φάση και γκολ που ακυρώθηκε ως οφσάιντ.Αυτή τη φορά ο Γιάννης Γουλής χρησιμοποίησε 18 παίχτες. Ο αγώνας έγινε σε δύο 40λεπτα, μετά από συμφωνία των δύο ομάδων, λόγω της ζέστης.Διαιτήτευσε ο κ.Λύτρας Κ., με βοηθούς τους κ.κ. Ζαβιτσάνο Ι. και Πατρόπουλο Α., που δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα και είχαν σωστές αποφάσεις.

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΕΜ:
Γκασούκας(41΄ Ζέρβας Δ.), Μπαλάφας, Πασπαλιάρης Δ., Μπέτσικας(41΄ Καρανίκας), Αϊδονόπουλος(41΄ Καρέτσος), Πασπαλιάρης Γ., Χασιώτης(41΄ Πλακίδας Μ.), Κυριακόπουλος(60΄ Φασόης), Κράνης Ν., Μαντέλος Β.(41΄ Γαβρίνας), Σαμαράς(60΄ Τσαλαφούτας).

Στις 6μμ το φιλικό με το Αντίρριο

Σήμερα η ΑΕΜ δίνει νέο δυνατό φιλικό με τον Ατρόμητο Αντιρρίου. Ο αγώνας θα γίνει στο βοηθητικό του Δημοτικού Σταδίου Μεσολογγίου. Θ' αρχίσει στις 6.00 το απόγευμα και αναμένεται να το παρακολουθήσει αρκετός κόσμος, αφού είναι η πρώτη εμφάνιση της νέας ΑΕΜ μπροστά στο κοινό της.

Σε καλό δρόμο η ΑΕΜ, 8-0 τον Αχιλλέα Γραμματικούς

Με ευρεία νίκη συνέχισε τα φιλικά προετοιμασίας η ΑΕΜ. Παίζοντας αυτή τη φορά σε γήπεδο με χόρτο, οι παίχτες έπιασαν καλή απόδοση από την αρχή του αγώνα και δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στη συμπαθή ομάδα του Αχιλλέα.Το σκορ άνοιξε μόλις στο πρώτο λεπτό ο Μάριος Πλακίδας, ενώ μέχρι το 17΄ η ομάδα του Μεσολογγίου πέτυχε άλλα δύο τέρματα, με τον Γιώργο Κυριακόπουλο(στο 12΄, 2-0) και τον Χρήστο Πλακίδα (στο 17΄ 3-0). Ο ίδιος παίχτης πέτυχε το 4-0 στο 25' ενώ στο 32΄ ο Γιώργος Πασπαλιάρης έκανε το 5-0.Με δεδομένη την ανωτερότητα της ομάδας, μόλις στο 32΄ ο Γιάννης Γουλής, έβγαλε τον Κυριακόπουλο και πέρασε στη θέση του τον Δάλλα, ενώ στο 41΄ έκανε τρεις ακόμη αλλαγές: Γκασούκας(τερμ.), Πασπαλιάρης Δημ. και Κράνης Ν., πήραν τις θέσεις των Ζέρβα Δημ., Σαμαρά και Ζέρβα Νεκτ.(που έχει και έναν ελαφρύ ευτυχώς τραυματισμό), αντίστοιχα.Με μια ακόμη αλλαγή ξεκίνησε το β΄ημίχρονο η ομάδα της ΑΕΜ, στη θέση του Δάλλα, που είχε κι αυτός έναν ελαφρύ τραυματισμό, μπήκε ο νεαρός Βασίλης Μαντέλος. Παρά τις πολλές αλλαγές η ομάδα συνέχισε να έχει καλό ρυθμό ανάπτυξης και κυρίως αποτελεσματικότητα, πετυχαίνοντας, στο 52΄ με τον Σπύρο Τσάμη και στο 57΄ με τον Χρήστο Πλακίδα, δύο ακόμη τέρματα. Το σκορ έκλεισε ο Βασίλης Μαντέλος στο 65΄(8-0).Ο αγώνας δεν χρήζει ιδιαίτερης κριτικής. Η δουλεία του Γιάννη Γουλή φαίνεται ήδη να αποδίδει καρπούς, οι παίχτες δείχνουν μεγάλη όρεξη, οι κινήσεις τους μέσα στο γήπεδο βελτιώνονται μέρα με τη μέρα και είναι σίγουρο ότι από την αρχή του πρωταθλήματος θα δείξουν ότι η ομάδα δεν είναι γι' αυτή την κατηγορία.Χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 21 παίχτες.Τον αγώνα παρακολούθησε και ο Πρόεδρος του 'Αρη Μεσάριστας κ. Ι. Αγγελοκωστόπουλος(ο 'Αρης θα χρησιμοποιήσει το γήπεδο που έγινε ο αγώνας για έδρα).Διαιτήτευσε ο κ. Κ. Καζάνας, ενώ η φιλοξενία των ανθρώπων του Αχιλλέα ήταν άψογη.

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΕΜ:
Ζέρβας Δημ.(41΄ Γκασούκας), Αϊδονόπουλος, Σαμαράς(41΄ Πασπαλιάρης Δημ.), Πασπαλιάρης Γ.(60΄ Χασιώτης Σ.), Κυριακόπουλος(32΄ Δάλλας, λ.τ. 45΄ Μαντέλλος Βασ.), Καρανίκας(48΄ Μπαλάφας Φ.), Τσάμης, Καρέτσος(52΄ Μπέτσικας), Πλακίδας Χρ.(60΄ Φασόης), Ζέρβας Νεκτ,(41΄ Κράνης Ν.), Πλακίδας Μάρ.(60' Τσαλαφούτας).

Νέα μεταγραφή για την ΑΕΜ

Η ομάδα μας απέκτησε έναν ακόμα παίχτη. Πρόκειται για τον 22χρονο Φώτη Μπαλάφα, που είναι αμυντικός και έμεινε ελεύθερος από τον Ακαρνανικό Φυτειών. Ο παίκτης αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά την αμυντική γραμμή της ομάδας.

Σάββατο 9 Αυγούστου 2008

Μετάθεση του φιλικού με το Αντίρριο για τη Δευτέρα.

Δεν θα γίνει τελικά αύριο Κυριακή το φιλικό της ΑΕΜ με τον Αστέρα Αντιρρίου. Μετατέθηκε για μεθαύριο Δευτέρα. Την Κυριακή η ΑΕΜ θα παίξει στο Γραμματικό με τον τοπικό Αχιλλέα.

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008

Τα φιλικά της ΑΕΜ μέχρι τέλους Αυγούστου

Οριστικοποιήθηκαν τα φιλικά της ΑΕΜ για τον μήνα Αύγουστο. Ενώ για τις αρχές Σεπτεμβρίου(μάλλον στις 3 του μήνα), πιθανολογείται η διεξαγωγή φιλικού παιχνιδιού με τους Νέους του Ολυμπιακού Πειραιώς.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
09/8/2008 ΚΥΡΙΑΚΗ: Με Αχιλλέα Γραμματικούς (εκτός)
10/8/2008 ΔΕΥΤΕΡΑ: Με Ατρόμητο Αντιρρίου (ΕΝΤΟΣ)
13/8/2008 ΤΕΤΑΡΤΗ: Με Ολυμπιακό Παναιτωλίου (εκτός)
17/8/2008 ΚΥΡΙΑΚΗ: Με Άρη Μεσάριστας (ΕΝΤΟΣ)
20/8/2008 ΤΕΤΑΡΤΗ: Με Ακαρνανικό Φυτειών (ΕΝΤΟΣ)
24/8/2008 ΚΥΡΙΑΚΗ: Με Ναυπακτιακό Αστέρα (ΕΝΤΟΣ)
27/8/2008 ΤΕΤΑΡΤΗ: Με Ελαιόφυτο (εκτός)

Επιστρέφει ο Κυριακόπουλος

Αλλαγή στα υπάρχοντα δεδομένα στην υπόθεση του Γιώργου Κυριακόπουλου. Ο νεαρός παίκτης τα βρήκε τελικά με τη Διοίκηση της ΑΕΜ και από αύριο επιστρέφει στις προπονήσεις και τίθεται στη διάθεση του προπονητή Γιάννη Γουλή.

'Εγινε η κλήρωση Πρωταθλήματος και Κυπέλλου

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΠΣΝΑ η κλήρωση των αγώνων της Α' κατηγορίας. Η ΑΕΜ θα βρεθεί αντιμέτωπη την 1η αγωνιστική με τον Ατρόμητο στο Αντίρριο.

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ – ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΑΕΤΟΣ ΣΤΑΜΝΑΣ
3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: ΠΑΟ ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ – ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΑΡΗΣ ΜΕΣΑΡΙΣΤΑΣ
5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: ΓΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ
7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ – ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΑΕ ΑΡΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ
9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΡΗΓΑΝΑ
10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : ΑΟ ΛΥΓΙΑΣ – ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ
12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : ΔΑΦΝΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΧΩΡΑΣ – ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΟΜΗΡΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΓΑΒΡΟΛΙΜΝΗΣ – ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ

*Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα στη στήλη αποτελέσματα αγώνων.

ΚΥΠΕΛΛΟ: Επίσης έγινε και η κλήρωση του Κυπέλλου ΕΠΣΝΑ και η τύχη το έφερε να είναι και εδώ αντίπαλοι η ΑΕΜ με τον Ατρόμητο Αντιρρίου, αλλά στην έδρα των "κανονιέρηδων".

Με νίκη ξεκίνησε η ΑΕΜ τα φιλικά:5-1 στο Κεφαλόβρυσο

Την ευκαιρία να βγάλει πολύ χρήσιμα συμπεράσματα από την πορεία της προετοιμασίας, είχε ο Γιάννης Γουλής, στο σημερινό αγώνα στο Κεφαλόβρυσο, με τον τοπικό Αστέρα. Κάτω από πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες(αφόρητη ζέστη και υγρασία) και σε "ξερό" γήπεδο, όλοι οι παίχτες έδειξαν απίστευτη όρεξη. Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΜ μπήκε χαλαρά, με το Γιάννη Γουλή να επιμένει κυρίως στην εφαρμογή τακτικής και την καλή κυκλοφορία της μπάλας, δίνοντας συνεχώς εντολές στους παίχτες του προς αυτή την κατεύθυνση.Η ΑΕΜ κυριάρχησε από την αρχή στον αγώνα, δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά οι παίχτες της δεν ήταν αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια. Αντίθετα, στη μοναδική ευκαιρία του ο Αστέρας, κατόρθωσε να προηγηθεί στο 23ο λεπτό, όταν από θέση οφσάιντ ο Νίκος Καρέτσος, πήρε την μπάλα και στο τετ-α-τετ με τον Ζέρβα, πλάσαρε υποδειγματικά κάνοντας το 1-0.Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, η ΑΕΜ έπαιξε στο μισό τέρμα τον Αστέρα, αλλά δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει. Σ' αυτό το πρώτο ημίχρονο διακρίθηκαν ο Σαμαράς για τις ωραίες του επελάσεις από τα αριστερά, ο Καρανίκας στο κέντρο που έτρεξε πολύ και μοίρασε μπαλιές και ο 16χρονος Βασ. Μαντέλος, που έδειξε ότι το Μέλλον του ανήκει. Οι αμυντικοί είχαν καλή συνεργασία(στο γκολ σταμάτησαν λόγω του προφανούς οφσάιντ).Με την έναρξη του β΄ημιχρόνου, ο Γιάννης Γουλής πέρασε στον αγώνα τους Σπ. Τσάμη, Νεκτ. Ζέρβα, Ν. Καβαλιέρη και τους Χρήστο και Μάριο Πλακίδα. Από τα πρώτα λεπτά το σκηνικό άλλαξε. Η κυκλοφορία της μπάλας έγινε καλύτερη και η αποτελεσματικότητα των παιχτών ουσιαστική. Μόλις στο 49΄ ο Τσάμης με σουτ ισοφάρισε σε 1-1. Καταιγιστική η ΑΕΜ στη συνέχεια, με το δίδυμο Τσάμη και Ζέρβα να δημιουργεί διαρκώς φάσεις και τον Καβαλιέρη και τους αδελφούς Πλακίδα, να τελειώνουν υποδειγματικά τις φάσεις. Πέτυχε άλλα τέσσερα τέρματα(Μ. Πλακίδας 52΄, Καβαλιέρης 60΄, Χ. Πλακίδας 62΄και πάλι ο Καβαλιέρης στο 66΄), ενώ έχασε και σωρεία ευκαιριών για ευρύτερο σκορ(2 ο Μ. Πλακίδας, 2 ο Ν. Καβαλιέρης, Τσάμης και Μαντέλος από μία). Τα συμπεράσματα που βγάλαμε όσοι παρακολουθήσαμε τον αγώνα, είναι ότι η παλιά φρουρά της ομάδας αποτελεί εγγύηση, αρκεί να συνεχίσει να δίνει αυτά που μπορεί, ενώ οι νέοι παίχτες που ήρθαν στην ομάδα, έχουν προσαρμοστεί πολύ γρήγορα και θα ισχυροποιήσουν την ΑΕΜ. Ο Αστέρας έδειξε καλά στοιχεία, αλλά δεν μπόρεσε ν' αντισταθεί στην ανωτερότητα της ΑΕΜ.

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΕΜ:Ζέρβας Δημ., Πασπαλιάρης Δ. (46΄ Τσάμης Σπ.), Σαμαράς (65΄ Παν. Τσαλαφούτας), Πασπαλιάρης Γεωρ., Μαντέλος Χρ. , Καρανίκας, Μαντέλος Βασ. (46΄ Καβαλιέρης), Καρέτσος (62΄ Φασόης), Αϊδονόπουλος (46΄ Πλακίδας Χρήστος), Δάλλας (46΄ Ζέρβας Νεκτ.), Κράνης Νίκ. (46΄ Πλακίδας Μάριος)

Την Τετάρτη με Κεφαλόβρυσο, το πρώτο φιλικό

Την Τετάρτη 6 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο φετινό φιλικό της ΑΕΜ, στο Κεφαλόβρυσο με τον τοπικό Αστέρα. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 6.30μμ στο γήπεδο της τοπικής ομάδας. Ο Γιάννης Γουλής θα έχει την ευκαιρία να τσεκάρει για πρώτη φορά τις δυνατότητες της ομάδας και κατά πάσα πιθανότητα να αποκαλύψει κάποια από τα σχέδια του, σχετικά με την κατάρτηση της βασικής ενδεκάδας.

Εμπειρία και ταλέντο τα όπλα της ΑΕΜ

Νεανική μπορεί να χαρακτηριστεί η ομάδα της ΑΕΜ, που κατεβαίνει με αισιοδοξία και ενθουσιασμό για την πρωτιά. Με ένα κράμα έμπειρων παιχτών, με θητεία πολλών χρόνων στη Δ΄ Εθνική, παρά το νεαρό σχετικά της ηλικίας τους, αλλά και νεαρών ταλαντούχων παιχτών από τις ακαδημίες της ομάδας και όχι μόνο, έχει σκοπο να εντυπωσιάσει και να πρωταγωνιστήσει. Λίγο πριν κλείσουν και οι τελευταίες 3-4 μεταγραφικές κινήσεις της διοίκησης το ρόστερ της Α.Ε.Μ. έχει ως εξης:

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Γουλής Γιάννης
ΒΟΗΘΟΣ ΠΡΟΠ.: Μαζαράκης Παναγιώτης
ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ: Σιάσος Κώστας

Η ΟΜΑΔΑ:
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Ζέρβας Δ.(18), Δουλιώτης Α.(17)
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Πασπαλιάρης Γ.(26), Αποστολόπουλος Ν.(25), Μαντέλος Χ.(20), Πασπαλιάρης Δ.(17), Κόκοτος Γ.(18), Αηδονόπουλος Γ.(21), Σαρρής Δ.(17), Ρήγας Κ.(16), Παπαθανασίου Χ.(21), Δημητρούκας Ν.(16), Τσαλαφούτας Π.(16)
ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ: Ζέρβας Ν.(30), Σαμαράς Γ.(25), Σαρτζής Π.(21), Χασιώτης Σ.(15), Μπαρμπαρίτσας Γ.(16), Μπέτσικας Θ.(26), Καβαλιέρης Ν.(24), Καρανίκας Α.(25), Δάλλας Ι.(18), Τσάμης Σ.(26).
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Γαβρίνας Δ.(23), Κράνης Ν.(26), Κράνης Δ.(20), Μαντέλος Β.(16), Φασόης Θ.(18).

Η προσθήκη ενός λίγο πιο έμπειρου τερματοφύλακα, χωρίς να αμφισβητούμε το τεράστιο ταλέντο των νεαρών Ζέρβα και Δουλιώτη, αλλά και 1-2 αμυντικών, είναι σίγουρο ότι θα δώσει στην ομάδα σιγουριά, μετά τις τεράστιες απώλειες των Χρήστου, Κυριακόπουλου και τις αποχωρήσεις των Κοντοπάνου και Βαλτογιάννη.

Πίστη στην άνοδο

Το πρώτο γκάλοπ πραγματοποίησε το ΑΕΜ NEWS. Στην ερώτηση της ψηφοφορίας " Σε ποια θέση πιστεύετε ότι θα τερματίσει η ομάδα μας στο τέλος του πρωταθλήματος;", το 73% (31 ψήφοι) έδειξε ότι έχει πίστη στην άνοδο και στην 1η θέση. Το 14% (6 ψήφοι) ψήφισε 10η-16η θέση και μάλλον είναι η γνώμη μη Μεσολογγιτών. Το 7% ( 3 ψήφοι) τώρα κατά πάσα πιθανότητα βλέπει να βγαίνει άλλος στην 1η θέση και έτσι ψήφισε ότι η ΑΕΜ θα τερματίσει στην 2η-3η. Μόλις το 4% (2 ψήφοι) πιστεύει ότι η ομάδα θα μείνει μακριά από την κορυφή, τερματίζοντας σε μία από τις θέσεις 4η-9η.

Τέλος εποχής για Χρήστου και Κυριακόπουλο

Οριστικά παρελθόν από την ΑΕΜ, αποτελούν οι Γιώργος Χρήστου και Γιώργος Κυριακόπουλος. Οι δύο ποδοσφαιριστές δεν τα βρήκαν με την διοίκηση στο οικονομικό κομμάτι και έτσι οι δρόμοι τους με την ομάδα χώρισαν μετά από σχεδόν 8 χρόνια. Το ότι η ΑΕΜ θα στερηθεί τον βασικό της τερματοφύλακα, αποτελέσει ένα μείον για την φετινή χρονιά και σίγουρα θα αποτελέσει πονοκέφαλο στο προπονητικό τιμ. Βέβαια ο προπονητής της ΑΕΜ, Γιάννης Γουλής, θα προσπαθήσει να ετοιμάσει όσο μπορεί καλύτερα τον νεαρό Ζέρβα, για να αντεπεξέλθει στην δύσκολή χρονιά που έρχεται. Εν τω μεταξύ δοκιμάζεται ο πρώην παίκτης του ΓΟΜ, Βασίλης Καρέτσος. Οι προπονήσεις γίνονται κανονικά καθημερινά, με τους αδερφούς Νούσια να απουσιάζουν, καθώς βρίσκονται εκτός Μεσολογγίου. Κανονικά δίνει το παρών και ο Νίκος Αποστολόπουλος, ενώ ο επί δοκιμή νεαρός παίκτης Καρανίκας από την Κατοχή έχει κλέψει την παράσταση.

Τέσσερα τα νέα πρόσωπα

Όπως έγινε γνωστό και στην συνέντευξη του προπονητή Γιάννη Γουλή, η ΑΕΜ απέκτησε τους Θεόδωρο Μπέτσικα από τον ΠΑΟ Καλυβίων και Νίκο Κράνη από τον Άρη Αιτωλικού. Έτσι έγιναν τέσσερα τα νέα αποκτήματα, μετά και τις μεταγραφές των δύο παικτών. Να θυμίσουμε ότι ήδη παίκτες της ΑΕΜ είναι Γιώργος Κόκοτος και ο Γιάννης Αϊδονόπουλος. Στις αποχωρήσεις τώρα μετά τον Πάνο Κοντοπάνο που θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ερμή Κορυδαλλού, παρελθόν αποτελεί και ο Κώστας Βαλτογιάννης ο οποίος πήγε στον Αστέρα Ιτέας. Ακόμα, ο Χρήστος Καψιώνης μεταγράφηκε σε ομάδα του Βόλου, ο Θωμάς Δαδάνης δόθηκε δανεικός στον Προμηθέα Γαυρολίμνης και αποχώρησε ο Κοντογιώργος. Ελεύθεροι αφέθηκαν οι μικροί Παύλος Ξανθόπουλος και Διονύσης Τσάμης.

Με Αντίρριο και Παναιτώλιο τα πρώτα φιλικά

Γνωστοί γίνανε οι αντίπαλοι για τα δύο από τα οκτώ φιλικά για την φετινή περίοδο προετοιμασίας. Το πρώτο φιλικό θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Αυγούστου, στο Μεσολόγγι με αντίπαλο τον Ατρόμητο Αντιρρίου. Την Τετάρτη 13 Αυγούστου η ΑΕΜ θα ταξιδέψει στο Παναιτώλιο, όπου θα βρεθεί αντιμέτωπη τον τοπικό Ολυμπιακό. Η διοίκηση στις συζητήσεις που έχει με ομάδες για το "κλείσιμο" φιλικών, επιδιώκει να βρεθεί και ένας πολύ ισχυρός αντίπαλος.

Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια διαρκείας για τη νέα χρονιά

Συλλεκτικά είναι τα φετινά εισιτήρια διαρκείας της Α.Ε.Μ.! Ωραίο ντιζάιν και στις δύο όψεις, με την μπροστινή να έχει φωτογραφία με φάση από παλιό αγώνα της ομάδας. Η τιμή είναι πολύ χαμηλή, μόλις 20 ευρώ κι έτσι δίνεται η ευκαιρία σ' όλους τους φιλάθλους να τα προμηθευτούν και σ' όσους θέλουν να δώσουν κάτι παραπάνω, να πάρουν και δύο και τρία και ...δέκα.


Φωτορεπορτάζ από την "πρώτη"







Με απρόοπτα η "πρώτη"

Με πολλά απρόοπτα ξεκίνησε η σημερινή "πρώτη" της ΑΕΜ, καθώς διοίκηση, παίχτες, προπονητές και ο ιερέας για τον Αγιασμό, βρήκαν την πόρτα του Δημοτικού Σταδίου...κλειδωμένη. Απίστευτο και όμως αληθινό το γεγονός, που σχολιάστηκε άσχημα από το φίλαθλο κοινό που παρευρέθηκε στην πρώτη προπόνηση της Α.Ε.Μ. Ευτυχώς που η κλειδαριά δεν ήταν ...της προκοπής κι έτσι μπόρεσε ο ιερέας να κάνει τον Αγιασμό και οι προπονητές τη δουλειά τους. Με τις ευλογίες του παπα-Πάνου Χειμώνα έγινε η έναρξη της νέας αγωνιστικής χρονιάς για την Α. Ε. Μεσολογγίου. Μετά τον αγιασμό και τις σχετικές ευχές, οι ποδοσφαιριστές ακολούθησαν χαλαρό πρόγραμμα στο βοηθητικό του Δημοτικού σταδίου, που μάλλον θα αποτελέσει και το χώρο διεξαγωγής των αγώνων της Α.Ε.Μ. Μετά από το ζέσταμα δούλεψαν πάνω σε ασκήσεις τεχνικής και κυκλοφορίας της μπάλας, ενώ συνέχισαν με σουτ. Μετά τις σχετικές ασκήσεις προθέρμανσης ακολούθησε και ολιγόλεπτο δίτερμα, στο οποίο οι παίχτες παρά την ζέστη, έδειξαν μεγάλη όρεξη.
Ο αγωνιστικός χώρος του βοηθητικού σταδίου, αν και δεν είναι ακόμη έτοιμος, φάνηκε σε καλή κατάσταση. Το παρόν έδωσαν από το Δ. Σ., ο Πρόεδρος Γιώργος Παγούρας, ο Γεν. Αρχηγός Γιώργος Μέρης, ο Γραμματέας Βασίλης Κατσαγάνης και ο Ταμίας Ανδρέας Σκύρλας. Από τους παίχτες παραβρέθηκαν 23, ενώ έγινε αισθητή η απουσία των Γιώργου Χρήστου και Γιώργου Κυριακόπουλου, που κατά πάσα πιθανότητα αποτελούν παρελθόν για την ομάδα και του Σπύρου Τσάμη που δεν ήταν στην πρώτη της Α.Ε.Μ. Ο προπονητής Γιάννης Γουλής και ο βοηθός του Πάνος Μαζαράκης, είχαν την ευκαιρία να κάνουν την πρώτη επαφή με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας και να πάρουν μια μικρή γεύση της κατάστασης στην οποία βρίσκονται. Η προσοχή έπεσε κυρίως πάνω στους νέα αποκτήματα Μπέτσικα, Καβαλιέρη, Αϊδονόπουλο, Κόκοτο και Κράνη, που έδωσαν κανονικά το παρόν. Οι προπονήσεις της ομάδας θα γίνονται καθημερινά πρωί και απόγευμα στο βοηθητικό του Δημοτικού Σταδίου, αλλά και στις εγκαταστάσεις του προπονητή Γιάννη Γουλή στο Αλμυράκι.

Γιάννης Γουλής: "η ΑΕΜ πρέπει και μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα"

Ο Γιάννης Γουλής μίλησε αποκλειστικά στο ΑΕΜ-ΝΕWS και στον συντάκτη του blog Mιχάλη Κιτσινέλη, για τα όνειρα και τους στόχους που έχει για την φετινή χρονιά, δηλώντας έτοιμος για το πρωτάθλημα.


Γιάννη Γουλή σε καλωσορίζω στο "ΑΕΜ-NEWS", σου εύχομαι καλή δύναμη και ευόδωση των προσπαθειών σου.Δεν ξέρω αν θέλεις ν' απαντήσεις, αλλά το φίλαθλο κοινό θέλει να ξέρει:Ποιοι λόγοι σε οδήγησαν να φύγεις από το Γ.Ο.Μ.;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΥΛΗΣ: Το Γ.Ο.Μ. όπως ξέρεις είναι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της προπονητικής μου καριέρας. Ειδικά η ακαδημία του Γ.Ο.Μ., υπήρξε το μεγάλο στοίχημα που είχα βάλει με τον εαυτό μου. Πιστεύω, ότι εκεί έκανα αρκετά καλή δουλειά. Φέτος όμως, διαφώνησα με τον υπεύθυνο της Ακαδημίας. Δυστυχώς υπήρξε διάσταση στη φιλοσοφία σχετικά με το σχεδιασμό και το μέλλον της ομάδας και αυτή η διαφορά φιλοσοφίας με οδήγησε στην παραίτηση από την Ακαδημία του Γ.Ο.Μ. Τώρα, με δεδομένο ότι ο υπεύθυνος της Ακαδημίας ήταν και ισχυρό μέλος της διοίκησης του Γ.Ο.Μ., με οδήγησε να παραιτηθώ και από το Γ.Ο.Μ.

Πως βρήκες τα πράγματα στην Α.Ε.Μ.;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΥΛΗΣ: Κατ' αρχή, να σημειώσω, ότι είχα ένα απωθημένο. Το παράπονό μου σ' όλη την καριέρα μου σαν παίχτης, ήταν ότι ενώ ξεκίνησα από τα τσικό (όπως έλεγαν τότε τις ακαδημίες των ομάδων) της Α.Ε.Μ., δεν αξιώθηκα ποτέ να παίξω στην Α.Ε.Μ....'Οχι επειδή δεν το ήθελα, αλλά λόγω λαθών κάποιων στελεχών της διοίκησης της Α.Ε.Μ. εκείνης της εποχής. Η πρόταση της τωρινής Διοίκησης, ν' αναλάβω το πόστο του Προπονητή της ομάδας, ήταν για μένα μεγάλη τιμή και ευκαιρία να απαλύνω κάπως το απωθημένο μου.Τώρα, σχετικά με την κατάσταση που βρήκα στην Α.Ε.Μ.: Δεν είναι τυχαίο γεγονός ότι η ομάδα υποβιβάστηκε. Υπήρχαν ορισμένες αρρωστημένες καταστάσεις στην ομάδα τα τελευταία 5-6 χρόνια.. Υπήρξε μια αλυσίδα λαθών, αλλά και προβλημάτων που δεν λύθηκαν, με αποτέλεσμα να φτάσει η ομάδα εδώ που βρίσκεται. Να διευκρινίσω για να μην παρεξηγηθώ, ότι δεν θέλω να ρίξω ευθύνες σε συγκεκριμένα άτομα. 'Όλοι όσοι στελέχωσαν το Δ. Σ. της Α.Ε.Μ., όλα αυτά τα χρόνια, αγαπούν την ομάδα και διέθεσαν και αρκετά χρήματα από το υστέρημά τους και τον πολύτιμο προσωπικό χρόνο τους, απλά, πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους με λάθος τρόπο.Αυτά όμως είναι παρελθόν. Είναι αλήθεια, ότι σήμερα η ομάδα δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή ψυχολογική κατάσταση. Το ευτύχημα είναι ότι οι περισσότεροι παίχτες, παρέμειναν στην ομάδα και δήλωσαν την πίστη τους στην επάνοδο της Α.Ε.Μ. στη Δ' Εθνική. Με τις κατάλληλες διορθωτικές κινήσεις στο έμψυχο υλικό και με τα παιδιά που παρέμειναν, πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά.

Όπως γνωρίζεις σημαντικό ρόλο στην επιτυχία μιας ομάδας παίζει και το οικονομικό:Τι μπάτζετ διαθέτει φέτος η Α.Ε.Μ.;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΥΛΗΣ: Είναι αλήθεια, ότι και φέτος θα υπάρξει ...λιτότητα. Μεγάλο μπάτζετ δεν υπάρχει. Η Νέα Διοίκηση προσπαθεί να προσεταιριστεί χορηγούς και οι συζητήσεις είναι σε καλό δρόμο.

Μετά την πτώση της ομάδας κάποιοι παίχτες αποχώρησαν:Τι μεταγραφικές κινήσεις έγιναν για την ενίσχυση της ομάδας;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΥΛΗΣ: Από την ομάδα έφυγαν δύο βασικοί παίχτες: Ο Κοντοπάνος (πήγε στον Ερμή Κορυδαλλού) και ο Βαλτογιάννης (πήγε στον Αστέρα Ιτέας). Ακόμα, ο Καψιώνης (σε ομάδα του Βόλου), ο Δαδάνης (δόθηκε δανεικός στον Προμηθέα Γαυρολίμνης) και αποχώρησε και ο Κοντογιώργος. Ενώ αφέθηκαν ελεύθεροι οι μικροί Ξανθόπουλος και Τσάμης. Αποκτήθηκαν ο Κόκοτος (από το Θέρμο, έπαιζε στη Σταμνά), ο Θεόδωρος Μπέτσικας από τον ΠΑΟ Καλυβίων, ο Γιάννης Αϊδονόπουλος (φοιτητής, έπαιζε στην Πεντάλοφο) και ο Νίκος Κράνης (από τον Άρη Αιτωλικού). Ενώ υπάρχουν οι εκκρεμότητες με Χρήστου και Κυριακόπουλο και κάποια μικροπροβλήματα με τον Καβαλιέρη που στρατεύεται και τους ήδη στρατευμένους:Μαντέλο, Αποστολόπουλο, Βίβα και Καρφή, για τους οποίους γίνεται προσπάθεια να μετατεθούν προς το Μεσολόγγι.

Αρκετά προβλήματα:Υπάρχουν κενά στην ομάδα;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΥΛΗΣ: Κενά υπάρχουν σε κάθε ομάδα. Και σε 'μας υπάρχουν ορισμένα κενά, που πιστεύω ότι θα καλυφθούν. Οι μεταγραφές δεν τελείωσαν. Υπάρχουν 3-4 περιπτώσεις παιχτών που βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο και πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε καλά νέα.

Πέρυσι αν υπήρχε κάτι που δεν προβλημάτισε ήταν η παρουσία ικανότατου και έμπειρου τερματοφύλακα κάτω από τα δοκάρια.:Τι έγινε με τον Χρήστου; Είναι αλήθεια ότι αποχωρεί από την ομάδα;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΥΛΗΣ: Με τον Γιώργο Χρήστου, τον οποίο θεωρώ κολόνα της ομάδας, υπάρχει σημαντική διάσταση με την Διοίκηση στο οικονομικό. Πιστεύω ότι θα έχει ευτυχή κατάληξη και η Διοίκηση της ομάδας θα 'βρει τη φόρμουλα να κρατήσει τον παίχτη. Ειδάλλως, θα κινηθούμε για την απόχτηση τερματοφύλακα και στη χειρότερη περίπτωση θα προετοιμάσω όσο μπορώ καλύτερα τους δύο μικρούς της ομάδας.


Σίγουρα ο υποβιβασμός έχει στοιχίσει σε όλους μας:Ποιοι οι στόχοι και η δυναμική της ομάδας;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΥΛΗΣ: Καταλαβαίνεις, ότι η ομάδα δεν μπορεί να έχει άλλο στόχο από την πρώτη θέση. Πιστεύω, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω, ούτε τις άλλες ομάδες, ούτε τη σκληρότητα του τοπικού πρωταθλήματος, ότι η Α.Ε.Μ., πρέπει και μπορεί να βγει Πρωταθλήτρια. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα, που ναι μεν θα παίρνει τ' αποτελέσματα, αλλά και που με το αγωνιστικό της πρόσωπο, θα προσελκύει και θα ευχαριστεί τους φιλάθλους. Ταυτόχρονα, θα προσπαθήσουμε να βάλουμε γερές βάσεις για το Μέλλον, με παίχτες που θα έχουν κίνητρο και θέληση να προσφέρουν στην ομάδα, αφού συνειδητοποιήσουν ποια φανέλα φοράνε και έχουν βέβαια και δίψα για διάκριση.

Η Α' κατηγορία Αιτω/νίας θεωρείται από τις πιο δύσκολες. 'Έχεις την σχετική εμπειρία της κατηγορίας. Τι ξέρεις για τις άλλες ομάδες της κατηγορίας;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΥΛΗΣ: Πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, δεν μπορούμε να ξέρουμε τη δυναμική των άλλων ομάδων. Ακούγεται και γράφεται ότι ο Άρης Μεσάριστας, που έχει πολύ δυναμικό πρόεδρο, θα είναι η έκπληξη του πρωταθλήματος. Από τις άλλες ομάδες, αναμένεται να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο: Ο Γ.Ο.Μ. και οι σταθερές αξίες της κατηγορίας, Άρης Αιτωλικού και Ατρόμητος Αντιρρίου, που είναι ομάδες που έπρεπε να βρίσκονται σε ανώτερη κατηγορία από καιρό.Αναμένεται να είναι ένα δύσκολο και δυνατό πρωτάθλημα. Το όνομα της Α.Ε.Μ. αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για τις άλλες ομάδες.

Οι φίλαθλοι της Α.Ε.Μ. είναι δικαιολογημένα απαιτητικοί: Τι μήνυμα θέλεις να τους στείλεις;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΥΛΗΣ: Θέλουμε τον κόσμο κοντά στην ομάδα. Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα, ότι ξεκινάει μια νέα προσπάθεια για να πάει η Α.Ε.Μ. εκεί που πρέπει.Αν λειτουργήσει αρμονικά το 4πτυχο: Διοίκηση-Παίχτες-Προπονητής-Φίλαθλοι, το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που περιμένουμε όλοι.

Σ' ευχαριστώ, πολύ για τον χρόνο που μου διέθεσες και σου εύχομαι και πάλι καλή επιτυχία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΥΛΗΣ: Εγώ ευχαριστώ και σας καλώ όλους να είσαστε κοντά και να βοηθάτε την ομάδα.